Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti?

Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti

Voiko Jauhelihapihvejä tehdä ilman korppujauhoja?

Helpot jauhelihapihvit valmistuvat ilman korppujauhoja ja kananmunaa. Tarvitset jauhelihan lisäksi vain suolaa ja pippuria. Nämä pihvit sopivat siis myös maidotonta, munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Munaton Maidoton Laktoositon Gluteeniton
Näytä koko vastaus

Voiko lihapullia tehdä ilman korppujauhoja?

Lihapullat voit maustaa yrteillä. Lihapulliin et tarvitse välttämättä kananmunaa tai korppujauhoja. Naudanjauheliha pysyy aivan hyvin koossa ja on pyöriteltävissä pulliksi ilmankin. Mausta lihapullat sitruunankuorella, niin saat niihin pirteän raikkaan maun.
Näytä koko vastaus

Miksi Lihapullissa on korppujauhoja?

Vinkki 1: Korppujauhoja (tai leipää) ei saa unohtaa – Korppujauhojen tai leivän tehtävä on sitoa lihasta tihkuvaa rasvaa. Etenkin karitsasta ja possusta tulee kumipalloja, jos taikinassa ei ole mitään sidosainetta pitämässä kiinni juoksevaksi muuttuvasta rasvasta.
Näytä koko vastaus

Mikä kastike Lihapulliin?

“Paras kastikepohja” – Lihapullat vaativat myös kastikkeen. Klassikkovalinta lihapullille on ruskea kastike. – Paistinliemeen perustuva sipulikermakastike (ei liikaa kermaa). Tein juuri pari päivää sitten, nimimerkki Konstikas vinkkaa aiemman jutun kommenteissa lempitavastaan tehdä lihapullia.

 • Herkullinen paistinliemeen tehty kastike on myös Hanna Gullichsenin vuonna 2015 julkaisemassa kirjassa 400 g – parhaat jauhelihareseptit,
 • Paistinpannulle jäävä liemi kannattaa ehdottomasti hyödyntää, eikä kaapaista pois.
 •  Paistettuasi pullat, pannulle jäävä maukas paistoliemi on paras kastikkeen pohja.

Älä siis pyyhi sitä talouspaperilla hukkaan, vaan tee siitä kastike, kirjassa kerrotaan. – Jos osaat tämän kastikkeen, pääset pitkälle. Näin valmistat herkullisen ruskean kastikkeen kirjan ohjeella.
Näytä koko vastaus

Millä voi korvata Korppujauhon?

Julkaistu 15.05.2006 14:54 (Päivitetty 15.05.2006 14:56 ) Kun pitää korppujauhottaa kakkuvuoka, niin entä jos ei ole korppujauhoja? Käyvätkö vehnäjauhot? Hei! Korppujauhot voi korvata vaikkapa kaurahiutaleilla, mannaryyneillä tai kauraleseellä. Venhäjauhot eivät ole kovin hyvä leivitykseen, vaan joku hieman karkeampi. Terveisin, Arja Savela
Näytä koko vastaus

Miksi Jauhelihapihvit ei pysy kasassa?

Jauhelihapihvien valmistaminen on periaatteessa hyvin yksinkertainen juttu. Raaka-aineiden valinnalla, kypsennysmenetelmällä ja muutamalla pikku niksillä voit kuitenkin vaikuttaa merkittävästi pihvien makuun ja rakenteeseen. Jauhelihapihvejä voi valmistaa monella tapaa, eikä mikään niistä ole välttämättä yhtään huonompi tai väärempi kuin toinen.

Raaka-aineiden ja valmistustavan valinnassa pätee kuitenkin muutama nyrkkisääntö, jotka on hyvä ottaa huomioon. Jauhelihan valinta Jauhelihojen erot näkyvät lähinnä eläinlajissa ja rasvapitoisuudessa. Eläimen valinta on enimmäkseen makuasia – joku tykkää possunlihasta ja toinen naudasta. Naudan jauheliha on väriltään tummempaa ja punaisempaa, ja sitä löytyy useammalla eri rasvapitoisuudella.

