Puolukkahyytelön Teko Ohje Resepti?

Puolukkahyytelön Teko Ohje Resepti

Kuinka tehdä puolukkahyytelöä?

Puolukkahyytel –

5 l vhn raakoja puolukoita 1/2 litraa vett 2 kg sokeria

Ker marjat vhn raakoina, puhdista puolukat roskista ja huuhdo tarvittaessa. Kaada vesi isoon kattilaan ja lis puolukat joukkoon. Keit n.10 min. jonka jlkeen otat kattilan liedelt. Sekoita sokeri joukkoon ja puolukkahyytel on valmis.
Näytä koko vastaus

Miten valmistaa puolukkahilloa?

Valmistus 1 Kuumenna vesi ja peratut marjat kattilassa. Lisää sokeri höyryävään seokseen. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä 2 Anna hillon jäähtyä noin 30 minuuttia. Sekoita hilloa pari kertaa jäähtymisen aikana.3 Kaada puolukkahillo puhtaisiin, kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Säilytä hillo viileässä. More
Näytä koko vastaus

Kuinka lisätä puolukkahyytelöpurkkia?

Puolukkahyytelön valmistus hyytelöpuolukasta Tähän puolukkahyytelöpurkkimäärään tarvittiin kuutisen litraa vähän raakoja puolukoita, puolisen litraa vettä ja pari kiloa sokeria. Aluksi huuhdotaan puhdistetut puolukat. Laitetaan vesi ja puolukat isoon kattilaan. Keitetään noin 10 minuuttia ja otetaan kattila hellalta.

Survotaan puolukat sauvasekoittimella ja sekoitetaan sokeri joukkoon. Purkitetaan kuumana keitettyihin Atamonilla huuhdeltuihin pienehköihin purkkeihin. Niin sanotulla hyytelöpuolukalla tarkoitetaan osittain kypsynyttä puolukkaa. Hieman raakana poimitussa puolukassa itsessään on paljon hyytelöitymistä edesauttavaa pektiiniä.

Tee hillo itse – ohje helppoon hillotukseen!

Puolukan kypsyessä pektiinipitoisuus laskee. Koska puolikypsissä puolukoissa on itsessään pektiiniä, niin puolukat hyytyvät tavallisella sokerillakin tehtynä. Pektiini on luonnon oma hyytelöimisaine, jota on myös pihlajanmarjoissa ja herukoissa. : Puolukkahyytelön valmistus hyytelöpuolukasta
Näytä koko vastaus

Miten valmistaa hyytelöä?

Hyytelön valmistus G 4 annosta Poista suosikeista Lisää suosikkeihin https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Tyrni-kurpitsa.jpg

    Avainsanat:

1 l mehua 700-800 g (8-9 dl) sokeria

  1. Käytä hyytelöön sokeroimatonta höyry- tai keitettyä mehua. Ensin valunut mehu on hyytelöön parasta.
  2. Mittaa mehu kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi.
  3. Sekoita sokeri vähitellen joukkoon.
  4. Keitä sen jälkeen ilman kantta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia sekoittamatta.
  5. Tee hyytelökoe: Tiputa vähän hyytelöä kylmälle lautaselle ja vedä siihen lusikalla vako. Jos vako ei umpeudu, hyytelö on valmista. Jos hyytelö ei 20 minuutin keittämisen jälkeen hyydy, ota avuksi hyytelöimisaine, esimerkiksi pektiini,
  6. Anna hyytelön jäähtyä muutama minuutti, kuori vaahto ja purkita pieniin, hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje välittömästi. – Jos hyytelö ei ole hyytynyt parin vuorokauden kuluessa, keitä se uudelleen ja lisää joukkoon apteekista saatavaa pektiiniä tai hyytelöimisainetta.
You might be interested:  Virkattu Vauvan Peitto Resepti?

: Hyytelön valmistus
Näytä koko vastaus