Hans Välimäki Pizzapohja Resepti?

Hans Välimäki Pizzapohja Resepti
Pizzataikina

 1. 3 dl vettä
 2. n 9-10 dl vehnäjauhoja.
 3. 2 tl suolaa.
 4. 1 rkl sokeria.
 5. 0,5dl oliiviöljyä
 6. 1pkt kuivahiivaa.

Näytä koko vastaus

Miksi Pizzapohjasta tulee kova?

Paistaminen ratkaisee – Myös paistaminen on kriittinen vaihe täydellistä pizzaa tavoitellessa. Monella on kotona pizzakivi, mutta Victorzon suosittelee myös valurautapannua. – Ideana on paistaa pizza mahdollisimman kuumassa uunissa. Tässä syy siihen, miksi ravintolapizza maistuu yleensä kotitekoista paremmalta – puulämmitteinen uuni kuumenee yli 400-asteiseksi. Nick Victorzon, ravintoloitsija, YLP. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle pizzat,ravintolat,Nick Victorzon Esipaista pizzapohjaa valurautapannulla liedellä, kunnes se ruskistuu alapuolelta. Lisää sitten täytteet ja laita pannu uuniin. Katso pohjan alapuolta paistinlastan avulla. Sen tulee olla kullanruskea. Pizzapohja paistuu valurautapannussa. Kuva: Yle / Marika Lytts-Råholm Pannupizza,Strömsö Säädä lämpötila niin korkeaksi kuin mahdollista, useimmissa uuneissa 300 asteeseen. Valurautapannu asetetaan uunin ylimmälle tasolle, mahdollisimman lähelle grillivastusta. Pizza paistetaan tulikuumaksi, ja nopeasti. Pizza Strömsö savusillillä, perunalla ja kermaviilikastikkeella. Leikkaa perunasta ohuita viipaleita ja paista ne öljyssä, niin niistä tulee rapeita. Kotitehty pizza leikkuulaudalla. Kuva: Yle / Marika Lytts-Råholm Strömsö,Pannupizza,pizzeria,ruoanvalmistus,lähiruoka,taikina – Jos pizza paistetaan hitaasti, siitä tulee kova korppu. Juontaja Jonas Sundström ja ravintoloitsija Nick Victorzon ovat kylläisiä ja tyytyväisiä syötyään päivän pizzat. Strömsön juontaja vieraan kanssa keittiössä. Kuva: Yle / Marika Lytts-Råholm Strömsö,Pannupizza
Näytä koko vastaus

Miten saada ohut Pizzapohja?

Pizzapohja (pellillinen) – Ainekset : 25 g tuorehiivaa 2 dl vettä 1 tl suolaa 3 rkl öljyä 5 dl vehnäjauhoja Valmistusohje : Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy. Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja tarvittaessa enemmän kuin (5 dl) niin, että taikina ei jää sormiin kiinni. Hans Välimäki Pizzapohja Resepti
Näytä koko vastaus

Pitääkö Pitsapohja Esipaistaa?

“Tulos oli erinomainen” – – Olen yrittänyt keksiä keinoja helpottaa prosessia, lopputulokselta vaadin kuitenkin priimaa, hän kertoo kirjassa. Vappu saa pizzaan erityisen hyvän maun kahden keinon avulla. Ensimmäinen säästää hermoja: Jos pizzaa on ajatellut seuraavan päivän ruoaksi ja pohjasta haluaa todella hyvän, pizzapohja jätetään rauhassa kohoamaan yön yli.

 • Testasin kohotusta yön yli ja ilman jääkaappia ja tulos oli erinomainen, Vappu kirjoittaa.
 • Toinen pizzan maukkautta lisäävä asia on pohjan esipaistaminen.
 • Vapun ohjeessa pohjaa paistetaan 2-3 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä.
 • Näin saat pohjasta rapean tavallisellakin uunilla, hän vinkkaa.
 • Lopulta pizzan täyttämisessä ja paistamisessa ei mene kuin hetki.

Pizzaan ei kannata laittaa enempää kuin 2-3 täytettä, Pimiä kertoo kirjassa. Kuva: Viola Minerva Virtamo
Näytä koko vastaus

Mikä on paras Pizzajauho?

