Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito?

Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito

Miten tehdä kondensoidusta maidosta jäätelöä?

Jäätelön tekeminen ei vaadi jäätelökonetta tai kasapäin aineksia. Oikeastaan aineksia tarvitaan vain kaksi: tämän superhelpon jäätelön pohja syntyy kondensoidusta maidosta ja vispi- tai kuohukermasta. Kondensoitu maito ja kerma vatkataan pehmeäksi vaahdoksi, maustetaan, kaadetaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja laitetaan pakastimeen.

Saat jäätelöstä helposti vegaanisen, kun vaihdat kondensoidun maidon kondensoituun kookosmaitoon ja kerman esimerkiksi soijavispiin. Jäätelön pitäisi antaa olla pakastimessa vähintään kuusi tuntia. Herkkua ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana – lopputuloksesta tulee silti rakenteeltaan pehmoinen ja kuohkea.

Peittele jäätelövuoka huolellisesti esimerkiksi kelmulla, jotta jäätelö ei imaise muita makuja pakastimesta. Voit antaa valmiin jäätelön pehmetä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Mausteeksi ja sattumiksi sopivat esimerkiksi lakritsi- tai matchajauhe, limen tai sitruunan kuoriraaste, marjat, pähkinät, karkit, suklaa tai vaikka tahini.
Näytä koko vastaus

Mitä kondensoidusta maidosta voi tehdä?

Mihin kondensoitua maitoa käytetään? – Kondensoidusta maidosta syntyvät parhaat makeat jälkiruuat. Maitotiivistettä käytetään erityisesti leivontaan ja jälkiruokakastikkeeksi. Kokeile kondensoitua maitoa esimerkiksi key lime -piirakkaan, jäätelön valmistukseen, itse tehtyyn fudgeen tai suosittuun banoffee-torttuun.
Näytä koko vastaus

Voiko jäätelöä tehdä ilman kermaa?

Osan kermasta voi korvata maidolla, jogurtilla tai vaikka rahkalla. Helppo jäätelö syntyy myös yhdistämällä kondensoitua maitoa vaahdotettuun kermaan. Kondensoidusta maidosta valmistettu jäätelö ei kestä sekoittamista, joten anna sen jäätyä sellaisenaan pakastimessa.
Näytä koko vastaus

Kauanko kondensoitua maitoa pitää keittää?

Kondensoidun maidon keittäminen – Avaamatonta kondensoitua maitoa voi keittää purkissaan kinuskiksi. Tämä vaatii noin 3-4 tunnin keittoajan. Avatusta purkista kinuskia voi valmistaa myös mikrossa. Ajan säästämiseksi kaupoissa on nyt myös saatavilla valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa. Ihanaa paksua kinuskia, joka sopii leivontaan kuin myös jälkiruokakastikkeeksi. Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito
Näytä koko vastaus

Voiko kondensoitua maitoa tehdä itse?

Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Mistä löydän kondensoitua maitoa? Onko se kotimaista? Nyt ei enää tarvitse pähkäillä, koska kondensoidun maidon voi valmistaa itse, kotimaisista tuotteista! Sain Arlalta kyselyn, mitä minä valmistaisin heidän Luomu täysmaidosta. Vastausta ei tarvinnut pitkään miettiä, koska tuo maito on rasvaprosentiltaan juuri konsensoidun maidon valmistukseen sopivaa. Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Valmistin kondensoidun maidon Arlan homogenoimattomasta luomumaidosta, jota on käsitelty mahdollisimman vähän ennen kauppoihin kuljetusta. Arlan homogenoimattoman Luomu täysmaidon rasvaprosentti vaihtelee vuodenaikojen mukaan, koska siinä on kaikki maidon luontainen rasva mukana.

Rasvapitoisuuden vaihtelu kertoo, että maito vastaa lähes maitotilojen juuri lypsettyä maitoa. Homogenoimaton tarkoittaa sitä, ettei maidon rasvaa ole pilkottu valmistusprosessissa. Käytännössä maidon rasva nousee vähitellen pintaan, kuten käsittelemättömässä tilamaidossa. Luomu täysmaito on tuttua vanhanajan maitoa, mutta kuitenkin turvallisesti pastoroituna.

