Valkoinen Parsa Säilyke Resepti?

Valkoinen Parsa Säilyke Resepti

Mitä tehdä valkoisesta Parsasta?

Valkoisen parsan keittoaika – Perinteisin tapa valmistaa valkoinen parsa on keittää se kypsäksi ja tarjota voisulan tai kanssa. Parsan voi keittää sille tarkoitetussa parsakattilassa, jossa nuput jäävät vesipinnan yläpuolelle. Mutta parsat voi keittää myös lappeellaan halkaisijaltaan kookkaalla pannullaa tai isossa kattilassa.

Parsa keitetään aina suolavedessä, jossa on 1 tl suolaa / 1 l vettä. Valkoiset parsat keitetään täysin kypsiksi. Keittoaika riippuu parsan paksuudesta. Valkoinen on vihreää paksumpi, joten keittoaika vaihtelee. Tuoreen valkoisen kypsyminen kestää 6-10 minuuttia tankojen paksuudesta ja tuoreudesta riippuen.

Tarjoile valkoinen keitetty parsa voisulan kanssa. © Sanna Mansikkamäki
Näytä koko vastaus

Mitä Valkoisen parsan kanssa?

Tarjoa lämpimän parsan kanssa hollandaisekastiketta. Voit tarjota parsan myös sitruunamehulla maustetun voisulan ja parmesaanin kanssa.
Näytä koko vastaus

Miten säilyttää parsa?

Tuore parsa on kevään ja alkulesän superherkku. Vihreä parsa kasvaa maan pinnalla, valkoinen mullan alle peitettynä. Maultaan parsa on hienostuneen mietoa. Vihreä parsa on hieman valkoista voimakkaampaa. Hyvän parsan tunnistaa tasaisesta väristä, tankojen suoruudesta ja kiinteydestä. Parsan kuoriminen Ohuttankoinen vihreä parsa ei kaipaa kuorimista, mutta paksutankoiset parsat ja valkoinen parsa on syytä kuoria ennen keittämistä. Aloita kuoriminen nupun alta tyveen päin, poista puumainen osa tyvestä. Kuori vain ohuelti. Pane kuoritut parsat odottamaan keittämistä kylmään veteen.

Parsan keittäminen Valitse mieluiten korkea ja kapea keittoastia, jossa herkät nuput voivat olla veden pinnalla. Voit sitoa parsat nipuiksi ja keittää niput suolalla maustetussa vedessä (suolaa 2 tl/1 l vettä) muutaman minuutin, kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmeitä. Vastanostettu parsa kypsyy nopeimmin.

Keitinveteen voit halutessasi lisätä myös ripauksen sokeria ja öljytilkan tai voinokareen. Keittämisen jälkeen huuhtele parsat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta kunnolla. Jos käytössäsi ei ole korkeaa, kapeaa keitinastiaa, voit keittää parsat tavallisessa, laakeassa, isokokoisessa kattilassa. Herkullista monin tavoin Yksinkertaisimmillaan tuore parsa nautitaan juuri keitettynä voisulalla valeltuna, mutta kannattaa kokeilla parsaa myös muilla tavoin valmistettuna. Italiassa herkutellaan vastakeitetyllä parsalla, joka on valeltu neitsytöljyllä ja maustettu parmesaaniraasteella.
Näytä koko vastaus

Pitääkö valkoinen parsa kuoria?

Mitä eroa on vihreällä ja valkoisella parsalla ja voiko parsaa syödä raakana? | Food Market Herkku verkkokauppa ONKO PARSA PAKKO KUORIA? Valkoinen parsa kuoritaan aina, heti nupun alta juureen asti. Vihreä parsa kuoritaan n. varren puolivälistä. Nuorta, ohutvartista vihreää parsaa ei tarvitse kuoria.

MIKSI RESEPTEISSÄ LAITETAAN SOKERIA KEITINVETEEN? Parsassa saattaa toisinaan olla pieni kitkerä sivumaku, jonka sokeri neutraloi. MITÄ EROA ON VIHREÄLLÄ JA VALKOISELLA PARSALLA?