Kaupallinen yhteistyö Lejos Hungry Chef & Asennemedia Kerronpa teille näin alkuun tarinan vuodelta 2008. Ilmoittauduin yliopiston kesäkurssille Roomaan. Itse johtamisen kurssi ei kiinnostanut kovinkaan paljon, vaan halusin päästä maistamaan vihdoin kunnollista, autenttista italialaista ruokaa. Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Niin suuri pizzan ystävä kuin olenkin ja niin innokas kotikokki kuin olenkin, himassa pizzan tekeminen ei ole koskaan onnistunut niin hyvin kuin toivoin. Tähän päivään saakka! Tein nimittäin viime viikolla ensimmäistä kertaa elämässäsi oikeasti onnistuneet pizzat, joiden äärellä mieskin huokaili. Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Pyörittelin ennen urakkaan ryhtymistä kädessäni Hungry Chef -vehnäjauhopakettia. Ei ole muuten mitä tahansa vehnäjauhoa, vaan maailman parasta, laadukkainta ja pizzan tekemiseen parhaiten sopivaa Tipo 00 -vehnäjauhoa. Jos mystinen “00” ei kerro mitään, niin kyseessä on siis erittäin hienoksi jauhettua nollanolla -vehnäjauhoa, joka luo pizzapohjaan taivaallisen sitkon.

 • Jos italialaiselta pizzamestarilta kysyy, niin mikään muu jauho ei kelpaa tarkoitukseen. Hyväksyn.
 • Hungry Chef -pizzajauhot on pakattu kätevään ja mielestäni myös superhienoon pakettiin, jonka kaatonokka helpottaa annostelua.
 • Pussi pitää jauhot tiiviisti sisällään, jolloin keittiön kaapit pysyvät siisteinä (trust me, näin hieno jauho todellakin pöllyää), eikä jauhoihin pääse pesimään mitään tai ketään.

Koettu on ja yyh, on muuten inhaa. Yhdestä pussista riittää tässä postauksessa olevan reseptin mukaan noin kahdeksaan pizzaan eli suljettavuusominaisuus on tervetullut. Edes minä en jaksa syödä niin paljon pizzaa kerrallaan. Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Hans Välimäki Pizzapohja Resepti No mutta hei, siihen pizzan tekemiseen. Tällä kertaa lähdin projektiin todella tunnollisella mentaliteetilla. Jopa mittasin desin mitalla ainesosat taikinaan, ihan ennenkuulumatonta. Kuten muussakin välineurheilussa, myös pizzan tekemisessä tärkeintä on laadukkaat raaka-aineet ja pieteetillä suoritetut toimenpiteet.

 • Parhaat mahdolliset jauhot, check.
 • Taikinan pitkä nostatusaika, check.
 • Ohjeiden tarkka seuraaminen, check.
 • Todella maistuvat, yksinkertaiset täytteet, check.
 • Lukaisin inspiraatioksi pohjalle ennen käsien upottamista taikinaan Saku Tuomisen ja Luca Platanian Pizze-kirjan ohjeet, tuo opus on jokaisen pizzafanin raamattu.

Postauksen lopussa arvotaan kyseinen kirja, joten nyt on mahis voittaa se itselleen. Taikinan tein jääkaappiin jo edellisenä iltana. Sovelsin muutaman eri reseptin pohjalta itselleni reseptin, jossa on määrällisesti kahden hengen pizzapäivälliseen sopiva määrä aineksia. Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Täytteiden osalta pysyttelin hyvin klassisella ja maltillisella linjalla. Tärkeintä pizzassa on maistuva pohja sekä pari hyvää raaka-ainetta täytteenä. Vuosikymmenen takaisen matkan inspiroimana päätin tehdä klassisen Parma e Buffalan, mutta koska jääkaapissa sattui olemaan muutakin herkkua, niin projekti laajeni kolmeen eri pizzaan.

