Inkivääri Sitruuna Shotti Resepti?

Inkivääri Sitruuna Shotti Resepti

Mikä on sitruuna-inkiväärijuoma?

4. Sitruuna-inkiväärijuoma – Tämä klassinen juoma auttaa polttamaan rasvaa tehokkaammin, parantaa ruuansulatuksen toimintaa, estää ylimääräisen nesteen kertymisen ja hillitsee tulehduksia. Tarvitset kaksi sitruunaa ja palan inkivääriä. Purista sitruunoiden mehu kattilaan ja lisää hienonnettu inkivääri.

Muista kuoria inkivääri ennen käyttöä. Kiehauta mehua hetken aikaa, vähennä lämpöä ja lisää litra vettä, sekä kaksi pientä sitruunankuoren palaa. Suosittelemme käyttämään luomusitruunaa, sillä näin kuoreen ei ole päätynyt myrkyllisiä torjunta-aineita. Pese sitruuna huolellisesti ennen käyttöä. Kun juoma jäähtyy, voit kaataa sen suureen juomapulloon tai kannuun ja nauttia sitä moneen otteeseen päivän mittaan.

Tämä juoma on tehokas apuri painonpudotuksessa, mutta muista myös pitää ruokavalio terveellisenä ja monipuolisena.
Näytä koko vastaus

Mikä on inkivääri?

Inkiväärishotti tekee hyvää INKIVÄÄRISHOTTI – on usein kallis ostaa kaupasta mutta helppo tehdä itse. saat ohjeet, joilla inkiväärishotti on kätevä valmistaa kotioloissa. © iStock INKIVÄÄRISHOTTIOHJE | Jo desin annoksesta saa mukavan tujauksen C-vitamiinia. Itsetehtyä inkiväärishotin perusreseptiä voi muunnella oman maun mukaan eri aineksia lisäämällä. Tässä muutama vinkki:

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 1,5 l vettä 4 rkl hunajaa (maun mukaan)

Lisää hunaja valmiiseen, hieman jäähtyneeseen inkiväärishottiin.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 250 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 75 grammaa pieneksi paloiteltua kurkumaa 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Huuhtele ja leikkaa kurkuma ja keitä yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa. Lisää halutessasi hunajaa tai muuta makeutusainetta maun mukaan hieman jäähtyneeseen juomaan.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 2–3 teepussia (tai iso lusikallinen teelehtiä) 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Anna teepussien hautua keitetyssä inkivääri-sitruunaseoksessa 10–15 minuuttia. Lisää halutessasi hunajaa tai muuta makeutusainetta ja sitruunamehua, siivilöi neste ja kaada pulloihin jäähtymään.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä Pieni nippu tuoretta minttua 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Lisää minttu inkivääri-sitruunaveteen kiehumaan. Jäähdytä, lisää halutessasi hunaja tai muu makeutusaine, siivilöi neste ja pane jäähtymään. Jos käytät sitruunan sijaan sitruunamehua, lisää mehu vasta hieman jäähtyneeseen juomaan.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 1–2 chiliä 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Huuhtele ja paloittele chilit. Keitä yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa – saat hieman lisäpotkua inkiväärishottiin!

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 2 omenaa 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Huuhtele omenat, poista siemenkota ja paloittele. Keitä omenapalat yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa.

200 grammaa limettiä (n.4 (luomu)limettiä) tai limettimehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Vaihda sitruuna limettiin – saat uudenlaisen, raikkaan shottielämyksen. Voit kokeilla myös miksailla eri inkiväärishottimakuja: maista vaikkapa limetti-minttushottia tai chili-omenashottia. Kokeile inkiväärishotissa myös näitä:

You might be interested:  Resepti Voimassa Lääkettä Saamatta?

Tuore timjami Rosmariini Appelsiini Vihreä tee Kamomillatee Kaneli Kardemumma

Säilytä inkiväärishotti jääkaapissa. Säilyvyys riippuu käyttämistäsi aineista ja säilytyspaikasta. Esimerkiksi sokerilla ja hunajalla makeuttaminen pidentää shotin säilyvyyttä. Käytä shottijuoman säilytykseen vain puhtaita pulloja. Kotitekoinen inkiväärijuoma säilyy jääkaapissa vähintään viikon ja luultavasti vielä pidempäänkin.

