Uunissa Haudutetut Muikut Resepti?

Uunissa Haudutetut Muikut Resepti

Voiko muikut paistaa uunissa?

Kääntele muikut ensin voissa ja pyörittele sitten yksitellen jauhoseoksessa. Asettele muikut pellille leivinpaperin päälle. Paista muikkuja 200 asteessa noin 12 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Mihin kaloihin Muikku kuuluu?

Tämä artikkeli käsittelee kalalajia. Sanan muista merkityksistä katso Muikku (täsmennyssivu),

Muikku
Muikku
Uhanalaisuusluokitus
Elinvoimainen
Suomessa: Elinvoimainen
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Alajakso: Selkärankaiset Vertebrata
Yläluokka: Luukalat Osteichthyes
Luokka: Viuhkaeväiset Actinopterygii
Alaluokka: Neopterygii
Lahko: Lohikalat Salmoniformes
Heimo: Lohet Salmonidae
Suku: Coregonus
Laji: albula
Kaksiosainen nimi
Coregonus albula ( Linnaeus, 1758)
Katso myös
Muikku Wikispeciesissä Muikku Commonsissa

Muikku ( Coregonus albula ) on siikojen sukuun ( Coregonus ) kuuluva 5–20 senttimetriä pitkä lohikala, joka elää parvina Euroopan pohjoisosan järvissä ja Itämeren vähäsuolaisissa reunaosissa. Muikku on Suomen sisävesien ammattikalastajien tärkein saaliskala. Muikkua pyydystetään troolilla, nuotalla, rysällä ja pienisilmäisellä muikkuverkolla,
Näytä koko vastaus

Pitääkö muikut huuhtoa?

Muikun perkaus – Kalaneuvokselta saat muikut kätevästi valmiiksi perattuna, mutta muikut voit perata itsekin. Muikun perkaus on helppoa ja se onnistuu jopa käsin. Kalalta irrotetaan pää taittamalla se niskasta alaspäin etusormen ja peukalon välissä ja vetämällä sitten sisälmykset ulos.

Ravintosisältö / Näringsvärde 100 g
energia / energi 463 kJ
111 kcal
rasva / fett 3,9 g
josta tyydyttyneitä / varav mättat 0,9 g
hiilihydraatit / kolhydrater 0 g
josta sokereita / varav sockerarter 0 g
proteiini / protein 18,7 g
suola / salt 0,01 g

Perattu muikku | Tuoreet kalat – Kalaneuvos
Näytä koko vastaus

Mitä muikuista voi tehdä?

Muikusta saa erityisesti hyvää arkiruokaa. Paistetut muikut maistuvat sellaisenaan tai perunamuusin kanssa, tai sujahtavat hauskasti pitaleivän täytteeksi. Leivo muikut rennosti ranskalaiseksi galeteksi, tai pizzan tapaisen flatbreadin päälle.
Näytä koko vastaus

Pitääkö muikut Suomustaa?

Muikku raaka-aineena – Muikkua ei tarvitse suomustaa. Usein muikut perataan puhkomalla eli sisälmykset poistetaan ilman vatsan avaamista. Muikut voi siivota myös keittiösaksilla: pää ja rintaevät leikataan yhdellä leikkuulla, toisella avataan vatsa. Seuraavaksi poistetaan suolet käsin tai pienellä veitsellä.

Lopuksi nopea huuhtaisu. Neulamuikkuja ei perata. Syyskalastuksen aikana muikuista saadaan myös mätiä. Arvostettu muikunmäti on pienirakeista ja sen värivaihtelee oranssinpunaisesta oranssinkeltaiseen. Muikkuja voidaan käyttää monin eri tavoin valmistettuna. Niitä on tarjolla niin kokonaisina, perattuina kuin fileinäkin.

Niitä löytyy myös valmiiksi savustettuina, hiillostettuina tai friteerattuinakin. Tunnetuimpia muikkuruokia ovat paistetut muikut ja muikkukukko. Lisäksi muikusta on tarjolla myös erilaisia säilykkeitä.
Näytä koko vastaus

Kauanko muikkuja pitää paistaa?

