Mitä jälkiruokaa kermasta?
Kerma koristelee kakun, pehmentää kastikkeen ja viimeistelee pullat. Sen avulla loihdit rapean Crème brûléen, maukkaan Kofta Korman ja suussa sulavan suklaakakun. Kerma sopii niin kylmiin kuin kuumiinkin ruokiin ja tuo makua sekä tuttuihin että uusiin resepteihin.
Kun haluat herkutella ajan kanssa, kokeile Bailey’s panna cottaa. Nopean pikkumakean saat Wienernougat herkusta tai Suklaa-päärynäpilvestä. Ihana päärynävaahto on mainio jälkiruoka monen makuun, Helppo kinuski syntyy nimensä mukaisesti käden käänteessä. Valion kermareseptien joukosta löydät myös erilaiset kermaiset keitot, jäätelöt ja dipit.
Tutustu vaihtoehtoihin ja kokeile!
Rahkapiirakat Piimäreseptit Tuorejuustoreseptit Kermaviilireseptit
Mitä jälkkäriksi?
Köyhiä ritareita vai pirtelöä? Aterian makea päätös ilahduttaa perhettä myös arkena. Näillä ohjeilla valmistat nopeat jälkkärit sekä helpot jälkkärijuomat. Jos aika on todella kortilla, nosta pöytään jäätelöä tai tuunaa rahka aterian päättäjäksi. Rahkat ja vaahdot syntyvät nopeasti, ja korvapuustipirtelö taltuttaa vaativammankin herkkusuun makeannälän.
- Jos haluat jälkiruoasta astetta hienomman, kokoa rahka tai vaahto annosmaljoihin keksimurujen, marjojen ja hillon kera.
- Akkua kaipaavalle ehdotamme kätevästi valmiista mutakakkupohjista syntyvää mutakakkutäytekakkua.
- Atso lisää jälkiruokia Kahvi- ja herkkuhetki samassa paketissa: eikö kuulostakin täydelliseltä yhdistelmältä? Mausta kahvi suklaalla, kinuskilla tai vaniljalla ja käsissäsi on jälkiruoka jokaisen kahvinystävän makuun.
Myös kahvihitti, dalgonakahvi sopii mainiosti jälkiruokajuomaksi. Ja kaakaokin muuttuu jälkiruoaksi, kun se saa seuraansa hieman kanelia tai chiliä sekä pinnalle herkullisen pehmeää kermavaahtoa. Vai jotain vieläkin helpompaa? Omaan ja yhteiseen herkutteluun sopivat Valio Jäätelöfabriikin jäätelöt, joissa on runsaasti sattumia ja kastikepyörteitä.
Näytä koko vastaus
Onko Vispi ja kuohukerma sama?
Vispi- vai kuohukermaa kakkuun Vispi- vai kuohukermaa kakkuun Mitä eroa on vispi- ja kuohukermalla? Kuohu- ja vispikerma ovat vaahtoutuvia kermoja ja sopivat molemmat täytekakkuihin. Kuohukerma on pastöroitu ja vispikerma iskukuumennettu, siksi se myös säilyy pidempään.
- Vispikerma on myös vähälaktoosista.
- Vaahtoutumisominaisuuksiltaan kermat eroavat hieman toisistaan.
- Uohukerma vaahtoutuu nopeammin mutta vispikermasta saadaan aikaiseksi kestävämpi vaahto.
- Esähelteillä kannattaa siis valita vispikerma.
- Uohukerman tilavuus kasvaa vaahdotettaessa noin 85 % ja vispikerma noin 135 %.
Kermavaahtoa syntyy siis vispikermasta kuohukermaa enemmän. Lämpötila vaikuttaa vaahdon tilavuuteen joten kerma tulisi aina vatkata mahdollisimman kylmänä (+4 °C). : Vispi- vai kuohukermaa kakkuun
Näytä koko vastaus
Mikä on Ruokakerma?
Ruokakerma – Ruokakerma on tavallista kermaa kevyempi vaihtoehto esimerkiksi kastikkeisiin, uuniruokiin, keittoihin, patoihin ja leivontaan. Rasvapitoisuus vaihtelee 5 prosentista ylöspäin. Ruokakermoja on sekä eläin- että kasvirasvapohjaisina, laktoosittomina ja vähälaktoosisina.
Näytä koko vastaus
Meneekö Ruokakerma vanhaksi?
