Helppoja Kakku Reseptejä?

Helppoja Kakku Reseptejä

Mitä laittaa Täytekakun väliin?

Täytekakut Täytekakku on juhlapöydän kruunu. Vaikeinta täytekakun valmistuksessa on valita oma suosikki, sillä vaihtoehtoja löytyy loputtomasti ja jokaiseen makuun – koristeluista puhumattakaan, joissa vain mielikuvitus on rajana. Täytekakun pohjana käytetään usein kuohkeaa sokerikakkua, jonka voi helposti muuntaa vaaleasti tummaksi lisäämällä kaakaojauhetta.

  1. Akun täytteeksi sopivat erilaiset marjat, hedelmät, hillot, mousset, tuorejuusto, rahkat ja kermavaahto.
  2. Akku viimeistellään kuorruttamalla se joko kermavaahto pursotuksilla, sokerimassalla, marsipaanilla, kinuski- tai suklaakuorrutteella.
  3. Omeuden kruunaavat kauniit koristeet kuten suklaalastut, syötävät kukat, marjat tai valmiit kakkukortisteet.

Katso kaikki täytekakkureseptit! : Täytekakut
Näytä koko vastaus

Miten saada kakku kohoamaan?

Pelasta kakkusi pudottamalla – Vaikka kakku ei olisi päässyt tärähtämään kypsennyksen alkuvaiheessa, voi valmis kakku silti laskea jäähdyttyään huomattavasti. Mistä tässä on kyse? – Kun kypsä kakku otetaan kuumana uunista, siinä on mukana vesihöyryä. Jäähtyessään kakussa oleva höyry tiivistyy vedeksi ja kakku kutistuu väkisin, Hopia kertoo.

Akun voi kuitenkin pelastaa uskomattoman kuuloisella vinkillä. Kakkua ei saa täräyttää kypsennyksen alkuvaiheessa, mutta se kannattaa kuitenkin täräyttää valmiina. Ota valmis kakku uunista, ja tiputa se välittömästi pöydälle 30 sentin korkeudelta. Oikeassa vaiheessa tehty tärähdys pitää kakun rakenteet kasassa, eikä kakku pääse kutistumaan.

– Kun kakun täräyttää kypsänä, kakkuun muodostuu ilmakanavia ja korvaava ilmaa pääse kakun sisälle. Kakku pysyy paremmin kuosissaan, Hopia kertoo. Unohda siis kakun varovainen käsittely, ja saat kakkuusi paremman rakenteen.
Näytä koko vastaus

Missä vaiheessa kakku kumotaan?

Juhlakakku ARJAN KAKKUVINKIT:

Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtain vispilöin kuohkeaksi vaahdoksi. Aavistuksenkin rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen. Teräs- tai lasikulho ovat parhaita, sillä ne ainakaan eivät ole rasvaisia pinnaltaan.

Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat. Vuoan materiaali vaikuttaa paistotulokseen: hyvä tulos syntyy kuparisella, alumiinisella tai eloksoidulla kakkuvuoalla, keraaminen tai lasinen vuoka ovat hyviä ruoanlaittoon, mutta ei kakun paistamiseen. Silikonivuoat ovat käteviä, mutta munakakku saattaa helpolla heilahtaa ja kakku lässähtää, jos vuoka ei ole vakaa.

Kakun paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuus sekä kakkuvuoan laakeus / korkeus. Paksu (korkea) kakku kypsyy pidempään.

Kakku on kätevintä irrottaa irtopohjavuoasta, tee se vasta kun kakku on hieman jäähtynyt. Muusta kuin irtopohjavuoasta kumoa kakku muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen, jotta kakku ei takerru jäähtyessään kiinni vuoan reunoihin. Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä tippuu ulos vuoastaan.

Jos tarvitset juhliin todella ison kakun, tee 4 kääretorttulevyä (1 levy = 1 annos kakkutaikinaa alla olevalla ohjeella) ja kokoa niistä iso levykakku.