Valmistusohje – n.500g perattuja muikkuja (n.600g perkaamattomia) 1 dl ruisjauhoja 0,5 dl korppujauhoja 1 tl suolaa tai maun mukaan (valkopippuria) voita ja rypsiöljyä paistamiseen

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pyörittele muikut jauhoseoksessa. Tämä on helppo tehdä kulhossa.
  2. Kuumenna pannussa nokare voita ja tilkka öljyä.
  3. Paista muikut muutamassa erässä kullan ruskeiksi, pari minuuttia kummaltakin puolelta.
  4. Paistetut muikut ovat parhaimmillaan juuri paistettuina. Tarjoile siis heti esimerkiksi perunamuusin ja tartarkastikkeen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus
Näytä koko vastaus

Onko muikku terveellistä?

Tutkijat ylistävät yllättävää suomalaiskalaa superruokana: “Erinomaista ravintoa” Uunissa Haudutetut Muikut Resepti Shutterstock Julkaistu 29.04.2015 12:13 Tutkijat ovat havainneet, että muikkua voidaan sen rasvahappokoostumuksen vuoksi pitää superruokana. Suomalaiskalojen joukosta muikku kerää huomiota rasvahappokoostumuksensa vuoksi, ja tutkijat ovat nimenneet suomalaisvesistöistä tutun kalan superfoodiksi.

 • Muikku kerryttää hyvin ravinnosta peräisin olevia rasvahappoja, erityisesti DHA:ta, jonka osuus on muikussa 20–40 prosenttia kaikista rasvahapoista.
 • Tämä tekee siitä rasvahappokoostumukseltaan erinomaista ravintoa ihmisille.
 • Voidaan puhua oikeasta superfoodista, toteaa dosentti Paula Kankaala Itä-Suomen yliopistosta.

Muikun erinomaisuus omega3-rasvahapon lähteenä johtuu siitä, että se syö kasviplanktonia ja pystyy hyödyntämään planktonin sisältämät rasvahapot hyvin. Esimerkiksi petokaloissa ei ole yhtä paljon terveellisiä rasvahappoja. – Levät ja kasviplankton tuottavat terveelliset rasvahapot kaloihin.
Näytä koko vastaus

Miten valmistan muikut?

Valmistus. Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele muikut jauhoseoksessa ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä ruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoa lisäksi salaattia ja paahdettua ruisleipää.
Näytä koko vastaus

Onko muikkuja meressä?

Muikku on lohikala, joka elää järvissä. Maiva eli merimuikku on Pohjanlahden ja Suomenlahden murtovesissä elävä muikun muoto. Maivaksi kutsutaan erityisesti Perämeren muikkua.
Näytä koko vastaus

Paljonko suolaa Muikkuihin?

Kalan tuore- eli kevytsuolaamista kutsutaan graavaamiseksi. Yleisimmin graavataan lohta, kirjolohta ja siikaa, mutta myös turskaa, särkeä, säynävää ja silakkaa voi graavata. Graavattavan kalan on aina oltava ehdottoman tuoretta. Helpointa on hankkia graavattavaksi D-leikattu, eli täysin ruodoton, mutta nahallinen lohifilee. A- vai D-leikkuu? Lohifileen hinta ja käyttötarkoitus riippuu leikkaustavasta > Suolaa käytetään kalan koon ja oman maun mukaan, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää kalakilolle noin ½ dl karkeaa merisuolaa ja 1 rkl sokeria. Sokeri parantaa makua ja pitää kalan pehmeänä. Lisäksi voidaan käyttää erilaisia makuaineita, esikerkiksi yrttejä, erilaisia pippureita, mausteita ja alkoholijuomia (esim. konjakkia, giniä tai glögiä). > Suolaa ripotellaan enemmän fileen paksummalle kohdalle ja vähemmän esim. fileen pyrstöpäähän. Kalan annetaan graavautua koosta ja omasta makumieltymyksestä riippuen 5-24 tuntia. Mitä pidempi graavautumisaika, sen suolaisempi lopputulos. Valmis graavikala säilyy jääkaapissa muutaman päivän. Lue myös: Näin valmistat täydellisen graavilohen >
Näytä koko vastaus

Kauanko paistetut muikut säilyy?

Kalan säilyttäminen on tarkkaa hommaa, joten parasta nauttia herkut heti. Savustettu kala on huippu juhannusherkku.22.6.2014 19:00 Kesäruoan aatelia ovat savumuikut, graavi siika ja uusien perunoiden kanssa nautittu silli. Jos näitä herkkuja on tullut haalittua ruokapöytään yli tarpeen, tulee säilytyksen kanssa olla huolellinen.

