Juusto-parsakaalikeitto Resepti?

Juusto-parsakaalikeitto Resepti

Mitä voi tehdä Parsakaalista?

Parsakaali sopii upeasti erilaisiin wokkeihin, gratiineihin, piiraisiin ja keittoihin. Parsakaali on parhaimmillaan nuppujen ollessa vielä pieniä ja terälehtien vihreitä. Tällöin parsakaalin varsi on vielä pehmeä. Älä heitä vartta pois, sillä, sitä voi käyttää ruoanlaittoon kuten kukinto-osiakin!
Näytä koko vastaus

Kauanko parsakaalia kuuluu keittää?

Parsakaalin keittäminen ja keittoaika – Keittäminen on helppo tapa kypsentää parsakaali, mutta vaatii hieman tarkkuutta. Broccoli kypsyy melko nopeasti ja on parhaimmillaan, kun sitä ei kypsennä läpikypsäksi, vaan malttaa jättää rakenteeseen suutuntumaa.

  • Huuhdo kaali huolellisesti ennen keittämistä mahdollisten multajäämien ja toukkien varalta.
  • Eitä parsakaali kypsäksi kiehuvassa vedessä.
  • Oska varret vaativat pidemmän kypsymisajan kuin kukinto, laita kaali varsi edellä kattilaan.
  • Varsiosan on peityttävä kokonaan veden alle, mutta kukinto voi jäädä vedenpinnan yläpuolelle.

Se kypsyy kannen alla höyryssä. Halutessasi voit keittää parsakaalin myös kukinnoiksi paloiteltuna. Muista myös tällöin hyödyntää varsi. Lisää varren palat kiehuvaan veteen ensin ja kukinnot parin minuutin kuluttua. Parsakaalin keittoaika on 6-8 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Pitääkö tuore parsakaali keittää?

Parsakaali – Syö se raakana. Kuumentaminen hävittää myrosinaasi-nimisen entsyymin, joka auttaa puhdistamaan maksaa karsinogeeneistä. Toisaalta parsakaali ja muut ristikukkaiskasvit, kuten kaali, kukkakaali, lehtikaali ja ruusukaali, ovat hyviä esimerkkejä vihanneksista, joita pitäisi syödä sekä raakana että kypsennettynä.
Näytä koko vastaus

Onko kellastunut parsakaali syötävää?

Helppo vinkki parsakaalin säilyttämiseen Parsakaali on superterveellinen kasvis, joka valitettavasti pilaantuu nopeasti. Juusto-parsakaalikeitto Resepti Saat parsakaalin säilymään pidempään, jos leikkaat varteen uuden imupinnan ja asetat parsakaalin astiaan veteen kukkakimpun tapaan. Kun parsakaali kellastuu, se on jo pilalla. : Helppo vinkki parsakaalin säilyttämiseen
Näytä koko vastaus

Saako marsut syödä parsakaalia?

Muita hyvin vitamiini ja kuitupitoisia kasviksia ovat punajuuri, lanttu, nauris ja varsiselleri. Kaaleista marsulle voi antaa valko- ja kiinankaalia, savoijinkaalia, kukka- sekä parsakaalia.
Näytä koko vastaus

Pitääkö parsakaali huuhtoa?

Parsakaali ja kukkakaali – Parsakaalin ja kukkakaalin pintaan eliöt takertuvat erityisen helposti ja tästä syystä näitä kannattaa liottaa vesikulhossa pari minuuttia ennen pesemistä kylmällä, juoksevalla vedellä.
Näytä koko vastaus

Voiko parsakaalia paistaa pannulla?

Sääntö numero yksi: älä ylikypsennä! – Parsakaali on parhaimmillaan napakaksi kypsennettynä ja pannulla paistaminen tai uunissa paahtaminen tuo sen aromit parhaiten esiin. Pakasteparsakaalille riittää parin minuutin keitto niukassa vedessä tai nopea paistaminen kuumalla pannulla, kuten tässä parsakaaliwokissa.

