Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti?

Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti

Onko suolakurkku epäterveellistä?

Suolakurkku – näin se valmistetaan – Rakkaalla lapsella, kuten rakkaalla ruoallakin on monta nimeä. Suolakurkkuja kutsutaan myös hapankurkuiksi tai venäläisiksi kurkuiksi. Suolakurkun nimi hapankurkku tulee suoraan sen valmistustavasta. Avomaankurkut hapatetaan eli maitohappokäytetään.

 • Tämä valmistustapa tunnetaan myös nimellä fermentointi.
 • Suolakurkun pehmeä koostumus ei tule keittämisestä eikä kuumennuksesta.
 • Tuotetta ei ole kuumennettu missään vaiheessa eikä sen valmistukseen ole käytetty etikkaa eikä sokeria.
 • Maitohappokäymiseen tarvitaan vain suolaa ja vettä.
 • Maitohappokäyminen käynnistyy, kun kurkut laitetaan sopivan suolaiseen nesteeseen ja ne ovat hapettomassa tilassa oikeassa lämpötilassa.

Maitohappokäymisessä pieneliöt, kuten maitohappobakteerit, syövät kasvien sisältämiä hiilihydraatteja ja muuttavat ne maitohapoksi. Hapatetuissa tuotteissa ruoan ravintoarvo ja vitamiinit säilyvät, koska tuotetta ei kuumenneta missään valmistuksen vaiheessa.

Suolakurkku ja maustekurkku maustetaan perinteisesti mustaherukanlehdillä, sinapinsiemenillä ja joskus myös kruunutillillä. Kuva: Suvi Laine Maitohappokäymisen seurauksena avomaankurkku pehmenee ja saan ainutlaatuisen kirpeän maun. Joidenkin tuotemerkkien hapankurkuissa on myös makuaineita, jotka tuovat kurkkuun makua.

Valkosipuli on yleisin, myös sinapinsiemeniä ja mustaherukanlehtiä käytetään yleisesti. Kotona tehtyjen suolakurkkujen makuaineiksi voi laittaa lähes mitä tahansa yrteistä marjoihin. Suolakurkku on terveellisempi kuin maustekurkku, koska sen valmistukseen ei ole käytetty lisättyä sokeria.

Ja suolakurkut sisältävät suolistolle hyviä probiootteja, kuten maitohappobakteereita. Maustekurkuissa näitä probiootteja ei ole. Maitohappokäyneen tuotteen syömisen terveellisyys ja vatsaystävällisyys perustuu terveen bakteerikannan lisääntymiseen ja samanaikaisesti suoliston oman bakteerikannan vahvistumiseen.

Suolakurkut onnistuvat kotona, jolla voi fermentoida mitä tahansa kasviksia.
Näytä koko vastaus

Voiko suolakurkku pilaantua?

– Kaikki ruoka-aineet, joiden valmistuksessa on käytetty paljon sokeria tai suolaa, säilyvät pitkään. Näitä ovat muun muassa erilaiset hillot, hunaja ja suolakurkut. Hillot säilyttävät arominsa parhaiten viileässä. Hunaja puolestaan säilyy parhaiten huoneenlämmössä, jolloin se säilyy käyttökelpoisena vähintään kaksi vuotta, usein jopa pidempään.
Näytä koko vastaus

Mihin käyttää suolakurkkuja?

Pääruoat Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti Euro-Eastin Venäläiset suolakurkut on valmistettu perinteisen reseptin mukaan hapattamalla eli maitohappokäymisen avulla. Herkullisten suolakurkkujen valmistukseen ei ole käytetty etikkaa tai sokeria. Venäläisessa keittiössä suolakurkku on sellaisenaan perinteinen alkupala, mutta se sopii myös monipuolisesti ruoanlaittoon.
Näytä koko vastaus

Kauanko suolakurkku säilyy?

Säilykkeiden säilyminen (tuntematon) 16.02.2005 15:48 Kauanko esim. punajuurisäilykkeet tai kurkut säilyvät jääkaapissa, kun ne on kertaalleen avattu? Kuukausia? Ajasta ikuisuuteen? Mehuissa on avittava tieto laitettu, kauanko avattuna kestää pitää, mutta miten on kurkut, punajuuriviipaleet, kurkkusalaatti jne eli ne kaikki, mitä kaupasta vaan saa? Ketsuppi? Soija? (tuntematon) 16.02.2005 16:27 Suolakurkut ja punajuurisäilykkeet ovat hyvin säilyneet jääkaapissa avattunakin parasta ennen päiväykseen.

Minkähän takia olen ostanut, kun en ole käyttänyt? Tuollaiset etikkajutut lasipurkeissa ovat hyviä säilymään. (tuntematon) 17.02.2005 09:50 Re: Re: Kiitos LadyMinulla ainakin on kausittaista eli saatan syödä muutaman purkin lyhkäisellä aikavälillä ja sitten se viimeinen jää puoleksi syömättä ja avattuna jääkaappiin.