Porsaan jauheliha on maultaan miedompaa, väriltään vaaleampaa ja usein melko rasvaista. Rasvan määrää ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä se antaa jauhelihapihveille paljon makua ja mehevyyttä. Pelkästä porsaanlihasta jauhettuun jauhelihaan törmää nykyään aika harvoin.

 1. Suurin osa jauhelihaherkuista valmistuu sika-nauta- tai naudan jauhelihasta.
 2. Taikinan raaka-aineet Arkisen, pannulla tai uunissa paistettavan jauhelihapihvin taikinaan laitetaan usein muutakin kuin pelkkää jauhelihaa.
 3. Hienoksi kuutioitu sipuli (pannun kautta tai raakana) on kuin tehty jauhelihapihvin mausteeksi.

Suola ja rouhittu mustapippuri riittävät perusmausteiksi, mutta taikinaa voi tuunata makunsa mukaan muillakin mausteilla ja maustekastikkeilla. Usein taikinaa jatketaan myös nesteessä turvotetuilla korppujauhoilla, kuskusilla tai vaalealla leivällä, joka antaa pihveille pehmeämmän ja huokoisemman rakenteen. Jauhelihataikinaa jatketaan usein kananmunalla ja kostutetuilla korppujauhoilla Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet on nopeasti lueteltu – naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Lihaksi kannattaa valita rasvaisempi jauheliha, sillä varsinkin kuumassa grillissä valmistettuna pihvistä voi muuten tulla liian kuiva. Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet kaikessa yksinkertaisuudessaan Jauhelihapihvien muotoilu Jauhelihapihvit saa muotoiltua helposti käsin. Kädet kannattaa välillä kostuttaa öljyllä tai kylmällä vedellä, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Taikinasta otetaan sopivan kokoinen kimpale, joka painellaan ensin tiukaksi palloksi.

 • Näin rakenteesta saadaan tiiviimpi ja pihvit pysyvät paremmin koossa kypsennyksen aikana.
 • Taikinapallo painellaan kämmenten välissä tai alustaa vasten pihviksi, samalla reunoja muotoillen.
 • Pihviin kannattaa muotoilun lopuksi painaa kuoppa, sillä pihvit tahtovat kohota keskeltä kypsyessään.
 • Eskikuopan ansiosta pihvi jää paremmin pihvin muotoon.

Jauhelihapihvit voi muotoilla myös siihen tarkoitetulla prässillä. Muovinen pihviprässi on edullinen tapa saada tasakokoisia ja särmän muotoisia jauhelihapihvejä. Varsinkin hampurilaispihvien muotoilussa kannattaa hyödyntää tätä turhakkeeksikin haukuttua keittiövälinettä. Käsin muotoiltu jauhelihapihvi ja prässätty hampurilaispihvi Jauhelihapihvien kypsentäminen Hampurilaispihvien grillaamisesta olikin tuossa jo puhetta. Kuten monet muutkin liharuoat, myös jauhelihapihvit saavat mahtavaa savuista makua ja herkullisen värin, kun ne kypsennetään kuumassa grillissä.

 1. Grillaaminen ei kuitenkaan ole kaikille ihan arkipäiväinen rutiini Suomen kesän kaatosateissa tai talven pakkasilla.
 2. Arkisemmat menetelmät – pannulla tai uunissa paistaminen – ovat hyviä nekin.
 3. Paistinpannulla pienessä rasvamäärässä paistaminen on varmasti se suosituin tapa, ja sillä saakin pihveihin hyvän maun ja paistopinnan.
You might be interested:  Arctic Blue Gin Resepti?

Entäpä jos pihvejä onkin vähän reilumpi määrä paistettavana ja pannulle mahtuu vain muutama pihvi kerrallaan? Isompi määrä jauhelihapihvejä kannattaa paistaa uunissa, sillä uunipellille mahtuu hyvin toistakymmentä pihviä ja kaikki kypsyvät samaan aikaan. Uunissa saa paistettua suuremman määrän jauhelihapihvejä kerralla, mutta väri jää pannulla paistettuja vaaleammaksi. Jauhelihasta saa siis valmistettua pihvejä moneen makuun ja tarpeeseen. Raaka-aineiden valinnalla, muotoilulla ja kypsennystavalla on paljon vaikutusta lopputulokseen, ja jokainen jauheliharuokien ystävä tietää varmasti monta muutakin salaisuutta täydellisten jauhelihapihvien reseptiin.
Näytä koko vastaus

Miten tehdä itse korppujauhoja?

