Käykö E-resepti Ulkomailla?

Käykö E-resepti Ulkomailla
Voit ostaa lääkkeitä niiden maiden apteekeista, joissa on valmius toimittaa toisessa maassa määrättyjä sähköisiä reseptejä. Suomalaisella sähköisellä reseptillä lääkkeitä voi ostaa tällä hetkellä Viron, Kroatian ja Portugalin apteekeista. Virossa ja Kroatiassa palvelun piirissä ovat kaikki apteekit.
Näytä koko vastaus

Saako reseptilääkkeitä viedä ulkomaille?

Huumaavien ja keskushermostoon vaikuttavien lääkkeiden vienti ulkomaille – Sinulla tulee olla mukanasi Schengen-todistus, jos matkustat Schengen-alueella ja kuljetat mukanasi huumausaineeksi luokiteltavaa lääkettä, pääasiallisesti keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä (PKV-lääkkeet) tai psykotrooppisia lääkkeitä.

Todistuksella osoitat lääkkeen tarpeellisuuden. Schengen-alueeseen kuuluvat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi. Suomessa Schengen-todistuksen saat apteekista.

Ota mukaan lääkepakkaus, lääkemääräys ja matkustusasiakirja (passi tai henkilökortti), kun haet todistusta. Jos et ole varma tarvitsetko Schengen-todistuksen lääkettäsi varten, voit tarkistaa asian apteekista tai Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta (Fimea),
Näytä koko vastaus

Käykö suomalainen resepti ulkomailla?

Mikä on “lääkemääräys ulkomailla ostoa varten”? – Lääkemääräys ulkomailla ostoa varten on paperinen resepti, jolla voit ostaa lääkkeitä toisesta EU- tai Eta-maassa tai Sveitsissä, Et voi tulostaa lääkemääräystä itse esimerkiksi Omakannasta, vaan saat sen tulosteena lääkäriltä. Et voi myöskään käyttää tätä ulkomaille tarkoitettua reseptiä Suomessa.
Näytä koko vastaus

Tarvitseeko ulkomaille reseptit?

Matkustaessasi Schengen-alueelle (visaguide. world, englanniksi), sinulla tulee olla apteekista saatava Schengen-todistus, jos kuljetat mukanasi tiettyjä pääasiassa keskushermostoon vaikuttavia (PKV) lääkkeitä, psykotrooppisia aineita tai huumausaineita sisältäviä lääkkeitä.
Näytä koko vastaus

Voiko lääkkeitä lähettää ulkomaille?

Jos lähetät lääkeitä Suomesta – Postitse lähetettävillä lääkevalmisteilla ei ole vientirajoituksia. Jokaisella maalla on oma lainsäädäntönsä, joka määrittelee mitä maahan saa tuoda tai lähettää.

Sinun vastuullasi on selvittää voimassa olevat kohdemaan maahantuonnin rajoitukset. Suomen tulli ei tunne muiden maiden määräyksiä.

Tietoa rajoituksista saat esimerkiksi kohdemaan viranomaisilta.
Näytä koko vastaus

Käykö suomalainen resepti Espanjassa?

Suomalaisella sähköisellä reseptillä alkaa vaiheittain saada lääkkeitä myös muista Euroopan maista. Voit ostaa lääkkeitä niiden maiden apteekeista, joissa on valmius toimittaa toisessa maassa määrättyjä sähköisiä reseptejä.
Näytä koko vastaus

Saako Espanjasta reseptilääkkeitä?

Reseptilääkkeen ostaminen apteekista toisessa EU-maassa – Your Europe Tällä sivulla Tarkistettu viimeksi: 31/10/2022 Lääkärin jossakin EU-maassa kirjoittama lääkeresepti kelpaa kaikissa, Yhdessä maassa saatavilla oleva lääke ei kuitenkaan välttämättä ole myynnissä jossain toisessa maassa, tai sillä voi olla eri nimi.
Näytä koko vastaus

Mitä lääkkeitä saa viedä Espanjaan?

Onko mukanasi huumaavia tai keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä? – Huumausaineiksi luokiteltuja tai psykotrooppisia lääkkeitä ei voi hankkia toisessa maassa kirjoitetulla reseptillä. Mikäli tarvitset reseptin tällaiseen lääkkeeseen, pyydä resepti paikalliselta lääkäriltä.
Näytä koko vastaus

Voiko lääkkeet laittaa ruumaan?

Lääkkeet matkalle : Perusasiat haltuun – Perussääntönä pidetään sitä, että henkilökohtaiset lääkkeet kuljetettaisiin mukana käsimatkatavaroissa, Jos sattuu niin, että ruumassa kulkeutuva matkalaukku häviää, et joudu pulaan, jos tarpeellinen määrä lääkkeitä löytyy käsimatkatavaroistasi.

 • Älä siis lykkää koko lääkearsenaaliasi ruumaan – tai mielellään ei ollenkaan – vaan pidä elintärkeät lääkkeet mukanasi käsimatkatavaroissa! Isoja lääkemääriä käyttävälle tämä voi toki tuottaa hiukan päänvaivaa, sillä lääkepakkaukset voivat joskus olla isoja ja viedä paljon tilaa.
 • Lääkkeet kun suositellaan kuljetettavaksi alkuperäispakkauksessa apteekin ohjetarran kera.