Kondensoitu maito on makeutettua tiivistemaitoa eli maitoa ja sokeria. Valmistukseen käytettävän maidon pitää olla rasvaista, joten Arlan Luomu täysmaito sopii tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Arlan Luomu täysmaidon rasvapitoisuus vaihtelee 3,8-4,4% välillä. Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Itse tehty Kondensoitu maito 5 dl Arla Luomu täysmaitoa 2 dl sokeria Mittaa maito ja sokeri pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi, välillä varovasti sekoitellen. Vahdi tässä vaiheessa kiehumista, jotta maito ei kiehu yli kattilasta. Pienennä lämpöä niin, että maito kiehuu hiljalleen ja anna seoksen hautua noin 40-45 minuutin ajan. Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Kondensoitua maitoa voi käyttää valmistuksen jälkeen kahvin makeuttamiseen, makeisten tekoon, jäätelöön ja muihin makeisiin herkkuihin. Kondensoitu maito vaikuttaa herkkujen rakenteeseen, joten esimerkiksi jäätelöstä valmistuu sileää ilman jäätelökonetta ja fudge pitää hyvin muotonsa ja valmistuu helpoimmillaan vain parista raaka-aineesta. Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Yhteistyössä Arla Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito
Näytä koko vastaus

Voiko kondensoitua maitoa vaahdottaa?

Työvaiheet –

Vatkaa kondensoitu maito, kerma ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella pehmeäksi kermavaahdoksi, noin 5 minuuttia. Kahvijauhe liukenee hiljalleen. Rouhi pähkinät karkeasti ja kääntele ne jäätelöseokseen. Kaada seos suorakaiteen malliseen rasiaan tai leipävuokaan ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana. Jos jäätelö on ollut pakastimessa yön yli, ota se huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoamista. Tarjoa jäätelö kahvin kanssa.

Näytä koko vastaus

Voiko kondensoitua maitoa syödä?

Makeutettu maitotiiviste on valmistettu maidosta, joka on tiivistetty keittämisen avulla ja sokeroitu. Keittämisen seurauksena maidon väri muuttuu kermaisen kauniiksi ja maku karamellimaiseksi. Makeutettu maitotiiviste on tärkeä ainesosa useissa leivonnaisissa ja välttämätön aines jokaisessa venäläisessä kodissa.

 • Maitotiivistettä kutsutaan myös kondensoiduksi maidoksi.
 • Purkkeihin pakatulla, tiivistetyllä maidolla on erittäin pitkä säilyvyys.
 • Tuote on kuumennettu, joten makeutettu maitotiiviste sopii myös raskaana oleville.
 • Maitotiivisteen käyttö Maitotiivisteestä syntyvät parhaat makeat jälkiruuat.
 • Okeile maitotiivistettä esimerkiksi juustokakkuun, jäätelön valmistukseen tai suosittuun banoffee-torttuun.

Makeutettua maitotiivistettä käytetään erityisesti leivontaan ja jälkiruokakastikkeeksi, mutta se sopii yhtä hyvin kahviin ja teehen antamaan kermaista makua. Maitotiivisteestä voit valmistaa myös itse helposti fudgea. Venäläisessä kodissa maitotiivistettä syödään jälkiruokakastikkeen tavoin mm.

blinien kanssa, hedelmäsalaatissa tai vaikka sellaisenaan paahtoleivällä. Maitotiivisteen keittäminen Avaamatonta kondensoitua maitoa voi keittää purkissaan kinuskiksi. Tämä vaatii noin 3-4 tunnin kettoajan. Onneksi karamellisoitua maitoa saa nykyään myös helpommin! Useimmissa kaupoissa on jo saatavilla valmiiksi karamellisoitua maitotiivistettä.

Sitä voidaan käyttää esimerkiksi kakkujen ja kuppikakkujen kuorrutuksiin tai täytteeksi. Kokeile karamellisoitua maitotiivistettä myös bostonkakkuun puolukoiden kera tai käytä sellaisenaan jälkiruokakastikkeena. Tuotetiedot Ainekset: Täysmaito, sokeri, rasva 8 %, rasvattoman maidon kuiva-ainepitoisuus 20 %.

You might be interested:  Kiisselin Suurustaminen Vehnäjauhoilla Resepti?

