Uunissa Paistettu Lohi Resepti?

Uunissa Paistettu Lohi Resepti

Mitä tehdä paistetusta lohesta?

Kun paistettua lohta jää ruoalta yli, kokoa iltateelle mehevät voileivät tai tee lohen rippeistä huomenna koko perheen uusi suosikkiruoka. Kypsän lohen voi leipoa piiraaseen, lisätä munakkaaseen, kääriä suolaiseen pannariin tai paistaa kermaiseksi kiusaukseksi.
Näytä koko vastaus

Missä asteessa lohi paistetaan uunissa?

Sopiva lämpötila lohen uunissa kypsentämiseen on 180-200 astetta. Kypsennysaika riippuu aina kalan koosta, mutta noin 20 minuutin paistoaika uunissa on yleensä riittävä.
Näytä koko vastaus

Voiko lohen paistaa Uunipellillä?

Näin saat mehevää uunilohta – Jos paistat kokonaisen lohifileen uunissa, laita se kypsymään 180-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi. Varmin tapa on käyttää paistomittaria: kun kalan sisälämpötila on 56 astetta, lohi on valmista. Mieluummin hieman liian raakaa lohta kuin liian kypsää! Jos haluat lopputuloksesta entistä mehevämmän ja sinulla on aikaa odottaa, paista lohifilettä 100-asteisessa uunissa tunnin.
Näytä koko vastaus

Mikä sopii Uunilohen kanssa?

Lohi – Reseptit – Arla Keittiö Täynnä omega-3 rasvahappoja oleva lohi on ottanut paikkansa yhtenä arkiruokasuosikeista Suomen ruokapöydissä. Se on sekä ravitsevaa, maukasta että helppo valmistaa. Reseptejä on helppo muunnella ilman rajoituksen tunnetta, ja niitä löytyykin runsain mitoin niin arkeen kuin juhlaan! Valmistusmenetelmät ja reseptit ovat moninaisia, ja lohi maistuu aivan yhtä hyvältä oli se sitten paistettu, marinoitu, keitossa tai piirakassa.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää onko Uunilohi on kypsää?

Ruokavinkit Reseptejä työkseen kehittelevä Anna ammentaa ideansa ajankohtaisista ruokailmiöistä.8. marraskuuta 2019 Uunilohi on vuodesta toiseen suomalaisten rakastetuin ja haetuin arkiruokaresepti. Näillä vinkeillä valmistat juuri sellaisen uunilohen, joka on sinulle mieluisin! Uunilohi on suomalaisten suosikkiresepti.

Ei ole kuitenkaan olemassa vain yhtä oikeaa tapaa valmistaa uunilohta, vaan koulukuntia on monia: toiset haluavat uunilohen olevan juuri ja juuri kypsä, vielä hiukan punertavan mehevä, toisilla on mielessään rapsakaksi paistettu lohi ja kolmannella jotain siltä väliltä. Osa haluaa kastikkeen valmistuvan uunilohen rinnalla uunissa, toiset haluavat uunilohen sellaisenaan yksinkertaisesti maustettuna ja kolmannet hyödyntävät uunin lämpöä valmistamalla koko aterian samassa vuoassa.

Olipa tyylisi mikä tahansa, näillä vinkeillä onnistut! Kun lapsiperheessä tarjoillaan kalaa, vähäruotoinen lohi löytää usein tiensä uuniin. Perinteinen uunilohi pitää pintansa, mutta kannattaa kokeilla myös bataattista versiota tai tarjoilla lohi kananmunakastikkeen kera!