Katso alla olevalta videolta, miten munavaahto tehdään.

vaaleaa mehua (esim. vedellä laimennettua sitruuna-, omena- tai raparperimehua) tai maitoa marjoja tai hedelmäpaloja kuohukermaa tai vastaavaa (voi olla laktoositon) maitorahkaa (voi olla laktoositon) vadelmia tai muita marjoja tai hedelmäpaloja hyytelösokeria + 2 dl vettä) kermavaahtoa tai kermarahkaa (sama kuin täytteessä, tee enempi) kuohukermaa tai kermarahkaa (sama kuin täytteessä, tee enempi)

  1. Ota raaka-aineet huoneenlämpöön muutama tunti ennen kakkupohjan valmistusta, koska munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24-26 cm) ja leivitä pinta Myllyn Paras Korppujauhoilla.
  2. Vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe, perunajauhot ja vehnäjauhot hyvin keskenään ja siivilöi ne varovasti sekoittaen sokerimunaseokseen. Älä vatkaa.
  3. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n.20-30 min. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.
  1. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tee kermarahkaa niin paljon, että se riittää kakun reunoille ja tarvittaessa myös päälle, mikäli et käytä hyytelöä.
  2. Peitä tarjoiluvati leivinpaperilla ja nosta kakun pohjaosa sen päälle.
  3. Kostuta lusikalla tai siveltimellä. Levitä kakkulevyn päälle marjasosetta sekä marjoja tai hedelmäpaloja ja sen päälle kermarahkaa. Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti. Kostuta ja täytä kuten edellä. Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä.
  4. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.
  5. Jos haluat, tee pinnalle marjahyytelö: Valmista hyytelösokerikuorrutus kuumentamalla vesi kiehumispisteeseen ja sekoittamalla joukkoon hyytelösokeri. Jatka sekoittamista kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä pari minuuttia.
  6. Asettele jäiset vadelmat kakun pinnalle. Lusikoi hyytelösokerilientä vähän kerrallaan marjojen päälle. Jos lusikoit liian nopeasti, hyytelöliemi ei ehdi hyytyä. Jatka lusikoimista kunnes kaikki marjat ovat hyytelön peittämiä. Jos hyytelö hyytyy kattilassa ennen kuin ehdit lusikoida kaiken, kuumenna sitä hetki uudelleen. Tai laita kakun pinnalle kermavaahtoa tai kermarahkaa sekä marjoja tai hedelmäviipaleita.
  7. Pursota kermavaahto kakun reunoille sekä pinnan ja reunan yhtymäkohtaan. Revi tai leikkaa leivinpaperireunus pois. Säilytä kakkua kylmässä tarjoiluun saakka. Koristele kakku haluamillasi vihreillä lehdillä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy : Juhlakakku
Näytä koko vastaus

Miten saa Kermavaahdosta jämäkkää?

Älä mokaa kuorrutteen kanssa! Näillä kikoilla teet kermavaahdosta helposti kestävämpää Kermavaahdolla kuorrutetu kakut ja leivonnaiset saa kestämään kauniina muutamalla helpolla vinkillä. Varsinkin lämpiminä kesäpäivinä kermavaahto saattaa herkästi lähteä valumaan.

  1. Ermavaahdon joukkoon voi kuitenkin kokeilla lisätä monia ainesosia, joilla vaahdosta saa entistä kestävämpää.
  2. Aikkein tutuimpia lienevät erilaista paksumpien maitotuotteiden lisääminen kermavaahdon joukkoon.
  3. Näitä ovat muiden muassa maitorahka, crème fraîche ja tuorejuusto,
  4. Happamat makuvivahteet peittyvät helposti, kun kermavaahdon joukkoon lisää sokeria.

Edellä mainittuja maitotuotteita saattaa löytyä jääkaapin perukoilta jo valmiina. Seuraavien vinkkien nimeen puolestaan vannovat kokeneemmat kotileipurit. Liivatejauhetta käytetään esimerkiksi hyydykekakuissa, mutta se sopii hyvin myös kermavaahdon joukkoon.

  • Sekoita liivatejauhe ensin pieneen määrään kylmää vettä ja anna seoksen hetken tekeytyä.
  • Iehauta neste sitten nopeasti liedellä samalla sekoittaen.
  • Anna jäähtyä ja sekoita kermavaahdon joukkoon.
  • Liivate saa aikaan jämäkän kermavaahdon.
  • Vaniljakreemijauhe on tuttu muun muassa viinereiden täytteestä.
  • Jauhe sopii myös loistavasti kermavaahdon tukevoittajaksi.
You might be interested:  Deep Dish Pizza Resepti?

Jos mitään yllä mainituista ei ole saatavilla, tulee kiinnittää huomiota kermavaahdon vaahdotustekniikkaan: vatkaa kermavaahto ripeästi esimerkiksi sauvasekoittimella vaahdoksi. Kermavaahto on riittävän jämäkkää, kun kulhon voi kääntää nurin, eikä vaahto lähde valumaan.
Näytä koko vastaus

Voiko kerman ja rahkan vatkata yhdessä?

