Lohi Uunissa – Resepti?

Lohi Uunissa - Resepti

Miten tehdä kokonainen lohi uunissa?

Kokonainen lohi uunissa ohje –

 1. Pyyhi kala päältä ja sisältä kuivaksi.
 2. Tee kalan kylkeen terävällä veitsellä viiltoja.
 3. Mausta kauttaaltaan suolalla, valkopippurilla sekä fenkolinsiemenillä.
 4. Nosta kala uunivuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille.
 5. Viipaloi fenkoli ja sipuli ohuiksi mandoliinilla tai terävällä veitsellä.
 6. Viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet ja pestyt sitruunat.
 7. Täytä kala fenkolilla, sipuleilla ja lisää viipaloitua sitruunaa.
 8. Taita sitruunaviipaleita myös kalaan tekemiisi viiltoihin.
 9. Jos kasviksia jää yli, lisää ne vuokaan kalan kanssa kypsymään. Valuta kalan päälle viini.
 10. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia kalan koosta riippuen.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Näytä koko vastaus

Kuinka kauan lohi jäisenä uuniin?

Voiko uunilohta tehdä pakastetusta lohesta? – Kyllä, pakastetusta lohesta tulee ihan hyvä uunilohi. Parasta pakastetusta lohesta tehdystä uunilohesta tulee, kun lohi saa sulaa jääkaapissa, Kala säilyy mehukkaampana, kun sen sulattaa hitaasti. Jos on kiire, sulata lohi vesitiiviissä pakkauksessa kylmässä vedessä,

 1. Ylmässä vedessä lohi sulaa nopeammin ja hellävaraisemmin kuin huoneenlämmössä.
 2. Jos on oikein kova kiire, pane lohi jäisenä uuniin.
 3. Pidennä paistoaikaa 200 asteessa 5–15 minuuttia (kalan koon mukaan).
 4. Yksittäin pakattujen noin 110 gramman lohifileeannospalojen paistoajaksi tulee 18–20 minuttia, kun sulana paistoaika on 12 min.

Tarkista kypsyys jo pari minuttia pidemmän paistoajan jälkeen ja sen jälkeen aina parin minuutin välein, ettei kala pääse kypsymään liikaa. Lohi Uunissa - Resepti ALUFOLIO VAI LEIVINPAPERI? Käytä leivinpaperia, jos laitat uuniloheen sitruunaa tai limettiä tai muuta hapokasta. Paistopussi, leivinpaperi vai alumiinifolio uunilohelle? Erityisessä paistopussissa lohi säilyy varmasti mehukkaana, mutta rapeaa pintaa pussissa voi olla vaikea saada.

You might be interested:  Korean Fried Chicken Resepti?

Sitrukset ja muut happamat elintarvikeet irrottavat foliosta alumiinia, mikä ei ole terveellistä ruuassa. Alumiini voi suurina määrinä vaikuttaa haitallisesti aivoihin ja hedelmälllisyyteen. Jos valmistat lohinyyttejä grillissä, leivinpaperi ei kestä grillin kuumuutta, lisää sitruuna vasta valmiiseen kalaaan. Leivinpaperi on paljon ympäristöystävällisempää kuin alumiinifolio.

KATSO MYÖS: Näitä ruokia ei kannata kääriä alumiinifolioon
Näytä koko vastaus

Miten voit paistaa lohen uunissa?

Valmistus –

Kuumenna uuni 200 asteeseen (kiertoilmauuni 180 asteeseen). Valmistele kasvikset. Voit käyttää aivan mitä tahansa kasviksia, kunhan ne kypsyvät smaasa ajassa lohen kanssa. Jos haluat porkkanoita tai muita pitkän kypsennyksen vaativia kovia juureksia, laikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tai viipaleiksi, niin ne kysyvät samassa ajasa kuin lohi. Paperikääressä lohen kanssa uunissa kypsennettäväksi sopivia kasviksia: parsat tomaatit sipuli (lohkoina tai pikkusipuleita) kukkakaali, parsakaali. brokkolini, valko- tai punakaalisuikaleet herneet pinaatti purjo (puolikkaina) kesäkurpitsa (melko paksuina viipaleina) leikkopavut porkkanat (suikaleina) tuoreet mausteyrtit (esim. tilli, valkosipuli, ruohosipuli) sitruuna limetti

Taita leivinpaperiarkki kahtia, avaa arkki ja nosta lohet ja lisukkeet toiselle puolikkaalle. Ripottele päälle suolaa ja muita mausteita. Pirskota halutessasi päälle hiukan oliiviöljyä tai lisää nokare voita tai lusikallinen pestoa. Nosta leivinarkin toinen puoli kalan ja kasvisten yli ja taittele tiiviiksi paketiksi. ( Video leivinpaperin taittelemisesta paketiksi kalalle seuraavassa kohdassa ). Pane lohipaketti uunin puoliväliin paistumaan. Paperissa lohi tarvitsee 2–5 minuuttia pidemmän paistoajan kuin paketoimaton. Siis tavallisessa uunissa noin 15 min 200 asteessa tai 20 min 180 asteessa, jos paistat lohet ja kasvikset annoksina. Katso paistoajat täältä: Kuinka kauan uunilohi paistuu? Ota lohi uunista ja anna sen vetääntyä muutama minuutti. Leikkaa nyytti auki tai jos teit annosnyyttejä, leikkaa ne niin auki, että ne voi nostaa lautasille ja syödä suoraan paketista.

You might be interested:  Resepti Voimassa Kaksi Vuotta?

Näytä koko vastaus

Kuinka korkea on lohen lämpötila uunista?

Voiko uunilohen paistamisessa käyttää paistolämpömittaria? – Kyllä, uunilohen valmistuksessa voi mainiosti käyttää paistolämpömitaria. Paistolämpömittarin avulla kalasta ei tule ylikypsää.

Pistä lämpömittarin anturi lohen paksuimman kohdan sisään keskelle. Ota lohi uunista, kun lämpömittari näyttää 46–47 astetta. Anna lohen levätä muutama minuutti. Lämpötila nousee vielä pari astetta kalan vetäytyessä. 48 –4 9 astetta on täydellisesti paistetun uunilohen ihannelämpötila, Jos haluat kalan jäävän hiukan raa’aksi keskeltä, jätä lämpötila paria astetta pienemmäksi. Jos haluat varmasti läpikypsää lohta, sen sisälämpötila saa nousta jopa 60 asteeseen.

Näytä koko vastaus