Suositus on, että mukana olisi ainakin ylimääräisen viikon tarvetta vastaava määrä lääkkeitä sen varalta, että lentosi viivästyy tai siirtyy syystä tai toisesta suunniteltua myöhäisemmälle. Eli, jos lomamatkasi pituus on kaksi viikkoa, varaudu ainakin kolmen viikon lääkkeisiin.

Better safe than sorry! Suurimmalle osalle varmasti itsestäänselvä asia on se, että lääkemääräykset kannattaa – ja pitää – aina olla mukana niistä lääkkeistä, joita kuljetat mukanasi matkalle. Käy tulostamassa apteekissa matkalle mukaan otettava jäljennös resepteistäsi, jossa kaikki tarpeellinen tieto löytyy myös englanniksi.

Näin et ainakaan joudu kielimuurin kanssa ongelmiin. Joissain apteekeissa paperin pystyy tulostamaan ilmaiseksi, joskus tulosteesta joutuu maksamaan muutamasta kymmensenttisestä muutamaan euroon. Tuloste pystytään antamaan vain sellaisista resepteistä, joista on toimitettu ainakin yksi lääke-erä. Käykö E-resepti Ulkomailla
Näytä koko vastaus

Paljonko lääkkeitä saa viedä ulkomaille?

Saavut Suomeen Eta-alueen ulkopuolelta –

Voit tuoda mukanasi lääkevalmisteita omaan käyttöösi enintään kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Et voi tuoda ei-rekisteröityjä homeopaattisia tai antroposofisia valmisteita. Lue lisää kasvirohdoslääkkeistä ja homeopaattisista valmisteista Fimean sivuilta.

Toimi näin

Ota mukaan reseptit, lääkärin tulostama potilasohje tai yhteenveto resepteistä. Kuljeta lääkkeet alkuperäispakkauksessa käsimatkatavaroissa. Jos käytät dosettia, ota mukaan vähintään lääkepakkaus. Voit kuljettaa ainoastaan omia lääkkeitäsi, jotka on määrätty sinulle.

Näytä koko vastaus

Saako käsimatkatavaroissa olla lääkkeitä?

Matkalle valmistautuminen –

Säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä kannattaa ottaa mukaan varmuuden vuoksi vähintään kahden viikon lääkkeet yli matkan tarpeen. Koska lääkevalmisteiden kauppanimet vaihtelevat maittain, on hyvä tietää lääkkeiden nimien lisäksi niiden vaikuttavien aineiden nimet. Tee matkalle lähtiessä lista lääkkeistäsi tai pyydä lääkäriltäsi ajantasainen lista lääkkeistäsi. Voit myös tulostaa sähköiset lääkemääräyksesi kanta.fi-palvelusta. Lääkelistasta on hyvä jättää kopio kotiväelle ja/tai skannata omaan nettisähköpostiin. Kaikki lääkkeet kannattaa kuljettaa käsimatkatavaroissa alkuperäispakkauksissa. Diabeetikon on hyvä kuljettaa mukana todistusta neulojen tarpeesta (ks. Liite 6. Todistusmalli ruiskujen, neulojen ja lääkkeiden kuljettamista varten ). Selvitys tarvitaan lääkkeiden ja hoitovälineiden saamiseksi mukaan lentokoneen matkustamoon ja siitä voi olla hyötyä epäselvissä tilanteissa sellaisissa maissa, joissa kyseiset lääkeaineet eivät ole tuttuja tullivirkailijoille. Ennen lähtöä kannattaa varmistaa oman lentoyhtiön, Finnairin tai ilmailuviranomaisen verkkosivuilta voimassa olevat käsimatkatavaroita koskevat rajoitukset.

Pitkäaikaista ulkomailla oloa varten on hyvä neuvotella lääkärin kanssa mahdollisista varmuuden vuoksi mukaan otettavista lääkkeistä, jos niiden saatavuus kohdemaassa on epävarmaa. Matkalla saatetaan tarvita esimerkiksi mikrobilääkkeitä virtsatieinfektioihin, lasten korvatulehduksiin, muihin mahdollisiin hengitystieinfektioihin ja kuumeisiin ripulitauteihin sekä allergialääkkeitä.

Myös omat neulat ja ruiskut kannattaa ottaa mukaan maihin, joiden terveydenhuollon hygienian tasosta ei ole varmuutta. Pitkäksi ajaksi alkeellisiin oloihin menijöille myydään valmista ensiapupakkausta. Pakkaus sisältää mm. nesteen- ja verensiirtolaitteen neuloineen, haavan ompeluvälineet, neuloja ja ruiskuja.

You might be interested:  Www Kanta Fi Sahkoinen Resepti Omien Tietojen Katselu?

Vaikka omia lääkkeitä olisi mukana, infektio-oireisen matkailijan pitää aina ensisijaisesti hakeutua lääkäriin. Jos lääkäripalveluja ei ole saatavilla, tulee matkailijalla olla yksityiskohtaiset ohjeet, miten ja milloin lääkkeitä käytetään ja mitä epävarmuustekijöitä näin aloitettuun hoitoon liittyy.

 • Matkalle lähtijän kannattaa koota ensiapulaukkunsa sisältö henkilökohtaisten tarpeidensa mukaan (taulukko Matkailijan ensiapulaukun sisältö ).
 • Erityisesti nestemäisten ja puolikiinteiden lääkevalmisteiden säilyttämiseen on kiinnitettävä huomiota, sillä hyvin kuumat tai kylmät olot vaikuttavat lääkkeiden säilymiseen.