Nettopaino: 397 gRavintosisältö per 100 gEnergia: 1372 kJ / 325 kcalRasva: 8,0 g- josta tyydyttynyttä: 5,4 gHiilihydraatit: 56,4 g- joista sokereita: 56,4 gProteiini: 6,9 gSuola/Salt: 0,2 g

Näytä koko vastaus

Kauanko kondensoitu maito säilyy?

Kondensoitu maito on lehmän maidosta valmistettu maitotiiviste, Se on koostumukseltaan paksua ja tahmeaa, jopa siirappimaista. Se on erittäin makeaa ja monesti sitä käytetään ainesosana jälkiruoissa ja leivonnaisissa, Kondensoitu maito valmistetaan haihduttamalla maidosta tai kuoritusta maidosta vettä,

 1. Vettä haihdutetaan maidosta niin paljon, että se tiivistyy noin neljännekseen alkuperäisestä tilavuudestaan.
 2. Noin 45 % valmiista tuotteesta on sokeria,
 3. Metalliseen ilmatiiviiseen purkkiin säilöttynä elintarvike säilyy avaamattomana pitkiäkin aikoja, jopa vuosia.
 4. Avaamatonta purkkia voi säilyttää huoneenlämmössä, mutta avattu purkki säilyy jääkaapissa vain muutamia päiviä.

Suomessa kondensoitua maitoa myydään yleensä etnisissä kaupoissa tai suurimmissa marketeissa. Sitä myydään tavallisesti makeutettuna, mutta saatavilla on myös makeuttamatonta kondensoitua maitoa. Kondensoitua maitoa käytetään yleensä ainesosana makeissa leivonnaisissa ja jälkiruoissa.

Sitä käytetään jälkiruoissa monissa maissa, erityisesti Venäjällä ja entisen Neuvostoliiton valtioissa. Osissa Aasiaa ja Eurooppaa sitä käytetään kahvin ja teen makeuttamiseen. Aasiassa sitä käytetään myös leivän päällä marmeladin tai hillon tapaan. Kondensoitua maitoa käytetään myös monissa intialaisissa jälkiruoissa ja makeisissa.

Sitä käytetään myös lähinnä kerman tai maidon asemesta suklaa -, makeis – ja jäätelöteollisuudessa, Suomessa sitä käytetään myös jugurtin valmistukseen. Kuluttajat saattavat helposti sekoittaa kondensoidun maidon maitojauheeseen, Pääsääntöisesti maitojauhe on kuitenkin makeuttamaton, kun taas kondensoitu maito sisältää paljon sokeria.
Näytä koko vastaus

Voiko joka päivä syödä jäätelöä?

Annosten määrällä väliä – Jäätelö saa maittaa, vaikka päivittäin, sanoi jutussamme myös erikoistutkija Heli Kuusipalo Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL), – Jäätelö on lomalla hyvä päivittäinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin jos se yhdistetään vaikka marjoihin.

Annosten määrä ratkaisee. Terve ihminen voi huoletta syödä kaksi jäätelöpalloa päivässä kuukauden mittaisen loman ajan, mutta paketti tai kaksi päivässä on liikaa. Jäätelön päivittäinen syöminen kannattaa Kuusipalon mukaan rajoittaa kesälomaan. – Helteillä ihminen syö ylipäätään vähemmän ja kevyemmin. Siksi viilentävä jäätelö mahtuu tähän kuvioon paremmin kuin keskelle talvea.

Lue lisää: Asiantuntijan iloiset uutiset: lomalla saa syödä herkkuja joka päivä! Esimerkkejä jäätelöiden energiamäärästä

Kermajäätelö: 184 kcal / 100 g Maitojäätelö: 152 kcal / 100 g Kaurajäätelö: 194 / 100 g Mehujää-jäätelöpuikko: 111 kcal / 100 g Pehmytjäätelö (ei vohvelia): 144 kcal / 100 g Vadelmasorbetti: 129 kcal / 100 g

Lähde: Fineli
Näytä koko vastaus

Voiko jäätelöä syödä jos se on sulanut jo kertaalleen?

Ylimääräinen jäätelö – Täydellisten jäätelöannosten valmistuttua saattaa jäätelöpakettiin jäädä vielä jäistä herkkua. Useimmilla ensimmäinen ajatus on laittaa paketti takaisin pakastimeen, mutta asiantuntijat eivät tätä suosittele. Jo hetken pöydällä seisonut jäätelö on sulanut, ja jos sen pakastaa uudelleen, kärsii koostumus huomattavasti. 0:38
Näytä koko vastaus

Mitä jäätelöä laihduttajalle?

