Jauhelihakeitto 50 Hengelle Resepti?

Jauhelihakeitto 50 Hengelle Resepti

Paljonko keittoa 10 hengelle?

Ruuan määrä /henkilö

Ruoka määrä/henkilö
broileri 200 g
broileri grillatuna 250 g
keitto 2,5-3 dl
laatikkoruuat 300 g

Näytä koko vastaus

Mitä vihanneksia Jauhelihakeittoon?

Jauhelihakeitto runsailla kasviksilla Jauheliha keitto on kyllä ollut meillä se juttu joka tainut upota lapselle jo ihan niistä ensimmäisistä vuosista alkaen. Tää on ollut myös helppo tapa laittaa sekaan runsaasti kasviksia kuten porkkanaa, bataattia, palsternakkaa tai kuten meillä lapsi tykkää että keiton seassa on paljon maissia. Jauhelihakeitto 50 Hengelle Resepti

4-5 kpl perunoita 2 kpl porkkanoita 2 dl bataattia lohkoina 1 kpl sipulia 400 g jauhalihaa 1 dl palsternakkaa 2 dl pakastemaissia 1 ripaus suolaa ja mustapippuria 2 tl kuivattua yrttiseosta (Basilika, meirami, timjami, rosmariini ja oregano) 2 kpl laakerinlehtiä

Kuori ja pilko kasvikset, lisää ne kiehuvaan veteen. Paista sillä aikaa, kun kasviksen kypsyvät jauheliha pannussa, lisää sekaan pieneksi pilkottu sipuli. Lisää jauheliha kasvisten sekaan, lisää myös pakastemaissi ja mausteet. Anna kiehua vielä n.10 minuuttia.

: Jauhelihakeitto runsailla kasviksilla
Näytä koko vastaus

Paljonko lihaa per henkilö keittoon?

Lihakeitto G 4 annosta Poista suosikeista Lisää suosikkeihin

Avainsanat:

1. Vaihe: 400-600 g luutonta naudan etuselkää tai lapaa noin 1½ l vettä 1 sipuli 1-1½ tl suolaa 6 maustepippuria 6 valkopippuria 1 laakerinlehti

2. Vaihe: 2 porkkanaa pala lanttua pala selleriä pala palsternakkaa pala purjoa 4-6 perunaa hienonnettua persiljaa

1. Vaihe, Huuhdo liha nopeasti kylmällä vedellä. Pane se kokonaisena haaleaan veteen ja kuumenna kiehumispisteeseen. Kuori vaahto pois. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna lihan kiehua hiljalleen kypsäksi kannen alla 1½-2 tuntia. Nosta liha kattilasta ja leikkaa kuutioiksi.

 1. Siivilöi liemi.2. Vaihe,
 2. Puhdista ja kuori kasvikset.
 3. Leikkaa porkkana, lanttu, selleri ja palsternakka pieniksi kuutioiksi.
 4. Lisää kasvikset kiehuvaan liemeen ja keitä puolikypsiksi noin 15 minuuttia.
 5. Lisää kuoritut, lohkotut perunat ja viipaloitu purjo.
 6. Eitä, kunnes perunat ovat kypsät, noin 20 minuuttia.

Lisää lihakuutiot ja tarvittaessa nestettä. Tarkista maku. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa. Liha kannattaa kypsentää etukäteen, koska valmistusaika on pitkä. Paloiteltu liha kypsyy nopeammin. Luiset lihat antavat makua liemeen. Luista lihaa varataan keittoon 500-700 g.

C-vitamiini 34.9 mg Rauta 4.1 mg Kalsium 77.5 mg Natrium 714 mg Kuitu, kokonais- 4.5 g Sokerit 5.9 g Hiilihydraatti erotuksena 26.4 g Proteiini 28.4 g Rasvahapot tyydyttyneet 3.5 g Rasva 8.1 g

1 keskikokoinen annos (60.0 g) 2 keskikokoinen annos (60.0 g) Juuriselleri/mukulasellerit

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus : Lihakeitto
Näytä koko vastaus

Paljonko keittoa 50 hengelle?

Miten paljon ruokaa menee 50 hengen juhlissa? – Varaa ruokaa jokaista vierasta kohti vähintään 300-400 grammaa. Lihaa, kalaa tai kasvisproteiinia tarvitaan 140-180 grammaa per vieras, eli 50 hengen juhlissa tämä tekee vähintään 7000 grammaa eli seitsemän kiloa.