  1. Inkivääri on varsinaisesti ruohokasvi, mutta ruoanvalmistuksessa ja mausteena käytetään sen maavartta.
  2. Inkivääriä on käytetty kotikonstina moniin vaivoihin jo tuhansia vuosia, vaikka sillä ei olekaan osoitettu suoraan vaikuttavan esimerkiksi flunssaan.
  3. Inkivääri, vaikkapa shotissa, auttaa kuitenkin tukemaan vastustuskykyä selättämään vilustumista aiheuttavan viruksen.

Inkiväärin hyvien vaikutusten niittämiseksi ei kannata ujostella annoksissa vaan käyttää sitä vähintänä viisi grammaa päivässä. Inkiväärishotissa voi käyttää hieman reilummankin palan, sillä suuri osa siivilöityy valmistuksessa pois joka tapauksessa. LUE MYÖS: Inkivääri ei yleensä aiheuta haittoja.

Joissakin harvinaisissa tapauksissa inkivääristä voi tulla lieviä suolisto-oireita, kuten löysä vatsa tai närästystä tai mahdollisesti suun limakalvot voivat ärtyä. Raskaana oleville ei kuitenkaan suositella inkiväärishotteja eikä inkiväärikapseleita. Tämä johtuu siitä, että rotilla tehdyissä kokeissa suuret määrät inkivääriä ovat lisänneet keskenmenoriskiä.

Inkiväärishotti

Raskauden aikana voi silti huoletta nauttia inkiväärillä maustettua ruokaa, sillä vain suuri määrä kypsentämätöntä inkivääriä voi olla haitaksi. Inkiväärishotin perusresepti on ilmestynyt alun perin KUNTO PLUS -lehden numerossa 1/2018.
Näytä koko vastaus

Miten raasta inkivääri kuorten kanssa?

Tee näin: –

  1. Raasta inkivääri kuorten kanssa
  2. Purista sitruunat, painele kuorta ennen puristamista, jotta saat kaiken mahdollisen mehun irti.
  3. Kuumenna vesi, se ei saa kuitenkaan kiehua ja lisää joukkoon inkivääri. Lämmitä 20 minuutin ajan.
  4. Siivilöi inkivääri ja sekoita joukkoon hunaja, kun seos on vielä lämmintä.
  5. Kaada joukkoon sitruunamehu, kun seos on jäähtynyt. Säilytä jääkaapissa.

Inkivääri Sitruuna Shotti Resepti
Näytä koko vastaus

Miten maustetun inkiväärishotin valmistaa?

Sitruunalla maustetun inkiväärishotin perusohje 1 Kuori ja paloittele inkivääri.2 Huuhtele ja viipaloi sitruuna.3 Pane ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 4 – 5 minuuttia.4 Anna tekeytyä ja jäähtyä hetken.5 Siivilöi neste ja pane se kylmään.
Näytä koko vastaus

Mikä on inkivääri?

Inkiväärishotti tekee hyvää INKIVÄÄRISHOTTI – on usein kallis ostaa kaupasta mutta helppo tehdä itse. saat ohjeet, joilla inkiväärishotti on kätevä valmistaa kotioloissa. © iStock INKIVÄÄRISHOTTIOHJE | Jo desin annoksesta saa mukavan tujauksen C-vitamiinia. Itsetehtyä inkiväärishotin perusreseptiä voi muunnella oman maun mukaan eri aineksia lisäämällä. Tässä muutama vinkki:

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 1,5 l vettä 4 rkl hunajaa (maun mukaan)

Lisää hunaja valmiiseen, hieman jäähtyneeseen inkiväärishottiin.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 250 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 75 grammaa pieneksi paloiteltua kurkumaa 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Huuhtele ja leikkaa kurkuma ja keitä yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa. Lisää halutessasi hunajaa tai muuta makeutusainetta maun mukaan hieman jäähtyneeseen juomaan.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 2–3 teepussia (tai iso lusikallinen teelehtiä) 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Anna teepussien hautua keitetyssä inkivääri-sitruunaseoksessa 10–15 minuuttia. Lisää halutessasi hunajaa tai muuta makeutusainetta ja sitruunamehua, siivilöi neste ja kaada pulloihin jäähtymään.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä Pieni nippu tuoretta minttua 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

You might be interested:  Poron Sisäfile Resepti Pekoni?

Lisää minttu inkivääri-sitruunaveteen kiehumaan. Jäähdytä, lisää halutessasi hunaja tai muu makeutusaine, siivilöi neste ja pane jäähtymään. Jos käytät sitruunan sijaan sitruunamehua, lisää mehu vasta hieman jäähtyneeseen juomaan.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 1–2 chiliä 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Huuhtele ja paloittele chilit. Keitä yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa – saat hieman lisäpotkua inkiväärishottiin!

