Creme Fraiche Käyttö Resepti?

Creme Fraiche Käyttö Resepti

Mihin crème fraichea voi käyttää?

Crème fraîchen käyttö ruoanlaitossa – Arla Lempi Crème fraîche on täyteläinen ruoanlaittotuote, joka viimeistelee lempiruoat. Se käy muun muassa alkuruokien täytteisiin sekä kuumien keittojen ja kastikkeiden viimeistelyyn. Se kestää hyvin kuumennusta ja soveltuu loistavasti kaikenlaisiin patoihin ja kastikkeisiin, jotka vaativat pidempää haudutusta.
Näytä koko vastaus

Voiko crème fraichea käyttää leivontaan?

Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea käytetään pehmentämään esimerkiksi pataruokien makua mutta yhtä lailla kylmiin kastikkeisiin ja leivontaan.
Näytä koko vastaus

Mitä voi tehdä Ranskankermasta?

Ranskankerma käy kylmään ja lämpimään ruoanlaittoon – Ranskankermasta syntyvät dipit, hyytelöt, mousset sekä kylmät kastikkeet. Se sopii myös lämpimiin ruokiin, jotka eivät vaadi kovin pitkää haudutusaikaa. Ranskankermalla viimeistelet esimerkiksi keitot, pastat ja piirakat täyteläisen makuisiksi. Ranskankermaa löytyy sekä täysirasvaisena (28 %) että vähärasvaisempana versiona (18 %).
Näytä koko vastaus

Voiko crème fraichea pakastaa?

Tietyt maitotuotteet – Paksummat maitotuotteet kuten ranskankerma, raejuusto tai kermavaahto eivät sovi pakastettavaksi. Tämä johtuu siitä, että paksut maitotuotteet erottuvat ikävästi pakastuksen ja sulamisen seurauksena.
Näytä koko vastaus

Onko ranskankerma ja crème fraîche sama?

Nimensä mukaisesti Ranskasta – Crème fraîche eli ranskankerma on hapatettua kermaa, jota on perinteisesti käytetty ruoanlaitossa etenkin Ranskassa. Sakeahkosta ja maultaan kirpeän happamasta ranskankermasta syntyvät dipit, hyytelöt, mousset sekä kylmät kastikkeet.

  • Se sopii myös lämpimiin ruokiin ja leivontaan.
  • Lisäksi ranskankermaa voi käyttää erilaisiin liha- ja kalamurekemassoihin, sekä kylmänä lisäkkeenä keiton, kastikkeen tai padan pinnalle.
  • Se on niin ikään hyvä lisä suosittuihin tex mex -ruokiin.
  • Vinkki ! Saat smetanasta kiinteämpää ja pursotettavaa vatkaamalla sitä sähkövatkaimella noin 30 sekuntia.

Lähde: Valio.fi Juttu on julkaistu alun perin vuonna 2016,
Näytä koko vastaus

Voiko Creme Fraichen korvata Kermaviilillä?

Kermaviili, ranskankerma ja smetana ovat periaatteessa yksi ja sama tuote, vain eri rasvapitoisuuksilla.
Näytä koko vastaus

Onko crème fraîche pastöroitu?

Creme Fraiche Käyttö Resepti › › › Arla® Lempi Creme Fraiche 28 % laktoositon 200 g Arla Lempi Crème fraiche on luonnollinen ja täyteläinen ruoanlaittotuote viimeistelemään lempiruokasi. Kätevä uudelleen suljettava pakkaus, joka sisältää myös resepti-inspiraatiota. Ravintosisältö per 100 g Energia 1132 kJ / 270 kcal Rasva 28 g josta tyydyttyneet rasvahapot 18 g Hiilihydraatit 2,5 g josta sokerit 2,5 g josta laktoosi 0 g Proteiini 2,3 g Suola 0,1 g Ainesosat Pastöroitu kerma* ja hapate. Kaikki Arla Lempi tuotteet
Näytä koko vastaus

Voiko Creme Fraichen korvata Jogurtilla?

Korvaa ranskankerma jogurtilla – Rasvaisen ja tuhdin ranskankerman voi hyvin korvata vähärasvaisella, maustamattomalla jogurtilla, joka happamana maitotuotteena sopii hyvin ruoanlaittoon.
Näytä koko vastaus

Voiko Creme Fraichen korvata?