Ei vaan raski heittää poiskaan. (tuntematon) 17.02.2005 10:03 ylläriMinulle sattui eilen ikävä yllätys, kun rupesin laittamaan pizzaan aurinkokuivattuja tomaatteja. Muutama viikko sitten avattu purkki piti olla hyvää tavaraa vielä, mutta olikivatkin pilalla.

 1. Onneksi päälimmäsiet olivat oikein käyneet ja olivat pulleita, muuten en olisi huomannut mitään! Heitin pulleat pois ja maistoin alimpia toiveikkaanaa, mutta yäk, maistuivat ihan kauheilta.
 2. Eli eivät aina säily ainakaan ei-etikkaiset öljyssä olevat.
 3. Tilkku 17.02.2005 10:24 Re: ylläri Myös oliivit pilaantuvat aika nopeasti sen jälkeen kun purkki on avattu.

Sen sijaan en ole ikinä huomannut, että kurkkusalaatti, punajuuret, kaprikset tai erilaiset mausteet (ketsuppi, sinappi, soija ym.) olisivat pilaantuneet. Näissä asioissa pitää kai vain luottaa aisteihinsa. Sinun tulee olla kirjautunut vastataksesi. tai,
Näytä koko vastaus

Missä suolakurkkuja säilytetään?

Suolakurkut – Suolakurkkuja säilytetään usein jääkaapissa, mutta se on turhaa. Siivoamalla ne kuivakaappiisi saat paljon lisätilaa jääkaappiisi. Suolakurkut ovat itsessään täynnä luonnollisia säilöntäaineita, jolloin ne eivät tarvitse kylmää säilytyspaikka avuksi.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää onko suolakurkku pilalla?

Miten kauan avatut säilykkeet säilyvät jääkaapissa? – Säilymisaika vaihtelee tuotteittain ja siihen vaikuttavat erilaiset seikat, kuten tuotteessa olevat säilöntäaineet, säilytyslämpötila ja käsittelyhygienia. Avatut kalatäyssäilykkeet säilyvät jääkaapissa vain noin 2-3 vrk.

 • Vihannessäilykkeissä säilyvyysajat ovat pidemmät, mutta avaamisen jälkeen tarkkaa aikaa säilyvyydelle ei voida anaa.
 • Säilyvyyden takaamiseksi tuotteita kannattaa aina ottaa puhtailla ottimilla ja pitää käytön yhteydessä pöydällä mahdollisimman vähän aikaa.
 • Elintarvikkeen syömäkelpoisuus selviää parhaiten maistamalla ja haistamalla.

Jos tuote näyttää ja tuoksuu samalta ja maistuu hyvältä, voi sitä käyttää.
Näytä koko vastaus

Onko kurkussa kuitua?

Runsaasti ravinteita – Vaikka kurkku koostuukin pääosin vedestä, sen vihertävään “lihaan” piiloutuu enemmän ravinteita kuin luulitkaan. Noin 130 grammaa kurkkua pitää sisällään neljä grammaa hiilihydraattia, gramman proteiinia, gramman kuitua ja sitäkin enemmän ravinteita.
Näytä koko vastaus

Onko suolakurkku kurkku?

Mauste- ja suolakurkuilla on muutakin eroa kuin maku. Moni kutsuu suolakurkuiksi myös maustekurkkuja, vaikka ne eroavat suolakurkuista niin maultaan kuin valmistustavaltaankin. Maustekurkut ovat etikka-mausteliemeen säilöttyjä kurkkuja, jotka sisältävät useimmiten myös sokeria.

 • Suolakurkut puolestaan valmistetaan hapattamalla maitohappokäymisen avulla, eikä niiden valmistuksessa käytetä lainkaan etikkaa eikä sokeria.
 • Salon Vihanneshalli käyttää kotimaisia kurkkuja, jotka tulevat tehtaan läheltä Salon seudulta.
 • Uva: Salon Vihanneshalli Oy Mehukkaiden kurkkujen koostumuskin on erilainen.

Maustekurkut ovat rapeita ja napakoita, kun suolakurkut ovat taas pehmeämpiä. Rapeus syntyy tuoreena prosessoiduista kurkuista. Salon Vihanneshallin Artik-kurkut kerätään juuri oikean kokoisina ja oikeassa kypsyydessä. Ne ovat parhaimmillaan purkitettuna jo parissa tunnissa.

You might be interested:  Naudan Sisäpaisti Reseptejä?