Tabletit, kapselit ja muut kiinteät lääkevalmisteet ovat herkkiä erityisesti kosteuden vaikutukselle. Lääkkeiden maahantuontiin liittyen useilla mailla on rajoituksia, joista on hyvä ottaa selvää etukäteen. Lisätietoja rajoituksista on mahdollista saada esim.

Taulukko 1. Matkailijan ensiapulaukun sisältö.

Allergiaan Antihistamiini, vaikeista oireista kärsiville adrenaliiniannosruisku
Hampaan lohjettua Cavit, väliaikainen paikkamateriaali
Hyönteisten pistoihin 1-prosenttinen kortisonivoide ja antihistamiini (auttavat kutinaan)
Iho-ongelmiin Aurinkosuoja- ja kosteusvoide sekä mieto kortisonivoide (ei pahoin rikkoutuneelle tai märkivälle iholle)
Herpes (yskänrokko) -voide, sienivoide erityisesti tropiikissa
Matkapahoinvointilääke
Myrkytysten ensiapuun Lääkehiiltä (vain myrkytysten ensiapuun, koska estää muiden lääkkeiden imeytymisen)
Nuhaan ja tukkoisuuteen Limakalvoja supistavia nenätippoja varsinkin ennen lentoa
Pintanaarmuihin, haavoihin ja nyrjähdyksiin Haavanpuhdistusainetta tai -pyyhkeitä, sidetaitoksia tai -harsoa, laastaria, rakkolaastareita sekä pinsetit ja sakset
Ripuliin ja ummetukseen Ripulilääkettä (loperamidi, vain aikuisten kuumeettomaan turistiripuliin)
Äkilliseen ripuliin valmista liuosta tai ripulijuomajauhetta
Ummetuslääkettä, jos taipumus ummetukseen
Särky- ja kuumelääke sekä kuumemittari Tropiikissa kuumelääkkeenä vain parasetamoli
Särkylääkkeenä esim. ibuprofeeni, ketoprofeeni tai parasetamoli, lapsille parasetamoli
Voimakkaan auringon ja tuulen aiheuttamaan silmien kuivuuteen tai ärtyisyyteen Kostuttavia silmätippoja
Yleisen hygienian hoitoon Käsien desinfiointiainetta, kosteuspyyhkeitä, kondomeja, tamponeja ja terveyssiteitä

Näytä koko vastaus

Tarvitseeko Silmätippoihin reseptin?

Käytännönläheinen lähestymistapa – Lääkäriliiton mukaan huumausaineeksi luokitelluille lääkkeille, kuten opiaateille, ei kirjoiteta reseptiä puhelimessa. Sen sijaan puhelinkeskustelun pohjalta lääkäri voi kirjoittaa reseptin vaikkapa silmätipoille, antibiooteille ja tulehduskipu- sekä kolesterolilääkkeille.

Esimerkistä käy tilanne, jossa potilas on juuri lähdössä matkalle ja kaipaa pikaisella aikataululla antibiootteja kaiken varalle eikä vastaanottoaikaa enää löydy. – Tämä on käytännönläheinen lähestysmistapa. Nähdään metsä puilta, sanoo Juha Tasa. Potilasvakuutuskeskus maksaa korvauksia hoidosta potilaille aiheutuneista henkilövahingoista.

Korvauslakimies Saija Mäenpään uralla ei ole tullut vastaan tilannetta, jossa puhelimessa määrätty resepti olisi erityisesti vaikuttanut ongelmatilanteen syntymiseen. – Se, että resepti määrätään puhelimessa, ei vaikuta asiaan.
Näytä koko vastaus

Miten lääkkeet pakataan matkalle?

Tiedätkö miten otat sähköisen reseptin matkalle mukaan? | 04.02.2016 Hiihtolomakauden lähestyessä on hyvä valmistautua tulevaan matkaan hyvissä ajoin: selvittää rokotustarve ja se, tarvitaanko matkakohteeseen Schengen-todistus. Reseptilääkkeen käyttäjällä on hyvä olla myös reseptit mukana, mutta miten sähköinen resepti otetaan matkalle mukaan? Matkalle on aina hyvä ottaa mukaan riittävästi säännöllisesti käytössä olevia reseptilääkkeitä.

lääkärin tulostaman potilasohjeen, jossa on lueteltu kaikki samalla kerralla määrätyt lääkkeet apteekista tai lääkäriltä saatavan englanninkielisen yhteenvetotulosteen eli jäljennöksen sähköisistä resepteistä niiden lääkkeiden osalta, joita on ostettu apteekista resepteistä suomenkielisen yhteenvedon, jonka voi itse tulostaa tai pyytää apteekista tai terveydenhuollosta.

Omakanta-palveluun kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla. Reseptilääkkeet kannattaa kuljettaa alkuperäisissä pakkauksissaan käsimatkatavaroissa. Kylmäsäilytystä vaativat lääkkeet tulee pakata niin, että ne säilyvät käyttökelpoisina. Ennen matkalle lähtöä on hyvä varmistaa kohdemaan maahantuontikäytännöt henkilökohtaisten lääkkeiden osalta.
Näytä koko vastaus

Mitä ei saa lähettää ulkomaille?

