Nakit Ja Ranskalaiset Resepti?

Nakit Ja Ranskalaiset Resepti

Miten valmistaa Pakasteranskalaiset?

Pakasteranskalaiset ovat suosittua pikaruokaa kotona. Pakasteranskalaiset toimivat hyvin silloin, kun haluat nopeasti ja helposti pikaruokaa kotona. Koostumuksensa puolesta ne eivät voita itse tehtyjä ranskalaisia, mutta ajavat tehtävänsä silloin tällöin pikaruokahimoissa.

Pakastepusseissa myytävät ranskanperunat paistuvat rapeiksi uunissa tai uppopaistamalla. Uunissa paistaessa pitää muistaa kuumentaa uuni tarpeeksi kuumaksi ajoissa. Pusseissa suositellaan jopa 250 asteen lämpötilaa. Kuumenna myös pelti uunissa ja nakkaa jäiset perunat kuumalle pellille, kun uuni näyttää tarpeeksi kuumaa lukua.

Paista noin 15 minuuttia, niin saat rapean lopputuloksen. Mausta vasta uunista tulon jälkeen. Pakasteranskalaiset voi paistaa myös uppopaistamalla. Lopputulos on rasvaisempi ja rapeampi uppopaistamalla. Uppopaistamisessa on oma hankaluutensa, etenkin jos ei omista friteerauskeitintä.

 1. Uppopaistamisessa öljyä on oltava tarpeeksi.
 2. Perunoiden pitää upota rasvaan kunnolla.
 3. Öljy pitää kuumentaa tarpeeksi kuumaksi.180 asteisessa öljyssä paistuvat rapeimmat perunat.
 4. Paista perunoita vain muutama minuutti, muuten ne kuivuvat.
 5. Nosta perunat reikäkauhalla kuumasta öljystä ja mausta juuri ennen syömistä.

Uppopaistorasvan voi käyttää myös uudestaan useita kertoja. Jos haluat siitä eroon, jäähdytä se ja hävitä se sekajätteessä. Sitä ei saa kaataa viemäriin missään nimessä. Mikä on suosikkitapasi valmistaa pakasteranskalaiset? Mitkä ovat parhaat lisukkeet? Suositko ketsuppia vai majoneesia, entä muut dipit?
Näytä koko vastaus

Miten maustaa Pakasteranskalaiset?

Lisää makua yrteistä ja mausteista – Ranskalaisia voi hyvin maustaa monella muullakin mausteella, kuin pelkästään suolalla. Valkosipulin ystävä voi ripotella ranskalaisten pintaan esimerkiksi valkosipulijauhetta ja tuoretta rosmariinia. Myös pieni määrä mausteöljyjä, kuten oliivi- tai tryffeliöljyä sopii oikein hyvin maustamaan ranskalaisia.
Näytä koko vastaus

Mitä voi tehdä ranskalaisten kanssa?

2. Parita jonkun happaman kanssa – Suolaiset ranskanperunat rakastavat hapanta makuparia, kuten sitruunamehua, viinietikkaa tai suolakurkkuja. Nämä raaka-aineet korostavat perunan makua. Älä kuitenkaan laita nestemäisiä mausteita liikaa, jotta ranskalaiset eivät vety. Ripaus esimerkiksi viinietikkaa heti paiston jälkeen tekee tehtävänsä.
Näytä koko vastaus

Miten tehdä nauravat nakit?

Leikkaa nakkien molempiin päihin noin 1,5 cm syvyinen ristiviilto. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes nakit alkavat nauraa ja ovat läpi kuumia. Paista ranskalaiset pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla. Tarjoa nauravat nakit ranskalaisten ja ketsupin kera.
Näytä koko vastaus

Miten saada ranskalaisista hyviä uunissa?

Pyörittele perunat öljyssä ja levitä tasaisesti pellille leivinpaperin päälle. Paista ranskalaisia 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia. Kääntele kypsennyksen loppupuolella ja nosta lopuksi uunin ylätasolle, jotta ranskalaiset saavat hieman väriä.
Näytä koko vastaus

Ovatko ranskalaiset terveellisiä?

Ranskalaisista perunoista paljastui vakava terveysriski Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Julkaistu 07.07.2017 09:40 Runsaasti ranskalaisia ja muita paistettuja perunoita sisältävä ruokavalio voi tuoreen tutkimuksen mukaan ennakoida lyhempää elinikää. Muilla tavoin kypsennetty peruna ei vaikuttanut kuolleisuuteen, tutkijat kirjoittavat. Tulosten perusteella ranskalaisia ja muita paistettuja perunoita vähintään kahdesti viikossa syövät menehtyivät 20 – 25 prosenttia todennäköisemmin kahdeksanvuotisen seurannan aikana.
Näytä koko vastaus

Voiko ranskalaisia paistaa paistinpannulla?

Ranskanperunat pannulla by 3 joulukuun, 2015 6 toukokuun, 2022 508 Laita jakoon Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Rapeat ranskanperunat pystyy tekemään yllättävän vaivattomasti kotiuunissakin. Tarvitset vain paksupohjaisen pannun.

3 isoa kiinteää perunaa 3 rkl ruokaöljyä suolaa

Kuori perunat ja lohko ne reippaan kokoisiksi paloiksi. Saa olla kunnon “maalaisranskalaisia”. Kuivaa perunan pinnat talouspaperilla hyvin. Laita paksupohjainen pannu lämpenemään (valurautapannu on paras) ja siihen reippaasti ruokaöljyä. Asettele ranskanperunat varovasti pannulle – varo, öljy on kuumaa. Paista perunoihin hieman väriä kummallekin puolelle, mausta suolalla ja laita 240C uuniin pannuineen päivineen. Paista ranskalaisia n. vartin verran, käännä ne kertaalleen puolivälissä. Tarjoa ranskanperunat kuumina ja mahdollisimman nopeasti uunin jälkeen, että ne säilyttävät rapeutensa.

