Porsaan Sisäfile Uunissa Resepti?

Porsaan Sisäfile Uunissa Resepti

Miten valmistaa porsaan Sisäfile?

Ota porsaan sisäfilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pane filee uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa porsaan sisäfileestä?

Mitä lisukkeita porsaan sisäfileelle? – Hyvin maustettu tai marinoitu laadukas porsaan sisäfilee ei useinkaan kaipaa runsaita lisukkeita. Mehevä porsaan sisäfile uunissa -ohjeessa possun sisäfilee kypsennetään uunivuoassa raikkaan väristen kasvisten kanssa.

 • Porsaan sisäfile Black & White -reseptissä taas tehdään possun sisäfileelle kaksi herkullista kastiketta.
 • Porsaan sisäfile pekonikääreessä saa seurakseen maukkaita maa-artisokkia ja kermaisen pippurikastikkeen.
 • Astikkeen sijaan sisäfileen voi tarjoilla myös täyteläisen risoton kanssa.
 • Okeile vaikka upean väristä punajuuririsottoa.

Myös täytetty porsaan sisäfile valmistuu helposti tekemällä porsaan sisäfileeseen pituussunnassa ikään kuin taskun ja täyttämällä sisäfileen esimerkiksi sulate- tai tuorejuustolla, mozzarellalla, kovilla juustoilla kuten Emmentalilla tai Cheddarilla, oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla tai tuoreilla yrteillä.
Näytä koko vastaus

Mitä porsaan sisäfileen kanssa?

Vaihtelua keitetylle perunalle tai perunamuusille tuovat esimerkiksi paprikainen perunasalaatti, chilinen perunasalaatti tai omena-perunavuoka, jonka makeus sopii hyvin rasvaisen possun pariksi. Marinoidut ja makeat sipulit tai punasipulihilloke muodostavat maustetun possuruoan kanssa herkullisen makuparin.
Näytä koko vastaus

Kauanko porsaan ulkofile uunissa?

Porsaan fileepaisti uunijuureksilla Hiero mausteet paistin pintaan kauttaaltaan. Anna maustua yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Laita paistimittari lihaan ja kypsennä 150 asteessa noin 1 tunti jokaista kiloa kohden.
Näytä koko vastaus

Miten valmistaa porsaan ulkofileepihvi?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

 1. Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1.
 2. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim.
 3. Kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Mitä on porsaan Uuniliha?

Koko Suomi syö uunilihaa – mutta mitä se oikein on? Uuniliha nimi tietenkin kertoo, että tämä ruoka kannattaa valmistaa uunissa. Koska usealla valmistajalla on valikoimissaan uunilihaa, on se selvästikin liha, joka koko Suomi syö. Mutta mikä on uuniliha? Vastausta kannáttaa kysyä HKScanin lihan kategoriajohtaja Mikko Järviseltä,

 • Uunilihalla on pitkät perinteet.
 • Perinteisesti uunilihaa on myyty luullisina paloina nimillä porsaan lapa ja etuselkä, Järvinen kertoo.
 • Hän on huomannut, että perinteisten liharuokien keittotaitomme ovat päässeet hieman ruostumaan, sillä jauheliha ja erilaiset suikaleet ovat ottaneet ykköspaikat ruuanlaitossa.
You might be interested:  Broilerin Fileesuikale Pehmeän Pippurinen Resepti?

– Aikaisemmin kaupoissa oli paljon niin sanottuja possupäiviä, jolloin kokonaisia possuja myytiin aika isoinakin paloina palvelutiskiltä. Näissä porsaan lavan ja etuselän rooli oli merkittävä. Sen sijaan nykyisin valtaosa lihasta myydään valmiiksi kuluttajapakattuna.

Porsaan lavan ja etuselän myyntiä on pystytty pakatuissa tuotteissa kehittämään, kun keksittiin myydä näitä kuluttajaa helpottaen valmistustapaa ja ruoanlaittoa kuvaavalla nimellä “Porsaan Uuniliha”. Uunilihaa myydään eniten pienissä kaupungeissa ja maaseudulla. Myynti on suurinta talvikuukausina, jolloin uuniruokia muutoinkin laitetaan enemmän.

Järvinen iloitsee, että uunilihan myynti on kääntynyt uudelleen kasvuun. – Olemme onnistuneet tavoittamaan kuluttajat. Uunilihan valmistus on hyvin yksinkertaista. Ei tarvitse kuin hieroa suola lihan pintaan ja vaikkapa paloitella juurekset lihan kanssa samaan pataan.
Näytä koko vastaus

Pitääkö possun olla kypsää?

