400 G Jauhelihaa Resepti?

400 G Jauhelihaa Resepti

Mitä tehdä 700g jauhelihaa?

Atria Nauta Jauheliha 17% 700g 400 G Jauhelihaa Resepti Naudan jauheliha, joka sopii erinomaisesti arkiruoka-annoksiin, kuten lihapulliin, murekkeisiin ja pihveihin. Hieman rasvaisempi jauheliha takaa mehevyyden, kun lihaa kypsennetään kuumissa paistolämpötiloissa. Jauhelihasta syntyy myös erinomaista makaronilaatikkoa, fajitaksia sekä hampurilaispihvejä. Liha on kasvatettu Suomessa. Ainesosat:
Näytä koko vastaus

Mitä voi tehdä porsaan jauhelihasta?

Porsaan jauheliha on vastoin yleistä oletusta melko vähärasvaista, sillä sen rasvamäärä on yleensä vain 12 prosenttia. Miedon makuinen porsaan jauheliha sopii käytettäväksi kaikenlaisiin kaali- ja jauheliharuokiin. Kokeile sitä etenkin mausteisiin etnisiin ruokiin, kuten dumplingeihin, nuudeliwokkeihin tai tacoihin.
Näytä koko vastaus

Mitä hyvää kanan jauhelihasta?

Broilerin jauhelihalihareseptit: 9 kevyempää arkiruokaa, jotka maistuvat koko perheelle Broilerin jauhelihasta on helppo tehdä ruokaa, sillä se sopii muiden jauhelihojen tapaan muotoiltavaksi pyöryköihin ja pihveihin sekä ruskistettuna kastikkeisiin, lasagneihin ja muihin pastaruokiin.
Näytä koko vastaus

Miten saada rasva pois jauhelihasta?

Näppärä tapa poistaa ylimääräinen rasva pannultaa – Nyt eräs perheenäiti vinkkaa tähän ongelmaan ratkaisun hitiksi nousseella TikTok-videollaan. Nimimerkki @healingwithholly22 ´n jauhelihavideo on kerännyt jo yli kahdeksan miljoonaa katselukertaa videopalvelussa.

 • Paras kokkausniksi ikinä.
 • Taittele talouspaperi, laita se pihteihin, kallista rasvaa pannulla ja nappaa se pois.
 • Helppoa hävittää! Holly neuvoo videollaan.
 • Jos video ei näy, katso se,
 • Tällä tekniikalla vältät myös sen, että kaataisit vahingossa osan jauhelihasta roskiin rasvan mukana.
 • Ihmiset ovat kommentoineet ahkerasti perheenäidin vinkkiä TikTokissa.

Moni kertoo kokeilevansa kikkaa kotonaan. – Minulla on lävikkö tätä hommaan varten, mutta talouspaperi onkin hyvä keino välttää tämä vaihe, eräs käyttäjä kirjoitti. – Mahtava idea! toinen komppasi. Osa kommentoijista kertoi tehneensä samalla tavalla jo aiemmin.
Näytä koko vastaus

Mikä määrä Soijarouhetta vastaa 400g jauhelihaa?

Mietteitä tarjousjauhelihasta 400 G Jauhelihaa Resepti Ihmiset hamstrasivat halpaa jauhelihaa kilotolkulla. Ja täytyy myöntää, että itse ainakin kauhistuin näistä uutisista. Toki olen itsekin puhunut tarjousten puolesta, mutta rajansa kaikella. Kauppiaan mukaan tarjouksessa oli kuulemma myös mm. banaania ja Boltseja (kasvispyöryköitä).

Kiinnostaisi tietää onko ihmiset tarttuneet ollenkaan niin innokkaasti näihin tarjouksiin vai eikö näitä hamstraajia vain mediassa nosteta esille. Uskon kuitenkin, että suurin osa tarjoushaukoista on kiertänyt vegepyörykät kaukaa ja lapannut ostoskärrynsä vain täyteen jauhelihaa. Täytyy myöntää että olihan jauheliha halpaa normaaliin hintaan nähden.

Normaalisti 400g paketti maksaa noin 2€ ja nyt sen sai 69 tai 40 sentillä (eli jopa 80% alennus). Aloin kuitenkin laskea, voisiko kasvisproteiini päihittää tämänkin hinnan. Soijarouhe nimittäin maksaa merkistä ja kaupasta riippuen noin 3€ puolen kilon pussi.