Vihreä parsa kasvaa valossa, valkoinen parsa mullan alle peiteltynä. Valkoisessa parsassa on hienostunut, lievä karvaus, joka taittuu keitinveden sokerilla. Vihreästä parsasta taas voi tunnistaa nuoren herneenpalon aromia. VOIKO PARSAA SYÖDÄ RAAKANA? Parsaa ei yleensä syödä raakana, salaatteihinkin se ryöpätään.

Raaka parsa voidaan höylätä ohuiksi suikaleiksi ja marinoida esim. sitruunamehussa ja oliiviöljyssä ja lisätä salaattiin. KUINKA PALJON VARRESTA PITÄÄ LEIKATA POIS? Varren kantapala on puinen, joten se leikataan /napsautetaan poikki. Kynnellä painellen voi kokeilla, missä kohtaa varsi muuttuu kovaksi. Yleensä vihreässä parsassa puumainen osa on vaaleampi, joten se on helppo tunnistaa.

MITEN PARSAA SÄILYTETÄÄN? Parsa kannattaa syödä heti ostopäivänä. Tarvittaessa parsan voi kietoa kosteaan pyyhkeeseen ja säilyttää jääkaapissa muutamia päiviä. Parsa kuivuu nopeasti. : Mitä eroa on vihreällä ja valkoisella parsalla ja voiko parsaa syödä raakana? | Food Market Herkku verkkokauppa
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Kiinalaisen Ruuan Reseptejä?

Pitääkö parsa huuhdella?

Valkoinen Parsa Säilyke Resepti Pian on jälleen parsan vuoro ruokasesongin ykkösherkkuna. Lue vinkit parsan käsittelyyn nipusta lautaselle.

Valitse vain varreltaan napakoita parsoja, joiden nuput ovat tiukasti supussa. Pese parsat kylmässä vedessä ennen käyttöä. Poista puiseva tyviosa veitsellä leikaten tai taivuttamalla parsan vartta napakasti sen paksummasta päästä. Kuori valkoiset parsat kevyesti vasta juuri ennen kypsennystä. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria, ellei kuori tunnu paksulta. Helpoiten kuoriminen sujuu hyvällä perunankuorimisveitsellä. Vedä kuorimaveitsellä heti nuppujen alapuolelta tyveä kohden. Voit kypsentää parsaa keittämällä, grillaamalla, höyryttämällä ja paistaen. Valkoinen parsa kypsyy kiehuvassa vedessä 8–10 minuutissa, vihreä parsa noin kolmessa minuutissa. Aika mitataan siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen parsojen lisäämisen jälkeen. Ylhäältä hento ja alhaalta tanakka tankoparsa kannattaa keittää pystyasennossa, kapeasuisessa kattilassa. Jätä nuppuosat juuri ja juuri vedenpinnan yläpuolelle. Nopeammin kypsyvät nuput höyrystyvät napakoiksi samalla, kun varren paksu alaosa kypsyy sopivaksi kiehuvassa vedessä. Käsittelyn helpottamiseksi voit sitoa parsavarret sidontanarulla 5–6 parsan nippuihin. Grillatessa esikäsitellyt varret sivellään ensin öljyllä. Grillaamalla tai paistamalla kypsennettävä parsa vaatii koosta riippuen 2–8 minuutin kypsennyksen.

Seuraa meitä Facebookissa
Näytä koko vastaus

Miksi Tankoparsa haisee?

Parsa ja pissan haju – Parsan aiheuttama haju virtsassa johtuu parsan sisältämästä rikkipitoisesta aminohaposta. Itsessään hajuton aminohappo hajoaa ruoansulatuksessa ja tulee elimistöstä ulos epämiellyttävän hajuisena pissana. Parsa muuttaa virtsan hajua nopeasti.
Näytä koko vastaus

Onko parsa terveellistä?

Vitamiinit Parsa on täynnä terveellisiä ravinteita. Parsa on mainio kuidun lähde, mutta siinä on myös runsaasti A-, C-, E- ja K-vitamiineja sekä kromia.
Näytä koko vastaus

Tarvitseeko parsaa keittää?

