Maailman Paras Hampurilaispihvi Resepti?

Maailman Paras Hampurilaispihvi Resepti

Mitä mausteita Hampurilaispihviin?

Hampurilaispihvi on burgerin tärkein osa – näin valmistat täydellisen mehevät pihvit! Hampurilaisen valmistus lähtee lihaisasta pihvistä. Hampurilaispihvi ei kaipaa mausteiksi kuin sipulia, sinappia, mustapippuria ja suolaa. Pihvimassaan ei tarvitse lisätä kananmunaa tai korppujauhoja. Hampurilaispihvi on burgerin tärkein osa – näin valmistat täydellisen mehevät pihvit!

 • 1 sipuli
 • 500 g naudan paistijauhelihaa (esim. rotukarjan jauhelihaa)
 • 2 tl sinappia
 • 1 tl suolaa
 • ½ tl mustapippuria

Tulosta

 1. Kuori ja hienonna sipuli.
 2. Sekoita liha, sipulit ja mausteet kulhossa tasaiseksi massaksi.
 3. Muotoile jauhelihamassasta 4 noin sentin paksuista pihviä. Paina hampurilaispihvin keskelle kuoppa, jolloin pihvi pysyy tasaisena paistettaessa.
 4. Grillaa tai paista hampurilaispihvit kuumalla pannulla noin 8 minuuttia välillä käännellen.
 5. Tarjoa pihvit hampurilaissämpylöiden ja muiden täytteiden kanssa.

: Hampurilaispihvi on burgerin tärkein osa – näin valmistat täydellisen mehevät pihvit!
Näytä koko vastaus

Mitä tulee hampurilaisen väliin?

4. Burgeri: Vastakohdat viimeistelevät – Kuten mikä tahansa hyvä ruoka, myös hampurilainen piristyy vastakohdista. Siksi suolaisen purilaisen väliin sopii jokin makea, kuten hillokkeet, karamellisoidut sipulit tai makea kastike. Riista kaipaa kirpeyttä, jota voi tuoda esimerkiksi puolukoista.

Marinoitu punasipuli Hölskytetyt mummonkurkut

Näytä koko vastaus

Paljonko jauhelihaa Hampurilaispihviin?

Kun grillaat hampurilaispihvin, paina kuoppa keskelle – sekä 8 muuta vinkkiä Jo kesän ensimmäisten, joskin säiden puolesta viileiden, viikkojen perusteella on nähtävissä yksi grillaustrendi ylitse muiden. Itse tehdyt hampurilaiset ovat villinneet suomalaiset.

– Olemme nähneet burgerivillityksen nousevan etenkin sosiaalisessa mediassa. Tämä ei ole yllätys. Burgereiden valmistaminen on hauskaa ruuanlaittoa, jossa kaikki ruokailijat voivat tuunata herkkunsa omien mieltymysten mukaisesti. Burgereissa voi helposti yhdistellä erilaisia makuja ja löytää suosikkinsa, kertoo HKScan Finlandin kategoria- ja markkinointijohtaja Anne Terimo,

Burgerin peruselementit ovat perinteisesti sämpylä, pihvi, kasvikset, juusto ja erilaiset kastikkeet. Myös pekoni kuuluu monien burgereihin. Pihvi on perinteisesti jauhelihasta. Pihvin voi tehdä itse alusta alkaen. Burgerpihvin grillaaminen jauhelihasta onnistuu helposti, kun muistaa muutaman perussäännön.

 1. HKScan Finlandin kokki Tero Honkaniemi opastaa: 1.
 2. Aloita grillaamalla burgeriin ensin pekonit.
 3. Nosta grillaamisen jälkeen sivuun odottamaan.2.
 4. Valitse burgerpihviin aina hiukan rasvaisempi, 17 % naudan jauheliha.
 5. Rasva pitää pihvin mehevänä.
 6. Vähärasvaisesta jauhelihasta tulee helposti liian kuiva pihvi.400 g jauhelihapaketista tulee 3-4 pihviä.3.