Itse tehty korppujauho Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti Korppujauhoja ei tarvitse ostaa, ne voi tehdä kätevästi itse yli jääneistä leivänkannikoista, tai, Leivän voi laittaa huoneenlämpöön kuivamaan korpuksi kannettomaan, ilmavaan astiaan. Jos korppujen valmistumisella on kiire, voi leivän myös kuivattaa matalalla lämmöllä uunissa tai leivänpaahtimessa.
Näytä koko vastaus

Miksi Mureketaikinaan laitetaan korppujauhoja?

Yksi HK Lihakoulun ja verkkosivujemme chatin haetuimmista ja kysytyimmistä resepteistä on perinteiset lihapullat. Mitä taikinaan kannattaa laittaa? Kuinka saan parhaiten pyöriteltyä nättejä pyöryköitä? Onko mureketaikina eri kuin lihapullataikina? On mukava huomata, että tämä perinteinen mummolaherkku pitää edelleen pintansa, uusien ja eksoottisten makujen tullessa yhä yleisemmiksi. Lihapullien perusraaka-aineet ovat jauheliha, sipuli, korppujauhot, vesi tai maito, kananmuna ja mausteet. Jauhelihan laadun voi kukin päättää omien mieltymyksiensä mukaan, mutta itse tykkään käyttää rasvaisempaa sika-nauta jauhelihaa. Lihan rasva kun antaa pyöryköille mukavasti makua ja mehevyyttä.

 1. Myös esimerkiksi vähärasvaisempi naudan paistijauheliha käy ihan yhtä hyvin, maku ja rakenne ovat vain erilaiset.
 2. Orppujauho ei ole pelkästään pula-ajalta peräisin oleva lihan jatkeaine, vaan sen avulla pullista saadaan rakenteeltaan pehmeämpiä ja kuohkeampia.
 3. Orppujauho pitää ensin turvottaa nesteessä, esimerkiksi vedessä tai maidossa.

Kananmunan tarkoitus puolestaan on sitoa ja kiinteyttää, eli tehdä pullista ja pihveistä paremmin koossa pysyviä kypsentämisen aikana. Mikäli haluat lihapullista napakoita, jätä korppujauho kokonaan pois tai vähennä sen määrää. Sipuli leikataan pieniksi kuutioiksi, ja se kannattaa käyttää pannun kautta ennen taikinaan lisäämistä. Taikinan maustamiseen riittää yksinkertaisimmillaan suola ja ripaus mustapippuria myllystä. Jos kaipaat vähän lisää makua elämään, kokeile maustaa taikina vaikka valkosipulilla, savupaprikajauheella, chipotle-chilillä tai tuoreilla yrteillä. Taikina vaivataan tasaiseksi ja annetaan vetäytyä jääkaapissa. Kylmästä taikinasta on helpompi muovailla pullia ja pihvejä. Pullien muotoilu onnistuu helposti, kun kostutat kämmenet vedellä tai sipaiset niihin vähän rypsiöljyä. Näin taikina ei tartu käsiin, ja saat pullista kauniin pyöreitä. Taikina kannattaa ensin muotoilla kokonaan pulliksi tai pihveiksi, ja ryhtyä paistohommiin vasta sen jälkeen. Perinteisesti lihapullat kypsyvät paistinpannulla, mutta suurempi määrä kannattaa kypsentää uunissa.225 asteisessa uunissa siihen menee 10-15min. Jauhelihapihvit muotoillaan kämmentä vasten, välillä pihviä käännellen. Painele pihviä litteäksi, muotoile reunoja tasaisiksi kämmensyrjää vasten, kunnes pihvi näyttää särmältä. Jauhelihapihvit tuppaavat helposti “pullistumaan” ja muuttumaan paksummiksi paistamisen aikana. Siksi pihvit kannattaa muotoilla keskeltä hiukan ohuemmiksi kuin reunoilta. Lihamureke eli färssi onnistuu samasta taikinasta kuin lihapullat ja pihvitkin. Taikinan voi kuitenkin jättää pehmeämmäksi kuin lihapullia tehdessä, sillä mureketta ei tarvitse kypsentämisen aikana käännellä. Voit siis halutessasi jättää vaikkapa kananmunan pois taikinasta. Lihapullia ei tule kypsentää liian montaa kerrallaan, jotta niitä pääsee helposti kääntelemään pannulla. Kääntelyssä on varsinkin alkuvaiheessa syytä olla melko helläotteinen. Kypsymisaika riippuu lihapullien koosta ja pannun lämpötilasta, mutta kypsä pulla tuntuu painettaessa napakalta, ja aina voi varmistaa kypsyyden tekemällä pienen kurkistusviillon yhden pullan kylkeen.
Näytä koko vastaus