Rahka keventää kakun kuorrutuksen – “Laita vispikerman joukkoon rahkaa, niin saat helposti pursotettavan ja kestävän kakun kuorrutuksen. Rahka tekee vaahdosta kevyemmän ja samalla vahvemman pursottaa. Vatkaa kerma ja rahka samanaikaisesti kuohkeaksi vaahdoksi. Kannattaa muistaa myös maustetut rahkat. Niillä saa helposti väriä ja makua kakkuun.” Huomioi nämä 6 tärkeää kohtaa, niin onnistut kermakakun teossa:

Oikeat työvälineet! Työvälineet ovat kaiken a ja o. Leipurin palettiveitsi on kätevä. Kastamalla paletin kuumaan veteen, saat viimeisteltyä kuorrutteen tasaiseksi. Pursotukset onnistuvat tyllan avulla, mutta ilmankin pärjää. Kertakäyttöisen pursotinpussin suun voi leikata suoraan tai vinoon, niin saa erilaista jälkeä. Oikea lämpötila! Laita kaikki kylmään. Muista työskennellä kylmien raaka-aineiden kanssa. Kakku pitää laittaa ajoissa jääkaappiin viilenemään. Kakku kuorrutetaan kylmänä. Myös kerma ja rahka vaahdotetaan kylmänä. Jos tulet kaupasta lämpimällä ilmalla, nosta kerma viilenemään jääkaappiin ennen vaahdotusta. Myös työvälineiden pitää olla viileitä. Voit nostaa vatkauskulhon ja vatkaimet vaikka pakastimeen hetkeksi ennen vaahdotusta. Puhtaat ja kuivat vatkausastiat. Jos otat kulhon ja vatkaimet astianpesukoneesta, kuivaa ne ja nosta jääkaappiin viilenemään. Tarpeeksi tehoa! Vatkaa täydellä teholla. Tehokas vatkaus tekee kestävän vaahdon. Silota kermalla rosoinen pinta! Ennen koristepursotusta levitä kakun päälle ja pintaan ohut kerros kermaa. Pursota koristelu vasta sen jälkeen. Ohut kermakerros ennen pursotusta sitoo murut, tukkii kolot ja tekee pinnasta tasaisen. Älä availe jääkaappia! Jääkaapin pitää olla myös tarpeeksi kylmä. Juhlien aikaan jääkaapin lämpötila saattaa tippua, koska sitä availlaan vähän väliä. Varmista, että sisälämpötila pysyy kylmänä. Suosituslämpötila on +2 – +6 astetta. Juhlien aikaan jääkaapin voi säätää vähän kylmemmälle, koska sitä availlaan usein.

Lue lisää: Tiesitkö? Monen suomalaisen jääkaappi on liian lämmin – näin mittaat lämpötilan luotettavasti Kondiittorimestari muistuttaa, että vispikermaa kannattaa varata jääkaappiin kerralla vähän enemmän. “Kuorrutukseen saattaa huveta yllättävä määrä kermaa.
Näytä koko vastaus

Missä tasossa kakku paistetaan?

Kakun paistoaikaan vaikuttaa moni asia – Ohjeissa annetut paistoajat ovat aina arvioita, sillä kakun kypsymiseen vaikuttaa moni asia. Ensinnäkin kotiuuneissa voi olla suuriakin eroja. Vaikka lämpötila olisi asetettu 200 asteeseen, voi todellinen lämpötila vaihdella suuntaan tai toiseen paljonkin.

  1. Siksi myös paistoaika voi olla ohjeistettua pidempi tai lyhyempi.
  2. Mikäli käytät paistokelloa, ajasta se aina hieman ohjeistettua aikaa lyhyemmäksi ja tarkkaile kakun kypsymistä erityisesti paistoajan loppupuolella.
  3. Ei ole aivan sama mille uunintasolle nostat kakun kypsymään.
  4. Onnistuneen leivonnaisen taustalla on nimittäin juuri oikea paistotaso.

Mitä raskaampi leivonnainen, sitä alemmalle uunintasolle se kannattaa sijoittaa paistumaan. Siten leivonnainen ennättää kypsyä myös pohjasta ennen kuin sen pinta tummuu liiaksi. Sekä raskaat kahvikakut että keveät muna-sokerivaahtoon perustuvat kakkupohjat kannattaa kypsentää uunin alimmalla tasolla, jotta ne ehtivät kypsyä ennen pinnan tummumista.