Onko sinulla resepti? Jaa se maailmalle! Erityisesti ravintoloiden ja bloggareiden kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus. Lue lisää. Last Updated on 6 toukokuun, 2022 by Laita jakoon : Ranskanperunat pannulla
Näytä koko vastaus

Voiko ranskalaisia paistaa folion päällä?

Folio – Kestävällä alumiinifoliolla on yleensä sekä kiiltävä, että matta pinta. Huolimatta yleisestä uskomuksesta, sillä ei ole varsinaisesti väliä, kumpi puoli on kosketuksissa ruokaan, sillä kiiltävyys johtuu puhtaasti alumiinifolion valmistustavasta, eikä sillä ole vaikutusta pinnan muihin ominaisuuksiin.

 1. Folio tulee yleensä tarpeeseen valmistettaessa ruokaa erittäin korkeissa lämpötiloissa, kuten grillatessa tai paistaessa.
 2. Äytännössä kaikki sellaiset reseptit, joissa vaaditaan kovempaa lämpötilaa kuin leivinpaperi kestää, voi turvautua folioon.
 3. Folio myös estää ruokien nesteitä karkaamasta valmistuksen aikana, mikä pitää ruoan mehukkaampana.

Niksi on erityisen käytännöllinen esimerkiksi kasviksia, kalaa, lihaa tai perunanyyttejä valmistaessa. Tällöinkin folion ja ruoan väliin voi leikata sopivan kokoisen palan leivinpaperia, mikä estää ruokaa ottamasta kiinni folioon. Foliolla voi myös suojata ruokien pintoja palamiselta.
Näytä koko vastaus

Mitä öljyä ranskalaisiin?

Ranskalaisia friteeraamalla vai Airfryerilla? Ranskanperunat maistuvat useimmille, sekä lapsille että aikuisille. Kotona valmistettu terveellinen ruoka on tietenkin meidän mielestämme aina parempaa kuin pikaruokaravintolasta haettu. Tiedämme kuitenkin, että kotona friteeratessa voi olla hankalaa saada aikaan täydellinen rapeus.

 • Uinka kauan ranskalaisia pitäisi friteerata? Missä lämpötilassa ne pitää valmistaa? Tuleeko omista perunoista parempia kuin ostetuista ranskalaisista? Mitä friteerausöljylle pitää tehdä käytön jälkeen? Tässä on vain osa kysymyksistä, joita asia herättää.
 • Aloitetaan alusta, eli valmistusmenetelmästä.

Friteerauskeitin ei ole enää itsestään selvä valinta, sillä haastaja Airfryer kypsentää ranskalaiset ilman avulla öljyn sijaan. Tässä vertailussa käymme läpi molempien valmistustapojen hyviä ja huonoja puolia nähdäksemme kummalla saadaan parhaat tulokset.

 1. Ranskalaisten friteeraus öljyssä onnistuu joko friteerauskeittimellä tai korkeareunaisessa kattilassa.
 2. Jos käytät kattilaa, pidä kansi käden ulottuvilla, jotta voit peittää kattilan siinä tapauksessa, että öljy alkaa roiskua.
 3. Jos haluat friteerata kotitekoisia ranskalaisia, leikkaa ensin perunat suikaleiksi ja keitä niitä vedessä noin 5-10 minuuttia (ne eivät saa lohkeilla).

Kun perunasuikaleet ovat saaneet kiehua valmiiksi, laita ne kuivumaan talouspaperille noin 15 minuutiksi. On tärkeää, että perunasuikaleet ovat täysin kuivia, kun laitat ne kuumaan öljyyn. Muussa tapauksessa öljy voi alkaa roiskumaan tai kiehua yli. Voit myös friteerata pakasteranskalaisia friteerauskeittimessä tai kattilassa.

 1. Yleisesti ottaen on kuitenkin parempi käyttää kuivia aineksia, jotta rasva ei roisku.
 2. Sillä aikaa, kun perunat kuivuvat, voit valmistella friteerausöljyn ja lämmittää sen.
 3. Voit käyttää esimerkiksi rypsi- tai auringonkukkaöljyä.
 4. Friteerattujen ranskalaisten valmistuslämpötila on yleensä 160–180 °C.
 5. Un öljy on saavuttanut sopivan lämpötilan, laita öljyn sekaan ensin pieni määrä perunoita.

On tärkeää laittaa vain osa kerralla öljyyn, jotta öljy ei kiehu yli. Anna perunoiden kypsyä sopivan värisiksi ja ota ne sitten pois öljystä reikäkauhalla. Monet friteeraavat ranskalaisensa mieluiten kahteen kertaan, jotta niistä tulee vieläkin rapeampia.

You might be interested:  2 Munan Kakkupohja Resepti?

Anna friteerattujen ranskalaisten kuivua lopuksi talouspaperilla. Airfryer käyttää erilaista valmistusmenetelmää kuin friteerauskeitin. Airfryer kypsentää ranskalaiset öljyn sijaan nopeasti kiertävällä kuumalla ilmalla. Tähden muotoinen pohja varmistaa, että ilma kiertää Airfryerin sisällä 360-asteisesti, minkä ansiosta lämpö jakautuu tasaisesti koko ruoanvalmistuskorissa.

Siten voidaan välttää, että jotkut ranskalaisten osat palaisivat ja toiset osat eivät kypsyisi kunnolla. Samalla voimakas suoraan yläpuolelta tuleva lämpö antaa ranskalaisille rapean ja kullanruskean pinnan. Kun friteeraat ranskalaisia Airfryerilla, voit valita leikkaatko omia perunasuikaleita vai käytätkö pakasteranskalaisia.