Jäätelöt erityisruokavaliota noudattaville – Laktoosi-intoleranssia esiintyy noin 17 prosentilla suomalaisista. Jäätelön sisältämä maidon laktoosi aiheuttaakin monille ikäviä vaivoja. Useat laktoosi-intolerantit sietävät kuitenkin pieniä määriä laktoosia ja voivat nauttia vähälaktoosisia jäätelöitä.

Aikkein herkimmille sopivat laktoosittomat jäätelöt, joista laktoosi on kokonaan poistettu. Onneksi monista suosituimmista jäätelömauista on tarjolla myös laktoosittomat tai vähälaktoosiset vaihtoehdot. Maitoallergiassa elimistö reagoi maidon proteiiniin aiheuttaen allergisen reaktion. Maitoallergisen onkin vältettävä kaikessa ruoassaan maitoproteiinia.

Jäätelöistä sopivat soija- tai kaurapohjaiset jäätelöt (Tofuline tai Oatley) sekä mehu- ja limonadijäät.

 1. Keliaakikko voi syödä jäätelöä, jossa ei ole vohvelia tai keksimuruja.
 2. Laktoosittomia jäätelömakuja:
 3. Irtojäätelöt: Pingviini vanilja tai kuningatar; Ingman mango-meloni
 4. Kotipakkaukset: Aino-jäätelö kuningatarkastike-pistaasikrokantti; Oma-jäätelö vadelma; Pingviini-jäätelö rommirusina, toffee-kinuski, suklaa, mansikka, vanilja tai päärynä; Aino-jäätelö kermainen karamelli; Ingman Creamy romanoffin mansikat; Ingman-jäätelö maitosuklaa, vanilja, kinuski-suklaa tai lakritsi
 5. Puikot, tuutit ja pikarit: Oma-jäätelö vadelmapuikko; Pingviini vanilja-, päärynä- tai suklaapilvituutti, Pingviini päärynäeskimo, Ingman Kingis suklaarouhepuikko, Ingman vaniljapikari
 6. Maitoallergikoille:
 7. Ingman TofuLine jäätelöt makuja mm. vanilja, mansikka, mustikka, päärynä, toffee tai stracciatella
 8. Oatley kaurajäätelöt makuina vanilja, mansikka tai kinuski
 9. Ingmanin irtojäätelöt TofuLine toffee ja mansikkasorbetti

Näytä koko vastaus

Mikä maa syö eniten jäätelöä?

Suomalaiset ovat kovimpia jäätelönsyöjiä Euroopassa. Maailmassa ohi menevät vain Yhdysvallat, Uusi-Seelanti ja Australia. Jäätelön kotimaisuus on tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisille tärkeää. Suomalainen syö keskimäärin 14 litraa jäätelöä vuodessa eli eniten Euroopassa.

Muualla maailmassa kampoihin pistävät yhdysvaltalaiset, australialaiset ja uusiseelantilaiset. Suomen Nestlén teettämän tutkimuksen mukaan 71 prosenttia suomalaisista syö kesäisin jäätelöä vähintään kerran viikossa. Kolme neljäsosaa syö jäätelöä myös muina vuodenaikoina, mutta tahti hiipuu kertaan tai kahteen kuussa.

Jäätelön kotimaisuus on tärkeää kolmelle neljästä suomalaisesta. Lähes puolet pitää tärkeänä sitä, että jäätelötuotantoa säilyy Suomessa.55 prosenttia vastanneista piti tärkeänä sitä, että jäätelön valmistusmaa on Suomi. Lähes puolelle raaka-aineen kotimaisuus on tärkeää.
Näytä koko vastaus

Miksi jäätelö on epäterveellistä?

5. Jäätelö – Kaikki jäätelö ei ole pahasta ; tämä riippuu mistä aineksista se on valmistettu. Yleisesti ottaen kaupan jäätelöissä on kuitenkin liikaa valkoista sokeria ja tyydyttynyttä rasvaa. Jäätelön säännöllinen syöminen voi johtaa paino- ja verensokeriongelmiin sekä mielitekojen lisääntymiseen, sillä niissä on niin paljon sokeria.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Viola Sitruuna Tuorejuusto Resepti?

