Terveellisiä Välipala Reseptejä?

Terveellisiä Välipala Reseptejä
Terveellinen välipala: 9 reseptiä, jotka auttavat jaksamaan

 • 1. Avokadosmoothie on raikas mutta yllättävän tuhti
 • 2. Myslipatukat, joissa maistuu karpalo
 • 3. Raakapatukat kahdeksi viikoksi
 • 4. Vispipuuro on oiva terveellinen välipala
 • 5. Terveellinen tuorepuuro: vähän valmistelua, paljon syötävää
 • 6. Kookos-banaaniletut, kun haluat jotain makeaa mutta terveellistä
 • 7. Mustikkarahka – tuhti proteiinipommi
 • 8. Täytetyt leivät, jotka paranevat odottaessaan

More items
Näytä koko vastaus

Mikä on terveellinen välipala?

Valitse monipuolinen välipala – Hyvä välipala on kuin ateria pienoiskoossa – se sisältää kaikkia energiaravintoaineita sopivassa suhteessa, myös vitamiineja ja kivennäisaineita. Lautasmalli toimii loistavasti aterian monipuolistajana ja annoskoon kohtuullistajana myös välipaloilla.
Näytä koko vastaus

Mitä kannattaa syödä välipalaksi?

Parasta olisi, jos välipala olisi valmiina. Puuro sopisi välipalaksi, mutta helpompi vaihtoehto on karjalanpiirakka tai täysjyväleipä, jonka päällä on leikkelettä tai juustoa ja värikkäitä vihanneksia.’ ‘Jos mieli tekee jotakin makeaa, pulla tai pullapohjainen marjapiirakka ei ole yhtään hullumpi vaihtoehto.
Näytä koko vastaus

Mitä välipalaksi laihduttajalle?

Täydellinen välipala laihduttajalle – näin valitset oikein Välipala auttaa pitämään verensokerin tasaisena isompien aterioiden välissä. Hyvä välipala sisältää sopivasti energiaa, kuitua, proteiinia ja pehmeitä rasvoja. Se, miten paljon välipalan tulisi sisältää energiaa, riippuu päivän muiden aterioiden kaloripitoisuuksista sekä omista painonpudotustavoitteista.

 1. Useimmille riittää 100–-200 kilokalorin välipala.
 2. Välipalan energiasta noin 40–-50 prosenttia on hyvä koostua hiilihydraateista.
 3. Valitse runsaasti kuitua sisältäviä vaihtoehtoja, kuten hedelmiä, kokojyvätuotteita tai kasviksista esimerkiksi herneitä, kurpitsaa tai bataattia.
 4. Luonnollisesti runsaasti kuitua sisältävät vaihtoehdot ovat usein vähemmän prosessoitua ruokaa.

Noin 15-–20 prosenttia välipalasta olisi hyvä olla proteiinia. Proteiini auttaa pitämään kylläisyydentunteen pidempään. Rasvaa välipala voi sisältää 30-–40 prosenttia, ja rasvojen olisi hyvä olla pehmeitä. Myös rasvat pidentävät kylläisyydentunnetta. Jos syöt välipalaksi runsasrasvaisia vaihtoehtoja, kuten pähkinöitä, siemeniä tai avokadoa, kiinnitä huomiota välipalan annoskokoon.

 1. Rasvaisista vaihtoehdoista kilokaloreita voi kertyä helposti yllättävänkin paljon.
 2. Välipalan sokeripitoisuuden on hyvä olla alle 10 grammaa, älä siis sorru suklaapatukoihin tai muihin sokerisiin herkkuihin.
 3. Useimmat syövät välipalan lounaan ja päivällisen välissä, mutta myös aamupäivän välipalalle saattaa olla tarvetta.

Ota huomioon oma päivärytmisi ja ajoita ruoka-ajat järkevästi sen mukaan. Tärkeintä on syödä tasaisin väliajoin, jotta nälkä ei pääse kasvamaan liian suureksi ruokailujen välillä.
Näytä koko vastaus

Onko rahka hyvä välipala?