Elintarviketurvallisuusviraasto Evira suosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen. Etenkin vähärasvaisen ulkofileen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se kuivuu helposti. Rasvaiset ruhonosat taas kannattaa kypsensää reilusti ylikypsiksi ja mureiksi (esimerkiksi pulled pork).
Näytä koko vastaus

Milloin porsaan ulkofile on kypsä?

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Sisälämpötilan tulee olla noin 10 astetta ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paras lopputulos tulee, kun paistolämpötila on alhaisempi ja kypsennysaika pidempi. Paista file ensin kauttaaltaan paistinpannulla.

 • Aseta paistolämpömittari fileen keskiosaan.
 • Aseta file rasvapuoli ylöspäin uunipellille tai muuhun paistoastiaan.
 • Voit valella filettä paistumisen aikana paistoastiaan kertyvällä nesteellä.
 • Jos pinta saa liikaa väriä, voit peittää sen foliolla.
 • Paistoaika on noin 1 – 1½ tuntia per kilo.
 • Paistoaika on vain viittellinen.

Parhaiten kypsyyden näkee paistolämpömittarista. File on kypsä ja mehevä, kun paistolämpömittarin lukema näyttää 75 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen liha on leikattavissa tarjolle.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa porsaan ulkofile?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Mitä ulkofileen kanssa?

K-Citymarket: Täydellinen valmistustapa naudan ulkofileelle – herkullinen lopputulos isollekin porukalle! Kokonaisena grillattu, ohuina viipaleina tarjottava naudan ulkofilee sopii hyvin esimerkiksi kesäisen juhlapöydän tarjottavaksi. Naudan ulkofilee on monikäyttöinen lihanosa, josta syntyvät herkut niin suurelle kuin pienellekin määrälle syöjiä.

Ulkofilee on parhaimmillaan sisältä punertavaksi jätettynä eli puolikypsänä. – Kokenut pihvimestari grillaa isolla grillillä isonkin määrän pihvejä, mutta vaarana on, että osa pihveistä kypsyy liikaa. On vaikeaa saada jokainen pihvi valmistumaan samaan aikaan, jotta kaikki pääsisivät syömään yhdessä, toteaa K-Citymarket Vihti Nummelan lihamestari Jukka Väätäinen,

Väätäinen suositteleekin kypsentämään fileen kokonaisena, kun pöydän ääressä on syöjiä iso joukko. Kokonaisena valmistettu ulkofilee sopii hyvin myös juhlavampiin tilaisuuksiin. Esivalmistelujen avulla ruoanlaitto käy helposti itse juhlapäivänä. – Mausta ulkofilee hyvissä ajoin suolalla, pippurilla ja muilla haluamillasi mausteilla hieromalla ne lihan pintaan.

 • Maustamisen voi tehdä joitakin tunteja ennen valmistusta tai jopa edellisenä päivänä, Väätäinen neuvoo.
 • Ennen ruoanlaittoa filee on tärkeää ottaa ajoissa, vähintään tuntia ennen valmistusta, huoneenlämpöön.
 • Jos lihan laittaa grilliin jääkaappikylmänä, tulee lopputuloksesta kuiva ja sitkeä.
 • Fileen sisälämpötilan tulisi olla lähempänä huoneenlämpöä kuin jääkaapin lämpötilaa siinä vaiheessa, kun kypsennys aloitetaan.
You might be interested:  Tom Yum Kai Resepti?

Jos kypsennät fileen uunissa, on sopiva uunin lämpötila 150-180 astetta. Oikeaan kypsyyteen päästään lihalämpömittarin avulla.52 astetta on sopiva sisälämpö fileelle, tällöin filee on vielä sisältä punertava. Jos valmistat fileen grillissä, ole tarkkana, ettei lihan pinta pääse palamaan.

Mittaria kannattaa käyttää myös grillatessa. – Siirrä lopuksi filee folioon vetäytymään grillin viileämmälle alueelle tai kokonaan pois grillistä vähintään 10 minuutiksi, lihamestari ohjeistaa. Vetäytymisen jälkeen filee on valmista leikattavaksi. Väätäinen vinkkaa ripottelemaan fileesiivun päälle vielä varovasti sormisuolaa, joka tuo lihan maut korostuneesti esille.