Pakastettu parsakaali kannattaa lisätä ruokien joukkoon vasta siinä vaiheessa, kun kypsennystä on jäljellä vain pari minuuttia. Parsakaaliwokkimme on saanut inspiraatiota Aasiasta, jossa wokkaaminen on yleinen tapa valmistaa ruokia. Wokkaamisessa tärkeää on muistaa, että pannun tulee olla riittävän kuuma, jotta ainekset paistuvat eivätkä keity.

Näin pakasteparsakaali säilyy kauniin vihreänä ja herkullisena. Valkosipulikastikkeen maustavat valkosipulin lisäksi soijakastike, riisiviinietikka ja mirin. Mirinin eli makean japanilaisen maustekastikkeen voi jättää pois, jos sitä ei löydy kaupastasi, mutta se tuo kivan säväyksen makumaailmaan.
Näytä koko vastaus

Voiko koko parsakaalin syödä?

Vieläkö on ruokametsureita, jotka nakkaavat parsakaalin varren suoraan biojätteeseen? Ei kannattaisi! Myös parsakaalin varsi on syötävää: syö tankoparsan tapaan, käytä vaikkapa keittoon tai lisää kypsänä salaattiin.
Näytä koko vastaus

Onko parsakaali terveellistä?

Syö parsakaalia: vihreästä terveyspommista löytyi ainesosa, joka voi ehkäistä syöpää!

  • Voit onnitella itseäsi, jos syöt mieluusti parsakaalia: tutkimusten mukaan se on todellinen terveyspommi.
  • Uusimman tiedon mukaan parsakaalissa on myös tiettyä entsyymiä, jolla saattaa olla merkittäviä syövän ehkäisyssä.
  • Tätä samaa entsyymiä on myös parsakaalin sukulaiskasveissa, joita ovat kukkakaali, kaali, lehtikaalit, ruusukaali.
  • Eläimillä tehdystä parsakaalientsyymitutkimuksesta
  • Parsakaalin sisältämä entsyymi vaikuttaa todennäköisesti geenitasolla niin, että syöpäkasvaimen kasvu hidastuu.

Juusto-parsakaalikeitto Resepti

  1. Mustavalkoisesti tätäkään yksittäistä tutkimustulosta ei kannata kotikeittiössä tulkita, eikä pelkällä parsakaalilla ei tarvitse eikä kannata yrittää elellä.
  2. Tutkijoiden mukaan on nimittäin niin, että jotta syöpää ehkäisevä vaikutus parsakaalista varmasti saataisiin, parsakaalia pitäisi syödä päivittäin lähes kolme kiloa.
  3. Parsakaalia kuitenkin kannattaa syödä osana monipuolista ruokavaliota.
  4. Tuoreessa parsakaalissa on runsaasti muun muassa proteiinia ja C-vitamiinia.
  5. Parsakaalissa on myös rautaa, A-vitamiinia, B-vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia, fosforia, ravintokuitua ja K-vitamiinia.
  6. Parsakaali on myös usein varsin edullista.

: Syö parsakaalia: vihreästä terveyspommista löytyi ainesosa, joka voi ehkäistä syöpää!
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Helppo Ja Nopea Juustokakku Resepti?

Voiko parsakaalia syödä päivittäin?

Olet ehkä tottunut syömään parsakaalista vain sen vihertävän pään, mutta parsakaalin lehdet ja varsi ovat täynnä ravintoaineita, jotka kannattaa myös hyödyntää. Juusto-parsakaalikeitto Resepti Parsakaali on tunnetusti terveellinen kasvis, jota voi syödä vaikka joka päivä. Parsakaalilla on tulehdusta lievittävä vaikutus, se voi ehkäistä syöpää ja se muuttaa elimistön pH-arvoa terveellisen emäksiseksi. Parsakaalia pidetään yhtenä ravintorikkaimmista ruuista, sillä se sisältää C- ja E-vitamiinia, beetakaroteenia, flavonoideja, kuitua, luteiinia ja muita hyödyllisiä yhdisteitä.