 1. Italia on minulle ruokakulttuurina niin rakas maa, että uskokaa tai älkää, mutta jääkaapistani löytyy AINA montaa eri sorttia juustoa, anjoviksia, oliiveja, kapriksia sekä tomaatteja eri laatuina ja soosseina.
 2. Siksi noin vain yhtäkkiä uunissa valmistuikin myös Quattro Formaggi sekä Puttanesca.
 3. Jälkimmäiseen ei oikeaoppisesti saisi laittaa juustoa, koska kalaa ja äyriäisiä ei Italiassa koskaan sekoiteta keskenään (ei parmesaania kalaisan pastan päälle!), mutta koska mozzarellaa jäi hieman yli, niin rikoin tuon tärkeän säännön.
You might be interested:  Reseptejä Maustamattomasta Jogurtista?

Pizza-anarkiaa. Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Tässä tulee meikäläisen tärkeimmät vinkit pizzaonnistumiseen kotona:

Laadukkaat raaka-aineet. Tarkoituksena on pitää homma simppelinä, siksi on todellakin väliä käyttääkö kunnon jauhoa, juustoa, oliiviöljyä ja tomaattikastiketta. Osta mielummin vähemmän täytteitä, mutta satsaa niihin jotka ostat. Taikinan sitko. Sitko tulee jauhojen hienosta jauhatusasteesta, taikinan vaivaamisesta sekä pitkästä nostatusajasta. Tee taikina jääkaappiin jo edellisenä päivänä tai jopa 2-3 päivää aikaisemmin. Todella suuri ero lopputuloksessa! Taikinan venyttäminen, ei kauliminen. Kauliminen poistaa taikinasta ilmakuplat, joiden halutaan pysyvät taikinassa ilmavuuden aikaansaamiseksi. Mahdollisimman kuuma uuni. Lämmitä uuni jo puoli tuntia etukäteen niin kuumaksi kuin saat. Unohda kiertoilma, joka kuivattaa. Käytä pizzakiveä, jos haluat panostaa vähän enemmän. Jos pizzakiveä ei ole, niin kuumenna pelti uunissa samalla kun lämmität uunin. Paista pohja ja tomaattikastike ensin, lisää herkät täytteet vasta myöhemmin. Koska kotioloissa uunia ei saa kuumemmaksi kuin 250 astetta, niin pizza vaatii pidemmän kypsytysajan (noin 7 min) kuin oikeaoppisissa pizzauuneissa (1-2 min). Tässä ajassa buffalamozzarella ehtii sulaa ja vettyä, ohut ilmakuivattu kinkku kuivahtaa. Eli paista ensin pohjaa muutaman minuutin ajan, lisää täytteet ja paista loppuun. Lisää yrtit vasta valmiin pizzan päälle. Tee tomaattikastike itse mahdollisimman laadukkaista tölkkitomaateista. Tuoreet tomaatit tuppaavat Suomessa olla vähän mauttomia, etenkin talvella. Älä keitä kastiketta, vaan kokeile tuorekastiketta (resepti alla). Säästät aikaa ja saat freessin maun.

Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Tuli aivan törkeän hyvää jokaisesta pizzasta! Yllä näkyvään Puttanescaan laitoin tomaattikastikkeen päälle anjoviksia, kaprista, kalamata-oliiveja ja jämät mozzarellasta. Quattro Formaggiin puolesta perinteistä gorgonzolaa, mozzarellaa, gruyerea sekä Västerbottensostia. Hans Välimäki Pizzapohja Resepti Ja lopuksi vielä skaba! Kommentoi minkälainen on sinun lempipizzasi ja osallistut mukaan kilpailuun, jossa arvotaan Tuomisen ja Platanian Pizze-kirja, pizzaleikkuri sekä tietysti Hungry Chef -pizzajauhoja! Eli todellinen survival kit -kotipizzeriaan.
Näytä koko vastaus

Kauanko Pizzataikinan pitää kohota?

Ohje –

 1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot.
 2. Alusta pizzataikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi eli n.30-40 minuuttia.
 3. Kauli pizzataikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille pelleille. Kohota pohjia n.15 minuuttia ja lisää haluamasi täytteet.
 4. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Näytä koko vastaus

Voiko Pizza taikinaa vaivata liikaa?