 1. Ilohinnaksi siis tulee noin 6€.
 2. Äkkiseltään näyttäisi kalliimmalta kuin jauheliha, mutta luku ei ole täysin vertailukelpoinen sillä soijarouhetta ei kulu grammoissa mitattuna yhtä paljon kuin jauhelihaa.
 3. Paketillista jauhelihaa (400g) vastaava määrä kuivaa soijarouhetta on n.2dl eli 70g.
 4. Pussista saa siis noin seitsemän jauhelihapakettia vastaavaa annosta.

Tällaiselle annokselle jää täten hintaa hieman yli 40 senttiä. Eli lähes sama kuin tarjousjauhelihalle! Jos näin halvalla siis saa terveellistä ja ekologista proteiinin lähdettä (ilman edes mitään tarjouksia), niin miksei kukaan hamstraa tätä samalla tavalla kuin jauhelihaa.

 • Lisäksi kuivatuotteena soijarouhe säilyy huomattavasti paremmin kuin jauheliha.
 • Jos taas soijarouhe ei syystä tai toisesta sovellu ruokavalioon, niin myös esimerkiksi papuja saa todella halvalla.
 • Säilyketölkillinen valmiiksi keitettyjä papuja maksaa halvimmillaan noin 70 senttiä.
 • Purkillisella tai kahdella korvaat hyvin paketillisen jauhelihaa.
You might be interested:  Maa-artisokkakeitto Resepti?

Aivan tarjousjauhelihan hinnalle tämä ei pärjää, mutta normaali hintaisen jauhelihan tämäkin päihittää. Lisäksi vielä halvemmalla pääset jos ostatkin pavut kuivattuina esimerkiksi etnisistä kaupoista ja keität ne itse. Monesti kuulee sanottavan, että kasvisruoka on muka kallista.

LUE MYÖS:

: Mietteitä tarjousjauhelihasta
Näytä koko vastaus

Paljonko suolaa 400 g jauhelihaa?

Ei koskaan sipulia raakana lihapullataikinaan – Sipulia ei sen sijaan koskaan tule laittaa lihapullataikinaan raakana. – Pliis, pilkkokaa sipuli pieneksi ja freesatkaa sinne lihapullataikinaan. Ei ole kiva, että mahtavan makuisessa lihapullassa on raaka, iso sipulinpala.

 1. Apella on oma, kokkien suosima taktiikka myös maustamiseen.
 2. Eittiömestari suosittelee laskemaan lihapullataikinan suolaprosentin.
 3. Jauhelihataikinassa, jos tykkää kovasta suolasta, niin hyvä on sellainen kahden prosentin suola.
 4. Tarkoittaa sitä, että jos sinulla on kilo jauhelihaa, niin suolaa laitetaan silloin 20 grammaa, Kape neuvoo ja suosittelee laittamaan suolaa vähintää 1,5 prosentin säännöllä.

Näin ollen esimerkiksi 400 gramman jauhelihapaketin lihapulliin suolaa laitetaan noin kuusi grammaa.
Näytä koko vastaus

Miksi jauhelihaa ei saa laittaa kylmälle pannulle?

Suoraan jääkaapista paistinpannulle laitettu jauheliha alkaa lillua lihasnesteessä. Siksi jauhelihakin pitää ottaa ennen paistamista vähäksi aikaa huoneenlämpöön. Kuva: Yle 10.12.2013 8:20 • Päivitetty 10.12.2013 11:03 Aika moni suomalainen ottaa jauhelihan suoraan jääkaapista, laittaa sen kylmälle pannulle ja alkaa paistaa.

 1. Näin ei kuitenkaan saa tehdä.
 2. Etelä-Karjalan Marttojen erikoisneuvoja Tuija Kokkonen kertoo, että jauheliha kannattaa ottaa ainakin 15 – 20 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön.
 3. Näin saadaan ruskistamisprosessi helpommin käyntiin.
 4. Jos jauhelihan laittaa suoraan jääkaapista kylmälle paistinpannulle, niin jauhelihasta irtoavat kuumennettaessa lihasnesteet.

– Sen näkee, että siellä paistinpannulla on ikään kuin vain vettä eli lihasnestettä. Lihasneste valahtaa pannulle ja siinä sitä jauhelihaa keitellään, kertoo Tuija Kokkonen.
Näytä koko vastaus

Mikä on terveellisin jauheliha?

