Contents
- 1 Mitä ruokaa broilerin Koipireisistä?
- 2 Kauanko Broilerinkoivet uunissa?
- 3 Onko kana ja riisi terveellistä?
- 4 Onko broilerin liha terveellistä?
- 5 Missä asteessa paistaa kana uunissa?
- 6 Mitä Koipireisien kanssa?
- 7 Voiko hieman raakaa kanaa syödä?
- 8 Voiko 5 päivää sitten paistettua kanaa syödä?
- 9 Paljonko kana syö päivässä?
Mitä ruokaa broilerin Koipireisistä?
Ainekset
6 (n.2 kg) | marinoitua koipi-reisipalaa |
---|---|
2 | laakerinlehteä |
3 dl | paseerattua tomaattia, säilyke |
1 | lihaliemikuutio |
½ tl | rouhittua mustapippuria |
Kauanko Broilerinkoivet uunissa?
Broilerinkoivet eli kanankoivet uunissa valmistetaan näin. – 1. Sekoita mausteet keskenään. Huuhdo broilerin koivet, kuivaa ja aseta uunivuokaan. Kaada päälle mausteseos ja pyörittele koipia liemessä.2. Kypsennä broilerinkoivet uunissa 200 asteessa. Kanankoivet ovat kypsät noin 30 minuutissa.3.
Näytä koko vastaus
Mitä Broilerinkoipien kanssa?
Mausteiset broilerikoivet — Peggyn pieni punainen keittio Mausteiset broilerinkoivet ovat ihanan rapeita päältä,mehukkaat sisältä ja ne maistuvat kuin olisivat juuri vierailleet kesägrillissä. Herkullisen maun salaisuus piilee kuitenkin mausteseoksessa ja paahteisessa pinnassa, jonka broileri saa uunista. Mausteiset broilerinkoivet sopivat erinomaisesti arkiruokien listalle. Ne ovat helppo ja suhteellisen vaivatonta valmistaa. Ruoka ei ole myöskään hinnalla pilattu. Broilerinkoipien kanssa sopii hyvin kylmät ja vaaleat miedosti maustetut kastikkeet, kuten esim. ranskankerma.
- Ja nyt kirjoitukset sikseen ja syömään, aurinkoista viikkoa!
- -Peggy-
- Vinkkivitonen!
Valele broilerinkoipia puolessa välissä kypsennysaikaa, pohjalle valuneella nesteellä. Näin saat pinnasta erityisen maukkaan. Mausteiset broilerinkoivet 6 kpl
- 6 broilerin koipireisi
- 1 rkl savupaprikajauhetta
- 1 rkl paprikajauhetta
- 1 tl chilijauhetta
- 1 rkl tuoretta hienonnettua oreganoa tai kuivattua oreganoa
- 1/2 rkl rouhittua merisuolaa
- 1 kokonainen valkosipulinkynsi
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 rkl oliiviöljyä
- nippu hienonnettua persiljaa/lehtipersiljaa/korianteria
- 1/2 mieto punainen chili
- Mittaa kuivat mausteet. Kuori ja murskaa valkosipuli. Purista sitruunan mehu.
- Yhdistä mausteet, valkosipuli, sitruunamehu ja öljy hyvin sekoittaen.
- Nosta broilerit huoneenlämpöön. Hiero mausteet lihojen pintaan ja asettele uunivuokaan.
- Kuumenna uuni 175ºC asteeseen ja nosta uunin keskitasolle uunin kunnolla lämmettyä.
- Kypsennä uunissa noin tunti, kunnes pinta on rapea ja liha kypsän pehmeää.
- Viimeistele tuoreilla yrteillä ja halutessasi tuoreella hienonnetulla chilillä. Tarjoile.
Jäikö nälkä? Kokeile myös, Seuraa ! : Mausteiset broilerikoivet — Peggyn pieni punainen keittio
Näytä koko vastaus
Milloin kanaa ei kannata syödä?