Mehevän lohen ystävä kypsentää miedolla lämmöllä lempeästi. Paista uunilohi 150 asteessa kalan koosta riippuen 30–40 minuuttia. Matalassa lämmössä kala muhii kypsäksi lempeästi. Sisälämpötilaltaan 42–45-asteinen lohi punertava ja hyytelömäisen suussasulava. Rapean pinnan ystävä paistaa kuumassa nopeasti. Jos mielit kauniisti ruskistunutta ja hiukan napakampaa uunilohta, paista kala uunin yläosassa 225–250 asteessa kalan koosta riippuen 15–25 min. Kalan rasva irtoaa kuumassa uunissa ja mahdollistaa rapean pinnan muodostumisen. Tarpeeksi lyhyt paistoaika jättää kalan sisustan kuitenkin meheväksi. Varmasti kypsän uunilohen ystävä kulkee keskitietä. Paista uunilohi 175–200 asteessa kalan koosta riippuen n.20–45 minuuttia, jos toivot mehevää, mutta varmasti kypsää uunilohta. Sisälämpötilaltaan 50-asteinen lohi on varmasti kypsä ja 60-asteinen jo rakenteeltaan kuivakampi. Muista poistaa isot ruodot! Uunilohen syöminen on nautinnollisempaa, kun ruodot on poistettu fileestä jo ennen paistamista. Lohen isot kylkiruodot kulkevat siistissä rivissä fileen yläosassa päästä noin puoleen väliin filettä. Tunnustele ruotojen päät sormella ja nappaa ruotopihdeillä yksitellen irti vetämällä pään suuntaan. Pyrstöosassa ei ole ruotoja. Mausta ja anna maustua. Mausta uunilohi suolalla ja muilla haluamillasi mausteilla (esim. musta- tai valkopippurilla, tillillä ja sitruunamehulla). Anna mausteiden imeytyä kalaan huoneenlämmössä n.15 minuuttia ennen paistamista. Samalla kala esilämpenee hiukan, paistoaika lyhenee, eikä kala saa “shokkia” uuniin joutuessaan ja paistuu tasaisemmin. Huomioi muut raaka-aineet paistolämpötilassa ja -ajassa. Uunilohen päälle tai viereen voi hyvin laittaa kasviksia, yrttejä, kermaa, smetanaa ja uunivuoan kanssa samassa vuoassa paistuu myös perunat. Huomioi kuitenkin, että muut raaka-aineet voivat hidastaa kypsymistä, etenkin jos vuoassa on paljon jääkaappikylmiä raaka-aineita. Yhden vuoan aterioissa kannattaa noudattaa keskitietä ja paistaa maltillisella lämpötilalla kohtuullisen pitkään. Erityisen pitkää kypsennysaikaa vaativia juureksia (esim. raaka punajuuri), ei kannata kypsentää lohen kanssa samassa vuoassa, jos mielii mehevää uunilohta. Nahkapuoli ylöspäin vai alaspäin? Useimmat kypsentävät lohen nahkapuoli alaspäin, jolloin kalan pinta paistuu kauniisti ja rasvaisempi kylkiosa säilyy mehevänä. Tarjolle saa kauniin leikkuupinnan vain nostamalla vuoan uunista pöytään. Nahkalla on kuitenkin paha tapa tarttua vuokaan kiinni, joten vuoan voitelu tai leivinpaperi on paikallaan. Voit myös paistaa lohen nahkapuoli ylöspäin, jos haluat irrottaa nahkan kokonaan käyttämättä fileointiveistä. Vartin paistamisen jälkeen nahkan voi yksinkertaisesti vetää varoen irti ja jatkaa paistamista. Tällä menetelmällä lohi kypsyy tasaisesti, mutta sen mehevyys hiukan kärsii.

You might be interested:  Keto Kickstart - Keto Reseptejä?

Uunilohen valmistaminen on helppoa ja lopputulos varmasti herkullinen. Uunilohi on myös siitä erinomainen ruokalaji, että sitä voi valmistaa niin monella eri tapaa – esimerkiksi smetanan kanssa, kermalla tai ilman, nyytissä sekä tietenkin erilaisten, maun mukaisten kasvisten kera. Maustetut kermat ovat arkikokin ystäviä. katso erilaiset uunilohet
Näytä koko vastaus

Mikä kastike lohen kanssa?

kalan oikea makupari – Miten valita oikea kastike kalalle? Rasvaiselle kalalle, kuten lohelle kannattaa valita raikas kastike, joka sitruunalla ja tilillä maustettuna tasapainottaa ja tuo lisää makua annokseen. Tähän tarkoitukseen sopii mainiosti kermaviilikastike.