Ranskankerma – Ranskankerman voit korvata joko smetanalla tai runsasrasvaisella kreikkalaisella tai turkkilaisella jogurtilla.
Näytä koko vastaus

Voiko vanhaa ranskankermaa käyttää?

Säilytä oikein ja luota aisteihisi – Maidon oikea säilytyslämpötila on alle +6 astetta. Säilytä siis maitoa jääkaapin sisäosan hyllyllä tai vihanneslokerossa valolta suojattuna. Maitoa ei kannata säilyttää jääkaapin ovessa, sillä ovi on kaapin lämpimin paikka.

Huoneenlämmössä maitotölkkiä kannattaa pitää korkeintaan puoli tuntia, eikä silloinkaan suorassa auringonvalossa. Parasta ennen -päivämäärä ei ole viimeinen käyttöpäivä. Oikein säilytettynä maitotuotteet voivat olla käyttökelpoisia myös päiväyksen jälkeen. Tuotteen käyttökelpoisuuden arvioinnissa kannattaa luottaa ennen kaikkea omaan näkö-, haju- ja makuaistiin.

Jos tuote vaikuttaa kaikin puolin hyvältä ja tuoreelta, sitä voi hyvin käyttää päiväyksen jälkeenkin. Sen sijaan paha haju ja maku kertovat pilaantuneesta tuotteesta, vaikka päiväystä olisikin vielä jäljellä. Maidon säilyvyys on kätevä tarkistaa kahvitestillä: jos maito saostuu kuumaan kahviin kaadettuna, sitä ei kannata enää käyttää.

You might be interested:  Meal Prepping Reseptejä?

Säilytä aina kylmässä Jääkaappi on lähtökohtaisesti kaikkien maitotuotteiden paras säilytyspaikka. Kypsytetyt juustot, voit ja rasvat kestävät säilytystä huoneenlämmössä muutamien tuntien ajan. Kovat, kypsytetyt juustot neuvotaankin usein ottamaan huoneenlämpöön tunti tai kaksi ennen tarjoilua, jotta niiden aromit pääsevät kunnolla esiin. Samaten voin ominaisuudet ovat leivonnassa usein parhaimmillaan huoneenlämpöisenä. Säilytä huoneenlämmössä avaamiseen asti Monet iskukuumennetut UHT-tuotteet, kuten Valio HYLA® tuotteet säilyvät huoneenlämmössä avaamiseen asti. Avaamisen jälkeen ne säilyvät jääkaapissa noin neljä vuorokautta. Tarkista säilytysohjeet pakkauksesta. Säilytä aina huoneenlämmössä Maitojauheet säilyvät huoneenlämmössä myös avaamisen jälkeen. Sulje pakkaus tiiviisti, jotta sen sisään ei pääse kosteutta. Jauhe kannattaa käyttää kolmen kuukauden sisällä avaamisesta.

Suurimman osan maitotuotteista voi pakastaa, jogurttia, viiliä ja piimää lukuun ottamatta. Pakastaminen vaikuttaa kuitenkin usein tuotteiden makuun ja rakenteeseen, ja esimerkiksi pakkasessa käyneet juustot kannattaa käyttää ruoanlaittoon. Rasvaa sisältävät tuotteet säilyvät pakastimessa makunsa puolesta huonommin kuin vähärasvaiset.
Näytä koko vastaus

Onko ranskankerma ja smetana sama asia?

Hapatetut kermavalmisteet – Hapatettuja kermavalmisteita ovat kermaviili, smetana ja ranskankerma. Ne hapatetaan kermahapatteella. Kermaviili valmistetaan hapattamalla 12 % rasvaa sisältävää pastöroitua ja homogenoitua kermaa. Smetana valmistetaan hapattamalla 34 tai 42 % rasvaa sisältävää kermaa. Ranskankerma eli creme fraiche valmistetaan hapattamalla rasvatonta maitoa ja kermaa. Takaisin alkuun
Näytä koko vastaus

Millä maustaa crème fraîche?