Lisää jauhelihaan vain suolaa ja pippuria. Ei mitään muuta. Burgerpihvi on pelkkää lihaa.4. Muotoile pihvistä hiukan sämpylää suurempi, litteä pihvi. Vinkki! Paina pihvin keskelle kuoppa, niin että pihvi on keskeltä selvästi ohuempi kuin reunoilta. Saat lopputuloksena litteämmän pihvin.

 • Grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.5.
 • Grillaa pihvit kuumassa grillissä.
 • Laita grillin kansi kiinni.6.
 • Äännä pihvi, kun pinta pisaroi reilusti.
 • Lasta on paras työväline burgerpihvien grillaamisessa.7.
 • Pihvi on valmis, kun pinta taas reilusti pisaroi.
 • Pihvin voi antaa hetken vetäytyä folion alla.

Vinkki! Jos laitat juuston pihvin päälle kääntämisen jälkeen, niin se sulaa sopivasti.8. Lopuksi voit paahtaa nopeasti sämpylöille kauniin pinnan grillissä. Varo, etteivät pala! : Kun grillaat hampurilaispihvin, paina kuoppa keskelle – sekä 8 muuta vinkkiä
Näytä koko vastaus

Mistä lihasta saa parhaat pihvit?

Yleisimmin pihvit valmistetaan sian- tai naudanlihasta. Sianliha on nautaa rasvaisempaa ja se täytyy aina paistaa täysin kypsäksi. Sen sijaan naudanlihan voi paistaa haluamaansa kypsyyteen. Pihvilihan tulee olla vähän sidekudosta sisältävää ja nopeasti kypsyvää lihaa, jollaisia ovat sisä- ja ulkofilee.
Näytä koko vastaus

Miksi Jauhelihapihvit ei pysy kasassa?

Jauhelihapihvien valmistaminen on periaatteessa hyvin yksinkertainen juttu. Raaka-aineiden valinnalla, kypsennysmenetelmällä ja muutamalla pikku niksillä voit kuitenkin vaikuttaa merkittävästi pihvien makuun ja rakenteeseen. Jauhelihapihvejä voi valmistaa monella tapaa, eikä mikään niistä ole välttämättä yhtään huonompi tai väärempi kuin toinen.

Raaka-aineiden ja valmistustavan valinnassa pätee kuitenkin muutama nyrkkisääntö, jotka on hyvä ottaa huomioon. Jauhelihan valinta Jauhelihojen erot näkyvät lähinnä eläinlajissa ja rasvapitoisuudessa. Eläimen valinta on enimmäkseen makuasia – joku tykkää possunlihasta ja toinen naudasta. Naudan jauheliha on väriltään tummempaa ja punaisempaa, ja sitä löytyy useammalla eri rasvapitoisuudella.

Porsaan jauheliha on maultaan miedompaa, väriltään vaaleampaa ja usein melko rasvaista. Rasvan määrää ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä se antaa jauhelihapihveille paljon makua ja mehevyyttä. Pelkästä porsaanlihasta jauhettuun jauhelihaan törmää nykyään aika harvoin.

You might be interested:  Naudan Paahtopaisti Uunissa Resepti?

Suurin osa jauhelihaherkuista valmistuu sika-nauta- tai naudan jauhelihasta. Taikinan raaka-aineet Arkisen, pannulla tai uunissa paistettavan jauhelihapihvin taikinaan laitetaan usein muutakin kuin pelkkää jauhelihaa. Hienoksi kuutioitu sipuli (pannun kautta tai raakana) on kuin tehty jauhelihapihvin mausteeksi.

