Naudan Jauheliha 17 Resepti?

Naudan Jauheliha 17 Resepti

Mikä jauheliha on paras lihapulliin?

Jauheliha on jo vuosikymmeniä ollut suomalaisten suosikkiruokaa ja sillä täytetäänkin nälkäisiä vatsoja kymmenien miljoonien kilojen edestä vuosittain. Aiemmin edullisen bulkkiruoan maineessa ollut jauheliha on vähitellen alkanut saada enemmän huomiota ja arvostusta.

Jauhelihan arvonnousu näkyy paitsi alati laajenevana valikoimana kauppojen hyllyissä, myös julkaistujen ruokakirjojen sivuilla. Esimerkiksi viime vuonna ilmestynyt Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan 400 g – parhaat jauhelihareseptit -kirja on kokonaan rakennettu jauhelihan ympärille, ja pari vuotta aikaisemmin julkaistu Mikko Takalan Lihapullakirja keskittyy pelkästään lihapulliin.

Lihapullat ovatkin yksi jauheliharuokien ikisuosikeista. Puhumattakaan jauhelihakastikkeesta. Ja murekkeesta. Tai lihamakaronilaatikosta! Listaa voisi jatkaa aika pitkään. Kun jauhelihasta valmistettuja suosikkiruokia on niin moneen lähtöön, on se täytynyt ottaa huomioon myös jauhelihojen valikoimissa.

  1. Vaihtoehtoja löytyy naudasta, sika-naudasta, nauta-siasta ja broilerista.
  2. Näiden lisäksi jauhelihoja löytyy useammalla eri rasvapitoisuudella ja tuotenimellä – yksi toista parempaa ja toinen edellistä kunnollisempaa.
  3. Mistä sitten voi tietää, mikä jauheliha sopii mihinkin ruokaan? Heti alkuun on todettava, että valinnasta ei kannata tehdä itselleen mitään suurta päänvaivaa.

Jauhelihan valintaa ei nimittäin voi tehdä mitenkään täysin väärin, jolloin ruoka olisi väärän valinnan vuoksi pilalla. Tietty jauheliha sopii ominaisuuksiltaan tiettyihin ruokiin jotain toista jauhelihaa paremmin, mutta ehdottomasti tärkein valintakriteeri jauhelihalle on omat mieltymykset ja makutottumukset.

Joku tykkää vähän napakammista ja kuivemmista lihapullista kuin toinen ja valitsee jauhelihansa sen mukaan. Ainakin seuraavat asiat on kuitenkin syytä ottaa huomioon jauhelihaa valitessa. Yksi olennaisimmista eroista jauhelihojen välillä on eläin. Naudan jauheliha on kaupoissa myytävistä jauhelihoista väriltään tumminta ja maultaan voimakkainta.

Mitä enemmän jauhelihan joukossa on possua, sen vaaleammaksi väri ja miedommaksi maku muuttuu. Broilerin jauheliha onkin jo hyvin vaaleaa ja miedon makuista. Maistuvimmat hampurilaispihvit syntyvät vähän rasvaisemmasta jauhelihasta Toinen tärkeä valintakriteeri on jauhelihan rasvapitoisuus. Rasva tuo lihaan paitsi makua, myös mehevyyttä ja pehmeyttä. Siksi perinteisiin mummon reseptillä valmistettaviin lihapulliin ja jauhelihapihveihin kannattaa valita se vähän rasvaisempi vaihtoehto, esimerkiksi 22% rasvaa sisältävä sika-nauta jauheliha.

Mikäli tykkää enemmän kuivemmista ja napakammista pyöryköistä, kannattaa valita vähärasvainen naudan jauheliha. Vähärasvainen jauheliha sopii hyvin myös keittoihin, sillä jauhelihan rasva nousee aina keiton pintaan, mikä ei välttämättä ainakaan paranna jauhelihakeiton esteettisyyttä. Possun jauhelihaa pidetään jostain syystä rasvaisempana kuin nautaa.

Possunliha itsessään ei ole yhtään nautaa rasvaisempaa, päinvastoin. Naudassa kun rasva muodostuu enemmän lihan sisään ja possussa lihan pintaan. Jauhelihan rasvaisuuteen vaikuttaakin enemmän käytetty ruhonosa kuin itse eläin. Yllä olevasta taulukosta löydät omat suositukseni jauhelihan valintapulmiin. Mutta muista, että lopullisen valinnan tekevät jokaisen omat makunystyrät.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä 700g jauhelihaa?