Jauhojen vahvuus – Jauhojen vahvuudella ei tarkoiteta kirjaimellisesti itse jauhojen vahvuutta, vaan niistä leivotun taikinan sitkon kestävyyttä. Sitko muodostuu vehnän gluteniini- ja gliadiini -proteiineista kun taikinaa vaivataan – ja nesteytettynä myös levossa.

Näiden proteiinien suhde jauhoissa vaikuttaa taikinan elastisuuteen ja venyvyyteen, Heikot jauhot eivät pysty sitomaan kovin paljoa vettä tai kaasuja, eikä niillä saa tehtyä ilmavia venyviä taikinoita. Vahvoista jauhoista tehdyt taikinat voivat sitoa enemmän fermentoituessa syntyvää kaasua pieniksi taskuiksi, joka kohottaa taikinaa.

Paistaessa nämä taskut laajeneat ja tuottavat komeita kuplia. Sitkon vahvuus myös vaikuttaa suoraan siihen, kuinka pitkää fermentointia taikina kestää. Heikommilla jauhoilla pitkät aromeja lisäävät kylmäkohotukset eivät onnistu, sillä gluteeniverkon (sitkon) hajotessa taikina menettää kimmoisuutensa.

 1. Sitkon pettämisen voi myös huomata kun taikinaa vaivaa liikaa ja taikina alkaa repeillä tai lysähtää kasaan.
 2. Vahvankin taikinan olisi hyvä antaa välillä levätä, jotta gluteeniverkko rentoutuu.
 3. Pelkästään vahvan sitkon muodostaminen ei kuitenkaan riitä, vaan sitkon pitäisi olla riittävän elastinen ja venyvä, jotta pitsan voi muotoilla helposti.

Italialaisissa jauhoissa vahvuutta kuvataan W-luvulla, joka kuvaa jauhoilla syntyvän sitkon kestävyyttä. Pizzajauhojen W-luku on yleensä välillä 240-320. Tätä heikommat jauhot sopivat paremmin leivonnaisiin, kuten esimerkiksi kakkuihin ja kekseihin. Jauhot voidaan luokitella vahvuuden mukaan on karkeasti seuraavalla tavalla:

W-ARVO KUVAUS JA KÄYTTÖVINKIT ESIMERKIT
W100–150 Erittäin heikot Eivät sovellu hyvin pizzataikinan jauhoiksi.
W180–230 Heikot Eivät sovellu hyvin pizzataikinan jauhoiksi.
W240–-270 Keskivahvat Huoneenlämpökohotus 6–12 h tai kylmäkohotus 12–24h Polselli Classica, Krannin luomu 00, Caputo Pizzeria.
W280–320 Vahvat Huoneenlämpökohotus 12–24h tai kylmäkohotus 24–72h Polselli Vivace, Caputo Cuoco, Molino Pasini 00 Verde.
W330–390 Erittäin vahvat Korkean vesisuhteen taikinat ja jauholisäksi vahvistamaan sitkoa. Molino Pasini Manitoba, Polselli Manitoba, Caputo ’00’ Americana.

Suomalaisissa jauhoissa ei W-lukua yleensä ilmoiteta erilaisen mittausperinteen takia, eikä sillä myöskään ole ollut niin suurta tarvetta suomalaisessa leivontakulttuurissa. Proteiinin määrä ei suoraan viittaa jauhojen vahvuuteen, mutta käytännössä vahvoissa leipäjauhoissa on yleensä runsaasti proteiinia, 13 % tai enemmän.
Näytä koko vastaus

Millä tasolla pizza paistetaan?

PERHEPIZZOJEN VALMISTUSOHJE – Valmista pizza mieluiten suoraan pakastimesta.1. Poista pakkaus ja muovi pizzan ympäriltä.2. Lämmitä pizzaa uunipellillä tai ritilällä uunin keskiosassa noin 12-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Huom! Paista pizza uunin alaosassa, mikäli haluat oikein rapean pohjan. Paistoaika saattaa vaihdella uunin tehosta riippuen.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Broilerin Rintaleike Uunissa Resepti?

Saako pitsaa syödä käsin?

