Vadelma Suklaa Jäätelö Resepti?

Vadelma Suklaa Jäätelö Resepti

Miten tehdä jäätelöä ilman jäätelökonetta?

Jäätelön tekeminen ei vaadi jäätelökonetta tai kasapäin aineksia. Oikeastaan aineksia tarvitaan vain kaksi: tämän superhelpon jäätelön pohja syntyy kondensoidusta maidosta ja vispi- tai kuohukermasta. Kondensoitu maito ja kerma vatkataan pehmeäksi vaahdoksi, maustetaan, kaadetaan suorakaiteen muotoiseen vuokaan ja laitetaan pakastimeen.

 1. Saat jäätelöstä helposti vegaanisen, kun vaihdat kondensoidun maidon kondensoituun kookosmaitoon ja kerman esimerkiksi soijavispiin.
 2. Jäätelön pitäisi antaa olla pakastimessa vähintään kuusi tuntia.
 3. Herkkua ei tarvitse sekoittaa pakastamisen aikana – lopputuloksesta tulee silti rakenteeltaan pehmoinen ja kuohkea.

Peittele jäätelövuoka huolellisesti esimerkiksi kelmulla, jotta jäätelö ei imaise muita makuja pakastimesta. Voit antaa valmiin jäätelön pehmetä hetken huoneenlämmössä ennen tarjoamista. Mausteeksi ja sattumiksi sopivat esimerkiksi lakritsi- tai matchajauhe, limen tai sitruunan kuoriraaste, marjat, pähkinät, karkit, suklaa tai vaikka tahini.
Näytä koko vastaus

Miksi suklaa on pakattu folioon?

Pakkaus – Suklaata suojeleva sankari! Pakkauksilla tuntuu joskus olevan pahiksen maine. Todellisuudessa on pitkälti pakkauksen ansiota, että valmistuspaikasta kauppaan ja kaupasta kotiin saakka matkustettuaan suklaa maistuu edelleen herkulliselta ilman sivumakuja ja leipä on yhä tuoretta.

Oikeanlaisilla ja -kokoisilla pakkauksilla voidaan myös vähentää ympäristöä kuormittavaa ruokajätettä. Pakkauksella on monta tärkeää tehtävää. Ilman suojaavaa pakkausta herkulliset tuotteet kuivuisivat, rikkoutuisivat ja niihin tarttuisi helposti myös ei-toivottuja makuja ja hajuja. Pakkaus suojaa tuotteen makua ja pitää ylimääräiset aromit ulkona.

Esimerkiksi tuoreeseen maitoon tehty Fazerin Sininen -suklaa on herkkä ulkopuolelta tarttuville aromeille. Pakkaus myös helpottaa tuotteen käsittelyä ja pitää sen käyttökelpoisena kaupan hyllyltä kotiin ja vaikka tuliaisena matkalaukussa aina toiselle puolelle maailmaa.

 • Oikeanlainen pakkaus suojelee sen sisältä löytyvän tuotteen lisäksi myös ympäristöä.
 • Yksi pakkauksen tärkeistä tehtävistä on vähentää hukkaan päätyvän ruuan määrää.
 • Jätteeksi päätyvä ruoka on ympäristölle iso taakka ja pakkauksilla on ruokahävikin vähentämisessä merkittävä rooli.
 • Ympäristöä voi siis kauppareissulla ajatella valitsemalla oikeankokoisen pakkauksen, josta ruokaa ei mene hukkaan.

Pakkauksen oma osuus koko tuotteen ympäristökuormasta on melko pieni: esimerkiksi hiilijalanjäljestä pakkauksen osuus on noin 3 prosenttia. Miltä kaikelta sankaripakkaus Fazerin Sininen -suklaata suojeleekaan? Tutustu Suklaalevyjen maailmanympärysmatka -videoon, jossa mukana Fazer ja UPM: Fazer on mukana Pakkaustutkimus – PTR ry:n Aika Pakkaus! -kampanjassa, jonka tavoitteena on herättää keskustelua pakkaamisen merkityksestä ja hyödyistä.

