Porsaan Suolalapa Uunissa Resepti?

Porsaan Suolalapa Uunissa Resepti

Mitä on porsaan Uuniliha?

Koko Suomi syö uunilihaa – mutta mitä se oikein on? Uuniliha nimi tietenkin kertoo, että tämä ruoka kannattaa valmistaa uunissa. Koska usealla valmistajalla on valikoimissaan uunilihaa, on se selvästikin liha, joka koko Suomi syö. Mutta mikä on uuniliha? Vastausta kannáttaa kysyä HKScanin lihan kategoriajohtaja Mikko Järviseltä,

  • Uunilihalla on pitkät perinteet.
  • Perinteisesti uunilihaa on myyty luullisina paloina nimillä porsaan lapa ja etuselkä, Järvinen kertoo.
  • Hän on huomannut, että perinteisten liharuokien keittotaitomme ovat päässeet hieman ruostumaan, sillä jauheliha ja erilaiset suikaleet ovat ottaneet ykköspaikat ruuanlaitossa.

– Aikaisemmin kaupoissa oli paljon niin sanottuja possupäiviä, jolloin kokonaisia possuja myytiin aika isoinakin paloina palvelutiskiltä. Näissä porsaan lavan ja etuselän rooli oli merkittävä. Sen sijaan nykyisin valtaosa lihasta myydään valmiiksi kuluttajapakattuna.

Porsaan lavan ja etuselän myyntiä on pystytty pakatuissa tuotteissa kehittämään, kun keksittiin myydä näitä kuluttajaa helpottaen valmistustapaa ja ruoanlaittoa kuvaavalla nimellä “Porsaan Uuniliha”. Uunilihaa myydään eniten pienissä kaupungeissa ja maaseudulla. Myynti on suurinta talvikuukausina, jolloin uuniruokia muutoinkin laitetaan enemmän.

Järvinen iloitsee, että uunilihan myynti on kääntynyt uudelleen kasvuun. – Olemme onnistuneet tavoittamaan kuluttajat. Uunilihan valmistus on hyvin yksinkertaista. Ei tarvitse kuin hieroa suola lihan pintaan ja vaikkapa paloitella juurekset lihan kanssa samaan pataan.
Näytä koko vastaus

Mitä porsaan lavasta?

Huuhtaise lihapala, kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna öljy pannussa, ruskista lihan pinnat ja siirrä lihapala uunivuokaan. Ripottele suola lihan pinnalle, lisää mausteet, siirappi ja kuoritut, isoiksi pilkotut porkkanat ja sipulit vuokaan. Kaada kiehuvaa vettä vuokaan niin että lihapala lähes peittyy.
Näytä koko vastaus

Kauanko porsaan ulkofile uunissa?

Porsaan fileepaisti uunijuureksilla Hiero mausteet paistin pintaan kauttaaltaan. Anna maustua yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajan. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Laita paistimittari lihaan ja kypsennä 150 asteessa noin 1 tunti jokaista kiloa kohden.
Näytä koko vastaus

Kauanko porsaan Sisäfile uunissa?

Ota porsaan sisäfilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pane filee uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

  1. Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1.
  2. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim.
  3. Kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä porsaan Kasslerista?

Kassler eli niska on mielestäni aliarvostetuin sian ruhonosa. Mehevää ja maukasta kassleria voi kypsentää monella tavalla. Lisäksi se on erittäin halpaa. Tarina kertoo saksalaisesta lihakauppiaasta herra Casselista, joka työskenteli Berliinissä 1800-luvun lopussa.

  • Saksalaiset alkoivat kutsua suolattua ja vienosti savustettua porsaanlihaa kassleriksi tai kasseleriksi.
  • Se valmistetaan yleensä niskasta tai ulkofileestä, mutta myös kylkeä ja lapaa käytetään.
  • Tarina herra Casselista on maukas, mutta se ei välttämättä ole totta.
  • Berliinin osoitekirjoista ei ole löytynyt todisteita sille, että kaupungissa olisi 1800-luvun lopussa toiminut Cassel-niminen lihakauppias.
You might be interested:  Porsaan Etuselkä Uunissa Resepti?

Suomessa kassleriksi kutsutaan valmistustavasta riippumatta sian etuselän luutonta osaa eli niskaa. Esimerkiksi niin sanotut talouskyljykset leikataan juuri niskasta. Kyljysten lisäksi kassleria käytetään kuutioina ja suikaleina. Lisäksi niskapalan voi kypsentää kokonaisena uunipaistina tai täyttää erilaisilla herkuilla.