Myös vuoan materiaali vaikuttaa kakun kypsymiseen. Metallivuoka johtaa lasi- ja silikonivuokaa tehokkaammin lämpöä ja siksi metallivuokaan tehty kakku myös kypsyy nopeammin. Metallivuoka on siis paras valinta huolimatta siitä kuinka kaunis lasivuoka tai kätevä silikonivuoka ikinä onkaan. Parhaiten onnistut leivonnassa, kun opit tuntemaan uunisi ja luotat aisteihisi.

Uskalla nostaa kakku uunista ajoissa tai jättää se uuniin paistumaan, mikäli se vaikuttaa raa’alta. Kakku pitää paistaa tarpeeksi kypsäksi eikä uuninluukkua kannata avata kesken paistamisen. Näin kakku ei jäähtyessään lässähdä. Kuva: Kristiina Kurronen
Näytä koko vastaus

Miksi kakku jää keskeltä raa aksi?

Keskeltä lässähtänyt – Ongelma: Kakku on jäänyt todella matalaksi tai on lässähtänyt keskeltä Syy ja ratkaisu: Muista tarkistaa aina vuoan koko ennen paistoa, sillä syy matalaan kakkuun voi olla liian suuressa vuoassa. Vuoka on oikean kokoinen kun taikina täyttää siitä kaksi kolmasosaa.
Näytä koko vastaus

Pitääkö kakku kumota?

Herkullinen kakku on juhlapöydän kuningatar. Miten leivotaan täydellinen kakku? Myllyn Parhaan Arja Savelan vinkeillä leivot kuohkeita ja herkullisia kakkuja. Juhlapöydän kakku voi epäonnistua monella eri tavalla. Jos kuitenkin noudatat Arjan vinkkejä, olet askeleen lähempänä täydellistä kakkua! – Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtaalla vispilällä kuohkeaksi vaahdoksi.

Aavistuksenkin rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen. – Teräs- ja lasikulho ovat parhaita, sillä ne ainakaan eivät ole rasvaisia pinnaltaan. – Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat. – Vuoan materiaali vaikuttaa paistotulokseen: hyvä tulos syntyy kuparisella, alumiinisella tai eloksoidulla kakkuvuoalla.

Keraaminen tai lasinen vuoka ovat hyviä ruoanlaittoon, mutta eivät kakun paistamiseen. – Muodikkaat silikonivuoat ovat käteviä, mutta munakakku saattaa helpolla heilahtaa ja kakku lässähtää, jos vuoka ei ole vakaa. – Kakun paistoaikaan vaikuttaa uunin tehokkuus, kakkuvuoan laakeus / korkeus – paksu (korkea) kakku kypsyy pidempään.

Irtopohjavuoasta on kätevintä irrottaa kakku, tee se vasta kun kakku jo hieman jäähtynyt. – Muusta kuin irtopohjavuoasta kumoa kakku muutaman minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen, jotta kakku ei takerru jäähtyessään kiinni vuoan reunoihin. – Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä tippuu ulos vuoastaan.

– Jos tarvitset juhliin todella ison kakun, tee 4 kääretorttulevyä ( 1 levy = 1 annos kakkutaikinaa) ja kokoa niistä iso levykakku. Vinkit: Arja Savela, Myllyn Paras Oy Katso kakkureseptit :
Näytä koko vastaus

Miksi kakku painuu keskeltä?

Kakkuja paistettaessa kehotetaan tavallisesti olemaan hiljaa ja tömistelemättä alusta loppuun saakka – ja kypsää kakkua kehotetaan käsittelemään hellävaroen. Molekyyligastronomia -blogin pitäjä ja kemisti Anu Hopia kumoaa myytin, jonka mukaan kakkupohjaa valmistettaessa pitäisi olla alusta loppuun saakka täysin hiljaa ja tömistelemättä – ettei kakku vaan lässähdä.

  1. Hopian mukaan tutkimus koskee muna-sokerivaahtoon perustuvia täyte- ja sienikakkupohjia.
  2. Näissä kakuissa kasaan vetäytyminen paiston jälkeen on jäähtyvän kakun ongelma.
  3. Hopian mukaan uunissa kohoava kakku on alkuvaiheessa hyvinkin herkkä tärähdyksille, sillä tässä vaiheessa kakku on käytännössä vaahdotettua nestettä.
You might be interested:  Pulled Pork Resepti Bbq?

Jos taikina saa tärähdyksiä tämän kriittisen vaiheen aikana, vaahdon kuplaverkostoon tulee repeämiä, joiden kautta vesihöyry pääsee karkaamaan kakusta uuniin ja kakku lässähtää. – Paistamisen loppuvaiheessa sen sijaan, kun kakun kypsyyttä voi jo kokeilla tikulla, kiinteytynyttä kakkua ei tarvitse enää varoa.

