Halpoja Kotiruoka Reseptejä?

Halpoja Kotiruoka Reseptejä

Mitä ruokaa tehdä halvalla?

Edullista arkiruokaa Kun arjen ruokalistan suunnittelee hyvin ja kauppaan lähtee ostoslistan kanssa, ruokakuluissa on yllättävänkin helppo säästää. Katso edulliset reseptit sekä vinkit, joilla ruokalasku pysyy kurissa! Jauheliha, broilerinkoivet, peruna, kaali ja riisi muodostavat perustan monelle suomalaiselle arkiruoalle.

Kokkaa kaalilaatikkoa, kinkkukiusausta, nikkarin vuokaa tai laita uuniin vaikka broilerinkoipipataa. Kasvisruokailijan edulliseksi ruoaksi sopivat Mifu jauhis kaalilaatikko ja vegaaninen melanzane. Pastat ovat mitä parhainta ruokaa myös silloin, kun kukkaron nyörejä haluaa kiristellä. Eikä kokkausaikakaan päätä huimaa, sillä kahdessakymmenessä minuutissa valmistuvat niin currylla maustettu Palermon pasta, simppeli makaronimössö, juustoinen jauheliha-juustopasta kuin täyteläinen pekonipastakin.

Keitot ovat helppoja, halpoja ja herkullisia. Bataatti-porkkanakeitto, kukkakaalikeitto ja vihreä kasvissosekeitto, sopivat kevyemmäksi lounaaksi tai illalliseksi. Täyttävämmän aterian keitosta saa lisäämällä joukkoon linssejä, papuja tai edullista kalaa, broileria tai makkaraa.

Valmisruoat ovat nopeita, mutta usein myös kalliita. Siksi ruokaa kannattaakin tehdä mahdollisimman paljon itse. Jos kaipaat nopeita aterioita, valmista ruokaa kerralla isompi annos ja laita osa suoraan pakastimeen. Suosi sesongin kasviksia. Sesongin aikaan kasvikset ovat paitsi erityisen maukkaita, myös edullisia. Suunnittele tulevien päivien ruokalista etukäteen, ja pyri menemään kauppaan kylläisenä. Näin vältät turhat, ja monesti myös kalliit, heräteostokset. Hävikkiruoka kunniaan! Käytä jääkaappiin jäänyt juusto pizzaan, jo hieman nahistuneet juurekset sosekeittoon ja ylijäänyt perunamuusi vaikkapa perunarieskoihin.

: Edullista arkiruokaa
Näytä koko vastaus

Mitä saa 10 €?

Kotiruokia budjetilla – Ostoslistat koostuvat tutuista ja edullisista ainesosista. Jokaisen listan lopussa on selostus ruoista, joita listan aineksista voi tehdä. Oletuksena on, että kotoa löytyy joitain perusasioita, kuten suolaa, pippuria ja sokeria.

 1. Ymmenen euron ostoslista pitää sisällään perinteisiä ainesosia, kuten leipää, lihaa ja kananmunia.
 2. Listan alla kerrotaan, että aineksista saa tehtyä kaksi ruokaa, esimerkiksi ison makaronilaatikon ja nakki-tomaattimunakaan.
 3. Lisukkeeksi löytyy vielä leipää margariinilla.20 euron listalla on esimerkiksi kalapuikkoja, kanankoipia ja peruna-sipulisekoitus.
You might be interested:  Terveellistä Ruokaa Lapsille Resepti?

Ainekset riittävät noin viiteen ruokaan, kuten jauhelihakeittoon tai kalapuikkoihin ja perunamuusiin. Myös pienen salaatin saa koostettua tomaatista ja kurkusta.30 euron ostoslista kattaa jopa kuusi eri ruokaa sekä ainekset aamu- ja iltapaloihin. Listan aineksista voi tehdä esimerkiksi broilerikiusauksen, makkarakeiton ja hernekeiton.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa pienellä budjetilla?

Maija Silvennoinen painottaa perustarvikkeiden merkitystä. Pienen budjetin ostoslistan avulla syntyy monenlaisia ruokia. Pienen budjetin arkiruoka nousi aiheeksi alkuvuodesta nähdyssä IS:n kuntavaalitentissä, kun Minttu Kouvolasta kysyi puolueiden puheenjohtajilta, millaista ruokaa kotona voisi valmistaa, jos aineksiin on viikoksi käytettävänä vain 20 euroa.

