Atria Viljaporsaan Filee Resepti?

Atria Viljaporsaan Filee Resepti
Mausteina: – 1/2 tl Mustapippurirouhetta Sekoita maustetahna öljystä, hunajasta, HP-kastikkeesta, suolasta ja pippurista. Hiero seos lihan pintaan. Työnnä paistomittari fileeseen ja kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 75 astetta.1/2 tl Mustapippurirouhetta Ota filee uunista, kääri folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä Viljaporsaan Fileestä?

Porsaan ulkofilee ruoanlaitossa: – Porsaan ulkofilee on raaka-aineena monikäyttöinen, sillä se sopii hyvin eri liharuokiin. Sen voi näppärästi muokata eri käyttötarkoituksiin. Ulkofileen voi valmistaa kokonaisena, leikata halutun paksuisiksi pihviksi tai suikaloida esimerkiksi kastikkeisiin ja pataruokiin sopivaksi.
Näytä koko vastaus

Miten valmistaa porsaan ulkofile?

5. Vaihe – Ruskista liha kauttaaltaan, hiero sen pintaan mausteet ja kaada vielä paistorasva pannulta lihan päälle. Kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää +68 astetta. Anna lihan vielä levätä rauhassa folion sisällä, jolloin sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. : Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla
Näytä koko vastaus

Kauanko porsaan ulkofile uunissa?

Porsaan fileepaisti uunijuureksilla Hiero mausteet paistin pintaan kauttaaltaan. Anna maustua yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Laita paistimittari lihaan ja kypsennä 150 asteessa noin 1 tunti jokaista kiloa kohden.
Näytä koko vastaus

Mitä porsaan fileen kanssa?

Älä unohda perinteisiä perunoita ja sipuleita. Perinteinen perunan ja possun yhdistelmä ei petä koskaan. Vaihtelua keitetylle perunalle tai perunamuusille tuovat esimerkiksi paprikainen perunasalaatti, chilinen perunasalaatti tai omena-perunavuoka, jonka makeus sopii hyvin rasvaisen possun pariksi.
Näytä koko vastaus

Milloin porsaan ulkofile on kypsä?

Possun ulkofile Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Sisälämpötilan tulee olla noin 10 astetta ennen kypsentämistä.Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paras lopputulos tulee, kun paistolämpötila on alhaisempi ja kypsennysaika pidempi.Paista file ensin kauttaaltaan paistinpannulla.Aseta paistolämpömittari fileen keskiosaan.

  1. Aseta file rasvapuoli ylöspäin uunipellille tai muuhun paistoastiaan.
  2. Voit valella filettä paistumisen aikana paistoastiaan kertyvällä nesteellä.
  3. Jos pinta saa liikaa väriä, voit peittää sen foliolla.Paistoaika on noin 1 – 1½ tuntia per kilo.
  4. Paistoaika on vain viittellinen.
  5. Parhaiten kypsyyden näkee paistolämpömittarista.

File on kypsä ja mehevä, kun paistolämpömittarin lukema näyttää 75 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen liha on leikattavissa tarjolle. : Possun ulkofile
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Pohjois-afrikkalainen Resepti?

Miten maustaa porsaan ulkofile?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Mikä kastike porsaan Sisäfileelle?

Valmistusohjeet –

Puhdista possun filee kalvoista ja leikkaa se 1-1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Sivele fileeviipaleet rypsiöljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kuumenna paistinpannu ja ruskista fileeviipaleet molemmin puolin. Kaada pannulle kerma ja mausta Dijon-sinapilla sekä hunajalla. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Kuori ja paloittele juurekset. Huuhtele purjo ja viipaloi se. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota purjoa ja juureksia hetki. Lisää vettä sen verran, että juurekset peittyvät. Lisää keitinveteen hieman suolaa ja anna kiehua kunnes juurekset ovat pehmeitä. Ota keitinvettä hieman talteen ja kaada loput pois. Soseuta juurekset ja notkista muusia tarvittaessa keitinvedellä. Viimeistele muusi tilkalla oliiviöljyä sekä hienonnetulla persiljalla. Vinkki 1: Tämä resepti onnistuu oikein hyvin myös broilerinrintafileestä. Voit leikata fileet suikaleiksi tai kypsentää kokonaisina. Vinkki 2: Juuresmuusi on oikea juureslaatikon tyhjennysruoka. Käytä juuresmuusiin juureslaatikkoon jääneet yksinäiset porkkanat, perunat, liemijuuresten palat jne. Juuresmuusin joukkoon sopii oikein hyvin myös esimerkiksi raastettu kesäkurpitsa, jos sellainen on unohtunut jääkaappiin.

Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim. kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Mitä ulkofileen kanssa?

K-Citymarket: Täydellinen valmistustapa naudan ulkofileelle – herkullinen lopputulos isollekin porukalle! Kokonaisena grillattu, ohuina viipaleina tarjottava naudan ulkofilee sopii hyvin esimerkiksi kesäisen juhlapöydän tarjottavaksi. Naudan ulkofilee on monikäyttöinen lihanosa, josta syntyvät herkut niin suurelle kuin pienellekin määrälle syöjiä.

  1. Ulkofilee on parhaimmillaan sisältä punertavaksi jätettynä eli puolikypsänä.
  2. Okenut pihvimestari grillaa isolla grillillä isonkin määrän pihvejä, mutta vaarana on, että osa pihveistä kypsyy liikaa.
  3. On vaikeaa saada jokainen pihvi valmistumaan samaan aikaan, jotta kaikki pääsisivät syömään yhdessä, toteaa K-Citymarket Vihti Nummelan lihamestari Jukka Väätäinen,
You might be interested:  Chili Con Vege Resepti?

Väätäinen suositteleekin kypsentämään fileen kokonaisena, kun pöydän ääressä on syöjiä iso joukko. Kokonaisena valmistettu ulkofilee sopii hyvin myös juhlavampiin tilaisuuksiin. Esivalmistelujen avulla ruoanlaitto käy helposti itse juhlapäivänä. – Mausta ulkofilee hyvissä ajoin suolalla, pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla hieromalla ne lihan pintaan.

  1. Maustamisen voi tehdä joitakin tunteja ennen valmistusta tai jopa edellisenä päivänä, Väätäinen neuvoo.
  2. Ennen ruoanlaittoa filee on tärkeää ottaa ajoissa, vähintään tuntia ennen valmistusta, huoneenlämpöön.
  3. Jos lihan laittaa grilliin jääkaappikylmänä, tulee lopputuloksesta kuiva ja sitkeä.
  4. Fileen sisälämpötilan tulisi olla lähempänä huoneenlämpöä kuin jääkaapin lämpötilaa siinä vaiheessa, kun kypsennys aloitetaan.

Jos kypsennät fileen uunissa, on sopiva uunin lämpötila 150-180 astetta. Oikeaan kypsyyteen päästään lihalämpömittarin avulla.52 astetta on sopiva sisälämpö fileelle, tällöin filee on vielä sisältä punertava. Jos valmistat fileen grillissä, ole tarkkana, ettei lihan pinta pääse palamaan.

Mittaria kannattaa käyttää myös grillatessa. – Siirrä lopuksi filee folioon vetäytymään grillin viileämmälle alueelle tai kokonaan pois grillistä vähintään 10 minuutiksi, lihamestari ohjeistaa. Vetäytymisen jälkeen filee on valmista leikattavaksi. Väätäinen vinkkaa ripottelemaan fileesiivun päälle vielä varovasti sormisuolaa, joka tuo lihan maut korostuneesti esille.

Ulkofileen seuraksi sopivat esimerkiksi juuresranskalaiset ja coleslaw-salaatti. – Siinä on hyvä kombo! Naudan ulkofilee on erinomaista pihvilihaa. Näillä ohjeilla valmistat täydelliset pihvit! 1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

  1. Leikkaa fileestä poikkisyin 2,5-3 cm:n paksuisia kunnon fileepaloja.
  2. Painele fileepalat käsin pihveiksi ja kuivaa pinta paperilla.2.
  3. Voitele pihvit öljyllä, jauha pintaan hiukan mustapippuria ja suolaa.
  4. Äännä pihvit ja käsittele toinen puoli samoin.3.
  5. Jos paistat pannulla, pyyhi pannu ohuesti öljyllä.
  6. Paista korkeintaan kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa.

Nosta pihvit paistumaan kuumalle pannulle ja käännä heti, kun pinta pisaroi.4. Grillatessa pidä huoli, että ritilä on puhdas edellisen kerran grillauksista. Grilliin voit asetella useamman pihvin samanaikaisesti, jos grilli on jokaisesta kohdasta yhtä kuuma.5.