“Se on kiellettyä!” – suurin osa suomalaisista syö pizzansa väärin Pizzataiteilija Luca Platania kertoi Makuja.fi-sivuston haastattelussa virheestä, jonka suomalaiset tekevät syödessään pizzaa. Italialaista klassikkoherkkua, pizzaa ei saisi hänen mukaansa koskaan syödä haarukalla ja veitsellä.

– Se on tuote, joka pitää syödä sormin. Pitää ymmärtää, että aina ei tarvitse olla niin elegantisti, kun syödään ulkona, Platania kannustaa. Pizzan syöminen käsin edustaa pizzataiteilijalle rentoutta, joka on perhekeskeisille italialaisille tärkeä osa läheisten kanssa vietettyjä hetkiä. – Se on tärkeää, että ihmiset syövät perheen kanssa rennosti, Platania toteaa.

– Minä pakotin suomalaisen kumppanini ihan heti syömään pizzaa käsin ja sanoin, että me emme syö haarukalla ja veitsellä. Se on sama, kun söisimme haarukalla ja veitsellä karjalanpiirakoita. Se tuntuu vähän erikoiselta, Platania toteaa.
Näytä koko vastaus

Voiko Pizzataikina kohota yön yli?

Yön yli kohotettu pizzataikina 12 h 20 min { Malta kohottaa pizzataikinaa yön yli jääkaapissa! Se kannattaa, sillä pitkään kohotettu pizzapohja on ihanan aromikas, rakenteeltaan täydellinen ja helposti kaulittava. Yön yli kohotettava pizzataikina

25 g hiivaa 6 dl vettä 2 rkl sokeria 2 tl suolaa 8 dl durumvehnäjauhoja (tai 00-jauhoja) 5 dl vehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja) 2 rkl oliiviöljyä

Tulosta Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa puhtaalla pöydällä noin viisi minuuttia. Ripottele reilun kokoiseen kulhoon jauhoja ja nosta taikina päälle.

 • Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin 10–12 tunniksi.
 • Esivalmistele haluamasi täytteet aina ennen kuin alat kaulia taikinaa pizzoiksi.
 • Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin.
 • Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
 • Ota yön yli kohotettu pizzataikina jääkaapista ja jaa se 6 osaan.
 • Äsittele yksi pala kerrallaan ja nosta loput palat kelmulla peiteltynä jääkaappiin odottamaan.

Painele taikina hellästi käsin jauhotetulla pöydällä pizzakivelle tai uunipellille mahtuvaksi pizzapohjaksi. Vältä kaulimen käyttöä, jotta pohja pysyy kuohkeana. Siirrä pohja kuumalle pizzakivelle tai pellille. Levitä päälle valitsemasi täytteet ja paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Pitääkö pizzataikinaa vaivata?

Pizzataikinan valmistus – vaivaa, vaivaa ja vaivaa – Aloita pizzataikinan valmistus sekoittamalla jauhot veteen. Siirrä kuitenkin pieni osa vettä syrjään ja liuota siihen suola, jotta se liukenee taikinaan paremmin. Lisää suolavesi taikinaan vasta sitten, kun olet vaivannut taikinaa tovin, sillä hiiva alkaa toimia paremmin ilman suolaa.

 • Jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt taikinaan.
 • Oliiviöljy lisätään taikinaan viimeiseksi ja vaivaamista jatketaan, kunnes öljy on imeytynyt.
 • Uten mitä tahansa hiivataikinaa, myös pizzataikinaa tulee vaivata huolella hyvän sitkon aikaansaamiseksi.
 • Taikinaa vaivataan ensin kevyesti, sitten voimakkaammin.

Yleiskoneella lopputulos on yleensä paras, mutta käsin vaivatenkin onnistuu mainiosti. Lue lisää:
Näytä koko vastaus

Voiko Pizzajauhoja käyttää leivonnassa?

Pizzan viime vuodet Suomessa ovat olleet yhtä juhlaa. Trendin vauhdittajana toimi vuonna 2015 julkaistu Saku Tuomisen ja Luca Platanian Pizze-kirja, joka innoitti lukemaan pizzan historiasta ja kokeilemaan monia uusia reseptejä. Helsinkiin taas on perustettu muutamakin pizzeria, joka vie makumatkalle aidon napolilaisen pizzan äärelle.