Atria Nauta Jauheliha 17% 700g Naudan Jauheliha 17 Resepti Naudan jauheliha, joka sopii erinomaisesti arkiruoka-annoksiin, kuten lihapulliin, murekkeisiin ja pihveihin. Hieman rasvaisempi jauheliha takaa mehevyyden, kun lihaa kypsennetään kuumissa paistolämpötiloissa. Jauhelihasta syntyy myös erinomaista makaronilaatikkoa, fajitaksia sekä hampurilaispihvejä. Liha on kasvatettu Suomessa. Ainesosat:
Näytä koko vastaus

Mikä on terveellisin jauheliha?

Vähärasvainen jauheliha on melkein rasvatonta – Keventäjä valitsee jauhelihan paitsi käyttötarkoituksen, myös rasvamäärän perusteella. Vähärasvaisin vaihtoehto sisältää vähiten kovaa, haitallista rasvaa. Naudan jauheliha on punaisinta ja (riistaa lukuunottamatta) voimakkaimman makuista jauhelihaa.

  1. Naudan paistijauhelihassa on rasvaa noin 8 % ja se on jauhettu nimensä mukaisesti naudan paistista, eli samoista raaka-aineista, joita käytetään esimerkiksi palapaistissa ja karjalanpaistissa.
  2. Se on niin rasvatonta, että sen ruskistamiseen voi lisätä öljyä, ellei halua lihan paahtuvan pannulla.
  3. Samalla ruoan rasvahappokoostumus paranee.
You might be interested:  Tickle Your Fancy Resepti?

Naudan 10 %:n jauheliha jauhetaan naudan lavasta, etuselästä, rinnasta ja kupeesta. Nämä raaka-aineet ovat tuttua keittolihaa. Nauta 17- 20 % liharaaka-aine koostuu muun muassa paistien paloista, kyljestä ja potkalihasta. Osso Bucco on esimerkki siitä, mitä muuta samoista osista voi valmistaa.

Porsaan jauheliha on nautaa vaaleampaa ja miedomman makuista. Siinä on noin 12 % rasvaa. Sika-nauta jauhelihassa suurin osa on sikaa ja pieni osa nautaa ja siinä on noin 23 % rasvaa. Nauta-sika-jauhelihassa molempia lihoja on samassa suhteessa ja rasvaa siinä on muutaman prosentin vähemmän. Rasvaiset sekoitejauhelihat sopivat hyvin pitkään haudutettaviin kastikkeisiin, kuten klassiseen bologneseen, sillä rasva tuo kastikkeeseen makua.

Kananpojan jauheliha on vaaleaa ja hyvin miedon makuista. Siinä on rasvaa jopa alle 4 %. Kalkkunan paistijauhelihassakin on rasvaa vain noin 7%. Siipikarjan jauhelihan paistaminen vaatii tilkan rypsiöljyä. Miedon makunsa vuoksi se sopii erityisen hyvin esimerkiksi itämaisiin keittoihin.
Näytä koko vastaus

Voiko jauhelihan laittaa kylmälle pannulle?

Jauhelihan pilaantumista ei tarvitse pelätä – Moni pelkää jauhelihan pilaantuvan, jos sitä säilyttää huoneenlämmössä. Jauhelihan voi kuitenkin huoletta ottaa 15 – 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. – Jos jauhelihaa ei unohda pöydälle, niin ei siellä jauhelihassa ruoan mikrobit ehdi kasvaa.
Näytä koko vastaus

Pitääkö jauheliha laittaa kuumalle pannulle?

Älä koskaan laita jauhelihaa kylmänä pannulle – tässä syy Julkaistu 26.02.2014 07:59 (Päivitetty 26.02.2014 08:11 ) Jauhelihaa ei tulisi laittaa jääkaappikylmänä pannulle. Laitatko sinä jauhelihan aina suoraan jääkaapista paistinpannulle ruskistumaan? Jauhelihan paistaminen jääkaappikylmänä ei ole hyvä idea, sillä liha menettää tällöin ruskistettaessa kaikki mehukkaat lihasnesteensä.
Näytä koko vastaus

Mitä hyvää kanan jauhelihasta?