Maustekurkun rapeuden ja napakkuuden salaisuus on nopeus. Toimitusmatka pellolta tuotantoon on lyhyt, kurkut eivät seiso lavalla tai välivarastossa ja ne saadaan nopeasti tuotantoon. Näin kurkku ei menetä nestettä ja sen rapeus säilyy. Kurkut säilötään mausteliemeen, suljetaan ja pastöroidaan. Sen jälkeen ne jäähdytetään nopeasti.

Kun koko prosessi on tehokasta, niin kurkustakin tulee ensiluokkainen. Yhdellä ei voi pelastaa toista, eli kun kaikki on kunnossa tuotantoprosessissa, lopputuotekin on hyvä, Salon Vihanneshallin toimitusjohtaja Aki Nyyssönen sanoo. Maustekurkut päätyvät parhaimmillaan jopa parissa tunnissa purkkiin.

 1. Näin niiden rapeus säilyy.
 2. Uva: Salon Vihanneshalli Oy Maustekurkkujen liemessä on etikkaa, sokeria ja joskus esimerkiksi tilliä ja mustaherukkaa makua antamassa.
 3. Me käytämme yhä vähemmän sokeria.
 4. Makua tuovat luonnolliset ainesosat kuten tilli ja valkosipuli, Nyyssönen kertoo Artik-kurkkujen valmistuksesta.

Myrttisen kurkut suolakurkkuja valmistavassa yrityksessäkin on huomattu, että osa kuluttajista ei tiedä eroa kurkkujen välillä. – Olemme huomanneet, että joskus suola- ja maustekurkut menevät käsitteinä sekaisin. Näiden kahden tuotteen välinen ero on kuitenkin huomattava, käsittäen sekä raaka-aineet että erilaisen valmistusprosessin, Myrttisen kurkut sivuilla kerrotaan.

 1. Suurin ero näiden kahden kurkun välillä on valmistustavassa.
 2. Urkkuja ei kuumenneta, vaan ne kypsyvät hapattamalla maitohappokäymisellä pehmeiksi.
 3. Hapattaminen on yksi vanhimpia tapoja säilöä ruokaa.
 4. Hapatetuissa tuotteissa ruuan ravintoarvo ja vitamiinit säilyvät, koska tuotetta ei kuumenneta missään valmistuksen vaiheessa.

Maitohappokäymisen avulla valmistetut elintarvikkeet ovat hyvin vatsaystävällisiä. Ne sisältävät suolistoa vahvistavia probiootteja, kuten maitohappobakteereja. Maitohappokäyminen pehmentää avomaankurkkujen rakenteen ja yhdessä käytettyjen mausteiden kanssa se antaa suolakurkuille niiden erityisen, pehmeän hapokkaan maun.
Näytä koko vastaus

Voiko kahvia juoda parasta ennen päivän jälkeen?

Vanhentuneet kahvipavut eivät tee mahaa kipeäksi – Kahvi ei mene sillä tavalla huonoksi, kuten esimerkiksi banaanit tai leipä, kun ne vanhenevat. Jos juot kahvia, joka on tehty parasta ennen päivän jälkeen, ei mahasi tule siitä kipeäksi. Maku ei kuitenkaan ole välttämättä enää yhtä hyvä kuin ennen parasta ennen päivää.

 • Tässä tapauksessa puhutaan siis kahvipavuista tai jauhetuista kahvipavuista.
 • Jos ne joutuvat kosketuksiin nesteen kanssa, eivät ne säily.
 • Eli jos keität pannullisen kahvia, se ei säily hyvänä kovinkaan pitkään.
 • Mutta nämähän nyt ovat ihan selvä asia, mutta lehti haluaa siitä silti muistuttaa.
 • Jos kahvipaketti on auki, kahvi menettää aika nopeasti makunsa ja tuoksunsa.

Happi on paahdettujen kahvipapujen pahin vihollinen. Ne eivät silti ole menneet pilalle, vaikka niistä ei enää niin hyvän makuista kahvia saisikaan keitettyä. Kun avaat suodatinkahvipaketin, kannattaa se käyttää kahden viikon sisällä, jos pidät hyvänmakuisesta kahvista.
Näytä koko vastaus

Miksi kurkkuja liotetaan?