 1. Otikokit puolestaan metsästävät täydellistä pizzapohjaa keskustelupalstoilla.
 2. Vaikka suomalaiset ovat perinteisesti olleet varsin rentoja pizzan määritelmän suhteen, autenttiset makuelämykset kiinnostavat entistä enemmän.
 3. Vastauksena kasvavaan kysyntään kauppoihin saapui hiljattain Hungry Chefin hienojakoinen 00-vehnäjauho, jolla rapeiden pizzojen pyöräyttäminen onnistuu entistä helpommin.

Aikaisemmin 00-pizzajauhoja sai enimmäkseen erikoisliikkeistä, mutta nyt Hungry Chefin jauhoja saa 700 kaupasta ympäri maan. Jauhot tärkein osa taikinaa Numerot 00 tarkoittavat hienoa jauhatusta. Laadukkaan jauhon koostumus syntyy siitä, että tuotteeseen on käytetty kuoren sijaan vehnän ydintä, jolloin siinä on vähemmän rasvaa kuin karkeissa jauhoissa.00-jauhot sopivat hyvin leivontaan, sillä ne tuovat taikinaan juuri oikeanlaista sitkoa.

Ei ole samantekevää, millaista jauhoa pizzapohjaan käyttää. Hyvän pizzan salaisuus piilee 00-vehnäjauhoissa, jotka tekevän pohjan maukkaaksi. Hienoilla jauhoilla taikinasta tulee helpommin käsiteltävä, eikä se tartu joka paikkaan. “Hienojakoiset jauhot tekevät taikinasta kiinteän ja helposti muotoiltavan.

Taikina on vähän kuin muovailuvahaa”, kuvailee huippukokki Teemu Laurell, Top Chefiksikin kruunattu Laurell toimii osakkaana ja keittiömestarina ravintola Shelterissä Helsingin Katajanokalla. Paahda rapeaksi kivellä Laurellin suosikki on yksinkertainen pizza, jossa raaka-aineet pääsevät pääosaan.

Omassa ihannepizzassani on gorgonzola- ja manchegojuustoa sekä hyvää tomaattikastiketta. Hyvä pohja syntyy oikeista suhteista, eli vähän hiivaa ja kohotus taikinalle. Sitten pizzakivellä pohjaan paahto, jotta se saa väriä ja rapeutta”, Laurell opastaa. Pizzan voi paistaa myös paljaalla pellillä, mutta pizzakiven etuna on se, että se lämmittää pohjaa tasaisesti ja imee siitä kosteutta.

Sekä pelti että pizzakivi tulee kuumentaa hyvin ennen pizzan paistamista. Täydellisen pohjan päälle voi latoa mitä vain. Ei pelkästään pizzaa Vaikka Hungry Chefin paketin kyljessä lukee pizzajauhoja, kannattaa antaa luovuuden kukkia, sillä 00-jauhot soveltuvat monenlaiseen leivontaan.

Mantelikakkuun saa mehevän rakenteen, kun korvaa osan leivontajauhoista 00-jauhoilla”, Laurell vinkkaa. Hän käyttäisi hienojakoisia jauhoja myös pastan tekoon. Ja mikä jottei 00-jauhoilla pyöräyttäisi kuohkeita voisarvia, vohveleita, pullia ja keksejäkin. Esimerkiksi Nutella-keksit kahvintauon kyytipoikana ilahduttavat työkavereita milloin vain.

Helpot Nutella-keksit 8-12 henkilölle Tarjoa maapähkinävoilla ja hasselpähkinöillä kuorrutetut keksit vaikkapa kahvikupposen kera. Valmistusaika on noin tunnin. Ainekset: 180 g Nutellaa 1 kananmuna 2½ dl Hungry Chef -pizzajauhoja Täyte: 6 rkl maapähkinävoita 3 rkl Nutellaa 3-4 rkl tomusokeria ½ dl hasselpähkinärouhetta koristeluun Vispaa Nutella ja kanamuna sekaisin, noin 2 minuuttia.