Näissä resepteissä crème fraîche on parhaimmillaan – Crème fraîche tuo juhlavaa täyteläisyyttä esimerkiksi sillikaviaariin. Myös punajuurisalaatti ja kesäisen juhlava kotimaisen kalan voileipäkakku saavat siitä raikkaan maun. Upean täyteläinen ja ruokaisa kesäkasvisrisotto onnistuu crème fraîchen ansiosta, ja lusikallinen Valio crème fraîchea keittoon lisättynä tekee tunnetusti taikoja.
Näytä koko vastaus

Voiko jäätynyttä kermaa käyttää?

Maitotuotteet – Lähestulkoon kaikki maitotuotteet jäätelöitä lukuun ottamatta kannattaa pitää pois pakastimesta. Jäätyessään esimerkiksi maidon, smetanan, kerman ja jogurtin rakenteet saattavat hajota, jolloin ne muuttuvat vetisiksi ja samaan aikaan paakkuisiksi. Periaatteessa pakastetun maidon käyttäminen on kuitenkin turvallista, muttei luultavasti niin miellyttävää.
Näytä koko vastaus

Voiko jauheliha Perunalaatikkoa pakastaa?

Imelletty perunalaatikko on joulupöydän klassikko. Voit valmistaa sen etukäteen ja pakastaa.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokia ei voi pakastaa?

Ruokavinkit 31. toukokuuta 2021 Pakastamalla voit säilöä kesän satoa ja vähentää ruokahävikkiä. Mutta mitä kaikkea voi pakastaa ja kuinka pitkäksi aikaa? Entä, mitä pakastaessa on hyvä huomioida? Tässä vastaukset yleisimpiin pakastuskysymyksiin. Pakastaminen on oiva tapa säilöä kesän satoa marjoista kasviksiin ja sieniin.

Lisäksi pakastimeen kannattaa säilöä muukin ruoka ja raaka-aineet, jotka muuten pilaantuisivat tai jäisivät käyttämättä. Kun raaka-aineen pakastaa tuoreena, se säilyy käytettävänä vielä pitkään. Pakastimeen voi käytännössä säilöä melkein mitä vain: marjoja, kasviksia, tuoreita yrttejä, lihaa, kanaa, kalaa, leipää ja leivonnaisia.

Myös leivonnassa käytettäviä raaka-aineita, kuten kermaa, voi tarvittaessa pakastaa tulevia leivontahetkiä varten.
Näytä koko vastaus

Voiko kermaviiliä käyttää kastikkeeseen?

Kermaviili on miedosti hapatettua kermaa, jossa on yleensä rasvaa 10–12 %. Kermaviilistäkin on kevytvaihtoehtoja. Kermaviili sopii kylmiin kastikkeisiin, taikinoihin ja makeiden ja suolaisten piirakoiden täytteisiin.
Näytä koko vastaus

Voiko Dipin tehdä ranskankerma?

Kaupallisessa yhteistyössä Oikia sipsi Itse tehty dippi sipseille on helppo tapa tehdä sipsi-illasta täydellinen. Makea ja täyteläinen sipuli-fenkolidippi on suolaisille sipseille valloittava pari. Creme Fraiche Käyttö Resepti Dipissä yhdistyy uskomattoman herkullisella tavalla kermaisuus ja keveys. Pehmeiksi kuullotetut sipulit ja fenkoli saavat parikseen ranskankermaa sekä hieman raikkautta jogurtista ja sitruunamehusta. Dipin voi jättää rouheaksi, kuten minä tykkään sen syödä, tai surauttaa sileäksi sauvasekoittimella. Creme Fraiche Käyttö Resepti Dippi kaipaa rinnalleen tietysti parhaat sipsit. Oikian sipsit valmistetaan täällä Pohjois-Pohjanmaalla, aivan toisen lemppari maakuntani, Pohjois-Savon, rajalla. Perunat tulevat sipsitehtaalle lähialueen sopimusviljelijöiltä, eikä sipseissä tingitä laadusta eikä mausta.

Altaiseni sipsityyppi tykkää! Joka kerta, kun ajan kotikonnuille Savoon, läikähtää sipsitehtaan kohdalla lämpimästi. Ja aika usein kuuluu rouskutus. Koska jos nyt aivan rehellisiä ollaan, on sipsejä melkein aina autoeväänä meno- tai paluumatkalla – auto on sohvannurkan lisäksi ehdottomasti lemppari paikkani sipsinsyönnille.