Graavikaloille ja kylmäsavustetulle kalalle sopii hyvin myös kylmät kastikkeet, kuten sinappikastike. Vaalean kalan makupariksi parhaiten taipuu voi-yrttikastike, joka on paistetun kuhan kanssa lyömätön makupari. Kokeile rohkeasti ja mausta oman maun mukaan. Kesällä voit hyödyntää tuoreita yrttejä ja saada näin kokonaan uutta ulottuvuutta tuttuun reseptiin.

Tuoreilla yrteillä saat kastikkeen maustettua aina käytettävään kalaan sopivaksi. Yrttejä voit käyttää ruuanlaitossa monipuolisesti, Kannattaa tutustua erilaisiin yrtteihin ja kokeilla rohkeasti!
Näytä koko vastaus

Pitääkö Lohifile huuhdella?

Kalaa tai fileitä ei tule seisottaa vedessä, eikä niitä tule huuhdella turhaan. Kaloja säilytetään jääkapin kylmimmässä paikassa, joka on yleensä alin hylly.
Näytä koko vastaus

Mikä kerma Uuniloheen?

Sekoita ruokakerma, mustapippuri ja puolet ruohosipulista keskenään. Kaada vuokaan kalan päälle. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää että kala on valmis?

Kalaruokaa ulkona – Voiko kalaa grillata? Kala sopii erittäin hyvin grillattavaksi. Etenkin rasvaisemmat kalat kuten lohi ja kirjolohi esimerkiksi fileenä tai vartaissa ovat helppoja grillattavia. Katso ohjeet kalan grilaamisen Lohen grillaus -sivultamme.

 1. Vaaleat kalat kannattaa grillata kokonaisena ja suolata kypsänä.
 2. Ohjeet vaalean kalan grillaamisen löydät täältä.
 3. Mistä tietää, että grillattu kala on kypsä? Jos kalassa on selkäevä paikallaan, kypsyyden voi testata siitä: kypsästä kalasta selkäevä irtoaa vetämällä.
 4. Ypsyyden voi aina tarkistaa paistomittarilla: esimerkiksi vaalean, kokonaisena grillatun kypsän kalan sisälömpötila on 65 astetta.
You might be interested:  Chili Con Carne Resepti Jamie?

Miten lohi loimutetaan? Loimulohta saa valmiinakin, mutta lohta voi loimuttaa myös itse vaikkapa mökillä. Ohjeen lohen loimutukseen perinteiseen tapaan avonuotiolla löydät Lohen loimutus -sivultamme. Miten kalaa savustetaan? Kalan savustuksessa paras työkalu on sähköllä toimiva savustuspönttö.
Näytä koko vastaus

Pitääkö Uunilohesta ottaa nahka pois?

Kalasta nahka pois ilman veistä – näin teet sen Useita ruokalajeja varten kalan nahka pitää ensin irrottaa, jos esimerkiksi haluaa kuutioida lohen keittoa tai kiusausta varten. Terävällä fileointiveitsellä homma hoituu taitavissa käsissä parhaimmillaan todella näppärästi.

 • Mutta taitavinkaan kalan käsittelijä ei saa nahkaa yhtä siististi irti kuin tätä niksiä käyttämällä.
 • Jos olet esimerkiksi valmistamassa uunilohta, on nahka tällä niksillä etukäteen poistettuna huomattavasti siistimpi ja mukavampi sujauttaa bio-astiaan.
 • Paistamisen jäljiltä nahka on rasvainen ja ruoantähteiden peitossa.

Katso videota, miten nahka lähtee kalasta siististi ilman veistä. : Kalasta nahka pois ilman veistä – näin teet sen
Näytä koko vastaus

Voiko paistetun lohen nahan syödä?

Paistettu kala on herkkua. Etenkin jos nahka on rapea ja sisus mehevä.
Näytä koko vastaus

Mitä suolaa Uuniloheen?

Kalan suolaaminen pintasuolauksella – Toinen tapa suolata kalafilee on pintasuolaus. Tämän voi tehdä myös kahdella tavalla. Suolan voi jättää imeytymään fileeseen tai lyhyen ajan jälkeen suolan voi pestä pois.