 1. Lisäkettä eli esimerkiksi pastaa tai riisiä tarvitaan 150-200 grammaa per vieras eli vähintään 7500 grammaa.
 2. Eittoa voi varata 2,3-3 desilitraa vierasta kohden.
 3. Eittoa siis kuluu 50 hengen juhlissa noin 15 litraa.
 4. Ahvia tarvitaan pari kupillista vierasta kohden.
 5. Monia ruuan menekkiin vaikuttavia asioita voi järkeillä etukäteen.

Esimerkiksi yo-juhlissa ruokaa kuluu ehkä vähemmän kuin muissa juhlissa, koska vieraat kiertävät samana päivänä useampia juhlia. Sen sijaan pitkän matkan takaa tulevat vieraat ovat usein valmiiksi nälkäisempiä kuin samassa kaupungissa asuvat. Yleensä myös nuoret syövät enemmän kuin vanhemmat vieraat.
Näytä koko vastaus

Paljonko perunaa 50 hengelle?

Kuinka paljon ruokaa juhlapöytään täytyy varata? Poimi vinkit! Varattavien ruokien määrä riippuu pitkälti siitä, minkälaisia ruokia on tarjolla ja kuinka paljon aikaa vieraat viettävät juhlissa syöden ja seurustellen. Valmistujaisjuhlissa ruokaa ei mene välttämättä niin paljon kuin muissa juhlissa, mikäli vieraat kiertävät saman päivän aikana useissa juhlapaikoissa.

Perinteinen voileipäkakku on tehnyt uuden paluun juhlapöytiin. Voileipäkakkua kannattaa varata 1–2 senttimetrin pala ruokailijaa kohden. Pieniä voileipäsuupaloja taas kannattaa varata 3–4 palaa henkeä kohden. Kuuden munan makeasta kakusta riittää syötävää noin 20 hengelle ja pellillisestä piirakkaa noin 30 hengelle.

Jos tarjolla on lämmintä ruokaa, kannattaa fileoitua kalaa varata 150–200 grammaa per henkilö tai esimerkiksi paistia 100–150 grammaa henkilöä kohden. Perunoita taas on hyvä valmistaa 2–3 kappaletta jokaiselle, ja laatikkoruokaa 300–350 grammaa syöjää kohden.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Toimeentulotuki E-resepti?

Mitä eroa on kasviksilla ja vihanneksilla?

Kasvisten suku on monimuotoinen, eikä ole olemassa yhtä oikeata määritelmää siitä, miten kasvisten suku jaotellaan.

Kasviksilla tarkoitetaan vihanneksia (peruna mukaanlukien), sieniä, marjoja ja hedelmiä. Huom! Puolen kilon eli kuuden kourallisen kasvissuositukseen luetaan mukaan perunaa lukuunottamatta kaikki muut kasvikset eli vihannekset, sienet, marjat ja hedelmät. Perunaa ei sisällytetä puolen kilon kasvissuositukseen, koska sillä on oma lohkonsa ruokaympyrässä. Perunaa tulisi syödä muiden kasvisten lisäksi 2-5 kappaletta päivässä. Kasvikset jaetaan käyttötarkoituksensa mukaisesti vielä pienempiin ryhmiin.

Näytä koko vastaus

Voiko Jauhelihakeittoon laittaa kermaa?

Jauhelihakeitto 50 Hengelle Resepti – Jos pitäisi valita ruoka, josta pidän vähiten, niin se olisi luultavasti juurikin jauhelihakeitto. Tästä huolimatta ajattelin yrittää korjata tilanteen ja tehdä siitä niin hyvää, että se maistuisi minullekin. Tärkeintä jauhelihakeitossa on itse jauhelihan ruskistaminen, se pitää tehdä huolella – jauheliha on parasta hieman kärventyneenä.

 • Huonosti paistettu jauheliha maistuu mielestäni hikiseltä sukalta ja se maku jotenkin kertaantuu, kun sen laittaa huonosti maustettuun liemeen lillumaan.
 • Tämän jauhelihakeiton erikoisuus on siis kerma, joka antaa keitolle täyteläistä makua.
 • Toinen uusi tulokas on lehtikaali, joka antaa keitolle kauniin värin.