Alan säilytyspaikan tulee olla hyisen kylmä, sillä suosituslämpötila on 0-3 astetta. – Ratkaisevaa kalatuotteiden säilyttämisessä on lämpötila, toteaa Pro Kala ry:n toiminnanjohtaja Katriina Partanen, – Usein kotijääkaapissa lämpötila on suositeltavaa kolmea astetta korkeampi, ja tämä saattaa heikentää säilyvyyttä.

Säilyvyysaika riippuu tuotteesta Kalan ja kalajalosteen säilyvyyteen vaikuttavat lämpötila, kaikki käsittelyvaiheet sekä tuotteen ikä. Kaupan palvelutiskiltä ostettujen tuotteiden säilyvyysaikaa kannattaa aina kysyä myyjältä, sillä he tietävät, milloin tuotteet on valmistettu.

Tuoreen kalan säilytyslämpötila on sama kuin sulavan jään, eli mahdollisimman lähellä nollaa astetta. Tuore kala kannattaakin valmistaa ruoaksi vuorokauden sisällä ostohetkestä. Savustettu tai paistettu kala sen sijaan säilyy pari kolme päivää. – Jos itse savustettu kala on jäähdytetty välittömästi savustuksen jälkeen ja säilytetty alle kolmessa asteessa, se säilyy kylmässä muutamia päiviä, Katriina Partanen kertoo.

Silli säilyy pitkään Silli on puolisäilyke, joka säilyy pidempään, mutta tulee avaamattomanakin pitää jääkaapissa. Avattu sillipurkki tulee käyttää viikossa. Viimeistään kahden viikon kohdalla se on auttamatta vanha. Terveydelle haitalliseksi se ei muutu, mutta härskiintyy varsinkin jos sillipalat eivät ole olleet kokonaan mausteliemensä peitossa.

 1. Sillin säilyvyyteen vaikuttaa myös se, että sitä otetaan aina puhtaalla haarukalla.
 2. Vakuumipakattu kala pitää Eviran suositusten mukaan syödä samana päivänä kun pakkaus on avattu.
 3. Partanen on loivemmalla linjalla: – Tyhjiöpakatuissa kuluttajapakkauksissa on merkittynä viimeinen käyttöpäivä, johon saakka tuote avaamattomana ja ohjeen mukaan säilytettynä säilyy.

Avattuna tuote säilyy muutaman päivän kylmässä. Sama pätee oikeastaan kaikkiin kalatuotteisiin. Listeria riskinä Vakuumipakatut kalat, jotka on tarkoitettu syötäväksi ilman kuumentamista, ovat herkkiä listeriabakteerille. Näitä kalatuotteita ovat esimerkiksi graavi- sekä kylmäsavukala.
Näytä koko vastaus

Voiko muikut paistaa Vehnäjauhossa?

Paistetut muikut ohje –

 1. Käytä valmiiksi perattuja muikkuja tai perkaa kokonaiset muikut puhkomalla tai puhdista ne leikkaamalla keittösaksilla.
 2. Mausta jauhot suolalla ja pyöräytä muikut jauhoissa.
 3. Ravista ylimääräiset jauhot pois. Kuumenna rasvat pannulla ja paista siinä muikkuja pari minuuttia molemmin puolin, muikkujen koosta riippuen.
 4. Hienonna muikkujen päälle tilliä ja purista sitruunasta mehu, tai valmista kermaviilikastike dipiksi.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Näytä koko vastaus

Paljonko muikkuja per henkilö?

Kalaa pääruualle – Kun kalasta tehdään pääruoka, joka on aterian ainut ruoka, on filekalan sopiva määrä annosta kohden on noin 150 g. Jos pääruokana tarjoillaan kokonaista kalaa, sitä on hyvä varata 250 g syöjää kohden. Riittävä määrä savukalaa pääruualla on 150-200 g.
Näytä koko vastaus

Mistä tuoretta muikkua?

Tuore kotimainen muikku ruuanlaittoon | Tuoreet kalat ja kalafileet | Hätälä Uunissa Haudutetut Muikut Resepti Tuoretta kotimaista muikkua. Hätälän tuore muikku tulee suomalaisilta ammattikalastajilta, jotka pyytävät sitä vastuullisesti pohjoisen puhtaista vesistä. Muikku on uusi musta: trendikkään ekologista lähiruokaa ja monipuolinen ruokakala. Paistetut muikut on klassikko, jota on helppo maustaa mieleisekseen.

