Contents
Miten valmistan Kanafileet?
Pannulla: Paista fileet öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä 12-15 minuutin ajan muutaman kerran käännellen. Uunissa: Kuumenna uuni 200-asteeseen ja laita sinne tyhjä uunivuoka 10 minuutiksi. Laita fileet kuumaan uunivuokaan ja paista 12 minuuttia.
Näytä koko vastaus
Missä vaiheessa kana kannattaa maustaa?
Säilytä mausteen aromit – Mausteiden lisäämiseen ruokaan ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa. Se riippuu siitä, mitä ruokaa valmistat. Mausteen maku puolestaan riippuu siitä, missä vaiheessa se lisätään ruokaan. Siksi jotkin mausteet on hyvä lisätä ruokaan ruoanvalmistuksen alussa ja toiset loppuvaiheessa.
Esimerkiksi suolan voi lisätä ruokaan oman maun mukaisesti kokkailun alussa tai lopussa, sillä sen maku ei muutu ruokaa valmistettaessa. Valko-, puna- ja viherpippurit taas suositellaan lisättäväksi viimeisenä, jotta niiden maku säilyy tuoreena. Mustapippuri kannattaa sen sijaan laittaa raaka-aineen pintaan jo ennen paistamista, jos paistat pannulla lihaa tai kanaa.
Pannun rasva parantaa pippurin makua nostamalla sen aromin esiin. Tuoreet yrtit suositellaan lisättäväksi vasta ruoanlaiton loppuvaiheessa, jotta niiden herkät aromit eivät tuhoudu. Lehtiyrtit, kuten basilika, korianteri tai kirveli, eivät kestä hauduttamista tai paistamista.
- Niiden sijaan tällöin kannattaa käyttää kuivattuja mausteita.
- Tuoreista yrteistä poikkeuksena on rosmariini, joka kestää hyvin pannua ja uunia.
- Siksi sen voi lisätä ruokaan heti jo ruoanlaiton alkuvaiheessa, jotta se antaa ruoalle mahdollisimman paljon makua.
- Osa mausteista tarvitsee pientä esivalmistelua maistuakseen parhaalta.
Punaiset mausteet, kuten chili, paprika ja curryt, vaativat öljyssä kypsentämistä, jotta niiden makuvivahteet saadaan esiin. Kuumenna niitä pannulla tilkassa öljyä, ja mausteen maku muuttuu. Myös juustokuminaa ja maustetahnoja kannattaa lämmittää öljyssä hetken aikaa ennen ruoanvalmistamista.
Näytä koko vastaus
Miksi kanaa ei saa laittaa kylmälle pannulle?
Suomalaisten yleisimmät kokkimokat liittyvät valmistusaikaan ja -lämpötilaan sekä raaka-ainevalintoihin. IS kokosi listan tavallisimmista mokista, joita ruokaa laittaessa tehdään. Oletko tehnyt samoja virheitä kotikeittiössäsi? 1. Mautonta lihaa Liha tulisi aina nostaa kuumalle paistinpannulle, mieluiten sen jälkeen, kun se on ollut 15-20 minuuttia huoneenlämmössä. Jos lihan laittaa pannulle liian kylmänä, lihassyyt eivät mene kiinni ja lihasneste valuu vedeksi pannulle. Lopputulos on harmahtava, vetinen – ja mauton, varoittaa Taina Pirkola, Liha maistuu parhaiten, kun kuumentaa pannun ennen ruskistamista mahdollisimman kuumaksi, jolloin lihan pinta ruskistuu ja maut pysyvät sisällä. Ruskistus tulee tehdä molemmin puolin. Sen jälkeen pannun lämpötilaa voi pienentää lihan kypsennystä varten.2. Pitkä kypsennysaika Esimerkiksi lihapullia ja pihvejä paistaessa kannattaa muistaa olla täyttämättä pannua äärilaitoja myöten. Mitä enemmän pannulla on tavaraa, sitä enemmän pannu viilenee. Jos paistettavaa on paljon, kannattaa suosiolla paistaa raaka-aineet kahdessa osassa. Siten lopputulos on rapeampi ja maukkaampi, Pirkola suosittaa.3. Ylikypsiä kasviksia Me suomalaiset mielellämme kypsennämme kasviksemme ylikypsiksi, tuumaa