Kermapohjaisen jauhelihakeiton kanssa maistuu mielestäni parhaiten rapeakuorinen vaalea leipä.
Näytä koko vastaus

Paljonko on yksi annos keittoa?

Aterian osalla ja syöjän iällä on vaikutusta – Kysyttäessä, paljonko keittoa sitten tulisi tarjoilla, kuuluu vastaus: riippuu paitsi aterian osasta myös syöjästä. Alkukeiton ei tarvitse olla tuhti eikä annoskooltaan suuri, kun taas pääruokana keiton olisi hyvä olla ravitseva ja täyttävä.

Annoskokoja suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon myös kohderyhmän ikä. Pienille lapsille riittää varmasti pienempi annos, kun taas aikuisella on erilaiset tarpeet ravintoaineiden osalta. Aina parempi, jos ruokalistassa on valittavana erikokoisia keittoja. Jos tämä ei ole mahdollista, voi asiakkaalta tietysti myös suoraan kysyä, kuinka suuri annos hänelle maistuisi.

Kiveen kirjoitettuja sääntöjä ei keittojen annoskokojen osalta siis ole, mutta viitteellinen suositus on seuraavanlainen:

alkuruokakeitot 0,15–0,2 l pääruokakeitot 0,25–0,5 l

Näytä koko vastaus

Mistä lihasta paras lihakeitto?

Tätä herkkua keitellään miltei kolme tuntia, mutta lopputulos palkitsee. Kirkas liemi, sopiva suola, paljon persiljaa. Tällä kaavalla syntyy mahtava maku, kertoo Michelin-palkittu kokki Jouni Toivanen omasta lihakeittoreseptistään. Tärkeää on myös valita oikeanlainen lihapala.

– Lihakeiton tärkein maunantaja on luu. Valitsen siksi aina lihapalan, jossa on luu mukana. Jos kaupassa ei satu olemaan luullista naudanlapaa tai rintaa, kysy myydäänkö luita erikseen. Toivasen keitossa liha laitetaan ensin kylmään veteen ja sitten vasta liemeen. Sipulit taas kuullotetaan ennen liemeen lisäämistä.

Ohje ei ole kaikkein nopein, mutta lopputulos palkitsee varmasti. Huippukokin lihakeiton ohjeen löydät Soppa365:sta!
Näytä koko vastaus

Miksi perunaa ei kannata syödä?

Peruna on tunnetusti monen suomalaisen rakastama ruoka, mutta sitä ei tulisi syödä liikaa. – Liialla perunan syömisellä on yhteys korkeaan verenpaineeseen ja verenpainetautiin. Yhdysvalloissa tehdyssä tutkimuksessa tutkittiin ihmisten perunan kulutusta ja huomattiin, että 4 kertaa tai enemmän viikossa perunaa syövillä naisilla oli suurempi verenpaine kuin naisilla, jotka söivät perunaa vain kerran viikossa.

Miehillä eroa ei havaittu. Tutkimuksen mukaan yhden perunaa sisältävän aterian korvaaminen vihanneksella, joka ei sisällä tärkkelystä, laski riskiä verenpainetaudin kehittymiselle. Tutkimuksessa huomattin, että verenpainetta eivät nosta ainoastaan ranskalaiset ja sipsit, vaan kaikilla tavoilla valmistetut perunat, mukaan lukien myös keitetyt.

Tosin ranskalaisten syöminen viikoittain nosti verenpainetta sukupuoleen katsomatta. Tutkijat epäilevät syyksi sitä, että peruna sijoittuu korkealle glykeemisessä indeksissä ja täten syödessä se aiheuttaa piikin verensokeriarvoissa. Tutkimuksessa seurattiin 187 tuhatta ihmistä 20 vuoden ajan.
Näytä koko vastaus

Mitä jauhelihaa Jauhelihakeittoon?

Keitot ja kastikkeet – Vähärasvainen jauheliha sopii parhaiten keittoihin, sillä jauhelihan rasva nousee aina keiton pinnalle. Runsaasti rasvaa sisältävä jauheliha ei siksi tee keitosta kovin miellyttävää syötävää. Samasta syystä myös kastikkeisiin kannattaa valita vähärasvaista jauhelihaa. Lue myös: Jauhelihakeitto x 3: Näillä vinkeillä saat tutusta keitosta kaksin verroin parempaa! Vähärasvainen jauheliha on keittoon paras valinta. Keitä kerralla koko kattilallinen, sillä jauhelihakeitto on herkullista myös uudelleen lämmitettynä. Kuva: Pekka Holmström Ohjeet: Jauhelihakeitto Jauhelihakastike
Näytä koko vastaus

Voiko perunaa syödä joka päivä?