2. Lihatuotteet – Lihatuotteisiin voi muodostua listeria-nimistä bakteeria, vaikka se ei vielä näyttäisikään oudolta tai haisisi pahalta. Heitä lihatuotteet oikopäätä roskikseen, kun niiden eräpäivä on ohitettu. Listeria-bakteeri aiheuttaa ihmisille listerioosi-nimistä tautia. Listerioosi on vaarallinen erityisesti vanhuksille ja pienille lapsille.
Näytä koko vastaus
Onko kana ja riisi terveellistä?
Pitkästä aikaa bulkkauspäiväkirjojen ja askeettisten treeniruokien pariin. Tällä kertaa kana, riisi ja pakastevihannes -kombo esittelyssä. Kana ja riisi on mitä perinteisintä fitness-ruokaa. Siihen vielä vihanneksia sekaan, niin saadaan myös kuituja ja vitamiineja kehoon sekä vähän väriä annokseen.
Tämä ateria sopii hyvän dieettaajalle tai bulkkaajalle – alempana hieman vinkkejä, miten voit säätää hiilihydraatteja ja rasvoja omaan ruokavalioon sopivaksi. Tällainen über-puhdas ruoka on usein vähän kuivakkaa, joten kastikeihmisille se voi maistua hieman tylsältä. Toki tuohon sekaan voi sekoitella oman maun mukaan wokki tai muita esim.
aasialaishenkisiä kastikkeita.
Näytä koko vastaus
Miksi broileri on sitkeää?
1. Kuumenna uuni riittävän kuumaksi – Valmista broilerit mieluiten 200-asteisessa uunissa. Matalamassa lämpötilassa vaarana on, että fileitä tulee pidettyä uunissa aivan liian kauan. Tämä voi johtaa helposti kuivaan ja sitkeään lopputulokseen.
Näytä koko vastaus
Kauanko kanan Fileepihvit uunissa?
Kariniemen Kananpojan Fileepihvi hunaja 1 kg – Tuotteet Arvostele! marinoitua broilerinlihaa
Uuniin Liedelle
Ota rasia huoneenlämpöön n.30 min ennen kypsentämistä. Paista pihvit kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä 5 -10 min kummaltakin puolen tai paista ne uunissa 220 – 250 °C:ssa n.10 – 15 min.
Näytä koko vastaus
Onko broilerin liha terveellistä?
Miksi kanan syönti kannattaa? Moni haluaa yhdistää ruokavaliossaan keveyden, täyttävyyden ja monipuolisen ravintosisällön. Kanan kanssa se onnistuu. – Kananliha on tärkeä ja hyvä vitamiinien, kivennäisaineiden ja proteiinin lähde. Se sisältää myös hyvin imeytyvää hemirautaa, jodia ja B-vitamiineja. “Sen muutenkin vähäisestä rasvasta 2/3 osaa on terveydelle edullista pehmeää rasvaa.” Kanan laadukas proteiini sisältää kaikki tarvitsemamme välttämättömät aminohapot. Noin 70-kiloisen henkilön päivittäinen proteiinintarve on 70–84 grammaa. Ison osan tuosta saa esimerkiksi syömällä yhden 100-grammaisen kananleikkeen, jossa kypsennettynä on proteiinia noin 30 grammaa.
Samalla siitä saa kalsiumia, magnesiumia, entsyymien toiminnalle tärkeää sinkkiä sekä sydänterveyttä edistävää seleeniä. Kuusipalon mukaan parhaillaan päivitettävissä pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa tullaan painottamaan terveysnäkökulman lisäksi ruokavalion kestävyyttä, eettisyyttä sekä kuluttajille tärkeää ruokien jäljitettävyyttä.
Teksti: Lea Penttilä : Miksi kanan syönti kannattaa?
Näytä koko vastaus
Missä asteessa paistaa kana uunissa?