Pirkola. Hän suosittelee esimerkiksi porkkanoiden kypsentämistä al dente -vaiheeseen, jolloin ruuassa on tallella vielä maku – ja koostumus. Perunoidenkaan ei tarvitse antaa kiehua räjähtämispisteeseen, kypsymisaika pyörii 20 minuutin hujakoilla. Hampaillekin täytyy jäädä tekemistä.4. Liisterimuusia Perunamuusista tulee kuin tapettiliisteriä, jos siihen valitsee perunalajikkeen, joka toimisi paremmin keitinperunana. Nyrkkisääntö on, että jauhoisia perunoita käytetään muusiin, uuniperunaksi sopii hieman kiinteämaltoisempi lajike, jossa on kuitenkin tärkkelystä mukana. Kaikkein kiintein sopii parhaiten keitinperunaksi. Oikeilla valinnoilla saa aikaan oikein hyvän lopputuloksen, Pirkola kannustaa. /> 5. Eri kypsyysasteisia raaka-aineita Esimerkiksi perinteistä lihakeittoa, tai vaikka vihannesvokkia valmistaessa tulee huomioida, että esimerkiksi sipuli tarvitsee vähemmän aikaa kypsyäkseen kuin vaikka lanttu. Raaka-aineet tulisi lisätä keitokseen siten, että kypsymisaikaa tarvitseva lajike saa muhia pisimpään. Ruuan maku on parhaimmillaan kun kaikki raaka-aineet ovat samassa kypsyysasteessa. Näistä kotimaisista kasviksista punajuuri ja lanttu tarvitsevat eniten aikaa.6. Huono hygienia kanan kanssa Kylmäketjusta tulee huolehtia erityisellä tarkkaavaisuudella, kun valmistaa ruokaa kanasta. Samoin, jos kanaa leikkaa leikkuulaudalla, välineet tulee veistä myöten pestä tarkkaan ennen kuin pilkkoo esimerkiksi kasviksia. Vaikka salmonellariski on nykyisin minimaalinen, sen vaara on kuitenkin olemassa, Pirkola huomauttaa. Kanaa ei myöskään sovi säilyttää lämpimässä niin pitkään kuin muita.7. Sinne päin -mittailu Kokenut kotikokki voi lurautella erilaisia raaka-aineita hyvinkin näppituntumalla, sillä hänellä tuo taito on jo kehittynyt. Kokemattomamman kannattaa ehdottomasti mitata kaikki mahdollinen, jotta tekeillä oleva ruoka onnistuisi. Näin etenkin leivonnan kohdalla.8. Lässähtäneet kakut Jos paistaa uunissa kakkua ja erehtyy avaamaan uuninluukun alkuvaiheessa, saa pöytäänsä kuohkean kakkusen sijaan lättänän pannukakun. Luukun kannattaa antaa olla kiinni ainakin ensimmäisen puolen tunnin ajan. Kun lähellä paistoajan loppua näkee, että kakun reunat alkavat irrota vuoasta, sitten sopii avata luukku ja testata puikolla, että vieläkö kakun sisällä on nestettä.9. Klimppikastiketta Toisinaan sitä on vaikea peittää, klimppikastiketta. Yleensä kastike klimppiintyy, kun alkuvaiheessa ei ole riittävästi nestettä. Tässä vaiheessa klimppinen kastike kannattaa valuttaa siivilän läpi. Myös suurimmat klimpit voi painella lusikalla ristikon läpi, eli paseerata, jonka jälkeen ne voi lisätä vielä kastikkeeseen, Pirkola kertoo.10. Vanhoja raaka-aineita Milloin viimeksi tarkistit mausteidesi ja jauhojesi päiväykset? Esimerkiksi maustekaapin perukoilta löytyvät liivatelehdet saattavat tuoda ostosmuistoja yli kymmenen vuoden takaa. Vanhoja mausteita käyttämällä ruuan maku on väistämättä miedompi kuin tuoreilla.11. Ylilyönnit hiivan kanssa Hiivaa kannattaa oikeasti laittaa vain sen verran kuin ohjeessa sanotaan, ellei halua leipomuksistaan syömäkelvottomia tai simastaan alkoholipitoista. Jos ei ole innokas leipoja ja puolikkaan tuorehiivan heittäminen hukkaan harmittaa, se kannattaa ennemmin pakastaa kuin pistää väkisin taikinatiinuun. Jos