 1. Jos käytät valmiita ranskalaisia, niissä on yleensä jo valmiiksi öljyä, joten et joudu lisäämään öljyä lainkaan.
 2. Jos friteeraat omatekoisia ranskalaisia Airfryerilla, tarvitaan ruokalusikallinen öljyä, jotta niistä tulee todella maistuvia ja rapeita.
 3. Yksi vinkki on laittaa perunasuikaleet kylmään veteen 30 minuutiksi ennen valmistusta.

Siten perunoista poistuu osa tärkkelyksestä ja pinnasta tulee rapeampi. Toisin kuin friteerauskeittimellä friteeratessa, perunasuikaleita ei tarvitse keittää etukäteen, vaan ne voi laittaa suoraan ruoanvalmistuskoriin. Lisää sitten ruokalusikallinen öljyä ja sekoita niin, että öljy jakautuu tasaisesti. Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Aika Molemmat valmistustavat vievät suunnilleen yhtä paljon aikaa. Öljyssä friteeraus on nopeampaa, mutta öljyn lämpenemistä pitää ensin odottaa. Ranskalaisten valmistus Airfryerissa vie hieman kauemmin, mutta et joudu odottelemaan lämpenemistä. Rasva Kun ranskalaisia valmistaa friteeraamalla friteerauskeittimessä tai kattilassa, öljy tekee perunoista todella rapeita ja maistuvia.

 • Valitettavasti hyvän maun saavuttamiseksi tarvitaan reilusta epäterveellistä rasvaa.
 • Airfryeria käyttäessä täytyy lisätä vain ruokalusikallinen öljyä (tai ei lainkaan), mutta perunoista tulee silti rapeita kuuman ilman avulla.
 • Tässä on suuri ero friteerauskeittimeen, jossa maku ja rapeus tulee öljystä.

Philips Airfryerilla voi valmistaa ranskanperunoita käyttäen 90 % vähemmän öljyä kuin tavallisella friteerauskeittimellä 1, Valmistus Toinen Airfryerin hyvä puoli on, ettei tarvitse olla huolissaan sormien polttamisesta kuumassa friteerausöljyssä. Voit valmistaa sekä omatekoisia ranskalaisia että pakasteranskalaisia ilman huolta siitä, että öljy roiskuisi tai kiehuisi yli.

Koska Airfryer jakaa lämmön tasaisesti koko koriin (muistathan tähden muotoisen pohjan?!), Airfryer hoitaa kypsennyksen puolestasi. Lopputulos on kaikkein paras, jos otat ranskalaiset hetkeksi ulos ja ravistelet niitä hieman kesken valmistuksen. Se vaiva on kuitenkin pieni verrattuna friteerauskeittimeen, jota pitää koko ajan vahtia.

Airfryerilla voi vain säätää halutun lämpötilan, eikä tasaisen lämmön ylläpitäminen ole ongelma, niin kuin se voi olla öljyllä friteeratessa. Jos friteeraat ranskalaisia friteerauskeittimellä, odotettavissa on myös hieman öljyn käryä. Jos haluat välttää friteerausöljyn hajun, Airfryer on parempi vaihtoehto.

 1. Puhdistus Valmistusmenetelmät eroavat myös puhdistuksen osalta.
 2. Un olet friteerannut öljyllä, öljyn täytyy ensin antaa jäähtyä ja se pitää sitten kaataa suljettavaan astiaan.
 3. On tärkeää, että öljyä ei kaadeta suoraan pesualtaaseen, koska rasva voi aiheuttaa jähmettyessään tukoksia putkiin.
 4. Airfryeria käyttäessä ei tarvitse käsitellä öljyä ja kaikki irrotettavat osat voidaan pestä astianpesukoneessa.

Johtopäätös Olemme nyt vertailleet friteerauskeitintä ja Airfryeria eri ominaisuuksien kannalta. Mutta kumpi menetelmä on oikeastaan parempi? Koska useimmat pikaruokapaikat friteeraavat ranskalaisensa edelleen öljyssä, pääset lähimmäksi vastaavia tuloksia friteeraamalla ranskalaisesi friteerauskeittimessä (ehkä kahteen kertaan).

 • Mutta ranskalaisista tulee sekä rapeita että huomattavasti terveellisempiä Airfryerilla valmistettuna.
 • Airfryeria käyttäessäsi et joudu miettimään öljyn käsittelyä – sen roiskumista, sen hävittämistä tai sen päätymistä vatsaasi.
 • Mielestämme helppo, terveellinen ja maistuva vie voiton.
 • Lue lisää Airfryerista,1.

Verrattuna tuoreisiin ranskalaisiin, jotka on valmistettu Philipsin tavallisella friteerauskeittimellä. Asettaa automaattisesti ajan ja lämpötilan. Ruoanvalmistus sujuu kuin itsestään. : Ranskalaisia friteeraamalla vai Airfryerilla?
Näytä koko vastaus

Mikä Peruna sopii ranskalaisiin?

Oikea pottulajike on onnistuneiden ranskanperunoiden salaisuus, tietää Soppa365:n videokokki Henri Alén, Ranskalaisiin kannattaa käyttää jauhoisia perunoita, sillä näin niihin saa rapean kuoren ja pehmeän sisuksen. Parhaita lajikkeita ovat Rosamunda ja Puikula.

 1. Friteerauksessa kannattaa käyttää isoa, syvää, paksupohjaista kattilaa ja nimenomaan uppopaistoon tarkoitettua kuumuuden kestävää öljyä.
 2. Okeilunhaluinen kotikokkaaja voi paistaa ranskalaiset myös ankanrasvassa tai possun laardissa.
 3. Ranskalaiset rakastavat tupladippausta, eli kypsentämistä kahteen kertaan.