Maitorahka sopii mainiosti sekä leivontaan että välipalaksi. Rahka sisältää paljon proteiinia, joten se pitää hyvin nälän poissa, kun välipalana herkuttelee rahkaa. Sekoita maitorahkan joukkoon marjoja ja hedelmiä tai valmista mitä ihanimpia leivonnaisia, joissa on herkullinen rahkatäyte.
Näytä koko vastaus

Onko puuro hyvä välipala?

“Puuro ruuan puutteessa, talkkuna talon hävitessä.” Kyllä nyt jaksaa! Kaurapuuro on yksi suomalaisten lemppareista Tätä artikkelia kirjoittaessa olen myös minä aloittanut aamuni kaurapuurolla, johon lisäsin mustikoita, raejuustoa sekä lesitiiniä Puuro ei pidä yllä nälkää? Niin, jos puuro on veteen keitetty eikä siihen ole käytetty lisukkeita tai mausteita niin se olisi sama asia kuin söisi pottumuusia joka päivä lounaalla.
Näytä koko vastaus

Onko Piltti hyvä välipala?

Image Tuotteiden ainesosat Lisätäänkö PILTTI -tuotteisiin sokeria? Olemme tehneet runsaasti tuotekehitystä PILTTI -lastenruokareseptien parissa. Olemme parantaneet useiden tuotteiden reseptejä poistamalla lisätyn sokerin sekä nostamalla tuotteiden marja- ja hedelmäpitoisuuksia.

 1. Tällä hetkellä esimerkiksi PILTTI Ensimaut -hedelmäsoseet sekä suurin osa PILTTI Pohjoisen Maut -sarjan tuotteista ovat täysin sokeroimattomia.
 2. Tämän lisäksi suurin osa PILTTI -lasipurkkivälipaloista sekä PILTTI annospusseista ovat sokeroimattomia.
 3. Ehitystyö reseptien parissa jatkuu edelleen, ja tavoitteenamme on tarjota Pohjoisen pikkuisille entistä enemmän sokeroimattomia vaihtoehtoja.

Mitä on PILTTI -hedelmäsoseissa oleva mehutiiviste? Mehutiivisteemme ovat 100% hedelmää, eli esimerkiksi omenamehutiiviste on 100% omenaa. Joissakin tuotteissa on myös sitruunamehutiivistettä. Sitä ei kuitenkaan käytetä tuotteissamme makeutustarkoituksessa, vaan sitruunamehutiiviste antaa tuotteeseen happamuutta, eikä sitä määritellä makeaksi mehutiivisteeksi.

Onko PILTTI -tuotteissa tärkkelystä? Osassa PILTTI lastenruoissamme käytetään tärkkelystä, jotta haluttu koostumus pystyttäisiin saavuttamaan. Tärkkelyksen alkuperä, esimerkiksi riisi tai tapioka, on merkitty tarkasti ainesosaluetteloon. Emme käytä kemiallisesti muunnettua tärkkelystä, jotka määritellään lisäaineiksi lastenruoissa.

Onko PILTTI -tuotteissa säilöntä- tai väriaineita? PILTTI -lastenruoissa ei käytetä koskaan säilöntä- tai väriaineita, Niiden käytön kieltää jo Suomen lakikin. PILTTI -lasipurkkituotteet säilyvät pitkään ilman säilöntäaineita, sillä höyrykuumentaminen ja ilmatiivis purkki säilyttävät lastenruuan ja sen ravintoaineet luontaisesti.

 1. Lastenruokiemme väri tulee aina luontaisesti tuotteiden raaka-aineista, ei väriaineista.
 2. Miksi PILTTI -tuotteet saavat sisältää kurpitsaa? EU-lainsäädännön asetus (EY) N:o 1881/2006 säätää imeväisten ja pikkulasten terveyden suojelemiseksi lastenruokatuotteille alhaisimman mahdollisen enimmäismäärän nitraatille, joka on 200 mg/kg.
You might be interested:  Terveellisiä Ruoka Reseptejä?