 1. Puheenjohtajien vastauksissa mainittiin edullisina ruokina tai aineksina puuro, juurekset, sosekeitto, soijarouhe, makaroni ja jauheliha.
 2. Mitä olisi todellinen “cucina povera”, jossa puheenjohtajienkin mainitsemista edullisista perusraaka-aineista eri tavoilla maustettuna ja valmistettuna suunniteltaisiin vaihteleva viikon ruokalista? Aika harva kuitenkaan syö mielellään pääaterianaan viikosta toiseen samaa pastaa tai sosekeittoa, köyhyystutkija Piia Jallinoja totesi jutussa, jossa hän analysoi puheenjohtajien vastauksia.

Cucina povera on viittaus “köyhien keittoon”, kuten esimerkiksi italialaiseen maalaisruokaan, jota voi valmistaa halvoista aineksista. Kysyimme vinkkejä edullisen, herkullisen ja ravitsevan arkiruoan valmistamiseen tunnetulta kokilta ja ravintoloitsijalta Maija Silvennoiselta,
Näytä koko vastaus

Mitä sinun tulisi syödä päivittäin?

Kasviksia, marjoja ja hedelmiä – Syö noin puoli kiloa kasviksia, marjoja, hedelmiä ja sieniä joka päivä. Tästä määrästä marjoja ja hedelmiä tulisi olla noin puolet ja loput juureksia ja vihanneksia. Helpoiten kokoat riittävän määrän, kun syöt kasviksia joka aterialla.

 • Osan kasviksista voi syödä kypsentämättä sellaisenaan, raasteina tai salaatteina ja osan kypsentää kasviruoaksi tai lisäkkeeksi.
 • Nauti marjoja ja hedelmiä pääasiassa tuoreeltaan tai vaihtelun vuoksi kiisseleissä ja puuroissa.
 • Asviksista, marjoista ja hedelmistä saat hiilihydraatteja ja ravintokuitua.

Pähkinät, siemenet ja palkokasvit ovat myös hyviä proteiininlähteitä. Kasviksista ja marjoista ja hedelmistä saat myös paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Kasvispitoinen ruokavalio on myös ilmastoystävällinen.
Näytä koko vastaus

Paljonko rahaa menee ruokaan kuukaudessa?

Suomalainen käyttää keskimäärin parisataa euroa kuussa ruokaan, mutta pienituloisessa lapsiperheessä tästä vain haaveillaan. Ruokakaupassa ratkaisee hinta, ja loppukuusta pihistetään entisestään. Suomalaiset käyttävät ruokaostoksiin ja alkoholittomiin juomiin keskimäärin 200 euroa henkeä kohden kuukaudessa.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Kanaa Ja Riisiä Uunissa Resepti?

Mikä on maailman terveellisin ruoka?

Suojaa syövältä ja sydänsairauksilta – tällainen on hehkutettu Välimeren ruokavalio Perinteinen Välimeren ruokavalio on tutkimusten mukaan maailman terveellisin tapa syödä. Terveellisyydestä pitävät huolen kasvisten ja oliiviöljyn suuri määrä. Kerromme, miten sinäkin voit hyödyntää Välimeren ruokavalion parhaat puolet. Teksti Maaret Tiensuu Kuvat Istockphoto Julkaisupäivämäärä 17.8.2017 Perinteinen Välimeren ruokavalio tarkoittaa lähinnä Kreikassa ja Italiassa aikaisemmin noudatettua ruokavaliota.
Näytä koko vastaus

Voiko ruokaa tilata laskulle?

Monet kokevat ruoan ostamisen netistä kalliina. Tämä käsitys syntynyt aikanaan, koska monet ruoan verkkokaupat olivat kivijalkakauppoja kalliimpia ja ruoan toimituskulut olivat usein kalliita. Nykyään tilanne on kuitenkin toinen, sillä perinteisten ruoan verkkokauppojen rinnalle on syntynyt muita vaihtoehtoja, kuten esimerkiksi Fiksuruoka.fi -verkkokauppa, jossa kaikki tuotteet myydään 20-90% alennuksella verrattuna päivittäistavarakaupan normaaliin hintatasoon.

 • Ruoka on normaalia halvempaa, koska tuotteet ovat valmistajien ja maahantuojien poistoeriä, jotka olisivat muuten vaarassa joutua hävikkiin.
 • Ostamalla ruokaa netistä vähennät siis samalla Suomen ruokahävikkiä.
 • Myös toimituskulut ovat nykyään hyvin edullisia, koska paketteja kuljetetaan suuria määriä kerralla.