Ensimmäinen kypsennys tapahtuu 160-asteisessa öljyssä noin viiden minuutin ajan ja toinen hieman kuumemmassa, noin 170–180-asteisessa öljyssä parin minuutin ajan. Friteerauskattilan lähellä on hyvä olla kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy tuleen.
Näytä koko vastaus

Mistä saa parhaat ranskalaiset?

Loppusanat – Suuren ranskalaisvertailun voittajaksi rankattiin lopulta sekä McDonald’s että Burger King, mutta parhaimman kouluarvosanan sai McDonald’s. Mäkkärin ranskalaiset olivat koostumukseltaan parhaat ja maukkaimmat, minkä testiryhmä koki tärkeimmäksi. Burger King nousi jaetulle ykköspaikalle, sillä samalla hinnalla sai enemmän syötävää. Hesburgerista sai pienimmät ja kuivimmat ranskalaiset.
Näytä koko vastaus

Voiko ranskalaisia valmistaa mikrossa?

Ranskanperunat – Ranskanperunoiden uudelleenlämmittäminen on yleensä kamalaa, sillä niiden rakenne ja maku muuttuu. Parhaan tuloksen saa kuitenkin niin, että paistaa niitä pienessä rasvamäärässä hetken aikaa. Tämän jälkeen ylimääräinen rasva poistetaan asettamalla ranskalaiset talouspaperin päälle.
Näytä koko vastaus

Onko nakit terveellisiä?

Kuluttaja: Nakkien ravintosisällöissä rajuja eroja – pahimmillaan vain 10 prosenttia lihaa! Nakkien ravintosisällöissä on suuria eroja. Myös lihapitoisuudet vaihtelevat suuresti, kertoo Kuluttaja-lehden selvitys. Nakit ovat monen perheen arkiruokaa, mutta ravitsemusarvoiltaan ne eivät ole terveellinen valinta lautaselle.

 1. Uluttaja-lehden nakkivertailu paljastaa, että pahimmillaan nakki voi olla sekä rasva- että suolapommi.
 2. Runsas lihapitoisuus ei tee nakista terveellistä.
 3. Eniten lihaa testatuista nakeista on Snellmanin Kunnon kuorettomassa nakkimakkarassa, jonka lihapitoisuus on 90 prosenttia.
 4. Toisaalta samassa nakissa on myös eniten energiaa (285 kcal) ja rasvaa (26 g).

Myös esimerkiksi Chef Wotkin’sin Sörkän nakki, jonka lihapitoisuus 85 prosenttia, sisältää energiaa ja rasvaa reilusti. Kevytnakeissa energiaa on vähemmän, ja näissä tuotteissa myös lihapitoisuus jää matalaksi. Esimerkiksi Atrian Kevyt 12 % nakki sisältää vain 10 prosenttia lihaa.

Tuote Energiaa/100 g Rasvaa Tyydyttynyttä Suolaa Lihapitoisuus
Atria Kevyt 12% Snack Nakki 174 kcal 12 g 3,8 g 1,9 g 10 %
Atria Kunnon Arki kuoreton nakki 220 kcal 17 g 5,5 g 2 g 14 %
Chef Wotkins Sörkän nakki 260 kcal 23 g 9 g 1,6 g 85 %
HK Kuoreton aitonakki 240 kcal 20 g 7,5 g 1,7 g 68 %
HK Popsi Kevyt 10 nakki 180 kcal 13 g 4,5 g 2,1 g 15 %
HK Lisäaineeton viikarinnakki 250 kcal 21 g 6,7 g 1,8 g 72 %
Kartanon kuoreton nakki 248 kcal 20 g 6,5 g 2 g 13 %
Kotimaista kuoreton nakki 233 kcal 20 g 8 g 2 g 65 %
Maalaistuote Vataja nitriititön nakki 260 kcal 24 g 8,2 g 1,6 g 80 %
Pajuniemi Herkkunakki luomulihasta 191 kcal 14 g 5,1 g 1,7 g 84 %
Pirkka Lihaisa kuoreton nakkimakkara 240 kcal 20 g 8 g 2 g 65 %
Snellman Kunnon kuoreton nakkimakkara 285 kcal 26 g 9,8 g 2,1 g 90 %
Wigren Suomi-nakki 215 kcal 17 g 6,4 g 1,9 g 45 %
X-tra Grillinakki 245 kcal 20 g 5,8 g 2 g 13 %
Hälsans kök soijanakki 224 kcal 14 g 1,5 g 1,5 g 53 % vehnä- ja soijaproteiinia
Pouttu Tofu kasvisnakki 276 kcal 22 g 2 g 2 g 11 % soijaa
Wheaty Pikkupojan nakit 269 kcal 14,6 g 1,3 g 1,7 g 85 % seitania
Wheaty Talonpojan kasvisnakki 273 kcal 13,4 g 1,2 g 1,6 g 85 % seitania

Kuluttaja: Nakkien ravintosisällöissä rajuja eroja – pahimmillaan vain 10 prosenttia lihaa!
Näytä koko vastaus

Meneekö nakit vanhaksi?

Nakit. Paketin nakit säilyvät syöntikelpoisina viikon myyntipäivästä.
Näytä koko vastaus

Miksi nakit ja perunasalaatti?

Miksi uutenavuotena syödään perunasalaattia ja nakkeja? – “ruoka ei ole millään tavalla pääosassa” Perunasalaatti ja nakit kuuluvat olennaisesti monen suomalaisen uudenvuoden juhlintaan. Perinne on verrattain nuori, vaikka molemmilla ruoilla on Suomessa melko pitkät juuret.