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 2 omenaa 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Huuhtele omenat, poista siemenkota ja paloittele. Keitä omenapalat yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa.

200 grammaa limettiä (n.4 (luomu)limettiä) tai limettimehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Vaihda sitruuna limettiin – saat uudenlaisen, raikkaan shottielämyksen. Voit kokeilla myös miksailla eri inkiväärishottimakuja: maista vaikkapa limetti-minttushottia tai chili-omenashottia. Kokeile inkiväärishotissa myös näitä:

Tuore timjami Rosmariini Appelsiini Vihreä tee Kamomillatee Kaneli Kardemumma

Säilytä inkiväärishotti jääkaapissa. Säilyvyys riippuu käyttämistäsi aineista ja säilytyspaikasta. Esimerkiksi sokerilla ja hunajalla makeuttaminen pidentää shotin säilyvyyttä. Käytä shottijuoman säilytykseen vain puhtaita pulloja. Kotitekoinen inkiväärijuoma säilyy jääkaapissa vähintään viikon ja luultavasti vielä pidempäänkin.

  • Inkivääri on varsinaisesti ruohokasvi, mutta ruoanvalmistuksessa ja mausteena käytetään sen maavartta.
  • Inkivääriä on käytetty kotikonstina moniin vaivoihin jo tuhansia vuosia, vaikka sillä ei olekaan osoitettu suoraan vaikuttavan esimerkiksi flunssaan.
  • Inkivääri, vaikkapa shotissa, auttaa kuitenkin tukemaan vastustuskykyä selättämään vilustumista aiheuttavan viruksen.

Inkiväärin hyvien vaikutusten niittämiseksi ei kannata ujostella annoksissa vaan käyttää sitä vähintänä viisi grammaa päivässä. Inkiväärishotissa voi käyttää hieman reilummankin palan, sillä suuri osa siivilöityy valmistuksessa pois joka tapauksessa. LUE MYÖS: Inkivääri ei yleensä aiheuta haittoja.

  1. Joissakin harvinaisissa tapauksissa inkivääristä voi tulla lieviä suolisto-oireita, kuten löysä vatsa tai närästystä tai mahdollisesti suun limakalvot voivat ärtyä.
  2. Raskaana oleville ei kuitenkaan suositella inkiväärishotteja eikä inkiväärikapseleita.
  3. Tämä johtuu siitä, että rotilla tehdyissä kokeissa suuret määrät inkivääriä ovat lisänneet keskenmenoriskiä.

Raskauden aikana voi silti huoletta nauttia inkiväärillä maustettua ruokaa, sillä vain suuri määrä kypsentämätöntä inkivääriä voi olla haitaksi. Inkiväärishotin perusresepti on ilmestynyt alun perin KUNTO PLUS -lehden numerossa 1/2018.
Näytä koko vastaus

Miten raasta inkivääri kuorten kanssa?

Tee näin: –

  1. Raasta inkivääri kuorten kanssa
  2. Purista sitruunat, painele kuorta ennen puristamista, jotta saat kaiken mahdollisen mehun irti.
  3. Kuumenna vesi, se ei saa kuitenkaan kiehua ja lisää joukkoon inkivääri. Lämmitä 20 minuutin ajan.
  4. Siivilöi inkivääri ja sekoita joukkoon hunaja, kun seos on vielä lämmintä.
  5. Kaada joukkoon sitruunamehu, kun seos on jäähtynyt. Säilytä jääkaapissa.

Inkivääri Sitruuna Shotti Resepti
Näytä koko vastaus

Miten maustetun inkiväärishotin valmistaa?

Sitruunalla maustetun inkiväärishotin perusohje 1 Kuori ja paloittele inkivääri.2 Huuhtele ja viipaloi sitruuna.3 Pane ainekset kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 4 – 5 minuuttia.4 Anna tekeytyä ja jäähtyä hetken.5 Siivilöi neste ja pane se kylmään.
Näytä koko vastaus

Milloin inkivääriä käytetään vaivoihin?

Inkiväärishotti tekee hyvää INKIVÄÄRISHOTTI – on usein kallis ostaa kaupasta mutta helppo tehdä itse. saat ohjeet, joilla inkiväärishotti on kätevä valmistaa kotioloissa. © iStock INKIVÄÄRISHOTTIOHJE | Jo desin annoksesta saa mukavan tujauksen C-vitamiinia. Itsetehtyä inkiväärishotin perusreseptiä voi muunnella oman maun mukaan eri aineksia lisäämällä. Tässä muutama vinkki:

You might be interested:  Sähköinen Resepti Site:Kela.Fi?