ei tarvitse tuorehiivaa säännöllisesti, kannattaa käyttää ennemmin kuivahiivaa. Paketeissa annetaan tarkat ohjeet tarvittavasta määrästä.12. Kovat paistolämpötilat Reseptien paistoajat ovat ohjeellisia, oman uunin tunteminen auttaa hahmottamaan paistoajan oikein. Kiertoilmauunin käyttäjän sopii muistaa, että uunin lämpötilan tulisi olla noin 20 astetta vähäisempi kuin resepteissä kerrotaan. Ja paistoaikakin on viitisen minuuttia lyhyempi kuin tavallisella uunilla. Joulun aikaan myös tavallisten uunien käyttäjien kannattaa olla tarkkana erityisesti pipareiden paistamisen kanssa. Sopivan kypsyysasteen ja karrelle palaneen piparin ero voi oikeasti olla minuutti.13. Maustaminen vapaalla kädellä Toisinaan maustaminen onnistuu mutulla, mutta yhtä usein näppituntuma vie myös hakoteille. Jos ei ole ihan varma mausteiden määrästä, kannattaa ehdottomasti maistaa. Keittoihin voi lisätä mausteita vielä myöhemminkin, mutta esimerkiksi lihamurekkeesta on järkevää tehdä pieni koepaistos, jotta tietää, pitääkö mausteita vielä lisätä, Pirkola vinkkaa.14. Liian vähän etukäteisvalmisteluja Kun työpäivän jälkeen saapuu kotiin vatsa huutaen, ruuan soisi valmistuvan nopeasti. Arjen sujuvuuteen voi vaikuttaa valmistelulla: Viikonloppuna voi tehdä ruokaa vähän isompia satseja, joista lämmittämällä pärjää hyvin viikon puoliväliin, Pirkola vinkkaa. Toinen vaihtoehto on valmistella tulevan päivän ruokaa edellisenä iltana esimerkiksi kuorimalla kasvikset ja ruskistamalla lihat valmiiksi. Kuoritut perunat säilyvät vedessä vuorokaudenkin ja porkkanat taas voi pitää kuorittuina jääkaapissa. Arkiruokastressiä voi helpottaa myös suunnittelemalla tulevien päivien ruuat, ja ostokset, etukäteen. Liha tulee nostaa aina kuumalle paistinpannulle. Olisi myös hyvä ettei pannulle ahda liikaa tavaraa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto Esimerkiksi lihakeiton ainekset tulisi keittää siten, että pisimmän kypsymisajan vaativa raaka-aine lisätään keitokseen ensimmäiseksi. Kuva: Jukka Lehtinen Hiivan kanssa kannattaa olla tarkkana. Jos ylimääräistä tuorehiivaa jää, se kannattaa heittää ennemmin pakastimeen säilöön kuin taikinan sekaan. Kuva: IS / Ilkka Mäkinen
Näytä koko vastaus
Onko broilerin liha terveellistä?
Miksi kanan syönti kannattaa? Moni haluaa yhdistää ruokavaliossaan keveyden, täyttävyyden ja monipuolisen ravintosisällön. Kanan kanssa se onnistuu. – Kananliha on tärkeä ja hyvä vitamiinien, kivennäisaineiden ja proteiinin lähde. Se sisältää myös hyvin imeytyvää hemirautaa, jodia ja B-vitamiineja. “Sen muutenkin vähäisestä rasvasta 2/3 osaa on terveydelle edullista pehmeää rasvaa.” Kanan laadukas proteiini sisältää kaikki tarvitsemamme välttämättömät aminohapot. Noin 70-kiloisen henkilön päivittäinen proteiinintarve on 70–84 grammaa. Ison osan tuosta saa esimerkiksi syömällä yhden 100-grammaisen kananleikkeen, jossa kypsennettynä on proteiinia noin 30 grammaa.
- Samalla siitä saa kalsiumia, magnesiumia, entsyymien toiminnalle tärkeää sinkkiä sekä sydänterveyttä edistävää seleeniä.
- Uusipalon mukaan parhaillaan päivitettävissä pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa tullaan painottamaan terveysnäkökulman lisäksi ruokavalion kestävyyttä, eettisyyttä sekä kuluttajille tärkeää ruokien jäljitettävyyttä.
