Kariniemen Kananpojan Jauheliha Resepti?

Mitä ruokaa voi tehdä kanan jauhelihasta?

Broilerin jauhelihalihareseptit: 9 kevyempää arkiruokaa, jotka maistuvat koko perheelle Broilerin jauhelihasta on helppo tehdä ruokaa, sillä se sopii muiden jauhelihojen tapaan muotoiltavaksi pyöryköihin ja pihveihin sekä ruskistettuna kastikkeisiin, lasagneihin ja muihin pastaruokiin.
Näytä koko vastaus

Mitä mausteita broilerin jauhelihaan?

Broilerimureke on herkullinen ja vähärasvainen – Herkullinen broilerimureke valmistuu näppärästi broilerin jauhelihasta, jolloin murekemassan ainekset vain sekoitetaan keskenään. Hentoarominen liha saa seurakseen runsaasti mausteita: currya, paprikajauhetta ja sitruunaa. Suloiset broilerisamosat ovat intialaistyylisiä pasteijoita, jotka on helppo pakata mukaan työpäivän lounashetkeä varten. Pasteijoiden taikinassa yhdistyvät vehnä- ja riisijauhot sekä garam masala -mausteseos. Rapea kuori kätkee sisäänsä mehevää pekonia, maukasta broilerin jauhelihaa sekä laajan kattauksen erilaisia mausteita.
Näytä koko vastaus

Milloin kanan jauheliha on kypsää?

Kuumennus- ja kypsennysohjeet – Esikuumennus omassa pakkauksessaan, reiällisessä 1/1 65 mm GN-vuoassa, 5 pussia/vuoka. Yhdistelmäuunissa höyrytoiminnolla 90 °C kunnes sisälämpötila on 40 °C, jolloin tuote on irtonaista lisättäväksi kastikkeisiin, pataruokiin, laatikoihin tai keittoihin. Loppukuumennus 10-15 minuuttia ruokalajista riippuen.
Näytä koko vastaus

Onko kana jauheliha hyvää?

Kanan jauheliha tuo uutta jujua perinteisiin jauheliharuokiin. Ruokajutut Kanan jauheliha sopii loistavasti niin arkikokkailuun kuin vähän eksoottisempiinkin herkkuihin. Miedon makuinen kanan jauheliha on hyvä valinta, kun haluat tehdä jotain vähän erilaista, mutta varmasti koko perheelle maistuvaa ruokaa.

Katso reseptimme kanan jauhelihan käyttöön! 4.4.2022 Kanan jauheliha on loistava vaihtoehto, kun haluat tuulettaa vanhoja reseptivihkojen sivuja ja kokkailla perinteisten jauhelihareseptien sijaan jotain uutta. Lisäksi se on vähärasvainen ja kevyt vaihtoehto perinteiselle naudan jauhelihalle. Rasvaa broilerin jauhelihassa on vain 4 grammaa sadasta.

Lue myös: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta Broilerin jauhelihan maku on sikaa ja nautaa miedompi. Mausteita voi käyttää ronskisti, jolloin se taipuu vähän eksoottisempiikin makumaailmoihin.

 • Okeile kanan jauhelihaa, kun haluat vähentää punaisen lihan määrää ruokavaliossasi tai ihan vain kokkailla uusia makuja keittiössä.
 • Anan jauhelihasta voi tehdä vaikka mitä, sillä resepteissä on valtavasti valinnanvaraa – on mausteisia ja eksoottisia ruokalajeja, sekä tuttuja ja turvallisia lohturuokia.

Kanan jauheliha sopii muiden jauhelihojen tapaan muotoiltavaksi pyöryköihin ja pihveihin sekä ruskistettuna kastikkeisiin, lasagneihin ja muihin pastaruokiin. Vai kokeilisitko vaihteeksi jotain ihan muuta? Kanan jauheliha maistuu myös pizzassa, makaronilaatikossa ja salaatissa ihanaa nuudelikeittoa ja broileripataa unohtamatta.
Näytä koko vastaus

Miten saada rasva pois jauhelihasta?