Autoon valitsen maustetut sipsit. Suosikkejani ovat ihanan etikkaiset Fiini lady Clairet, joita myydään ihastuttavissa pienissä pusseissa. Myös Musta melody ja Sähäkkä Sabina ovat täysin vastustamattomia. Tai no, okei. Koko Oikian valikoima on kyllä aikamoinen. Creme Fraiche Käyttö Resepti Sitten kun kulhossa sohvapöydällä on itse tehty dippi sipseille, on sipsinä minulla usein Tavis Timo – se suolalla maustettu poimutettu perunalastu. Sipuli-fenkolidipin kanssa sopii aivan mielettömön hyvin myös vihreällä chilillä maustettu Sähäkkä Sabina ja karamellisoituneeseen valkosipuliin kietoutunut Musta Melody. Creme Fraiche Käyttö Resepti Karamellisoitu sipuli-fenkolidippi on helppo tehdä, mutta jotta siitä saa parhaan mahdollisen, kannattaa sipulia ja fenkolia kuullottaa kaikessa rauhassa. Silloin dipistä tulee aivan täydellinen kumppani sipseille. Kokeile sipseille myös pinaatti-artisokkadippi ä! Ja kokeile helppoja mätisipsejä ! Kurkkaa myös Oikialle tekemäni loistava meksikolainen tomaattikeitto, joka saa kylkeensä kaurasipsejä. Karamellisoitu sipuli-fenkolidippi on täydellinen sipsien kaveri. Esivalmistelu 15 mins Kypsennys 30 mins Valmistusaika 45 mins Annokset: 4

You might be interested:  Helppo Ja Nopea Juustokakku Resepti?

1 pieni fenkoli (noin 150 g) 1 keskikokoinen sipuli tai kaksi pientä sipulia 2 rkl öljyä 1 tl hunajaa tai sokeria suolaa 100 g ranskankermaa 2–3 rkl jogurttia 1 tl sitruunamehua

Leikkaa fenkolista kanta pois ja kuori sipuli. Leikkaa fenkoli ja sipuli aivan ohuiksi siivuiksi. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota fenkolia ja sipulia miedolla lämmöllä, kunnes kasvikset ovat täysin kypsiä (noin 30 min.) Mausta seos hunajalla tai sokerilla ja suolalla. Lisää ranskankerma ja jogurtti. Sekoita ja mausta sitruunamehulla. Voit käyttää myös esim. omenaviinietikkaa. Voit ajaa dipin halutessasi tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarjoa huoneenlämpöisenä sipsien kanssa.

Joko seuraat Kokkipotteja Instagramissa? Creme Fraiche Käyttö Resepti
Näytä koko vastaus

Mikä on Sour Cream suomeksi?

Hapankerma on kermasta hapattamalla valmistettu hapanmaitotuote. Hapankermatuotteita ovat esimerkiksi kermaviili, ranskankerma ja smetana.
Näytä koko vastaus

Voiko rahkaa käyttää kermaviilin sijasta?

Valio raikasti ruokakerman ja kermaviilin rahkalla Rahka sopii nyt myös lämpimään ruoanlaittoon. Valion uusilla &Rahka tuotteilla tuttuihin ruokiin saa helposti uutta makua ja täyteläisyyttä. Helmikuun alussa myyntiin tulevat Valio ruokakerma & rahka ja Valio kermaviili & rahka, joissa rahkaa on 20 %.

Ruoanvalmistukseen kaivataan uusia vaihtoehtoja, hyvinvointi kiinnostaa Hyvinvointi ja terveys ovat tämän hetken tärkeimpiä trendejä Suomessa ja Pohjoismaissa. Arjen ruoanlaitossa kasvanut kiinnostus hyvinvointia ja terveyttä kohtaan näkyy muun muassa siinä, että kerman kaltaisten perinteisten ruoanvalmistustuotteiden rinnalle etsitään uusia vaihtoehtoja.