Liemi –

 • 1 l vettä
 • ¾ dl– 1 dl merisuolaa
 • 1 dl väkiviinaetikkaa

Tulosta

 1. Pese kurkut hyvin harjalla ja vedellä. Pistele kurkkujen pintaan pieniä reikiä terävän veitsen kärjellä tai haarukalla.
 2. Huuhdo ja valuta tillit ja lehdet. Kuori ja viipaloi piparjuuri.
 3. Jaa kurkut ja mausteet kahteen tai kolmeen hyvin pestyyn noin litran lasipurkkiin. Laita päällimmäiseksi mustaviininmarjanlehtiä niin, että ne peittävät kurkut ja pitävät ne nestepinnan alapuolella.
 4. Kiehauta vesi, suola ja etikka kattilassa. Anna liemen jäähtyä hetki, jotta se ei halkaise kuumuudellaan lasipurkkeja. Kaada liemi purkkeihin. Täytä purkit liemellä ääriään myöten ja sulje tiiviisti. Jos kurkut eivät peity, keitä lientä annos lisää.
 5. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta viileään.
 6. Suolakurkut vaativat maustuakseen vähintään viikon.
 • Jos haluat, voit vielä parantaa kurkkujen säilyvyyttä liottamalla niitä suolavedessä (1 dl karkeaa suolaa/1 litra vettä) parin tunnin ajan ennen purkittamista.
 • Nestepinnan alapuolella pysyminen takaa suolakurkkujen säilyvyyden. Voit varmistaa tätäsiten, että laitat purkkiin päällimmäiseksi vielä voipaperimytyn ja sen päälle “säilöntäkiven” eli hyvin pestyn ja keitetyn luonnonkiven.
 • Voit maustaa suolakurkut myös esimerkiksi silputulla valkosipulilla tai chilillä.

: Suolakurkut – happamat ja rapsakat kurkut mummin ohjeella
Näytä koko vastaus

Voiko vanhaa Säilykettä syödä?

Totta ja tarua säilykkeistä 1. Oliiveista, punajuurista, hillosipuleista ja muista pitkään avattuna säilytettävistä säilykepurkeista ei saa kaataa nestettä, koska silloin tuotteet pilaantuvat. Kaikkien palasten tulee olla liemen alla. Oikein. Jos tuote pääsee ilman kanssa tekemisiin, bakteerit, homeet ja hiivat voivat alkaa kasvaa.

 1. Yleensä liemi on se säilövä elementti: pH voi olla alhainen, siinä voi olla säilöntäaineita ja suolaa, jotka estävät bakteerien kasvua.2.
 2. Avattu, etikkaan säilötty jalapeno- tai chilipurkki säilyy jääkaapissa jopa kuukausia.
 3. Oikein ja väärin,
 4. Nesteen alla ja viileässä tuote voi säilyä jopa kuukausia, sillä bakteerit eivät pääse kasvamaan.

Mutta vaikka bakteereita ei syntyisikään, tuotteen laatu voi muuten heiketä. Sen kemiallinen koostumus tai maku saattaa muuttua, eikä se enää vastaa uutta.3–4 viikkoa on sopiva säilytysaika. Jos valmistaja on antanut avatulle tuotteelle säilyvyysajan, noudata sitä.3.

Viimeinen käyttöpäivä on vain ohjeellinen. Avaamattomana säilytettyä tuotetta voi huoletta syödä pari kuukautta, tai puolikin vuotta viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Väärin. Viimeinen käyttöpäivä tarkoittaa aina viimeistä käyttöpäivää. Sen sijaan parasta ennen -merkittyjä tuotteita voi käyttää niin kauan kuin ne pysyvät hyvinä.

Säilykkeissä on parasta ennen -merkintä, sillä viimeistä käyttöpäivää käytetään vain helposti pilaantuvissa tuotteissa, kuten jauhelihassa.4. Metallipurkkisäilykettä, kuten tonnikalaa tai ananasta, ei saa säilyttää avattuna jääkaapissa, koska purkista liukenee säilykkeeseen tinaa.

Oikein. Avattua tuotetta ei saa säilyttää metallipurkissa, koska siitä voi liueta terveydelle haitallisia aineita. Etenkin happamat tuotteet pitää siirtää toiseen säilytysastiaan.5. Kolhiintunutta säilykepurkkia ei saa käyttää, sillä sen sisäpinta on rikkoontunut ja pilannut säilykkeen. Oikein. Kolhiintuneessa tai ruttaantuneessa purkissa olevaa säilykettä ei kannata syödä, sillä sisäpinta todella saattaa olla rikkoontunut.

Jos purkkiin on tullut reikä, bakteerit pääsevät pilaamaan tuotteen.6. Säilykepurkkia ei pidä säilyttää jääkaapissa, sillä kylmyys pilaa tuotteet nopeammin. Oikein ja väärin. Kylmyys ei sinänsä pilaa tuotetta, mutta säilykkeitä ei silti pitäisi säilyttää jääkaapissa.

 1. Ylmässä ja kosteassa purkki voi ruostua puhki.
 2. Tämä kannattaa huomioida myös, jos aikoo jättää säilykkeitä kesämökille talven yli.
 3. Säilykkeet tulisi säilyttää kuivassa paikassa, huoneenlämmössä.7.
 4. Lasipurkin korkin pitää napsahtaa ensimmäistä kertaa avatessa, muutoin säilyke on mennyt pilalle. Oikein.
 5. Annen on oltava tiukka ja napsahdettava avatessa.
You might be interested:  Pro Auctore Sähköinen Resepti?