Näppärä tapa poistaa ylimääräinen rasva pannultaa – Nyt eräs perheenäiti vinkkaa tähän ongelmaan ratkaisun hitiksi nousseella TikTok-videollaan. Nimimerkki @healingwithholly22 ´n jauhelihavideo on kerännyt jo yli kahdeksan miljoonaa katselukertaa videopalvelussa.

 • Paras kokkausniksi ikinä.
 • Taittele talouspaperi, laita se pihteihin, kallista rasvaa pannulla ja nappaa se pois.
 • Helppoa hävittää! Holly neuvoo videollaan.
 • Jos video ei näy, katso se,
 • Tällä tekniikalla vältät myös sen, että kaataisit vahingossa osan jauhelihasta roskiin rasvan mukana.
 • Ihmiset ovat kommentoineet ahkerasti perheenäidin vinkkiä TikTokissa.

Moni kertoo kokeilevansa kikkaa kotonaan. – Minulla on lävikkö tätä hommaan varten, mutta talouspaperi onkin hyvä keino välttää tämä vaihe, eräs käyttäjä kirjoitti. – Mahtava idea! toinen komppasi. Osa kommentoijista kertoi tehneensä samalla tavalla jo aiemmin.
Näytä koko vastaus

Mistä jauhelihasta parhaat pihvit?

Pekoni taikinassa tuo makua – Paras jauheliha on siis rasvaisempi sika-nauta. Tai sitten naudan paistiliha, johon on hienonnettu pekonia joukkoon. Hampurilaisravintola Naughty BRGRin yrittäjä Akseli Herlevin mukaan pekoni antaa pihville todella hyvän maun. Kariniemen Kananpojan Jauheliha Resepti – Kotona grillatessa paistipihvi voi olla paksumpi, jotta se ei kärvenny, vaan pysyy mediumina. Tai jos pihvin kypsyys arveluttaa, voit grillata pienemmän pihvin, joita voi olla vaikka kaksi. Kun vielä sulatat pihvien väliin juuston, saat supermehevän hampurilaisen.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Tuore Norjalainen Turska Resepti?

Kumpi ensin pannulle sipuli vai jauheliha?

Jauhelihan paistaminen aloitetaan usein jääkaappikylmällä lihalla ja paistinpannu kukkuroillaan. Jauhelihan paistamisessa on monia tapoja, mutta usein ruoanvalmistus aloitetaan lisäämällä pannulle rasvaa sekä kylmä liha. Moni aloittaa kastikkeen valmistuksen myös sipulista.

 • HK Scan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljastaa, kuinka jauheliha paistetaan oikein.
 • Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
 • Pannua ei saa paistettaessa täyttää kerralla liian täyteen, Järvinen muistuttaa.
 • Un paistinpannu on puolillaan, pannu ei kylmene ja liha ruskistuu.

Pannu saa olla erittäin kuuma, Järvinen neuvoo. Moni lisää pannulle myös öljyä, voita tai niiden sekoitusta. – Periaatteessa jauhelihan oma rasva riittää. Pannulle ei välttämättä tarvitse lisätä rasvaa ellei halua, Järvinen sanoo. Jauhelihan nopean murustamisen sijaan Järvinen neuvoo rauhallisuuteen.
Näytä koko vastaus

Pitääkö jauhelihaan laittaa rasvaa?

1. Vaihe – Jauhelihassa on aina vähän rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi! Kariniemen Kananpojan Jauheliha Resepti
Näytä koko vastaus

Miksi jauheliha laitetaan kuumalle pannulle?

Suoraan jääkaapista paistinpannulle laitettu jauheliha alkaa lillua lihasnesteessä. Siksi jauhelihakin pitää ottaa ennen paistamista vähäksi aikaa huoneenlämpöön. Kuva: Yle 10.12.2013 8:20 • Päivitetty 10.12.2013 11:03 Aika moni suomalainen ottaa jauhelihan suoraan jääkaapista, laittaa sen kylmälle pannulle ja alkaa paistaa.