Lähetys ei saa sisältää Maailman postiliiton (UPU) kieltämiä, lentokuljetuksessa kiellettyjä eikä Postin yleisten toimitusehtojen mukaan kiellettyjä aineita ja tuotteita. Raha, vapaasti vaihdettavat arvopaperit, jalometallit, jalokivet tai muut arvoesineet on lähetettävä postivakuutettuna.
Näytä koko vastaus

Mitä lääkkeitä saa viedä Thaimaaseen?

Oletko lähdössä reissuun ja mietit, mitä lääkkeitä ja miten ne tulisi pakata mukaan? Olet ehkä kysellyt aiheesta ystäviltäsi tai sosiaalisessa mediassa ja saanut useita erilaisia vastauksia. Itse sairastan reumaa, joten matkoilla mukana kulkee suhteellisen iso kassillinen lääkkeitä ihan päivittäiseen käyttöön sekä varmuuden varalta allergialääkkeitä, influenssan hoitoon Tamifluta ja migreeniin siihen tarkoitettuja lääkevalmisteita. Käykö E-resepti Ulkomailla Ihan ensimmäisenä katso mukaan ottamasi lääkkeet läpi ja tarkista, että niitä on riittävästi matkan ajalle ja muutamalle ylimääräiselle päivälle. Tsekkaa myös lääkkeiden päiväykset ja uusi tarvittaessa vanhenevat. Pyydä apteekistasi englanninkieliset reseptit lääkkeistä ja jos mukanasi on kolmiolääkkeitä, niin myös Schengen-todistus matkustaessasi Schengen-sopimuksen alaisiin maihin.

Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi. Todistusta varten ota apteekkiin mukaasi alkuperäisessä pakkauksessa olevat lääkkeet, lääkäriltä reseptin saamisen yhdessä saamasi potilasohje sähköisestä reseptistä sekä PASSI.

Lista näistä lääkkeistä löytyy täältä kohdasta 2, Tähän kategoriaan kuuluu mm. nukahtamislääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä sekä yskänlääkkeitä. Käykö E-resepti Ulkomailla Matkan ajaksi lääkkeet tulee ehdottomasti pakata käsimatkatavaraan alkuperäisissä pakkauksissaan ja mukana tulee olla englanninkielisen reseptin ja muiden tarpeellisten papereiden lisäksi ne apteekissa paketteihin liimatut lappuset, jotka todistavat lääkkeen kuuluvan sinulle.

Ruumaan menevä matkatavara EI OLE oikea paikka lääkkeille, mitä teet siinä vaiheessa, jos laukkusi syystä tai toisesta häviää tai myöhästyy? Nestemäisiä lääkkeitä ei tarvitse pakata litran vetoiseen minigrip-pussiin vaan ne voit kuljettaa irrallisina. Kaikki piikkimuotoiset lääkkeet voidaan myös viedä turvatarkastuksen läpi, jos on mukana tarpeelliset dokumentit.

Insuliineille ja biologisille reumalääkkeille sekä muille kylmäsäilystä vaativille lääkkeille myydään apteekissa kuljetuspakkauksia, ja näiden pakkausten kanssa pääset turvatarkastuksesta läpi. Lentoyhtiöillä ei ole minkäänlaista velvollisuutta ottaa kylmäkaappeihinsa matkustajien tavaroita.

 1. Itselläni tämän kevään aikana matkoja suuntautuu Thaimaahan, Singaporeen sekä Arabiemiraatteihin ja näihin kaikkiin maihin on omat määräyksensä.
 2. THAIMAA Thaimaan määräykset löytyvät Thaimaan suurlähetystön sivulta.
 3. Maahan saa viedä tiettyjä HUUMAAVIKSI luokiteltuja lääkkeitä vain 30 päivän annosta vastaavan määrän.

Sallitut lääkkeet löytyvät tämän dokumentin kategoriasta 2, jos kyseistä lääkettä ei tuosta löydy, niin sen vieminen maahan on kiellettyä. Tämä ei siis koske tavallista buranaa tai muita käsikauppalääkkeitä. Jos lääkkeesi löytyy kategoriasta 2, sinun täytyy hakea lääkkeelle maahantuontilupa viimeistään 14 vrk ennen maahan saapumista sekä Thaimaan päässä ilmoittautua tullin punaisella linjalla.

 1. Hakemuksen mukaan tarvitset oman lääkärisi kirjoittaman englanninkielisen lausunnon kyseisten lääkkeiden tarpeellisuudesta.
 2. Jos myöhästyt tuosta kahden viikon aikarajasta, et saa lääkkeitä mukaasi tai jos ne otat, saatat syyllistyä huumausainerikokseen, josta tuomiot ovat erittäin kovat.
 3. Listoilla lääkeaineet ovat mainittu englanniksi, jos et itse osaa niitä tulkita, niin suosittelen kääntymään apteekkisi puoleen.

Muissakaan lääkkeissä maahan ei saa viedä yli 30 päivän annosta ja mukana tulee olla englanninkielinen resepti sekä lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissaan. SINGAPORE Käykö E-resepti Ulkomailla Singaporeen saa viedä tavallisimpia reseptilääkkeitä kolmen kuukauden annosta vastaavan määrän. Luvan tarvitset ainakin uni-, masennus- ja vahvoille särkylääkkeille, Lisäksi lupa tulee hakea lääkkeille, jotka sisältävät efedriiniä (astmalääkkeissä), yli 20 tabletille kodeiinia sisältäviä särkylääkkeitä sekä samaa ainetta sisältäville nestemäisille lääkkeille.