Teksti: Lea Penttilä : Miksi kanan syönti kannattaa?
Näytä koko vastaus
Kauanko Kanafileitä pitää paistaa?
Ota tuote huoneenlämpöön n.30 min ennen kypsennystä. Paista suikaleet kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä n.10 min välillä käännellen.
Näytä koko vastaus
Pitääkö Kanafileet pestä?
Pitääkö raakaa kanaa pestä? – Raakaa kanaa tai mitään muutakaan raakaa lihaa ei tule pestä. Peseminen aiheuttaa bakteerien leviämisen riskin muualle ruuanlaittoalueelle. Bakteerit kuolevat vasta kunnollisen kypsentämisen aikana.
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä broilerin Sisäfileestä?
Atria Kanan Sisäfilee Naturel 480g Maustamaton Atria kanan sisäfilee sopii todella moneen kanaruokaan. Maustamaton kokonainen sisäfilee soveltuu aina herkullisista ja täyteläisistä kastikkeista erilaisiin eksoottisiin ruokiin, kuten fajitaksiin tai tortilloihin. Kypsennyksen jälkeen viilennettynä sopii myös mainiosti salaatin joukkoon.
Kana on erinomainen grilliherkku ja toimii yhteen hyvin esimerkiksi maissin kanssa tarjoiltuna. Maustamaton kanan sisäfilee tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia pintamaustamisesta aina marinointiin. Antibioottivapaa-merkintä pakkauksessa kertoo, että eläimet eivät ole tarvinneet ainuttakaan antibioottikuuria elämänsä aikana.
Ainesosat:
Näytä koko vastaus
Miksi broileri on sitkeää?
1. Kuumenna uuni riittävän kuumaksi – Valmista broilerit mieluiten 200-asteisessa uunissa. Matalamassa lämpötilassa vaarana on, että fileitä tulee pidettyä uunissa aivan liian kauan. Tämä voi johtaa helposti kuivaan ja sitkeään lopputulokseen.
Näytä koko vastaus
Voiko broilerin nahan syödä?
2. Siipikarja (nahkoineen) – Lähes kaikki ekspertit ovat yhtä mieltä siitä, että kalkkuna ja kana ovat hyväksi terveydelle. Volek haluaa kuitenkin vielä painotta, että myös nahan syönti on täysin sallittua. Kanan nahkan rasva on hyvin samantapaista kuin naudassakin.
Näytä koko vastaus
Miten valmistaa kanan Fileeleike?
Valmistusohje – Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Grillaa tai paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä yhteensä n.6 min välillä kääntäen, kunnes sisälämpötila on +75°C. Mausta haluamallasi tavalla.
Näytä koko vastaus
Miten saada kanasta mehukas?
Paista pienet kanapalat pannulla – Kanasuikaleet ja kanan pienet fileet kypsyvät pannulla muutamassa minuutissa. Pelkästään niitä varten ei siis kannata uunia lämmittää. Mutta kun paistat kokonaisia fileitä tai leikkeitä, uunin lämmittämistä kannattaa harkita.
- Pannulla kana nimittäin kuivuu helposti.
- Uivumista voi vähentää ruskistamalla kanapalat ensin ilman kantta ja hauduttamalla niitä sitten alhaisella lämmöllä kannen alla.
- Ansi pitää kanapaloista haihtuvan kosteuden pannussa, mikä auttaa lihaa pysymään mehevänä.
- Rintafileiden kypsymiseen menee pannulla noin 15 minuuttia, fileeleike kypsyy noin 10 minuutissa.
Lihan kypsyyden tarkistat helposti cocktailtikulla tai terävällä veitsellä. Kun lihasneste on kirkasta, kana on kypsää.
Näytä koko vastaus
Mistä tietää että broileri on kypsää?
Broilerin lihan kypsyys on helppo testata haarukalla (tai tikulla). Jos pistoskohdasta ulos valuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Jos taas neste on sameaa, pitää broleria vielä kypsentää.
Näytä koko vastaus
Kauanko Kanafileet uunissa?