Näin ei kuitenkaan saa tehdä. Etelä-Karjalan Marttojen erikoisneuvoja Tuija Kokkonen kertoo, että jauheliha kannattaa ottaa ainakin 15 – 20 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Näin saadaan ruskistamisprosessi helpommin käyntiin. Jos jauhelihan laittaa suoraan jääkaapista kylmälle paistinpannulle, niin jauhelihasta irtoavat kuumennettaessa lihasnesteet.

– Sen näkee, että siellä paistinpannulla on ikään kuin vain vettä eli lihasnestettä. Lihasneste valahtaa pannulle ja siinä sitä jauhelihaa keitellään, kertoo Tuija Kokkonen.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää että kanan jauheliha on pilalla?

2. Lihatuotteet – Lihatuotteisiin voi muodostua listeria-nimistä bakteeria, vaikka se ei vielä näyttäisikään oudolta tai haisisi pahalta. Heitä lihatuotteet oikopäätä roskikseen, kun niiden eräpäivä on ohitettu. Listeria-bakteeri aiheuttaa ihmisille listerioosi-nimistä tautia. Listerioosi on vaarallinen erityisesti vanhuksille ja pienille lapsille.
Näytä koko vastaus

Montako päivää voi syödä paistettua jauhelihaa?

Kypsennetyn kanan ja jauhelihan säilymisajat riippuvat paistamisen jälkeisestä käsittelystä. Moni ruokaostoksia tekevä pohtii viikoittain, kokkaisiko lihaa vai kanaa. Tällöin varsinkin yksin asuvien ja pieniruokaisten mielessä saattaa myös käydä kysymys siitä, kumpi raaka-aine säilyy kypsennettynä pidempään jääkaapissa.

 1. Ysymystä ei kuitenkaan kannata pohtia liikaa, sillä Ruokaviraston ylitarkastaja Annika Pihlajasaaren mukaan paistetun jauhelihan ja paistetun kanan säilymisajat jääkaapissa ovat varsin samanlaiset.
 2.  Yleensä ne säilyvät sellaiset 2–3 päivää hyvin.
 3. Välillä neljäkin päivää menettelee, mutta sitä ei voi sanoa ehdottomaksi aikarajaksi.

Kummankin suhteen säilymisaika riippuu paistamisen jälkeisestä käsittelystä. Tuotteet säilyvät, jos ne jäähdytetään tarpeeksi nopeasti, ja niitä säilytetään tarpeeksi kylmässä. – Lihat ja kanat kannattaa paistaa tuoreena. Kypsentämisen jälkeen niitä kannattaa säilyttää enintään +6 asteessa.
Näytä koko vastaus

Miksi kana haisee Pierulta?

Suojakaasuun pakatun tuotteen kannattaa antaa tuulettua hetki ennen kuin arvioi, onko tuote käyttökelpoinen. – Hajut ovat vaarattomia, eivätkä kerro ruoan pilaantumisesta, jos ne katoavat lyhyen tuulettumisen jälkeen, elintarvikehygienian professori Johanna Björkroth kertoo.23.2.15:48 Broilerisuikale- tai leikkelepaketin avaaminen aiheuttaa usein pahanhajuisen lemahduksen keittiöön.
Näytä koko vastaus

Mikä on terveellisin jauheliha?

Vähärasvainen jauheliha on melkein rasvatonta – Keventäjä valitsee jauhelihan paitsi käyttötarkoituksen, myös rasvamäärän perusteella. Vähärasvaisin vaihtoehto sisältää vähiten kovaa, haitallista rasvaa. Naudan jauheliha on punaisinta ja (riistaa lukuunottamatta) voimakkaimman makuista jauhelihaa.

Naudan paistijauhelihassa on rasvaa noin 8 % ja se on jauhettu nimensä mukaisesti naudan paistista, eli samoista raaka-aineista, joita käytetään esimerkiksi palapaistissa ja karjalanpaistissa. Se on niin rasvatonta, että sen ruskistamiseen voi lisätä öljyä, ellei halua lihan paahtuvan pannulla. Samalla ruoan rasvahappokoostumus paranee.