Ulkofileen seuraksi sopivat esimerkiksi juuresranskalaiset ja coleslaw-salaatti. – Siinä on hyvä kombo! Naudan ulkofilee on erinomaista pihvilihaa. Näillä ohjeilla valmistat täydelliset pihvit! 1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

 • Leikkaa fileestä poikkisyin 2,5-3 cm:n paksuisia kunnon fileepaloja.
 • Painele fileepalat käsin pihveiksi ja kuivaa pinta paperilla.2.
 • Voitele pihvit öljyllä, jauha pintaan hiukan mustapippuria ja suolaa.
 • Äännä pihvit ja käsittele toinen puoli samoin.3.
 • Jos paistat pannulla, pyyhi pannu ohuesti öljyllä.
 • Paista korkeintaan kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy liikaa.

Nosta pihvit paistumaan kuumalle pannulle ja käännä heti, kun pinta pisaroi.4. Grillatessa pidä huoli, että ritilä on puhdas edellisen kerran grillauksista. Grilliin voit asetella useamman pihvin samanaikaisesti, jos grilli on jokaisesta kohdasta yhtä kuuma.5.

 1. Toista puolta paistaessa voit säädellä pihvin kypsyyttä.
 2. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, pihvin ja pannun/grillin lämpötilasta sekä halutusta kypsyysasteesta.
 3. Un pihvi on sormella varovasti painettaessa löysänpehmeä pinnalta, on se vielä raaka tai puoliraaka.
 4. Un pihvi alkaa tuntua tiiviiltä ja napakalta, on se läpikypsä.6.

Nosta pihvit kuumennetuille lautasille ja lisää haluamasi lisukkeet. : K-Citymarket: Täydellinen valmistustapa naudan ulkofileelle – herkullinen lopputulos isollekin porukalle!
Näytä koko vastaus

Miten paistaa possu?

Huippukokki on totaalisen kyllästynyt surupossuun – “Possun kypsentäminen on monelle tosi vaikeaa” – Porsaan ulkofileen kypsentäminen on monelle tosi vaikeaa. Itse olen kyllästynyt porsaan surufileeseen, jota oli yhteen aikaa aina tarjolla, täräyttää Pippuri.fi:n keittiömestari Risto Mikkola,

Surufilee valmistetaan Mikkolan mukaan niin, että possun ulkofilee ottaa ensin värin pintaansa pannulla, jonka jälkeen se laitetaan 180-asteiseen uuniin kuivumaan. – Uunissa fileen kaikki nesteet valuvat pihalle ja leikattaessa liha on tikkuista. Se jää ikävästi hampaiden väliin, Mikkola kuvailee. Asiat voi tehdä toisellakin tavalla.

Mikkola neuvoo kypsentämään fileet aluksi pannulla voissa. Mausta voi valkosipulilla ja timjamilla. Kun filee on saanut väriä, laita siihen paistomittari ja fileet uuniin 70-asteeseen. Nyt seuraa radikaali vaihe: anna fileen kypsyä uunissa, kunnes paistomittari näyttää 58 astetta ja possu on vielä pikkuisen pinkki sisältä.

Yleisesti sanotaan, että possun sisälämpötilan pitäisi olla 65 astetta. Mikkola tietää tämän, mutta hän on jo pitkään syönyt kotimaiset possun fileet 58-asteisina. – Suomalainen possun liha on maailman parasta ja puhtainta. Viedäänhän sitä nykyisin jopa Japaniin, joka on todella tarkka elintarvikkeiden laadusta.

Mikkola kannustaa kokeilemaan uutta tapaa valmistaa possun filee. Ja huomio, huomia, kyse on siis ulkofileestä. Esimerkiksi possun kylkipala, jossa on paljon rasvaa, paistetaan läpikypsäksi. Se ei kuivu, sillä kyljessä on paljon rasvaa, joka mehevöittää lihan.

4 x 200 g porsaan ulkofileepihviä4 valkosipulinkynttä viipaleina50 g voita20 g ruokaöljyäsuolaa, mustapippuria

1. Sulata voi ja öljy paistinpannulla. Kun voi vaahtoaa, lisää pannulle pihvit ja valkosipulit. Lusikoi voisulaa pihvien päälle paistamisen aikana. Paista kaunis väri molemmille puolille ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin 3 min / puoli.2. Laita pihviin paistomittari ja kypsennä 80-asteisessa uunissa sisälämpöön 58.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Koulun Tonnikalapastavuoka Ohje Resepti?

Milloin liha on kypsää?

Fileet – Porsaanfileet kannattaa aina grillata lihalämpömittaria apuna käyttäen. Kun mittari näyttää sisälämpötilaksi 68 °C, liha on vetäytymisen jälkeen kypsää mutta vielä mehevää.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä possun niskasta?