Ruokakulttuurin tutkija Maarit Knuuttila kertoo, että ensimmäiset perunasalaattiohjeet löytyvät 1900-luvun alkupuolen keittokirjoista. – Vuoden 1908 Kotiruoka-lehdessä on perunasalaatin resepti. Makkaroita taasen on tehty yleensä kaikkiin juhliin. Jossain vaiheessa nämä ovat yhdistyneet, Knuuttila sanoo.

Ensimmäinen maininta perunasalaatin ja nakkien liitosta löytyy 1940-luvun loppupuolen ravintolan ruokalistalta – ei kuitenkaan uudenvuoden ja vapun yhteydessä. Juhlaruoaksi yhdistelmä saattoi päätyä toisen maailmansodan jälkeen hiljalleen yleistyneiden lastenjuhlien vuoksi.

You might be interested:  Lemon Curd Pavlova Resepti?

Ne ovat liittyneet aina epävirallisiin juhliin, joita ei määrittele kauheasti ruokapuoli. Tällöin ollaan voitu olla vapaammin ja helpommin ruoan kanssa, toisin kuin vaikka pääsiäisenä ja jouluna. Nimenomaan uuteenvuoteen ja vappuun perunasalaatti sekä nakit liitettiin lehdistön toimesta 1960-luvun puolessa välissä.

Tällöin lehtien sivuille painettiin ensimmäiset mainokset, jotka kehottivat ihmisiä hankkimaan koteihinsa perunasalaattia ja nakkeja. Rento ruoka sopi uuteenvuoteen ja vappuun, joiden luonteeseen kuuluu rento yhdessäolo ystävien kanssa. – Näissä juhlissa ruoka ei ole millään tavalla pääosassa, toisin kuin vaikka jouluna.
Näytä koko vastaus

Miksi ranskalaiset pitää liottaa?

Onnistuneesti valmistetut ranskanperunat ovat yksi lohdullisimmista lisäkkeistä, joita tiedän. Onnistunut valmistus on kuitenkin aivainsana, huolimattomuudesta seuraa nimittäin vain löysiä ja surullisia ranskiksia. Ei hyvä. Ranskanperunoiden kuuluu olla rapeita, napakoita ja maukkaita.

Täydelliset ranut eivät synny pelkästään frittaamalla, vaan niiden valmistukseen liittyy muutama hyvä niksi. Ranskanperunoita varten kannattaa valita jauhoinen peruna, jotta lopputuloksesta tulee hyvä. Leikatuista perunatikuista pitäisi saada mahdollisimman paljon pois tärkkelystä, esimerkiksi liottamalla ja huuhtelemalla useaan kertaan.

Ranskanperunat voi halutessaan keittää ensin kypsiksi ja nostaa kylmään ennen frittausta, jotta perunan pinta kuivuu ja osa perunan sisällä olevasta tärkkelyksestä kovettuu. Tässä ohjeessa jätän kuitenkin keittämisen välistä, sillä kypsennän nämä perunat kokonaan uppopaistamalla ja frittaan ne uudestaan jäähdyttämisen jälkeen. Nakit Ja Ranskalaiset Resepti
Näytä koko vastaus

Miksi ranskalaisia liotetaan?

27.04.2012 15:30 – Losangelesilainen huippukokki kertoo, millä reseptillä kotona saa aikaiseksi McDonalds-tyyppisiä ranskanperunoita. Omaa Comme Ca -ravintolaansa pyörittävä huippukokki David Myers kertoi Daily Mail -lehdelle, että hänen mielestään McDonalds-ravintoloista löytyvät maailman parhaat ranskalaiset.

Sen vuoksi mies onkin opetellut tekemään sellaisia – niitä hän tarjoaa päivittäin ravintolassaan. Myersin mukaan yksi keskeinen salaisuus maistuviin ranskalaisiin on niiden koko, perunat on leikattava juuri oikean kokoisiin lohkoihin – aivan kuin McDonalds-ravintoloissa. – McDonaldsin reseptit ovat johdonmukaisia.

En voi edes kuvitella, kuinka monta miljoonaa dollaria ketju on upottanut tutkiakseen sitä, millainen hyvän ranskanperunan täytyy olla. Lähtökohtana on tietysti se, että valmistukseen käytettävän perunalajikkeen tulee soveltua ranskanperunaksi. Tällainen lajike on esimerkiksi Bintje.

 • Myersin mukaan oikean lajikkeen lisäksi on tärkeää, että valmistukseen käytettään merisuolaa ja tuoretta öljyä.
 • On myös tärkeää valmistella ranskalaisten tekoa huolellisesti ja kärsivällisesti.
 • Perunoita täytyy leikkaamisen jälkeen liottaa vähintään kaksi tuntia ennen niiden kuumentamista, jotta ylimääräinen tärkkelys irtoaa.

Näin ranskalaisista tulee mahdollisimman rapeita. Tämän lisäksi suosittelee hankkimaan kokkaamista silmällä pitäen “mahdollisimman paljon talouspaperia, uuninpellin ja valmiina käyttöön olevan öljyn”. Myersin respetin avulla ranskalaiset pystyy myös valmistamaan hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

 1. Ne voi laittaa jääkaappiin odottamaan, kunnes perunat voi viimeistellä kuumassa öljyssä ennen herkuttelua.
 2. Näin saadaan aikaiseksi todella herkullisia, rapeita, suolaisia ja kullanruskeita ranskalaisia – joka kerta.
 3. David Myersin “täydellisten ranskanperunoiden ohje”: Neljästä kuuteen annosta: Raaka-aineet: – 6 isoa perunaa – pähkinäöljyä – merisuolaa Ohjeet: Kuori perunat ja leikkaa päät pois.