Naudan 10 %:n jauheliha jauhetaan naudan lavasta, etuselästä, rinnasta ja kupeesta. Nämä raaka-aineet ovat tuttua keittolihaa. Nauta 17- 20 % liharaaka-aine koostuu muun muassa paistien paloista, kyljestä ja potkalihasta. Osso Bucco on esimerkki siitä, mitä muuta samoista osista voi valmistaa.

 • Porsaan jauheliha on nautaa vaaleampaa ja miedomman makuista.
 • Siinä on noin 12 % rasvaa.
 • Sika-nauta jauhelihassa suurin osa on sikaa ja pieni osa nautaa ja siinä on noin 23 % rasvaa.
 • Nauta-sika-jauhelihassa molempia lihoja on samassa suhteessa ja rasvaa siinä on muutaman prosentin vähemmän.
 • Rasvaiset sekoitejauhelihat sopivat hyvin pitkään haudutettaviin kastikkeisiin, kuten klassiseen bologneseen, sillä rasva tuo kastikkeeseen makua.
You might be interested:  Helpot Suolaiset Sormisyötävät Resepti?

Kananpojan jauheliha on vaaleaa ja hyvin miedon makuista. Siinä on rasvaa jopa alle 4 %. Kalkkunan paistijauhelihassakin on rasvaa vain noin 7%. Siipikarjan jauhelihan paistaminen vaatii tilkan rypsiöljyä. Miedon makunsa vuoksi se sopii erityisen hyvin esimerkiksi itämaisiin keittoihin.
Näytä koko vastaus

Onko Kanankoipi terveellistä?

Miksi kanan syönti kannattaa? Moni haluaa yhdistää ruokavaliossaan keveyden, täyttävyyden ja monipuolisen ravintosisällön. Kanan kanssa se onnistuu. – Kananliha on tärkeä ja hyvä vitamiinien, kivennäisaineiden ja proteiinin lähde. Se sisältää myös hyvin imeytyvää hemirautaa, jodia ja B-vitamiineja. Kariniemen Kananpojan Jauheliha Resepti “Sen muutenkin vähäisestä rasvasta 2/3 osaa on terveydelle edullista pehmeää rasvaa.” Kanan laadukas proteiini sisältää kaikki tarvitsemamme välttämättömät aminohapot. Noin 70-kiloisen henkilön päivittäinen proteiinintarve on 70–84 grammaa. Ison osan tuosta saa esimerkiksi syömällä yhden 100-grammaisen kananleikkeen, jossa kypsennettynä on proteiinia noin 30 grammaa.

 • Samalla siitä saa kalsiumia, magnesiumia, entsyymien toiminnalle tärkeää sinkkiä sekä sydänterveyttä edistävää seleeniä.
 • Uusipalon mukaan parhaillaan päivitettävissä pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa tullaan painottamaan terveysnäkökulman lisäksi ruokavalion kestävyyttä, eettisyyttä sekä kuluttajille tärkeää ruokien jäljitettävyyttä.

Teksti: Lea Penttilä : Miksi kanan syönti kannattaa?
Näytä koko vastaus

Pitääkö jauhelihaan laittaa öljyä?

Jauheliha kylmälle pannulle ja hella päälle? Väärin. Jauheliha on yksi suomalaisten perusraaka-aineista, jonka paistamisen lähes jokainen uskoo hallitsevansa. – Jauhelihan paistaminen saattaa valahtaa monelle tunteisiin saakka, sillä jokaisella loppujen lopuksi on se oma ainoa oikea tapa tämä tuote paistaa, sanoo Atrian kehityspäällikkö Tomi Nevala,

 • Totuus kuitenkin on, että jauhelihankin voi paistaa väärin.
 • Tämän vuoksi Nevala jakaa ohjeensa, jonka avulla jauhelihasta saa ruskistettua täydellistä.1.
 • Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.2.
 • Uumenna paistinpannu.
 • Jos paistat vähärasvaista jauhelihaa, käytä paistamiseen rasvaa.