  1. Lisäksi parsakaalista saa vain vähän kaloreita, joten sitä voi nauttia suuriakin määriä.
  2. Suurin osa parsakaalia nauttivista ei kuitenkaan ole välttämättä tietoinen siitä, miten parsakaali kannattaa kypsentää ja mitkä osat siitä kannattaa syödä.
  3. Monet meistä nauttivat vain parsakaalin vihertävän pään ja heittävät lehdet ja varren roskikseen.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle lisää siitä, miksi ja miten parsakaalia kannattaa syödä ja miten saat parsakaalin ravintoaineet parhaiten käyttöösi.
Näytä koko vastaus

Kauanko parsakaali säilyy jääkaapissa?

Kuinka pitkään tuore parsakaali säilyy käyttökelpoisena? – The Journal of Allergy and Clinical Immunology -lehdessä säännöllinen parsakaalin syöminen pienentää riskiä sairastua erilaisiin hengitystieinfektioihin. Positiivista on myös se, että tuore parsakaali säilyy pitkään käyttökelpoisena jääkaapissa. Parsakaali sisältää monia terveellisiä ravintoaineita, mutta kaikki eivät pidä sen ominaismausta.
Näytä koko vastaus

Pitääkö parsakaalin varsi kuoria?

Kuori varsiosa esimerkiksi juuresveitsellä, sillä varsiosan kuori on usein paksu. Leikkaa varsi paloiksi (n.3-4 osaan). Parsakaalin varsiosa kannattaa kuoria, jos sen haluaa käyttää.
Näytä koko vastaus

Voiko parsakaalin laittaa uuniin?

Paahdettu parsakaali –

1 parsakaali1 rkl oliiviöljyä¼ tl suolaa¼ tl paprikajauhetta¼ tl mustapippuria parmesaanijuustoa

Huuhtele ja pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta parsakaali oliiviöljyllä ja mausteilla. Levitä uunipellin päälle ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Ripottele uunista tulleiden parsakaalinuppujen päälle haluamasi määrä parmesaanijuustoa.
Näytä koko vastaus

Pitääkö parsakaali kuoria?

Varsiparsakaalia ja parsakaalia ei tarvitse kuoria. Huuhtaisu ja kypsennys vesitilkassa kattilassa, höyrykattilassa tai mikrossa riittää.
Näytä koko vastaus

Miten parsakaali leikataan?

Valmistusohje – 1. Huuhdo parsakaali. Poimi pois lehdet, jos niitä on, ja leikkaa varresta n.2 cm. Viipaloi varsi ja leikkaa isot kimput pienemmiksi, pienet kimput voit jättää kokonaisiksi.2. Laita palat kattilaan, kaada päälle vesi ja keitä kannen alla keskilämmöllä.

Okeile terävällä veitsellä, milloin ne ovat kypsiä. Älä keitä niitä täysin pehmeiksi. Kimppujen tulee olla vielä loistavan vihreitä.3. Siivilöi parsakaalit ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Ne maistuvat hyviltä sellaisenaan, mutta voinokare tuo esiin lisää makua. Parsakaalin lämpö saa voin sulamaan.

Tarjoile heti.

Juusto-parsakaalikeitto Resepti Koko Suomi leipoo Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.

Näytä koko vastaus

Voiko parsakaalin lehtiä syödä?

Parsakaali on todellinen kesäherkku kevyesti ryöpättynä, mutta säilyttää ryhtinsä myös pakastettuna. Välimeren seudulla kasvaneesta villikaalista kehittynyt vihannesmaan suosikki on kotiutunut hyvin Suomeen ja kasvaa mainiosti viileähkönäkin kesänä. Nimestään huolimatta Puutarhaliiton ja Kotimaiset Kasvikset ry:n vuoden vihannekseksi valitsema parsakaali ei ole mitään sukua parsalle.