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 1,5 l vettä 4 rkl hunajaa (maun mukaan)

Lisää hunaja valmiiseen, hieman jäähtyneeseen inkiväärishottiin.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 250 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 75 grammaa pieneksi paloiteltua kurkumaa 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Huuhtele ja leikkaa kurkuma ja keitä yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa. Lisää halutessasi hunajaa tai muuta makeutusainetta maun mukaan hieman jäähtyneeseen juomaan.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 2–3 teepussia (tai iso lusikallinen teelehtiä) 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Anna teepussien hautua keitetyssä inkivääri-sitruunaseoksessa 10–15 minuuttia. Lisää halutessasi hunajaa tai muuta makeutusainetta ja sitruunamehua, siivilöi neste ja kaada pulloihin jäähtymään.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä Pieni nippu tuoretta minttua 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Lisää minttu inkivääri-sitruunaveteen kiehumaan. Jäähdytä, lisää halutessasi hunaja tai muu makeutusaine, siivilöi neste ja pane jäähtymään. Jos käytät sitruunan sijaan sitruunamehua, lisää mehu vasta hieman jäähtyneeseen juomaan.

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 1–2 chiliä 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Huuhtele ja paloittele chilit. Keitä yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa – saat hieman lisäpotkua inkiväärishottiin!

200 grammaa sitruunaa (n.2 (luomu)sitruunaa) tai sitruunamehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 2 omenaa 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Huuhtele omenat, poista siemenkota ja paloittele. Keitä omenapalat yhdessä inkiväärin ja sitruunan kanssa.

200 grammaa limettiä (n.4 (luomu)limettiä) tai limettimehua 200–300 grammaa pieneksi paloiteltua inkivääriä 1,5 l vettä maun mukaan hunajaa tai muuta makeutusainetta

Vaihda sitruuna limettiin – saat uudenlaisen, raikkaan shottielämyksen. Voit kokeilla myös miksailla eri inkiväärishottimakuja: maista vaikkapa limetti-minttushottia tai chili-omenashottia. Kokeile inkiväärishotissa myös näitä:

Tuore timjami Rosmariini Appelsiini Vihreä tee Kamomillatee Kaneli Kardemumma

Säilytä inkiväärishotti jääkaapissa. Säilyvyys riippuu käyttämistäsi aineista ja säilytyspaikasta. Esimerkiksi sokerilla ja hunajalla makeuttaminen pidentää shotin säilyvyyttä. Käytä shottijuoman säilytykseen vain puhtaita pulloja. Kotitekoinen inkiväärijuoma säilyy jääkaapissa vähintään viikon ja luultavasti vielä pidempäänkin.

  1. Inkivääri on varsinaisesti ruohokasvi, mutta ruoanvalmistuksessa ja mausteena käytetään sen maavartta.
  2. Inkivääriä on käytetty kotikonstina moniin vaivoihin jo tuhansia vuosia, vaikka sillä ei olekaan osoitettu suoraan vaikuttavan esimerkiksi flunssaan.
  3. Inkivääri, vaikkapa shotissa, auttaa kuitenkin tukemaan vastustuskykyä selättämään vilustumista aiheuttavan viruksen.

Inkiväärin hyvien vaikutusten niittämiseksi ei kannata ujostella annoksissa vaan käyttää sitä vähintänä viisi grammaa päivässä. Inkiväärishotissa voi käyttää hieman reilummankin palan, sillä suuri osa siivilöityy valmistuksessa pois joka tapauksessa. LUE MYÖS: Inkivääri ei yleensä aiheuta haittoja.

  1. Joissakin harvinaisissa tapauksissa inkivääristä voi tulla lieviä suolisto-oireita, kuten löysä vatsa tai närästystä tai mahdollisesti suun limakalvot voivat ärtyä.
  2. Raskaana oleville ei kuitenkaan suositella inkiväärishotteja eikä inkiväärikapseleita.
  3. Tämä johtuu siitä, että rotilla tehdyissä kokeissa suuret määrät inkivääriä ovat lisänneet keskenmenoriskiä.

Raskauden aikana voi silti huoletta nauttia inkiväärillä maustettua ruokaa, sillä vain suuri määrä kypsentämätöntä inkivääriä voi olla haitaksi. Inkiväärishotin perusresepti on ilmestynyt alun perin KUNTO PLUS -lehden numerossa 1/2018.
Näytä koko vastaus