Mitä korppujauhot on?

Korppujauhoa. Maustettua pankoa. Korppujauho on ruoanlaitossa ainesosa, jota käytetään muun muassa mureketaikinaan sekä lihan, kalan ja kasvisten leivittämiseen sekä laatikkoruokien ja kinkun kuorruttamiseen. Leivonnassa korppujauhoa käytetään kakku- ja leivosvuokien jauhottamiseen leivonnaisen vuoasta irrottamisen helpottamiseksi.
Näytä koko vastaus

Mikä kastike sopii Jauhelihapihvien kanssa?

Ruskea kastike tai pippurikastike ovat tuttuja jauhelihapihvien kavereita, ja valmistuvat kätevästi myös valmiista Pirkka kastikejauheista.
Näytä koko vastaus

Miten tehdään pippurikastike?

Valmistusohje – Murskaa pippurit huhmareessa tai nuijimalla ne pussin sisällä. Laita pippurimurska kattilaan ja kuullota voissa pari minuuttia. Kaada joukkoon konjakki, lihaliemi ja kerma. Hauduta miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja sinapilla ja tarjoile lihan kanssa.
Näytä koko vastaus

Mistä korppujauhot on tehty?

Myllyn Paras Korppujauho jauhetaan korpuista, jotka leivotaan vehnäjauhoista. Ennen pakkaamista korppujauhot seulotaan sopivaan karkeuteen.
Näytä koko vastaus

Voiko Pankojauhot korvata Korppujauholla?

Pankojauhot taipuvat leivontaan – Pankojauhojen käyttätarkoituslista ei tähän lopu. Tavalliset korppujauhot voi korvata pankojauhoilla myös laatikoiden, keittojen, kastikkeiden, taikinoiden ja jauhelihapihvien täyteaineena. Leivonnassa pankojauhoja voi käyttää korppujauhojen tilalla kakkuvuoan leivityksessä.

 • Niistä saa myös esimerkiksi juustokakkuihin superrapean kuorrutteen mantelijauhoihin sekoittuna.
 • Voihin, sokeriin ja mantelijauhoihin lisättynä pankojauhoista syntyy lisäksi yhtä rapea juustokakkupohja.
 • Tomidalla on ruuanlaittajalle kuitenkin varoituksen sana: pankojauhojen laatuero on valtava.
 • Yleensä halpa hinta ei lupaa hyvää, vaan laadusta joutuu hieman maksamaan.
You might be interested:  Rocky Road Fudge Resepti?

Aidot japanilaiset pankojauhot maksavat enemmän, mutta ero lopputuloksessa sekä rapeuden että maun suhteen verrattuna halvempiin laatuihin on huomattava. Huonompilaatuisilla jauhoilla ei välttämättä saa aikaiseksi odotettua ja kehuttua rapeaakin rapeampaa lopputulosta.
Näytä koko vastaus

Mikä on Pankojauho?