Lopullisesti hissuttelut voi unohtaa Hopian mukaan uunista ottamisen jälkeen. – Moni kakku vetäytyy kasaan jäähtyessään. Se painuu keskeltä kuopalle ja pinta rutistuu kurttuiseksi. Kasaan vetäytyminen johtuu alipaineesta, joka syntyy, kun kakun kuplissa oleva vesihöyry tiivistyy vedeksi kakun jäähtyessä.

Hopian kakkututkimuksen perusteella kakkua on turha varoa uunista ottamisen jälkeen. – Kakun kuohkeus voidaan päinvastoin taata tipauttamalla kypsä kakku ronskisti 30 cm:n korkeudelta pöydälle. Yllättävä täräytys purkaa alipaineen ja syntyneet murtumat pelastavat kakun, Hopia kertoo testiryhmääkin yllättäneistä tutkimustuloksista.
Näytä koko vastaus

Voiko kakun täyttää kaksi päivää ennen?

Kakun täyttö ja kokoaminen – Näin onnistut! – Kun sinulla on valmis kakkupohja ja täyte leivottuna tee näin: Ohjeet

Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline.

Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.

Kasaa kakku kelmulla, reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten ohut kerros pyrettä tai hilloa ja sitten kakkumousse. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu. Kostuta pohjat esimerkiksi mehulla tai vaniljamaidolla ennen moussen ja hillon lisäämistä (pieneen kakkuun noin 1 dl nestettä kostutukseen). Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus. Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää. Näin saat myös kakun näppärästi ulos vuoasta. Nyt voit aloittaa koristelun.

Vinkki! Katso myös ohjeeni kakun kreemitykseen täältä, Helppoja Kakku Reseptejä

Leikkaa kakku osiin. Kostuta kaikki kakkukerrokset kevyesti.

Helppoja Kakku Reseptejä 2. Ensimmäinen täytekerros, tasoita esimerkiksi lusikalla ja nosta seuraava kakkukerros päälle. Helppoja Kakku Reseptejä 3. Viimeinen kakkupala päälle. Kostutan myös tämän kerroksen kevyesti. Peittelen ja laitan kakun yöksi jääkaappiin. Helppoja Kakku Reseptejä 4. Aamulla avaan kakkuvuoan lukituksen, irrotan leivinpaperin, otan kakkualustan esiin ja kippaan kakun siihen. Helppoja Kakku Reseptejä 5. Ja käännän näin! Helppoja Kakku Reseptejä 6. Täydellinen! Niin tasainen. Nyt aloitan koristelun. Tähän loppuun vielä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiänne

Milloin kakku on hyvä täyttää? Kakun voi täyttää 1-2 päivää etukäteen. Miksi laitat leivinpaperia vuoan reunoille? Kakkuvuoan reunoilla oleva leivinpaperi helpottaa täyttöä ja pitää kakun reunat siistinä. Irrottaminen vuoasta myös helpottuu. Miten leivinpaperi pysyy vuoan reunoilla? Leivinpaperi (voit käyttää myös reunakalvoa) pysyy vuoan reunoilla hyvin, jos sipaiset vuoan reunoille ensin hieman voita tai vuokasprayta. Paras väline kakkupohjan leikkaamiseen? Käytän leipäveistä. Tämä on makuasia, jotkut suosivat kakkusahaa. Miten kakkupohja pakastetaan? Esimerkiksi pakastepussissa tai kelmuun käärittynä eli hyvin peiteltynä. Miten kakku kostutetaan? Käytän pullasutia ja laitan pieneen kakkuun noin 1 dl kostuketta ja isoon 1.5-2 dl. Teen tämän silmämääräisesti niin, että kakun pinta tulee meheväksi, mutta ei ui nesteessä.

Lisäkysymyksiin vastaan kommenttien puolella. Ihanaa viikonloppua! ♥ Anni
Näytä koko vastaus

Kannattaako kakku täyttää edellisenä päivänä?

Kuorrutus ja koristelu viimeistelevät kakun – Onnistuneen kakun valmistaminen alkaa hyvästä pohjasta ja herkullisista täytteistä. Niiden valmistamiseen löydät vinkit täytekakkujen vinkkisivulta, Kun pohja on tehty ja täytetty, on kuorruttamisen ja koristelun vuoro.