Sen kukkanuput ja syötävät kukkavarret kyllä hiukan muistuttavat parsaa sekä ulkonäöltään että maultaan. Kasvia on kutsuttu myös italialaiseksi parsaksi ja versokukkakaaliksi, mutta yleisemmin se tunnetaan nimellä broccoli. Latinalainen nimi Brassica oleracea var. italica viittaa viljelyn alkusijoille, Italiaan, tarkemmin Calabrian maakuntaan.

Viljely tunnettiin jo antiikin Rooman aikana. Pohjoismaihin parsakaali kotiutui 1900-luvulla ja viimeisten kymmenen vuoden aikana tästä presidentti George Bushin inhoamasta kaalikasvista on tullut meillä etenkin nuorten kotitalouksien suosikki. Terveellinen ja pakastettava Parsakaalia kannattaa syödä usein, sillä se sisältää erityisen paljon A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kaliumia ja ravintokuituja.

  1. Oko kasvi kelpaa syötäväksi, niin kukinnot kuin kukkavarret, ja myös nuoria lehtiä voi käyttää lehtikaalin tavoin.
  2. Parsakaali sopii paitsi lisukkeeksi myös keittoihin, kastikkeisiin, piirakoihin sekä tietenkin wokkiruokiin.
  3. Parhaimmillaan se on, kun kukinnot ovat vielä pieniä eikä terälehtien keltainen väri näy.

Tällöin myös kukkavarsi on puutumaton ja pehmeä. Liian lämpimässä säilytetyn parsakaalin kukkanuput aukeavat jo vuorokaudessa tai kahdessa, eivätkä ole enää käyttökelpoisia. Kuten muutkin kaalit, parsakaali on herkkä etyleenille, joten sitä ei kannata säilyttää esimerkiksi hedelmien ja tomaattien lähellä.

  1. Asvi kestää pakastusta paremmin kuin kukkakaali, sillä suuremman kuiva-ainepitoisuuden ansiosta se ei yhtä herkästi vetisty sulaessaan.
  2. Pakastusta varten kukinnot halkaistaan pituussuunnassa kahtia ja leikataan palasiksi.
  3. Palat kiehautetaan 4–6 minuuttia, valutetaan, jäähdytetään ja pakataan pusseihin.

Kukkavarren palat ja kukinnon nuput voidaan pakastaa erikseen. Nuput tarjoillaan esimerkiksi piiraissa ja ruoanlisukkeina, varren paloja käytetään keittoihin ja pataruokiin. Helppo ja nopea viljeltävä Parsakaali sopii hyvin viljeltäväksi myös kotipuutarhassa.

  1. Asvi vaatii vain noin neljän viikon taimikasvatuksen sisätiloissa; huhtikuun kylvöksistä ehtii kasvaa napakat kaalinalut toukokuun istutuksiin.
  2. Araistut taimet istutetaan ulos hyvin lannoitettuun maahan 40–45 sentin välein, riviväli 50 senttiä.
  3. Asvi tarvitsee booripitoista lannoitusta kuten muutkin kaalikasvit.
You might be interested:  Sähköinen Resepti Uusiminen Turku?

Kun taimet suojataan harsolla alkukehityksen ajan, saadaan ensimmäiset parsakaalit vajaan kahden kuukauden kuluttua ulos istutuksesta. Harso estää myös kaaliperhosten ja muiden tuholaisten pääsyn kasvustoon. Harsoa ei kuitenkaan kannata pitää koko kasvukautta kasvuston päällä, jotta kukinnot kasvaisivat kiinteiksi.

  1. Liian lämpimässä niistä tulee helposti kevyitä huiskiloita.
  2. Harso poistetaan, kun kukinnon alku on halkaisijaltaan pari kolme senttiä.
  3. Ammattiviljelyssä pyritään siihen, että sopivan kokoinen myyntiartikkeli olisi noin 250-grammainen kukinto, tuolloin kukkavarren osuus kasvista on sopivassa suhteessa kukintoon.