Aika Pakkaus! -kampanjan kuusi videota kertovat mitä kaurahiutale-, pizza-, kahvijuoma-, suklaa- ja maitopakkauksilta vaaditaan, jotta ne täyttävät tehtävänsä: eli suojaavat ruokaa ja juomaa, jotta niiden matka jatkuu tuoreena ja hyvänmakuisena pellolta tai lypsyltä vatsaanasti. Tervetuloa Pala Fazeria -blogin pariin! Tämä sisältö on osa blogisarjaa, jossa kerromme uusimmat Fazer-uutiset, raotamme verhoa kulisseihin ja nostamme esiin uusia ilmiöitä makujen maailmasta.

Äänessä ovat fazerilaiset ja välillä tarinoimassa ovat myös vieraskynäkirjoittajat. Täältä löydät lisää : Pakkaus – Suklaata suojeleva sankari!
Näytä koko vastaus

Voiko jäätelöä syödä jos se on sulanut jo kertaalleen?

Ylimääräinen jäätelö – Täydellisten jäätelöannosten valmistuttua saattaa jäätelöpakettiin jäädä vielä jäistä herkkua. Useimmilla ensimmäinen ajatus on laittaa paketti takaisin pakastimeen, mutta asiantuntijat eivät tätä suosittele. Jo hetken pöydällä seisonut jäätelö on sulanut, ja jos sen pakastaa uudelleen, kärsii koostumus huomattavasti. 0:38
Näytä koko vastaus

Voiko joka päivä syödä jäätelöä?

Annosten määrällä väliä – Jäätelö saa maittaa, vaikka päivittäin, sanoi jutussamme myös erikoistutkija Heli Kuusipalo Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL), – Jäätelö on lomalla hyvä päivittäinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin jos se yhdistetään vaikka marjoihin.

 • Annosten määrä ratkaisee.
 • Terve ihminen voi huoletta syödä kaksi jäätelöpalloa päivässä kuukauden mittaisen loman ajan, mutta paketti tai kaksi päivässä on liikaa.
 • Jäätelön päivittäinen syöminen kannattaa Kuusipalon mukaan rajoittaa kesälomaan.
 • Helteillä ihminen syö ylipäätään vähemmän ja kevyemmin.
 • Siksi viilentävä jäätelö mahtuu tähän kuvioon paremmin kuin keskelle talvea.
You might be interested:  Liha Peruna Laatikko Resepti?

Lue lisää: Asiantuntijan iloiset uutiset: lomalla saa syödä herkkuja joka päivä! Esimerkkejä jäätelöiden energiamäärästä

Kermajäätelö: 184 kcal / 100 g Maitojäätelö: 152 kcal / 100 g Kaurajäätelö: 194 / 100 g Mehujää-jäätelöpuikko: 111 kcal / 100 g Pehmytjäätelö (ei vohvelia): 144 kcal / 100 g Vadelmasorbetti: 129 kcal / 100 g

Lähde: Fineli
Näytä koko vastaus

Mitä jäätelöä laihduttajalle?

Jäätelöt erityisruokavaliota noudattaville – Laktoosi-intoleranssia esiintyy noin 17 prosentilla suomalaisista. Jäätelön sisältämä maidon laktoosi aiheuttaakin monille ikäviä vaivoja. Useat laktoosi-intolerantit sietävät kuitenkin pieniä määriä laktoosia ja voivat nauttia vähälaktoosisia jäätelöitä.

Aikkein herkimmille sopivat laktoosittomat jäätelöt, joista laktoosi on kokonaan poistettu. Onneksi monista suosituimmista jäätelömauista on tarjolla myös laktoosittomat tai vähälaktoosiset vaihtoehdot. Maitoallergiassa elimistö reagoi maidon proteiiniin aiheuttaen allergisen reaktion. Maitoallergisen onkin vältettävä kaikessa ruoassaan maitoproteiinia.

Jäätelöistä sopivat soija- tai kaurapohjaiset jäätelöt (Tofuline tai Oatley) sekä mehu- ja limonadijäät.

