Murotaikina Resepti Ilman Munaa?

Murotaikina Resepti Ilman Munaa

Kuinka tehdä murotaikina?

Ohje –

Taikinasta tulee n.60 pikkuleipää tai 2 piirakkapohjaa (à ø 22 cm). Jos valmistat pikkuleipiä, lisää vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhetta ja halutessasi 1/4 dl sokeria. Perusmassasta saadaan makuaineita lisäämällä erilaisia pikkuleipiä. Piirakkapohjaan et tarvitse leivinjauhetta. Nypi voi, sokeri, suola ja vehnäjauhot (+ leivinjauhe) kulhossa. Lisää muna. Huoneenlämpöisen voin voit myös ensin vaahdottaa sokerin kanssa ja lisätä sitten muut raaka-aineet. Käyttäessäsi taikinan piirakkapohjaan, voit taputella sen piirakkavuokaan heti sen valmistuttua. Jos teet viipaloitavia pikkuleipiä, laita taikina hetkeksi kylmään, jolloin taikina on helpompi muotoilla tangoksi ja viipaloida. Murotaikinan paisto-ohje riippuu taikinan käyttötavasta. Pikkuleivät paistetaan uunin yläosassa 225 – 250 asteessa. Piirakkapohjan voi joko esipaistaa ennen täyteen lisäämistä tai kypsentää täytteen kanssa uunin ala-/keskiosassa 200 asteen lämpötilassa. Paistoaika riippuu paistettavan taikinamassan paksuudesta ja piirakoiden kohdalla lisäksi täytteen määrästä ja vuoan materiaalista. Paisto-ohjeet on annettu tasalämpöä käyttäen.

Näytä koko vastaus

Miten tehdä murotaikinapikkuleivät rusinoilla?

Murotaikinapikkuleivät rusinoilla 1 200 g voita 2 1–1 ½ dl sokeria 3 4 ½ dl vehnäjauhoja 4 2 tl leivinjauhetta 5 1 tl vaniljasokeria More
Näytä koko vastaus

Miten lisätä murotaikinaa piirakkavuokaan?

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos.Sekoita tasaiseksi nopeasti. Murotaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi (piirakkavuoan halkaisija 26-28 cm): Levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä ohut piirakkapohja marjoilla tai hedelmäpaloilla (ja maustetulla rahkamunaseoksella tai muruseoksella).
Näytä koko vastaus

Miten tehdä murotaikinan piirakkapohjaksi?

Murotaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi (piirakkavuoan halkaisija 26-28 cm): 1 Levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä ohut piirakkapohja marjoilla tai hedelmäpaloilla (ja maustetulla rahkamunaseoksella tai muruseoksella).2 Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-40 min.3 Voit myös paistaa torttupohjan kypsäksi ilman täytettä ja täyttää sen vasta jäähtyneenä esim.
Näytä koko vastaus