Suola ja rouhittu mustapippuri riittävät perusmausteiksi, mutta taikinaa voi tuunata makunsa mukaan muillakin mausteilla ja maustekastikkeilla. Usein taikinaa jatketaan myös nesteessä turvotetuilla korppujauhoilla, kuskusilla tai vaalealla leivällä, joka antaa pihveille pehmeämmän ja huokoisemman rakenteen. Jauhelihataikinaa jatketaan usein kananmunalla ja kostutetuilla korppujauhoilla Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet on nopeasti lueteltu – naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Lihaksi kannattaa valita rasvaisempi jauheliha, sillä varsinkin kuumassa grillissä valmistettuna pihvistä voi muuten tulla liian kuiva. Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet kaikessa yksinkertaisuudessaan Jauhelihapihvien muotoilu Jauhelihapihvit saa muotoiltua helposti käsin. Kädet kannattaa välillä kostuttaa öljyllä tai kylmällä vedellä, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Taikinasta otetaan sopivan kokoinen kimpale, joka painellaan ensin tiukaksi palloksi.

Näin rakenteesta saadaan tiiviimpi ja pihvit pysyvät paremmin koossa kypsennyksen aikana. Taikinapallo painellaan kämmenten välissä tai alustaa vasten pihviksi, samalla reunoja muotoillen. Pihviin kannattaa muotoilun lopuksi painaa kuoppa, sillä pihvit tahtovat kohota keskeltä kypsyessään. Keskikuopan ansiosta pihvi jää paremmin pihvin muotoon.

Jauhelihapihvit voi muotoilla myös siihen tarkoitetulla prässillä. Muovinen pihviprässi on edullinen tapa saada tasakokoisia ja särmän muotoisia jauhelihapihvejä. Varsinkin hampurilaispihvien muotoilussa kannattaa hyödyntää tätä turhakkeeksikin haukuttua keittiövälinettä. Käsin muotoiltu jauhelihapihvi ja prässätty hampurilaispihvi Jauhelihapihvien kypsentäminen Hampurilaispihvien grillaamisesta olikin tuossa jo puhetta. Kuten monet muutkin liharuoat, myös jauhelihapihvit saavat mahtavaa savuista makua ja herkullisen värin, kun ne kypsennetään kuumassa grillissä.

Grillaaminen ei kuitenkaan ole kaikille ihan arkipäiväinen rutiini Suomen kesän kaatosateissa tai talven pakkasilla. Arkisemmat menetelmät – pannulla tai uunissa paistaminen – ovat hyviä nekin. Paistinpannulla pienessä rasvamäärässä paistaminen on varmasti se suosituin tapa, ja sillä saakin pihveihin hyvän maun ja paistopinnan.

Entäpä jos pihvejä onkin vähän reilumpi määrä paistettavana ja pannulle mahtuu vain muutama pihvi kerrallaan? Isompi määrä jauhelihapihvejä kannattaa paistaa uunissa, sillä uunipellille mahtuu hyvin toistakymmentä pihviä ja kaikki kypsyvät samaan aikaan. Uunissa saa paistettua suuremman määrän jauhelihapihvejä kerralla, mutta väri jää pannulla paistettuja vaaleammaksi. Jauhelihasta saa siis valmistettua pihvejä moneen makuun ja tarpeeseen. Raaka-aineiden valinnalla, muotoilulla ja kypsennystavalla on paljon vaikutusta lopputulokseen, ja jokainen jauheliharuokien ystävä tietää varmasti monta muutakin salaisuutta täydellisten jauhelihapihvien reseptiin.
Näytä koko vastaus

Mikä sipuli Hampurilaiseen?

Karamellisoitu sipuli maistuu vaikkapa hampurilaisten tai hot dogien täytteenä. Kuori sipulit. Leikkaa ne viipaleiksi (eli renkaiksi).
Näytä koko vastaus

Mikä kurkku Hampurilaiseen?

4 Kurkku – Kaikki ruuat kaipaavat happoa. Hampurilaiseen sitä tuovat esimerkiksi suolakurkut. Suomessa ylitse muiden ovat Myrttisen suolakurkut, koska niiden valmistuksessa maitohappokäyminen tuo kurkkuihin ihan oman makunsa.
Näytä koko vastaus

Miksi hampurilainen tehdään väärinpäin?