 1. Keliaakikko voi syödä jäätelöä, jossa ei ole vohvelia tai keksimuruja.
 2. Laktoosittomia jäätelömakuja:
 3. Irtojäätelöt: Pingviini vanilja tai kuningatar; Ingman mango-meloni
 4. Kotipakkaukset: Aino-jäätelö kuningatarkastike-pistaasikrokantti; Oma-jäätelö vadelma; Pingviini-jäätelö rommirusina, toffee-kinuski, suklaa, mansikka, vanilja tai päärynä; Aino-jäätelö kermainen karamelli; Ingman Creamy romanoffin mansikat; Ingman-jäätelö maitosuklaa, vanilja, kinuski-suklaa tai lakritsi
 5. Puikot, tuutit ja pikarit: Oma-jäätelö vadelmapuikko; Pingviini vanilja-, päärynä- tai suklaapilvituutti, Pingviini päärynäeskimo, Ingman Kingis suklaarouhepuikko, Ingman vaniljapikari
 6. Maitoallergikoille:
 7. Ingman TofuLine jäätelöt makuja mm. vanilja, mansikka, mustikka, päärynä, toffee tai stracciatella
 8. Oatley kaurajäätelöt makuina vanilja, mansikka tai kinuski
 9. Ingmanin irtojäätelöt TofuLine toffee ja mansikkasorbetti

Näytä koko vastaus

Voiko 1v syödä jäätelöä?

Ensimmäisenä ikävuotena lapselle ei tulisi antaa tiettyjä ruoka-aineita. Ne voivat olla huonosti sulavia tai sisältää lapselle haitallisia aineita.1. Sokeri 2. Suola tai suolaiset elintarvikkeet eivät ole alle yksivuotiaalle tarpeellisia. Lähtökohta on, että ruoka on täysin suolatonta.3.

 • Ei valmisruokaa suolaisuutensa ja mausteidensa vuoksi.4.
 • Makkara ja muut lihajalosteet sisältävät nitriittiä ja suolaa.5.
 • Lisäaineet eivät kuulu alle 1-vuotiaan lautaselle.6.
 • Ei lisäainepitoisia maitotuotteita, kuten jäätelöä tai vanukkaita.7.
 • Säilykehedelmissä on lisäaineita ja sokerilientä.
 • Ja jos säilykepurkki on vahingoittunut, siitä saattaa liueta tinaa hedelmien sekaan.8.

Nitraattipitoiset kasvikset, kuten lanttu, nauris, punajuuri, kiinankaali, nokkonen, pinaatti tai juuresmehut eivät sovellu pienokaiselle. Nitraatti muuttuu elimistössä nitriitiksi, joka voi suurina määrinä olla elimistölle haitallista.9. Hunajaa tulee välttää botulismivaaran vuoksi.

 1. Botulinum-bakteerin itiöistä voi kehittyä lapsen suolistossa myrkkyä tuottavia bakteereita.10.
 2. Ituja ei suositella salmonellavaaran vuoksi.11.
 3. Pähkinöissä, manteleissa ja siemenissä voi olla homemyrkkyä, joka voi olla pienelle ihmiselle vaarallista.12.
 4. Sieniä ei kannata syödä, koska ne sulavat huonosti vauvan elimistössä.

Ne saattavat sisältää myös haitallisia aineita tai raskasmetalleja.13. Myöskään kuivatut herneet ja pavut eivät sula helposti.14. Kaakao ei ole hyväksi oksaalihapon ja kahvi tai tee kofeiinin takia.15. Maksaruoat eivät sovellu korkean A-vitamiini- ja raskasmetallipitoisuuksien vuoksi.16.
Näytä koko vastaus

Mikä maa syö eniten jäätelöä?

Suomalaiset ovat kovimpia jäätelönsyöjiä Euroopassa. Maailmassa ohi menevät vain Yhdysvallat, Uusi-Seelanti ja Australia. Jäätelön kotimaisuus on tuoreen tutkimuksen mukaan suomalaisille tärkeää. Suomalainen syö keskimäärin 14 litraa jäätelöä vuodessa eli eniten Euroopassa.

 • Muualla maailmassa kampoihin pistävät yhdysvaltalaiset, australialaiset ja uusiseelantilaiset.
 • Suomen Nestlén teettämän tutkimuksen mukaan 71 prosenttia suomalaisista syö kesäisin jäätelöä vähintään kerran viikossa.
 • Olme neljäsosaa syö jäätelöä myös muina vuodenaikoina, mutta tahti hiipuu kertaan tai kahteen kuussa.

Jäätelön kotimaisuus on tärkeää kolmelle neljästä suomalaisesta. Lähes puolet pitää tärkeänä sitä, että jäätelötuotantoa säilyy Suomessa.55 prosenttia vastanneista piti tärkeänä sitä, että jäätelön valmistusmaa on Suomi. Lähes puolelle raaka-aineen kotimaisuus on tärkeää.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Chili Hot Dog Resepti?