MITÄ TEHDÄ PÄIVÄYSVANHASTA KERMASTA? Kerma on useimmiten käyttökelpoista vielä päivän tai pari parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. Päiväysvanhan kerman voi hyödyntää esimerkiksi leivonnassa. Kermaa, kuten muitakaan elintarvikkeita, ei kannata heittää pois pelkän parasta ennen -päiväyksen umpeutumisen perusteella.
mukaan elintarvikkeen tulee asianmukaisesti säilytettynä säilyttää sille tyypilliset ominaisuudet vähintään parasta ennen -merkintään saakka. Tuotetta voidaan kuitenkin myydä tai käyttää vielä merkityn ajankohdan jälkeenkin. Pelkkien päivämäärien tuijottelun sijaan kannattaakin aina hyödyntää omaa maku- ja hajuaistia elintarvikkeen käyttökelpoisuuden selvittämiseksi.
Rasvainen kerma paakkuuntuu helposti. Paakkuuntuminen ei kuitenkaan sinällään ole merkki tuotteen pilaantumisesta, vaan paakkuuntuneenkin kerman voi yleensä hyödyntää ruoanlaitossa tai leivonnassa. Pilaantuneen kerman sen sijaan tunnistaa esimerkiksi selvästi happamasta hajusta.
Lisää vinkkejä oman ruokahävikin pienentämiseksi löydät blogista alta.
Avainsanat: mitä tehdä vanhasta kermasta, vanha kerma resepti, vanhentunut kerma mitä tehdä, : MITÄ TEHDÄ PÄIVÄYSVANHASTA KERMASTA?
Näytä koko vastaus
Miten tehdä itse rahkaa?
Rahkan valmistus – Kaada uunivuokaan litra maitoa tai piimää ja anna tekeytyä lämpimässä paikassa 2 päivää. Leikkaa näin syntynyt piimä vuoassa pohjaa myöten ristiviilloille ja nosta vuoka uuniin 100 asteen lämpöön muutamaksi tunniksi, jolloin hera irtoaa ja syntyy rahkaa. Jäähdytä vuoka ja valuta hera pois.
Näytä koko vastaus
Mikä on jälkiruoka englanniksi?
Jälkiruoka dessert
Näytä koko vastaus
Mitä kaikkea voi tehdä Torttutaikinasta?
Joulun aikaan pakastimeen saattaa kertyä paketti jos toinenkin valmiita pipari-, voi-, torttu- tai lehtitaikinoita. Jos perinteisiä joulutorttuja ja piparkakkuja on leivottu jo tarpeeksi, voi näitä taikinoita soveltaa muunlaisiinkin herkkuihin. Hyödynnä taikinoita vaikkapa uudenvuoden juhlien leipomusten valmistuksessa.
- Jos makeat herkut jo kyllästyttävät, voi erilaisia suolaisia cocktailpaloja tehdä helposti valmistaikinoita hyödyntämällä.
- Suolaisiin leivonnaisiin voi laittaa täytteeksi esimerkiksi kanaa, fetaa, oliiveja, kinkkua, kalaa tai juustoa.
- Lehtitaikina sopii oikein hyvin pasteijoihin sekä muihin täytettyihin leivonnaisiin.
Myös torttutaikinasta voi mainiosti leipoa suolaiset cocktail-palat. Yksikertaisimmillaan kahvipöydän herkut voivatkin syntyä, kun paistat taikinan, leikkaat sen neliöiksi ja täytät esimerkiksi juustolla. Voitaikina on oiva valinta leivonnaisiin, jossa taikinaltakin vaaditaan makua eli silloin, kun täytettä on vain vähän.
Näytä koko vastaus
Mitä leipoa jos ei ole kananmunia?
Hiivataikinaleivonnaiset, kuten pullat, onnistuvat ongelmitta ilman munaakin, sillä taikinaan vaivaamisen aikana syntyvä sitko pitää huolen taikinan kimmoisuudesta. Leivonnaisten voiteluun voit käyttää munan sijasta maitoa, siirappi–vesiseosta tai sulatettua rasvaa.
Näytä koko vastaus
Mitä leipoa kaverin kanssa?
Paras pulla on sydämen muotoinen korvapuusti. Jos haluat ystävän suun makeaksi, anna hänelle kauniisti paketoituna tai purkitettuna vaahtokarkkeja, cookie dough -konvehteja, Omar-suklaata tai muita makeisia. Myös pikkuleivät sopivat syötäviksi lahjoiksi.
Näytä koko vastaus
Mitä ruokaa Ruokakermasta?
Ruokakerma – Ruokakerma on tavallista kermaa kevyempi vaihtoehto esimerkiksi kastikkeisiin, uuniruokiin, keittoihin, patoihin ja leivontaan. Rasvapitoisuus vaihtelee 5 prosentista ylöspäin. Ruokakermoja on sekä eläin- että kasvirasvapohjaisina, laktoosittomina ja vähälaktoosisina.
Näytä koko vastaus