Kun purkki suljetaan kuumana, sinne syntyy alipaine, joka aiheuttaa napsahduksen paineen vapautuessa.8. Säilykkeet ovat suolaisempia, sokeroidumpia ja rasvaisempia kuin tuoretuotteet, eikä niissä ole yhtä paljon hyödyllisiä ravinteita kuten, Oikein. Yleensä säilykkeet varmaan ovat suolaisempia ja sokerisempia kuin tuoretuotteet.

 1. Aina ja välttämättä näin ei kuitenkaan ole.
 2. Onhan sitä ananasta omassa liemessäänkin.
 3. Rasvaisuus vaihtelee, tonnikalaa on sekä öljyssä että vedessä.
 4. Vitamiinien vähyys pitää paikkansa.
 5. Uumennus tuhoaa osan vitamiineista.9.
 6. Pelkillä säilykkeillä ei voi elää, elimistö vaatii tuoreita kasviksia ja muuta tuoretta ruokaa.

Oikein. Etenkään kaikkia kasviksia ei kannata vaihtaa säilöttyihin vihanneksiin, sillä kuumennus tuhoaa muiden muassa terveydelle välttämättömän C-vitamiinin.10. Puolukan oma mehu riittää säilömään marjat vuodeksi, sokeria ei tarvita. Oikein. Mutta puolukat pitää muistaa survoa huolellisesti ja säilyttää viileässä.

 1. Puolukkasurvoksen mehu on niin hapanta, että siinä eivät bakteerit kasva.
 2. Sen sijaan home sietää aika happamia olosuhteita, joten hometta voi tulla survoksen pinnalle, etenkin jos kaikki marjat eivät jää mehun alle.11.
 3. Mitä halvempi tonnikala, sitä huonompi kalan laatu ja sitä nopeammin avattu purkki pilaantuu.

Väärin. Ei pidä paikkaansa, ei ainakaan saisi pitää. Elintarvikkeiden kohdalla halpa hinta ei saa tarkoittaa huonompaa laatua.12. Kotimainen säilyke on turvallisempi kuin ulkomainen. Väärin. Kaikkien säilykkeiden tulee olla turvallisia. Jos jotain pitäisin riskinä, niin kotisäilykkeitä.

Sen sijaan teollista prosessia valvotaan hyvin, sekä Suomessa että ulkomailla.13. Säilykkeisiin päätyy pienikokoisempaa ja heikkolaatuisempaa ylijäämäruokaa, joka ei tuoreena mene kaupaksi. Väärin. Säilykkeitä ei voi tehdä huonolaatuisesta tavarasta vaan ne pitää valmistaa ensiluokkaisista raaka-aineista.

Säilykkeeseen pitää valita moitteeton laatu. Esimerkiksi säilykehernekeitossa lihan sidekudos turpoaa ja laajenee. Siksi hernekeittolihan pitää olla erityisen hyvää lihaa, jossa on vähän sidekudosta. Jos liha on huonoa, sitä keittoa ei kyllä syö kukaan.

Joihinkin murskattuihin säilykkeisiin voi laittaa pienikokoisempaa tavaraa, esimerkiksi pienempiä ananaksia tai sieniä, mutta laadun pitää olla hyvä.14. ovat haitallisia ihmisen terveydelle. Väärin ja oikein. Oikein käytettynä ja suosituksia noudattaen nautittuna lisäaineet ovat turvallisia. Jos ne olisivat terveydelle vaarallisia, niitä ei saisi käyttää.

Lisäaineita käytetään parantamaan ruoan makua, väriä, rakennetta tai muuta ominaisuutta. Lisäaineita on monenlaisia, eivät ne kaikki ole mitään kemiallisia E-koodiyhdisteitä. Esimerkiksi suola on lisäaine. Tai lisätty C-vitamiini. Lisäaineissakin kannattaa noudattaa raja-arvoja ja ohjeita.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä Suolakurkkuliemestä?

Kun maustekurkut on syöty, kaadetaan liemi yleensä pois. Älä tee sitä seuraavalla kerralla, sillä liemi kannattaa ehdottomasti hyödyntää ruuanlaitossa. Harvalle tulee mieleen, että maustekurkkujen liemi on on täydellinen raaka-aine ruuanlaitossa. Pippurin keittiömestari Risto Mikkola vakuuttaa, että se on juuri sitä. Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti
Näytä koko vastaus

Onko Suolakurkussa paljon suolaa?

Aikaisemmassa kurkkupostauksessa perehdyin pikkelöityihin kurkkuihin, Tällä kertaa vuorossa ovat suolakurkut, joista itse tykkään ehkä vielä enemmän kuin pikkelöidyistä kurkuista. Aidot suolakurkut eivät sisällä etikkaa tai sokeria. Suolakurkkujen säilymisen edellytys on sopivan hapan liemi, jossa sinne kuulumattomat bakteerit eivät elä.