Voiko jäätelöä pitää jääkaapissa?

Lämpimällä ilmalla jäätelö lusikoidaan usein liian aikaisin. Aivan kuten grillatessa, oikeaa syöntihetkeä voi olla vaikea odottaa. Grillihiillos on usein parhaimmillaan, kun grilliruoka on jo syöty – ja jäätelö on mahassa, kun sitä kannattaisi vielä odottaa.

 1. Parhaimmillaan jäätelö on sekä maultaan että rakenteeltaan, kun sen antaa pehmetä ennen tarjoilua.
 2. Litran jäätelöpakettia kannattaa pitää jääkaapissa tai pöydällä ennen tarjoilua.
 3. Jäätelön rakenne tasoittuu kauttaaltaan pehmeäksi, kun sitä pitää pakastimen jälkeen jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin.

Huoneenlämmössä jäätelö pehmenee sopivaksi noin vartissa, jolloin maku on parhaimmillaan. Isot jäätelöpakkaukset pehmenevät hitaammin kuin annosjäätelöt, joten sovella aikoja jäätelön koosta riippuen. Annoskokoiset jäätelöt pehmenevät isoja pakkauksia nopeammin.
Näytä koko vastaus

Kuka syö eniten jäätelöä?

Kartonki on ilmastoystävällinen kasvipohjainen pakkausmateriaali, joka edistää ympäristön kannalta kestävää kiertotaloutta. Ingmanin jäätelöiden yhden litran pakkauksien raaka-aine pohjautuu jatkossa täysin uusiutuviin lähteisiin.
Näytä koko vastaus

Mitä tapahtuu jos syö jäätelöä?

5. Jäätelö – Kaikki jäätelö ei ole pahasta ; tämä riippuu mistä aineksista se on valmistettu. Yleisesti ottaen kaupan jäätelöissä on kuitenkin liikaa valkoista sokeria ja tyydyttynyttä rasvaa. Jäätelön säännöllinen syöminen voi johtaa paino- ja verensokeriongelmiin sekä mielitekojen lisääntymiseen, sillä niissä on niin paljon sokeria.
Näytä koko vastaus

Voiko 2 vuotta vanhaa suklaata syödä?

Voiko makeisia syödä “parasta ennen” -ajan jälkeen? – Parasta ennen -päiväys tarkoittaa, että tuote on parhaimmillaan kyseiseen päivään saakka oikein säilytettynä. Koska makeiset eivät ole helposti pilaantuvia elintarvikkeita, voi niitä nauttia myös parasta ennen päiväyksen mentyä umpeen, mikäli tuote on säilytetty asianmukaisesti.
Näytä koko vastaus

Voiko suklaata syödä jos se on sulanut kerran?

Helteellä suklaa voi olla mennyttä herkkua – Suklaa alkaa Pekka Laineen mukaan tuntuvasti pehmetä 27 – 28 asteen lämpötilassa. – Suklaan varsinainen sulamislämpötila, missä se muuttuu nesteeksi, on niinkin korkea, kuin 34 astetta, kertoo yrittäjä Pekka Laine.

 • Vaikka lämpötila vaikuttaakin korkealta, niin se ylittyy helposti auringonpaisteessa ja jos pitää suklaata pidempään kädessä.
 • Ilmastoimaton auto on kesäkelillä huonoa seuraa suklaalle.
 • Suklaan sulaminen perustuu Laineen mukaan kaakaorasvan käyttäytymiseen eri lämpötiloissa.
 • Täysin sulanutta suklaatakin voi syödä, mutta se ei Laineen mukaan ole suositeltavaa.

Sen sijaan, jos suklaa on sulanut vasta siten, että se on säilyttänyt muotonsa, niin sen voi vielä jäähdyttää jääkaapissa. Helpoiten sulavat maitopitoisimmat suklaat Pekka Laine
Näytä koko vastaus

Saako suklaata laittaa jääkaappiin?

Suklaan säilyttäminen kotona Suklaa on herkkä ottamaan itseensä hajuja ja makuja. Säilytä suklaa oikein makunautinnon maksimoimiseksi. Tiesitkö nämä seikat suklaan säilyttämisestä?

Suklaa ei ole jääkappituote. Säilytä suklaa kuivassa ja viileässä, mieluiten 16–20 asteen lämpötilassa. Tasainen lämpötila on suklaalle paras, älä siis altista suklaata suurille lämpötilavaihteluille.