Luuton koipireisi – Pannulla: Paista öljytyllä pannulla useasti käännellen 15-20 minuuttia. Uunissa: Paista nahkapuoli ylöspäin 180 asteessa 30-40 minuuttia. Lähde: Naapurin maalaiskana
Näytä koko vastaus
Mistä tietää että kana on kypsää uunissa?
Paistolämpömittari kertoo totuuden kanan kypsyydestä – Asiantuntija huomauttaa, että ainoa varma tapa kanan kypsyyden selvittämiseen on lihalämpömittarin käyttö. Lämpötila, jonka kanan paksuimman osan kohdalla kertoo varmasti kypsyydestä on 71–74 astetta.
Näytä koko vastaus
Voiko kanan kypsentää uunissa?
Kypsennä broilerinfileet uunissa 225-asteessa. Kanafileet kypsyvät noin 15–20 minuutissa. Peitä broilerin rintafileet löyhästi foliolla tai leivinpaperilla ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus
Mitä Koipireisien kanssa?
Broileri: Sekoita kulhossa öljyyn yrtit, chili, suola, pippurit, raastettu sitruunan kuori ja mehu. Hiero mausteseos broilerien pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Laita maustuneet koipireidet uunivuokaan ja 200-asteiseen uuniin.
Kypsennä 40-50 minuuttia. Uuniperunat: Pese perunat hyvin ja halkaise ne kahtia. Leikkaa perunoiden pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja sivele pinta öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita perunat koipireisien kanssa samaan uuniin. Ripottele aurajuusto perunoiden pinnalle noin puolessa välissä kypsentämistä.
Perunat ja koipireidet valmistuvat kätevästi samassa ajassa! Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Näytä koko vastaus
Miten maustaa kanan koipi?
Maustematka maailman ympäri – Miedosta broilerinlihasta saa maustamalla aina uudenlaista. Voitele koivet öljyllä ja hiero pintaan mieluinen makumaailma. Välimerelliset koivet saavat mausteeksi sitruunaista maustevoita. Sekoita pehmeän voin joukkoon pestyn, raastetun sitruunan kuori, rosmariinia ja runsaasti silputtua valkosipulia.
Hiero nahan alle suolaa ja maustevoita. Leikkaa sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja lisää viipaleet koipien päälle. Lorauta pintaan oliiviöljyä ja rouhi reilusti mustapippuria. Ranskalaiset koivet vaativat nahan alle suolaa ja salvian lehtiä tai kuivattua salviaa sekä pintaansa hennon kerroksen dijoninsinappia.
Vierelleen runsaasti puolikkaita sipuleita ja kirsikkatomaatteja. Marokkolaiset koivet syntyvät, kun lisäät mausteeksi paprikajauhetta, murskattuja korianterin siemeniä, juustokuminaa, ripauksen chiliä ja kanelia sekä kylkeen uunivuokaan makeita paprikoita paahtumaan.
Amerikkalaiset koivet marinoidaan BBQ-kastikkeella ja paahdetaan grillissä tai uunin grillivastuksen alla meheviksi. Samalla uunissa kypsyvät lohkoperunat. Tarjoa kastikkeena savupaprikalla ja ananasmurskalla maustettua turkkilaista jogurttia tai majoneesia. Venälaiset koivet suolataan ja hierotaan paprikajauheella ja murskatulla valkosipulilla.
Pintaan lorautetaan juoksevaa hunajaa ja smetanaa. : Rapeat reidet – broilerinkoipi kannattaa unohtaa uuniin
Näytä koko vastaus
Paljonko on kaloreita broilerin Koivessa?
