Sinisimpukka Resepti Ilman Viiniä?

Sinisimpukka Resepti Ilman Viiniä

Miten valmistaa sinisimpukkakeittoa?

Keitä simpukoita kunnes kuoret aukeavat – Puhdistetut ja elävät simpukat laitetaan suoraan voimakkaasti kiehuvaan nesteeseen. Simpukat saavat kypsyä kannen alla, kunnes kuoret avautuvat. Niitä ei saa keittää pitkään, vain sen verran, että kuori aukeaa, eli muutaman minuutin ajan. Kiinni jääneitä simpukoita ei pidä syödä. Keitinliemen voi maustaa sipulilla ja valkoviinillä. Tuoreet ja kypsennetyt simpukat on suositeltavaa käyttää saman tien. Yksinkertaisin tapa valmistaa sinisimpukoita on keittää ne valkoviinissä. Keitinliemi kannattaa ottaa talteen. Liemi on maukas ja siitä tulee upea sinisimpukkakeitto, jos siihen lisää hiukan kermaa ja vaahdottaa keiton sauvasekoittimella.
Näytä koko vastaus

Kuinka kauan simpukoita kypsyy kannen alla?

Keitä simpukoita kunnes kuoret aukeavat – Puhdistetut ja elävät simpukat laitetaan suoraan voimakkaasti kiehuvaan nesteeseen. Simpukat saavat kypsyä kannen alla, kunnes kuoret avautuvat. Niitä ei saa keittää pitkään, vain sen verran, että kuori aukeaa, eli muutaman minuutin ajan. Kiinni jääneitä simpukoita ei pidä syödä. Keitinliemen voi maustaa sipulilla ja valkoviinillä. Tuoreet ja kypsennetyt simpukat on suositeltavaa käyttää saman tien. Yksinkertaisin tapa valmistaa sinisimpukoita on keittää ne valkoviinissä. Keitinliemi kannattaa ottaa talteen. Liemi on maukas ja siitä tulee upea sinisimpukkakeitto, jos siihen lisää hiukan kermaa ja vaahdottaa keiton sauvasekoittimella.
Näytä koko vastaus

Miksi sinisimpukat ovat edullisia?

Sinisimpukat – helppo ja rento iltaherkku Tuoreet sinisimpukat ovat edullista ja helppoa herkkua. Suurin vaiva on simpukoiden puhdistamisessa, mutta muuten sinisimpukka-ateria syntyy vaikka vartissa. Sinisimpukka on tunnetuin, käytetyin ja pyydetyin simpukkalaji. Belgiassa ja Ranskassa pidetään parhaana ajankohtana syödä simpukoita kuukausina, joiden nimessä on r-kirjain, syyskuusta huhtikuuhun (septembre – avril). Tosin viljeltyjä sinisimpukoita on saatavilla ympäri vuoden.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Gluteeniton Riisi Leipä Resepti?

Milloin viljellään sinisimpukoita?

Simpukan kuoren pitää olla kiinni – Elävät simpukat laitetaan kylmään veteen. Kuori harjataan puhtaaksi ja lopuksi ne huuhdellaan kylmän, juoksevan veden alla. Erityisen tärkeää on huolehtia, että simpukat ovat eläviä ennen keittämistä. Elävän simpukan kuori on kiinni. Jos kuori on raollaan koputa sen pintaa, jolloin elävä simpukka vetäisee kuoren kiinni. Heitä rikkinäiset simpukat aina pois.
Näytä koko vastaus