  1. Assler sopii erinomaisesti grilliin, sillä se on fileisiin verrattuna erittäin rasvaista (14-26 prosenttia rasvaa).
  2. Un liha kypsyy, lihaksen sisällä oleva marmoroitunut rasva sulaa ja voitelee lihaa.
  3. Asslerissa on myös runsaasti sidekudos kollageenia, joka liukenee yli 70 asteessa.
  4. Aiken lisäksi kassler on pirun halpaa.

Pari päivää sitten huomasin lähikaupan mainoksesta, että kilo sianniskaa maksaa 3,90 euroa. Se mainospuheista. Moni kokkailee kasslerpihvejä näin kesällä grillissä. Niskasta saa myös maukasta pulled porkia (eli nyhtöpossua eli revittyä possua). Ajattelin kuitenkin kokeilla perinteisestä poikkeavaa kassler-reseptiä.

Se löytyi Tomi Björckin ja Matti Wikbergin hiljattain julkaistusta kirjasta Gaijin – modernia aasialaista. Ruoan nimi on char siew -possu. Se saa makunsa kiinalaisesta hoisin-kastikkeesta. Char siew on muunnos sanaparista char siu, joka tarkoittaa haarukassa paistamista. Kantonilaisessa barbecue-menetelmässä haarukkaan käärityt lihansuikaleet paistetaan uunissa tai avotulen päällä.

Gaijin-keittokirjan reseptissä liha valmistetaan kokonaisena uunissa. Maustekastikkeessa on paljon samoja aineksia kuin perinteisessä char siu -kastikkeessa. Kaivan sianniskan sulamaan pakastimesta paria päivää ennen ruoanlaittoa. Kokkauspäivän aloitan marinadin sekoittamisella.

  • Reseptissä on melkoinen määrä hunajaa, laitan sitä vähän vähemmän.
  • Char siew -possua: 1 kg sian kassleria 1 1/2 dl hoisin-kastiketta 3 rkl soijaa 2 rkl valkoviiniä 1 1/2 dl hunajaa 1 tl mustapippuria 2 tl kanelia ripaus suolaa Leikkaa kassler pitkittäin kahteen yhtä suureen osaan.
  • Sekoita hoisin-kastike, soija, valkoviini, hunaja, mustapippuri, kaneli ja suola.

Laita lihanpalat pussiin ja kaada marinadi päälle. Anna lihojen marinoitua ainakin kolme tuntia. Lämmitä uuni 140-asteeseen. Laita lihat vuokaan tai pataan ja paista uunissa noin kolme tuntia. Ota liha pois uunista ja anna sen levätä hetken. Lämmitä uuni 225 asteeseen ja kytke grillivastus päälle.

  • Leikkaa lihasta siivuja ja laita ne leivinpaperin päälle pellille.
  • Valele pohjalle jäänyttä marinadia lihan päälle.
  • Glaseeraa uunissa viitisen minuuttia.
  • Blogin lopussa vielä muutama vinkki, jotta ette toista samoja virheitä kuin minä.
  • Björckin ja Wikbergin kirjassa char siew -possun kanssa tarjoillaan paahdettua paksoita eli pinaattikiinankaalia.

En löytänyt sitä kaupasta. Päätinkin kokeilla, toimiiko resepti salaattisikurin kanssa. Paahdettua salaattisikuria: 2 salaattisikuria 1 pala inkivääriä 1 punainen chili 1 rkl sokeria 2 rkl öljyä 2 rkl soijaa 4 rkl vettä Poista salaattisikureista kannat.

Pilko ne sopiviksi suupaloiksi. Pilko inkivääri ja chili pieneksi. Paahda öljyssä kuumalla pannulla sikuri, inkivääri ja chili. Lisää soija, sokeri ja vesi. Sekoittele pannulla. On aika ottaa kasslerit pois uunista. Ei tämä ihan putkeen mennyt. Marinadi on palanut mustaksi levyksi kiinni uunivuoan pohjaan.

Se johtuu ilmeisesti hunajan sulaneesta sokerista. Ensi kerralla aion käyttää pienempää uunivuokaa. Ehkä vältyn marinadin palamiselta, jos sitä on vuoan pohjalla paksumpi kerros. Kasslerinpalaset pitäisi glaseerata vuoan pohjalle jääneellä marinadilla. Nyt se ei onnistu, sillä lähes kaikki marinadi on jymähtänyt vuokaan.