Voiko 1v syödä jäätelöä?

Ensimmäisenä ikävuotena lapselle ei tulisi antaa tiettyjä ruoka-aineita. Ne voivat olla huonosti sulavia tai sisältää lapselle haitallisia aineita.1. Sokeri 2. Suola tai suolaiset elintarvikkeet eivät ole alle yksivuotiaalle tarpeellisia. Lähtökohta on, että ruoka on täysin suolatonta.3.

 1. Ei valmisruokaa suolaisuutensa ja mausteidensa vuoksi.4.
 2. Makkara ja muut lihajalosteet sisältävät nitriittiä ja suolaa.5.
 3. Lisäaineet eivät kuulu alle 1-vuotiaan lautaselle.6.
 4. Ei lisäainepitoisia maitotuotteita, kuten jäätelöä tai vanukkaita.7.
 5. Säilykehedelmissä on lisäaineita ja sokerilientä.
 6. Ja jos säilykepurkki on vahingoittunut, siitä saattaa liueta tinaa hedelmien sekaan.8.

Nitraattipitoiset kasvikset, kuten lanttu, nauris, punajuuri, kiinankaali, nokkonen, pinaatti tai juuresmehut eivät sovellu pienokaiselle. Nitraatti muuttuu elimistössä nitriitiksi, joka voi suurina määrinä olla elimistölle haitallista.9. Hunajaa tulee välttää botulismivaaran vuoksi.

 • Botulinum-bakteerin itiöistä voi kehittyä lapsen suolistossa myrkkyä tuottavia bakteereita.10.
 • Ituja ei suositella salmonellavaaran vuoksi.11.
 • Pähkinöissä, manteleissa ja siemenissä voi olla homemyrkkyä, joka voi olla pienelle ihmiselle vaarallista.12.
 • Sieniä ei kannata syödä, koska ne sulavat huonosti vauvan elimistössä.

Ne saattavat sisältää myös haitallisia aineita tai raskasmetalleja.13. Myöskään kuivatut herneet ja pavut eivät sula helposti.14. Kaakao ei ole hyväksi oksaalihapon ja kahvi tai tee kofeiinin takia.15. Maksaruoat eivät sovellu korkean A-vitamiini- ja raskasmetallipitoisuuksien vuoksi.16.
Näytä koko vastaus

Voiko maitoa juoda jos se on jäätynyt?

Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Maidon säilytyspaikka – Maito säilytetään jääkaapissa + 2 – + 8 asteessa valolta ja hajuilta suojattuna. Mitä kylmemmässä maitovalmisteita säilytetään, sitä paremmin ne säilyvät. Maitoa ei kuitenkaan kannata päästää jäätymään tai pakastaa, sillä se voi vaikuttaa makuun.

Älä myöskään unohda maitoa huoneenlämpöön; lämpötilan vaihtelu huonontaa nopeasti sekä säilyvyyttä että makua. Jääkaappisäilytys takaa myös iskukuumennetuille maidoille raikkaan maun, mutta tarvittaessa, esimerkiksi mökkikäytössä tai veneessä niitä voidaan säilyttää avaamattomina myös huoneenlämmössä.

Avattuina ja ennen tarjoilua ne säilytetään aina jääkaappilämpötilassa. Maitojauheet säilyvät huoneenlämmössä myös avaamisen jälkeen. Sulje pakkaus tiiviisti, jotta sen sisään ei pääse kosteutta
Näytä koko vastaus

Miten keitetään kondensoitua maitoa?

Kinuskikastikkeen valmistus alusta alkaen itse voi olla haastavaa. Tällä reseptillä se onnistuu varmasti. Kinuskikastike valmistetaan perinteisesti sokerista ja kermasta. Sokerin paahtuminen menee helposti yli ja se palaa. Kastike jää myös usein löysäksi.

Björckin viiden ravintolan listalla on usein herkullisia jälkiruokia, joissa on paksua kinuskikastiketta. Paksun ja makean kastikkeen valmistus onnistuu myös kotona. Todella helposti! Tarvitset vain yhden säilykepurkin makeaa kondensoitua maitoa. Purkista poistetaan etiketti ja purkki upotetaan kiehuvaan veteen.