 • Okeile myös vaikka chilillä ja limellä maustettuja paistettuja muikkuja nuudelien kera tai airfryer-muikkuja tortillan täytteenä! Katso parhaat muikkureseptit ! Hätälän muikkua on saatavilla hyvinvarustelluista ruokakaupoista kaikkialla Suomessa.
 • Löydät sen palvelutiskistä tai pakattuna kalahyllystä, tai kysy kauppiaaltasi.

MUIKKU (Coregonus albula) Suolapitoisuus johtuu yksinomaan tuotteessa luontaisesti esiintyvästä natriumista. Pyydetty nuotilla, trooleilla tai merroilla ja sulku­pyydyksillä Suomesta.

Energia 450 kJ / 108 kcal Rasva 3,4 g josta tyydyttynyttä 0,6 g Hiilihydraatit 0,0 g josta sokereita 0,0 g Proteiini 19,1 g Suola 0,1 g

: Tuore kotimainen muikku ruuanlaittoon | Tuoreet kalat ja kalafileet | Hätälä
Näytä koko vastaus

Mitä tarjota muikkujen kanssa?

Paistetut muikut ja kermaviilikastike by 6 syyskuun, 2014 5 toukokuun, 2022 1420 Laita jakoon Uunissa Haudutetut Muikut Resepti Rapsakaksi paistetut muikut ovat perinneruokaa parhaimmillaan. Muikkujen ja perunamuusin kanssa maistuu raikas kermaviilikastike.

600 g muikkuja 2 dl ruisjauhoja 2 tl suolaa ½ dl ruokaöljyä 2 rkl voita paistamiseen

1 prk kermaviiliä 1 rkl sitruunamehua 1 tl suolaa 1 koura tillisilppua

Sekoita kermaviiliainekset jääkaappiin maustumaan. Laiskemmat voivat ostaa muikkuja perattuina marketista, mutta yleensä tuoreimmat kalat myydään kokonaisina, jolloin ne joutuu perkaamaan eli “puhkomaan”. Muikun puhkominen (niin että pääkin lähtee) Leikkaa veitsellä tai kalasaksilla muikun niska poikki (ei siis kovin syvää viiltoa). Käännä päätä alaspäin ja vedä se irti, jolloin sisälmykset lähtevät kalasta mukana. Pidä muikkua tukevasti kämmenessä ja työnnä toisen käden peukalolla vatsa auki, jolloin kuuluu pieni poksahdus. Saat loputkin suolet näppärästi pihalle ja jää siisti kala, jonka voi huuhtaista vedessä ja jättää talouspaperin päälle kuivumaan.

Valurautapannu tai muurikka kuumenemaan. Pyörittele muikut ruisjauhoissa. Voita ja öljyä reippaasti pannulle ja nopea paisto kovassa lämmössä niin, että muikkujen pinta ruskistuu ja rapsakoituu. Tarjoa paistetut muikut heti kuumana pottumuusin ja kermaviilikastikkeen kanssa.

Onko sinulla resepti? Jaa se maailmalle! Erityisesti ravintoloiden ja bloggareiden kannattaa hyödyntää tämä mahdollisuus. Lue lisää. Last Updated on 5 toukokuun, 2022 by Laita jakoon : Paistetut muikut ja kermaviilikastike
Näytä koko vastaus

Voiko pienet muikun syödä kokonaisena?

Miksi pieni kala kannattaa syödä ruotoineen? Miten aikaa vievää onkaan perata ruotoja etenkin pienikokoisista kaloista. Entä jos käyttäisikin kalat ruotoineen? Pitkä haudutus esimerkiksi pataruoissa pehmentää etenkin pienten kalojen ruotoja niin, ettei niitä syödessä edes huomaa.

 • Ruotojen syöminen voi olla hyödyllistä ravitsemuksenkin kannalta.
 • Alan ruodot sisältävät monia ravintoaineita, kuten kalsiumia ja fosforia.
 • Ne ovat samoja kivennäisaineita, joita ihminenkin tarvitsee lujittaakseen luustoansa.
 • Ruodoissa on lisäksi proteiineihin kuuluvaa kollageenia, jota monet suosivat nykyään myös lisäravinteena.