– Rahkaa sisältävillä ruoanvalmistustuotteilla haluamme tarjota uudenlaisen ja helpon vaihtoehdon vaihtelua kaipaaville kotikokeille. Sekä Valio ruokakerma & rahkaa että Valio kermaviili & rahkaa voi käyttää aivan kuten perinteistä ruokakermaa ja kermaviiliäkin, mutta uutta on rahkan tuoma raikas maku ja täyteläinen rakenne, ruoanvalmistustuotteiden kategoriapäällikkö Anu Kalliokoski kertoo.

Valion kuluttajatestissä yli puolet vastaajista piti Valio kermaviili & rahkaa ja Valio ruokakerma & rahkaa parempina kuin muita, vastaavassa tilanteessa käyttämiänsä tuotteita (3/2016, N=112).– Kiinnostavimpina ominaisuuksina pidettiin tuotteiden raikkautta, proteiinipitoisuutta ja laktoosittomuutta, Anu Kalliokoski jatkaa. Rahka raikastaa ja tuo täyteläisyyttä

Valio kermaviili & rahkaa ja Valio ruokakerma & rahkaa voi käyttää kylmään ja lämpimään ruoanlaittoon aivan kuten perinteistä kermaviiliä ja ruokakermaakin. Rahkan ansiosta ruokien makuun tulee kuitenkin lempeää raikkautta ja koostumukseen täyteläisyyttä.

– Täyteläinen maku syntyy kolmen perusmaun eli suolaisen, makean ja happaman yhdistelmästä. Usein happamuus unohtuu maustamisessa, jolloin makuelämyksestä puuttuu viimeinen silaus. Lempeän happamilla Valio &Rahka tuotteilla ruoan maku täydentyy helposti. Kun perusmaut ovat tasapainossa, pääsevät myös raaka-aineiden omat maut paremmin esille, tuotekehittäjä Juha Huumonen vinkkaa.

Ravintoarvoiltaan parempia vaihtoehtoja arkiruoanlaittoon etsiviä ilahduttaa Valio kermaviili & rahkan tavallista korkeampi proteiinipitoisuus ja täyteläinen rakenne vähemmällä rasvalla. Proteiinia tuotteessa on 5 g / 100 g ja rasvaa ainoastaan 3 g / 100 g, minkä ansiosta tuotteella on Sydänmerkki.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä vanhasta Kermaviilistä?

Älä panikoidu päiväyksistä –

parasta ennen päiväys ei tarkoita viimeistä käyttöpäivää. Eräässäkin keittiössä on onnistuneesti leivottu 30 vuoden takaisella vuosikertasokerilla. Makaronilaatikko 10 vuotta vanhoilla makaroneilla ei sekään maistunut hassummalta. Kuivatavaran lisäksi parasta ennen -päiväyksen löytää maitotuoteista. Niissäkään päivämäärän ylitys ei tee tuotteesta jätettä- varsinkaan, jos kylmäketjusta on pidetty huolta. Erityisesti hapanmaitotuotteet, kuten kermaviilit, piimä, rahka, voivat olla viikkoja syömäkelpoisia. Myöskään maito ei muutu parissa yössä poisheitettäväksi. Maistamalla asia selviää – riskiä sairastua ei ole. Hapantuneelle maitotuotteelle löytyy käyttöä pannukakkutaikinasta tai leipomuksista,Viimeinen käyttöpäivä -merkintä löytyy tuotteista, joiden mikrobiologista pilaantumista on vaikeampi huomata. Kokkaa tai kypsennä lihat ja kalat siis viimeistään päiväyspäivänä. Jos et ehdi, laita pakastimeen.

Näytä koko vastaus

Millä korvata kerma leivonnassa?

Soija- kaura- ja kookoskermat – Soija- ja kaurakermat sopivat kaikkiin ruokiin, joihin kaivataan korvaajaa ruokakermalle. Niitä voi käyttää niin kastikkeissa, laatikkoruoissa, keitoissa kuin padoissakin. Kermaviilille löytyy korvaaja esimerkiksi kauraranskankermasta tai valutetusta soijajogurtista.
Näytä koko vastaus

Voiko Creme Fraichen korvata?

Ranskankerma – Ranskankerman voit korvata joko smetanalla tai runsasrasvaisella kreikkalaisella tai turkkilaisella jogurtilla.
Näytä koko vastaus

Voiko Creme Fraichen korvata Jogurtilla?