Hampurilaisten kokoamisessa on sääntönsä. Olet ehkä nähnyt mainoksia, joissa hampurilainen kasataan maallikon silmin väärinpäin. Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoo, miksi tuote valmistetaan juuri niin. Selitys on yksinkertainen. – Hampurilainen valmistetaan sen “hattu”, eli kruunu alaspäin siksi, että tuotteen ainoa lämmin ainesosa, eli pihvi laitetaan paikalleen vasta aivan viimeisenä, Heli Ryhänen kertoo.
Näytä koko vastaus

Kuka on keksinyt hampurilaisen?

Frank ja Charles Menches – Hampuri – hampurilainen. Tämä tuntuu loogiselta. Veljekset Frank ja Charles Menches ovatkin ehkä vahvimmat kandidaatit burgereiden isiksi. Ilmeisesti Frank ja Charles myivät jo vuonna 1885 hampurilaisen prototyypin, eli lihatäytteen kahden leivän välissä.
Näytä koko vastaus

Mikä salaatti hampurilaisen väliin?

Täydellisen hampurilaisen ABC – Kun kyse on täydellisestä hampurilaispihvistä, olisi tärkeää kiinnittää huomio sen sisältämän rasvan määrään. Vähärasvainen liha ei ole ammattilaisen mukaan paras vaihtoehto osaksi hampurilaista. – Burgeripihvissä tulisi olla rasvaa noin 15–20 prosenttia, Herlevi toteaa.

Oska hampurilainen on usein rasvainen herkku, suosittelee huippukokki kiinnittämään huomiota siihen, että hampurilaisessa on aina myös jotakin hapokasta. – Jokaisella on omanlainen maku josta pitää, mutta lähtökohtaisesti olisi hyvä olla jotakin hapokasta rasvaisuuden vastapainoksi, Herlevi vinkkaa.

Se, maistuuko hampurilaisen välissä paremmalta paistettu vai raaka sipuli, on Herlevin mukaan maistajasta kiinni. Jos Sen Oikean hampurilaisen etsintä on käynnissä, kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, missä muodossa sipuli maistuu parhaiten omaan makuun.

Jos pitää sipulista burgerin välissä, niin paistettuun sipuliin saa enemmän makua, mutta raaka sipuliviipale on mukavan rapsakka, huippukokki toteaa. Onnistuneeseen hampurilaiseen myös salaatti kannattaa valita harkiten. Herlevi pitää hampurilaisen täytteenä käytetyn salaatin tärkeimpänä ominaisuutena maun lisäksi rapeutta.

You might be interested:  Massaman Curry Tofu Resepti?

– Amerikansalaatti ja romaine-salaatti on rapsakoita, ja ne kestävät hyvinä vielä hieman lämmenneinäkin, Herlevi vinkkaa.
Näytä koko vastaus

Miksi jauhelihapihvi kutistuu?

400 gramman jauhelihapaketista saattaa olla paiston jälkeen jäljellä vain neljäsosa. Jauheliha saattaa aiheuttaa päänvaivaa kotikokeille.400 gramman jauhelihapaketista ei paiston jälkeen ole jäljellä samaa määrää. Lihasta irtoaa paistettaessa niin lihasnestettä kuin rasvaakin, mikä näkyy kirkkaana nesteenä paistinpannulla.

 1. Lihan jauhaminen heikentää sen vedensietokykyä, jonka vuoksi jauheliharuokien painohävikki on vähintään 25-40 %.
 2. Syntyvään hävikkiin vaikuttaa myös käytetty lihalaatu.
 3. Rasvaisimmissa jauhelihoissa painohävikki on suurin.
 4. Jauhelihakastikkeessa syntyvän nesteen voi hyödyntää kastikkeen pohjana – mutta jauhelihapihveistä voi pahimmillaan hävitä jopa puolet.

Riitta Stirkkinen Lihatiedotukselta kertoo, että syntyvää painohävikkiä esimerkiksi jauhelihapihvien valmistuksessa voi vähentää seuraavilla nikseillä.

