Paras Intialainen Ruoka Resepti?

Paras Intialainen Ruoka Resepti

Mitä intialaiset eivät syö?

Uskonnon vaikutus ja kasvissyönti – Uskonnoista intialaiseen ruokaan vaikuttavat eniten hindulaisuus ja islam, Hindulaisuus kieltää naudanlihan syönnin, ja Intian eteläosien sekä Gujaratin hindut noudattavat tiukkaa kasvisruokavaliota. Vuonna 2006 intialaisista oli kasvissyöjiä tai laktovegetaristeja 31 prosenttia ja lakto-ovo-vegetaristeja 9 prosenttia, naiset ja iäkkäät useammin kuin miehet ja nuoret.

Uskonnollisista hinduista kasvissyöjiä oli 43 prosenttia ja sekulaareista 28 prosenttia. Islam kieltää muslimeilta sianlihan, Monissa Intian osavaltioissa naudanlihan käyttö ravinnoksi on laitonta. Maaliskuussa 2015 kieltolaki astui voimaan Maharashtran osavaltiossa, ja hindunationalistinen BJP-puolue pyrkii levittämään kiellon koko Intian alueelle.

Intiassa teurastajat ovat pääasiassa muslimeja, ja kielto vaikuttaa heidän elinkeinoonsa kielteisesti.
Näytä koko vastaus

Mitä intialaiset syövät?

Useimmat hindut eivät syö lihaa, ja siksi yli 80 prosenttia Intian väestöstä on kasvissyöjiä. Kokeile kasvisruoista intialaisia masala dosa -lettuja sekä kasviscurry. Yhteistä maan kaikille ruokakulttuureille ovat raaka-aineiden yksinkertaisuus ja tyypilliset mausteet.
Näytä koko vastaus

Miten intialaista ruokaa syödään?

Intialaiset Ruoat Harvoissa ruokakulttuureissa käytetään mausteita niin monipuolisesti ja kehittyneesti kuin intialaisessa ruoassa. Intialaisessa keittiössä käytetään yli sataa eri maustetta. Ruoan valmistus aloitetaan usein kuumentamalla mausteita kasviöljyssä, jolloin mausteiden maut avautuvat kunnolla.

 1. Vasta tämän jälkeen lisätään muut raaka-aineet.
 2. Öljyn lisäksi käytetään myös gheetä eli kirkastettua voita.
 3. Ruoka tehdään pääosin kasviksista, mausteista, riisistä, äyriäisistä, kalasta, kanasta ja lampaanlihasta.
 4. Näiden lisäksi käytetään myös paljon maitotuotteita, vehnää, sipulia, linssejä ja papuja.

Maitotaloustuotteet jalostetaan niiden huonon säilyvyyden vuoksi hapanmaitotuotteiksi. Juhla-aterioilla vaihtoehtoja on aina enemmän kuin tavallisella arkiaterialla. Ruokaa ei tarjota erillisinä ruokalajeina vaan kaikki ruokalajit tuodaan esille samanaikaisesti, jolloin ne muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden.

 • Ruoat asetellaan keskelle pöytää, josta jokainen valitsee mitä haluaa.
 • Intiassa ruoka syödään usein sormin tai leivän avulla.
 • Perheissä syödään vieläkin usein lattialla istuen, oikealla kädellä, sillä vasenta kättä pidetään epäpuhtaana.
 • Leipäpala ajaa haarukan asemaa.
 • Ruoat tarjotaan matalista kulhoista, jotka on aseteltu thalille eli pronssista, kuparista tai ruostumattomasta teräksestä valmistetulle tarjottimelle.
You might be interested:  Fodmap Ruokavalio Reseptejä?

Pöydässä on usein tarjolla riisiä, naanleipää, chapatileipää, erilaisia pikkelsejä, chutneytä ja raita-kastiketta. : Intialaiset Ruoat
Näytä koko vastaus

Onko intialainen ruoka tulista?

Intia -mausteiden maa – Intialaisessa ruoassa on väriä ja makua. Intialaisiin ruokalajeihin tulee yleensä paljon raaka-aineita ja valtava kirjo mausteita. Ruokavalion perustaa ovat riisi ja leipä. Intia onkin maailman suurimpia riisin tuottajia. Ruokakulttuuri vaihtelee etelästä pohjoiseen.

Eteläisessä Intiassa käytetään hyvin runsaasti riisiä, kasvissyönti on yleistä ja ruokia maustetaan yrteillä, mm. tuoreella inkiväärillä ja korianterilla. Etelän ruoka on tunnetusti tulista. Pohjoisessa sen sijaan maut ovat lempeämpiä. Koska siellä viljellään myös vehnää, sen käyttö on yleisempää. Pohjois-Intia on myös karjan kasvatusaluetta, joten siellä syödään enemmän lihaa kuin etelässä.

Koko maassa hindut eivät kuitenkaan käytä lehmän lihaa, sillä heille lehmä on pyhä eläin. Intialaiseen ruokaan kuuluvat mausteet, joilla pyritään tuomaan eri makuja esille. Intialaiset kokit kotona ja ravintoloissa tekevät omia mausteseoksia. Suomessa ehkä tunnetuin on curry, johon voidaan laittaa mm.

 1. Kanelia, korianteria, inkivääriä ja kurkumaa.
 2. Toinen perinteinen intialainen mausteseos on garam masala, johon jauhetaan esim.
 3. Kanelia, neilikkaa, muskottipähkinää, kuminansiemeniä ja pippureita.
 4. Mitään yleistä reseptiä mausteseoksille ei Intiassa ole, vaan reseptejä on niin paljon kuin on ruokalajeja ja mausteseosten tekijöitä.

Olipa kyse mausteseoksesta tai sellaisenaan käytetyistä mausteista, intialainen ruoanlaittaja jauhaa ne itse tai käyttää kokonaisina.
Näytä koko vastaus