 1. Suolakurkuille tarvitaan siis suolaliemi, jossa on 3 prosenttia suolaa sekä maitohappobakteerin lähde.
 2. Maitohappobakteerin lähteenä voi toimia hera eli hapanmaitotuotteen kirkasliemi tai vaikka mustaherukan lehdet.
 3. Suolakurkkujen valmistus on ehkä aavistuksen haasteellisempaa kuin pikkelikurkkujen valmistus, bakteerien toiminnasta johtuen.

Jotta kurkut saadaan säilymään pitkään, on säilöntäastioiden ja valmistusvälineiden puhtauden kanssa oltava erityisen tarkka. Suolakurkkumieltymyksiä on monia. Vain vähän aikaa säilötty suolakurkku on vielä tuoreen rapea, pidempään säilöttäessä kurkut muuttuvat pehmeämmiksi ja vähän läpikuultaviksi. Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti Suolakurkut 1l vettä 30g suolaa 5 tillin vartta 5 mustaherukan lehteä 5 valkosipulin kynttä 800g avomaakurkkuja Maun mukaan mausteita tai yrttejä

Puhdista säilöntäpurkki huolellisesti. Kiehauta vesi, lisää suola ja anna jäähtyä. Lado purkkiin kurkut, tillit, herukan lehdet, valkosipuli ja kaada alle 40 asteinen liemi päälle. Sulje purkki löysästi ja anna olla viikko huoneen lämmössä, jolloin neste purkeissa samenee. Siirrä purkit jääkaappiin tai kellariin ja säilytä vielä ainakin viikko, tässä vaiheessa alkaa muodostumaan makuun vaikuttavia tekijöitä.

Suolakurkkujen hapanta lientä voi käyttää ruoanvalmistuksessa tai vaikka pohjana seuraavassa säilönnässä. Esimerkiksi loistava kylmä keitto syntyy hyödyntämällä hapanlientä mausteena. Jos olet yhä hukassa suolakurkkujen suhteen, tein juuri vähän aikaa sitten youtube videon jossa valmistan niitä. Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti Rentoa sunnuntaita!
Näytä koko vastaus

Onko suolakurkku hapan?

Suolakurkku. Suolakurkku on kurkuista suolaliuoksessa ilman kuumennusta valmistettu säilötty elintarvike. Suolakurkut valmistetaan avomaankurkuista, Yleiskielessä suolakurkuiksi kutsutaan erilaisia säilöttyjä kurkkuja: etikalla valmistettuja etikkakurkkuja, maustekurkkuja, joissa on suolan ja etikan lisäksi mausteita, ja “venäläisiksi suolakurkuiksi” kutsuttuja hapankurkkuja, jotka säilyvät kuten hapankaali maitohappokäymisen takia laskeneen pH:n, eivät niinkään korkean suolapitoisuuden takia.
Näytä koko vastaus

Voiko voita käyttää päiväyksen jälkeen?

Säilytä oikein ja luota aisteihisi – Maidon oikea säilytyslämpötila on alle +6 astetta. Säilytä siis maitoa jääkaapin sisäosan hyllyllä tai vihanneslokerossa valolta suojattuna. Maitoa ei kannata säilyttää jääkaapin ovessa, sillä ovi on kaapin lämpimin paikka.

Huoneenlämmössä maitotölkkiä kannattaa pitää korkeintaan puoli tuntia, eikä silloinkaan suorassa auringonvalossa. Parasta ennen -päivämäärä ei ole viimeinen käyttöpäivä. Oikein säilytettynä maitotuotteet voivat olla käyttökelpoisia myös päiväyksen jälkeen. Tuotteen käyttökelpoisuuden arvioinnissa kannattaa luottaa ennen kaikkea omaan näkö-, haju- ja makuaistiin.

Jos tuote vaikuttaa kaikin puolin hyvältä ja tuoreelta, sitä voi hyvin käyttää päiväyksen jälkeenkin. Sen sijaan paha haju ja maku kertovat pilaantuneesta tuotteesta, vaikka päiväystä olisikin vielä jäljellä. Maidon säilyvyys on kätevä tarkistaa kahvitestillä: jos maito saostuu kuumaan kahviin kaadettuna, sitä ei kannata enää käyttää.