Leikkaa perunat kapeiksi lohkoiksi ja liota kahden tunnin ajan, vaihda vesi tunnin jälkeen. Kuivaa tämän jälkeen lohkot talouspaperiin. Sen jälkeen kuumenna öljy noin 180 asteiseksi. Laita öljyä vain sen verran, että perunat peittyvät. Anna perunoiden kypsyä öljyssä muutaman minuutin ajan.
Näytä koko vastaus

Voiko keitetyistä perunoista tehdä ranskalaisia?

Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Uuniranskalaiset keitetyistä perunoista ja paistettua hirven jauhelihaa. Kun on jäänyt tähteeksi isoja keitettyjä perunoita, niistä on kätevää tehdä uuniranskalaiset. Kun jääkaappikylmät keitetyt perunat eivät innosta, tämä on yksi hyvä tapa saada ne samat jämäperunat taas hyvänmakuisiksi.

 • Jos taas tähteenä on normaalikokoisia tai pieniä keitettyjä perunoita, silloin on helpompi tehdä niistä lohkoperunoita, jotka voi tehdä keitetyistä perunoista muuten samalla tavalla kuin uuniranskalaiset, mutta leikkaa vain lohkojen muotoon ranskalaisten muodon sijaan.
 • Uuniranskalaiset keitetyistä perunoista 3 isoa keitettyä kylmää perunaa tai sen verran kuin pellille mahtuu ilman perunoiden koskemista toisiinsa (n.500-600 g) öljyä (n.4 rkl) suolaa Jos perunoissa on keittämisen jäljiltä kosteutta pinnassa, kuivaa ne.

Jos perunoissa on kuoret jäljellä, ne voi jättää paikoilleen, koska paahtunut perunan kuori maistuu hyvältä. Leikkaa perunat ranskalaisten perunoiden muotoon. Laita perunapalat leivinpaperoidulle uunipellille niin, että perunapalat eivät koske toisiinsa.

 1. Laita pikkukippoon öljyä ja sivele sitä kaikkien perunapalojen pintaan.
 2. Ripottele suolaa päälle.
 3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes perunapaloissa on väriä pinnassa (n.20-30 min).
 4. Vinkkejä: * Koska perunat ovat pyöreitä, osasta näitä uuniranskalaisia tulee kaarevareunaisia.
 5. Jos haluaa tehdä ainoastaan perinteisen uuniranskalaisen muotoisia ilman kaarevia pintoja, voi leikata perunoiden sivut ensin suoriksi ja sitten vasta leikata perunat suorien ranskanperunoiden muotoisiksi.

Kaarevat palat voi halutessa säästää muuhun käyttöön, kuten esimerkiksi perunarieskat keitetyistä perunoista tai perunateeleivät keitetyistä perunoista, tai tehdä niistä myöhemmin lohkoperunoita, Muita käyttövinkkejä ylijääneille keitetyille perunoille täällä,

* Ennen tai jälkeen paiston voi halutessa lisätä jotain mausteita, kuten yksi tai useampi näistä: paprikajauhe, sipulijauhe, valkosipulijauhe, pippuri, valmis ranskanperunamausteseos. Nämä uuniranskalaiset eivät ole yhtä rapeita kuin perinteiset uppopaistamalla tehdyt ranskanperunat, Nämä keitetyistä perunoista tehdyt ranskanperunoiden muotoiset ovat tuoreeltaan lötköjä, mutta jäähtyessä niihin tulee rousketta.

Itse tykkään tuoreeltaan syödä näitä löysiä uuniranskalaisia haarukalla ja veitsellä muun ruuan kanssa, ja sitten ruuan jälkeen napsia sormilla pelliltä ne, mitä on jäänyt, jos ei sattunut loppumaan kesken (tällä kertaa loppui). Näiden uuniranskalaisten sekä maku että suutuntuma ovat mielestäni kaikkein parhaimmillaan silloin, kun ne ovat jäähtyneet aterian aikana sellaisiksi, että niitä on helppo napsia sormilla sormien palamatta.

Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Isoja keitettyjä kylmiä perunoita. Näitä mahtui pellille kolme kappaletta, jotka painoivat yhteensä 580 g. Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Kolme isoa keitettyä perunaa leikattuna ranskalaisten muotoon. Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Sivelty öljyllä ja ripoteltu suolaa päälle.

Nakit Ja Ranskalaiset Resepti 30 minuutin uunissa paistamisen jälkeen. Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Käännettynä nurinpäin. Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Sivumpaa kuvattuna.

Muita tapoja käyttää ylijääneet keitetyt perunat on kirjoituksessani Ruokaa tähteistä: ylijääneet keitetyt perunat, Tätä kirjoittaessani tämän sivuston suosituimmat reseptit ylijääneiden keitettyjen perunoiden hyötykäytöstä ovat Lohkoperunat, Liha-perunalaatikko ja Röstiperunat,
Näytä koko vastaus

Millä tasolla ranskalaiset paistetaan?

Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä.
Näytä koko vastaus

Mistä McDonald’sin ranskalaiset on tehty?

Aina aidoista, kokonaisista perunoista. Maailmankuulut rapeat McDonald ‘ sin ranskalaiset perunat tehdään kokonaisesta perunasta leikaten. Ranskalaiset perunat maustetaan ravintolassa juuri ennen tarjoilua kevyesti Pansuola®-mineraalisuolalla, toki ne voi tilata myös suolaamattomina.
Näytä koko vastaus

Mitä ranskalaisia ruokia on?

Ranska tunnetaan viini- ja juustomaana, mutta se on myös tunnettu ruoastaan maailmalla. Ihanat leivokset, maukkaat maalaisruoat ja elegantit ruokalajit ovat ominaisia rankalaisessa keittiössä. Laadukkaat ja tuoreet raaka-aineet ovat ranskalaisen keittiön ehdottomia kulmakiviä.

You might be interested:  Porsaan Ulkofile Reseptejä?

