Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti?

Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti

Miten maustaa porsaan Sisäfile?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Miten valmistaa porsaan Pihvifilee?

5. Vaihe – Ruskista liha kauttaaltaan, hiero sen pintaan mausteet ja kaada vielä paistorasva pannulta lihan päälle. Kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes lihalämpömittari näyttää +68 astetta. Anna lihan vielä levätä rauhassa folion sisällä, jolloin sisälämpötila nousee vielä muutaman asteen. : Porsaan ulkofileen paistaminen pannulla
Näytä koko vastaus

Kauanko possun pihviä paistetaan?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Miten maustaa Sisäfile?

1. Vaihe – Naudan sisäfileen voit maustaa suolalla ja mustapippurilla joko ennen ruskistamista tai sen jälkeen. Muita mausteita sisäfilee ei juuri kaipaa. Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti
Näytä koko vastaus

Mikä mauste sopii Possulle?

Miedon makuista porsaanlihaa uskallat maustaa reilummallakin kädellä. Käytä porsaanlihan maustamiseen reilusti mausteita. Suolan ja mustapippurin lisäksi possu tykkää sinapista, valkosipulista, currytahnoista ja yrteistä. Mausteet kannattaa hieroa käsin lihan pintaan, jolloin liha maustuu myös hieman syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

 • Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1.
 • Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim.
 • Kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa porsaan Kylkisiivuista?

Ruokaa ja Ruokakuvausta: Possun kylkisiivut vaahterasiirapilla Possun kylkisiivuista saa helposti kaikkea hyvää! Uunissa nopeasti kypsennettyjen rapeiden kylkisiivujen maussa on makeutta ja suolaisuutta sekä aavistus tulisuutta ja savua. Kutkuttaa makuaistia mukavasti! Vaahterasiirappikastikkeella viimeistellyt porsaan kylkisiivut sopivat aamiaiselle ja brunssille, burgereiden tai patonkien väliin tai ihan vaan sellaisenaan! Helppoa ja nopeaa 🙂 n.250 – 300g porsaan kylkisiivuj aa 1 rkl vaahterasiirappia ½ rkl omenasiiderietikkaa 1 tl Tabasco Chipotle- kastiketta Laita kylkisiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 175 asteeessa noin 20 minuuttia.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Tofu A La Minute Teriyaki Resepti?

Mitä voi tehdä porsaan ulkofileestä?

Porsaan ulkofilee ruoanlaitossa: – Porsaan ulkofilee on raaka-aineena monikäyttöinen, sillä se sopii hyvin eri liharuokiin. Sen voi näppärästi muokata eri käyttötarkoituksiin. Ulkofileen voi valmistaa kokonaisena, leikata halutun paksuisiksi pihviksi tai suikaloida esimerkiksi kastikkeisiin ja pataruokiin sopivaksi.
Näytä koko vastaus

Saako possu jäädä raa aksi?

Älä päästä lihaa kuivumaan – – Yleisin virhe lihan kanssa on, että se paistetaan raa’aksi jäämisen pelossa ylikypsäksi, jolloin siitä tulee kuivaa ja sitkeää. Pahimmillaan possun sisäfilee muuttuu murenevaksi. Sopiva sisälämpö possun sisäfileelle 65–70 astetta, silloin lopputulos on pehmeä ja hyvä, lihamestari ohjeistaa.

Grillatessa noudatetaan samaa periaatetta kuin uunissakin. – Kuumenna grilli ensin oikein kuumaksi ja grillaa lihan pinnat kiinni joka puolelta. Näin pintaan tulee kaunis väri. Laita liha sen jälkeen miedolle lämmölle ja grillaa mittarin avulla kypsäksi. Mittari ei maksa montaa euroa, joten se kannattaa ehdottomasti hankkia.