Säilytä aina kylmässä Jääkaappi on lähtökohtaisesti kaikkien maitotuotteiden paras säilytyspaikka. Kypsytetyt juustot, voit ja rasvat kestävät säilytystä huoneenlämmössä muutamien tuntien ajan. Kovat, kypsytetyt juustot neuvotaankin usein ottamaan huoneenlämpöön tunti tai kaksi ennen tarjoilua, jotta niiden aromit pääsevät kunnolla esiin. Samaten voin ominaisuudet ovat leivonnassa usein parhaimmillaan huoneenlämpöisenä. Säilytä huoneenlämmössä avaamiseen asti Monet iskukuumennetut UHT-tuotteet, kuten Valio HYLA® tuotteet säilyvät huoneenlämmössä avaamiseen asti. Avaamisen jälkeen ne säilyvät jääkaapissa noin neljä vuorokautta. Tarkista säilytysohjeet pakkauksesta. Säilytä aina huoneenlämmössä Maitojauheet säilyvät huoneenlämmössä myös avaamisen jälkeen. Sulje pakkaus tiiviisti, jotta sen sisään ei pääse kosteutta. Jauhe kannattaa käyttää kolmen kuukauden sisällä avaamisesta.

You might be interested:  Pulled Pork Resepti Omenamehu?

Suurimman osan maitotuotteista voi pakastaa, jogurttia, viiliä ja piimää lukuun ottamatta. Pakastaminen vaikuttaa kuitenkin usein tuotteiden makuun ja rakenteeseen, ja esimerkiksi pakkasessa käyneet juustot kannattaa käyttää ruoanlaittoon. Rasvaa sisältävät tuotteet säilyvät pakastimessa makunsa puolesta huonommin kuin vähärasvaiset.
Näytä koko vastaus

Voiko vanhentunutta riisiä käyttää?

Kuivatuotteet säilyvät pidempään kuin moni luulee. Marttaliiton mukaan esimerkiksi pasta ja riisi ovat oikein säilytettyinä käyttökelpoisia jopa 1-2 vuotta parasta ennen -päiväyksen jälkeen. Kuva: Pipsa Uutto-Rajakallio / Yle Keittiön kaappeihin unohtuu helposti kuivatavaraa, jonka parasta ennen -päiväys on päässyt hurahtamaan ohi ajat sitten.

Tuotteita ei kuitenkaan kannata ainakaan suoralta kädeltä nakata roskiin. Satakunnan Marttaliiton vt. toiminnanjohtaja, kotitalousneuvoja Sari Rainingon mukaan huoneenlämmössä ja kuivassa tilassa kuivatuotteet säilyvät täysin käyttökelpoisina kuukausia tai jopa vuosia parasta ennen -päiväyksen jälkeen.

Ehjät säilykkeet pysyvät syöntikunnossa jopa 3-5 vuotta.
Näytä koko vastaus

Voiko juustoa syödä päiväyksen jälkeen?

Mitä juuston parasta ennen -päivämäärä kertoo? – Juustopakkauksessa näkyvä parasta ennen -päiväys tarkoittaa, että oikein säilytettynä ja avaamattomana juusto säilyy vähintään luvattuun päivämäärään asti, Avaamisen jälkeen pakkauksessa mainittu parasta ennen -leima ei ole enää voimassa, mutta juustoa voi käyttää niin kauan, kun se maistuu ja näyttää hyvältä – myös parasta ennen -päiväyksen jälkeen.
Näytä koko vastaus

Pitääkö kurkku säilyttää jääkaapissa?

Kurkun säilytys: Älä sujauta kurkkua jääkaappiin – Jääkaapin lämpötila on turhan alhainen kurkulle, joka kasvaa lämpimissä oloissa. Myös muut korkeammissa lämpötiloissa viihtyvät vihannekset ja hedelmät, kuten bataatit ja banaanit, mätänevät helposti viileässä jääkaapissa. : Tiesitkö, että kurkkua ei kannata säilyttää jääkaapissa? Simppeli vesilasikikka pelastaa vihanneksen nahistumiselta
Näytä koko vastaus

Mikä ruoka säilyy ilman jääkaappia?

Hysteeriseen ruokahamstraukseen ei ole syytä, mutta joitakin ruokatarpeita on aina hyvä olla kotona, jos kauppareissua ei voi tehdä joka päivä. Viime aikoina on kirjoitettu kotivarasta. Se tarkoittaa pientä varastoa elintarvikkeita, jolla pärjää pari päivää ilman kauppareissuja.

 • Joskus ylimääräistä ruokaa on kertynyt luonnostaan, ja jossain vaiheessa tuotteet kannattaa hyödyntää.
 • Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto rauhoitteli torstaina ruokaa hamstraavia suomalaisia, ettei ylimääräiseen osteluun ole mitään syytä.
 • Hyvin säilyviä proteiineja Olipa kysymys sitten erikoisemmasta tilanteesta tai ei, kaapeissa on hyvä aina olla jonkin verran kuivatuotteita ja hyvin säilyviä proteiinilähteitä.