 1. Laita sekaan jauhot ja sekoita lastalla.
 2. Anna jähmettyä jääkaapissa kelmuun käärittynä 15-20 minuuttia.
 3. Valmista täyte.
 4. Vispaa maapähkinävoi ja Nutella sekaisin.
 5. Lisää vähitellen tomusokeri, sekoita tasaiseksi ja laita pursotinpussiin.
 6. Leikkaa jähmettynyt taikina 25 osaan, pyöritä pieniksi palloiksi ja paina pallojen keskelle sormenpäällä kuoppa.
You might be interested:  Latva-artisokka Resepti Uuni?

Pursota kuoppaan täytettä ja ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Paista keksejä 170-asteisessa uunissa 10 minuutin ajan. Katso ohje videolta! Parhaan pizzapohjan ohjeen löydät täältä!
Näytä koko vastaus

Miten saada pizza Pizzakivelle?

Pizza liu’utetaan kiven päälle joko pizzalastalla tai joidenkin kivien mukana tulevalla metallisella alustalla, joka täytyy myös pitää jauhotettuna. Pizza paistuu valmiiksi kannen alla noin kymmenessä minuutissa, mikäli kiven kuumuus on kohdillaan. Kypsän pizzan tunnistaa siitä, että sen reunat alkavat irrota kivestä.
Näytä koko vastaus

Missä lämpötilassa pizza paistetaan?

Näin paistat täydellisen pizzan Meillä on hyviä uutisia: rapea pizzapohja onnistuu myös kotiuunissa! Kuumenna tyhjä pelti uunissa ennen paistamisen aloittamista. Laita siis pelti sellaisenaan uuniin ja säädä uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Tee sillä aikaa pizza leivinpaperin päälle paistovalmiiksi.

Vetäise sitten pizza leivinpaperin avulla kuumalle pellille. Pelti tekee pohjalle saman kuin kuuma kivialusta, eli paistuminen alkaa saman tien. Pizza kannattaa paistaa mahdollisimman kuumassa uunissa. Jos pizza on ohut, 250 astetta on yleensä hyvä lämpötila.225 taas on parempi, jos taikinassa on paljon täytettä tai pohja on paksumpi.

Näin pizzaa voi paistaa hieman kauemmin. Jotkut paistavat pohjaa muutaman minuutin ilman täytteitä, täyttävät sitten ja paistavat loppuun. Keskitaso on paistamiseen hyvä, koska siinä sekä pohja paistuu että juusto paahtuu herkulliseksi. Jos paistat liian lähellä uunin alavastuksia, saat rapean pohjan mutta pinta voi jäädä valjuksi.
Näytä koko vastaus

Voiko Pizzapohjan laittaa jääkaappiin?

Tee pizzataikina huolella ja ajatuksella loppuun asti. Taikinaa voi tehdä kerralla enemmän, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän. Reseptit Tee pizzataikina huolella ja ajatuksella loppuun asti. Taikinaa voi tehdä kerralla enemmän, sillä se säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän.27.2.2016 Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia
Näytä koko vastaus

Mikä on napolilainen pizza?

Perinteisimmät napolilaiset pizzat ovat marinara ja margherita. Marinara-nimi tarkoittaa merimiesten pizzaa, johon tulee taikinan lisäksi vain tomaattikastike, valkosipulia, kuivattua oreganoa ja oliiviöljyä. Margherita on ehkä tunnetuin pizza.
Näytä koko vastaus

Mikä on 00 jauho?

00 – jauholla tarkoitetaan jyvän ydinosasta valmistettua yleensä hienoksi jauhettua vehnäjauhoa. Italiassa jauhojen merkintä 00, 0, 1 tai 2 kertoo niiden tuhkapitoisuudesta, eli siitä, kuinka paljon jyvän kuoriosia jauhoissa on mukana.
Näytä koko vastaus

Mikä on Manitoba jauho?