Perunat ovat nousseet viime aikoina otsikoihin niin hyvässä kuin pahassakin. Alkuvuodesta kerrottiin uudesta kotimaisesta Frex-superperunasta, joka vietiin kaupoissa käsistä. Helmikuussa puolestaan tutkija Anu Hopia nosti esiin ruokakaupoissa näkyvän ongelman, joka pilaa perunoiden maun,

Nyt perunasta uutisoidaan jälleen positiivisessa valossa. Tuoreen tutkimuksen mukaan yksi keskikokoinen peruna päivässä ei tee terveydelle hallaa. Perunoiden nauttiminen ei nosta riskiä sydän- tai verisuonisairauksiin, diabetekseen tai halvauksiin, kunhan perunat on valmistettu keittämällä tai höyryttämällä ja ilman liiallista suolaa tai rasvaa.

Asia selviää The Pennsylvania State -yliopiston tutkimuksesta.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Vanhan Ajan Kaalilaatikko Resepti?

Voiko keittoa lämmittää monta kertaa?

Keitto hyvä vaihtoehto uudelleen lämmitettäväksi – Keitto on esimerkki ruuasta, jota valmistetaan usein iso määrä sekä uudelleen lämmitetään useaan kertaan. Ravintoarvojen kannalta suurta ongelmaa ei vaikuta olevan. – Keitto on siinä mielessä hyvä ruoka uudelleen lämmitettäväksi, että myös sen liemi syödään.

 • Esimerkiksi kivennäisaineet liukenevat lämmitettäessä liemeen, ravitsemustieteen yliopistonlehtori Raisa Valve toteaa.
 • Pilaantuminen on harvoin vaarallista, se on vain epämiellyttävää.
 • Annika Pihlajasaari, Evira Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastaja Annika Pihlajasaari muistuttaa ison keittosatsin tekijää nopean jäähdyttämisen ja säilyttämisen merkityksestä.

Ruuan tulee olla joko kunnolla kuumaa tai kylmää. – Ongelma on se aika, jolloin ruoka on alle +60 astetta ja yli +6 astetta. Huoneenlämpöinen tai puolilämpöinen ovat bakteereille otollisimmat kasvulämpötilat, Pihlajasaari sanoo. Nopeasti jäähdytetyn ja oikein säilytetyn (maksimissaan +6 astetta) ruuan syömäkelpoisuutta voi tarkastella aistien kautta.
Näytä koko vastaus

Paljonko ruokaa 30 hengelle?

Ruuat –

 • Noutopöytään varataan 350–700 g ruokaa/vieras, juhlien keston ja luonteen mukaan.
 • Lakkiaisissa ruokaa menee yleensä vähemmän, sillä moni kiertää päivän aikana useampia paikkoja.
 • Matkojen päästä saapuvat vieraat voivat olla nälkäisiä.
 • Miehet ja nuoret syövät enemmän.
 • Pääraaka-ainetta (liha tai kala) tarvitaan 140–180 g vierasta kohden, päälisäkettä, kuten pastasalaattia 150–200 g, graavikalaa ja kylmiä lihaleikkeleitä noin 50 g, voileipiä ainonana ruokalajina 3 kpl, voileipäkakkua reilu sentin pala, pikkuleipiä 1 kpl/laji, karjalanpiirakoita ja pasteijoita varataan 1–2 kpl.
 • Kuuden munan täytekakusta riittää 20 hengelle, pellillisestä piirakkaa saa noin 30 palaa.

Näytä koko vastaus

Paljonko lohikeittoa 50 hengelle?

Kermainen Lohikeitto Jauhelihakeitto 50 Hengelle Resepti Arvioi: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ( 0 ääntä, keskiarvo 0,00 ) Annoksia: 100 kpl Annoskoko: 300 g Määrä: 30,0 kg

G Gluteeniton, ei lisätty gluteenia sisältäviä viljoja tai viljatuotteita reseptin ainesosana K Kananmunaton, ei lisätty kananmunaa tai munatuotteita reseptin ainesosana S Soijaton, ei lisätty soijapapuja tai soijapaputuotteita reseptin ainesosana L Laktoositon, laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta

Lisää pataan vesi, IsoMitta Kalaliemi -ainekset ja mausteet.