Pankojauho on japanilainen versio korppujauhoista. Niiden avulla ruokiin saa helposti uskomattoman rapean pinnan. Pankojauhot on tarkoitettu erityisesti leivitykseen ja kuorrutukseen. Pankojauhot ovat perinteisiin korppujauhoihin verrattuna väriltään vaaleampia, rakenteeltaan karkeampia ja kooltaan suurempia.

 • Japanilaiset “ihmejauhot” myös imevät paistettaessa itseensä vähemmän öljyä kuin tavalliset korppujauhot ja juuri näistä syistä lopputuloksesta tulee ilmavampi, kevyempi ja rapeampi kuin perinteisiä korppujauhoja käytettäessä.
 • Pankolla voi kuorruttaa lihojen, kalojen ja kasvisten lisäksi myös vuokaruokien ja laatikoiden pintoja.

Esimerkiksi makaronilaatikkoon saa vastustamattoman rapean pinnan ja yhtä lailla toimii myös joulun perinteisten lanttu– ja porkkanalaatikon kuorrutteena. Ripottele vuokaruoan pinnalle vuole päälle voinokareita ja nosta vuoka uuniin muhimaan. Ainesosat: VEHNÄJAUHO, ruokosokeri, hiiva, suola.

Saattaa sisältää SOIJAA E-koodit: – Ravintosisältö / 100 g: Energia: 369 kcal 1565 kj Rasva: 1.9 g josta tyydyttynyttä: 0.5 g Hiilihydraatit: 72 g josta sokeria: 4.9 g Ravintokuitu: – Proteiini: 14 g Suola: 0.29 g Laktoosi: – Tarkista tuotetiedot aina myös tuotteen pakkauksesta Markkinoija: Berner Oy Hitsaajankatu 24 00810 Helsinki Kikkoman 227g Panko mjöl Ingredienser: VETEMJÖL, rörsocker, jäst, salt.

Kan innehälla SOJA E-koder: – Näringsinnehåll / 100 g: Energi: 369 kcal 1565 kj Fett: 1.9 g varav mättat fett: 0.5 g Kolhydrat: 72 g varav sockerarter: 4.9 g Fiber: – Protein: 14 g Salt: 0.29 g Laktos: – Kontrollera produktinformationen alltid också på förpackningen Marknadsförare: Berner Oy Hitsaajankatu 24 00810 Helsinki
Näytä koko vastaus

Mistä Pankojauhot on tehty?

Rapeutta ja rapsakkuutta japanilaistyylisillä rapeilla Kikkoman Panko -korppujauhoilla Japanilainen pankojauho on keittiön monitaituri, joka sopii niin keittämiseen ja paistamiseen kuin myös friteeraukseen ja leivontaan. tuo useisiin ruokiin erityistä rapeutta.

 1. Jauhot valmistetaan erityisestä vaaleasta, kuorettomasta leivästä.
 2. Pankojauhot imevät itseensä vähemmän rasvaa ja öljyä, minkä ansiosta ruoasta tulee miellyttävän rapeaa.
 3. Pankojauhoja voi käyttää tavallisten korppujauhojen sijaan.
 4. Ne sopivat esim.
 5. Leikkeiden ja kasvisten leivitykseen, laatikkoruokien ja lasagnen kuorrutukseen sekä keittojen, kastikkeiden, jauhelihapihvien, täytteiden ja taikinoiden sidosaineeksi.