Käytä laadukasta, vähärasvaista jauhelihaa kuten naudan paistijauhelihaa Älä laita pannulle kerralla liikaa lihaa – kylmä liha jäähdyttää pannun nopeasti Valitse oikea lämpötila – kylmällä pannulla liha alkaa kiehua lihasnesteessään sekä sulavassa rasvassa eikä liha ruskistu Rasvaisen lihan painohävikkiä voi minimoida jatkamalla murekemassaa nestettä ja rasvaa sitovilla raaka-aineilla kuten korppujauhoilla

Jauhelihapihvien kumppaniksi sopii perinteisen kastikkeen lisäksi myös tulinen tomaattisalsa. Kuva: Jukka Lehtinen Täältä löydät Ruokalan jauhelihapihviohjeet!
Näytä koko vastaus

Kumpi ensin sipuli vai jauheliha?

Jauhelihan paistaminen aloitetaan usein jääkaappikylmällä lihalla ja paistinpannu kukkuroillaan. Jauhelihan paistamisessa on monia tapoja, mutta usein ruoanvalmistus aloitetaan lisäämällä pannulle rasvaa sekä kylmä liha. Moni aloittaa kastikkeen valmistuksen myös sipulista.

HK Scan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljastaa, kuinka jauheliha paistetaan oikein. – Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Pannua ei saa paistettaessa täyttää kerralla liian täyteen, Järvinen muistuttaa. – Kun paistinpannu on puolillaan, pannu ei kylmene ja liha ruskistuu.

Pannu saa olla erittäin kuuma, Järvinen neuvoo. Moni lisää pannulle myös öljyä, voita tai niiden sekoitusta. – Periaatteessa jauhelihan oma rasva riittää. Pannulle ei välttämättä tarvitse lisätä rasvaa ellei halua, Järvinen sanoo. Jauhelihan nopean murustamisen sijaan Järvinen neuvoo rauhallisuuteen.
Näytä koko vastaus

Voiko jauhelihaa paistaa liikaa?

Jauheliha kylmälle pannulle ja hella päälle? Väärin. Jauheliha on yksi suomalaisten perusraaka-aineista, jonka paistamisen lähes jokainen uskoo hallitsevansa. – Jauhelihan paistaminen saattaa valahtaa monelle tunteisiin saakka, sillä jokaisella loppujen lopuksi on se oma ainoa oikea tapa tämä tuote paistaa, sanoo Atrian kehityspäällikkö Tomi Nevala,

Totuus kuitenkin on, että jauhelihankin voi paistaa väärin. Tämän vuoksi Nevala jakaa ohjeensa, jonka avulla jauhelihasta saa ruskistettua täydellistä.1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.2. Kuumenna paistinpannu. Jos paistat vähärasvaista jauhelihaa, käytä paistamiseen rasvaa.

– Rasvaisempia jauhelihoja paistaessa ei lisärasvaa tarvita. Mutta kevytjauhelihan kohdalla kannattaa lisätä vaikkapa tippa öljyä, jotta pinta paahtuu palamisen sijaa, Nevala neuvoo.3. Paista jauheliha pihvin tavoin: ensin kokonaisena molemmin puolin. Jaa sen jälkeen jauhelihalevy neljään osaan ja jatka vielä hetki paistamista.

Tämän jälkeen voit rikkoa jauhelihan rakenteen. – Tämä tekniikka antaa lihan lämmitä tasaisesti paiston aikana, jolloin minimoidaan jauhelihasta irtoavan nesteen määrää, Nevala kertoo.4. Älä täytä paistinpannua liikaa. Nyrkkisääntönä voidaan pitää suhdetta: 1/3 paistettavaa tuotetta ja 2/3 vapaata pannua.

