Contents
Mitä Muikusta voi tehdä?
Muikkuja myydään kokonaisina, perattuina, savustettuina, sekä esimerkiksi friteerattuina. Niitä voidaan myös paistaa, hiillostaa tai savustaa. Myös muikun mäti on syksyisin hyvin arvostettua. Muikuilla on pehmeät suomut, minkä vuoksi niitä on miellyttävää käsitellä.
Näytä koko vastaus
Mihin kaloihin Muikku kuuluu?
Tämä artikkeli käsittelee kalalajia. Sanan muista merkityksistä katso Muikku (täsmennyssivu),
Muikku | |
---|---|
Muikku | |
Uhanalaisuusluokitus | |
Elinvoimainen | |
Suomessa: | Elinvoimainen |
Tieteellinen luokittelu | |
Domeeni: | Aitotumaiset Eucarya |
Kunta: | Eläinkunta Animalia |
Pääjakso: | Selkäjänteiset Chordata |
Alajakso: | Selkärankaiset Vertebrata |
Yläluokka: | Luukalat Osteichthyes |
Luokka: | Viuhkaeväiset Actinopterygii |
Alaluokka: | Neopterygii |
Lahko: | Lohikalat Salmoniformes |
Heimo: | Lohet Salmonidae |
Suku: | Coregonus |
Laji: | albula |
Kaksiosainen nimi | |
Coregonus albula ( Linnaeus, 1758) | |
Katso myös | |
Muikku Wikispeciesissä Muikku Commonsissa |
Muikku ( Coregonus albula ) on siikojen sukuun ( Coregonus ) kuuluva 5–20 senttimetriä pitkä lohikala, joka elää parvina Euroopan pohjoisosan järvissä ja Itämeren vähäsuolaisissa reunaosissa. Muikku on Suomen sisävesien ammattikalastajien tärkein saaliskala. Muikkua pyydystetään troolilla, nuotalla, rysällä ja pienisilmäisellä muikkuverkolla,
Näytä koko vastaus
Miten Paistan muikut pannulla?
Valmistus. Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele muikut jauhoseoksessa ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä ruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoa lisäksi salaattia ja paahdettua ruisleipää.
Näytä koko vastaus
Kauanko muikut pannulla?
Valmistusohje – n.500g perattuja muikkuja (n.600g perkaamattomia) 1 dl ruisjauhoja 0,5 dl korppujauhoja 1 tl suolaa tai maun mukaan (valkopippuria) voita ja rypsiöljyä paistamiseen
-
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Pyörittele muikut jauhoseoksessa. Tämä on helppo tehdä kulhossa.
- Kuumenna pannussa nokare voita ja tilkka öljyä.
- Paista muikut muutamassa erässä kullan ruskeiksi, pari minuuttia kummaltakin puolelta.
- Paistetut muikut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoile siis heti esimerkiksi perunamuusin ja tartarkastikkeen kanssa.
Testattu Marttakeittiössä Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Näytä koko vastaus