PILTTI -tuotteissa käyttämämme kurpitsan jokaisen erän nitraattipitoisuus analysoidaan ja käyttämämme kurpitsan nitraattipitoisuus on aina matalampi kuin em. lainsäädännön sallittu enimmäismäärä. Tämän raja-arvoja matalamman nitraattipitoisuuden saavutamme valikoimalla ja analysoimalla tarkasti PILTTI -lastenruokatuotteidemme valmistukseen käytettävät raaka-aineet. Tuotteiden maito Miksi alle 12kk tai 10kk tuotteissanne on lehmänmaitoa, vaikka sitä ei suositella sen ikäisille? Alle vuoden ikäisille suunnatut PILTTI -lastenruokatuotteet täyttävät lastenruokalainsäädännön tiukat ravitsemus- ja koostumusvaatimukset.

Maitopohjaisissa PILTTI -lastenruokatuotteissa proteiinipitoisuus on matalampi kuin tavanomaisissa maitotuotteissa. Ja maitopohjaisissa PILTTI -lastenruokatuotteissa proteiinin määrä ja koostumus on erityisesti kehitetty tätä alle 12kk ikäistä herkkää kuluttajaryhmää varten. Suomalaisten ravitsemussuositusten mukaan rasvaton maito sopii juomaksi yhden vuoden iästä alkaen ja maustamattomat hapanmaitovalmisteet 10 kuukauden iästä alkaen.

Tämä johtuu siitä, että näissä maitotuotteissa proteiinikoostumus määrän ja laadun suhteen, on erilainen kuin alle vuoden ikäisille lapsille suunnatuissa maitopohjaisissa lastenruoissa. Kaikki pikkulapsille suunnatut PILTTI -lastenruokatuotteemme täyttävät lastenruokalainsäädännön tiukat ravitsemus- ja koostumusvaatimukset, jotta vanhemmat voivat hyvillä mielin antaa vauvalle turvallista ja ravitsevaa lastenruokaa.

Onko PILTTI -puuroissa oleva maito vieroitusvalmistetta vai tavallista maitoa? PILTTI -puuroissamme on käytetty lastenruokalaatuista maitoa (maitojauhetta), jonka määrä ja erityisesti siitä puuroon tulevan proteiinin määrä on mukautettu lasten ruokavalioon sopivaksi, ja vastaa lasten ravitsemuksellisia tarpeita.

PILTTI -puurot ovat siis turvallinen sekä lapsen tarpeisiin sopiva vaihtoehto, ja niitä voi suositusten mukaan käyttää aterian tai välipalan yhtenä raaka-aineena. Mitä tulee lastenruokapuurojen annostuksiin, puuroannosten koko ja määrä riippuu lapsen iästä ja yksilöllisistä tarpeista.

 1. Ravitsemussuositusten mukaan rintaruokintaa tulisi jatkaa lapsen pääasiallisena ravinnonlähteenä kuuden kuukauden ikään asti.
 2. Iinteiden ruokien, kuten lastenpuurojen, tarjoaminen pikkulapsille voidaan aloittaa aikaisintaan 4 ja viimeistään 6 kuukauden iässä alkaen pieninä maisteluannoksina, lusikankärjellisestä muutamaan teelusikkaan.

Tästä syystä yksi PILTTI -puuroistamme on kehitetty alkaen 5 kk iästä eteenpäin, jolloin puuron maistattaminen voidaan aloittaa pienillä maisteluannoksilla.6 kuukauden iästä alkaen lapsen ruokavaliota laajennetaan edelleen. PILTTI -puuroja voi tarjota pikkulapselle esimerkiksi sekä aamupalana että iltapalana, jolloin puuron annoskoko riippuu edelleen kasvavan lapsen iästä sekä yksilöllisesta kehityksestä ja ruokatarpeista. Tuotteiden valmistus Mistä PILTTI -tuotteiden raaka-aineet ovat peräisin? PILTTI -lastenruokien valmistuksessa käytetään vain parhaita; lastenruokalaatuisia raaka-aineita, joita koskevat tarkat laatuvaatimukset. PILTTI -lastenruokasarja tehdään suomalaisista raaka-aineista niin pitkälle kuin se on mahdollista.