Esimerkiksi Fiksuruoka.fi tarjoaa ilmaisen toimituksen yli 39€ tilaukseen Matkahuollon noutopisteille. Helpointa ruoan tilaamisessa netistä on se, että voit tehdä sen vaikka omalta kotisohvalta ja paketti toimitetaan sinulle usein jo seuraavana päivänä.
Näytä koko vastaus

Miten vähällä ruualla ihminen pärjää?

Lämmintä ruokaa ei ehdi eikä jaksa tehdä, eikä se aina edes maistu. Piknikillekin tekisi mieli kylmien eväiden kera. Mutta jostain takaraivoon on iskostunut sääntö, jonka mukaan ihminen tarvitsisi kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Onko ihmisen tosiaan välttämätöntä syödä ruokansa lämpimänä vai selviääkö pelkällä voileivällä tai salaatilla? Kysyimme asiaa ravitsemusterapeutilta.
Näytä koko vastaus

Mitä opiskelija syö?

Keittiössä nyt 26. tammikuuta 2022 Paras opiskelijaruoka on helppoa ja edullista. Sosekeitot, vuoat, wokit ja pastat valmistuvat nopeasti ja pienellä rahalla. Listasimme opiskelijoille sopivia reseptejä, joita varten ei tarvitse liikaa löysätä kukkaron nyörejä.

 • Arjen ruokien suunnittelu ennalta säästää aikaa ja rahaa.
 • Viikon ruoat voi ostaa kerralla, eikä joka päivä tarvitse pohtia, mitä kaapin antimista loihtisi ruoaksi.
 • Pienelläkin budjetilla voi tehdä monipuolista ja herkullista ruokaa.
 • Okeile näitä opiskelija-arkeen sopivia ruokia! Annoshinnat on laskettu K-Citymarket Ison Omenan hinnoilla tammikuussa 2022.
You might be interested:  Miten Sähköinen Resepti Uusitaan?

Hinta ei sisällä perusmausteista suolaa ja pippuria.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa kannattaa ostaa kaupasta?

“Kotivaraksi kannattaa varata vain sellaisia ruokia, joita tulee normaalistikin käytettyä” – Kotona oleva varasto ruokaa ja juomaa poikkeuspäivän varalle on nimeltään kotivara. Marttojen mukaan kotivaraa suositellaan varattavaksi ainakin kolmeksi päiväksi, mutta sairausaika voi kestää pitempäänkin.

Kotivaran ohjeilla voi elintarvikkeita hankkia useammaksikin päiväksi. Älä osta liikaa ruokaa turhaan, varsinkaan pilaantuvia elintarvikkeita. Kotivara on hyvä olla, mutta kannattaa varata vain sellaisia ruokia, joita tulee normaalistikin käytettyä. Ei kuitenkaan missään nimessä kannata ostaa ruokaa turhaan.

– Kotivaraksi kannattaa varata vain sellaisia ruokia, joita tulee normaalistikin käytettyä. Näin ruokien kierto sujuu eivätkä elintarvikkeet pääse vanhentumaan ja syntymään hävikkiä. Mitä kaupasta sitten kannattaa nyt ostaa? Ennen kaikkea hyvin säilyviä elintarvikkeita.
Näytä koko vastaus

Mitä opiskelija syö?

Keittiössä nyt 26. tammikuuta 2022 Paras opiskelijaruoka on helppoa ja edullista. Sosekeitot, vuoat, wokit ja pastat valmistuvat nopeasti ja pienellä rahalla. Listasimme opiskelijoille sopivia reseptejä, joita varten ei tarvitse liikaa löysätä kukkaron nyörejä.

 • Arjen ruokien suunnittelu ennalta säästää aikaa ja rahaa.
 • Viikon ruoat voi ostaa kerralla, eikä joka päivä tarvitse pohtia, mitä kaapin antimista loihtisi ruoaksi.
 • Pienelläkin budjetilla voi tehdä monipuolista ja herkullista ruokaa.
 • Okeile näitä opiskelija-arkeen sopivia ruokia! Annoshinnat on laskettu K-Citymarket Ison Omenan hinnoilla tammikuussa 2022.

Hinta ei sisällä perusmausteista suolaa ja pippuria.
Näytä koko vastaus

Paljonko rahaa menee ruokaan?

Suomalainen käyttää keskimäärin parisataa euroa kuussa ruokaan, mutta pienituloisessa lapsiperheessä tästä vain haaveillaan. Ruokakaupassa ratkaisee hinta, ja loppukuusta pihistetään entisestään. Suomalaiset käyttävät ruokaostoksiin ja alkoholittomiin juomiin keskimäärin 200 euroa henkeä kohden kuukaudessa.
Näytä koko vastaus