Broilerin jauhelihalihareseptit: 9 kevyempää arkiruokaa, jotka maistuvat koko perheelle Broilerin jauhelihasta on helppo tehdä ruokaa, sillä se sopii muiden jauhelihojen tapaan muotoiltavaksi pyöryköihin ja pihveihin sekä ruskistettuna kastikkeisiin, lasagneihin ja muihin pastaruokiin.
Näytä koko vastaus

Miten saada rasva pois jauhelihasta?

Näppärä tapa poistaa ylimääräinen rasva pannultaa – Nyt eräs perheenäiti vinkkaa tähän ongelmaan ratkaisun hitiksi nousseella TikTok-videollaan. Nimimerkki @healingwithholly22 ´n jauhelihavideo on kerännyt jo yli kahdeksan miljoonaa katselukertaa videopalvelussa.

Paras kokkausniksi ikinä. Taittele talouspaperi, laita se pihteihin, kallista rasvaa pannulla ja nappaa se pois. Helppoa hävittää! Holly neuvoo videollaan. Jos video ei näy, katso se, Tällä tekniikalla vältät myös sen, että kaataisit vahingossa osan jauhelihasta roskiin rasvan mukana. Ihmiset ovat kommentoineet ahkerasti perheenäidin vinkkiä TikTokissa.

Moni kertoo kokeilevansa kikkaa kotonaan. – Minulla on lävikkö tätä hommaan varten, mutta talouspaperi onkin hyvä keino välttää tämä vaihe, eräs käyttäjä kirjoitti. – Mahtava idea! toinen komppasi. Osa kommentoijista kertoi tehneensä samalla tavalla jo aiemmin.
Näytä koko vastaus

Paljonko suolaa 400 g jauhelihaa?

Ei koskaan sipulia raakana lihapullataikinaan – Sipulia ei sen sijaan koskaan tule laittaa lihapullataikinaan raakana. – Pliis, pilkkokaa sipuli pieneksi ja freesatkaa sinne lihapullataikinaan. Ei ole kiva, että mahtavan makuisessa lihapullassa on raaka, iso sipulinpala.

Kapella on oma, kokkien suosima taktiikka myös maustamiseen. Keittiömestari suosittelee laskemaan lihapullataikinan suolaprosentin. – Jauhelihataikinassa, jos tykkää kovasta suolasta, niin hyvä on sellainen kahden prosentin suola. Tarkoittaa sitä, että jos sinulla on kilo jauhelihaa, niin suolaa laitetaan silloin 20 grammaa, Kape neuvoo ja suosittelee laittamaan suolaa vähintää 1,5 prosentin säännöllä.

Näin ollen esimerkiksi 400 gramman jauhelihapaketin lihapulliin suolaa laitetaan noin kuusi grammaa.
Näytä koko vastaus

Miksi raakaa jauhelihaa ei saa syödä?

Nauti jauhelihatuotteet täysin kypsinä, ei mediumina tai raakana Kypsentämätön liha, erityisesti raaka naudan jauheliha, saattaa levittää EHEC-bakteeria. EHEC-bakteeria esiintyy eläinten suolistossa, josta se voi teurastamossa päätyä lihan pintaan. Jauhelihan valmistuksessa mahdolliset bakteerit sekoittuvat kaikkialle jauhelihamassaan.

Okolihapihvin pinnalla oleva mahdollinen EHEC tuhoutuu, kun pihvin pintalämpötila nousee vähintään yli 70 asteeseen ja pihvi paistetaan molemmilta puolilta. Bakteerit eivät ulotu kokolihan sisäosiin. – Sen sijaan jauhelihaa valmistettaessa, lihan pinnalla olleet bakteerit sekoittuvat kaikkialle jauhelihamassaan.

Jos vielä valmista jauhelihaa säilytetään liian pitkään väärässä lämpötilassa, ehtii bakteeri myös lisääntyä tehokkaasti, terveystarkastaja Elisa Toropainen Sosterista sanoo. Kaikki jauhelihatuotteet tulee tarjoilla kunnolla kypsennettynä eikä mediumpaistettuna.
Näytä koko vastaus

Missä vaiheessa jauheliha kannattaa maustaa?

4. Vaihe – Kun pannu on riittävän kuuma etkä hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu. Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen. : Jauhelihan ruskistaminen pannulla
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Espanjalaiset Tapakset+resepti?

Kumpi on Rasvaisempaa sika vai nauta?

Sianlihassa on enemmän rasvaa kuin naudanlihassa.
Näytä koko vastaus

Mitä eroa on sika naudalla ja nauta sialla?