Äyttämämme sopimusviljelytilat Suomessa tuottavat mm. perunaa ja hernettä. Yli 90% PILTTI -aterioissa käytetystä lihasta tulee Suomesta, samoin kuin marjasoseiden mustikat sekä puolukat. Missä PILTTI -tuotteet valmistetaan? PILTTI -lastenruokapurkkien tuotekehitystä tehdään lastenruokatehtaallamme Turussa, ja siellä valmistetaan kaikki PILTTI -lasipurkeissa olevat lastenruoat sekä -välipalat.

Annospussit, patukat, puffit sekä jauhepuurot valmistetaan Suomen ulkopuolella, sillä Turun tehtaallamme ei valitettavasti ole kyseisten tuotteiden valmistukseen tarvittavaa välineistöä. PILTTI -annospusseja valmistetaan sekä Puolassa että Espanjassa. Tuotteiden käyttö Voinko antaa PILTTI -tuotetta ikäsuositusta nuoremmalle lapselle? PILTTI -lastenruokatuotteet on suunniteltu kunkin ikäryhmän tarpeisiin. Tämä tarkoittaa, että 5kk:n tuotteet on suunnattu tarkasti kyseisen ikäryhmän ravitsemustarpeisiin ja 8kk vastaavasti siihen ikäryhmään.

Raaka-aineet, niiden määrät sekä palakoko saattavat siis vaihdella hieman ikäryhmästä riippuen. Suosittelemme noudattamaan etiketin ikäsuositusta. Miksi PILTTI -soseista tulee syödessä nestemäisempiä? Tuotteiden nestemäisyyteen voi olla monia syitä. Jotkin lastenruokamme sisältävät tärkkelystä, joka on herkkä lämpötilaeroille, mikä taasen saattaa tehdä rakenteesta erilaisempaa.

Myös syljen erittämät amylaasit rikkovat ruuan koostumusta, eli jos ruokaa syötetään vähän kerrallaan, suoraa purkista, saattaa se ajan myötä muuttua vetisemmäksi. Teemme jokaisen tuotantoerän yhteydessä aistinvaraisen tutkimuksen, jossa arvioimme lopputuotteen makua ja koostumusta.

 1. Voinko sekoittaa PILTTI -puuron maitoon? PILTTI -jauhemaiset lastenruokapuurot ovat maitopohjaisia viljapuuroja ja maidon määrä ja laatu on suunniteltu pikkulapselle sopivaksi.
 2. Sen vuoksi ne ovat suunniteltu sekoitettavaksi veteen tuotteiden pakkauksissa olevien valmistusohjeiden mukaisesti.
 3. Lisätyn veden määrällä voi säädellä valmiin puuron koostumusta.

Voiko PILTTI -lastenruokia pakastaa? Periaatteessa PILTTI -lastenruokia voisi pakastaa, mutta niiden rakenne ei kestä suuria lämpötilaeroja. Siksi emme suosittele pakastamista.
Näytä koko vastaus

Onko leipä Hyvä välipala?

Välipala – Leipä on maukas, kätevä ja terveellinen välipala. Perheen pienimmätkin osaavat tehdä itselleen välipalaleivät, jotka kulkevat tarvittaessa helposti mukana arjen menoissa. Leipä tuo herkkutuokion ja puhtia päivään. Leipä on ensimmäinen ateria, jonka opimme tekemään.
Näytä koko vastaus

Onko omena hyvä välipala?

7 kysymystä välipalasta Liian rasvainen tai nopeita hiilihydraatteja sisältävä naposteltava voi vaikuttaa vireystilaan heikentävästi. Karkit, snacksit ja sokeriset limonadit eivät korvaa välipalaa, mutta hedelmät, pähkinät, täysjyväleipä, maitotuotteet ja marjat sopivat oivallisesti.

 1. Olen kuullut, että välipalasta saa helposti vain turhaa energiaa.
 2. Mitä hyötyä välipalasta on? Päivässä on hyvä syödä vähintään viisi ateriaa, joista ainakin yksi olisi syytä olla terveellinen välipala.
 3. Välipalan tarkoitus on lyhentää ateriaväliä esimerkiksi lounaan ja päivällisen välillä.
 4. Välipala antaa vireyttä ja energiaa koulu- ja työpäivään, helpottaa näläntunnetta ja pohjustaa ruokailijaa kokoamaan ruokalautaselleen pienempiä annoksia.