  1. Astikkeen voisi saada irti kulmahiomakoneella, mutta jätän rälläköimisen nyt väliin.
  2. Valmistan korvikekastikkeen sekoittamalla 2 ruokalusikallista hunajaa, 2 ruokalusikallista soijaa ja 2 ruokalusikallista jääkaapista löytyvää barbecue-kastiketta.
  3. Äyttäisin myös hoisin-kastiketta, mutta kaikki meni marinadiin.

Kun kokeilette reseptiä kotona, kannattaa marinadin sekoittamisen jälkeen laittaa pieni määrä kastiketta sivuun. Voitte käyttää sitä glaseeraukseen, jos teidänkin marinadinne jymähtää vuokaan. Tarjoan char siew -possun paahdetun salaattisikurin kera. Ripottelen pinnalle vielä seesaminsiemeniä ja korianteria.

  1. Vastoinkäymisistä huolimatta liha maistuu hyvältä.
  2. Annos voittaa mennen tullen keskinkertaisen suomalais-kiinalaisen ravintolan.
  3. Tymäkämpi maustekastike sopii kasslerin kanssa, sillä niska on tummempaa ja siten maukkaampaa lihaa kuin esimerkiksi ulkofilee.
  4. Fileen maku saattaisi peittyä liikaa kiinalaisen soossin taakse.
You might be interested:  Juusto-parsakaalikeitto Resepti?

Salaattisikurilisuketta pitää vielä hieman kehitellä. Inkivääriä lipsahti annokseen hieman liikaa. Ensi kerralla jätän veden kokonaan pois, sillä nyt sikurit maistuvat pikemminkin keitetyiltä. Teknisen muutoksen vuoksi blogiin aiemmin kirjoitetut kommentit eivät välttämättä näy.
Näytä koko vastaus

Kauanko liha uunissa?

Työnnä lihalämpömittari pussin läpi lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunin alaosassa 150 asteessa, kunnes mittari näyttää 60–62 astetta (punertava paisti) tai 70–75 astetta (kypsä paisti). Paistoaika on noin tunti lihakiloa kohti. Anna paistin levätä folioon käärittynä noin 15–30 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Millä maustaa possu?

Miedon makuista porsaanlihaa uskallat maustaa reilummallakin kädellä. Käytä porsaanlihan maustamiseen reilusti mausteita. Suolan ja mustapippurin lisäksi possu tykkää sinapista, valkosipulista, currytahnoista ja yrteistä. Mausteet kannattaa hieroa käsin lihan pintaan, jolloin liha maustuu myös hieman syvemmältä.

Katso lisää vinkkejä lihan käsittelyyn

Näytä koko vastaus

Onko porsaan niska kassler?

Viljaporsaan niska, eli tutummin kassler, sisältää sopivasti rasvaa ja sidekudosta pitkää haudutusta varten tai meheviin pihveihin grillissä tai pannulla.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa porsaan Kylkisiivuista?

Ruokaa ja Ruokakuvausta: Possun kylkisiivut vaahterasiirapilla Possun kylkisiivuista saa helposti kaikkea hyvää! Uunissa nopeasti kypsennettyjen rapeiden kylkisiivujen maussa on makeutta ja suolaisuutta sekä aavistus tulisuutta ja savua. Kutkuttaa makuaistia mukavasti! Vaahterasiirappikastikkeella viimeistellyt porsaan kylkisiivut sopivat aamiaiselle ja brunssille, burgereiden tai patonkien väliin tai ihan vaan sellaisenaan! Helppoa ja nopeaa 🙂 n.250 – 300g porsaan kylkisiivuj aa 1 rkl vaahterasiirappia ½ rkl omenasiiderietikkaa 1 tl Tabasco Chipotle- kastiketta Laita kylkisiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä 175 asteeessa noin 20 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Miten valmistaa porsaan ulkofileepihvi?

Valmistus – 1 Ota liha huoneenlämpöön ja leikkaa siitä pihvejä. Paista pihvit margariini-öljyseoksessa pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Mausta suolalla ja pippureilla. Tarjoile perunoiden tai riisin, mangokastikkeen ja kasvisten kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä!
Näytä koko vastaus

Milloin porsaan ulkofile on kypsä?

Possun ulkofile Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Sisälämpötilan tulee olla noin 10 astetta ennen kypsentämistä.Kuumenna uuni 150 asteeseen. Paras lopputulos tulee, kun paistolämpötila on alhaisempi ja kypsennysaika pidempi.Paista file ensin kauttaaltaan paistinpannulla.Aseta paistolämpömittari fileen keskiosaan.