Sellaisia ovat muun muassa kala- tai lihasäilykkeet, pavut ja linssit. Juurekset ovat myös hyvin säilyvää, ravinteikasta ruokaa. Käyttökelpoisia kotivara-aineksia ovat lisäksi riisi, pasta, peruna ja huoneenlämmössä säilyvät maidot tai kasvijuomat. Marttojen sivuilla on simppelit ohjeet siitä, millaisilla määrillä eri ruoka-aineita selviää, jos kauppareissuja ei tee joka päivä.
Näytä koko vastaus

Meneekö voi pilalle huoneenlämmössä?

Lämpö ja ilma ovat voipaketin pahimmat viholliset – Vaikka voi on valmistettu maidosta, se on suurimmaksi osaksi rasvaa, ja näin ollen vähemmän altis bakteereille kuin maitotuotteet yleensä. Natriumin ansiosta suolattu voi on suolaamatonta versiota vähemmän alttiimpi bakteereille.

 1. Suolaamatonta voita kannattaa siis säilyttää aina jääkaapissa.
 2. Suolattua voita voidaan säilyttää huoneenlämmössä, kunhan se pakataan joka käytön jälkeen ilmatiiviisti esimerkiksi voirasiaan.
 3. Ilma on nimittäin asia, joka edesauttaa voin pilaantumista.
 4. Jos voi pakataan ilmatiiviisti jokaisen käyttökerran jälkeen, se säilyy pöydällä jopa kahden viikon ajan.

Mutta jos keittiösi lämpötila kohoaa yli 21 asteen, kannattaa voi siirtää jääkaappiin mahdollisimman nopeasti. Margariinin käyttökään ei ole niin yksinkertaista kuin voisi luulla. Katso videolta ohjeet oikeaoppiseen leivän voiteluun.

Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti MasterChef Suomi MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

: Voipaketti säilyy pöydällä jopa kaksi viikkoa – kunhan muistat nämä asiat
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä Suolakurkkuliemestä?

Kun maustekurkut on syöty, kaadetaan liemi yleensä pois. Älä tee sitä seuraavalla kerralla, sillä liemi kannattaa ehdottomasti hyödyntää ruuanlaitossa. Harvalle tulee mieleen, että maustekurkkujen liemi on on täydellinen raaka-aine ruuanlaitossa. Pippurin keittiömestari Risto Mikkola vakuuttaa, että se on juuri sitä. Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti
Näytä koko vastaus

Mitä Avomaankurkusta voi tehdä?

Avomaankurkku on parasta säilykkeissä, kasvihuonekurkku maistuu tuoreena – Avomaankurkulla on kasvihuonekurkkua paksumpi ja rosoisempi kuori. Karheudesta pääset eroon juuresharjapesulla, mutta avomaankurkun voi myös kuoria ennen käyttöä. Avomaankurkku tunnetaan hieman kitkerämmän makuisena kuin kasvihuoneessa kasvanut serkkunsa.

Jalostamalla nykylajikkeet on kuitenkin saatu vähemmän karvaiksi. Kylmä kesä ja kastelun puute saattavat kuitenkin kitkeröittää avomaankurkun. Maustaminen kesyttää kitkeryyden ja siksi avomaankurkku sopii erinomaisesti säilöttäväksi suola- tai etikkaliemessä vaikkapa tuoreiden mausteyrttien, kuten tillin, mintun ja korianterin kera.

Avomaankurkusta voidaan valmistaa erinomaisia suolakurkkuja sekä säilykekurkkuja ja se on ihanaa myös pikaisesti pikkelöitynä. Avomaankurkku sopii syötäväksi myös sellaisenaan esimerkiksi salaateissa sekä raastettuna vaikkapa tsatsikissa. Kokeile avomaankurkkua myös täytettynä: halkaise kurkut ja täytä ne vaikkapa katkarapu- tai savulohitäytteellä.

  Resepti
  Näytä koko vastaus

  Voiko Maustekurkkuja tehdä tavallisesta kurkusta?

  Viipalekurkut – 1 kg avomaankurkkuja piparjuurilastuja 2 rkl sinapinsiemeniä mustaherukanlehtiä tillin kukintoja Mausteliemi: 6 dl vettä 2,5 dl väkiviinaetikkaa 1,5 dl sokeria 2 rkl suolaa 1 tl kokonaisia valkopippureita 1 tl sinapinsiemeniä 0,5 – 1 tl kokonaisia neilikoita Pese kurkut ja viipaloi ne.
  Näytä koko vastaus

  Voiko Kasvihuonekurkkuja säilöä?

  3 kg kasvihuonekurkkuja pestään ja raastetaan kuorineen karkeaksi raasteeksi vaikkapa monitoimikoneella. Noin 800 g sipuleita kuoritaan ja raastetaan, lisätään kurkkujen sekaan. Halutessasi voit silputa myös jonkin verran tuoretta tilliä seokseen.
  Näytä koko vastaus