Näin paistinpannu ei jäähdy liikaa. – Kiinnitä huomiota myös paistinpannun valintaan: paksupohjainen pannu varaa lämpöä heppoista serkkuaan tehokkaammin, Nevala sanoo.5. Vältä jauhelihan turhaa sekoittamista paiston aikana. Mitä enemmän jauhelihaa sekoittaa, sitä enemmän paistinpannu jäähtyy ja kiehumisvaara nousee.
Näytä koko vastaus

Kauanko possun pihviä paistetaan?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Voiko pihvi olla liian raaka?

Jauhelihan jättäminen liian raa’aksi – Jauhelihan kypsentämisessä on sen koostumuksen vuoksi syytä ottaa huomioon tiettyjä erityisiä seikkoja. Tavallisesti suurin osa bakteereista on lihan pinnassa ja ne kuolevat kypsennysprosessin edetessä, mutta jauhelihassa bakteereja voi olla koko massassa ka tästä syystä jauhelihaa ei saisi koskaan jättää raa’aksi, vaan paistaa kypsäksi.
Näytä koko vastaus

Kauanko pihviä pitää paistaa?

Näin onnistut pihvin paistamisessa –

 1. Nosta liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Kylmä pihvi jäähdyttää pannu, jolloin liha kuivahtaa helposti.
 2. Muotoile pihvi käsin painelemalla tai lihanuijalla. Kuivaa pinta talouspaperilla ennen paistamista. Mausta suolalla ja pippurilla.
 3. Kuumenna pannu. Hyvä valinta on valurautainen tai muu paksupohjainen paistinpannu. Lisää pannulle voita tai voin ja öljyn seosta. Pannu on tarpeeksi kuuma, kun voi lakkaa kuohumasta.
 4. Nosta pihvit pannulle siten, että ympärille jää tyhjää tilaa ainakin puolet pannun pinta-alasta – näin pihvit eivät jäähdytä pannua liikaa. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, mutta hyvä nyrkkisääntö paistoajaksi on minuutti per sentti – ohut lehtipihvi paistuu noin minuutissa per puoli. Pihvin voi kääntää, kun paistopinta on kauniin ruskea ja lihasneste alkaa helmeillä pihvin pinnalla.
 5. Jos epäröit pihvin kypsyyttä, kokeile painaa sitä sormella: raaka pihvi tuntuu pehmeältä, puolikypsä pehmeän kimmoisalta ja kypsä kimmoisalta.
 6. Naudanlihan voi jättää raa’aksi, jolloin pihvin pinnat vain suljetaan paistamalla pannulla nopeasti molemmin puolin. Sianliha täytyy paistaa aina läpikypsäksi.
 7. Jos pihvit ovat yli 4 senttiä paksuja, paista lihan pinnat kiinni pannulla, kääri pihvi folioon ja nosta noin 150-asteiseen uuniin. Uunissa pihvit kypsyvät noin kuudessa minuutissa puolikypsiksi, ja noin kymmenessä minuutissa kypsiksi. Varmin tulos syntyy, kun paistamisessa käyttää apuna paistolämpömittaria. Löydät eri kypsyysasteiden sisälämpötilat tämän artikkelin lopusta.
 8. Nosta pihvit pannulta lautasille ja anna lihan levätä 5–10 minuuttia, jotta lihasnesteet pysyvät pihvin sisällä. Sitten vain nauttimaan!
You might be interested:  Bi Bim Bap Resepti?

Pihvejä saa valmiiksi marinoituna, mutta ne voi maustaa helposti myös itse. Yksinkertainen marinadi syntyy hapanmaitotuotteista tai sekoittamalla yhteen öljyä ja sitruunamehua tai etikkaa. Lisää mausteeksi esimerkiksi valkosipulia, tuoreita yrttejä ja suolaa ja pippuria.
Näytä koko vastaus

Mikä jauheliha on parasta?