Parsan keittäminen – Ehkäpä yleisin tapa valmistaa parsa on kaikkein vaativin. Eikä sekään varsinaisesti taitoa vaadi, kunhan muistat mistä hommassa on kyse: parsan paksuudesta, joka määrittää vaaditun keittoajan. Parsat kannattaa keittää korkeassa ja kapeassa kattilassa siten, että nuput jäävät veden pinnan yläpuolelle.

Ohuet vihreät parsat kypsyvät jo parissa minuutissa, paksut vaativat muutaman minuutin enemmän. Valkoisia parsoja voi joutua keittämään jopa 15 minuuttia. Voit varmistaa parsojen kypsyyden maistamalla tai pitämällä parsaa tyvestä vaakatasossa. Parsan kärkiosa taipuu hiukan alaspäin, kun se on kypsä.

Näytä koko vastaus

Mitä eroa Parsalla ja Parsakaalilla?

Parsakaali
Tieteellinen luokittelu
Domeeni: Aitotumaiset Eucarya
Kunta: Kasvit Plantae
Alakunta: Putkilokasvit Tracheobionta
Kaari: Siemenkasvit Spermatophyta
Alakaari: Koppisiemeniset Magnoliophytina
Luokka: Kaksisirkkaiset Magnoliopsida
Lahko: Brassicales
Heimo: Ristikukkaiskasvit Brassicaceae
Suku: Kaalit Brassica
Laji: oleracea
Muunnos: italica
Kolmiosainen nimi
Brassica oleracea var. italica Plenck
Katso myös
Parsakaali Commonsissa

Parsakaali ( Brassica oleracea var. italica ) on ristikukkaiskasveihin kuuluva viljelykasvi, joka on kaalin muunnos, Sen kukinto ja varret ovat vihreät. Ulkonäöltään parsakaali muistuttaa lähisukulaistaan kukkakaalia, Nimestään huolimatta parsakaali ei ole sukua parsalle,
Näytä koko vastaus

Milloin parsa on pilalla?

Nyt sesongissa varma kevään merkki parsa! Parsa – Kaupallinen yhteistyö Tätä on odotettu! Parsakausi on alkanut taas ja siitä on syytä nauttia täysillä, niin kauan kuin parsaa saa. Huhtikuun Satokausi-kasvikset ovat ovat kevään merkeissä vihreitä, sillä parsa saa kaverikseen aromaattisen limen sekä raikkaan ananaksen,

Tämän kolmikon löydät tietysti Food Market Herkun hedelmä-ja vihannesosastolta. Satokausien mukaan syöminen on helpompaa kuin koskaan! Parsaa on viljelty ihmiskunnan historiassa yli 5 000 vuoden ajan. Se mainitaan myös maailman ensimmäisessä keittokirjassa. Euroopan perinteiset parsa-alueet ovat Saksassa, Ranskassa, Hollannissa ja Italiassa.

Valkoinen parsa on maan alta yleensä käsin korjattua parsaa, kun taas vihreän parsan varsi leikataan maan pinnan päältä. Sadonkorjuun jälkeen parsat jäähdytetään, jotta kiivas kasvu saadaan pysäytettyä. Herkkänä raaka-aineena parsa ei kestä pitkää varastointia, joten hankkimisen jälkeen se kannattaa valmistaa ruoaksi mahdollisimman pian.
Näytä koko vastaus

Voiko parsaa pakastaa?

Parsa säilyttää makunsa myös pakkasessa – Koska parsan elintoiminnot ovat kiihkeät, versot nuutuvat kuin salaatin lehdet auringossa, jollei niitä käsitellä ja jäähdytetä saman tien. – Kuorin valkoisen osan, mutta pieniä versoja en lainkaan, Eeva kertoo poistaessaan pitkistä versoista kovaa osaa alhaalta päin pala kerrallaan.

Eeva korjaa kesämökillään kerralla runsaasti satoa ja pakastaa siitä pääosan. Pakastetun parsan maku vastaa hänen mielestään tuoretta, kunhan versot ryöppää nopeasti. Tärkeää maun kannalta on myös se, ettei jäisiä vihanneksia sulata liian aikaisin. – Kun otan parsat pakkasesta, laitan ne suoraan kuumaan veteen ja kiehautan nopeasti.