Missä vaiheessa päivää välipala kannattaa syödä? Välipala on hyvä nauttia aterioiden välillä. Ateriarytmit vaihtelevat: toinen haluaa syödä välipalansa kello 13, toinen vasta kello 17. Välipala kannattaa ajoittaa niin, ettei lounaan ja päivällisen välinen aika veny liian pitkäksi.

 1. Söisin mielelläni päivän mittaan pelkkiä välipaloja aterioiden sijaan.
 2. Onko siitä jotakin haittaa? Kun välipalat ovat terveellisiä ja monipuolisia, ei ole haittaa, vaikka niitä nauttii useammin.
 3. Usein välipala on kuitenkin huomattavasti pienempi kuin päivän pääateriat lounas ja päivällinen.
 4. Niinpä pelkkien välipalojen nauttiminen voi pienentää energian ja ravintoaineiden saantia ja laskea vireystasoja.
You might be interested:  Naudan Sisäpaisti Pata Resepti?

Jos kuitenkin haluaa nauttia vain välipaloja, on niiden syytä olla suurempia ja monipuolisia. Millainen on terveellinen välipala? Välipalaksi sopii esimerkiksi hedelmä, kuten banaani, omena tai appelsiini. Hyvä vaihtoehto on ruisleipä, jonka päälle voi laittaa lehtisalaattia, juustoa ja kurkkua tai marjat ja luonnonjogurtti.

Pähkinöistä saa mukaan otettavan evään. Ala-asteikäinen poikani harrastaa jalkapalloa. Mitä välipalaa olisi järkevää syödä ennen treenejä? Entä treenin jälkeen? Kasvava lapsi tarvitsee riittävästi energiaa, ja liikuntaharrastus lisää energian tarvetta entisestään. Noin tunti ennen treenejä olisi hyvä syödä hiilihydraatteja sisältävä kevyt välipala, kuten banaani tai jogurttia ja mysliä.

Liian suuri tai rasvainen välipala ei sovi ennen liikuntasuoritusta. Treenien jälkeen olisi hyvä syödä sopivassa suhteessa hiilihydraatteja, rasvaa ja proteiineja sisältävä ateria, mutta ennen sitä voi nauttia välipalaksi esimerkiksi leivän tai smoothien.

Nuoret pitävät smoothiesta, jonka voi valmistaa esimerkiksi luonnonjogurtista, banaanista, marjoista ja kauraleseistä. Jos on koko päivän menossa eikä kylmäsäilytysmahdollisuutta ole, mitä välipaloja voisi pakata laukkuun mukaan? Tuoreet ja kuivatut hedelmät sekä pähkinät kulkevat kätevästi vaikkapa käsilaukussa.

Pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien nauttimisessa tulee kuitenkin muistaa kohtuus, sillä ne sisältävät paljon energiaa. Minun pitäisi pudottaa painoa. Välipala-aikaan minulla on niin kova nälkä, ettei syömisestä meinaa tulla loppua. Voisin helposti syödä neljäkin leipää.

 • Mikä neuvoksi? Jos nälkä kasvaa liian suureksi, se kertoo todennäköisesti siitä, että edeltävät syömiset ovat jääneet turhan niukoiksi.
 • Suosittelen, että panostat monipuoliseen, runsaaseen ja ravitsevaan aamupalaan ja syöt lounaalla lautasmallin mukaisen aterian.
 • Un aterioiden väli ei veny liian pitkäksi, ruuan määrää on helpompi hillitä.

Panosta siis runsaaseen aamupalaan ja monipuoliseen lounaaseen. Välipalaksi riittää esimerkiksi ruisleipä ja kasvikset, banaani tai rasvaton jogurtti ja marjoja. Teksti: Jasmina Tervonen : 7 kysymystä välipalasta
Näytä koko vastaus

Onko murot hyvä välipala?

Tärkeä täysjyvävilja – Kiinnitä huomio viljojen laatuun ja valitse viljat täysjyväisinä. Täysjyvässä on viljojen terveydelle edulliset ainesosat. Täysjyväviljasta saat kuitujen lisäksi hyvän kattauksen antioksidanteja, vitamiineja ja mineraaleja, joista erityisesti rautaa, sinkkiä, mangaania, kuparia ja seleeniä.