Kun lihan sisälämpö on saavuttanut halutun lukeman, siirrä liha vetäytymään folioon kymmeneksi minuutiksi ennen tarjoilua. Tarjoile sisäfilee esimerkiksi erilaisten salaattien, perunoiden ja hedelmien kanssa. Vain K-ruokakaupoista Saarioinen porsaan sisäfileepala 1kg maustettu 9,95/rs
Näytä koko vastaus

Pitääkö possun olla kypsää?

Elintarviketurvallisuusviraasto Evira suosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen. Etenkin vähärasvaisen ulkofileen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se kuivuu helposti. Rasvaiset ruhonosat taas kannattaa kypsensää reilusti ylikypsiksi ja mureiksi (esimerkiksi pulled pork).
Näytä koko vastaus

Saako possu olla punaista?

Porsaanlihan ei tarvitse olla kypsää (ja kuivaa) Kaikkiaan tämän kirjoituksen pointti tuli jo mainittua otsikossa. Porsaanlihan “pakollinen” kypsyys on harvinaisen sitkeässä oleva myytti, joka tulee varmasti yhtä paljon tottumuksista kuin virallisista, eli Eviran, suosituksista.

 • Ammattikeittiöissä on tiedetty jo pitkään, että porsaanlihan ei tarvitse olla kuivaa ollakseen hyvää ja turvallista.
 • Ja toki on tiedetty pitkään myös se, että virallisiin suosituksiin ei pidä automaattisesti luottaa.
 • Yhdysvalloissa uusien suositusten mukaan porsaanlihan sisälämpötilaksi riittää 63 celciusastetta.

,63-65 astetta on myös se lämpötila, johon etenkin porsaanfileet kannattaa kypsentää. Sitkeämmät osat vaativat tosin matalissa lämmöissä huomattan pitkiä aikoja, jotta niistä tulee riittävän mureita nautittavaksi. Eviran sivuilla porsaanliha suositellaan kypsennettävän vähintään 70 asteeseen, vaikka varsinaista suosituslämpötilaa en löytänyt.

Ruoan turvallisuudessa ja lämpötilassa pitäisi olla kyse siitä, mitä bakteereja on olemassa ja missä lämpötilassa bakteerit kuolevat. Lihan kypsyys eli harmaus ei itsessään tarkoita hyvää, se tarkoittaa vain sitä, että tietty lämpötila on ylitetty. Raaka-aineiden suosituslämpötilat eivät ole ainakaan erityisen kuuma puheenaihe tällä hetkellä, mutta toivon että tämäkin myytti murtuu aikanaan myös Suomessa.

Yhdysvaltalainen keittiömestari David Chang kommentoi kotimaansa positiivista dogman muutosta: “Ihmiset myös luulivat, että aurinko pyörii maan ympärillä.” Edit 1.12.2015: : Porsaanlihan ei tarvitse olla kypsää (ja kuivaa)
Näytä koko vastaus

Milloin porsaan ulkofile on kypsä?

Possun ulkofile Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Sisälämpötilan tulee olla noin 10 astetta ennen kypsentämistä.Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paras lopputulos tulee, kun paistolämpötila on alhaisempi ja kypsennysaika pidempi.Paista file ensin kauttaaltaan paistinpannulla.Aseta paistolämpömittari fileen keskiosaan.

 1. Aseta file rasvapuoli ylöspäin uunipellille tai muuhun paistoastiaan.
 2. Voit valella filettä paistumisen aikana paistoastiaan kertyvällä nesteellä.
 3. Jos pinta saa liikaa väriä, voit peittää sen foliolla.Paistoaika on noin 1 – 1½ tuntia per kilo.
 4. Paistoaika on vain viittellinen.
 5. Parhaiten kypsyyden näkee paistolämpömittarista.
You might be interested:  Aito Venäläinen Suolakurkku Resepti?

File on kypsä ja mehevä, kun paistolämpömittarin lukema näyttää 75 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen liha on leikattavissa tarjolle. : Possun ulkofile
Näytä koko vastaus

Milloin liha on kypsää?