Vähärasvainen jauheliha on melkein rasvatonta – Keventäjä valitsee jauhelihan paitsi käyttötarkoituksen, myös rasvamäärän perusteella. Vähärasvaisin vaihtoehto sisältää vähiten kovaa, haitallista rasvaa. Naudan jauheliha on punaisinta ja (riistaa lukuunottamatta) voimakkaimman makuista jauhelihaa.

Naudan paistijauhelihassa on rasvaa noin 8 % ja se on jauhettu nimensä mukaisesti naudan paistista, eli samoista raaka-aineista, joita käytetään esimerkiksi palapaistissa ja karjalanpaistissa. Se on niin rasvatonta, että sen ruskistamiseen voi lisätä öljyä, ellei halua lihan paahtuvan pannulla. Samalla ruoan rasvahappokoostumus paranee.

Naudan 10 %:n jauheliha jauhetaan naudan lavasta, etuselästä, rinnasta ja kupeesta. Nämä raaka-aineet ovat tuttua keittolihaa. Nauta 17- 20 % liharaaka-aine koostuu muun muassa paistien paloista, kyljestä ja potkalihasta. Osso Bucco on esimerkki siitä, mitä muuta samoista osista voi valmistaa.

Porsaan jauheliha on nautaa vaaleampaa ja miedomman makuista. Siinä on noin 12 % rasvaa. Sika-nauta jauhelihassa suurin osa on sikaa ja pieni osa nautaa ja siinä on noin 23 % rasvaa. Nauta-sika-jauhelihassa molempia lihoja on samassa suhteessa ja rasvaa siinä on muutaman prosentin vähemmän. Rasvaiset sekoitejauhelihat sopivat hyvin pitkään haudutettaviin kastikkeisiin, kuten klassiseen bologneseen, sillä rasva tuo kastikkeeseen makua.

Kananpojan jauheliha on vaaleaa ja hyvin miedon makuista. Siinä on rasvaa jopa alle 4 %. Kalkkunan paistijauhelihassakin on rasvaa vain noin 7%. Siipikarjan jauhelihan paistaminen vaatii tilkan rypsiöljyä. Miedon makunsa vuoksi se sopii erityisen hyvin esimerkiksi itämaisiin keittoihin.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Tofu A La Minute Teriyaki Resepti?

Miksi sika-nauta jauheliha?

Nauta-sika vai sika-nauta? – Ruokaviraston mukaan jauhelihan nimestä tulee ilmetä valmisteeseen käytetyt eläinlajit. Jos eläinlajien lihaa sekoitetaan keskenään, tuotteen nimessä tulee ne mainita. Suomalaisille tuttuja tuotteita ovat esimerkiksi nauta-sikajauheliha ja sika-nautajauheliha.

Lihatiedotuksen mukaan tavallisimmin Suomessa käytetyt jauhelihat tehdään naudanlihasta, sianlihasta tai niiden sekoituksesta. Myös broilerista, kalkkunasta ja lampaasta tehdään jauhelihaa. Nimi nauta-sikajauheliha ilmaisee sen, että nautaa on käytetty enemmän kuin sikaa tai yhtä paljon. Sika-nautajauhelihassa puolestaan sianlihaa on enemmän.

– Eri lihalajeista valmistetussa jauhelihassa tulee ilmoittaa käytettyjen lihalajien painosuhde, esim. Nauta-sikajauheliha, Ainekset: naudanliha 50 % ja sianliha 50 % tai nimessä Nauta-sikajauheliha (50 % / 50 %), Ruokavirasto linjaa. Katso video: Osaatko paistaa jauhelihan oikein? Näin se pitäisi Kari Aihisen mukaan tehdä 3:26
Näytä koko vastaus

Mikä jauheliha Makaronilaatikkoon?

Makaronilaatikko sekä muut laatikko- ja uuniruoat – Rasvainen jauheliha sopii hyvin erilaisiin laatikko- ja uuniruokiin, joille se antaa mukavasti mehevyyttä. Vaikka laatikoita paistaa pitkäänkin, rasva pitää ruoan mehevänä eikä lopputulos ole kuivaa. Kun valitset makaronilaatikkoon rasvaisen jauhelihan, on lopputulos taatusti maukas ja mehevä. Kuva: Jorma Marstio Ohjeet: Paras kaalilaatikko Jauheliha-papu-perunasosevuoka Uunipeltimakaronilaatikko
Näytä koko vastaus

Mistä jauhelihasta parhaat pihvit?