Tiedätkö mitä eroa on sika-nauta- ja nauta-sikajauhelihalla? Sika-nautajauheliha sisältää nimensä mukaisesti sekä sianlihaa että naudanlihaa. Mutta miten se eroaa nauta-siasta? Sika-naudassa on sen lihan nimi ensimmäisenä, jota on enemmän. Sika-naudassa on 80 prosenttia sianlihaa ja 20 prosenttia naudanlihaa.

Nauta-sikajauheliha puolestaan sisältää 50 prosenttia naudanlihaa ja 50 prosenttia sianlihaa.Tavallisimmin nauta-sikajauheliha sisältää rasvaa noin 20 prosenttia.Jos et ole varma kumman jauhelihan ostat, muista: eniten jauhelihan valintaan vaikuttavat omat makutottumukset ja mieltymykset, eli jauhelihaa ei voi valita “väärin”. Juttu on julkaistu edellisen kerran toukokuussa 2017.

: Tiedätkö mitä eroa on sika-nauta- ja nauta-sikajauhelihalla?
Näytä koko vastaus

Miksi jauheliha ei Ruskistu?

Lämmin pannu, eikä liian täyteen – Toinen mikä edistää jauhelihan parempaa ruskistumista on lämmin pannu. – Pannun kannattaa antaa lämmetä reippaasti. Jauhelihan ruskistuminen riippuu tietysti myös siitä, millaista jauhelihaa ja kuinka rasvaista jauhelihaa paistaa.

  • Oikein rasvaisen jauhelihan paistamiseen ei välttämättä tarvita ylimääräistä öljyä, Hopsu-Neuvonen sanoo.
  • HKScanin tuotekehityskokki Sami Lamminaho kertoi aiemmin vielä kolmannen tärkeän asian parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi.
  • Se on se, että pannulla on tarpeeksi tilaa tehdä työnsä, eli että paistopintaa on riittävästi.

Jutussa kerrottiin, että syy sille, että jauheliha paistuu hitaasti ja epätasaisesti, voi olla siis liian täyteen pakattu pannu. Jauheliha on hyvä paistaa parissa erässä, jos tekee esimerkiksi isompaa satsia.
Näytä koko vastaus

Voiko jauhelihan jättää punaiseksi?

Mediumiksi paistettujen jauhelihapihvien tarjoilu Ravintoloissa on lisääntynyt naudan jauhelihapihvien tarjoilu medium-paistettuna. Ruokavirasto suosittelee, että kaikki jauhelihatuotteet tarjoiltaisiin kunnolla kypsennettynä eikä medium-paistettuna. Lapsille jauhelihatuotteet, kuten jauhelihapihvit, on aina syytä tarjoilla läpikypsinä.

Jos asiakas erityisesti haluaa tilata jauhelihapihvin medium-paistettuna, Ruokavirasto suosittelee silloin valmistamaan pihvin tartarpihvin tapaan tuoreesta ja hyvälaatuisesta lihasta. Medium-kypsennetyn jauhelihapihvin valmistusta ja tarjoilua koskeva Ruokaviraston suositus löytyy sivun oikealta palstalta.

Raaka naudan jauheliha on riskielintarvike EHEC-bakteerin esiintymisen suhteen. Kun lihaa jauhetaan, sekoittuvat lihan pinnalla olleet bakteerit kaikkialle jauhelihaan. Maailmalla on esiintynyt useampia laajoja EHEC-bakteerin aiheuttamia ruokamyrkytysepidemioita, jotka ovat liittyneet huonosti kypsennettyihin jauhelihapihveihin.

  • Tavallisesta jauhelihasta, toisin sanoen kaupan tai teollisuuden valmiiksi jauhamasta jauhelihasta ei ole syytä valmistaa ja tarjoilla raakoja tai puoliraakoja tuotteita.
  • EHEC saattaa aiheuttaa verisen ripulin, kuolioisen suolistotulehduksen ja erityisesti lapsille ja vanhuksille hengenvaarallisen munuaisvaurion.

Jos elintarvikehuoneistossa välttämättä halutaan tarjota asiakkaille raakoja tai puoliraakoja jauhelihatuotteita, tulee elintarvikehuoneiston omavalvonnassa huomioida alla mainitut seikat. Jos jauhelihapihvejä tarjotaan mediumina, raaka-aineen tuoreuteen ja laatuun pitää kiinnittää erityistä huomiota.
Näytä koko vastaus

Miksi jauheliha on harmaata?