Akkupohja kannattaa tehdä etukäteen ja täyttää mielellään jo edellisenä päivänä. Kun kakku on “liimaantunut” ja tekeytynyt, on sen käsittely ja kuorruttaminen huomattavasti helpompaa, Mika Parviainen vinkkaa. Kuorruttaminen ja koristelu kannattaa sen sijaan säästää tarjoilupäivään. Varaa kuorrutetta mieluummin turhan runsaasti kuin niukasti, sillä pienen määrän levittäminen tai kuorruttaminen on haastavaa, eikä lopputulos ole välttämättä kovin kaunis.

Asettele koristeet paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. Näin kakku on parhaimman näköinen, kun se nostetaan pöytään. Sokerimassa- ja suklaakoristeet voit valmistaa etukäteen, kun taas tuoreista marjoista, hedelmistä ja kukista tehdyt koristeet kannattaa valmistaa ja muotoilla vasta juuri ennen koristelua.
Näytä koko vastaus

Miksi kakku halkeaa päältä?

1. Älä nuukaile. Jauhoissa on parasta ennen -päivä, samoin leivinjauheessa. Jos leivinjauhe on vanhaa, voi olla että kakku ei nouse. Myös kananmunien tuoreus vaikuttaa. Suoraan kanalasta noudetut munat eivät vaahtoudu yhtä hyvin vanhemmat, tosin parasta ennen -päiväys kannattaa munienkin kohdalla tarkistaa.2.

Ole valmis. Tutustu reseptiin huolella ja ota työvälineet valmiiksi esiin. Ellei ohjeessa toisin neuvota, varmista, että kaikki raaka-aineet ovat huoneenlämpöisiä ja voi on pehmeää. Laita uuni lämpiämään hyvissä ajoin ja voitele vuoka, ennen kuin aloitat taikinan tekemisen.3. Pysy nöyränä. Kakku on jauhojen, sokerin, rasvan ja kananmunien välistä kemiaa.

Jauhot ja kananmuna ovat taikinan rakenteen selkäranka. Rasva puolestaan tuo taikinaan kosteutta ja sokeri pehmentää rakennetta. Muun muassa. Joten jos ohjeessa neuvotaan aloittamaan voin ja sokerin vaahdottamisella, siihen on syy.4. Älä oikaise. Siivilöi kuivat aineet.

Se vie vain hetken, ja vaikuttaa onnistumiseen ratkaisevasti.5. Vatkaa ja kääntele, Voin, sokerin ja kananmunien vaahdottamisessa on lupa käyttää aikaa, jotta saat ilmavan, pehmeän taikinapohjan. Valkuaisvaahtokin kannattaa tehdä sähkövatkaimella. Tämän jälkeen tyylilaji vaihtuu. Kuivat aineet tai valkuaisvaahto yleensä käännellään taikinaan, jotta vaahdon kuohkeus säilyy, taikinaan ei muodostu sitkoa ja rakenteesta tulee paras mahdollinen.

Iso pallovatkain on tässä oiva väline.6. Kunnioita mittoja. Jos tuplaat leivinjauheen määrän, alku saattaa näyttää lupaavalta, mutta pian kakku lässähtää. Jos kakussa on liikaa jauhoja (tai kananmunaa), rakenteesta tulee kova. Jos siinä on liikaa rasvaa, sokeria tai nestettä, kakku saattaa jäädä löysäksi.

Mittaa siis tarkasti. Mikäli mahdollista, hanki hyvä keittiövaaka. Näin varmistat selustasi, sillä esimerkiksi kananmunien koossa on suuria eroja, ja ilmankosteus vaikuttaa jauhojen painoon. Useimmissa resepteissä sokerin ja jauhojen määrä on painoltaan suurin piirtein sama, kuten myös kananmunien ja rasvan.

Jos päätät käyttää mittalusikoita, älä kauhaise jauhoja ja muita aineksia suoraan pussista. Saatat saada epätarkan mitan. Kukkura ei kuulu leivontasanastoon, joten pyyhkäise mittalusikan pinta tasaiseksi veitsellä.7. Ystävysty uunisi kanssa. Jos kakku halkeaa tai se on kuiva ja kova, voi olla että olet käyttänyt liikaa jauhoja.

  1. Toinen vaihtoehto on, että uunisi on liian kuuma.
  2. Uunien lämpötiloissa voi olla merkittäviäkin eroja.
  3. Ylimääräisen lämpömittarin hankkiminen on kohtalaisen halpa keino varmistaa, että lämpötila on varmasti kohdallaan.
  4. Laita kakku uuniin vasta kun uuni on lämmennyt haluttuun lämpötilaan.
  5. Muista, että kiertoilmauuni ja tasalämpöinen uuni ovat kaksi eri asiaa.
You might be interested:  Tonnikala-makaronilaatikko Resepti?