Tämä ohje pätee hyvin nyrkkisäännöksi kotipuutarhurillekin. Kukkavarret saattavat halkeilla tai ne ovat onttoja, mikä johtuu liian nopeasta kasvusta ja solukkojen repeilystä. Syyspuolen viileä sää ja hillitty kasvu tuottavatkin laadullisesti parhaan sadon.

Useat kotipuutarhaan tarkoitetut lajikkeet tuottavat pääkukinnon leikkaamisen jälkeen satoa sivuhaaroista vielä usean viikon ajan. Lajikkeita kotipuutarhaan Parsakaalin kukinnot ovat yleensä tummanvihreitä, mutta nykyisin on saatavana myös purppuranpunaisia lajikkeita. ‘Greenia’ ja ‘Dandy Early’ ovat vihreäkukintoisia, pitkään viljelyssä olleita ja suosittuja.

Molemmat ovat melko aikaisia ja muodostavat runsaasti sivukukintoja. ‘Calabrais’ on vanha lajike. Se tekee tummanvihreitä, hyvälaatuisia kukintoja, mutta on edellisiä hidaskasvuisempi. ‘Arcadia F1’ on uudehko, satoisa ja pitkään satoa antava. ‘White Sprouting Early’ haaroittuu runsaasti, ja se kasvattaa paljon vaaleita pikkuviuhkoja. Teksti : Leena Nurmi Sähköposti :
Näytä koko vastaus

Kauanko parsakaali uunissa?

Pyörittele öljy, suola ja pippuri parsakaalien joukkoon. Levitä parsakaalit leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Parsakaalit saavat jäädä hiukan napakoiksi.
Näytä koko vastaus

Mitä marsuille ei saa antaa?

Ruokinta Oikea ruokinta on marsunhoidon A ja O. Marsujen ruokinta on verrattain yksinkertaista, kunhan ymmärtää muutaman perussäännön niiden ruoansulatuksesta. Kahdesta asiasta ei ole poikkeamista, kuivaheinä ja C-vitamiini ovat marsulle välttämättömiä, joka päivä.

  1. Heinä Marsun ruoansulatus perustuu sen suoliston bakteerikannan toimintaan, ja tämä bakteeristo tarvitsee heinää pysyäkseen hengissä.
  2. Mikäli marsu ei saa heinää, sen suoliston bakteerikanta kuolee, ja tällöin kuolee myös itse eläin, koska se ei enää pysty sulattamaan ravintoansa.
  3. Heinän tulee olla vihreää ja lehtevää.

Se ei saa olla märkää, pölyävää eikä haista esimerkiksi homeelle. Marsut eivät yleensä pidä kovin kortisesta heinästä. Heinää tulee olla jatkuvasti rajoittamattomasti tarjolla. Sen kanssa ei saa pihistellä. Marsun suolisto tarvitsee heinässä olevaa kuitua, jotta suoliston tavara pysyy liikkellä.

  1. Marsu pärjää tarvittaessa ilman pellettejä, jyviä ja tuoreruokaa, mutta marsu ei pärjää ilman heinää.
  2. Heinää ei voi korvata millään.
  3. Heinän tärkeyttä ei voi koskaan painottaa liikaa.
  4. C-vitamiini Marsun elimistö ei itse tuota C-vitamiinia (eikä ihminenkään) ja sitä pitää antaa erikseen.
  5. Vitamiinin lisääminen marsun ruokavalioon on helppoa.

Sen voi sekoittaa juomaveteen tai antaa jauheena esimerkiksi kurkun päällä. Marsun C-vitamiinin lisätarve on noin 20mg/päivä. Vitamiinipurkkeja löytyy eläintarvikeliikkeistä, päivittäistavarakaupoista, maatalouskaupoista ja apteekeista. Vitamiinimäärät (ja etenkin apuaineet) kannattaa katsoa tarkkaan.