 1. Ripottele fileen nahattomalle puolelle hienoa merisuolaa. Anna suolan imeytyä kalaan rauhassa. Paista kala pannulla tai uunissa sen jälkeen. Suolan määrä tässä tapauksessa vaihtelee todella paljon, riippuen siitä tuleeko kalaan muita mausteita. Tässä tapauksessa suolan määrä kannattaa pitää suhteellisen pienenä. Yhden 800 g:n kirjolohifileen suolaukseen menee 1–2 tl hienoa merisuolaa.
 2. Jos teet pintasuolauksen toisella tapaa, eli pesemällä suolan pois, käytä enemmän suolaa. Voit ripotella kalan päälle suolaa sen verran, että kala peittyy suolan alle. Noin 2 rkl hienoa merisuolaa riittää 800 g:n kokoisen kirjolohifileen pintaan. Anna kalan maustua 10–15 minuuttia suolan alla. Huuhtele suola pois ja kuivaa kala. Paista kala valitsemallasi tavalla.
 • Valmistusaika alle 30 min Annosmäärä 0 annosta
 • Valmistusaika yli 60 min Annosmäärä 20 annosta
 • Valmistusaika yli 60 min Annosmäärä 8 annosta

keskustellaan hyvästä ruoasta ja leivonnasta sekä jaetaan innostavia ideoita keittiöön. Löydät ryhmän Facebookista nimellä Kotilieden ruokaryhmä. Ryhmässä jaamme parhaita ideoita niin ruoanlaittoon kuin leivontaankin, lautaselle ja lasiin. Liittyessäsi ryhmään näet ensimmäisten joukossa toimituksemme tekemät ajankohtaiset ruokauutiset, saat sesongin parhaat reseptit sekä nerokkaimmat keittiövinkit arkeen ja juhlaan.

: Kalan suolaus tuntuu vaikealta, ihan turhaan – huippukokki Hans Välimäki neuvoo täydellisen metodin kalan suolaamiseen
Näytä koko vastaus

Mikä kastike Savukalalle?

1 osa smetanaa 1 osa majoneesia 1 hienonnettu sipuli valkosipulia maun mukaan hienonnettua tilliä suolaa, mustapippuria valkoviinietikkaa (tuoretta kurkkua) 1. Sekoita smetana (tai muu hapankerma), majoneesi ja silputut sipulit.2.1 osa smetanaa 1 osa majoneesia 1 hienonnettu sipuli valkosipulia maun mukaan hienonnettua tilliä suolaa, mustapippuria valkoviinietikkaa (tuoretta kurkkua) 1.
Näytä koko vastaus

Kauanko Lohilaatikko uunissa?

Ohje –

Kaada peruna-sipulisekoitus laakeahkoon uunivuokaan. Ripota joukkoon puolet pippurista ja suolasta, sekoita hyvin. Esikypsennä 175 asteessa 20 min. Huuhdo filee ja poista siitä ruodot ja nahka. Suikaloi. Mausta kala lopulla pippurilla ja suolalla. Lisää kalasuikaleet esikypsyneiden perunoiden joukkoon. Yhdistä kerma ja crème fraîche. Huuhtele kermapurkki 1 – 2 rkl vettä ja lisää joukkoon. Kaada seos vuokaan. Sekoita. Paista 175 asteessa n.35 min tai kunnes kypsä. Ripota pinnalle tilliä ennen tarjoilua.

You might be interested:  Pulled Pork Jamie Oliver Resepti?

Näytä koko vastaus

Voiko lohen jättää raa aksi?

Paistoajan kanssa saa olla tarkkana – Pro Kala ry:n mukaan kala jatkaa kypsymistä niin kauan, kun se on kuumaa. Siksi kala kannattaa mieluummin jättää hieman raa’aksi kuin kypsentää loppuun asti. Näin Ruohonkin mukaan kala tulisi aina valmistaa. Paistoaika riippuu keittiömestarin mukaan toki paljon myös kalalajista ja sen koosta.

Pannulla toinen puoli kannattaa paistaa ruskeaksi, ja jos kala on hyvin ohut, kannattaa toinen puoli paistaa vain nopeasti, hän kertoo. – Kun kala alkaa hajoamaan pannulla, niin paistaminen meni jo yli. Jotta kala pysyy mehukkaana, on yksi mahdollisuus jättää kalaan myös nahka, se vähän suojelee sitä, Ruoho vinkkaa.