1,700 kg Sipuli
8,000 kg Perunakuutio, tuore
2,500 l Kasvirasvasekoite 15%, laktoositon
2,500 l Kuohukerma, laktoositon

Lisää kiehuvaan liemeen sipulit ja lohkotut perunat. Keitä hiljaisella lämmöllä kypsäksi ja lisää kerma.

8,000 kg Lohi, kuutio tuore
0,333 kg Tilli, tuore
0,100 kg Suola

Lisää lohikuutiot, suola, ja hienonnettu tilli. Hauduta keitto kypsäksi. www.isomitta.fi : Kermainen Lohikeitto
Näytä koko vastaus

Paljonko siemenperunaa hehtaarille?

Pietilät istuttavat kymmenen hehtaaria perunaa kellonympäryksessä – Siemenperuna vilahtaa peltoon yhä tehokkaammin Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia. Kuokka ja perinteinen perunanistutuskone tiputtajineen ovat kaukaista historiaa, kun katselee ammattiviljelijän otteita perunanistutuksessa.

Moderni, puoliautomaattinen kone lannoittaa, sijoittaa siemenen ja muotoilee penkin. Kaikki yhdellä ajokerralla. – Kymmenen hehtaaria päivässä istutetaan, jos kaikki tarvittava on vieressä, Tuomas Pietilä kertoo. Pietilän perunatilan pellolla työ käy sutjakkaasti: Olli Pietilä äestää edeltä keväällä urakoitsijan kääntämää peltoa.

Kalle Pietilä syöttää perunansiemeniä istutuskoneelle. Säiliö vetää kaksi ja puoli tonnia perunaa joka täytöllä. Tuomas ajaa nelirivistä kuppi-istutuskonetta. Veljesten isä Antti on taustajoukoissa mukana ja Tuomaksen vaimo Jaana. – Aloitimme talviperunan istutuksen viime viikon alussa ja tällä viikolla saamme laitettua kaikki peltoon.

 • Viljelyssä on 90 hehtaaria perunaa, josta riittää hommaa koko talveksi; pestävää, harjattavaa ja pakattavaa, Tuomas toteaa.
 • Uusia perunoita päästään syömään heinä-elokuun vaihteessa, Tuomas Pietilä arvioi.
 • Pietilän pellot ovat Marinkaisissa viiden kilometrin säteellä tilakeskuksesta.
 •  Enin osa pelloista on karkeita hietamaita.

Oikein hyviä perunamaita, joissa peruna tykkää kasvaa ja mukuloista tulee kauniita, Tuomas Pietilä kertoo. Ammattiviljelijät ovat jo pitkään istuttaneet perunan leveäharjaisiin penkkeihin. Penkin leveys on 75 – 85 senttiä laidoilta mitattuna. – Penkkikoko riippuu myös maalajista.

Pietilän PerunaMaatalousyhtymän osakkaina veljekset Kalle, Olli ja Tuomas Pietilä, Jaana Pietilä ja Antti Pietilä.Tila työllistää myös yhden ulkopuolisen työntekijän.Perunanviljelyn aloittivat kolmesta hehtaarista Ahto ja Hilja Pietilä vuonna 1975.Nykyinen viljelyala 90 hehtaaria.Tila tuottaa pakattua ruokaperunaa 4 miljoonaa kiloa vuodessa.Peruna markkinoidaan itse kotimaahan ja vientiin.

Istutuskone sijoittaa lannoitteen perunarivin alle ja asettelee siemenperunat lähes sentin tarkasti halutulle etäisyydelle toisistaan, yleensä 24 – 31 sentin välein toisistaan. Istutussyvyys on 10 – 12 senttiä. Tekniikka varmistaa, että syvyys pysyy samana maan muodoista riippumatta.

Hehtaarille laitetaan 1 600 – 2 800 kiloa siementä peruna koosta riippuen. – Rivit ajetaan muotoilijalla vielä kerran, jotta kevätkosteutta säilyisi penkissä pitempään. Varhaisperunan siemenet otettiin itämään maaliskuun lopulla ja ne istutettiin heti toukokuun alussa sataneen lumen sulettua. – Pellolle mentiin ihan tavanomaisessa aikataulussa.