Osa purkeista sisältää C-vitamiinia vain yhden päivän tarpeiksi ja osa purkeista neuvoo kymmenkertaista annosta tarpeeseen verrattuna. Mikäli vitamiini annetaan veden kautta, vesi tulee vaihtaa päivittäin, koska C-vitamiini ei säily pullossa pitkään. C-vitamiinin puutos aiheuttaa keripukin. Monissa pelleteissä on lisättyä C-vitamiinia.

Marsu saa C-vitamiinia myös tuoreruuan mukana. C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, joten yliannostuksen vaaraa ei juuri ole. Ylimääräinen C-vitamiini poistuu virtsan mukana. Kannattaa kuitenkin muistaa, että runsaalla yliannostuksella kuormitetaan munuaisia ja virtsateitä aivan turhaan.

  1. Uivaruoka Marsuille on valittavissa monenlaisia kuivaruokia.
  2. Löytyy siemensekoituksia ja pellettejä.
  3. Markkinoilla on paljon eri siemenseos- ja pellettimerkkejä, joiden valinnassa kannattaa huomioida, että ruoka ei saisi olla kovin rasvaista, sopiva rasvapitoisuus on noin 2-3 %.
  4. Ruoassa tärkeää on myös sen kalsium (Ca) ja fosfori (P) pitoisuuksien välinen suhde, sopiva suhde on 2:1.

Fosforia ei saisi milloinkaan olla kalsiumia enemmän. Siemenseoksissa on usein värikkäitä palleroita, jotka on tehty väriaineilla. Väriaineita tulisi välttää, niiden tiedetään elimistöön kertyessään aiheuttavan jopa kasvaimia. Lisäksi siemensekoituksen huono puoli pellettiin nähden on, että siitä marsu pääsee valitsemaan herkut päältä, ja näin ollen se saattaa lihota liikaa.

Pelletit ovat taas niitä tylsänharmaita pötkylöitä. Pelleteissä on hyvänä puolena se, että jokaisessa pelletissä on samat ravintoaineet. Pellettejä on saatavilla useita erityyppisiä erilaisille marsuille energiantarpeen mukaan. Pet versiot ja elatusversiot ovat aikuisen lemmikkimarsun ruokaa. Kasvatusversiot taas tiineille, imettäville, poikasille ja kasvaville marsuille.

Kasvatus ja elatusversiot eroavat toisistaan pääasiassa proteiinin määrässä. Kasvaville, imettäville ja tiineille marsuille pellettejä pidetään usein rajoittamattomasti tarjolla. Aikuiset saavat pari ruokalusikallista päivässä riippuen omasta rasvakerroksestaan.

Kaneille tarkoitettuja pellettejä voi marsulle syöttää, mutta niistä puuttuu lisätty C-vitamiini. Pellettienkin sisällysluettelot ovat kirjavia. Kuivaruokia voi vaihdella, mutta uutta ruokaa ostaessa kannattaa lukea valmistusaineet tarkasti. Uuden ruuan vaihto tehdään hitaasti sekoittamalla uutta ruokaa vanhaan parin viikon ajan.

Marsu saattaa nirsoilla uuden ruuan suhteen. Tuoreruoka Tuoreruuat kannattaa pestä huolellisesti ennen tarjoamista. Marsulle ei kannata antaa enempää tuoreruokaa, kun se jaksaa kerralla syödä. Häkin pohjalle jääneet ruuat kerätään pois nahistumasta. Uusia ruokia voi totuttaa marsulle pikkuhiljaa.

  • Marsu voi olla erittäin valikoiva ruokansa suhteen ja kieltäytyä syömästä sellaista mihin se ei ole tottunut aiemmin.
  • Ielletyistä että sallituista ruuista on hyvä kerätä kattava lista jääkaapin oveen muistutukseksi.
  • Sallittuja ruoka-aineita ovat mm.
  • Porkkana, lanttu, punajuuri, selleri, punajuuri, kurkku, tomaatti, salaatti, retiisit, omena, päärynä, kiwi, mansikka, vadelma, mustikka, persilja, tilli jne.
You might be interested:  Pensaspapu Ohje Reseptejä?