 • Välipalaksi valitsemassasi leivissä olisi hyvä olla kuitua ainakin 8 g/100 g leipää.
 • Mikäli valitset ruisleipää, saat helposti kuitua 10 grammaa tai ylikin.
 • Myös näkkärit ovat runsaskuituisia ja ovat lisäksi helppoja ja kevyitä mukaan otettavia.
 • Jos nautit karjalanpiirakoita, valitse nekin kuitupitoisimpina ruispiirakoina.

Leivän voit korvata puurollakin. Puurohiutaleet ovat yleensä täysjyväviljaa. Nauttiessasi puurot maidon kera tai valmistamalla puuron maitoon turvaat myös proteiinin saantisi. Puurohiutaleita voit käyttää hyvin myös pirtelöihin. Valitse välipalana nautimasi murot tai myslit täysjyväisinä.
Näytä koko vastaus

Millä juomalla laihtuu?

5. Sitruunavesi – Sitruunaveden nauttiminen auttaa polttamaan rasvaa ja se on erityisen tehokasta tyhjään vatsaan nautittuna. Tästä syystä sitruunavettä kannattaakin nauttia aamulla heti herättyäsi, ennen aamiaista. Juoma kiihdyttää aineenvaihduntaa ja puhdistaa elimistöä: se antaa sinulle energiaa ja nesteyttää tehokkaasti.

 • Samalla se toimii diureettina ja auttaa vahvistamaan kehon puolustusjärjestelmää.
 • Tämän lisäksi juoman sisältämät antioksidantit tekevät ihosta kauniin ja kuulaan, kiitos sen sisältämien emäksisten yhdisteiden.
 • Juoma on suositeltavaa nauttia huoneenlämpöisenä, jolloin se vastaa kehon lämpötilaa ja auttaa sinua p olttamaan kaloreita tehokkaammin.

Lisäksi huoneenlämpöisten nesteiden nauttiminen auttaa ehkäisemään ummetusta, ja siihen liittyvää kipua ja turvotusta. Parhaiden tulosten saavuttamiseksi kannattaa suosia luomutuotettuja, tuoreita sitruunoita.
Näytä koko vastaus

Mitä laihduttajan voi syödä iltapalaksi?

Älä syö raskaasti ennen nukkumaanmenoa – Nukkumaan ei kannata mennä nälkäisenä, mutta juuri ennen nukkumaanmenoa kannattaa välttää liian raskaita aterioita. Myös sokeripitoiset tuotteet kannattaa jättää syömättä, sillä lepoon valmistautuvalle keholle suuret kalorimäärät ovat tarpeettomia, ja myös ruoansulatusjärjestelmä tarvitsee lepoa.
Näytä koko vastaus

Onko Skyr-rahka terveellistä?

KOLME KERTAA ENEMMÄN MAITOA = ENEMMÄN PROTEIINIA Ísey Skyr sisältää runsaasti proteiinia ja on luonnostaan rasvatonta ja kermaisen pehmeää – ja ihanteellinen välipala aktiiviselle, terveydestään ja hyvinvoinnistaan huolehtivalle herkuttelijalle.
Näytä koko vastaus

Onko rahka Lihottavaa?

Liika proteiini voi muuttua kehossa rasvaksi – Proteiinitrendi ja rahkavillitys onkin mennyt paikoitellen jo hieman överiksi ja monet syövät proteiinia yli tarpeidensa. Voiko liiallisesta rahkan syönnistä sitten olla haittaa – mitä tapahtuu jos syö kilon rahkaa päivässä? – Ruokavalio ainakin yksipuolistuu ja on aika tylsää.

Sinäänsä fysiologisesti ei ole varmasti mitään hätää, mutta ruokavaliokokonaisuuden pitäisi olla vaihtelevaa.Tiettyjen ihmisten kohdalla proteiinien saanti on jo niin reilua ja runsasta, että keho ei käytä sitä aktiivisesti hyödykseen. Silloin se proteiini saattaa varastoitua jopa rasvaksi. Palssa muistuttaa, että kohtuullinen proteiinin ja rahkan syönti on hyväksi niin laihduttajille, vanhuksille kuin urheilijoillekin.