Kuumennus – Kuumennus muuttaa aina proteiinien kemiallista rakennetta ja proteiinit denaturoituvat. Lihan väriaineet ovat proteiineja, joten myös niiden muoto muuttuu kuumennuksen aikana. Kuumennuksessa myös lihan väriaineen, myoglobiinin rauta hapettuu, lihan pH nousee ja lihan väri muuttuu harmaaksi.

Joskus liha voi kypsennettäessä jäädä kuitenkin punaiseksi. Jos esimerkiksi raa’n lihan pH on korkea, lihan rauta ei hapetu lihaa kuumennettaessa yhtä voimakkaasti eikä väri muutu. Myös antioksidantteja sisältävät kasvikset voivat estää raudan hapettumista ja liha jää punaiseksi. Lihan ruskistumisessa tapahtuvissa värimuutoksissa on kyse eri asiasta.

Ne johtuvat ns. kuivasta kypsennysmenetelmästä, joka synnyttää Maillard-reaktion. : Lihan väri
Näytä koko vastaus

Pitääkö jauheliha sulattaa ennen paistoa?

Väärä sulatustapa voi kostautua – Kun sitten päätät käyttää pakastetun jauhelihasi, on tärkeää sulattaa tuote oikein. Väärin sulatettu jauheliha voi nimittäin pahimmillaan olla terveysriski. Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on jo aiemmin kerrottu, jauhelihaa ei saa jättää tunneiksi huoneenlämpöön sulamaan, sillä tällöin riskinä on lihan pilaantuminen.

Jotkut laittavat jauhelihapakkauksen pakastimesta suoraan lämpimään vesihauteeseen sulamaan. Tässäkin on omat riskinsä, muistuttaa Tieteen Kuvalehti, – Pakastetun lihan sulamista voi jossain määrin nopeuttaa panemalla sen lämpimään veteen. Tapa ei ole kuitenkaan suositeltava, sillä pakastetun elintarvikkeen sisältämät uinuvat mikrobit virkoavat sulamisen edetessä.

Kun ympäristön lämpötila on 20–30 astetta, ne suorastaan villiintyvät, lehdessä muistutetaan.
Näytä koko vastaus

Kumpi ensin pannulle sipuli vai jauheliha?

Jauhelihan paistaminen aloitetaan usein jääkaappikylmällä lihalla ja paistinpannu kukkuroillaan. Jauhelihan paistamisessa on monia tapoja, mutta usein ruoanvalmistus aloitetaan lisäämällä pannulle rasvaa sekä kylmä liha. Moni aloittaa kastikkeen valmistuksen myös sipulista.

  1. HK Scan Finland Oy:n markkinointijohtaja Mikko Järvinen paljastaa, kuinka jauheliha paistetaan oikein.
  2. Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista.
  3. Pannua ei saa paistettaessa täyttää kerralla liian täyteen, Järvinen muistuttaa.
  4. Un paistinpannu on puolillaan, pannu ei kylmene ja liha ruskistuu.
You might be interested:  Kanaa Ja Riisiä Uunissa Resepti?

Pannu saa olla erittäin kuuma, Järvinen neuvoo. Moni lisää pannulle myös öljyä, voita tai niiden sekoitusta. – Periaatteessa jauhelihan oma rasva riittää. Pannulle ei välttämättä tarvitse lisätä rasvaa ellei halua, Järvinen sanoo. Jauhelihan nopean murustamisen sijaan Järvinen neuvoo rauhallisuuteen.
Näytä koko vastaus

Voiko jauhelihaa paistaa liikaa?

Jauheliha kylmälle pannulle ja hella päälle? Väärin. Jauheliha on yksi suomalaisten perusraaka-aineista, jonka paistamisen lähes jokainen uskoo hallitsevansa. – Jauhelihan paistaminen saattaa valahtaa monelle tunteisiin saakka, sillä jokaisella loppujen lopuksi on se oma ainoa oikea tapa tämä tuote paistaa, sanoo Atrian kehityspäällikkö Tomi Nevala,

Totuus kuitenkin on, että jauhelihankin voi paistaa väärin. Tämän vuoksi Nevala jakaa ohjeensa, jonka avulla jauhelihasta saa ruskistettua täydellistä.1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.2. Kuumenna paistinpannu. Jos paistat vähärasvaista jauhelihaa, käytä paistamiseen rasvaa.