– Kiellettyjä on peruna, sipulikasvit, munakoiso, kaali, sitrushedelmät. Marsu on täysin kasvinsyöjä, näin ollen sille ei myöskään saa antaa mitään eläinkunnasta peräisin olevaa ravintoa (kananmuna, maito, hunaja). Ihmisten herkut, kuten suklaat, karkit, vanukkaat, sipsit, limonaadit ym.

  1. Eivät ole marsujen ruokaa.
  2. Marsulle ei sovi antaa myöskään pakastettua tai kypsennettyä ruokaa.
  3. On myös huomioitava, ettei marsu täytä vatsaansa pelkällä tuoreravinnolla, vaan syö myös runsaasti kuivaa heinää.
  4. Esällä voi kerätä ulkoa marsuille esimerkiksi voikukkia, ruohoa, heinää, apilaa, piharatamoa jne.

Maanteiden vierestä tai koirien ulkoiluttamispaikoilta ei sovi kerätä. Voit myös kuivattaa lehtipuiden ja vadelman oksia, maitohorsmia sekä voikukkaa marsun talviherkuksi. Keväällä totuttaminen tuoreeseen heinään ja muihin ulkoherkkuihin täytyy tehdä hitaasti ettei marsu saa ripulia, joka pahimmillaan voi johtaa marsun kuolemaan.

Aloita yhdellä voikukanlehdellä päivässä. Persilja on hyvää. Suola- ja mineraalikivet Pääasiassa suola- ja mineraalikivien tarjoaminen marsulle on turhaa. Laadukkaasta heinästä ja kuivaruuasta marsu saa kaikki tarvitsemansa hivenaineet. Suurin osa marsuista ei näihin lisäravinnekiviin edes koske. Niiden pitämisestä marsun häkissä ei tosin ole mitään haittaakaan.

Muuta tietoa ruokinnasta Marsut ovat jyrsijöitä ja rakastavat nakertamista. Jotta ei-nakerteluun tarkoitetut virikkeet säilyisivät marsulla nakertelemattomina kannattaa niille antaa jotain sallittua nakerreltavaa. Puunoksat pitävät marsun hampaat lyhyinä esim.

  1. Koivun-, haavan-, pajun-, omena- ja pihlajanoksat sekä erilaiset varvut.
  2. Pajua voi antaa kohtuudella: pajun kuori sisältää asetyylisalisyylihappoa eli aspiriinia.
  3. Erikoisuutena marsu syö omia papanoitaan.
  4. Papanoista se saa valkuaisaineita, kivennäisaineita, vitamiineja ja ruoansulatukselle välttämättömiä pieneliöitä, joten käyttäytymisestä ei kannata huolestua.

: Ruokinta
Näytä koko vastaus

Onko parsakaali myrkyllinen?

1. Parsakaali – Suurin osa voi syödä ruusu-, parsa- ja kukkakaalia raakana. Osa ihmisistä voi kuitenkin saada niistä ongelmia. Parsakaali sisältää raffinoosiksi kutsuttua trisakkaridia. Kyseinen sokeri ei imeydy kehoon, mutta paksusuolessa elävät bakteerit pilkkovat sen.
Näytä koko vastaus

Onko marsuja pakko olla kaksi?

Lemmikkinä marsu • Kuusaan Lemmikki Marsun keskimääräinen elinikä on 4-5 vuotta, mutta voi elää jopa 8-vuotiaaksi. Luonnossa marsut elävät suurissa laumoissa. Lemmikkimarsu tarvitsee paljon liikuntaa ja seurustelua lajitovereidensa tai hoitajansa kanssa.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä parsakaalin varresta?