Raakaa parsaa ei pidä mennä syömään, sillä se voi aiheuttaa allergisia oireita. Eeva antaa parhaan parsanvalmistusvinkkinsä: Kuumenna kattilassa 5-10 cm vettä, jossa on ripaus suolaa. Laita paksuimmat parsat ensin kattilaan pystyasentoon niin, että paksumpi osa on vedessä ja ohuempi kypsyy höyryssä. Valkoinen Parsa Säilyke Resepti Paksuimpien versojen tyvet on syytä kuoria. Tämän artikkelin sisältö on tuotettu yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Puutarhaliiton kanssa. Artikkelin Copyright Kotipuutarha-lehti.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Resepti Ei Näy Omakannassa?

Kauanko parsakaali säilyy jääkaapissa?

Kuinka pitkään tuore parsakaali säilyy käyttökelpoisena? – The Journal of Allergy and Clinical Immunology -lehdessä säännöllinen parsakaalin syöminen pienentää riskiä sairastua erilaisiin hengitystieinfektioihin. Positiivista on myös se, että tuore parsakaali säilyy pitkään käyttökelpoisena jääkaapissa. Parsakaali sisältää monia terveellisiä ravintoaineita, mutta kaikki eivät pidä sen ominaismausta.
Näytä koko vastaus

Saako parsaa talvella?

Parsa – Parsaa on saatavilla vuoden ympäri, mutta se on parhaimmillaan keväisin. Esimerkiksi Perusta tai Kiinasta kuljetetut parsat voivat olla paljon kotimaisia versioita puisempia maultaan. Parsan voi usein korvata talvisemmalla vihanneksella, ruusukaalilla. Ruusukaali sisältää paljon C- ja K-vitamiineja.
Näytä koko vastaus

Voiko parsan nuput syödä?

Parsan käsittely – näin onnistut: –

Osta ja valmista parsa aina mahdollisimman tuoreena. Huhtikuussa kaupoissa myydään espanjalaista parsaa. Touko- ja kesäkuussa valmistuvat Saksan, Unkarin ja Hollannin parsasadot. Suomalaista parsaa on saatavana kevään etenemisen mukaan toukokuun puolesta välistä juhannukseen saakka. Parsatiloja kannattaa etsiä internetistä ja kysyä kavereilta. Yksi parsaa kasvattava tila on ulvilalainen Helkkulan tila, josta parsaa voi ostaa suoraan tilalta. Juuri maasta nostettu parsa säilyy viikon kahden asteen lämmössä. Älä säilytä kaupasta ostettua parsaa paria päivää pidempään, koska parsa muuttuu puisevaksi. Tuoreen parsan nuput ovat umpinaiset ja varsi tuntuu napakalta, ei nahistuneelta tai puumaiselta.Jos et valmista parsaa samana päivänä, kääri niput kostutettuun, kuivaksi väännettyyn pyyhteliinan ja säilytä jääkaapissa. Liian lämpimässä parsa kuivuu ja nahistuu.Älä säilytä parsaa etyleeniä erittävien hedelmien, kuten omenien tai päärynöiden lähellä, se sitkistää parsan.Huuhtele parsat hyvin viileällä vedellä. Taputtele kuivaksi keittiöpyyhkeellä.Leikkaa tai napsauta parsojen kovat ja puisevat tyvet (3–5 cm) pois.Vihreää parsaa ei tarvitse välttämättä kuoria, kun parsat ovat tuoreita. Halutessasi voit kuoria parsat nupuista alaspäin ohuelti kuorimaveitsellä.Valkoinen parsa kannattaa aina kuoria, ellei se ole juuri maasta nostettua. Kuori valkoinen parsa varovasti perunankuorimaveitsellä nupusta tyveen päin.Keitä, höyrytä, grillaa tai paahda parsat napakoiksi! Mausteeksi riittää voinokareen lisäksi suola, mustapippuri ja sitruunamehu.

MAINOS – SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
Näytä koko vastaus

Mikä osa Tankoparsasta syödään?