Fileet – Porsaanfileet kannattaa aina grillata lihalämpömittaria apuna käyttäen. Kun mittari näyttää sisälämpötilaksi 68 °C, liha on vetäytymisen jälkeen kypsää mutta vielä mehevää.
Näytä koko vastaus

Miten Paistan Sisäfilepihvin?

Nosta pihvit pannulle ja paista pihvien ensimmäinen puoli nopeasti, jotta pannun kuumuus ei purista lihasnesteitä pihvin yläpinnalle. Kun pihvit ovat kauniin ruskeita, käännä ja paista ne myös toiselta puolelta kunnes haluttu kypsyysaste on saavutettu. Naudanlihan voi paistaa joko raa’aksi, mediumiksi tai kypsäksi.
Näytä koko vastaus

Miten paistaa possu?

Huippukokki on totaalisen kyllästynyt surupossuun – “Possun kypsentäminen on monelle tosi vaikeaa” – Porsaan ulkofileen kypsentäminen on monelle tosi vaikeaa. Itse olen kyllästynyt porsaan surufileeseen, jota oli yhteen aikaa aina tarjolla, täräyttää Pippuri.fi:n keittiömestari Risto Mikkola,

Surufilee valmistetaan Mikkolan mukaan niin, että possun ulkofilee ottaa ensin värin pintaansa pannulla, jonka jälkeen se laitetaan 180-asteiseen uuniin kuivumaan. – Uunissa fileen kaikki nesteet valuvat pihalle ja leikattaessa liha on tikkuista. Se jää ikävästi hampaiden väliin, Mikkola kuvailee. Asiat voi tehdä toisellakin tavalla.

Mikkola neuvoo kypsentämään fileet aluksi pannulla voissa. Mausta voi valkosipulilla ja timjamilla. Kun filee on saanut väriä, laita siihen paistomittari ja fileet uuniin 70-asteeseen. Nyt seuraa radikaali vaihe: anna fileen kypsyä uunissa, kunnes paistomittari näyttää 58 astetta ja possu on vielä pikkuisen pinkki sisältä.

Yleisesti sanotaan, että possun sisälämpötilan pitäisi olla 65 astetta. Mikkola tietää tämän, mutta hän on jo pitkään syönyt kotimaiset possun fileet 58-asteisina. – Suomalainen possun liha on maailman parasta ja puhtainta. Viedäänhän sitä nykyisin jopa Japaniin, joka on todella tarkka elintarvikkeiden laadusta.

Mikkola kannustaa kokeilemaan uutta tapaa valmistaa possun filee. Ja huomio, huomia, kyse on siis ulkofileestä. Esimerkiksi possun kylkipala, jossa on paljon rasvaa, paistetaan läpikypsäksi. Se ei kuivu, sillä kyljessä on paljon rasvaa, joka mehevöittää lihan.

4 x 200 g porsaan ulkofileepihviä4 valkosipulinkynttä viipaleina50 g voita20 g ruokaöljyäsuolaa, mustapippuria

1. Sulata voi ja öljy paistinpannulla. Kun voi vaahtoaa, lisää pannulle pihvit ja valkosipulit. Lusikoi voisulaa pihvien päälle paistamisen aikana. Paista kaunis väri molemmille puolille ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin 3 min / puoli.2. Laita pihviin paistomittari ja kypsennä 80-asteisessa uunissa sisälämpöön 58.
Näytä koko vastaus

Kauanko possua pitää paistaa?