Ihmiselimistössä kollageeni on yleinen proteiini, joka toimii ihon ja sidekudosten rakennusaineena. Kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä Marttaliitosta kertoo, että ruotoineen syötäväksi sopivat hyvin muun muassa pienet silakat, muikut, ahvenet ja särkikalat.
Näytä koko vastaus

Pitääkö kala huuhdella?

Kalan perkaus ja suolistus Perattaessa kalasta poistetaan sisälmykset, kidukset ja munuainen. Tämä tulee tehdä pian verestyksen jälkeen. Näin säilyvyyttä saadaan parannettua ja kalan valmistaminen ruoaksi tulee helpommaksi. Anna kuitenkin tainnutetun kalan verestyä noin puoli tuntia parhaimman verestystuloksen saavuttamiseksi.
Näytä koko vastaus

Miten erottaa muikku ja silakka?

Muikku muistuttaa ul- konäöltään pientä siikaa. Leuka aut- taa tunnistamisessa: muikun ala- leuka on pidempi kuin yläleuka, kun taas siialla yläleuka on alaleukaa pidempi. Silakasta muikun erottaa selässä oleva rasvaevä. Muikku on parvikala ja sen vuosit- taiset kannanvaihtelut saattavat olla suuria.
Näytä koko vastaus

Saako muikkuja talvella?

Talvesta syksyyn – Muikun syönnösalueet sekä pyyntisyvyys vaihtelevat eri vuoden aikoina. Muikkuja voi pyytää myös jään alta. Talviverkot lasketaan alkutalvesta pintaan aivan jään alle, kiristettynä päätypainoilla pitkään avantoväliin. Muikkuverkot koetaan talvella vähintään joka toinen päivä.

Irkkaissa vesissä muikut painuvat kevään lumettomilla jäillä syvänteisiin, noin 20 metrin syvyyteen, mistä niitä saa hyvin pohjaverkoilla. Keväällä, jäiden lähdettyä muikut ovat nälkäisiä ja syönnöstävät lämpenevästä pintavedestä jopa keskipäivällä. Parhaita paikkoja ovat syvännealueiden läheisyydessä olevat ensiksi lämpenevät suojaisat ja matalammat sekä lahtialueet, minne muikut kerääntyvät syönnökselle.

Järvissä missä on runsaasti särkikaloja ja pikkuahvenia, rajautuu pintapyynti vesien lämmettyä yli 10 asteen yleensä yön pimeimpään hetkeen. Kesällä kun vedet ovat lämmenneet ja pintaan on kerrostunut lämmintä vettä, verkoilla pyydettävät kookkaammat muikut oleskelevat syvännealueiden harppauskerroksessa.

 • Esän lämpötiloista ja vesistön koosta riippuen sisävesien harppauskerros on yleensä 5-15 metrin syvyydessä.
 • Loppukesästä harppauskerros siirtyy syvempään.
 • Elokuun lopulla muikkuverkot pitää laskea noin 10 metriä syvempään kuin juhannuksen aikaan.
 • Irkasvetisissä järvissä muikut oleskelevat päivällä useita metrejä syvemmässä kuin yöllä.

Lämpiminä kesinä elokuussa muikkuja saa hyvin myös päivällä pohjasta, 15-20 m syvyydestä. Pohjapyynnissä sokkeliverkko on erinomainen välttämään kiiski- ja muuta pohjan pikkukalasaalista. Kesällä muikkuverkot lasketaan kannatukselle, verkkojadan päistä tukevasti ankkuroiden ja vähintään 10 litran päätykellukkein.

Välille laitetaan riittävästi kannatuskohoja, vähintään litra/verkko ja puolen verkon välein. Kannatuskohoissa käytetään solmutonta narua ja sopiva syvyys säädetään kiertämällä narua kohon ympärille. Tällöin vältytään narun sotkeutumiselta ja pintaveden salakka- tai ahvensaaliilta. Voimakas tuuli sekoittaa lämmintä pintavettä syvemmälle ja muuttaa muikun oleskelusyvyyttä syvemmäksi.

Kesän lämpimän veden aikaan muikkuverkot on koettavat vähintään puolen vuorokauden välein, etteivät muikut kuole ja pehmene verkkoon. Jos verkoista tulee sivusaaliina pieniä kuhia tai ahvenia, verkot pitää laskea muutamaa metriä syvemmälle kylmempään veteen.