Manitoba-jauho on vahva vehnäjauho jossa on korkea proteiinipitoisuus. Gluteenin laatu antaa taikinalle elastisuutta ja venyvyyttä joka toimii mainiosti pitkää nostatusta vaativassa leivonnassa mm. leivät, pizzat.Tipo 0-vehnäjauho. Proteiinipitoisuus 14,5%.
Näytä koko vastaus

Mitä pizzan täytteeksi?

Suosituimmat pizzatäytteet – Suomalaiset rakastavat pizzan päällä kinkkua, ananasta, salamia ja sinihomejuustoa. Ananas maistuu monen suomalaisen pizzassa, sen kiistanalaisuudesta huolimatta. Suolaisen ja makean yhdistelmä miellyttää monia ja ananaksen lisäksi pizzan täytteeksi saattaa päätyä myös makea mansikka tai päärynä.
Näytä koko vastaus

Voiko Pitsataikinan tehdä edellisenä päivänä?

Taivaallisen hyvä italialainen pizzapohja syntyy durumvehnäjauhoista. Hienojakoinen jauho parantaa pizzapohjan makua ja tekee taikinasta helpommin työstettävämmän. Myllyn Paras Durumvehnäjauhot on suunniteltu juuri esimerkiksi pizzan ja patonkien tekoon.

 • Pizzataikinan kannattaa antaa nousta rauhassa.
 • Halutessasi voit tehdä taikinan valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa taikinakulhon seistä jääkaapissa peitettynä yön yli.
 • Etukäteen tehdystä pizzataikinasta valmistettava pizza onkin varsin helppo tarjottava vaikkapa kotona järjestettävään kisastudioon, elokuvailtaan tai illanistujaisiin ystävien kanssa.

Pizzaan sopivia täytteitä riittää: Tomaattikastikkeen ja hyvän mozzarella-juuston lisäksi kannattaa kokeilla vaikkapa savulohta, tonnikalaa, Parman kinkkua ja artisokkaa. Tästä reseptistä syntyy yksi pellillinen pizzaa tai vastaavasti 2-4 pienempää pizzaa.
Näytä koko vastaus

Voiko pizzaa tehdä ilman leivinpaperia?

Tavallinen kotikokki sortuu usein kahteen virheeseen pizzataikinaa tehdessä. Ne ovat kaulin ja leivinpaperi. Saku Tuominen ja Luca Platania kertoivat, miten pizzaa pitää tehdä.29.10.2015 19:07 Niitä ei tule käyttää ollenkaan. Torstaina Saku Tuominen sekä Luca Platania esittelivät juuri painosta tullutta kirjaansa Pizze (Otava).

Platanian Helsingissä ja Turussa sijaitsevat Pizzarium-ravintolat tunnetaan roomalaisista palapizzoista. – Kaulinta ei käytetä koskaan, kun tehdään pizzapohjaa. Kaulin poistaa kaikki ilmakuplat taikinasta ja suurin osa siitä työstä, minkä on tehnyt, tuhoutuu, Saku Tuominen ja Luca Platania kertoivat kirjan julkistustilaisuudessa Helsingissä.

Kaksikko neuvoi koskettelemaan pehmeää taikinaa pöydällä käsin ikään kuin “ankanräpylöillä”. Näin tulee hyvää. Taikinaa tulee nostella ja käännellä molemmilta puolilta. Hieman varoen, ettei runno taikinaa. Kaikki on älyttömän yksinkertaista. – Leivinpaperia ei käytetä koskaan, sillä leivinpaperi huonontaa taikinaa, Saku Tuominen kertoi.

 • Pizzataikina tulee laittaa tavalliselle uunipellille, jossa on vähän öljyä pohjalla.
 • Vähäinen määrä on tärkeä.
 • Muuten pizzapohjasta tulee liian rasvainen.
 • Jos uunipellille laittaa leivinpaperin, se on kuin teippi.
 • Taikina ei nouse.
 • Tavoite on, että taikina nousee uunissa nopeasti.
 • Silloin siihen tulee ilmakuplia.

Jos siinä välissä on leivinpaperi, se vähentää nousemista. Taikina ei mene pilalle, jos käyttää leivinpaperia, mutta lopputulos ei välttämättä ole yhtä hyvä, Saku Tuominen kertoi.
Näytä koko vastaus