Contents
Kuinka paljon porsaan etuselkää?
1 kg porsaan etuselkää.1 rkl öljyä.2 viipaletta tuoretta inkivääriä.1 punainen chili.7 dl vettä.2 lihaliemikuutiota. maustemitallinen cayennepippuria.1 tl korianterinsiemeniä.1 kanelitanko.
Näytä koko vastaus
Miten tehdä Possun etuselkä uunissa?
Olen aina pitänyt rasvaisista ruhonosista. Erityisesti paistit eivät ole suosiossani (paitsi lampaan) ja pihvilihoistakin pidän eniten entrecotesta. Hinta/makusuhteeltaan kevyesti paras uunipaisti tulee kuitenkin possun etuselästä. Sitä saa kaupasta puoli-ilmaiseksi (luokkaa 3e/kilo) silloin kun sitä on saatavilla, päällä on muhkea rasvakerros ja muutaman tunnin haudutuksen tuloksena on suussasulavan pehmeää ja maukasta lihaa.
Lihan rasvaisuus takaa myös sen, että liha pysyy mehevänä. Tämän voi pilata vain kiirehtimällä. Etuselän lisäkkeenä toimii näin talvisaikaan hienosti uunijuurekset. Niissä voi käyttää suunnilleen kaikkia kaupasta löytyviä juureksia ja sipulia, omat suosikkini ovat tällä hetkellä punajuuri ja porkkana. Uunijuurekset syntyvät esimerkiksi Hesarin ohjeella,
Ne voi hyvin laittaa lihan kanssa samaan uuniin paistoajan lopulla ja nostaa lämpötilaa, etuselkä kestää sen kyllä. Possun etuselkä uunissa vajaa kilon mötikkä possun etuselkää suolaa pippuria paprikaa (muuta, mitä?) 1. Mausta liha joka puolelta. Suolaa kannattaa käyttää reilulla kädellä.
Näytä koko vastaus
Milloin on laitettu pala porsaan etuselkää?
Hitaasti haudutettu porsaan etuselkä Edelleenkin meillä on laitettu viikonloppuisin lihaa uunissa hitaasti hauduttamalla. Nyt ostettiin pala porsaan etuselkää, ja vaikka resepti onkin hyvin simppeli, halusin sen tänne laittaa ihan vain muistuttaakseni, että kannattaa suosia myös näitä tosi edullisia lihan osia.
Porsaan etuselällä oli kilohintaa vain 2,49 €, eli ruokaa siitä sai todella halvalla. Kaiken lisäksi nämä halvimmasta päästä olevat osat ovat usein myös sieltä maukkaimmasta päästä. Maustaa voisi tietenkin rohkeamminkin, mutta liha itsessään on jo niin hyvää, että pelkällä suolalla ja pippurillakin pärjää.
Etuselän siis vain suolasin ja pippuroin ja kaadoin vielä vuokaan lihalientä. Joukkoon laitoin porkkanoita ja pieniä sipuleita. Niistäkin tulee niin herkullisia, kun liemessä hautuvat kypsiksi. Uunissa possu oli liki viisi tuntia miedossa lämmössä ja oli sen jälkeen murean kypsää.
- Nyhtöpossuksikin etuselkä olisi sopinut, ja ihan haarukalla nyhdettävää siitä tulikin.
- Hitaasti haudutettu porsaan etuselkä n.1,3 kg porsaan etuselkää luulla suolaa mustapippuria myllystä 3 – 4 porkkanaa 10 pientä sipulia kokonaisia mustapippureita 2 laakerinlehteä lihalientä Ota liha huoneenlämpöön ja hiero pintaan kauttaaltaan suolaa ja mustapippuria.
Anna maustua ja lämmetä noin tunnin ajan. Kuori porkkanat ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit. Lisää uunivuokaan lihan ympärille porkkanat ja sipulit, kokonaisia mustapippureita sekä laakerinlehdet. Kaada vuokaan kuumaa lihalientä noin reiluun puoleen väliin saakka.
Näytä koko vastaus
Mistä ostettiin porsaan etuselkää?
Hitaasti haudutettu porsaan etuselkä Edelleenkin meillä on laitettu viikonloppuisin lihaa uunissa hitaasti hauduttamalla. Nyt ostettiin pala porsaan etuselkää, ja vaikka resepti onkin hyvin simppeli, halusin sen tänne laittaa ihan vain muistuttaakseni, että kannattaa suosia myös näitä tosi edullisia lihan osia.
- Porsaan etuselällä oli kilohintaa vain 2,49 €, eli ruokaa siitä sai todella halvalla.
- Aiken lisäksi nämä halvimmasta päästä olevat osat ovat usein myös sieltä maukkaimmasta päästä.
- Maustaa voisi tietenkin rohkeamminkin, mutta liha itsessään on jo niin hyvää, että pelkällä suolalla ja pippurillakin pärjää.
Etuselän siis vain suolasin ja pippuroin ja kaadoin vielä vuokaan lihalientä. Joukkoon laitoin porkkanoita ja pieniä sipuleita. Niistäkin tulee niin herkullisia, kun liemessä hautuvat kypsiksi. Uunissa possu oli liki viisi tuntia miedossa lämmössä ja oli sen jälkeen murean kypsää.
Nyhtöpossuksikin etuselkä olisi sopinut, ja ihan haarukalla nyhdettävää siitä tulikin. Hitaasti haudutettu porsaan etuselkä n.1,3 kg porsaan etuselkää luulla suolaa mustapippuria myllystä 3 – 4 porkkanaa 10 pientä sipulia kokonaisia mustapippureita 2 laakerinlehteä lihalientä Ota liha huoneenlämpöön ja hiero pintaan kauttaaltaan suolaa ja mustapippuria.
Anna maustua ja lämmetä noin tunnin ajan. Kuori porkkanat ja paloittele reilun kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit. Lisää uunivuokaan lihan ympärille porkkanat ja sipulit, kokonaisia mustapippureita sekä laakerinlehdet. Kaada vuokaan kuumaa lihalientä noin reiluun puoleen väliin saakka.
Näytä koko vastaus