 1. Lupa pitää hakea viimeistään 10 vrk ennen matkan alkua ja siihen tarvitaan mukaan liitteiksi englanninkielinen lääkärinlausunto, jossa mainitaan lääkkeen annostelu, kopiot lentolipuista (tai laiva, jos saavut risteillen) sekä kopio passin tietosivusta.
 2. Singaporeen ei saa viedä missään tapauksessa purukumituotteita, esimerkiksi nikotiini.
You might be interested:  Fodmap Ruokavalio Reseptejä?

ARABIEMIRAATIT (Dubai, Abu Dhabi) Arabiemiraateissa on näistä kolmesta maasta tiukin huumausainepolitiikka, joten luethan huolella lääkelistat, jos yhtään epäilet että mukanasi saattaa olla joku lääke, jonka maahanvientiä on rajoitettu. Nämä tiukat säännöt koskevat myös niitä matkustajia, jotka lentävät Arabiemiraattien kautta jonnekin kolmanteen maahan. Käykö E-resepti Ulkomailla Kaikkien lääkkeiden sekä erityisesti huumaavien (yleensä kolmiolla merkitty) mukana tulee olla englanninkielinen lääkärintodistus lääkkeen tarpeesta eikä maahan saa viedä lääkettä yli 3kk:n annosta vastaavaa määrää, paitsi huumaavissa annos on 30 päiväksi.

Englanninkielinen lääkärintodistus tulee käydä vahvistamassa maistraatissa eikä todistus saa matkan alkaessa olla kolmea kuukautta vanhempi. Arabiemiraatteihin matkustaessa on syytä tarkistaa, että onko käytössä sellaista masennus-, uni- tai hormonilääkitystä, jonka maahanviennille on asetettu ehtoja.

Myös astmalääkkeissä käytetty pseudoefedriini on rajoitettujen listalla. Huomaathan myös, että lääkkeiden kauppanimi Suomessa ja Arabiemiraateissa saattaa olla täysin sama, vaikka lääkeaine onkin eri (esimerkiksi meille reumaatikoille tuttu Trexan onkin Dubaissa voimakas särkylääke).

 • Tietoa siitä, mihin tuo ilmoitus tulee lähettää löytyy todella huonosti, mutta onneksi matkamessut ovat jo viikon päästä ja pääsen siellä kysymään asiaa ihan kasvotusten.
 • Päivitän sitten tätä postausta myöhemmin.
 • Itsellä matka Arabiemiraatteihin on edessä vasta huhtikuussa, joten minulla on vielä hetki aikaa selvittää tämä asia.

Elämää ja matkoja-blogissa on parikin hyvää kirjoitusta tästä aiheesta, käy lukemassa täältä ja täältä, Näiden lisäksi muistathan hoitaa kuntoon tarvittavat rokotukset, matkavakuutuksen sekä tehdä matkustusilmoituksen, Käykö E-resepti Ulkomailla Kaikki postauksen kuvat ovat Pixabaysta
Näytä koko vastaus

Voiko lentokoneeseen ottaa lääkkeitä?

Kyllä, suosittelemme, että otat lääkkeesi mukaan käsimatkatavarana. Pakkaathan lääkkeet erilliseen pussiin, mieluiten alkuperäisissä pakkauksissaan. Ota mukaan myös resepti ja lääkärintodistus, etenkin jos sairautesi vaatii hoitoa pistettävillä lääkkeillä.
Näytä koko vastaus

Mitä kannattaa ostaa Espanjasta?

Suosikki numero 1 on tietenkin jamón, ja vielä kerran jamón! – Käykö E-resepti Ulkomailla Espanjalaiset eivät pysty kuvittelemaan elämää ilman lihaa, ja jamón onkin espanjalaisen keittiön ylpeys ja kruunattu kuningas, On olemassa erilaisia jamón-lajeja, mutta tunnetuimmat niistä ovat ehkä jamón ibérico ja jamón serrano, Jamón ibéricoa pidetään herkkuruokana,

 1. Se ei ole kaikista halvin tuote – 100 grammaa voi helposti maksaa noin 30 €, mutta silti joka vuosi sadat turistit valitsevat juuri tämän tuotteen tuliaiseksi,
 2. Yksi parhaimmista jamón ibérico – merkeistä on 5JOTAS.
 3. Monet espanjalaiset perheet ostava t jouluksi kokonaisen jalan ja tämä on osa jouluperinnettä,

Talon isäntä kiinnittää koko kinkun sorkkineen kinkkutelineeseen – jamoneroon – ja leikkaa siitä pitkällä terävällä veitsellä pitkiä, ohuen ohuita siivuja, Jamón serranoa puolestaan sy ödään joka päivä, Se on huomattavasti Jamón ibéricoa edullisempi ja sitä tarjotaan mm.
Näytä koko vastaus

Paljonko ruoka maksaa Espanjassa?

Esimerkkejä Espanjan hinnoista Sivulle on kerätty muutamia perustuotteita ja -palveluja euromääräisine hintoineen, ja niiden avulla on mahdollista muodostaa suuntaa antava kuva Espanjan hintatasosta. Sivulla esitetyt hinnat perustuvat matkailijoiden kohtaamiin ja ilmoittamiin hintoihin, ja ovat niiden keskiarvoja.