– Rasvaisempia jauhelihoja paistaessa ei lisärasvaa tarvita. Mutta kevytjauhelihan kohdalla kannattaa lisätä vaikkapa tippa öljyä, jotta pinta paahtuu palamisen sijaa, Nevala neuvoo.3. Paista jauheliha pihvin tavoin: ensin kokonaisena molemmin puolin. Jaa sen jälkeen jauhelihalevy neljään osaan ja jatka vielä hetki paistamista.

 1. Tämän jälkeen voit rikkoa jauhelihan rakenteen.
 2. Tämä tekniikka antaa lihan lämmitä tasaisesti paiston aikana, jolloin minimoidaan jauhelihasta irtoavan nesteen määrää, Nevala kertoo.4.
 3. Älä täytä paistinpannua liikaa.
 4. Nyrkkisääntönä voidaan pitää suhdetta: 1/3 paistettavaa tuotetta ja 2/3 vapaata pannua.

Näin paistinpannu ei jäähdy liikaa. – Kiinnitä huomiota myös paistinpannun valintaan: paksupohjainen pannu varaa lämpöä heppoista serkkuaan tehokkaammin, Nevala sanoo.5. Vältä jauhelihan turhaa sekoittamista paiston aikana. Mitä enemmän jauhelihaa sekoittaa, sitä enemmän paistinpannu jäähtyy ja kiehumisvaara nousee.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä rasvaisesta jauhelihasta?

Rasvaisempaa jauhelihaa suositellaan kastikkeisiin, murekkeisiin, laatikkoruokiin sekä pehmeisiin pyöryköihin ja pihveihin. Vähärasvaisempi jauheliha soveltuu paremmin esimerkiksi keittoihin sekä kiinteisiin pyöryköihin ja pihveihin.
Näytä koko vastaus

Miksi Jauhelihapihvit ei pysy kasassa?

Jauhelihapihvien valmistaminen on periaatteessa hyvin yksinkertainen juttu. Raaka-aineiden valinnalla, kypsennysmenetelmällä ja muutamalla pikku niksillä voit kuitenkin vaikuttaa merkittävästi pihvien makuun ja rakenteeseen. Jauhelihapihvejä voi valmistaa monella tapaa, eikä mikään niistä ole välttämättä yhtään huonompi tai väärempi kuin toinen.

Raaka-aineiden ja valmistustavan valinnassa pätee kuitenkin muutama nyrkkisääntö, jotka on hyvä ottaa huomioon. Jauhelihan valinta Jauhelihojen erot näkyvät lähinnä eläinlajissa ja rasvapitoisuudessa. Eläimen valinta on enimmäkseen makuasia – joku tykkää possunlihasta ja toinen naudasta. Naudan jauheliha on väriltään tummempaa ja punaisempaa, ja sitä löytyy useammalla eri rasvapitoisuudella.

Porsaan jauheliha on maultaan miedompaa, väriltään vaaleampaa ja usein melko rasvaista. Rasvan määrää ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä se antaa jauhelihapihveille paljon makua ja mehevyyttä. Pelkästä porsaanlihasta jauhettuun jauhelihaan törmää nykyään aika harvoin.

Suurin osa jauhelihaherkuista valmistuu sika-nauta- tai naudan jauhelihasta. Taikinan raaka-aineet Arkisen, pannulla tai uunissa paistettavan jauhelihapihvin taikinaan laitetaan usein muutakin kuin pelkkää jauhelihaa. Hienoksi kuutioitu sipuli (pannun kautta tai raakana) on kuin tehty jauhelihapihvin mausteeksi.