Parsan keittäminen – Parsaa valmistaessasi kannattaa varren alapäästä leikata pari senttimetriä pois, tai tankoparsan ollessa kyseessä, huokoinen osa irtoaa napsahtaen taittamalla. Jos valmistat vihreää parsaa, joka on tuoretta ja ohutkuorista, sitä ei tarvitse kuoria.

Jos kuori on paksu tai valmistat valkoista parsaa, kannattaa nämä aina kuoria. Keitä parsoja vedessä, jossa on paljon suolaa, ja mielellään hieman sitruunaa. Vihreän parsan kypsennysaika on noin 5 minuuttia ja paksumman valkoisen parsan 10 minuuttia. Älä keitä niitä liian pehmeiksi, jotta parsojen herkullinen maku säilyy.

Valuta parsat hyvin ja tarjoile heti.
Näytä koko vastaus

Voiko parsaa paistaa pannulla?

Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria lainkaan. Kuumenna öljy suurella laakealla pannulla. Lisää parsat ja paista noin viisi minuuttia molemmin puolin.
Näytä koko vastaus

Mikä kastike parsan kanssa?

3 täydellistä kastiketta parsalle – paista rapeaksi ja dippaa! Parsan kylkiäisenä tarjoillaan perinteisesti hollandaisekastiketta. Oikein rapeaksi paistettua parsaa on kuitenkin kiva dippailla myös majoneesipohjaiseen dippiin.

 • Nämä dippikastikkeet sopivat toki monen muunkin ruoan, kuin pelkästään parsan kanssa, mutta dippien raikkaat maut toimivat erinomaisesti juuri keväisen parsan kaverina.
 • 3 dl majoneesia
 • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
 • 1 sitruuna
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 tl dijonsinappia
 • 1 tl worcesterkastiketta
 • suolaa
 • mustapippuria rouhittuna
You might be interested:  Helppoja Terveellisiä Reseptejä?

1. Huuhtele sitruuna huolellisesti vedellä. Raasta kuori ja purista hedelmästä noin 2 rkl mehua. Pilko valkosipulinkynsi pieneksi.2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa kermaiseksi lopputulokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

 1. Ohjeesta tulee noin 4 dl valmista dippiä.
 2. 3 dl majoneesia
 3. 0,5 dl valkoista misotahnaa
 4. 1 tl sitruunamehua
 5. suolaa
 6. pippuria

1. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

 • Ohjeesta tulee noin 3,5 dl valmista dippiä.
 • 2 dl majoneesia
 • 1 dl crème fraichea
 • 1 valkosipulinkynsi pieneksi silputtuna
 • 2 anjovisfileetä
 • 3 rkl hienoksi silputtua ruohosipulia
 • 3 rkl hienoksi silputtua persiljaa
 • 1 tl hienoksi silputtua rakuunaa
 • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
 • 1 rkl valkoviinietikkaa
 • suolaa
 • rouhittua mustapippuria

1. Pilko anjovisfileet pieneksi ja sekoita yhteen muiden ainesten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohjeesta tulee noin 3,5 dl valmista dippiä. Reseptit: : 3 täydellistä kastiketta parsalle – paista rapeaksi ja dippaa!
Näytä koko vastaus

Kauanko parsaa pitää keittää?

Keittoaika vaihtelee parsan paksuuden ja tuoreuden mukaan Vihreä parsa kypsyy nopeammin (3–8 minuuttia) kuin valkoinen (10–14 minuuttia). Kokeile kypsyyttä cocktailtikuilla parsojen tyvestä. Tarjoa parsat heti lämpiminä tai kylminä. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta ne pysyvät kauniin vihreinä.
Näytä koko vastaus

Voiko kahvi värjätä virtsan?

2. Mmm, mikä kahvin tuoksu! – Kahvin kemialliset yhdisteet imeytyvät ruuansulatuskanavassa, hajoavat ja erittyvät virtsaan. Jos juo paljon kahvia, virtsassa voi olla korkea pitoisuus kahviyhdisteitä. Silloin virtsa voi tuoksahtaa ruskealta kullalta. Tosin ei-ehkä-ihan-niin-hyvältä kuin vastaporissut tuore kahvi.
Näytä koko vastaus

Miksi ihminen haisee pahalle?