SUOMALAISTA VILJAPORSAAN NISKAA 21,95 € / kpl 8,78 € / kg } } lisätty ostoskoriin ! Viljaporsaan niska on kesän suosittu grillituote, joka voidaan käyttää kokonaisena tai pihvinä. Niska on kohtalaisen rasvainen ja jonkin verran sidekudosta sisältävä osa, joka on siten myös maukas, mutta vaatii pitkän kypsytyksen. Niska on erinomainen rosvopaistin tai pulled porkin raaka-aine. Ainesosat: Kappalepaino n.2500 g

Ravintosisältö (100 g:ssa)
Energia 795,0 kJ
Energia 191,0 kcal
Rasva 13,0 g
josta tyydyttynyttä 5,3 g
Hiilihydraatit 0,0 g
josta sokeria 0,0 g
Ravintokuitu 0,0 g
Proteiini 18,0 g
Suola 0,2 g

Suolapitoisuus yksinomaan luontaisesti esiintyvästä natriumista Alkuperä: Suomi Säilytys alle +6 °C Atria Suomi Oy PL 900 60060 Atria Atrian kuluttajapalvelun maksuton palvelunumero: Puh.0800 128742 Atria Gris Kassler ca2,5kg FINSK FLÄSKKARRÉ Vikt ca 2500 g Ingredienser:

Näringsvärde per 100 gram
Energi kJ 795,0 kJ
Energi kcal 191,0 kcal
Fett 13,0 g
varav mättade 5,3 g
Kolhydrater 0,0 g
varav socker 0,0 g
Kostfiber 0,0 g
Protein 18,0 g
Salt 0,15 g

Saltinnehållet uteslutande beror på naturligt förekommande natrium Ursprung: Finland Förvaring under +6 °C Kontaktinformation Atria Suomi Oy PL 900 60060 Atria Konsumentservice Tel.0800 128742
Näytä koko vastaus

Onko possun niska kassler?

Viljaporsaan niska, eli tutummin kassler, sisältää sopivasti rasvaa ja sidekudosta pitkää haudutusta varten tai meheviin pihveihin grillissä tai pannulla.
Näytä koko vastaus

Miten saostaa kastike?

Perinteisin tapa kastikkeen suurustamiselle, eli sakeuttamiselle on jauhoilla suurustaminen. Kastike saostetaan yleensä vehnäjauhoilla, mutta myös erilaisia tärkkelysjauhoja (esim. peruna- tai maissijauho) voi käyttää. Kastikkeen voi suurustaa myös kaupoista valmiina saatavilla suurusteilla!
Näytä koko vastaus

Miten valmistaa porsaan ulkofileepihvi?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Miten maustaa porsaan ulkofile?

Kokeile porsaanfileen mausteeksi vaikkapa appelsiinin ja sitruunan kuorta sekä tuoretta inkivääriä. Suolan ja pippurin lisäksi porsaanfileen maustamiseen sopivat raikkaat ja voimakkaat mausteet, kuten sitrushedelmien kuoret, inkivääri ja chili. Hiero mausteet lihan pintaan, jolloin pinta menee hieman rikki ja liha maustuu myös hieman pintaa syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa voi tehdä porsaan ulkofileestä?

Porsaan ulkofilee ruoanlaitossa: – Porsaan ulkofilee on raaka-aineena monikäyttöinen, sillä se sopii hyvin eri liharuokiin. Sen voi näppärästi muokata eri käyttötarkoituksiin. Ulkofileen voi valmistaa kokonaisena, leikata halutun paksuisiksi pihviksi tai suikaloida esimerkiksi kastikkeisiin ja pataruokiin sopivaksi.
Näytä koko vastaus

Milloin porsaan ulkofile on kypsä?

Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Sisälämpötilan tulee olla noin 10 astetta ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paras lopputulos tulee, kun paistolämpötila on alhaisempi ja kypsennysaika pidempi. Paista file ensin kauttaaltaan paistinpannulla.

Aseta paistolämpömittari fileen keskiosaan. Aseta file rasvapuoli ylöspäin uunipellille tai muuhun paistoastiaan. Voit valella filettä paistumisen aikana paistoastiaan kertyvällä nesteellä. Jos pinta saa liikaa väriä, voit peittää sen foliolla. Paistoaika on noin 1 – 1½ tuntia per kilo. Paistoaika on vain viittellinen.

Porsaan sisäfile uunissa

Parhaiten kypsyyden näkee paistolämpömittarista. File on kypsä ja mehevä, kun paistolämpömittarin lukema näyttää 75 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen liha on leikattavissa tarjolle.
Näytä koko vastaus