Suola ja rouhittu mustapippuri riittävät perusmausteiksi, mutta taikinaa voi tuunata makunsa mukaan muillakin mausteilla ja maustekastikkeilla. Usein taikinaa jatketaan myös nesteessä turvotetuilla korppujauhoilla, kuskusilla tai vaalealla leivällä, joka antaa pihveille pehmeämmän ja huokoisemman rakenteen. Jauhelihataikinaa jatketaan usein kananmunalla ja kostutetuilla korppujauhoilla Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet on nopeasti lueteltu – naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Lihaksi kannattaa valita rasvaisempi jauheliha, sillä varsinkin kuumassa grillissä valmistettuna pihvistä voi muuten tulla liian kuiva. Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet kaikessa yksinkertaisuudessaan Jauhelihapihvien muotoilu Jauhelihapihvit saa muotoiltua helposti käsin. Kädet kannattaa välillä kostuttaa öljyllä tai kylmällä vedellä, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Taikinasta otetaan sopivan kokoinen kimpale, joka painellaan ensin tiukaksi palloksi.

You might be interested:  Uusi Mun Resepti Hinta?

Näin rakenteesta saadaan tiiviimpi ja pihvit pysyvät paremmin koossa kypsennyksen aikana. Taikinapallo painellaan kämmenten välissä tai alustaa vasten pihviksi, samalla reunoja muotoillen. Pihviin kannattaa muotoilun lopuksi painaa kuoppa, sillä pihvit tahtovat kohota keskeltä kypsyessään. Keskikuopan ansiosta pihvi jää paremmin pihvin muotoon.

Jauhelihapihvit voi muotoilla myös siihen tarkoitetulla prässillä. Muovinen pihviprässi on edullinen tapa saada tasakokoisia ja särmän muotoisia jauhelihapihvejä. Varsinkin hampurilaispihvien muotoilussa kannattaa hyödyntää tätä turhakkeeksikin haukuttua keittiövälinettä. Käsin muotoiltu jauhelihapihvi ja prässätty hampurilaispihvi Jauhelihapihvien kypsentäminen Hampurilaispihvien grillaamisesta olikin tuossa jo puhetta. Kuten monet muutkin liharuoat, myös jauhelihapihvit saavat mahtavaa savuista makua ja herkullisen värin, kun ne kypsennetään kuumassa grillissä.

Grillaaminen ei kuitenkaan ole kaikille ihan arkipäiväinen rutiini Suomen kesän kaatosateissa tai talven pakkasilla. Arkisemmat menetelmät – pannulla tai uunissa paistaminen – ovat hyviä nekin. Paistinpannulla pienessä rasvamäärässä paistaminen on varmasti se suosituin tapa, ja sillä saakin pihveihin hyvän maun ja paistopinnan.

Entäpä jos pihvejä onkin vähän reilumpi määrä paistettavana ja pannulle mahtuu vain muutama pihvi kerrallaan? Isompi määrä jauhelihapihvejä kannattaa paistaa uunissa, sillä uunipellille mahtuu hyvin toistakymmentä pihviä ja kaikki kypsyvät samaan aikaan. Uunissa saa paistettua suuremman määrän jauhelihapihvejä kerralla, mutta väri jää pannulla paistettuja vaaleammaksi. Jauhelihasta saa siis valmistettua pihvejä moneen makuun ja tarpeeseen. Raaka-aineiden valinnalla, muotoilulla ja kypsennystavalla on paljon vaikutusta lopputulokseen, ja jokainen jauheliharuokien ystävä tietää varmasti monta muutakin salaisuutta täydellisten jauhelihapihvien reseptiin.
Näytä koko vastaus

Paljonko suolaa 400 g jauhelihaa?

Ei koskaan sipulia raakana lihapullataikinaan – Sipulia ei sen sijaan koskaan tule laittaa lihapullataikinaan raakana. – Pliis, pilkkokaa sipuli pieneksi ja freesatkaa sinne lihapullataikinaan. Ei ole kiva, että mahtavan makuisessa lihapullassa on raaka, iso sipulinpala.