Käyttämällä japanilaistyylisiä rapeita Kikkoman Panko -korppujauhoja yhdessä tai herkullisten kanssa loihdit lukuisia rapean rapsakkaita herkkuja. Koska pankojauhot ovat maustamattomia, niitä voi käyttää erinomaisesti myös kanssaja niiden avulla valmistat mainiosti erilaisia makeita ruokia, kuten friteerattuja jälkiruokia, piiraita tai kakkuja. Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti Tässä herkullisessa reseptissä, Broilerin rintafileet täytetään ensin kinkulla ja juustolla, jonka jälkeen ne käännellään ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi japanilaistyylisissä rapeissa, Lopuksi broilerin rintafileet friteerataan sopivassa lämpötilassa kullanruskeiksi. Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti Tämän perunaa, maissia, sipuleita ja sokeriherneitä sisältävän päälle ripotellaan japanilaistyylisiä rapeita, jotka tekevät kuorrutteesta ihanan rapsakan. Perunat kiehautetaan kermaa, kaurajuomaa ja sisältävässä seoksessa, ja antaa puolestaan sipuleihin mietoa makeutta. Näin syntyy perunagratiini, joka ei sovellu ainoastaan lisukkeeksi vaan erinomaisesti myös kasvispääruoaksi. Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti Tähän herkulliseen antavat värikkyyttä kesäkurpitsa, kirsikkatomaatit, persilja ja katkaravut. Kesäkurpitsan sisus koverretaan ensin pois ja paistetaan yhdessä katkarapujen, tomaattien ja persiljan kanssa, minkä jälkeen joukkoon kiehautetaan kerma. Näin syntyy kauniin värikäs täyte kesäkurpitsoihin, jotka paistetaan lopuksi uunissa kypsiksi. Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti Huomio kalan ystävät! Tässä tuore turska saa kaverikseen perunoista, porkkanoista, parsakaalista ja keltaisesta paprikasta valmistettua peruna-kasvisseosta, ja annoksen kruunaa herkullinen panko-voikastike. Erityistä makua voikastikkeeseen antavat salottisipulit, persilja, sitruunan mehu ja, Täydellisen koostumuksensa kastike saa paahdetuista japanilaistyylisistä rapeista, Tämä sopii erinomaisesti gourmet-ruoan ystäville. Leivitettyjen munakoisosiivujen väliin tuleva täyte valmistetaan kevätsipuleista, broilerin jauhelihasta ja tofusta, ja ripauksen rapeutta siihen tuo, Täyte maustetaan, Täytetyt munakoisosiivut paistetaan lopuksi molemmin puolin ja tarjotaan paistettujen siitakesienten kanssa. Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti Nämä herkulliset valmistetaan parsakaalista, kukkakaalista, herkkusienistä ja tomaateista. Kasvikset kätketään perunasoseesta tehtyjen pallojen sisään, jotka leivitetään japanilaistyylisillä rapeilla, Lopuksi kroketit friteerataan kullanruskeiksi ja tarjotaan tomaattikastikkeen kanssa. Kokeile ja ylläty! Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti Tämän rapean valmistukseen tarvitset vain voita, sokeria, mantelijauhetta ja japanilaistyylisiä rapeita, Esipaistetun kakkupohjan päälle levitetään kuohkea juustokakkumassa, johon lisätään sinne tänne suklaasattumia. Kakun päälle tulee vielä lopuksi mantelijauheesta ja tehty kuorrute. Todellinen nautinto herkkusuille! Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti Herkullisen loihdit hetkessä kääntelemällä banaanit jauho-kaneliseoksessa ja japanilaistyylisissä rapeissa, ja friteeraamalla banaanit öljyssä. Entistä herkullisemman ja kauniimman jälkiruoan saat, kun tarjoat näiden rapeiden banaanien kanssa itse tehtyä suklaa- tai karamellikastiketta ja vaniljajäätelöä, ja koristelet annokset vielä mintunlehdillä.
Näytä koko vastaus

Voiko Korppujauhon korvaaminen Kakkuvuoassa?

Korppujauhojen sijaan voit ‘jauhottaa’ kakkuvuoan mannaryyneillä tai kookoshiutaleilla. Kookoshiutaleet antavat myös hyvän maun esim. taatelikakulle.
Näytä koko vastaus

Onko korppujauho gluteeniton?

Millä jauhottaa vuoat gluteenitonta leivottaessa? Alla listausta vuokien jauhottamiseen soveltuvista tuotteista gluteenitonta leivottaessa. Jos mieleesi tulee muita hyväksi havaittuja tuotteita vuokien jauhottamiseen, niin lisääthän vinkin kommentteihin 🙂 1.