paisto-ohje – 4 kpl mureutettuja porsaan ulkofilepihvejä öljyä, suolaa ja mustapippuria 1-1,5 mieto chili 3-4 valkosipulinkynttä Ota pihvit huoneenlämpöön n. tunti ennen kypsennystä. Paloittele valkosipulinkynnet ja chili pieneksi. Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää loraus öljyä. Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti Aseta pihvit pannulle. Lisää joukkoon chilit ja valkosipulit. Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti Anna pihvien paistua kuumalla pannulla rauhassa. Käännä vasta, kun pinta on saanut todella hyvän värin. Vältä jatkuvaa kääntelyä. Lämpö saa olla koko paistoajan melko kuuma. Aikaa pihvien paistumiseen menee yhteensä n.10 min, eli 5 min puoleltaan. Rouhi suolaa ja mustapippuria makusi mukaan pihvien päälle. Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti Halutessasi voit lisätä pannulle paiston loppuvaiheessa soijakastiketta ja paholaisen hilloa. Porsaan pihvi on kypsä, kun se on tasaisen vaalea. Ulkofilepihviä ei kannata paistaa liian kauan, koska se on niin vähärasvainen, että voi kuivua. Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti Tarjoa heti haluamiesi lisukkeiden kanssa! Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti Haluamme varmistaa, että saat parhaat tarjouksemme nopeasti:
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Aioli Lime Reseptejä?

Mitä voi tehdä porsaan ulkofileestä?

Porsaan ulkofilee ruoanlaitossa: – Porsaan ulkofilee on raaka-aineena monikäyttöinen, sillä se sopii hyvin eri liharuokiin. Sen voi näppärästi muokata eri käyttötarkoituksiin. Ulkofileen voi valmistaa kokonaisena, leikata halutun paksuisiksi pihviksi tai suikaloida esimerkiksi kastikkeisiin ja pataruokiin sopivaksi.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä possun niskasta?

Atria Possunniska n.2,5 kg SUOMALAISTA VILJAPORSAAN NISKAA 21,95 € / kpl 8,78 € / kg } } lisätty ! Viljaporsaan niska on kesän suosittu grillituote, joka voidaan käyttää kokonaisena tai pihvinä. Niska on kohtalaisen rasvainen ja jonkin verran sidekudosta sisältävä osa, joka on siten myös maukas, mutta vaatii pitkän kypsytyksen. Porsaan Sisäfile Pannulla Resepti Kappalepaino n.2500 g

Ravintosisältö (100 g:ssa)
Energia 795,0 kJ
Energia 191,0 kcal
Rasva 13,0 g
josta tyydyttynyttä 5,3 g
Hiilihydraatit 0,0 g
josta sokeria 0,0 g
Ravintokuitu 0,0 g
Proteiini 18,0 g
Suola 0,2 g

Suolapitoisuus yksinomaan luontaisesti esiintyvästä natriumista Alkuperä: Suomi Säilytys alle +6 °C Atria Suomi Oy PL 900 60060 Atria Atrian kuluttajapalvelun maksuton palvelunumero: Puh.0800 128742

 • Atria Gris Kassler ca2,5kg FINSK FLÄSKKARRÉ
 • Vikt ca 2500 g
 • Ingredienser:
Näringsvärde per 100 gram
Energi kJ 795,0 kJ
Energi kcal 191,0 kcal
Fett 13,0 g
varav mättade 5,3 g
Kolhydrater 0,0 g
varav socker 0,0 g
Kostfiber 0,0 g
Protein 18,0 g
Salt 0,15 g

ol>

 • Saltinnehållet uteslutande beror på naturligt förekommande natrium
 • Ursprung: Finland
 • Förvaring under +6 °C
 • Kontaktinformation Atria Suomi Oy PL 900 60060 Atria
 • Konsumentservice Tel.0800 128742
 • : Atria Possunniska n.2,5 kg
  Näytä koko vastaus

  Miten Possusta saa mureaa?

  Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

  Kaappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim. kassler, entrecote, potka, lapa.2.

  Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
  Näytä koko vastaus

  Miten maustaa possu?

  Miedon makuista porsaanlihaa uskallat maustaa reilummallakin kädellä. Käytä porsaanlihan maustamiseen reilusti mausteita. Suolan ja mustapippurin lisäksi possu tykkää sinapista, valkosipulista, currytahnoista ja yrteistä. Mausteet kannattaa hieroa käsin lihan pintaan, jolloin liha maustuu myös hieman syvemmältä.

  Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

  Näytä koko vastaus