Kapella on oma, kokkien suosima taktiikka myös maustamiseen. Keittiömestari suosittelee laskemaan lihapullataikinan suolaprosentin. – Jauhelihataikinassa, jos tykkää kovasta suolasta, niin hyvä on sellainen kahden prosentin suola. Tarkoittaa sitä, että jos sinulla on kilo jauhelihaa, niin suolaa laitetaan silloin 20 grammaa, Kape neuvoo ja suosittelee laittamaan suolaa vähintää 1,5 prosentin säännöllä.

Näin ollen esimerkiksi 400 gramman jauhelihapaketin lihapulliin suolaa laitetaan noin kuusi grammaa.
Näytä koko vastaus

Miksi sika-nauta jauheliha?

Nauta-sika vai sika-nauta? – Ruokaviraston mukaan jauhelihan nimestä tulee ilmetä valmisteeseen käytetyt eläinlajit. Jos eläinlajien lihaa sekoitetaan keskenään, tuotteen nimessä tulee ne mainita. Suomalaisille tuttuja tuotteita ovat esimerkiksi nauta-sikajauheliha ja sika-nautajauheliha.

 • Lihatiedotuksen mukaan tavallisimmin Suomessa käytetyt jauhelihat tehdään naudanlihasta, sianlihasta tai niiden sekoituksesta.
 • Myös broilerista, kalkkunasta ja lampaasta tehdään jauhelihaa.
 • Nimi nauta-sikajauheliha ilmaisee sen, että nautaa on käytetty enemmän kuin sikaa tai yhtä paljon.
 • Sika-nautajauhelihassa puolestaan sianlihaa on enemmän.

– Eri lihalajeista valmistetussa jauhelihassa tulee ilmoittaa käytettyjen lihalajien painosuhde, esim. Nauta-sikajauheliha, Ainekset: naudanliha 50 % ja sianliha 50 % tai nimessä Nauta-sikajauheliha (50 % / 50 %), Ruokavirasto linjaa. Katso video: Osaatko paistaa jauhelihan oikein? Näin se pitäisi Kari Aihisen mukaan tehdä 3:26
Näytä koko vastaus

Voiko koira syödä raakaa kanan jauhelihaa?

Kariniemen Kananpojan Jauheliha Resepti Kennel-Rehun tehtaalla valmistetaan lihat koirille puhtaista suomalaisista raaka-aineista. Olemme Ruokaviraston valvoma tuotantolaitos ja raaka-aineet tulevat suomalaisilta lihataloilta. Kennel-Rehulle on myönnetty Avainlippumerkki. Meiltä löydät kattavan valikoiman koirasi luonnolliseen raakaruokintaan.

 • Pakastelihat myydään 5kg:n ja 10kg:n laatikoissa, pakattuina 500g annospakkauksiin.
 • Sika-nauta jauhelihaa löytyy myös suurkuluttajapakkauksessa 2kg:n annoksissa.
 • Raaka jauheliha valikoimasta löytyy sikaa, nautaa, broileria, kalkkunaa, lohta ja poroa koiralle.
 • Oiran raakaruokintaan soveltuu myös hyvin sisäelimet kuten maksa, naudan maha, sydänjauhelihat sekä possun ja broilerin kokonaiset sydämet.

Pentujauheliha sopii mainiosti pennun ruokintaan. Kun haluat helppoa koiranruokaa, löytyy meiltä riisijauheliha- ja puurojauhelihaseokset valmiina. Koiralle, joka mieluummin pureskelee ruokansa, voit tarjota torvia tai broilerin filepaloja. Kennel-Rehun lihat koirille saat kertavästä koiranruoka-autosta tai tehtaanmyymälästämme Pyhtään Siltakylästä.
Näytä koko vastaus

Mitä voi tehdä porsaan jauhelihasta?

Porsaan jauheliha on vastoin yleistä oletusta melko vähärasvaista, sillä sen rasvamäärä on yleensä vain 12 prosenttia. Miedon makuinen porsaan jauheliha sopii käytettäväksi kaikenlaisiin kaali- ja jauheliharuokiin. Kokeile sitä etenkin mausteisiin etnisiin ruokiin, kuten dumplingeihin, nuudeliwokkeihin tai tacoihin.
Näytä koko vastaus