– Myös kokonaisina paistetut kalat, kuten muikut ja silakat, pysyvät oikeastaan aina aika kivan mehukkaina, varsinkin kun ne ovat niin rasvaisia kaloja. Paistaessa kala valmistuu Ruohon mukaan yllättävänkin nopeasti. – Kaikki ohjeet, jotka löytyvät netistä, joissa pidetään kirjolohta uunissa 45 minuuttia, niissä on jo puoli tuntia liikaa.
Näytä koko vastaus

Miksi salaattia ei saa leikata?

Salaatissa on solurakenne, joka pitää sen koossa ja rapeana, Silanen kertoo. Jos salaattia leikkaa veitsellä, tämä rakenne helposti rikkoutuu ja salaatista voi tulla nuhjuista.
Näytä koko vastaus

Pitääkö salaattia harventaa?

Mietoja ja maukkaita – Lehtisalaatit (Lactuca sativa var. crispa) viihtyvät sekä aurinkoisessa että puolivarjoisessa kasvupaikassa. Parvekeviljelyn voi aloittaa jo huhtikuussa, jos taimet peitetään yöpakkasten ajaksi harsolla tai ruukut siirretään yöksi sisälle.

 • Jos kasvimaalta halutaan satoa heti alkukesästä ja kotoa läytyy viileä huone, taimikasvatus aloitetaan 3–4 viikkoa ennen suunniteltua istutusaikaa.
 • Asvimaalle siemenet kylvetään heti, kun maa on muokkauskunnossa (toukokuu -kesäkuun alku).
 • Ylvö uusitaan keskikesälle saakka parin viikon välein.
 • Sopiva riviväli on 20–30 cm.

Satoa korjataan aluksi harventamalla, niin että taimille jää kasvutilaa parikymmentä senttiä. Sen jälkeen uloimpia lehtiä poimitaan yksitellen tai koko lehtiruusuke kerralla. Vuonankaali ( Valerianella locusta ) on mieto pähkinänmakuinen loppukesän salaattikasvi, jota tavataan meillä luonnonvaraisena Ahvenanmaalla.
Näytä koko vastaus

Paljonko Uunilohta per henkilö?

Kalaa pääruualle – Kun kalasta tehdään pääruoka, joka on aterian ainut ruoka, on filekalan sopiva määrä annosta kohden on noin 150 g. Jos pääruokana tarjoillaan kokonaista kalaa, sitä on hyvä varata 250 g syöjää kohden. Riittävä määrä savukalaa pääruualla on 150-200 g.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa tehdä lohesta?

Kirjolohi – Kalareseptit – Hätälä Uunissa Paistettu Lohi Resepti Kirjolohi ja lohi ovat ruokakaloina samanlaisia. Kirjolohesta voikin valmistaa kalaruokaa lohiresepteillä, ja päinvastoin. Kokkaa kirjolohesta vaikka helppoa uunilohta tai lohipastaa arkeen, leivo herkullinen lohipiirakka tai tee kirjolohesta kunnon kalakeitto.
Näytä koko vastaus

Mitä lohesta voi tehdä?

Lohireseptit ja monipuoliset ruokaohjeet lohesta löydät Kalaneuvoksen reseptipankista! Perinteiset lohireseptit, kuten uunilohi, lohikeitto, lohilaatikko, lohipasta ja kokonainen lohi uunissa ovat tuttuja ja helppoja kalaruokia valmistaa. Helppo valmistustapa on myös uunikalan reseptillä – tällä reseptillä kannattaa aloittaa, jos lohireseptien valmistaminen ei ole aiemmin tuttua puuhaa! Lohimedaljongit valmistuvat grillissä ja loimulohi on monen suosikki lohiruoka nuotiolla kypsennettynä. Uunissa Paistettu Lohi Resepti Graavilohi on monen suosikki lohiresepti
Näytä koko vastaus

Miten saa lohesta nahan irti?

Leikkaa filee soiroiksi. Paina piikki pyrstöpuolelta fileen läpi leikkuulautaan. Vie veitsi kalan lihan ja nahan väliin, liu’uta varovasti, ja nahka irtoaa.
Näytä koko vastaus