Uusia perunoita päästään syömään heinä-elokuun vaihteessa, Tuomas Pietilä arvioi. Talviperunalle riittää lyhyt herätysidätys niin, etteivät idut irtoa kylvettäessä. – Varhaisperunaa on joitakin hehtaareja. Pääasiassa tuotamme talviperunaa eli ruokaperunaa.

Viljelyssä on toistakymmentä lajiketta. – Vuosittain käsittelemme ja pakkaamme neljä miljoonaa kiloa perunaa. Kaikki markkinoidaan itse. Osa menee suoraan maakunnan kauppoihin ja pääosa Etelä-Suomen markkinoille. Pietilät ovat myös vieneet perunaa. Viime talvena ruokaperunaa vietiin Baltian maihin. Pietilän perunatila on kasvanut huomattavasti vuosikymmenten mittaan.

Perunanviljelyn aloittivat kolmesta hehtaarista veljesten isovanhemmat Ahto ja Hilja Pietilä vuonna 1975. Nykyisin tila on maatalousyhtymä ja perunan ohella viljellään porkkanaa sekä kiertoviljelykasveja. : Pietilät istuttavat kymmenen hehtaaria perunaa kellonympäryksessä – Siemenperuna vilahtaa peltoon yhä tehokkaammin
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Kung Pao Chicken Resepti?

Paljonko salaattia 50 hengelle?

Suolaiset tarjoilut: – Sämpylät, leivät, voileipäkakku, suolaiset piirakat/tortut, salaatit, kala, liha, juustot Sämpylä-/leipätaikinasta, jossa on nestettä 5 dl, saa noin 40 pientä sämpylää, 2-3 patonkia, 2 vuokaleipää tai yhden peltileivän. Varaa pitkänomaista voileipäkakkua noin 2 cm:n paksuinen viipale syöjää kohti, valmiita voileipiä 2-3.

 1. Varaa pitkänomaista voileipäkakkua noin 2 cm:n paksuinen viipale syöjää kohti, valmiita voileipiä 2-3.
 2. Uuninpannullisesta suolaista piirakkaa saa noin 30 palaa.
 3. Pyöreästä piirakasta (halkaisija noin 26 cm) saa noin 12 palaa.
 4. Suolaista piirakkaa varataan 1,5 palaa kutakin vierasta kohden.
 5. Salaattia varataan noin 2 dl vierasta kohti, salaatinkastiketta 2-3 rkl.

Savukalaa varataan perkaamattomana noin 200 g ja fileenä 150 g vierasta kohti. Graavi- tai kylmäsavukalaa kalaa riittää 75 g, muun tarjottavan ohessa. Paahto- tai muuta kypsää paistia kannattaa varata 150 g vierasta kohti. Keitettyjä perunoita varataan 2-3 kpl (200g).
Näytä koko vastaus

Paljonko Kotikaljaa juhliin?

Alkoholi –

Tervehdysmaljaksi noin 1 dl kuohuviiniä tai samppanjaa vierasta kohti. Varaa 10 vieraalle 1 litraa, 50 vieraalle 5 litraa ja 100 vieraalle 10 litraa kuohuvaa. Muista varata aina myös alkoholiton vaihtoehto. Aterialle varataan 2 lasillista viiniä vierasta kohti. Varaa siis 10 vieraalle 3 litraa eli 4 pulloa kutakin viiniä.

Lue myös: Suuren kuohuviinitestin yllättäjä: “Kuin olisi marjatorttu valahtanut suuhun!”
Näytä koko vastaus

Paljonko tarjottavaa 10 hengelle?

Ruuat –

 • Noutopöytään varataan 350–700 g ruokaa/vieras, juhlien keston ja luonteen mukaan.
 • Lakkiaisissa ruokaa menee yleensä vähemmän, sillä moni kiertää päivän aikana useampia paikkoja.
 • Matkojen päästä saapuvat vieraat voivat olla nälkäisiä.
 • Miehet ja nuoret syövät enemmän.
 • Pääraaka-ainetta (liha tai kala) tarvitaan 140–180 g vierasta kohden, päälisäkettä, kuten pastasalaattia 150–200 g, graavikalaa ja kylmiä lihaleikkeleitä noin 50 g, voileipiä ainonana ruokalajina 3 kpl, voileipäkakkua reilu sentin pala, pikkuleipiä 1 kpl/laji, karjalanpiirakoita ja pasteijoita varataan 1–2 kpl.
 • Kuuden munan täytekakusta riittää 20 hengelle, pellillisestä piirakkaa saa noin 30 palaa.