Suosituimmista | viimeksi/alkup./mahtuu | |||||||
Ravintoainelista | kcal/100 g | P | H | R | annos | |||
Broilerin koipireisi, nahaton, pelkk liha | 120 kcal | 16 g | 0 g | 3,8 g | 150 g | |||
Broilerin koipireisi, perinteisesti marinoitu, Atria (1kpl) | 167 kcal | 14 g | 0,7 g | 13 g | 300 g | |||
Kananpojan broilerin koipireisi (maustamaton) 900 g r, Kariniemi | 190 kcal | 17 g | 0 g | 14 g | 300 g | |||
Broilerin koipireisi, 1kpl | 167 kcal | 13 g | 1,1 g | 13 g | 167 g | |||
Broilerin koipireisi (Atria) | 167 kcal | 14 g | 1,1 g | 13 g | 100 g | |||
Broilerin koipireisi, nahaton, keskikok., annos 100 g | 80 kcal | 13 g | 0 g | 3 g | 100 g | |||
Broilerin koipireisi | 167 kcal | 14 g | 0,7 g | 13 g | 150 g | |||
Kariniemen kananpojan broilerin koipireisi, maustamaton, 900 g r | 190 kcal | 17 g | 0 g | 14 g | 250 g | |||
Broilerin koipireisi marinoitu (ilman nahkaa) Kypsennetty, annos 310 g | 200 kcal | 15 g | 1,1 g | 1,6 g | 100 g | |||
Broilerin koipireisi, hunajamarinoitu (Pirkka), annos 400 g | 233 kcal | 15 g | 1,6 g | 18 g | 400 g | |||
Broilerin koipireisi (Atria), annos 450 g | 165 kcal | 13 g | 1,1 g | 13 g | 125 g | |||
Marinoitu broilerin koipireisi (Maistuva), annos 300 g | 200 kcal | 15 g | 1,2 g | 16 g | 300 g | |||
Broilerin koipireisi paistettu, ilman nahkaa (Atria), annos 100 g | 208 kcal | 28,4 g | 0,7 g | 9,3 g | 100 g | |||
Marinoitu broilerin koipireisi (Maistuva), annos 400 g | 200 kcal | 15 g | 1,2 g | 16 g | 400 g | |||
Marinoitu broilerin koipireisi (Pirkka), annos 100 g | 180 kcal | 13 g | 1,8 g | 14 g | 100 g | |||
Marinoitu broilerin koipireisi (Kotimaista), annos 100 g | 195 kcal | 14 g | 0,2 g | 15 g | 100 g | |||
Yrttinen broilerinkoipi (koipireisi) (Amica), annos 100 g | 141 kcal | 24 g | 0,2 g | 4,8 g | 100 g | |||
Broilerin koipireisi marinoitu (Atria), annos 300 g | 195 kcal | 14 g | 0,5 g | 15 g | 300 g | |||
Broilerin koipireisi, nahaton, uunissa paistettu (Fineli), annos 100 g | 162 kcal | 27,8 g | 0 g | 5,5 g | 100 g | |||
Grillattu broilerin koipireisi (Kyps), annos 200 g | 293 kcal | 22,9 g | 0 g | 22,6 g | 200 g | |||
Marinoitu broilerin koipireisi (Kanamestarin), annos 400 g | 190 kcal | 16 g | 0,5 g | 14 g | 400 g | |||
Broilerin koipireisi maustamaton (S-ryhm), annos 100 g | 220 kcal | 16 g | 0 g | 17 g | 100 g | |||
Marinoitu broilerin koipireisi (Kanamestari), annos 100 g | 200 kcal | 15 g | 1,2 g | 16 g | 100 g | |||
Broilerin koipireisi marinoitu (Kanamestari), annos 450 g | 200 kcal | 15 g | 1,2 g | 16 g | 450 g | |||
Broilerin koipireisi, hunajamarinoitu (2013) (Pirkka/hk), annos 100 g | 230 kcal | 15 g | 1,6 g | 18 g | 100 g | |||
Broilerin koipireisi (Rainbow), annos 100 g | 195 kcal | 14 g | 0,3 g | 15 g | 100 g | |||
Maustamaton broilerin koipireisi (Kanamestari), annos 700 g | 210 kcal | 17 g | 0 g | 16 g | 700 g | |||
Kanamestari marinoitu broilerin koipireisi (Hkscan), annos 250 g | 175 kcal | 14,8 g | 0,5 g | 12,7 g | 250 g | |||
Broilerinkoipi provencelaisittain (koipireisi) (Amica), annos 150 g | 118 kcal | 17,8 g | 1,2 g | 4,6 g | 150 g | |||
Broilerin koipireisi, grillattu nahkoineen (-), annos 200 g | 293 kcal | 22,9 g | 0 g | 22,6 g | 200 g | |||
Omat reseptit ja ateriat | kcal/100 g | annoksia | kpl | paino | ||||
Julkiset reseptit | kcal/100 g | annoksia | kpl | paino | ||||
|
/td>
Voiko hieman raakaa kanaa syödä?