Rasvatonkin rahka voi kuitenkin muuttua kehossa rasvaksi, jos sitä syö liikaa. – Reilusti yli tarpeen syönti voi varastoitua rasvaksi. Se on hyvän raaka-aineen hukkaamista, Palssa muistuttaa : Liialla rahkan syönnillä yllättävä vaikutus – ravitsemusterapeutti varoittaa
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Naudan Takuumurea Sisäpaisti Resepti?

Paljonko rahkaa päivässä?

Liika on liikaa – Ravitsemusterapeuttien mukaan rahkamäärissä ei kuitenkaan tule liioitella. Kumpikaan ei suosittelisi syömään sitä päivittäin purkkikaupalla, sillä seurauksena saattaa jopa olla paino-ongelmia. – Proteiini varastoituu yleisesti ottaen huonosti rasvaksi, mutta kyllähän siinä energiaa on, Palssa toteaa.

Myös Laatikaisen mielestä yksi annos rahkaa päivässä on tarpeeksi, varsinkin kun proteiininsaanti Suomessa on keskimäärin riittävää ilmankin. – Minun mielestäni 80-kiloiselle miehelle riittää 120 grammaa proteiinia päivässä, Laatikainen rajaa. Kohtuullisesta rahkasyönnistä ei kuitenkaan pitäisi olla mitään haittavaikutuksia.

– Kyllä rahkaa voi syödä joka päivä, Palssa lupaa. – Minulla ei ole mitään rahkansyöntiä vastaan. En kuitenkaan usko, että liiasta proteiininsaannista on mitään hyötyä, Laatikainen kuittaa.
Näytä koko vastaus

Mitä syödä aamu- ja iltapalaksi?

Moni aloittaa aamunsa kaurapuurolla, mutta puuro sopii mainiosti myös iltapalalle. Kaurapuuron sijaan keitä vaikkapa kattilaan samettista mannapuuroa tai maukasta kookosriisipuuroa. Myös erilaiset tuorepuurot ovat suosittuja, ja niihin saa helposti yhdistettyä rahkaa ja marjoja.
Näytä koko vastaus

Voiko puuroa syödä joka päivä?

Kauran syönti on edullinen terveysteko. Aamiaiseksi nautitut ja esimerkiksi puuroksi valmistetut kaurahiutaleet tarjoavat päivälle ravinteikkaan sysäyksen ja voivat vähentää reilusti loppupäivänä nautittuja kaloreita.
Näytä koko vastaus

Mikä puuro on terveellistä?

Ruoka Pikapuurohiutaleet ja riisipuuro kannattaa unohtaa arkiaamuina. Tilaajille Puuro sopii päivän moneen ruokahetkeen aamusta alkaen. Kuva: Sami Repo Eeva-Liisa Pere HS 17.3.2015 7:00 Puuro on terveellistä, mutta onko väliä, mitä puuroa syö? Helsingin yliopiston viljateknologian professori Hannu Salovaara pitää parhaina vaihtoehtoina kaura-, ruis-, ohra- ja neljän viljan puuroja, sillä niissä kaikissa on runsaasti kuitua.
Näytä koko vastaus

Voiko aikuiset syödä Pilttiä?

Lasten soseruuat maistuvat myös aikuisille ANU VÄLILÄ Lasten purkkiruuat maistuvat myös aikuisille. Etenkin hedelmä- ja marjasoseet uppoavat myös aikuisempaan makuun, käy ilmi Suomen Nestlén TNS Gallupilla keväällä teettämästä tutkimuksesta. Tutkimuksen mukaan lähes 40 prosenttia aikuisväestöstä käyttää tai on käyttänyt lastenruokia ainakin satunnaisesti.

 • Erityisen innokkaita lastenruokien syöjiä ovat alle 25-vuotiaat ja opiskelijat, mutta käyttäjiä on kaikissa ikä- ja ammattiryhmissä.
 • Nettikyselynä toteutettuun tutkimukseen vastasi 1 319 15-70-vuotiasta suomalaista.
 • Suomen ainoa lasten purkkiruokien valmistaja Nestlé pitää aikuiskohderyhmää vakavasti otettavana lastenruokien kuluttajakuntana.