  • Aseta file rasvapuoli ylöspäin uunipellille tai muuhun paistoastiaan.
  • Voit valella filettä paistumisen aikana paistoastiaan kertyvällä nesteellä.
  • Jos pinta saa liikaa väriä, voit peittää sen foliolla.Paistoaika on noin 1 – 1½ tuntia per kilo.
  • Paistoaika on vain viittellinen.
  • Parhaiten kypsyyden näkee paistolämpömittarista.

File on kypsä ja mehevä, kun paistolämpömittarin lukema näyttää 75 astetta. Ota liha uunista ja kääri se folioon vetäytymään noin 15 minuutiksi, jonka jälkeen liha on leikattavissa tarjolle. : Possun ulkofile
Näytä koko vastaus

Mistä tietää että possu on kypsää?

Kypsyys näkyy nesteestä – Broileria voi käännellä grillissä useammin. – Broilerin paistileike sopii erinomaisesti aloittelevallekin grillaajalle. Sen voi huoletta kääntää grillissä moneen kertaan. Se nimittäin ei kuivu niin helposti kuin fileet. Paistileikettä ei kannata kuitenkaan grillata ihan suoraan kuumimpien hiilien tai kaasugrillin liekkien päällä.

  1. Niin sanottu epäsuora grillaus sopii paistileikkeelle parhaiten, grillin kansi suljettuna.
  2. Un leikkeen pinta on kauniin ruskea ja liha tuntuu napakalta, on se kypsää, Sami Lamminaho toteaa.
  3. Broilerin kypsyyttä voi grillatessa arvioida myös lihan sisältä tulevasta nesteestä, HKScanin tiedotteessa kerrotaan.

Aluksi lihan sisältä tihkuu hiukan maitomaista valkuaisnestettä. Liha on kypsää, kun neste on täysin kirkasta. – Kun lihan ottaa pois grillistä, se kannattaa laittaa vielä folion sisään, jossa se jatkaa kypsymistä. Kypsän broilerin sisälämpötila on 75 astetta, muistuttaa Lamminaho.
Näytä koko vastaus

Miksi sianliha paistetaan aina kypsäksi?

Sianliha on nautaa rasvaisempaa ja se täytyy aina paistaa täysin kypsäksi. Sen sijaan naudanlihan voi paistaa haluamaansa kypsyyteen. Pihvilihan tulee olla vähän sidekudosta sisältävää ja nopeasti kypsyvää lihaa, jollaisia ovat sisä- ja ulkofilee.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Red Velvet Cake Resepti?

Mitä ruokaa porsaan sisäfileestä?

Mitä lisukkeita porsaan sisäfileelle? – Hyvin maustettu tai marinoitu laadukas porsaan sisäfilee ei useinkaan kaipaa runsaita lisukkeita. Mehevä porsaan sisäfile uunissa -ohjeessa possun sisäfilee kypsennetään uunivuoassa raikkaan väristen kasvisten kanssa.

  1. Porsaan sisäfile Black & White -reseptissä taas tehdään possun sisäfileelle kaksi herkullista kastiketta.
  2. Porsaan sisäfile pekonikääreessä saa seurakseen maukkaita maa-artisokkia ja kermaisen pippurikastikkeen.
  3. Astikkeen sijaan sisäfileen voi tarjoilla myös täyteläisen risoton kanssa.
  4. Okeile vaikka upean väristä punajuuririsottoa.

Myös täytetty porsaan sisäfile valmistuu helposti tekemällä porsaan sisäfileeseen pituussunnassa ikään kuin taskun ja täyttämällä sisäfileen esimerkiksi sulate- tai tuorejuustolla, mozzarellalla, kovilla juustoilla kuten Emmentalilla tai Cheddarilla, oliiveilla, aurinkokuivatuilla tomaateilla tai tuoreilla yrteillä.
Näytä koko vastaus

Miten Possusta saa mureaa?

Mehukasta possua rasvaisista ruhonosista – Mehukasta ja suorastaan suussa hajoavaa possua saa parhaiten aikaiseksi rasvaisista ruhonosista pitkään ja matalalla lämmöllä hauduttamalla. Mehukasta possua saa toki fileestäkin, kunhan muistaa olla kypsentämättä sitä liian kauan ja liian kuumassa lämpötilassa.

  1. Aappaus Keittiössä -ohjelmasta tuttu, ravintola Savoyn keittiömestari Kari Aihinen vinkkaa, miten porsaan niskasta eli kasslerista saa mahdollisimman mehukasta: 1.
  2. Haudutettaviin, pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin tulee käyttää sellaisia ruhonosia joissa on rasvaa esim.
  3. Kassler, entrecote, potka, lapa.2.