Pekoni taikinassa tuo makua – Paras jauheliha on siis rasvaisempi sika-nauta. Tai sitten naudan paistiliha, johon on hienonnettu pekonia joukkoon. Hampurilaisravintola Naughty BRGRin yrittäjä Akseli Herlevin mukaan pekoni antaa pihville todella hyvän maun. 400 G Jauhelihaa Resepti – Kotona grillatessa paistipihvi voi olla paksumpi, jotta se ei kärvenny, vaan pysyy mediumina. Tai jos pihvin kypsyys arveluttaa, voit grillata pienemmän pihvin, joita voi olla vaikka kaksi. Kun vielä sulatat pihvien väliin juuston, saat supermehevän hampurilaisen.
Näytä koko vastaus

Mitä mausteita kanan jauhelihaan?

Lasagneleivos syntyy broilerin jauhelihasta – Joko olet kuullut lasagneleivoksista ? Niissä tutut ainekset kootaan uuteen muotoon. Kevyesti kypsennettyjen lasagnelevyjen päälle lusikoidaan broilerin jauhelihasta valmistettua täytettä sekä juustokastiketta. Lasagnelevyt suljetaan kauniiksi taskuiksi, nostetaan uunivuokaan ja peitetään juustokastikkeella. Thaimaalaisen ruoan ystävän ehdoton valinta on thai kanavartaat, Broilerin jauheliha maustetaan currytahnalla, korianterinsiemenillä ja kurkumalla. Lisäksi massaan sekoitetaan pieni määrä rouhittuja suolapähkinöitä, jotka antavat puruvastusta muuten pehmeille vartaille.
Näytä koko vastaus

Onko kana jauheliha hyvää?

Kanan jauheliha tuo uutta jujua perinteisiin jauheliharuokiin. Ruokajutut Kanan jauheliha sopii loistavasti niin arkikokkailuun kuin vähän eksoottisempiinkin herkkuihin. Miedon makuinen kanan jauheliha on hyvä valinta, kun haluat tehdä jotain vähän erilaista, mutta varmasti koko perheelle maistuvaa ruokaa.

Atso reseptimme kanan jauhelihan käyttöön! 4.4.2022 Kanan jauheliha on loistava vaihtoehto, kun haluat tuulettaa vanhoja reseptivihkojen sivuja ja kokkailla perinteisten jauhelihareseptien sijaan jotain uutta. Lisäksi se on vähärasvainen ja kevyt vaihtoehto perinteiselle naudan jauhelihalle. Rasvaa broilerin jauhelihassa on vain 4 grammaa sadasta.

Lue myös: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta Broilerin jauhelihan maku on sikaa ja nautaa miedompi. Mausteita voi käyttää ronskisti, jolloin se taipuu vähän eksoottisempiikin makumaailmoihin.

 1. Okeile kanan jauhelihaa, kun haluat vähentää punaisen lihan määrää ruokavaliossasi tai ihan vain kokkailla uusia makuja keittiössä.
 2. Anan jauhelihasta voi tehdä vaikka mitä, sillä resepteissä on valtavasti valinnanvaraa – on mausteisia ja eksoottisia ruokalajeja, sekä tuttuja ja turvallisia lohturuokia.

Kanan jauheliha sopii muiden jauhelihojen tapaan muotoiltavaksi pyöryköihin ja pihveihin sekä ruskistettuna kastikkeisiin, lasagneihin ja muihin pastaruokiin. Vai kokeilisitko vaihteeksi jotain ihan muuta? Kanan jauheliha maistuu myös pizzassa, makaronilaatikossa ja salaatissa ihanaa nuudelikeittoa ja broileripataa unohtamatta.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Double Chocolate Chip Cookies Resepti?

Millä maustaa Kananjauheliha?

4. Tortillat – Tuo lisää vaihtelua tortillailtoihin valitsemalla kanan jauheliha sika-nauta jauhelihan sijaan! Kanan jauhelihasta saat maistuvaa maustamalla sen kunnolla ennen tarjoilua. Valitse mausteeksi esimerkiksi perinteinen fajitas-mausteseos tai kanalle tarkoitettu versio tacomausteseoksesta. 400 G Jauhelihaa Resepti
Näytä koko vastaus

Pitääkö jauhelihaan laittaa rasvaa?