Toista puolta paistaessa voit säädellä pihvin kypsyyttä. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, pihvin ja pannun/grillin lämpötilasta sekä halutusta kypsyysasteesta. Kun pihvi on sormella varovasti painettaessa löysänpehmeä pinnalta, on se vielä raaka tai puoliraaka. Kun pihvi alkaa tuntua tiiviiltä ja napakalta, on se läpikypsä.6.

Nosta pihvit kuumennetuille lautasille ja lisää haluamasi lisukkeet. : K-Citymarket: Täydellinen valmistustapa naudan ulkofileelle – herkullinen lopputulos isollekin porukalle!
Näytä koko vastaus

Miten paistetaan Sisäfile?

Riistafilee – 1 saksanhirven tai naudan sisäfilee 50 g voita 10 timjamin oksaa 4 valkosipulinkynttä suolaa pippuria 1. Laita voi pannulle, lisää timjami ja hienonnettu valkosipuli. Ruskista filee voissa joka puolelta. Käytä ns. vaahtovoissa paistamisen tekniikkaa.2.
Näytä koko vastaus

Mitä voi tehdä Sisäfileestä?

Naudan sisäfileen valmistusohjeet – Herra Snellmannin vinkit Atria Viljaporsaan Filee Resepti Snellmanin naudan sisäfilee on 100% suomalaista. Haluamme taata, että lihan rakenne ja laatu ovat kohdallaan. Sen vuoksi käytämme tuotteissamme ainoastaan ensiluokkaista lihaa. Naudan sisäfilee on ruoanlaitossa äärimmäisen monipuolinen. Käyttötarkoituksen mukaan sen voi esimerkiksi paistaa kokonaisena, suikaloida, kuutioida tai leikata pihviksi.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Baileys Red Velvet Cupcake Resepti?

Mitä tapahtuu jos syö raakaa possua?

Varo – raa’asta joulukinkusta tarttuvat nämä taudit! Julkaistu 23.12.2012 15:45 Muista pitää joulunkinkun sisälämpötila ohjelukemissa, sillä raaka kinkku voi tietää syöjilleen visiittiä sairaalaan. Raaka liha voi nimittäin sisältää ruokamyrkytystä aiheuttavia bakteereita.

  • Raa’asta lihasta tai raa’an lihan leikkaamiseen käytetystä veitsestä ja leikkuualustasta voi saada esimerkiksi kampylobakteerin.
  • Se on Suomen yleisin suolistotulehdusta aiheuttava bakteeri, jonka oireet ovat ripuli, kuume ja ikävänä jälkitautina niveltulehdus.
  • Inkunvalmistuksen tärkein väline onkin ehdottomasti lihalämpömittari, joka kertoo lihan sisälämpötilan ilman kokin arvuuttelua.

Kypsän joulukinkun sisälämpötila on +75 celsiusastetta, ja tämän lämpötilan jälkeen kinkkua voi nauttia turvallisin mielin sillä sen mahdollisesti sisältämät bakteerit ovat tällöin tuhoutuneet. Lisävarmuutta ruokamyrkytysten ja bakteerien välttämiseksi saat leikkamalla kypsää ja raakaa lihaa aina eri leikkuulaudoilla ja veitsillä.
Näytä koko vastaus

Pitääkö possun olla kypsää?

Elintarviketurvallisuusviraasto Evira suosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen. Etenkin vähärasvaisen ulkofileen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se kuivuu helposti. Rasvaiset ruhonosat taas kannattaa kypsensää reilusti ylikypsiksi ja mureiksi (esimerkiksi pulled pork).
Näytä koko vastaus

Onko possun niska kassler?

Viljaporsaan niska, eli tutummin kassler, sisältää sopivasti rasvaa ja sidekudosta pitkää haudutusta varten tai meheviin pihveihin grillissä tai pannulla.
Näytä koko vastaus

Miten saostaa kastike?

Perinteisin tapa kastikkeen suurustamiselle, eli sakeuttamiselle on jauhoilla suurustaminen. Kastike saostetaan yleensä vehnäjauhoilla, mutta myös erilaisia tärkkelysjauhoja (esim. peruna- tai maissijauho) voi käyttää. Kastikkeen voi suurustaa myös kaupoista valmiina saatavilla suurusteilla!
Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

  • Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1.
  • Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim.
  • Kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa Possupihvit?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus