Contents
Miten tehdä bolognese-kastiketta?
Superhyvä Pasta Bolognese (+ Salainen ainesosa)
Ohje. Paista jauheliha ja hienonnetut sipulit rasvassa. Raasta selleri ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Voit käyttää bolognese-kastiketta myös pizzan täytteenä, kun jätät n. puolet vedestä pois. Vähennä myös suolaa. Keitä kastike sopivan sakeaksi. Tarkista maku. Muistiin.
Näytä koko vastaus
Miten tehdä pasta bolognese?
Tarjoiluun –
- 750 g spagettia
- 1 rkl oliiviöljyä
- (parmesaania)
Tulosta
- Kuori ja silppua sipulit. Saksi pekoni pieniksi paloiksi. Kuutioi tai raasta juurekset.
- Paista jauheliha ja pekoni parissa erässä paistinpannulla, siirrä pataan. Kuullota kasvikset, rosmariinisilppu ja tomaattipyree öljyssä ja lisää lihan joukkoon.
- Kaada pataan säilyketomaatit ja riko niitä kauhalla padan reunoja vasten. Lisää viini ja pari desiä vettä tai lihalientä sekä mausteet. Käytä tässä vaiheessa kastikkeeseen kohtuudella suolaa ja lisää sitä vasta melkein valmiiseen kastikkeeseen tarpeen mukaan.
- Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 3 tuntia. Sekoittele välillä ja tarkista, kaipaako kastike lisää nestettä.
- Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaisesti suolalla maustetussa, väljässä vedessä, valuta ja mausta öljytilkalla.
- Lisää halutessasi kastikkeeseen loppupuolella vielä oreganoa, jonka maku hiipuu pitkän hauduttamisenaikana. Valmis bolognese on puuromaisen sakeaa.
- Sekoita kastike ja spagetti. Tarjoa halutessasi parmesaanin kanssa.
: Pasta bolognese – valmista elämäsi paras kastike hitaasti haudutellen
Näytä koko vastaus
Miten tehdä bolognesea keitellessä?
Bolognesea keitellessä ei kannata kiirehtiä. Mitä pidempään perinteinen italialainen pastakastike saa hautua, sen parempaa siitä tulee. Laita siis spagetti kiehumaan vasta, kun pastakastike on poreillut kattilassa lähes tunnin.
Näytä koko vastaus