Keskiarvon luonteen mukaisesti, paikan päällä tulee varmasti vastaan myös näitä matalampia ja korkeampia hintoja. Fiksu matkaaja tekee hankintansa siellä, missä paikallisetkin, ja pääsee yleensä näin halvemmalla. Otamme mielellämme vastaan havaintojanne hinnoista Espanjassa. Myös vinkit, joilla ostoksista selviää matkan varrella pienemmillä kuluilla ovat tervetulleita.

Lähettäkää hintoja, vinkkejä edullisista ostospaikoista ja muuta palautetta sivun alalaidan palautelomakkeella.

Litra maitoa 80 senttiä
Kilo banaaneja 1.50 euroa / kg
Vaalea leipä 90 senttiä

Elintarvikkeista esimerkiksi leipä, tomaatit, salaatti, kana, liha, omenat, maito ja kananmunat ovat keskimäärin edullisempia kuin Suomessa, kun taas kalliimpia ovat vaikkapa juustot. Perunat ja banaanit ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Yleisesti ottaen elintarvikkeet ovat Espanjassa vähintään neljänneksen verran Suomen hintatasoa edullisempia.

Ateria yhdelle edullisessa ravintolassa 11 euroa
Hampurilaisateria ketjuravintolassa (sisältää hampurilainen, ranskalaiset ja juoma) 7.50 euroa
Ateria kahdelle tavanomaisessa ravintolassa alku-, pää-, ja jälkiruoan kanssa 46 euroa

Arkinen lounas tai päivällinen tavallisessa ravintolassa on Espanjassa halvempi kuin Suomessa. Hampurilaisateriat ovat suurin piirtein samoissa hinnoissa. Kunnon illallinen keskitason ravintolassa on selvästi halvempi. Kahvin juominen kahvilassa tekee niinikään selvästi pienemmän loven kukkaroon kuin kotimaassa. Kaiken kaikkiaan syömiseen ulkona uppoaa Espanjassa selvästi vähemmän kuin Suomessa.

Aikuisten tavalliset merkkifarkut 65 euroa
Naisten kevyt mekko 36 euroa
Merkkilenkkarit 75 euroa

Kautta linjan katsottuna kulutustuotteet ovat Espanjassa Suomea halvempia. Keskimääräinen ero on parin kymmenyksen luokkaa.

Pullo keskihintaista viiniä kaupasta ostettuna 6 euroa
Pullo paikallista olutta kaupasta ostettuna 80 senttiä
Tupakka-aski 5 euroa

table>

Taksin kilometriveloitus 1.30 euroa / km Litra bensiiniä 1.30 euroa / l

Taksilla matkustamiseen ei Espanjassa tarvitse varata aivan niin paljon rahaa kuin Suomessa. Samoin julkisilla liikennevälineillä voi kertalipulla matkustaa roimasti Suomea halvemmalla. Jos Espanjassa viettää useita viikkoja ja hankkii julkisiin kausikortin, myös sen saa selvästi pienemmällä rahalla kuin vastaavan Suomessa. : Esimerkkejä Espanjan hinnoista
Näytä koko vastaus

Mikä on Espanjan Perinneruoka?

Tunnettuja ruokapöydän antimia ovat chorizo-makkara, gazpacho-keitto, paella, jamón serrano -kinkku ja manchego-juusto. Raaka-aineiden kunnioitus ja sesonginmukaisuus ovat itseisarvoja. Espanjassa käytetään paljon vihanneksia ja hedelmiä.
Näytä koko vastaus

Saako Espanjasta buranaa?

Sakkouhka on lopettamassa apteekkien käytännön myydä 600 milligramman ibuprofeenia ja 1 gramman parasetamolia ilman reseptiä. – Käykö E-resepti Ulkomailla Suomalaiset ovat tottuneet saamaan 600 mg ibuprofeenia ilman reseptiä Espanjassa. Aiemmin espanjalaisesta apteekista särkylääkettä hakiessa apteekkari kysyi, minkä vahvuista saisi olla. Myös 600 milligramman ibuprofeenit tai yhden gramman parasetamolit lähtivät mukaan ilman reseptiä. Nyt ilman lääkärin määräystä on tarjolla korkeintaan 400 milligramman ibuprofeenia tai 650 milligramman parasetamolia – niin kuin Suomessakin. Vaikka vahvojen särkylääkkeiden myynti ilman reseptiä on vastoin Espanjassa vuonna 2015 voimaan tullutta lakia, moni apteekki on jatkanut niiden ja joidenkin muiden reseptilääkkeiden myymistä.
Näytä koko vastaus

Millä maksaa Espanjassa?

Julkaistu: 23.05.2022 Ajankohtaista Eläminen ja lomailu Uusimmat Miten varaudut käteisrahan osalta matkalle Espanjaan? Lain mukaan kauppojen tulisi hyväksyä maksuvälineeksi isotkin setelit, mutta käytännössä asia ei ole näin. Espanjassa useat yritykset ja julkiset kulkuvälineet rajoittavat vastaanotettavien setelien suuruutta.

Pandemia muutti maksukäytäntöjä, ja kortilla maksaminen on yleistynyt. Mukana on kuitenkin aina hyvä pitää kolikoita. Euroihin liittyvän lain mukaan ainoastaan eurosetelit ja eurokolikot hyväksytään laillisena maksuvälineenä Espanjassa. Lain mukaan kaikissa kaupoissa tulisi voida maksaa myös suurilla 100, 200 ja 500 euron seteleillä riippumatta ostoksen hinnasta.

You might be interested:  Sinisimpukka Resepti Ilman Viiniä?