Kypsennä broilerinfileet uunissa 225-asteessa. Kanafileet kypsyvät noin 15–20 minuutissa. Peitä broilerin rintafileet löyhästi foliolla tai leivinpaperilla ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus
Milloin kanaa ei kannata syödä?
2. Lihatuotteet – Lihatuotteisiin voi muodostua listeria-nimistä bakteeria, vaikka se ei vielä näyttäisikään oudolta tai haisisi pahalta. Heitä lihatuotteet oikopäätä roskikseen, kun niiden eräpäivä on ohitettu. Listeria-bakteeri aiheuttaa ihmisille listerioosi-nimistä tautia. Listerioosi on vaarallinen erityisesti vanhuksille ja pienille lapsille.
Näytä koko vastaus
Voiko kolme päivää vanhaa kanaa syödä?
HKScan: Älä käytä viimeisen käyttöpäivän jälkeen – Broilerin ja kananlihan osalta Evira painottaa sivuillaan, että broilerin ja kanan käsittely vaatii erityistä huolellisuutta mahdollisen salmonella- ja kampylobakteeririskin takia. Puhtauden lisäksi on tärkeää, että kana ja broileri kypsennetään täysin kypsäksi, jotta mahdolliset salmonella- ja kampylobakteerit kuolevat.
- Anne Paloranta, HKScanin laatujohtaja Suomessa vastasi Ilta-Sanomien lukijan kysymykseen yksiselitteisen lyhyesti.
- Pakkaukseen merkitty viimeinen käyttöpäivä tarkoittaa, ettei elintarviketta käytetä enää tuon päivämäärän jälkeen.
- Suosittelen tuossa tapauksessa syömään tuotteen heti valmistamisen jälkeen, Paloranta vastaa.
Monet arvioivat lihatuotteita aistinvaraisesti. Kysyimme asiaa useammalta taholta. Aistinvaraisen arvioinnin voi tehdä maalaisjärkeä käyttäen, mutta virallisia tahoja tai elintarvikeyrityksiä edustavat vastaajat eivät kannusta viimeisen käyttöpäivän jälkeiseen tuotteen käyttöön, vaan korostavat pakkauksissa olevien päivämäärien tärkeyttä.
Näytä koko vastaus
Tarvitseeko kanan paistamiseen rasvaa?
Epäterveellisin tapa: Uppopaistaminen – Tämä voi olla itsestään selvää suurimmalle osalle, mutta kanan kypsentäminen uppopaistamalla on epäterveellistä. Paistaminen pannussa tai padassa öljyyn upotettuna kyllästää broilerin rasvalla ja täten myös kaloreilla.
Näytä koko vastaus
Voiko kanaa syödä joka päivä?
Käytännössä muutamaan viikoittaiseen liha-annokseen liitetyt riskit olivat pienehköjä, mutta ne suurentuvat, jos lihaa syö paljon ja säännöllisesti. Lihaa säännöllisesti syövät sairastuvat sydän- ja verisuonitauteihin muita todennäköisemmin, yhdysvaltalaistutkimus vahvistaa.
Vaikutus havaitaan osin myös eliniässä, mutta riskit eivät ole kovin suuria. Tulosten perusteella riski sairastua sydän- ja verisuonitauteihin suureni 3–7 prosenttia jokaista kahta viikoittaista liha-annosta kohden. Yhteys koski teollisesti prosessoituja lihatuotteita, prosessoimatonta lihaa sekä kanaa, ja se nähtiin keskimäärin 19 vuoden seurannassa.
Käytännössä muutamaan viikoittaiseen liha-annokseen liitetyt riskit olivat pienehköjä, mutta ne suurentuvat, jos lihaa syö paljon ja säännöllisesti. Yhteydet havaittiin myös analyysissa, jossa tarkasteltiin osallistujien riskiä menehtyä seurannan aikana.
Riski oli suurempi lihaa ja prosessoitua lihaa syövillä, mutta ei kanaa nauttivilla. Kala ei tässä tutkimuksessa vaikuttanut sairastumisiin tai kuolleisuuteen. Punaisen lihan ja varsinkin prosessoitujen lihatuotteiden terveyshaitat on nähty tutkimuksissa aiemminkin, mutta tutkimusten menetelmällisten erojen vuoksi tuloksia on usein vaikea verrata.