Purkkia keitellään noin tunti-kaksi tuntia. Purkin on oltava veden alla koko keittämisen ajan. Nosta purkki jäähtymään ja avaa se jäähtymisen jälkeen. Paksu ja herkullinen kinuski on valmista. Käytä se haluamallasi tavalla. Kirsikka-suklaabrownie on yksi herkullinen vaihtoehto.

Ondensoitu maito on maitotiivistettä ja siihen on lisätty runsaasti sokeria. Sitä löytää kaupoista usein leivontatarvikehyllystä tai aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä. Varmista, että se on makeutettua. Kondensoitua maitoa on saatavilla myös makeuttamattomana. Tomi Björckin ja yhtiökumppani Matti Wikbergin ravintoloista neljä niistä sijaitsee Helsingissä ja yksi Tukholmassa.

Farangin, Gaijinin ja Boulevard Socialin perään listan jatkoksi aukesi viime viikolla Bronda.
Näytä koko vastaus

Voiko kondensoitua maitoa paistaa uunissa?

Juustokakkuihin ja piirakoihin – Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Juustokakku on parhaimmillaan täydellisen pehmeä ja täyteläinen jälkiruoka. Juustokakun valmistamisessa voi kuitenkin moni asia mennä pieleen: kakku ei hyydy, pinta rakoilee tai kakku on liiankin tiivis. Kondensoidulla maidolla juustokakku sen sijaan onnistuu aina! Juustokakussa kondensoitu maito tekee kakusta silkkisen pehmeää eikä juoksettumisen vaaraa ole.

 • Juustokakun voit tehdä joko uunissa paistamalla tai liivatteella hyydyttäen.
 • Paistettu juustokakku on rakenteeltaan täyteläistä ja makeannälkään riittää ihan pieni pala.
 • Eveyttä ja kuohkeutta juustokakkuun saa käyttämällä kondensoidun maidon lisäksi kermavaahtoa ja hyydyttämällä kakun liivatteella.
 • Eikä tietenkään sovi unohtaa klassikkoa eli Key lime-piirakkaa, jossa piiraan makeutta taittaa reilu määrä limeä.

Key lime piirakka Kinuski-omenapilvi Crème Brûlée -kinuskijuustokakku Vadelma-suklaajuustokakku Raikas ananaspiirakka Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito
Näytä koko vastaus

Miksi ei kannata juoda maitoa?

Väite: Maito on epäterveellistä. TARUA. Maitoa tai maitovalmisteita suositellaan ruokavalioon, koska niistä saa helposti hyvälaatuista proteiinia, kalsiumia, jodia, D-vitamiinia sekä B2- ja B12-vitamiineja. Vähärasvaisten maitovalmisteiden suositusten mukainen käyttö on tutkimuksissa ollut yhteydessä vähäisempään tyypin 2 diabeteksen, lihavuuden ja suolistosyövän riskiin sekä mahdollisesti pienempään aivohalvausten ja rintasyöpäriskiin.

Maito ei myöskään liity lonkka- tai muihin murtumiin, vaikka niin väitetään. On myös esitetty, että maito aiheuttaisi matala-asteista tulehdusta elimistössä, mutta useiden tutkimusten yhteenvetona vaikutuksen on todettu olevan neutraali. Maidon voi korvata ruokavaliossa TOTTA. Maitoa sellaisenaan ei tarvitse juoda, koska samoja ravintoaineita on myös hapanmaitovalmisteissa, kuten jogurteissa, rahkassa ja piimässä.

Jos ei juo maitoa eikä käytä muita maitovalmisteita, kannattaa käyttää ruokajuomaa, johon on lisätty kalsiumia, jodia, D-vitamiinia ja B12-vitamiinia. Osa ns. kasvimaidoista on täydennetty näillä ravintoaineilla ainakin osittain. Kyseisiä ravintoaineita on myös muissa ruoka-aineissa, joten ruokavalion monipuolisuus on entistä tärkeämpää, jos maidon jättää pois.
Näytä koko vastaus

Voiko kondensoitua maitoa pakastaa?