Espanjan pankki lopetti 500 euron setelien painamisen ja liikkeelle laskemisen tammikuussa 2019, mutta ne ovat edelleen laillinen maksuväline. Siten niiden kierrättämistä ja käyttöä maksuvälineenä voidaan jatkaa.
Näytä koko vastaus

Onko Espanjassa ilmainen terveydenhuolto?

Terveydenhuoltojärjestelmä – Espanjan kansallista terveydenhuoltojärjestelmää johtavat itsenäiset alueelliset terveyspalvelut. Julkinen terveydenhuolto sisältää perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon sekä sairaalahoidon, joita annetaan omissa keskuksissa.
Näytä koko vastaus

Paljonko lääkkeitä saa viedä ulkomaille?

Saavut Suomeen Eta-alueen ulkopuolelta –

Voit tuoda mukanasi lääkevalmisteita omaan käyttöösi enintään kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Et voi tuoda ei-rekisteröityjä homeopaattisia tai antroposofisia valmisteita. Lue lisää kasvirohdoslääkkeistä ja homeopaattisista valmisteista Fimean sivuilta.

Toimi näin

Ota mukaan reseptit, lääkärin tulostama potilasohje tai yhteenveto resepteistä. Kuljeta lääkkeet alkuperäispakkauksessa käsimatkatavaroissa. Jos käytät dosettia, ota mukaan vähintään lääkepakkaus. Voit kuljettaa ainoastaan omia lääkkeitäsi, jotka on määrätty sinulle.

Näytä koko vastaus

Mitä lääkkeitä saa viedä Espanjaan?

Onko mukanasi huumaavia tai keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä? – Huumausaineiksi luokiteltuja tai psykotrooppisia lääkkeitä ei voi hankkia toisessa maassa kirjoitetulla reseptillä. Mikäli tarvitset reseptin tällaiseen lääkkeeseen, pyydä resepti paikalliselta lääkäriltä.
Näytä koko vastaus

Voiko lentokoneeseen ottaa lääkkeitä?

Kyllä, suosittelemme, että otat lääkkeesi mukaan käsimatkatavarana. Pakkaathan lääkkeet erilliseen pussiin, mieluiten alkuperäisissä pakkauksissaan. Ota mukaan myös resepti ja lääkärintodistus, etenkin jos sairautesi vaatii hoitoa pistettävillä lääkkeillä.
Näytä koko vastaus

Mitä lääkkeitä ei saa viedä Dubaihin?

Oletko lähdössä reissuun ja mietit, mitä lääkkeitä ja miten ne tulisi pakata mukaan? Olet ehkä kysellyt aiheesta ystäviltäsi tai sosiaalisessa mediassa ja saanut useita erilaisia vastauksia. Itse sairastan reumaa, joten matkoilla mukana kulkee suhteellisen iso kassillinen lääkkeitä ihan päivittäiseen käyttöön sekä varmuuden varalta allergialääkkeitä, influenssan hoitoon Tamifluta ja migreeniin siihen tarkoitettuja lääkevalmisteita. Käykö E-resepti Ulkomailla Ihan ensimmäisenä katso mukaan ottamasi lääkkeet läpi ja tarkista, että niitä on riittävästi matkan ajalle ja muutamalle ylimääräiselle päivälle. Tsekkaa myös lääkkeiden päiväykset ja uusi tarvittaessa vanhenevat. Pyydä apteekistasi englanninkieliset reseptit lääkkeistä ja jos mukanasi on kolmiolääkkeitä, niin myös Schengen-todistus matkustaessasi Schengen-sopimuksen alaisiin maihin.

Schengen-sopimuksen piiriin kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska, Islanti, Saksa, Belgia, Ranska, Alankomaat, Itävalta, Luxemburg, Espanja, Portugali, Italia, Kreikka, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tšekki, Slovakia, Unkari, Slovenia, Malta ja Sveitsi. Todistusta varten ota apteekkiin mukaasi alkuperäisessä pakkauksessa olevat lääkkeet, lääkäriltä reseptin saamisen yhdessä saamasi potilasohje sähköisestä reseptistä sekä PASSI.

Lista näistä lääkkeistä löytyy täältä kohdasta 2, Tähän kategoriaan kuuluu mm. nukahtamislääkkeitä, vahvoja kipulääkkeitä sekä yskänlääkkeitä. Käykö E-resepti Ulkomailla Matkan ajaksi lääkkeet tulee ehdottomasti pakata käsimatkatavaraan alkuperäisissä pakkauksissaan ja mukana tulee olla englanninkielisen reseptin ja muiden tarpeellisten papereiden lisäksi ne apteekissa paketteihin liimatut lappuset, jotka todistavat lääkkeen kuuluvan sinulle.

Ruumaan menevä matkatavara EI OLE oikea paikka lääkkeille, mitä teet siinä vaiheessa, jos laukkusi syystä tai toisesta häviää tai myöhästyy? Nestemäisiä lääkkeitä ei tarvitse pakata litran vetoiseen minigrip-pussiin vaan ne voit kuljettaa irrallisina. Kaikki piikkimuotoiset lääkkeet voidaan myös viedä turvatarkastuksen läpi, jos on mukana tarpeelliset dokumentit.