Rankalaisessa ruoassa käytetään paljon lihaa, kasviksia ja yrttejä. Monelle tuttuja ranskalaisia herkkuja ovat esimerkiksi ratatouille, patonki, Crème brûlée eli paahtovanukas ja Tarte tatin eli keikauskakku. Ja eihän unohdeta suloisia macaron-leivoksia sekä suolaisia ja makeita galette piirakoita. Perinteisen crème brûléen voit halutessasi maustaa esimerkiksi limellä.

Ranskalaiset suolaiset ruoat voivat olla hyvinkin elegantteja ja hienostuneita, mutta niitäkään ei kotikokin tarvitse säikähtää! Kokeile ratatouillen lisäksi vaikkapa sipulipiirakkaa, kampasimpukoita tai kukkoa viinissä ja hurmaannu ranskalaisista mauista.

Espanja Italia Juustoreseptit Patongit Suolaiset piirakat

Näytä koko vastaus

Mitä voi valmistaa Airfryer?

Ruokavinkit 9. marraskuuta 2022 Trendikäs air fryer on kuin pieni ja tehokas uuni, jossa ruoka paistuu rapeaksi nopeasti. Mutta mihin air fryeriä voi käyttää? Entä, mitkä ovat parhaat air fryer -reseptit? Katso vinkit! Air fryer eli ilmafriteerauskeitin on kuin pieni kiertoilmauuni.

 1. Se paistaa ruoan kuuman ilman avulla ja vähentää näin paistamisessa tarvittavan rasvan määrää.
 2. Air fryer ei vaadi esilämmitystä, vaan se on heti käyttövalmis.
 3. Ruoka myös kypsyy air fryerissä nopeammin kuin perinteissä uunissa.
 4. Lyhyt paistoaika, kätevä koko ja laitteen osien helppo puhdistaminen tekevät air fryeristä näppärän kodinkoneen myös kiireiseen arkeen.

Mutta mitä kaikkea air fryerilla voi valmistaa? Esimerkiksi ranskanperunat, fried chicken ja erilaiset paneroidut juustotikut paistuvat siinä meheviksi ja rapeiksi. Lisäksi air fryerillä voi lämmittää ruokaa ja kuumentaa pakastettuja valmisruokia, kuten nugetteja ja pihvejä.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä Ylijääneistä ranskalaisista?

Rapeus palautetaan öljyn ja paistinpannun avulla – Moni meistä sortuu lämmittämään edellispäivältä jääneet tai kotimatkalla jäähtyneet ranskalaiset mikrossa, mutta tämä on asia, jota -sivusto ei missään nimessä suosittele tehtäväksi. Mikrossa ranskalaisista irtoava kosteus jää helposti loukkuun, jonka seurauksena ranskalaiset höyrystyvät ja muuttuvat entistäkin lötkömmiksi.
Näytä koko vastaus

Mitä öljyä ranskalaisiin?

Ranskalaisia friteeraamalla vai Airfryerilla? Ranskanperunat maistuvat useimmille, sekä lapsille että aikuisille. Kotona valmistettu terveellinen ruoka on tietenkin meidän mielestämme aina parempaa kuin pikaruokaravintolasta haettu. Tiedämme kuitenkin, että kotona friteeratessa voi olla hankalaa saada aikaan täydellinen rapeus.

 • Uinka kauan ranskalaisia pitäisi friteerata? Missä lämpötilassa ne pitää valmistaa? Tuleeko omista perunoista parempia kuin ostetuista ranskalaisista? Mitä friteerausöljylle pitää tehdä käytön jälkeen? Tässä on vain osa kysymyksistä, joita asia herättää.
 • Aloitetaan alusta, eli valmistusmenetelmästä.

Friteerauskeitin ei ole enää itsestään selvä valinta, sillä haastaja Airfryer kypsentää ranskalaiset ilman avulla öljyn sijaan. Tässä vertailussa käymme läpi molempien valmistustapojen hyviä ja huonoja puolia nähdäksemme kummalla saadaan parhaat tulokset.

Ranskalaisten friteeraus öljyssä onnistuu joko friteerauskeittimellä tai korkeareunaisessa kattilassa. Jos käytät kattilaa, pidä kansi käden ulottuvilla, jotta voit peittää kattilan siinä tapauksessa, että öljy alkaa roiskua. Jos haluat friteerata kotitekoisia ranskalaisia, leikkaa ensin perunat suikaleiksi ja keitä niitä vedessä noin 5-10 minuuttia (ne eivät saa lohkeilla).

Kun perunasuikaleet ovat saaneet kiehua valmiiksi, laita ne kuivumaan talouspaperille noin 15 minuutiksi. On tärkeää, että perunasuikaleet ovat täysin kuivia, kun laitat ne kuumaan öljyyn. Muussa tapauksessa öljy voi alkaa roiskumaan tai kiehua yli. Voit myös friteerata pakasteranskalaisia friteerauskeittimessä tai kattilassa.

Yleisesti ottaen on kuitenkin parempi käyttää kuivia aineksia, jotta rasva ei roisku. Sillä aikaa, kun perunat kuivuvat, voit valmistella friteerausöljyn ja lämmittää sen. Voit käyttää esimerkiksi rypsi- tai auringonkukkaöljyä. Friteerattujen ranskalaisten valmistuslämpötila on yleensä 160–180 °C. Kun öljy on saavuttanut sopivan lämpötilan, laita öljyn sekaan ensin pieni määrä perunoita.

On tärkeää laittaa vain osa kerralla öljyyn, jotta öljy ei kiehu yli. Anna perunoiden kypsyä sopivan värisiksi ja ota ne sitten pois öljystä reikäkauhalla. Monet friteeraavat ranskalaisensa mieluiten kahteen kertaan, jotta niistä tulee vieläkin rapeampia.