Kolmen aineen sitruunainen jälkiruokamousse – Suklaapossu Teksti Irina Lisinen Kuvat Irina Lisinen Julkaisupäivämäärä 18.3.2016 Joskus käy niin hyvä tuuri, että kun vain sattumalta sekoittaa aineet yhteen, syntyy jotain ihan mahdottoman maukasta. Näin kävi tässä eräs viikonloppu, kun heitin ylimääräisen puolikkaan purkin kondensoitua maitoa yhteen yhden ylimääräisen sitruunan mehun ja kermavaahdon kanssa.

Lopputulos oli siis niin mahdottoman ihanan raikkaan kirpeä, etten meinannut ensi maistamalla edes uskoa! Maku muistutti melko paljon, joka on yksi lempijuustokakuistani. Annokset olivat sitruunaisesta raikkaudestaan huolimatta melko makeita. Mutta eipä se estänyt nauttimasta näitä ennätysvauhtia! Makeannälkä lähti hienosti.

You might be interested:  Terveellisiä Ruoka Reseptejä?

Vaikka myönnän toki, ettei tuo yksi pieni annos riittänyt itselläni täysin sammuttamaan makeannälkää, vaan kauhaisin osan tätä samettisen pehmoista ja silkinsileää moussea myös toisesta kiposta 🙂

 • Tässäpä vielä tämä ääreishelppo ohje 🙂
 • Helppoakin helpompi 3 aineen jälkiruoka
 • 4 annosta
 • Aineet:
 • 1/2 prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa

n.0.5 dl sitruunan mehua

 1. 2 dl vispikermaa
 2. (+ sitruunan kuoriraastetta)
 3. Ohje:

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kondensoitu maito ja sitruunan mehu. Maista ja lisää halutessasi sitruunan mehua tai kuoriraastetta, jos kaipaat voimakkaampaa sitruunan makua. Vinkki: * Lopun kondensoidun maidon voi tarvittaessa pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä.

: Kolmen aineen sitruunainen jälkiruokamousse – Suklaapossu
Näytä koko vastaus

Mitä on Karamellisoitu kondensoitu maito?

Karamellisoitu kondensoitu maito on valmista paksua kinuskia. Sitä ei tarvitse enää keittää tuntikausia, joten se helpottaa ja säästää aikaa leivonnassa. Voit käyttää sitä leivontaan, kuten täytekakkujen kuorrutteena tai jälkiruokakastikkeena sellaisenaan.
Näytä koko vastaus

Miten keitetään kondensoitua maitoa?

Kinuskikastikkeen valmistus alusta alkaen itse voi olla haastavaa. Tällä reseptillä se onnistuu varmasti. Kinuskikastike valmistetaan perinteisesti sokerista ja kermasta. Sokerin paahtuminen menee helposti yli ja se palaa. Kastike jää myös usein löysäksi.

Björckin viiden ravintolan listalla on usein herkullisia jälkiruokia, joissa on paksua kinuskikastiketta. Paksun ja makean kastikkeen valmistus onnistuu myös kotona. Todella helposti! Tarvitset vain yhden säilykepurkin makeaa kondensoitua maitoa. Purkista poistetaan etiketti ja purkki upotetaan kiehuvaan veteen.

Purkkia keitellään noin tunti-kaksi tuntia. Purkin on oltava veden alla koko keittämisen ajan. Nosta purkki jäähtymään ja avaa se jäähtymisen jälkeen. Paksu ja herkullinen kinuski on valmista. Käytä se haluamallasi tavalla. Kirsikka-suklaabrownie on yksi herkullinen vaihtoehto.

Ondensoitu maito on maitotiivistettä ja siihen on lisätty runsaasti sokeria. Sitä löytää kaupoista usein leivontatarvikehyllystä tai aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä. Varmista, että se on makeutettua. Kondensoitua maitoa on saatavilla myös makeuttamattomana. Tomi Björckin ja yhtiökumppani Matti Wikbergin ravintoloista neljä niistä sijaitsee Helsingissä ja yksi Tukholmassa.

Farangin, Gaijinin ja Boulevard Socialin perään listan jatkoksi aukesi viime viikolla Bronda.
Näytä koko vastaus

Miten Karamellisoidaan kondensoitu maito?