1. Vaihe – Jauhelihassa on aina vähän rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi! 400 G Jauhelihaa Resepti
Näytä koko vastaus

Pitääkö jauhelihaan laittaa öljyä?

Jauheliha kylmälle pannulle ja hella päälle? Väärin. Jauheliha on yksi suomalaisten perusraaka-aineista, jonka paistamisen lähes jokainen uskoo hallitsevansa. – Jauhelihan paistaminen saattaa valahtaa monelle tunteisiin saakka, sillä jokaisella loppujen lopuksi on se oma ainoa oikea tapa tämä tuote paistaa, sanoo Atrian kehityspäällikkö Tomi Nevala,

 • Totuus kuitenkin on, että jauhelihankin voi paistaa väärin.
 • Tämän vuoksi Nevala jakaa ohjeensa, jonka avulla jauhelihasta saa ruskistettua täydellistä.1.
 • Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.2.
 • Uumenna paistinpannu.
 • Jos paistat vähärasvaista jauhelihaa, käytä paistamiseen rasvaa.

– Rasvaisempia jauhelihoja paistaessa ei lisärasvaa tarvita. Mutta kevytjauhelihan kohdalla kannattaa lisätä vaikkapa tippa öljyä, jotta pinta paahtuu palamisen sijaa, Nevala neuvoo.3. Paista jauheliha pihvin tavoin: ensin kokonaisena molemmin puolin. Jaa sen jälkeen jauhelihalevy neljään osaan ja jatka vielä hetki paistamista.

Tämän jälkeen voit rikkoa jauhelihan rakenteen. – Tämä tekniikka antaa lihan lämmitä tasaisesti paiston aikana, jolloin minimoidaan jauhelihasta irtoavan nesteen määrää, Nevala kertoo.4. Älä täytä paistinpannua liikaa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää suhdetta: 1/3 paistettavaa tuotetta ja 2/3 vapaata pannua.

Näin paistinpannu ei jäähdy liikaa. – Kiinnitä huomiota myös paistinpannun valintaan: paksupohjainen pannu varaa lämpöä heppoista serkkuaan tehokkaammin, Nevala sanoo.5. Vältä jauhelihan turhaa sekoittamista paiston aikana. Mitä enemmän jauhelihaa sekoittaa, sitä enemmän paistinpannu jäähtyy ja kiehumisvaara nousee.
Näytä koko vastaus

Tarvitseeko jauheliha rasvaa?

Jauhelihan paistaminen aloitetaan usein jääkaappikylmällä lihalla ja paistinpannu kukkuroillaan. Jauhelihan paistamisessa on monia tapoja, mutta usein ruoanvalmistus aloitetaan lisäämällä pannulle rasvaa sekä kylmä liha. Moni aloittaa kastikkeen valmistuksen myös sipulista.

HK Scan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljastaa, kuinka jauheliha paistetaan oikein. – Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Pannua ei saa paistettaessa täyttää kerralla liian täyteen, Järvinen muistuttaa. – Kun paistinpannu on puolillaan, pannu ei kylmene ja liha ruskistuu.

Pannu saa olla erittäin kuuma, Järvinen neuvoo. Moni lisää pannulle myös öljyä, voita tai niiden sekoitusta. – Periaatteessa jauhelihan oma rasva riittää. Pannulle ei välttämättä tarvitse lisätä rasvaa ellei halua, Järvinen sanoo. Jauhelihan nopean murustamisen sijaan Järvinen neuvoo rauhallisuuteen.
Näytä koko vastaus

Mistä jauhelihasta parhaat pihvit?

Pekoni taikinassa tuo makua – Paras jauheliha on siis rasvaisempi sika-nauta. Tai sitten naudan paistiliha, johon on hienonnettu pekonia joukkoon. Hampurilaisravintola Naughty BRGRin yrittäjä Akseli Herlevin mukaan pekoni antaa pihville todella hyvän maun. 400 G Jauhelihaa Resepti – Kotona grillatessa paistipihvi voi olla paksumpi, jotta se ei kärvenny, vaan pysyy mediumina. Tai jos pihvin kypsyys arveluttaa, voit grillata pienemmän pihvin, joita voi olla vaikka kaksi. Kun vielä sulatat pihvien väliin juuston, saat supermehevän hampurilaisen.
Näytä koko vastaus