Mikäli suklaata säilyttää liian lämpimässä, muuttuu sen rakenne ja pinnalle voi kertyä rasvakiteitä, eli suklaa muuttuu harmahtavaksi. Harmaa väri on kuitenkin vain ulkonäkövirhe, eikä vaikuta suklaan makuun.

Suklaa on herkkä tuote, se imee itseensä helposti hajuja ja makuja ympäristöstä. Tämän takia suklaa kannattaakin säilyttää mieluiten,

Maitosuklaa on suklaista herkin ulkopuolisille mauille ja hajuille – ole siis erityisen tarkka sen säilyttämisessä.

Huomioi myös suklaapakkauksesta löytyvä parasta ennen -päiväysmerkintä.

: Suklaan säilyttäminen kotona
Näytä koko vastaus

Mikä on maailman paras suklaa?

KitKat saattaa ehkä olla maailman suosituin suklaapatukka. Suomalaisten suosikki on aivan toinen. Kirjoitimme viime viikolla kansainvälisestä äänestyksestä maailman parhaasta suklaapatukasta. The Independentin mukaan yli 100 000 ääntä keränneen, Ranker-sivuston toteuttaman äänestyksen voitti KitKat-suklaa.
Näytä koko vastaus

Mitä suklaa tekee ihmiselle?

2. Se voi pienentää aivoinfarktin riskiä – Runsas suklaan syöminen on yhdistetty myös 29 prosenttia pienempään aivoinfarktiriskiin. Yhdysvaltalais-tanskalaisessa tutkimuksessa tarkasteltiin suklaan yhteyttä eteisvärinään, joka on merkittävä aivoinfarktin riskitekijä.30 gramman suklaa-annos 2–6 kertaa viikossa oli yhteydessä viidenneksen pienempään eteis­värinäriskiin verrattuna suklaan syömiseen korkeintaan kerran kuukaudessa.

 1. Tutkimuksessa ei eroteltu tumman suklaan ja maito­suklaan syömistä.
 2. Tumma suklaa voi vaikuttaa sydän- ja verisuoniterveyteen useilla mekanismeilla.
 3. Okeellisissa tutkimuksissa tumma suklaa on parantanut veren rasva-arvoja ja verisuonten seinämien toimintaa sekä alentanut verenpainetta.
 4. Haitallinen LDL-kolesteroli on alentunut ja sen hapettuminen vähentynyt, mutta hyödyllinen HDL-kolesteroli noussut.
You might be interested:  Säilötty Valkoinen Parsa Resepti?

Vaikutukset ovat kuitenkin olleet melko pieniä, eikä kaikissa tutkimuksissa ole saatu lainkaan näyttöä suklaan hyödyllisistä vaikutuksista verenpaineeseen ja rasva-arvoihin.
Näytä koko vastaus

Mitä vanukas on?

Vanukas on yleensä jälkiruokana nautittava maitopohjainen ruokalaji. Siitä on kaksi versiota: puuromainen ja vaahdotettu.
Näytä koko vastaus

Mitä tarvitsee jäätelöön?

Itse tehty jäätelö ilman konetta – Jäätelön perusohje on varsin yksinkertainen, ja siihen tulee vain muutama raaka-aine. Perinteinen jäätelömassa valmistetaan kermasta, maidosta, kananmunista sekä sokerista. Mitä rasvaisempaa käyttämäsi maitotuote on, sitä täyteläisemmän makuista jäätelöstäsi tulee.

Mökkijäätelössä ja kotijäätelöissä jäätelöpohjaan riittää vain kolme raaka-ainetta: Valio suklaa- tai kinuskikerma sekä kananmunat ja sokeri. Mukaan vielä haluamasi mausteet tai kastikkeet ja simppeli jäätelö on jäätymistä vaille valmis. Jos mieli tekee raikkaampia makuja, pyöräytä pakastimeen mansikka-raparperijäätelöä tai appelsiinilla maustettua tiikerijäätelöä.

Helppoa ja uskomattoman herkullista!
Näytä koko vastaus

Miten suklaa valmistetaan?