 1. Sileäreunainen täytekakkuvuoka ei välttämättä tarvitse jauhotusta ollenkaan.
 2. Leivinpaperi pohjalla ja huolellinen rasvaus riittää.
 3. Ypsän kakun reunat voi pyöräyttää ennen kumoamista irti paletilla tai veitsellä (huom.
 4. Jos vuoka pinnoitettu, pinnoite voi kärsiä) 2.
 5. Gluteeniton korppujauho.
 6. Gluteenittomia korppujauhoja on saatavana miltei kaikista ruokakaupoista.
You might be interested:  Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti?

Yleisimmin näkee, mutta myös on myynnissä useissa kaupoissa.3. Polenta-ryynit. Maissista valmistetut polentaryynit soveltuvat mainiosti vuokien jauhottamiseen. Tarkista kuitenkin pakkauksen tuoteseloste “saattaa sisältää” -merkintöjen varalta.4. Kookoshiutaleet.

Ainakin täytekakkuvuokien jauhottamisessa kookoshiutaleet toimivat oikein hyvin, kahvikakkuvuokia en ole niillä kokeillut jauhottaa.5. Maissijauhot. Maissijauhojen kohdalla on tärkeää tarkistaa pakkauksen tuoteseloste “saattaa sisältää” -merkintöjen varalta. Esimerkiksi Nutanan maissijauho voi sisältää gluteenia, mutta Virtasalmen Viljatuotteen maissijauho on puhdasta ja keliaakikoille soveltuvaa.6.

Karkea riisijauho, Aivan erinomainen kakkujen jauhotukseen, tosin kakun pinta jää jauhon väristä johtuen hieman vaaleaksi. Karkeaa riisijauhoa valmistaa Farina.7. Kaakaojauhe (tumma sokeroimaton) käy erityisesti suklaakakkujen valmistuksessa vuoan jauhottamiseen.
Näytä koko vastaus

Miten tehdä itse korppujauhoja?

Itse tehty korppujauho Jauhelihapihvit Ilman Korppujauhoja Resepti Korppujauhoja ei tarvitse ostaa, ne voi tehdä kätevästi itse yli jääneistä leivänkannikoista, tai, Leivän voi laittaa huoneenlämpöön kuivamaan korpuksi kannettomaan, ilmavaan astiaan. Jos korppujen valmistumisella on kiire, voi leivän myös kuivattaa matalalla lämmöllä uunissa tai leivänpaahtimessa.
Näytä koko vastaus

Miksi Jauhelihapihvit ei pysy kasassa?

Jauhelihapihvien valmistaminen on periaatteessa hyvin yksinkertainen juttu. Raaka-aineiden valinnalla, kypsennysmenetelmällä ja muutamalla pikku niksillä voit kuitenkin vaikuttaa merkittävästi pihvien makuun ja rakenteeseen. Jauhelihapihvejä voi valmistaa monella tapaa, eikä mikään niistä ole välttämättä yhtään huonompi tai väärempi kuin toinen.

 • Raaka-aineiden ja valmistustavan valinnassa pätee kuitenkin muutama nyrkkisääntö, jotka on hyvä ottaa huomioon.
 • Jauhelihan valinta Jauhelihojen erot näkyvät lähinnä eläinlajissa ja rasvapitoisuudessa.
 • Eläimen valinta on enimmäkseen makuasia – joku tykkää possunlihasta ja toinen naudasta.
 • Naudan jauheliha on väriltään tummempaa ja punaisempaa, ja sitä löytyy useammalla eri rasvapitoisuudella.

Porsaan jauheliha on maultaan miedompaa, väriltään vaaleampaa ja usein melko rasvaista. Rasvan määrää ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä se antaa jauhelihapihveille paljon makua ja mehevyyttä. Pelkästä porsaanlihasta jauhettuun jauhelihaan törmää nykyään aika harvoin.

Suurin osa jauhelihaherkuista valmistuu sika-nauta- tai naudan jauhelihasta. Taikinan raaka-aineet Arkisen, pannulla tai uunissa paistettavan jauhelihapihvin taikinaan laitetaan usein muutakin kuin pelkkää jauhelihaa. Hienoksi kuutioitu sipuli (pannun kautta tai raakana) on kuin tehty jauhelihapihvin mausteeksi.