Yleensä ohjeet laaditaan tasalämpöiselle uunille, ellei ohjeessa toisin mainita. Jos käytät kiertoilmatoimintoa, alenna paistolämpötilaa noin 20 astetta ja lyhennä paistoaikaa hieman.8. Tunne vuokasi. Silikonivuoka, alumiininen, lasinen vai pinnoitettu non stick? Vuoat käyttäytyvät eri tavoin.

  • Jos käytät tummaa pinnoitettua vuokaa, kakun pinta kypsyy tummemmaksi, joten uunin lämpötilaa voi vähentää hiukan, noin 25 astetta.
  • Lasinen vuoka puolestaan vaatii hieman lämpimämmän uunin.
  • Leivitä vuoka tai käytä irtopohjaisissa vuoissa leivinpaperia.
  • Silikonivuokia ei tarvitse leivittää eikä rasvata.

Kakku irtoaa niistä kuin unelma.9. Pysy keskellä. Ellei ohjeessa toisin mainita, kypsennä kakku uunin keskiosassa ja aseta vuoka keskelle uunia, jotta se kypsyy tasaisesti. Äläkä hyvä ihminen availe uunin luukkua kesken kypsennyksen. Jos haluat tarkistaa kakun kypsyyden, tee se vasta aivan loppuvaiheessa.10.

Odota vähän, Jäähdytä kakkua ensin ritilällä vartin verran, sen jälkeen käännä se ympäri ja irrota vuoasta. Jos teet täytekakun, anna kakun jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Sahalaitaisella, pitkällä leipäveitsellä saat siistit ja tasaiset kakkulevyt. Jos kuorrutat kakun, käytä leikatessa terävää veistä.

Siistin leikkuupinnan saat, kun kastat veitsen välillä kuumaan veteen ja pyyhit sen pyyhkeellä kuivaksi. Katso täältä kuvan upean Lady Baltimore -kakun resepti. Täältä löydät Jouni Toivasen ilman leivinjauhetta leivottavan sokerikakkupohjan ohjeen.
Näytä koko vastaus

Mitä leipoa Naistenpäiväksi?

Perinteisemmätkään herkut eivät jää modernimpien varjoon: Tarjoa kuivakakkujen ystävälle kahvin kanssa hienostuneen mausteista Minna Canthin kakkua. Aina hyvä vaihtoehto ovat myös vohvelit, jotka saavat naistenpäivän kunniaksi erityisen ihanaa makua kardemummasta, mascarponevaahdosta ja paahdetuista mansikoista.
Näytä koko vastaus

Mitä kaikkea voi tehdä Torttutaikinasta?

Joulun aikaan pakastimeen saattaa kertyä paketti jos toinenkin valmiita pipari-, voi-, torttu- tai lehtitaikinoita. Jos perinteisiä joulutorttuja ja piparkakkuja on leivottu jo tarpeeksi, voi näitä taikinoita soveltaa muunlaisiinkin herkkuihin. Hyödynnä taikinoita vaikkapa uudenvuoden juhlien leipomusten valmistuksessa.

Jos makeat herkut jo kyllästyttävät, voi erilaisia suolaisia cocktailpaloja tehdä helposti valmistaikinoita hyödyntämällä. Suolaisiin leivonnaisiin voi laittaa täytteeksi esimerkiksi kanaa, fetaa, oliiveja, kinkkua, kalaa tai juustoa. Lehtitaikina sopii oikein hyvin pasteijoihin sekä muihin täytettyihin leivonnaisiin.

Myös torttutaikinasta voi mainiosti leipoa suolaiset cocktail-palat. Yksikertaisimmillaan kahvipöydän herkut voivatkin syntyä, kun paistat taikinan, leikkaat sen neliöiksi ja täytät esimerkiksi juustolla. Voitaikina on oiva valinta leivonnaisiin, jossa taikinaltakin vaaditaan makua eli silloin, kun täytettä on vain vähän.
Näytä koko vastaus

Millä kakku kannattaa Kuorruttaa?

Kuorrutus ja koristelu viimeistelevät kakun – Onnistuneen kakun valmistaminen alkaa hyvästä pohjasta ja herkullisista täytteistä. Niiden valmistamiseen löydät vinkit täytekakkujen vinkkisivulta, Kun pohja on tehty ja täytetty, on kuorruttamisen ja koristelun vuoro.