 1. Muikun kutusyvyys ja -aika vaihtelevat eri järvissä.
 2. Muikut kutevat parvissa loivien selkä- ja rantamatalien rinteissä yleensä lokakuun puolivälin jälkeen, veden jäähdyttyä noin viiteen asteeseen.
 3. Poikkeuksena Pohjois-Karjalassa tavataan muutamista järvistä myös talvikutuista muikkukantaa, joka kutee vasta jääpeitteen alle.

Mätimuikut jäävät lihavampina hieman harvempiin verkkoihin kuin koiraat. Rehevissä järvissä pohjaverkoilla tapahtuvaa kutupyyntiä haittaavat runsaat kiiski-, särki- tai ahvenkannat. Näillä vesillä toimivat hyvin sokkeliverkot, joissa alaosa on harvempaa verkkoa tai verkot on kohotettava kannatukselle hieman pohjan yläpuolelle. Uunissa Haudutetut Muikut Resepti Uunissa Haudutetut Muikut Resepti
Näytä koko vastaus

Miten paistetut muikut syödään?

Eettinen, rapeaksi voissa paistettu muikku on yhtä aikaa hienostunut ravintola klassikko ja Suomen toreilla myytävä kotimainen street food -herkku. Uunissa Haudutetut Muikut Resepti Päättömiä muikkuja ei tarvitse erikseen perata. Etelä-Ranskassa söin usein friteerattuja mereneläviä ja kotiin palatessani mietin, hmm, paistetut muikut: Suomi versio Ranskassa nauttimastani herkusta! Muikkuja ei tarvitse friteerata, eli oikeasti keittää rasvassa, jotta niistä saa ihania ja rapsakoita, leivitys ja kevyt öljyssä paistaminen riittää.

 • Monissa resepteissä suositellaan ruisjauhoja, mutta käytimme leivitykseen tavallisia vehnäjauhoja, koska niitä oli kaapissa (teemme usein lettuja ja siksi kaapissa on aina jauhoja).
 • Voit varmaan käyttää mitä vaan jauhoja, paitsi et mitään humpuukikookosjauhoja.
 • Neljä hyvää syytä kokeilla tätä ohjetta: muikut ovat todella edullisia, kala on terveellistä ja muikku on ympäristöystävällinen kala, joka saa WWF:n Kalaoppaalt a vihreän “suosi”-merkin.

Lisäksi paistettu muikku on niin hyvää, ehdoton kesälemppari! Suosikki ravintolamuikut tarjoilee Elite, mutta itse tehty versio oli hämmästyttävän helppo ja veti helposti vertoja Eliten annokselle. Muikut muuten syödään ruotoineen ja monelle ei-muikun-ystävälle juuri ruotojen syöminen tuntuu ahdistavalta.

Mutta, fear not! Ei niitä maista edes. Muikun ruodot ovat ihan olemattomat, jo pelkästään rapeaksi paistettu kuori on ruotoja rapeampi. Jos olet koskaan syönyt silakkapihvejä, niissä on mielestäni ruotojen suutuntuma selkeämmin havaittavissa, kuin muikuissa. Koska Ranskassa lempi fritto -annoksessani oli mukana friteerattua porkkanaa, joka toi rapean suolaiseen annokseen hitusen makeutta (täydellinen combo!), päätin tehdä perunamuusin sijasta juuresmuusia.

Höyrytimme porkkanoita ja lanttua bambuhöyryttimessä keittämisen sijaan, sillä höyrytetty juures säilyttää joskus mielestäni makunsa paremmin kuin keitetty. Suosittelen bambukorin hankkimista kotiin! Se on kaunis ja höyryttäminen on hauskaa ja mahdollistaa uuden tavan valmistaa kasviksia.

 • Me ollaan tehty myös höyrytettyjä nyyttejä ja dumplings.) Ostin omani muistaakseni Hakaniemen itämaisesta ruokakaupasta.
 • OHJE Muikut voi ostaa valmiiksi perattuina ja ilman päitä, tai kokonaisina, jolloin ne täytyy itse perata.
 • Se on helppoa: leikkaa pää irti ja irrota kalasta sisälmykset käsin.
 • Huuhtaise juoksevan veden alla.500g muikkuja 1 dl jauhoja 1 tl suolaa ripaus valkopippuria Sekoita jauhot ja mausteet.