– Olemme toki ennenkin tienneet, että Pilttiä ja Bonaa syövät myös aikuiset. Vaikka aikuisten lastenruokien käyttö ei ole yhtä runsasta kuin lasten, on heitä toisaalta paljon enemmän, sanoo lastenruuista vastaava Anna Karri Suomen Nestléltä.
Näytä koko vastaus

Onko Mango Piltti terveellistä?

Piltti mango – Annoskoko 125 g, 12,5 g sokeria, kuitua 1 g. Hinta 42 senttiä. “Tämä on voimistelijatyttöjen suosikki. Pelkkä pilttipurkki on aivan liian pieni välipala, etenkin urheilevalle lapselle. Se ei yksin riitä. Sen kanssa kannattaa syödä jokin vilja- ja maitotuote.
Näytä koko vastaus

Onko välipala tärkeä?

1. Tasapainottaa verensokeria – Terveellinen välipala auttaa pitämään veren sokeripitoisuuden tasaisena. Välipaloilla ehkäiset vetämättömyyttä ja ärtyneisyyttä, joka yllättää kesken päivän, jos veren sokeri laskee liikaa. Ravitsemussuositukset kehottavat syömään kolme pääateriaa ja 1–2 välipalaa.
Näytä koko vastaus

Onko murot hyvä välipala?

Tärkeä täysjyvävilja – Kiinnitä huomio viljojen laatuun ja valitse viljat täysjyväisinä. Täysjyvässä on viljojen terveydelle edulliset ainesosat. Täysjyväviljasta saat kuitujen lisäksi hyvän kattauksen antioksidanteja, vitamiineja ja mineraaleja, joista erityisesti rautaa, sinkkiä, mangaania, kuparia ja seleeniä.

Välipalaksi valitsemassasi leivissä olisi hyvä olla kuitua ainakin 8 g/100 g leipää. Mikäli valitset ruisleipää, saat helposti kuitua 10 grammaa tai ylikin. Myös näkkärit ovat runsaskuituisia ja ovat lisäksi helppoja ja kevyitä mukaan otettavia. Jos nautit karjalanpiirakoita, valitse nekin kuitupitoisimpina ruispiirakoina.

Leivän voit korvata puurollakin. Puurohiutaleet ovat yleensä täysjyväviljaa. Nauttiessasi puurot maidon kera tai valmistamalla puuron maitoon turvaat myös proteiinin saantisi. Puurohiutaleita voit käyttää hyvin myös pirtelöihin. Valitse välipalana nautimasi murot tai myslit täysjyväisinä.
Näytä koko vastaus

Onko leipä Hyvä välipala?

Välipala – Leipä on maukas, kätevä ja terveellinen välipala. Perheen pienimmätkin osaavat tehdä itselleen välipalaleivät, jotka kulkevat tarvittaessa helposti mukana arjen menoissa. Leipä tuo herkkutuokion ja puhtia päivään. Leipä on ensimmäinen ateria, jonka opimme tekemään.
Näytä koko vastaus

Onko Välipalakeksit terveellisiä?

Välipalakeksit – Välipalakeksit eivät oikein kulje mukana, ellei tykkää muruista. Mutta työpaikan kaapissa ne säilyvät hyvänä pitkään. Välipalakekseistä hyviä vaihtoehtoja ovat Paussit ja Elovena-keksit sekä muut keksit, joissa on rasvaa n.10-15 % ja kuitua vähintään n.4-5 %.
Näytä koko vastaus

Miten tehdä hyvä välipala?

Lusikoitavat nälänviejät: puuroa ja rahkaa pöytään. Perinteinen kaurapuuro on mainio välipala, sillä se on täyttävä ja valmistuu sukkelasti. Jos kaipaat vaihtelua, kokeile maustaa puuro esimerkiksi pähkinöillä tai marjoilla. Tuorepuuro on vieläkin kätevämpi valinta, jos kotiin palatessa on aina sudennälkä.
Näytä koko vastaus