  • Akkupohja kannattaa tehdä etukäteen ja täyttää mielellään jo edellisenä päivänä.
  • Un kakku on “liimaantunut” ja tekeytynyt, on sen käsittely ja kuorruttaminen huomattavasti helpompaa, Mika Parviainen vinkkaa.
  • Uorruttaminen ja koristelu kannattaa sen sijaan säästää tarjoilupäivään.
  • Varaa kuorrutetta mieluummin turhan runsaasti kuin niukasti, sillä pienen määrän levittäminen tai kuorruttaminen on haastavaa, eikä lopputulos ole välttämättä kovin kaunis.

Asettele koristeet paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua. Näin kakku on parhaimman näköinen, kun se nostetaan pöytään. Sokerimassa- ja suklaakoristeet voit valmistaa etukäteen, kun taas tuoreista marjoista, hedelmistä ja kukista tehdyt koristeet kannattaa valmistaa ja muotoilla vasta juuri ennen koristelua.
Näytä koko vastaus

Voiko Juustokakun tehdä ilman liivatetta?

Juustokakut ovat ihania! Ne ovat pehmeitä, herkullisia ja loppujen lopuksi myös todella helppotekoisia. Varsinkin, kun ne tekee ilman liivatetta. Muistelin tässä yksi päivä kaikkia blogiin kertyneitä herkullisia juustokakkuja ja voi että kuinka paljon halusin päästä heti leipomaan ja maistelemaan monia niistä! Kiireet kuitenkin estivät leipomisen juuri silloin, mutta siitä sisuuntuneena päätin muistella ja samalla kerätä muutamat parhaimmat ohjeen yhteen.

  • Oska liivatteettomat juustokakut sopivat kaikkeista parhaiten kiireiseen tai vähän aikaa vaativaan leivontaan, kokosin juuri ne parhaimmat ilman liivatetta valmistuvat juustokakut helposti löydettävään muotoon eli tähän postaukseen.
  • Tässä tuleekin TOP 8 liivatteettomat juustokakut á la Suklaapossu.
  • Joukosta löytyy sekä suklaisia kakkuja, keksin muruilla hyydytettäviä kakkuja sekä marjaisia juustokakkuja.

Jokaisen juustokakun tekemiseen kuluu aikaa noin 15-20 minuuttia, tai kiireisimmän pystyy tekemään parhaimmillaan jopa kymmenessä minuutissa. Helppoja ja nopeita siis. Eikä mausta tarvitse tinkiä. Juustokakut eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä, joten kannattaa plarata alas asti ja katsoa mitä vaihtoehtoja löytyy. Vietävän hyvä After Eight -juustokakku on ihanan raikas suklaakakku, joka maistuu mintun ja suklaan ystäville. Oreojuustokakku on pehmeä, miltei höttöinen juustokakku, jonka vaniljaisen täytteen joukossa on reilusti murennettuja Oreo-keksin palasia. Tämä on näistä kaikista juustokakuista ehkä se kaikkeista nopein tehdä. Tämän kakun koostumus saattaa joidenkin mielestä olla jopa liian pehmeä. Mitä sinä pidät tästä? 🙂 Älyttömän hyvä mustaherukkajuustokakku saa reilusti makua päällä olevasta mustaherukkaisesta paksusta hillosta. Kakun makua voi helposti muuttaa vaihtamalla päällä oleva hillo johonkin toiseen hilloon. Hilloksi sopii useat erimaut, sillä vaalea täyte itsessään on miedon vaniljainen. Blogin ykkösuosikkohje on ollut jo vuosia Järisyttävän hyvä sitruunajuustokakku, Eikä ihme. Se vain on niin hyvää ja maistuu monille ikähaarukasta riippumatta. Daim-juustokakku maistuu i-ha-nal-ta! Se on juuri sopivan makea tarjottava. Tämä tuhoutuminen onnistuu miltei yhtä nopeasti mitä valmistaminen. Ellei jopa nopeammin. Nam! Minttuinen domino-juustokakku on vähän kuin Oreokakku, mutta minttuinen versio siitä. Dominot käytetään juustokakkuun täytteineen, jolloin kakku saa miedon mintun vivahteen. Kakun makua pystyy helposti muokkaamaan erimakuisilla Dominoilla. Limejuustokakku on Järisyttävän hyvän sitruunajuustokakun pikkusisar, jossa maistuu sitruunan sijasta lime. Koostumus on samaan tapaan silkkisen sileä ja ihanan pehmeä. Jouluun on vielä aikaa, mutta laitan myös tämän helpon ja herkullisen Piparkakkujuustokakun vinkiksi tähän. Tästä tuli viime Jouluna monen leipojan suosikkikakku. Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä.
Näytä koko vastaus