Nytkin saadut tulokset kannattaa tulkita maltilla. Tutkimuksessa huomioitiin monia taustamuuttujia, mutta ruokavalion lisäksi muutkin seikat ovat voineet vaikuttaa havaittuihin yhteyksiin. Yksi tällainen seikka on ruoan valmistustapa. Paistettu ja etenkin uppopaistettu ruoka on epäterveellisempää kuin muilla keinoin kypsennetty, mikä saattaa selittää myös kanaan nyt liitetyt sydänriskit.
Näytä koko vastaus
Kumpi on terveellisempää kana vai kalkkuna?
3. Kalkkuna tai kana on terveellisempää, kuin punainen liha – Kuvittelet, että kanassa tai kalkkunassa on merkittävästi vähemmän rasvaa, kuin punaisessa lihassa. Kanan ja kalkkunan rasvapitoisuus riippuu kuitenkin pitkälti tuotteen prosessoinnista, marinadista ja laadusta. Luomutuotettu riistaliha on luultavasti paljon terveellisempää, kuin tyhjiöpakatut ja marinoidut kanankoivet.
Näytä koko vastaus
Mikä on terveellisin liha?
Syötkö sinäkin? Suomalaisten mielestä “kaikkein terveellisin liha” – kulutus lähes kaksinkertaistunut 15 vuodessa 2:08 Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka Julkaistu 07.04.2020 10:15 Tilastot paljastavat, että suomalaiset syövät yhä enemmän broileria. Broileri mielletään myös kaikkein terveellisimmäksi lihaksi. Videolla: Oletko jo testannut suomalaisten uutta suosikkibroilerireseptiä? Näin valmistuu lyonin kana.
Broilerin asema suomalaisten ruokapöydissä on vahva. Tilastot paljastavat, että vuonna 2019 broileria kulutettiin yhteensä noin 136 miljoonaa kiloa. Se on neljä prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Määrä on reilu kolmannes kaikesta Suomessa syödystä lihasta. Broileria syödään helppouden, monikäyttöisyyden ja maukkauden takia.
Suomalaiset pitävät vähärasvaista broileria kaikkein terveellisimpänä lihana. Broileriakin terveellisemmäksi miellettään kala.
Näytä koko vastaus
Miten valmistaa kanan Fileeleike?
Valmistusohje – Ota fileet huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Grillaa tai paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä yhteensä n.6 min välillä kääntäen, kunnes sisälämpötila on +75°C. Mausta haluamallasi tavalla.
Näytä koko vastaus
Voiko broilerin nahan syödä?
2. Siipikarja (nahkoineen) – Lähes kaikki ekspertit ovat yhtä mieltä siitä, että kalkkuna ja kana ovat hyväksi terveydelle. Volek haluaa kuitenkin vielä painotta, että myös nahan syönti on täysin sallittua. Kanan nahkan rasva on hyvin samantapaista kuin naudassakin.
Näytä koko vastaus
Mitä syödä Kanafileen kanssa?
Oletko kyllästynyt kanaan ja riisiin? Kokeile näitä lisukkeita broilerin kanssa Ihmiset ovat valittaneet sosiaalisessa mediassa, että ruokareseptit ja ideat alkavat olla loppu koronaviruskaranteenin aikana. Ateriat toistavat helposti samaa ja vanhaa kaavaa, jossa syödään spagettia ja lihapullia, nakkikeittoa tai kanaa ja riisiä.
- Eräsimme idealistan lisukkeista, jotka sopivat kanaruokien kaveriksi silloin kun riisi tuntuu tulevan jo korvista ulos.
- Ruusukaali on aliarvostettu raaka-aine, jota on helppo valmistaa uunissa tai pannulla.
- Oletko koskaan kokeillut stratan valmistamista? Se on kevätsipulia, kaalia, vuohenjuustoa sekä kananmunia ja leipää kerroksittain yhdistelevä kiusaus.
Valmista salaattiin käärittyjä kasvisrullia, munakoisopizzaa, coleslawia, valkosipulista kesäkurpistaa, tankoparsaa, täytettyjä paprikoita, ruokaisaa persikka-halloum -salaattia, grillattua parsakaalia tai pestospagettia kanan kaveriksi. Idealista on loputon, jos Googleen kirjoittaa: Dinner salad tai ruokaisa salaatti.
Näytä koko vastaus