Korvaa ranskankerma jogurtilla – Rasvaisen ja tuhdin ranskankerman voi hyvin korvata vähärasvaisella, maustamattomalla jogurtilla, joka happamana maitotuotteena sopii hyvin ruoanlaittoon.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Jauhettu Naudan Maksa Resepti?

Kauanko creme fraiche säilyy avattuna?

Maitotuotteet – Maitotuotteet säilyvät avaamattomina alle +8 asteessa pakkaukseen merkittyyn päiväykseen saakka. Avatut maitotuotteet säilyvät jääkaapissa:

maito, kerma, piimä, jogurtti, viili, rahka ja kermaviili noin 3–4 päivää juustot 1–2 viikkoa hyvin suojattuina voi ja margariini 2 viikkoa.

Näytä koko vastaus

Miten creme fraiche lausutaan?

C – café au lait (ransk. lait ‘maito’) (taivutus: café au lait’n, lait’ta, lait’hen jne.) ranskalaistyyppinen maitokahvi, jossa on tav. yhtä paljon kuumaa maitoa ja kahvia. caffè latte (ital. latte ‘maito’) (taivutus: caffè latten, lattea, latteen jne.) espressopohjainen italialaistyyppinen maitokahvi, latte. cajun Yhdysvaltojen eteläosassa, etenkin Louisianassa asuvan ranskalaisperäisen väestön ruokakulttuuriin viittamassa. – Yhdyssanan alkuosana: cajunkeittiö, cajunmauste, cajunruoka, calvados (taivutus: calvadosin, calvadosia, calvadosiin jne.) Ranskassa määräalueella valmistettu omenaviina. camembert (taivutus: camembertin, camembertia tai camembertiä, camembertissa tai camembertissä, camembertiin jne.), camembertinjuusto, camembertjuusto pehmeä, alkuaan ranskalainen valkohomejuusto. canapé (ransk.) ks. kanapee. cannelloni (ital. cannello ‘ruoko, putki’) ks. kanneloni. cantaloupemeloni paremmin: cantaluponmeloni. cantaluponmeloni ( Cucumis melo Cantalupensis-ryhmä) oranssimaltoinen meloni, jolla on vihertävä verkkopintainen kuori. caponata (ital.) sisilialainen vars. munakoisosta valmistettu, kapriksilla maustettu kasvismuhennos. cappuccino (ital.) espressosta ja kuumasta, vaahdotetusta maidosta tehty kahvi. carambola paremmin: karambola. carpaccio (ital.) (taivutus: carpaccion, carpaccioa tai carpacciota, carpaccioon jne.) alkupalana tarjottavia, tav. raa’asta naudanfileestä leikattuja maustettuja paperinohuita siivuja. cashewpähkinä munuaispuun ( Anacardium occidentale ) valkoinen munuaisenmuotoinen siemen, acajoupähkinä. cassoulet (ransk.) (taivutus: cassoulet’n, cassoulet’ta, cassoulet’hen jne.) valkoisista pavuista ja lihasta valmistettu höystö. cava samppanjan tapaan valmistettu espanjalainen kuohuviini. ceviche (taivutus: cevichen, cevicheä, cevicheen jne.) sitruuna- tai limettimehussa raakakypsennetty kala tai äyriäinen. chai, chai-tee itämaisilla mausteilla höystetty tee. chapati intialainen ohut, (täysjyvä)vehnästä kohottamatta leivottu pyöreä leipä. charlotte russe (ransk.) (taivutus: charlotte russen, russea, russeen jne.) = lotta kääretortunviipaleista ja maustetusta kermasta vuoassa kupumaiseksi hyydytetty jälkiruoka. chateaubriand (ransk.) (taivutus: chateaubriandin, chateaubriandia jne.) härän tai naudan sisäfileestä paistettu tai pariloitu paksu pihvi. cheddar, cheddarinjuusto, cheddarjuusto eräs tiivisrakenteinen kirpeähkö kermajuusto. cherimoya paremmin: kirimoija. chèvre (ransk. chèvre ‘vuohi’) (taivutus: chèvren, chèvreä, chèvreen jne.) vuohenjuusto. chianti, chiantiviini eräs Italiassa Toscanan alueella