Näytä koko vastaus

Paljonko on yksi annos keittoa?

Aterian osalla ja syöjän iällä on vaikutusta – Kysyttäessä, paljonko keittoa sitten tulisi tarjoilla, kuuluu vastaus: riippuu paitsi aterian osasta myös syöjästä. Alkukeiton ei tarvitse olla tuhti eikä annoskooltaan suuri, kun taas pääruokana keiton olisi hyvä olla ravitseva ja täyttävä.

 1. Annoskokoja suunnitellessa kannattaa ottaa huomioon myös kohderyhmän ikä.
 2. Pienille lapsille riittää varmasti pienempi annos, kun taas aikuisella on erilaiset tarpeet ravintoaineiden osalta.
 3. Aina parempi, jos ruokalistassa on valittavana erikokoisia keittoja.
 4. Jos tämä ei ole mahdollista, voi asiakkaalta tietysti myös suoraan kysyä, kuinka suuri annos hänelle maistuisi.

Kiveen kirjoitettuja sääntöjä ei keittojen annoskokojen osalta siis ole, mutta viitteellinen suositus on seuraavanlainen:

alkuruokakeitot 0,15–0,2 l pääruokakeitot 0,25–0,5 l

Näytä koko vastaus

Paljonko lohta per henkilö keittoon?

Kermainen Lohikeitto Jauhelihakeitto 50 Hengelle Resepti Arvioi: ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ ( 0 ääntä, keskiarvo 0,00 ) Annoksia: 100 kpl Annoskoko: 300 g Määrä: 30,0 kg

G Gluteeniton, ei lisätty gluteenia sisältäviä viljoja tai viljatuotteita reseptin ainesosana K Kananmunaton, ei lisätty kananmunaa tai munatuotteita reseptin ainesosana S Soijaton, ei lisätty soijapapuja tai soijapaputuotteita reseptin ainesosana L Laktoositon, laktoosia < 0,01 g / 100 g nautintavalmista tuotetta

Lisää pataan vesi, IsoMitta Kalaliemi -ainekset ja mausteet.

1,700 kg Sipuli
8,000 kg Perunakuutio, tuore
2,500 l Kasvirasvasekoite 15%, laktoositon
2,500 l Kuohukerma, laktoositon

Lisää kiehuvaan liemeen sipulit ja lohkotut perunat. Keitä hiljaisella lämmöllä kypsäksi ja lisää kerma.

8,000 kg Lohi, kuutio tuore
0,333 kg Tilli, tuore
0,100 kg Suola

Lisää lohikuutiot, suola, ja hienonnettu tilli. Hauduta keitto kypsäksi. www.isomitta.fi : Kermainen Lohikeitto
Näytä koko vastaus

Paljonko varataan lohta per henkilö?

Paljonko kalaa tulisi varata joulupöytään per ruokailija? – Tarvittava kalan määrä riippuu Pro Kala ry:n mukaan muutamasta asiasta. Jos on tarkoituksena tarjoilla ainoastaan pääruoka, kannattaa annoskoon olla isompi, kuin jos samalla syödään myös alku- ja jälkiruoka.

 1. Alan määrään vaikuttaa myös se, missä muodossa kalansa ostaa: valmista fileetä ei tarvita yhtä paljon kuin kokonaista kalaa, jonka painosta osa häviää fileoidessa.
 2. Noutopöydästä syödään usein montaa sorttia ruokaa, joten kalaa ei tarvita aivan täyttä annosta jokaiselle.
 3. Perkaamatonta kalaa kannattaa pääruokaa varten varata noin 250 grammaa annosta kohden,

Perattua kalaa, jossa on nahka ja ruodot jäljellä, tarvitaan noin 150–200 grammaa, Valmista fileetä voi annokseen laittaa 100–150 grammaa. Pienissä kaloissa voi määrää suunnitella myös kappaleiden mukaan: silakoita perattuna tai fileinä voi varata kuudesta kahdeksaan kappaletta ruokailijaa kohden.
Näytä koko vastaus