 1. Anna friteerattujen ranskalaisten kuivua lopuksi talouspaperilla.
 2. Airfryer käyttää erilaista valmistusmenetelmää kuin friteerauskeitin.
 3. Airfryer kypsentää ranskalaiset öljyn sijaan nopeasti kiertävällä kuumalla ilmalla.
 4. Tähden muotoinen pohja varmistaa, että ilma kiertää Airfryerin sisällä 360-asteisesti, minkä ansiosta lämpö jakautuu tasaisesti koko ruoanvalmistuskorissa.

Siten voidaan välttää, että jotkut ranskalaisten osat palaisivat ja toiset osat eivät kypsyisi kunnolla. Samalla voimakas suoraan yläpuolelta tuleva lämpö antaa ranskalaisille rapean ja kullanruskean pinnan. Kun friteeraat ranskalaisia Airfryerilla, voit valita leikkaatko omia perunasuikaleita vai käytätkö pakasteranskalaisia.

 • Jos käytät valmiita ranskalaisia, niissä on yleensä jo valmiiksi öljyä, joten et joudu lisäämään öljyä lainkaan.
 • Jos friteeraat omatekoisia ranskalaisia Airfryerilla, tarvitaan ruokalusikallinen öljyä, jotta niistä tulee todella maistuvia ja rapeita.
 • Yksi vinkki on laittaa perunasuikaleet kylmään veteen 30 minuutiksi ennen valmistusta.

Siten perunoista poistuu osa tärkkelyksestä ja pinnasta tulee rapeampi. Toisin kuin friteerauskeittimellä friteeratessa, perunasuikaleita ei tarvitse keittää etukäteen, vaan ne voi laittaa suoraan ruoanvalmistuskoriin. Lisää sitten ruokalusikallinen öljyä ja sekoita niin, että öljy jakautuu tasaisesti. Nakit Ja Ranskalaiset Resepti Aika Molemmat valmistustavat vievät suunnilleen yhtä paljon aikaa. Öljyssä friteeraus on nopeampaa, mutta öljyn lämpenemistä pitää ensin odottaa. Ranskalaisten valmistus Airfryerissa vie hieman kauemmin, mutta et joudu odottelemaan lämpenemistä. Rasva Kun ranskalaisia valmistaa friteeraamalla friteerauskeittimessä tai kattilassa, öljy tekee perunoista todella rapeita ja maistuvia.

Valitettavasti hyvän maun saavuttamiseksi tarvitaan reilusta epäterveellistä rasvaa. Airfryeria käyttäessä täytyy lisätä vain ruokalusikallinen öljyä (tai ei lainkaan), mutta perunoista tulee silti rapeita kuuman ilman avulla. Tässä on suuri ero friteerauskeittimeen, jossa maku ja rapeus tulee öljystä.

Philips Airfryerilla voi valmistaa ranskanperunoita käyttäen 90 % vähemmän öljyä kuin tavallisella friteerauskeittimellä 1, Valmistus Toinen Airfryerin hyvä puoli on, ettei tarvitse olla huolissaan sormien polttamisesta kuumassa friteerausöljyssä. Voit valmistaa sekä omatekoisia ranskalaisia että pakasteranskalaisia ilman huolta siitä, että öljy roiskuisi tai kiehuisi yli.

 • Oska Airfryer jakaa lämmön tasaisesti koko koriin (muistathan tähden muotoisen pohjan?!), Airfryer hoitaa kypsennyksen puolestasi.
 • Lopputulos on kaikkein paras, jos otat ranskalaiset hetkeksi ulos ja ravistelet niitä hieman kesken valmistuksen.
 • Se vaiva on kuitenkin pieni verrattuna friteerauskeittimeen, jota pitää koko ajan vahtia.

Airfryerilla voi vain säätää halutun lämpötilan, eikä tasaisen lämmön ylläpitäminen ole ongelma, niin kuin se voi olla öljyllä friteeratessa. Jos friteeraat ranskalaisia friteerauskeittimellä, odotettavissa on myös hieman öljyn käryä. Jos haluat välttää friteerausöljyn hajun, Airfryer on parempi vaihtoehto.

Puhdistus Valmistusmenetelmät eroavat myös puhdistuksen osalta. Kun olet friteerannut öljyllä, öljyn täytyy ensin antaa jäähtyä ja se pitää sitten kaataa suljettavaan astiaan. On tärkeää, että öljyä ei kaadeta suoraan pesualtaaseen, koska rasva voi aiheuttaa jähmettyessään tukoksia putkiin. Airfryeria käyttäessä ei tarvitse käsitellä öljyä ja kaikki irrotettavat osat voidaan pestä astianpesukoneessa.

Johtopäätös Olemme nyt vertailleet friteerauskeitintä ja Airfryeria eri ominaisuuksien kannalta. Mutta kumpi menetelmä on oikeastaan parempi? Koska useimmat pikaruokapaikat friteeraavat ranskalaisensa edelleen öljyssä, pääset lähimmäksi vastaavia tuloksia friteeraamalla ranskalaisesi friteerauskeittimessä (ehkä kahteen kertaan).

Mutta ranskalaisista tulee sekä rapeita että huomattavasti terveellisempiä Airfryerilla valmistettuna. Airfryeria käyttäessäsi et joudu miettimään öljyn käsittelyä – sen roiskumista, sen hävittämistä tai sen päätymistä vatsaasi. Mielestämme helppo, terveellinen ja maistuva vie voiton. Lue lisää Airfryerista,1.

Verrattuna tuoreisiin ranskalaisiin, jotka on valmistettu Philipsin tavallisella friteerauskeittimellä. Asettaa automaattisesti ajan ja lämpötilan. Ruoanvalmistus sujuu kuin itsestään. : Ranskalaisia friteeraamalla vai Airfryerilla?
Näytä koko vastaus