Virhe 3: Huuhtelet lihan ennen käyttöä – Raakaa broilerinlihaa ei tarvitse, eikä sitä pitäisikään huuhdella millään tavoin ennen käyttöä. Huuhtelusta ei ole ruoanlaiton kannalta mitään hyötyä, mutta se voi levittää keittiöösi vaarallisia bakteereita, kuten salmonellaa.
Näytä koko vastaus
Mistä tietää että broileri on pilalla?
Haju ei välttämättä tarkoita, että tuote olisi pilalla – Myöskään naudanlihan tai muun tuotteen kohdalla haju ei johdu suojakaasusta, vaan se on todennäköisesti bakteerin aiheuttama. – Jos naudanlihapakkauksen avaamisen yhteydessä haistaa voimakkaan tuoksun, se johtuu pilaajabakteerien happeen liittyvästä aineenvaihdunnasta.
- Björkroth muistuttaa, että pieni haju pakkausta avatessa ei kerro siitä, että ruoan laatu olisi vakavasti heikentynyt.
- Aistinvarainen arviointi pitää kohdistaa elintarvikkeeseen, eikä tuotteen avaamishetkeen.
- Hajut katoavat lyhyen tuulettumisen jälkeen.
- Hajut ovat vaarattomia eivätkä kerro ruoan pilaantumisesta, jos ne katoavat lyhyen tuulettumisen jälkeen.
Suojakaasupaketin kannattaa avaamisen jälkeen antaa tuulettua vaikkapa minuutin ajan. Kun uusiksi haistaa, niin lihan ei pitäisi enää haista pahalta. Jos tuote haisee edelleen, se on todennäköisesti pilaantunut, Björkroth toteaa. Joskus epämiellyttävän hajun taustalla voi olla ihan vain raaka liha.
Näytä koko vastaus
Voiko 5 päivää sitten paistettua kanaa syödä?
Kypsennetyn kanan ja jauhelihan säilymisajat riippuvat paistamisen jälkeisestä käsittelystä. Moni ruokaostoksia tekevä pohtii viikoittain, kokkaisiko lihaa vai kanaa. Tällöin varsinkin yksin asuvien ja pieniruokaisten mielessä saattaa myös käydä kysymys siitä, kumpi raaka-aine säilyy kypsennettynä pidempään jääkaapissa.
Kysymystä ei kuitenkaan kannata pohtia liikaa, sillä Ruokaviraston ylitarkastaja Annika Pihlajasaaren mukaan paistetun jauhelihan ja paistetun kanan säilymisajat jääkaapissa ovat varsin samanlaiset. – Yleensä ne säilyvät sellaiset 2–3 päivää hyvin. Välillä neljäkin päivää menettelee, mutta sitä ei voi sanoa ehdottomaksi aikarajaksi.
Kummankin suhteen säilymisaika riippuu paistamisen jälkeisestä käsittelystä. Tuotteet säilyvät, jos ne jäähdytetään tarpeeksi nopeasti, ja niitä säilytetään tarpeeksi kylmässä. – Lihat ja kanat kannattaa paistaa tuoreena. Kypsentämisen jälkeen niitä kannattaa säilyttää enintään +6 asteessa.