Yhdistä muihin kasviksiin – Parsakaalin varret sopivat erinomaisesti esimerkiksi kasvislisukkeen valmistamiseen, sillä ne sointuvat erinomaisesti muiden kasvisten joukkoon. Lisää kuorittuja ja viipaloituja parsakaalin varsia uunikasvisten sekaan, tai paista pannulla valkosipulin ja lempivihannestesi kera. Parsakaalin varsia voi lisätä keitettyinä tuomaan väriä myös esimerkiksi munakkaaseen.
Näytä koko vastaus

Onko parsakaali terveellistä?

Syö parsakaalia: vihreästä terveyspommista löytyi ainesosa, joka voi ehkäistä syöpää!

  • Voit onnitella itseäsi, jos syöt mieluusti parsakaalia: tutkimusten mukaan se on todellinen terveyspommi.
  • Uusimman tiedon mukaan parsakaalissa on myös tiettyä entsyymiä, jolla saattaa olla merkittäviä syövän ehkäisyssä.
  • Tätä samaa entsyymiä on myös parsakaalin sukulaiskasveissa, joita ovat kukkakaali, kaali, lehtikaalit, ruusukaali.
  • Eläimillä tehdystä parsakaalientsyymitutkimuksesta
  • Parsakaalin sisältämä entsyymi vaikuttaa todennäköisesti geenitasolla niin, että syöpäkasvaimen kasvu hidastuu.

Juusto-parsakaalikeitto Resepti

  1. Mustavalkoisesti tätäkään yksittäistä tutkimustulosta ei kannata kotikeittiössä tulkita, eikä pelkällä parsakaalilla ei tarvitse eikä kannata yrittää elellä.
  2. Tutkijoiden mukaan on nimittäin niin, että jotta syöpää ehkäisevä vaikutus parsakaalista varmasti saataisiin, parsakaalia pitäisi syödä päivittäin lähes kolme kiloa.
  3. Parsakaalia kuitenkin kannattaa syödä osana monipuolista ruokavaliota.
  4. Tuoreessa parsakaalissa on runsaasti muun muassa proteiinia ja C-vitamiinia.
  5. Parsakaalissa on myös rautaa, A-vitamiinia, B-vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia, fosforia, ravintokuitua ja K-vitamiinia.
  6. Parsakaali on myös usein varsin edullista.

: Syö parsakaalia: vihreästä terveyspommista löytyi ainesosa, joka voi ehkäistä syöpää!
Näytä koko vastaus

Mitä voi tehdä Kukkakaalista?

Kukkakaali on hieno ja maukas kasvis, joka sopii yhtä hyvin pääruoan kuin lisukkeidenkin raaka-aineeksi esimerkiksi keittoihin, vuokiin, salaatteihin ja tietenkin muhennokseen. Kukkakaalia voikin valmistaa ilahduttavan monella tapaa: paahdettuna, paistettuna, keitettynä sekä grillattuna.

Kukkakaaligratiini on tunnetuimpia ruokalajeja, mutta maistuisiko vaihteluksi vaikkapa pizza kukkakaalipohjalla, paahdettu kukkakaali vai kenties kukkakaalisaalaatti? Kypsennetyt kukkakaalit muiden kasvisten kera taas ovat perheen pienimpien herkullinen sormiruokaherkku. Voit valmistaa kukkakaalista myös riisiä – kukkakaaliriisi maistuu uunilohen lisukkeena.

Kukkakaalista saat myös tehtyä perunamuusin tapaan kukkakaalipyreetä. Tai oletko kokeillut jo kukkakaaliwingsejä? Tästä monipuolisesta kasviksesta keksii loputtomasti erilaisia ruokia! Katso kaikki herkulliset reseptit ja ota tämä herkullinen trendivihannes osaksi viikoittaista ruokavaliota!

Parsakaalireseptit Kaalireseptit Kurpitsareseptit Sadonkorjuu

Näytä koko vastaus