Koostumus – Suklaa valmistetaan kaakaomassasta, johon lisätään vaihteleva määrä sokeria, maitojauhetta ja kaakaovoita sekä mausteita, kuten vaniljaa, Lesitiinillä ainekset voidaan sitoa yhteen ja suklaasta saada kermaista ja sileää. Halvoissa suklaissa voidaan kaakaovoi korvata muilla öljyillä, kuten palmuöljyllä,

 1. Maitojauheen sijaan voidaan käyttää myös maitoa.
 2. Suklaa on väriltään ruskeaa ja sen sävy vaihtelee kaakaopitoisuuden mukaan hyvin tummasta heleän vaaleaan.
 3. Aakao itsessään maistuu kitkerältä.
 4. Siten pelkästä kaakaomassasta ja kaakaovoista valmistetut tummat suklaat ovat voimakkaan ja karvaan makuisia.
 5. Sokeripitoisuutta ja maitoa lisäämällä suklaasta saadaan makeampaa ja miedompaa.

Sokeria on tummassa suklaassa yleensä 30–40 prosenttia, ja maitosuklaassa ja valkosuklaassa hiukan enemmän, joskus yli 40 prosenttia. Suklaa voi olla makeutettu ruokosokerin sijaan muillakin makeuttajilla. Suklaata voi maustaa monilla eri tavoilla, kuten erilaisilla pähkinöillä, kuivatuilla hedelmillä, mintulla, kahvilla ja likööreillä,
Näytä koko vastaus

Mikä on suklaan sulamispiste?

VERKKOEKSTRA (5/14) | Yliopisto-lehti tarjoaa kesäherkutteluun vielä yhdennentoista ruokavinkin. Jos haluaa tehdä täydellisen suklaakuorrutuksen kakulle tai vaikka mansikoille, suklaa täytyy temperoida oikeaoppisesti. Temperointi tarkoittaa suklaan kiteyttämistä haluttuun rakenteeseen lämpötilakäsittelyn avulla.

 1. Temperoidusta kuorrutteesta tulee kiiltävää ja kovaa, eikä suklaa sula sormiin vaan suuhun.
 2. Suklaassa on useita kiderakenteita.
 3. Iderakenne on kiinteän aineen rakenne, eli tapa, jolla aineen molekyylit järjestäytyvät.
 4. Iinteässä suklaassa molekyylit ovat kasaantuneita tietyllä tavalla ja pehmenneessä tietyllä tavalla.

Täysin sulassa suklaamassassa ei ole kiteitä. Suklaan kiderakenteita on kuusi. Ensimmäisen kiderakenteen sulamispiste on 17,6 celsiusasteessa ja kuudennen 36 asteessa, muiden siinä välissä. Suklaakuorrutuksen tekijän kannattaa tavoitella viidettä kiderakennetta, jonka sulamispiste on 34 asteessa.

 • Jos massaan jää alhaisemman sulamispisteen kiderakenteita, suklaasta tulee pehmeää ja sormiin sulavaa.
 • Näin se tapahtuu: 1.
 • Sulata suklaa 40–50 asteeseen vesihauteessa.
 • Silloin suklaa on täysin sulaa, eikä siinä ole kiinteitä kiteitä.
 • Älä kuitenkaan kuumenna suklaata enempää, koska muuten suklaa muuttuu sakeaksi tahnaksi.) 2.

Jäähdytä suklaamassa 27–28 asteeseen. Älä päästä lämpötilaa alle sen, koska muuten suklaasta tulee sormiin sulavaa.3. Nosta suklaan lämpötila 30–32 asteeseen. Silloin liian pehmeät kiteet sulavat pois ja (suklaa)massaan jää vain haluttuja viidensiä kiderakenteita.4.

Dippaa mansikat tai kuorruta kakku. (Suklaamassan koostumus on nyt siihen ihanteellinen.) 5. Jäähdytä suklaa. Se kiteytyy kauttaaltaan viidenteen rakenteeseen. Suklaasta tulee kiiltävää, eikä se sula sormiin. Miksi näin tapahtuu? Se johtuu siitä, että kiteytyminen jatkuu sulaan aineeseen muodostuneiden ensimmäisten kiteiden ympärille saman kiderakenteen mukaisesti.

Temperoinnilla saatiin sulaan suklaamassaan ensin sekä neljännen että viidennen rakenteen kiteitä, minkä jälkeen neljännet sulatettiin pois. Suklaavinkki: Outi Haatainen Kymmenen kemiallista vinkkiä toukokuun lehdessä.
Näytä koko vastaus