Insuliineille ja biologisille reumalääkkeille sekä muille kylmäsäilystä vaativille lääkkeille myydään apteekissa kuljetuspakkauksia, ja näiden pakkausten kanssa pääset turvatarkastuksesta läpi. Lentoyhtiöillä ei ole minkäänlaista velvollisuutta ottaa kylmäkaappeihinsa matkustajien tavaroita.

 1. Itselläni tämän kevään aikana matkoja suuntautuu Thaimaahan, Singaporeen sekä Arabiemiraatteihin ja näihin kaikkiin maihin on omat määräyksensä.
 2. THAIMAA Thaimaan määräykset löytyvät Thaimaan suurlähetystön sivulta.
 3. Maahan saa viedä tiettyjä HUUMAAVIKSI luokiteltuja lääkkeitä vain 30 päivän annosta vastaavan määrän.

Sallitut lääkkeet löytyvät tämän dokumentin kategoriasta 2, jos kyseistä lääkettä ei tuosta löydy, niin sen vieminen maahan on kiellettyä. Tämä ei siis koske tavallista buranaa tai muita käsikauppalääkkeitä. Jos lääkkeesi löytyy kategoriasta 2, sinun täytyy hakea lääkkeelle maahantuontilupa viimeistään 14 vrk ennen maahan saapumista sekä Thaimaan päässä ilmoittautua tullin punaisella linjalla.

 • Hakemuksen mukaan tarvitset oman lääkärisi kirjoittaman englanninkielisen lausunnon kyseisten lääkkeiden tarpeellisuudesta.
 • Jos myöhästyt tuosta kahden viikon aikarajasta, et saa lääkkeitä mukaasi tai jos ne otat, saatat syyllistyä huumausainerikokseen, josta tuomiot ovat erittäin kovat.
 • Listoilla lääkeaineet ovat mainittu englanniksi, jos et itse osaa niitä tulkita, niin suosittelen kääntymään apteekkisi puoleen.

Muissakaan lääkkeissä maahan ei saa viedä yli 30 päivän annosta ja mukana tulee olla englanninkielinen resepti sekä lääkkeet alkuperäisissä pakkauksissaan. SINGAPORE Käykö E-resepti Ulkomailla Singaporeen saa viedä tavallisimpia reseptilääkkeitä kolmen kuukauden annosta vastaavan määrän. Luvan tarvitset ainakin uni-, masennus- ja vahvoille särkylääkkeille, Lisäksi lupa tulee hakea lääkkeille, jotka sisältävät efedriiniä (astmalääkkeissä), yli 20 tabletille kodeiinia sisältäviä särkylääkkeitä sekä samaa ainetta sisältäville nestemäisille lääkkeille.

Lupa pitää hakea viimeistään 10 vrk ennen matkan alkua ja siihen tarvitaan mukaan liitteiksi englanninkielinen lääkärinlausunto, jossa mainitaan lääkkeen annostelu, kopiot lentolipuista (tai laiva, jos saavut risteillen) sekä kopio passin tietosivusta. Singaporeen ei saa viedä missään tapauksessa purukumituotteita, esimerkiksi nikotiini.

ARABIEMIRAATIT (Dubai, Abu Dhabi) Arabiemiraateissa on näistä kolmesta maasta tiukin huumausainepolitiikka, joten luethan huolella lääkelistat, jos yhtään epäilet että mukanasi saattaa olla joku lääke, jonka maahanvientiä on rajoitettu. Nämä tiukat säännöt koskevat myös niitä matkustajia, jotka lentävät Arabiemiraattien kautta jonnekin kolmanteen maahan. Käykö E-resepti Ulkomailla Kaikkien lääkkeiden sekä erityisesti huumaavien (yleensä kolmiolla merkitty) mukana tulee olla englanninkielinen lääkärintodistus lääkkeen tarpeesta eikä maahan saa viedä lääkettä yli 3kk:n annosta vastaavaa määrää, paitsi huumaavissa annos on 30 päiväksi.

 1. Englanninkielinen lääkärintodistus tulee käydä vahvistamassa maistraatissa eikä todistus saa matkan alkaessa olla kolmea kuukautta vanhempi.
 2. Arabiemiraatteihin matkustaessa on syytä tarkistaa, että onko käytössä sellaista masennus-, uni- tai hormonilääkitystä, jonka maahanviennille on asetettu ehtoja.

Myös astmalääkkeissä käytetty pseudoefedriini on rajoitettujen listalla. Huomaathan myös, että lääkkeiden kauppanimi Suomessa ja Arabiemiraateissa saattaa olla täysin sama, vaikka lääkeaine onkin eri (esimerkiksi meille reumaatikoille tuttu Trexan onkin Dubaissa voimakas särkylääke).

 • Tietoa siitä, mihin tuo ilmoitus tulee lähettää löytyy todella huonosti, mutta onneksi matkamessut ovat jo viikon päästä ja pääsen siellä kysymään asiaa ihan kasvotusten.
 • Päivitän sitten tätä postausta myöhemmin.
 • Itsellä matka Arabiemiraatteihin on edessä vasta huhtikuussa, joten minulla on vielä hetki aikaa selvittää tämä asia.

Elämää ja matkoja-blogissa on parikin hyvää kirjoitusta tästä aiheesta, käy lukemassa täältä ja täältä, Näiden lisäksi muistathan hoitaa kuntoon tarvittavat rokotukset, matkavakuutuksen sekä tehdä matkustusilmoituksen, Käykö E-resepti Ulkomailla Kaikki postauksen kuvat ovat Pixabaysta
Näytä koko vastaus