Jauheliha saa sisältää enintään yhden prosentin suolaa. Kypsässä jauhelihassa on keskimäärin 25 – 30 % hyvälaatuista proteiinia ja 0 % hiilihydraatteja. Rasvan määrä vaihtelee noin 5 – 23 % välillä. Kaikki jauhelihat soveltuvat arkiruokiin, mutta rasvamäärä määrittelee parhaan käyttötavan.
Näytä koko vastaus

Missä asteessa Jauhelihapihvit?

Ohje –

Aloita jauhelihapihvien valmistaminen sekoittamalla kermaviiliin sipulikeittoainekset ja korppujauhot. Anna turvota 5 – 10 min. Hienonna sipuli. Lisää se sekä jauheliha ja muna taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pihvejä vedellä kostutetuin käsin uunipellille. Paista jauhelihapihvit 250 asteessa uunin keskiosassa n.15 min. Tarjoa jauhelihapihvit perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

Näytä koko vastaus

Mikä liha Hampurilaispihviin?

Paras jauheliha hampurilaispihviin? – Burger Lovers Finlandin Antti Suikkarin mukan hampurilaistrendi näkyy myös kaupan hyllyillä ja suomalaisilla on nyt entistä enemmän valinnanvaraa kokatessaan burgereita kotona. Burgeriasiantuntija suosittelee hampurilaispihvin valmistamiseen rasvaista naudanjauhelihaa.

– Se on tärkeää, että hampurilaispihvissä pitää olla vähän enemmän rasvaa. Hampurilainen saa olla syntinen ruoka. Rasvaisuudesta tulee se hampurilaisen mehukkuus. Rasvaa pitäisi olla vähintään 20 prosenttia. Paras markettituote on mielestäni tällä hetkellä HK:n karkeaksi jauhettu naudan rinta, Suikkari vinkkaa.

Pihvien valmistamiseen Suikkari suosittelee niin sanottua smashburger-menetelmää. – Lihasta muotoillaan kevyesti pallo, jonka jälkee se prässätään eli painetaan kuumaan levyyn. Näin saa markettijauhelihasta tehtyä todella hyvää. Painetaan ihan ohkaiseksi ja haetaan se hyvä paistopinta.

Maailman Paras Hampurilaispihvi Resepti Kaappaus keittiössä Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

: Burgeriguru Antti: Tässä on paras markettijauheliha hampurilaispihveihin – “saa todella hyvää”
Näytä koko vastaus

Mistä lihasta pippuripihvi?

Pippuripihvi – Pippuripihvit valmistetaan naudan sisäfileestä. Sisäfilee on ruhon mureinta ja arvokkainta osaa. Paras osa on keskellä. Siitä saadaan parhaimmat ja paksuimmat pihvit. Pihvilihaa varataan yleensä 150-200 grammaa ruokailijaa kohden. Ota pihvit jääkaapista noin puoli tuntia ennen paistoa.

Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Murskaa pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi ja kaada seos lautaselle. Pippurimyllyllä pippurirouheesta tulee liian hienoa. Voit myös rouhia pippurit veitsen lappealla puolella. Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippuriseoksessa.4 kpl Naudan sisäfilettä (á 150g) 2 rkl Kokonaisia mustapippureita Kuumenna voi ja öljy pannulla kullanruskeaksi.

Kypsennä pihvit molemmin puolin 2-3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta.3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi eli puolikypsäksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy ja lihasnesteet pääse pihvistä pannulle.

Mausta ruskistuneet pihvit ripauksella suolaa. Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja pidä lämpimänä foliolla peitettynä. Kaada pannuun kermaa ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Mausta sinapilla. Sekoita kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Nosta pihvit lautasille ja tarjoile kermakastikkeen kanssa.

Muotoile pihvit tasapaksuiksi ja nuiji kevyesti. Painele pihvit molemmin puolin morttelissa rouhittuihin pippureihin. Paista pihvit kuumalla pannulla rasvassa.Puolikypsä pihvi tuntuu haarukan alla kimmoisalta. Nosta pihvit lämpimään odottamaan ja valmista sillä aikaa kastike kermasta, soijasta ja sinapista.
Näytä koko vastaus