valmistettu punaviini. chili chilipaprikojen hedelmistä ja niistä saatavista mausteista. chimichurri, chimichurrikastike kylmä argentiinalainen maustekastike. chorizo Espanjan ja Latinalaisen Amerikan ruokaperinteessä: erilaisia vahvasti maustettuja makkaroita. churro (mon. churrot ; muoto “churros” on espanjan monikkomuoto) Espanjan ja Etelä-Amerikan ruokaperinteessä: rapeita munkkitaikinasta tehtyjä tankomaisia leivonnaisia, joiden pinnalla on (kanelilla maustettua) sokeria. chutney (taivutus: 1. chutneyn, chutneya tai chutneyä, chutneyyn jne.2. chutneyn, chutneyta tai chutneytä, chutneyhyn tai chutneyhin jne.) (myös satni ) hedelmistä, vihanneksista, viinietikasta yms. valmistettu hapanimelä, paksu maustekastike tai lisäke. Mangochutney, Raparperichutney, ciabatta (ital.) (taivutus: ciabattan, ciabattaa, ciabattaan jne.) litteähkö, suorakulmainen ja pitkänomainen oliiviöljyä sisältävä, päältä rapea ja sisältä kuohkea vehnäleipä. clafoutis (ransk.) (taivutus: clafoutis’n, clafoutis’ta, clafoutis’hin jne.) alkuaan kirsikoista, mutta myös muista hedelmistä tai marjoista valmistettu lämmin jälkiruokatorttu. cocktail (taivutus: cocktailin, cocktailia, cocktailissa jne.) (myös koktaili ) 1. useista alkoholilajeista sekoitettu kylmä juoma.2. annosmaljoissa tarjottava katkarapu- tm. salaatti, hedelmälajitelma tms. coleslaw (engl. < hollannin koolsla < kool-salade 'kaalisalaatti') (taivutus: coleslaw'n, coleslaw'ta, coleslaw'hon jne.) amerikkalainen majoneesipohjainen kaalisalaatti. confit (ransk. confire 'valmistaa, säilöä') (taivutus: confit'n, confit'ta, confit'hin jne.) hitaasti omassa rasvassaan kypsennettyä (ja säilöttyä) lihaa. Ankkaconfit, consommé (ransk.) (taivutus: consommén, consomméta, consomméhen jne.) kirkas, vahva lihaliemi. cornichon paremmin: pikkukurkku nuorena poimittuja, etikkaliemeen säilöttyjä kurkkuja, joita syödään mm. cocktailpaloina. cos-salaatti paremmin: sidesalaatti, roomansalaatti. coulibiac ks. kulebjaka. coulis (ransk.) (taivutus: coulis'n, coulis'ta, coulis'hin jne.) tav. marjoista tai hedelmistä tehty sosekastike. couscous paremmin: kuskus. crema (ital.) espresson pinnalle syntyvä kahvivaahto. crema catalana (esp.) = paahtovanukas ; vrt. crème brûlée. crème brûlée (ransk.) (taivutus: crème brûléen, brûléetä, brûléehen jne.) = paahtovanukas vaniljavanukas, jonka pinnalla on poltettua sokeria. crème caramel (ransk.) (taivutus: crème caramelin, caramelia, carameliin jne.) = karamellivanukas maitovanukas, joka valmistetaan paahdetulla sokerilla voidellussa vuoassa. crème fraîche (ransk. 'tuore kerma') (taivutus: crème fraîchen, fraîchea tai fraîcheä, fraîchessa tai fraîchessä, fraîcheen jne.) = ranskankerma miedosti hapatettu kerma. crêpe (ransk.) (taivutus: crêpen, crêpeä, crêpeen jne.) ks. kreppi. croissant (ransk.) (taivutus: croissantin, croissantia, croissantiin jne.) ks. kroissantti. crostini (ital.) paahdettu, päällystetty alkupalana tarjottava leipä. cumberlandinkastike, cumberlandkastike viinipohjainen kylmä kastike, joka on maustettu mm. viinimarjahyytelöllä ja sitrushedelmien mehulla. curry (taivutus: curryn, currya tai curryä, curryssa tai curryssä, curryyn jne.) ks. karri. curuba (esp.) venezuelanpassion kauppanimi. Näytä koko vastaus