6. Bakteerit saavat sinut haisemaan hieltä – Valkoinen Parsa Säilyke Resepti Ihminen säätelee ruumiinlämpöään hikoilemalla, ja samalla elimistöstä erittyy kuona-aineita. Hiki itsessään ei haise. Haju syntyy, koska hikirauhasten ympärillä on bakteereja, jotka hajottavat hikeä. Hien haju johtuu hajoamisprosessin lopputuotteesta. Samasta syystä urheilun puhtaalle iholle nostattama hiki ei haise niin pahalle kuin huonosti hygieniastaan huolehtivan ihmisen hiki.
Näytä koko vastaus

Mistä saa valkoista parsaa?

Valkoinen parsa kasvatetaan maan alla, jolloin siihen ei kehity lehtivihreää. Valkoisen parsan varressa on usein hentoa lilansävyä. Satoa korjataan juuri ennen kuin parsanuput työntyvät maanpinnalle. Vihreä parsa puolestaan kasvaa maan pinnalla.
Näytä koko vastaus

Mitä voi tehdä Parsasta?

Miten syöt parsaa? – Parsa sopii nautittavaksi sellaisenaan voinokareen kera, mutta siitä voi kokata myös ihanaa parsakeittoa, herkullisen parsapiirakan tai parsarisottoa ! Parsaa voit valmistaa eri tavoilla. Tietysti kypsentämistapaan vaikuttaa myös se mitä tarjoat parsan kanssa.

 1. Suosituin valmistustapa on parsan keittäminen, mutta parsasta saa maukasta myös paahtamalla uunissa ja grillaamalla.
 2. Parsan makupariksi sopivat perinteisesti parmankinkku, pekoni tai parmesan-juusto.
 3. Lassikko parsa-annos tarjoillaan täyteläisen hollandaisekastikkeen kanssa.
 4. Jos pidät keitetystä parsasta, kokeile herkullista parsaa ja parmankinkkua -reseptiä.

Parmesan-juuston ystävälle sopii keitetty parsa voin ja parmesan-juuston kera,
Näytä koko vastaus

Miten paistaa parsa pannulla?

Kuori parsat nupusta alaspäin parsan – tai perunakuorimaveitsellä. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria lainkaan. Kuumenna öljy suurella laakealla pannulla. Lisää parsat ja paista noin viisi minuuttia molemmin puolin.
Näytä koko vastaus

Kauanko parsakaalia keitetään?

Parsakaalin keittäminen ja keittoaika – Keittäminen on helppo tapa kypsentää parsakaali, mutta vaatii hieman tarkkuutta. Broccoli kypsyy melko nopeasti ja on parhaimmillaan, kun sitä ei kypsennä läpikypsäksi, vaan malttaa jättää rakenteeseen suutuntumaa.

Huuhdo kaali huolellisesti ennen keittämistä mahdollisten multajäämien ja toukkien varalta. Keitä parsakaali kypsäksi kiehuvassa vedessä. Koska varret vaativat pidemmän kypsymisajan kuin kukinto, laita kaali varsi edellä kattilaan. Varsiosan on peityttävä kokonaan veden alle, mutta kukinto voi jäädä vedenpinnan yläpuolelle.

Se kypsyy kannen alla höyryssä. Halutessasi voit keittää parsakaalin myös kukinnoiksi paloiteltuna. Muista myös tällöin hyödyntää varsi. Lisää varren palat kiehuvaan veteen ensin ja kukinnot parin minuutin kuluttua. Parsakaalin keittoaika on 6-8 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää onko Tankoparsa pilalla?

Home on huono merkki – Ympäri maailmaa heitetään päivittäin täysin käyttökelpoisia ruoka-aineita pois. Hävikistä ei kuitenkaan kannata asiantuntijan mukaan silloin, jos tuote on homeessa: Homeinen vihannes tai hedelmä on aina suurella todennäköisyydellä pilaantunut.
Näytä koko vastaus