Kääntele kaikki kalat jauhoissa ja aseta lautaselle odottamaan. Paista sitten kalat voissa. MUUSI n.5 isoa porkkanaa puolikas lanttu puolikas desilitra kauramaitoa voita Pese juurekset huolellisesti ja kuori lanttu. Leikkaa vihannekset lohkoiksi. Aseta bambukoreihin vierekkäin, mutta ei päällekkäin, jotta kaikki vihannekset altistuvat kunnolla höyrylle. Uunissa Haudutetut Muikut Resepti Kaikki parhaat ruuat on yhtäaikaa kirpeitä, suolaisia, rapeita ja pehmeitä. Uunissa Haudutetut Muikut Resepti
Näytä koko vastaus

Voiko tuoreita muikkuja pakastaa?

Pakastamalla pelivaraa – Tuore kala on myös hyvä säilyttää pakastamalla. Kalaa pakastaessa kannattaa muistaa pakata kalat mahdollisimman litteisiin ja sopivan pieniin pakkauksiin, jotta jäätyminen (ja myöhemmin sulattaminen) onnistuvat nopeasti. Tyhjiöpakkaaminen auttaa säästämään tilaa sekä pidentämään kalan säilytysaikaa.

 1. Alle -18 asteen lämpötilassa kala säilyy rasvaisuudesta riippuen hyvänä kahdesta kolmeen kuukautta.
 2. Sulattaminen kannattaa suorittaa rauhassa ja matalassa (alle 3 asteen) lämpötilassa.
 3. Tällöin kalan lämpötila ei muutu liian nopeasti, sidekudokset vaurioidu eikä vedensidontakyky heikkene merkittävästi.

Älä kuitenkaan koskaan pakasta kerran sulatettua tuotetta uudelleen. Uudelleen sulattaminen ja pakastaminen sisältää huomattavan terveysriskin.
Näytä koko vastaus

Miten muikut paistetaan?

Valmistus. Mausta ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele muikut jauhoseoksessa ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa miedolla lämmöllä ruskeiksi molemmilta puolilta. Tarjoa lisäksi salaattia ja paahdettua ruisleipää.
Näytä koko vastaus

Missä Jauhoissa muikut paistetaan?

Missä jauhoissa muikut kannattaa paistaa? Miten muikut leivitetään? – – Ruisjauho on ehdottomasti paras jauho muikkujen leivittämiseen makunsa puolesta. Pyöriän itse muikut aina pelkästään ruisjauhoissa enkä laita mausteeksi muuta kuin suolaa. – Muikkujen leivittäminen onnistuu helposti tiiviskantisessa, tilavassa säilytysrasiassa.
Näytä koko vastaus

Voiko muikut paistaa Vehnäjauhossa?

Paistetut muikut ohje –

 1. Käytä valmiiksi perattuja muikkuja tai perkaa kokonaiset muikut puhkomalla tai puhdista ne leikkaamalla keittösaksilla.
 2. Mausta jauhot suolalla ja pyöräytä muikut jauhoissa.
 3. Ravista ylimääräiset jauhot pois. Kuumenna rasvat pannulla ja paista siinä muikkuja pari minuuttia molemmin puolin, muikkujen koosta riippuen.
 4. Hienonna muikkujen päälle tilliä ja purista sitruunasta mehu, tai valmista kermaviilikastike dipiksi.

Takaisin resepteihin Tulosta sivu
Näytä koko vastaus

Voiko pienet muikun syödä kokonaisena?

Miksi pieni kala kannattaa syödä ruotoineen? Miten aikaa vievää onkaan perata ruotoja etenkin pienikokoisista kaloista. Entä jos käyttäisikin kalat ruotoineen? Pitkä haudutus esimerkiksi pataruoissa pehmentää etenkin pienten kalojen ruotoja niin, ettei niitä syödessä edes huomaa.

Ruotojen syöminen voi olla hyödyllistä ravitsemuksenkin kannalta. Kalan ruodot sisältävät monia ravintoaineita, kuten kalsiumia ja fosforia. Ne ovat samoja kivennäisaineita, joita ihminenkin tarvitsee lujittaakseen luustoansa. Ruodoissa on lisäksi proteiineihin kuuluvaa kollageenia, jota monet suosivat nykyään myös lisäravinteena.

Ihmiselimistössä kollageeni on yleinen proteiini, joka toimii ihon ja sidekudosten rakennusaineena. Kehittämispäällikkö Kaisa Härmälä Marttaliitosta kertoo, että ruotoineen syötäväksi sopivat hyvin muun muassa pienet silakat, muikut, ahvenet ja särkikalat.
Näytä koko vastaus