Näytä koko vastaus
Voiko kanaa syödä joka päivä?
Käytännössä muutamaan viikoittaiseen liha-annokseen liitetyt riskit olivat pienehköjä, mutta ne suurentuvat, jos lihaa syö paljon ja säännöllisesti. Lihaa säännöllisesti syövät sairastuvat sydän- ja verisuonitauteihin muita todennäköisemmin, yhdysvaltalaistutkimus vahvistaa.
Vaikutus havaitaan osin myös eliniässä, mutta riskit eivät ole kovin suuria. Tulosten perusteella riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin suureni 3–7 prosenttia jokaista kahta viikoittaista liha-annosta kohden. Yhteys koski teollisesti prosessoituja lihatuotteita, prosessoimatonta lihaa sekä kanaa, ja se nähtiin keskimäärin 19 vuoden seurannassa.
Käytännössä muutamaan viikoittaiseen liha-annokseen liitetyt riskit olivat pienehköjä, mutta ne suurentuvat, jos lihaa syö paljon ja säännöllisesti. Yhteydet havaittiin myös analyysissa, jossa tarkasteltiin osallistujien riskiä menehtyä seurannan aikana.
- Riski oli suurempi lihaa ja prosessoitua lihaa syövillä, mutta ei kanaa nauttivilla.
- Ala ei tässä tutkimuksessa vaikuttanut sairastumisiin tai kuolleisuuteen.
- Punaisen lihan ja varsinkin prosessoitujen lihatuotteiden terveyshaitat on nähty tutkimuksissa aiemminkin, mutta tutkimusten menetelmällisten erojen vuoksi tuloksia on usein vaikea verrata.
Nytkin saadut tulokset kannattaa tulkita maltilla. Tutkimuksessa huomioitiin monia taustamuuttujia, mutta ruokavalion lisäksi muutkin seikat ovat voineet vaikuttaa havaittuihin yhteyksiin. Yksi tällainen seikka on ruoan valmistustapa. Paistettu ja etenkin uppopaistettu ruoka on epäterveellisempää kuin muilla keinoin kypsennetty, mikä saattaa selittää myös kanaan nyt liitetyt sydänriskit.
Näytä koko vastaus
Voiko samaa ruokaa syödä joka päivä?
Lämmin ateria on usein täysipainoisempi kuin kylmä – Lämmintä ruokaa suositellaan syömään sen takia, että ateriasta tulee näin yleensä huomaamatta monipuolisempi. Lämpimän ruuan kylkeen kun otetaan helpommin kasviksia sekä vilja- ja maitotuotteita. “Kun syö ruisleipää, paprikaa ja juustoa, juo lasin maitoa ja ottaa vielä jälkiruuaksi hedelmän, on hyvä ja monipuolinen ateria valmis.” “Eihän makaroni ja ketsuppi ole hyvä ateria, vaikka se syödäänkin lämpimänä.
- Eikä pelkkä leipä, rasva ja kahvi ole riittävä ateria.
- Sen sijaan kun syö ruisleipää, paprikaa ja juustoa, juo lasin maitoa ja ottaa vielä jälkiruuaksi hedelmän, on hyvä ja monipuolinen ateria valmis”, Ruottinen sanoo.
- Silläkään ei ole väliä, vaikka söisi samaa ruokaa päivän jokaisella aterialla.
- Tärkeää on vain se, että nautittavat ruoka-aineet ovat monipuolisia.
“Voi syödä vaikka samana päivänä riisiä, broileria ja kasviksia lounaalla ja päivällisellä, kunhan syö aterialla jotain jokaisesta viidestä ruokaryhmästä. Nämä ovat kasvikset, viljat, maitotuotteet, proteiinin lähteet eli liha, kala ja kananmuna sekä rasvat”, Ruottinen sanoo.