– Rasvaisempia jauhelihoja paistaessa ei lisärasvaa tarvita. Mutta kevytjauhelihan kohdalla kannattaa lisätä vaikkapa tippa öljyä, jotta pinta paahtuu palamisen sijaa, Nevala neuvoo.3. Paista jauheliha pihvin tavoin: ensin kokonaisena molemmin puolin. Jaa sen jälkeen jauhelihalevy neljään osaan ja jatka vielä hetki paistamista.

  • Tämän jälkeen voit rikkoa jauhelihan rakenteen.
  • Tämä tekniikka antaa lihan lämmitä tasaisesti paiston aikana, jolloin minimoidaan jauhelihasta irtoavan nesteen määrää, Nevala kertoo.4.
  • Älä täytä paistinpannua liikaa.
  • Nyrkkisääntönä voidaan pitää suhdetta: 1/3 paistettavaa tuotetta ja 2/3 vapaata pannua.

Näin paistinpannu ei jäähdy liikaa. – Kiinnitä huomiota myös paistinpannun valintaan: paksupohjainen pannu varaa lämpöä heppoista serkkuaan tehokkaammin, Nevala sanoo.5. Vältä jauhelihan turhaa sekoittamista paiston aikana. Mitä enemmän jauhelihaa sekoittaa, sitä enemmän paistinpannu jäähtyy ja kiehumisvaara nousee.
Näytä koko vastaus

Voiko jauhelihaa paistaa ilman rasvaa?

Näin paistat jauhelihan oikein – Vaihe 1: Jauhelihassa on aina mukana rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Kuumenna pannu riittävän kuumaksi! Vaihe 2: Murenna jauhelihaa hieman pannulla ja anna sen kuumetua hetki.

Älä murusta jauhelihaa kokonaan vielä tässä vaiheessa. Muuten pannu saattaa jäähtyä liikaa ja jauhelihasta alkaa irrota nestettä pannulle ja ruskustuminen ei onnistu. Vaihe 3: Kun jauheliha on hetken kuumentunut pannulla, jatka sen murustamista puuhaarukalla. Vaihe 4: Kun pannu on riittävän kuuma ja et hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu.

Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen.

Naudan Jauheliha 17 Resepti MasterChef Suomi MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

: Tärkeä perussääntö unohtuu suomalaisilta: Näin jauheliha paistetaan oikein
Näytä koko vastaus

Mikä paras jauheliha?

Rasvaisempaa jauhelihaa suositellaan kastikkeisiin, murekkeisiin, laatikkoruokiin sekä pehmeisiin pyöryköihin ja pihveihin. Vähärasvaisempi jauheliha soveltuu paremmin esimerkiksi keittoihin sekä kiinteisiin pyöryköihin ja pihveihin. Naudan jauheliha on punaisinta ja voimakkaimman makuista.
Näytä koko vastaus

Mitä mausteita kanan jauhelihaan?

Lasagneleivos syntyy broilerin jauhelihasta – Joko olet kuullut lasagneleivoksista ? Niissä tutut ainekset kootaan uuteen muotoon. Kevyesti kypsennettyjen lasagnelevyjen päälle lusikoidaan broilerin jauhelihasta valmistettua täytettä sekä juustokastiketta. Lasagnelevyt suljetaan kauniiksi taskuiksi, nostetaan uunivuokaan ja peitetään juustokastikkeella. Thaimaalaisen ruoan ystävän ehdoton valinta on thai kanavartaat, Broilerin jauheliha maustetaan currytahnalla, korianterinsiemenillä ja kurkumalla. Lisäksi massaan sekoitetaan pieni määrä rouhittuja suolapähkinöitä, jotka antavat puruvastusta muuten pehmeille vartaille.
Näytä koko vastaus

Missä vaiheessa jauheliha kannattaa maustaa?

4. Vaihe – Kun pannu on riittävän kuuma etkä hosu murustamisen kanssa, jauheliha pitää nesteet sisällään ja ruskistuminen onnistuu. Mausta jauheliha vasta ruskistamisen jälkeen. : Jauhelihan ruskistaminen pannulla
Näytä koko vastaus

Miksi jauheliha tummuu?

Myös happi vaikuttaa oleellisena tekijänä lihan punaiseen väriin. Hapettomassa tilassa esimerkiksi tiiviisti pakattu jauheliha tummuu lihapalan sisältä ja muuttuu jopa ruskehtavaksi. Kun liha on jälleen hapen kanssa kosketuksessa, muuttuu liha vähitellen punaiseksi.
Näytä koko vastaus