Laktoositon kondensoitu maito ja sen karamellisointi Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Tein täysmaidosta ja sokerista kondensoitua maitoa. Monen blogilukijan toiveesta ja pyynnöstä päätin kokeilla kondensoidun maidon valmistamista laktoosittomana ja lopuksi vielä karamellisoida sen. Miten helppoa se olikaan! Olen kyllä aikaisemminkin valmistanut kondensoitua maitoa laktoosittomana,

Tämä rasvaiseen täysmaitoon tehty versio on kuitenkin enemmän omaan makuuni. Tähän tarvitset vain laktoositonta täysmaitoa – siis mahdollisimman rasvaista – sekä tavallista sokeria. Mitä tuo kondensoitu maito sitten on? Se on paksua makeutettua maitotiivistettä. Ruokakaupasta löydät kondensoidun maidon purkitettuna säilyketölkkiin.

Kondensoidun maidon voi myös karamellisoida keittämällä avaamatonta säilyketölkkiä noin kolmen tunnin ajan – todellakin kolme tuntia – kattilassa, runsaassa vedessä. Karamellisoitua versiota eli kinuskia myydään myös valmiina tölkissä, mutta se ei ole laktoositonta.

Itse valmistamalla saat tehtyä kondensoidusta maidosta laktoositonta. Samalla pääset vaikuttamaan valmistusraaka-aineisiin. Kondensoitu maito on maultaan ihanan pehmeää ja sitä voi käyttää niin, sekä valmistukseen. Suosittelen kokeilemaan tätä reseptiä, vaikka kondensoidun maidon ostaminen kaupasta tuntuisikin helpommalta vaihtoehdolta! Jos kaipaat kondensoitua maitoa laktoosittomana, tämä taitaa olla tällä hetkellä ainoa tapa saada kondensoitua maitoa lehmän maitoon tehtynä.

En ole löytänyt laktoosittomana mistään kaupoista. Maidotonta kookosmaitoon tehtyä kondensoitua maitoa löytyy joistakin vegaanikaupoista. Kurkkaa herkullinen resepti tästä alta! Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito

Laktoositon kondensoitu maito Laktoositon karamellisoitu kondensoitu maito “Dulche de leche” 5 dl laktoositonta täysmaitoa2 dl sokeria

Laktoositon kondensoitu maito: Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito ja sokeri. Kuumenna maito kiehuvaksi. Keitä seosta miedolla teholla niin, että maito juuri ja juuri kiehuu. Jatka keittämistä noin 40 minuutin ajan, välillä sekoitellen. Maidon väri muuttuu kellertäväksi ja koostumus hieman paksummaksi.

Kerää päälle mahdollisesti kertyvä vaahtokerros tai kalvo pois ja purkita valmis kondensoitu maito. Jäähdytä kondensoitu maito ja säilytä kylmässä. Laktoositon karamellisoitu kondensoitu maito: Jatka seoksen keittämistä vielä noin 20-40 minuutin ajan. Kun seos on muuttunut kauniin kinuskin väriseksi ja samalla muuttunut koostumukseltaan kinuskimaiseksi, purkita valmis karamellisoitu kondensoitu maito ja säilytä kylmässä.

Vinkki! Jos karamellisoitu kondensoitu maito jää keittämisen jälkeen liian löysäksi karamellisoinnista huolimatta, voit keittää sitä vielä lisää isossa kulhossa mikrossa. Tässä alla kuva kondensoidusta maidosta ennen karamellisointia. Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Ja vielä lähikuvaa karamellisoinnin jälkeen Jäätelö Resepti Kondensoitu Maito Kannattaa kurkata blogin jäätelöreseptit sekä uunissa paistettavat juustokakkureseptit, Aika monessa reseptissä olen käyttänyt kondensoitua maitoa sellaisenaan tai karamellisoituna. : Laktoositon kondensoitu maito ja sen karamellisointi
Näytä koko vastaus

Voiko kondensoitua maitoa vaahdottaa?

Työvaiheet –

Vatkaa kondensoitu maito, kerma ja pikakahvijauhe sähkövatkaimella pehmeäksi kermavaahdoksi, noin 5 minuuttia. Kahvijauhe liukenee hiljalleen. Rouhi pähkinät karkeasti ja kääntele ne jäätelöseokseen. Kaada seos suorakaiteen malliseen rasiaan tai leipävuokaan ja laita pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana. Jos jäätelö on ollut pakastimessa yön yli, ota se huoneenlämpöön pehmenemään hetki ennen tarjoamista. Tarjoa jäätelö kahvin kanssa.

Näytä koko vastaus