Suola ja rouhittu mustapippuri riittävät perusmausteiksi, mutta taikinaa voi tuunata makunsa mukaan muillakin mausteilla ja maustekastikkeilla. Usein taikinaa jatketaan myös nesteessä turvotetuilla korppujauhoilla, kuskusilla tai vaalealla leivällä, joka antaa pihveille pehmeämmän ja huokoisemman rakenteen. Jauhelihataikinaa jatketaan usein kananmunalla ja kostutetuilla korppujauhoilla Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet on nopeasti lueteltu – naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Lihaksi kannattaa valita rasvaisempi jauheliha, sillä varsinkin kuumassa grillissä valmistettuna pihvistä voi muuten tulla liian kuiva. Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet kaikessa yksinkertaisuudessaan Jauhelihapihvien muotoilu Jauhelihapihvit saa muotoiltua helposti käsin. Kädet kannattaa välillä kostuttaa öljyllä tai kylmällä vedellä, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Taikinasta otetaan sopivan kokoinen kimpale, joka painellaan ensin tiukaksi palloksi.

 1. Näin rakenteesta saadaan tiiviimpi ja pihvit pysyvät paremmin koossa kypsennyksen aikana.
 2. Taikinapallo painellaan kämmenten välissä tai alustaa vasten pihviksi, samalla reunoja muotoillen.
 3. Pihviin kannattaa muotoilun lopuksi painaa kuoppa, sillä pihvit tahtovat kohota keskeltä kypsyessään.
 4. Eskikuopan ansiosta pihvi jää paremmin pihvin muotoon.

Jauhelihapihvit voi muotoilla myös siihen tarkoitetulla prässillä. Muovinen pihviprässi on edullinen tapa saada tasakokoisia ja särmän muotoisia jauhelihapihvejä. Varsinkin hampurilaispihvien muotoilussa kannattaa hyödyntää tätä turhakkeeksikin haukuttua keittiövälinettä. Käsin muotoiltu jauhelihapihvi ja prässätty hampurilaispihvi Jauhelihapihvien kypsentäminen Hampurilaispihvien grillaamisesta olikin tuossa jo puhetta. Kuten monet muutkin liharuoat, myös jauhelihapihvit saavat mahtavaa savuista makua ja herkullisen värin, kun ne kypsennetään kuumassa grillissä.

 • Grillaaminen ei kuitenkaan ole kaikille ihan arkipäiväinen rutiini Suomen kesän kaatosateissa tai talven pakkasilla.
 • Arkisemmat menetelmät – pannulla tai uunissa paistaminen – ovat hyviä nekin.
 • Paistinpannulla pienessä rasvamäärässä paistaminen on varmasti se suosituin tapa, ja sillä saakin pihveihin hyvän maun ja paistopinnan.

Entäpä jos pihvejä onkin vähän reilumpi määrä paistettavana ja pannulle mahtuu vain muutama pihvi kerrallaan? Isompi määrä jauhelihapihvejä kannattaa paistaa uunissa, sillä uunipellille mahtuu hyvin toistakymmentä pihviä ja kaikki kypsyvät samaan aikaan. Uunissa saa paistettua suuremman määrän jauhelihapihvejä kerralla, mutta väri jää pannulla paistettuja vaaleammaksi. Jauhelihasta saa siis valmistettua pihvejä moneen makuun ja tarpeeseen. Raaka-aineiden valinnalla, muotoilulla ja kypsennystavalla on paljon vaikutusta lopputulokseen, ja jokainen jauheliharuokien ystävä tietää varmasti monta muutakin salaisuutta täydellisten jauhelihapihvien reseptiin.
Näytä koko vastaus

Miten tehdä korppujauhoja?

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita edellispäiväisiä leipäviipaleita tai tähteeksi jääneitä leivän kannikoita uunipellille ja paahda niitä kunnes ne ovat kullanruskeita, kuivia ja rapeita. Raasta leipä monitoimikoneessa.
Näytä koko vastaus