Haudutettaviin ruokiin ei kannata fileetä tuhlata sillä lopputuloksesta tulee kuivaa.3. Kasslerin valmistuksessa tärkeää on matala lämpötila ja pitkä paistoaika, näin paistista tulee mehukas ja maukas. Liian kuuma uuni kuivattaa paistin nopeasti ja paistissa oleva rasva ei ehdi maustamaan lihaa.4.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä possun niskasta?

Atria Possunniska n.2,5 kg SUOMALAISTA VILJAPORSAAN NISKAA 21,95 € / kpl 8,78 € / kg } } lisätty ! Viljaporsaan niska on kesän suosittu grillituote, joka voidaan käyttää kokonaisena tai pihvinä. Niska on kohtalaisen rasvainen ja jonkin verran sidekudosta sisältävä osa, joka on siten myös maukas, mutta vaatii pitkän kypsytyksen. Porsaan Suolalapa Uunissa Resepti Kappalepaino n.2500 g

Ravintosisältö (100 g:ssa)
Energia 795,0 kJ
Energia 191,0 kcal
Rasva 13,0 g
josta tyydyttynyttä 5,3 g
Hiilihydraatit 0,0 g
josta sokeria 0,0 g
Ravintokuitu 0,0 g
Proteiini 18,0 g
Suola 0,2 g

Suolapitoisuus yksinomaan luontaisesti esiintyvästä natriumista Alkuperä: Suomi Säilytys alle +6 °C Atria Suomi Oy PL 900 60060 Atria Atrian kuluttajapalvelun maksuton palvelunumero: Puh.0800 128742

  • Atria Gris Kassler ca2,5kg FINSK FLÄSKKARRÉ
  • Vikt ca 2500 g
  • Ingredienser:
Näringsvärde per 100 gram
Energi kJ 795,0 kJ
Energi kcal 191,0 kcal
Fett 13,0 g
varav mättade 5,3 g
Kolhydrater 0,0 g
varav socker 0,0 g
Kostfiber 0,0 g
Protein 18,0 g
Salt 0,15 g

ol>

  • Saltinnehållet uteslutande beror på naturligt förekommande natrium
  • Ursprung: Finland
  • Förvaring under +6 °C
  • Kontaktinformation Atria Suomi Oy PL 900 60060 Atria
  • Konsumentservice Tel.0800 128742
  • : Atria Possunniska n.2,5 kg
    Näytä koko vastaus

    Pitääkö possun olla kypsää?

    Elintarviketurvallisuusviraasto Evira suosittelee kypsentämään porsaanlihan läpikypsäksi eli vähintään 70 asteeseen. Etenkin vähärasvaisen ulkofileen kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä se kuivuu helposti. Rasvaiset ruhonosat taas kannattaa kypsensää reilusti ylikypsiksi ja mureiksi (esimerkiksi pulled pork).
    Näytä koko vastaus

    Mitä tehdä porsaan Kaslerista?

    Kassleria grilliin, patoihin ja nyhtöpossuun – Maatiaispossun kassler sopii loistavasti myös grillattavaksi. Paksu kasslerpihvi vaatii hieman pidemmän kypsennyksen kuin vähärasvainen ulkofileepihvi, mutta lihan sisältämä rasva pitää sen mehevänä. Kasslerliha toimii mainiosti myös perinteisissä suomalaisissa pataruuissa, kuten karjalanpaistissa.

    • Assleria kannattaa kokeilla myös aasialaisissa resepteissä, sillä se kestää voimakkaampaakin maustamista.
    • Erityisen hyvin kassler sopii pitkää kypsennystä vaativiin ruokiin, kuten nyhtöpossuun.
    • Ylikypsäksi kypsennettynä liha on helppo repiä haarukalla pieneksi ja maustaa mielensä mukaan.
    • Myllymäki suosittelee kokeilemaan nyhtöpossua esimerkiksi hampurilaisten, pitaleipien ja muiden street food -henkisten ruokien täytteenä.

    Nyhtöpossusta saa helposti maistuvaa ruokaa koko perheelle, sillä liha ei vaadi kypsennyksen aikana voimakasta maustamista, suola ja pippuri riittää. – Kun voimakkaammat mausteet lisää vasta kypsennyksen jälkeen, perheen pienimmille voi varata miedomman makuisen annoksen, ja aikuiset voivat maustaa omat annoksensa omaan suuhun sopivaksi, Myllymäki vinkkaa.
    Näytä koko vastaus