Näytä koko vastaus
Paljonko kana syö päivässä?
Muninta ja ruokinta – Muninnan alkua säädellään valo-ohjelmalla. Jos kana aloittaa munimisen liian aikaisin, se ei jaksa kasvaa ja munat saattavat jäädä pysyvästi pieniksi. Kanan munintaura kestää noin vuoden. Sen aikana nykyiset luomukanat munivat 17-18 kiloa munia.
Parhaimmat munijat pääsevät yli 20 kiloon. Ruskeat kanat munivat ruskeita munia ja valkoiset kanat valkoisia. Uusi kanasukupolvi tulee tilalle joko keväällä tai syksyllä.Kana syö päivässä 120-130 grammaa rehua, luomussa haasteena on saada sen valkuaistasapaino ja ravitsevuus kohdilleen. Kasviöljy on hyvä energialisä, mutta luomusoijaa on huonosti saatavilla.
Heinä antaa kanoille tekemistä ja samoilla munille upean maun. Karhumäen tilalla on oma tilapakkaamo, missä munat lajitellaan, tarkastetaan ja leimataan. Nollaleima kertoo munan olevan luomua ja viisi viimeistä numeroa, missä kanalassa se on munittu. Rahtiauto vie munat 2-3 kertaa viikossa Kuopion seudun Portaat luomuun -ohjelmaan kuuluville suurkeittiöille sekä vähittäismyyntiin Etelä-Suomeen. Muninnasta myyntiaikaa on 28 päivää.
Näytä koko vastaus
Mitä Koipireisien kanssa?
Broileri: Sekoita kulhossa öljyyn yrtit, chili, suola, pippurit, raastettu sitruunan kuori ja mehu. Hiero mausteseos broilerien pintaan ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia. Laita maustuneet koipireidet uunivuokaan ja 200-asteiseen uuniin.
- Ypsennä 40-50 minuuttia.
- Uuniperunat: Pese perunat hyvin ja halkaise ne kahtia.
- Leikkaa perunoiden pintaan terävällä veitsellä viiltoja ja sivele pinta öljyllä.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita perunat koipireisien kanssa samaan uuniin.
- Ripottele aurajuusto perunoiden pinnalle noin puolessa välissä kypsentämistä.
Perunat ja koipireidet valmistuvat kätevästi samassa ajassa! Tarjoa raikkaan salaatin kera.
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä broilerin Paistileikkeestä?
Paista paistileikkeet kypsäksi kuumalla paistinpannulla molemmin puolin yhteensä 15-20 min tai kypsennä uunissa 200°C 15-20 min. Mausta leikkeet suolalla ja pippurilla.
Näytä koko vastaus
Mitä kanan Koivista?
Koivet kannattaa unohtaa uuniin – Vinkki ylitse muiden on se, että koivet on parempi unohtaa uuniin hieman pidemmäksi aikaa, kuin ottaa ne sieltä viittä vaille valmistumisen. Rapea ja paahteista väriä saanut reisi on parempi kuin vetelä. Luullinen koipireisi vaatii kypsyäkseen uunissa lähes tunnin.
- Oipiin kannattaa alussa paahtaa väriä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia ja laskea sen jälkeen lämpöä 200 asteeseen.
- Jos aikaa on niukalti ja nälkä kurnii, voi koivet leikata tai kääntää käsin kahteen osaan koipi- ja reisipaloiksi, jolloin kypsyminen nopeutuu noin 10 minuuttia.
- Uunin lisäksi luullinen koipi sopii mainiosti padassa kypsennettäväksi.
Koivet ruskistumaan, joukkoon runsaasti valkosipulia, sipulia, paloiteltuja porkkanoita, loraus valkoviiniä tai omenasiideriä, rosmariinia, suolaa ja pippuria. Kansi kiinni ja hautumaan reiluksi tunniksi tai pidemmäksikin aikaa, jos aikaa on.
Näytä koko vastaus