Vihreä Parsa Reseptejä?

Vihreä Parsa Reseptejä

Mitä vihreän parsan kanssa?

Miten syöt parsaa? – Parsa sopii nautittavaksi sellaisenaan voinokareen kera, mutta siitä voi kokata myös ihanaa parsakeittoa, herkullisen parsapiirakan tai parsarisottoa ! Parsaa voit valmistaa eri tavoilla. Tietysti kypsentämistapaan vaikuttaa myös se mitä tarjoat parsan kanssa.

Suosituin valmistustapa on parsan keittäminen, mutta parsasta saa maukasta myös paahtamalla uunissa ja grillaamalla. Parsan makupariksi sopivat perinteisesti parmankinkku, pekoni tai parmesan-juusto. Klassikko parsa-annos tarjoillaan täyteläisen hollandaisekastikkeen kanssa. Jos pidät keitetystä parsasta, kokeile herkullista parsaa ja parmankinkkua -reseptiä.

Parmesan-juuston ystävälle sopii keitetty parsa voin ja parmesan-juuston kera,
Näytä koko vastaus

Miten valmistan vihreän parsan?

Keitä parsat näin : –

  • Pane vesi kiehumaan kattilaan. Lisää veteen suolaa sekä sitruunaviipale.
  • Lisää parsat, nuput ylöspäin, ja keitä tankojen paksuudesta riippuen, vihreää parsaa noin 6 minuuttia ja valkoista parsaa noin 12 minuuttia.
  • Kokeile parsan kypsyyttä hyvissä ajoin terävällä veitsenkärjellä tai tikulla.
  • Tarjoa parsa kuumana.

Näytä koko vastaus

Onko vihreä parsa terveellistä?

Vitamiinit Parsa on täynnä terveellisiä ravinteita. Parsa on mainio kuidun lähde, mutta siinä on myös runsaasti A-, C-, E- ja K-vitamiineja sekä kromia.
Näytä koko vastaus

Miten paistaa parsa pannulla?

Parsan paistaminen pannulla Kun kaipaat vaihtelua keitettyyn parsaan, kokeile parsan paistamista pannulla. Se on helppoa ja lopputulos on herkullinen. Makuaineet korostuvat entisestään, kun paistat parsat voin ja oliiviöljyn seoksessa. Valmistusaineet

  • 1 nippu (noin 450-500 g) tuoretta parsaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl voita
  • suolaa

Lisäksi:

  • rucolaa
  • paahdettuja pinjansiemeniä
  • parmesaani- tai pecorinolastuja

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele parsat huolellisesti. Leikkaa tai napsauta sormin parsan puumainen tyviosa pois. Kuori parsat nupusta alaspäin parsan- tai perunakuorimaveitsellä. Ohutta vihreää parsaa ei tarvitse kuoria lainkaan.
  2. Kuumenna öljy suurella laakealla pannulla. Lisää parsat ja paista noin viisi minuuttia molemmin puolin.
  3. Jos parsat ovat kovin paksuja, voit paistamisen loppuvaiheessa lisätä pannulle vettä niin, että parsat melkein peittyvät. Laita pannun päälle kansi tai talouspaperia ja anna parsojen kypsyä muutama minuutti hiljaisella lämmöllä. Ole tarkkana, etteivät parsat kypsy liikaa ja muutu lötköiksi. Kokeile kypsyyttä tyvestä tikulla tai haarukalla.
  4. Tarjoa parsat esimerkiksi sitruunalohkojen ja pähkinäöljyn kanssa tai rucola-pedillä paahdettujen pinjansiementen ja parmesaani- tai pecorinolastujen kera.

Resepti Leena Kalliokoski Kuva Otavamedia Juomasuositus Taina Vilkuna : Parsan paistaminen pannulla
Näytä koko vastaus

Pitääkö Vihreä parsa kuoria?

Mitä eroa on vihreällä ja valkoisella parsalla ja voiko parsaa syödä raakana? | Food Market Herkku verkkokauppa ONKO PARSA PAKKO KUORIA? Valkoinen parsa kuoritaan aina, heti nupun alta juureen asti. Vihreä parsa kuoritaan n. varren puolivälistä. Nuorta, ohutvartista vihreää parsaa ei tarvitse kuoria.

MIKSI RESEPTEISSÄ LAITETAAN SOKERIA KEITINVETEEN? Parsassa saattaa toisinaan olla pieni kitkerä sivumaku, jonka sokeri neutraloi. MITÄ EROA ON VIHREÄLLÄ JA VALKOISELLA PARSALLA?

Vihreä parsa kasvaa valossa, valkoinen parsa mullan alle peiteltynä. Valkoisessa parsassa on hienostunut, lievä karvaus, joka taittuu keitinveden sokerilla. Vihreästä parsasta taas voi tunnistaa nuoren herneenpalon aromia. VOIKO PARSAA SYÖDÄ RAAKANA? Parsaa ei yleensä syödä raakana, salaatteihinkin se ryöpätään.

  • Raaka parsa voidaan höylätä ohuiksi suikaleiksi ja marinoida esim.
  • Sitruunamehussa ja oliiviöljyssä ja lisätä salaattiin.
  • UINKA PALJON VARRESTA PITÄÄ LEIKATA POIS? Varren kantapala on puinen, joten se leikataan /napsautetaan poikki.
  • Ynnellä painellen voi kokeilla, missä kohtaa varsi muuttuu kovaksi.
  • Yleensä vihreässä parsassa puumainen osa on vaaleampi, joten se on helppo tunnistaa.
You might be interested:  Laihduttajan Smoothie Reseptejä?

MITEN PARSAA SÄILYTETÄÄN? Parsa kannattaa syödä heti ostopäivänä. Tarvittaessa parsan voi kietoa kosteaan pyyhkeeseen ja säilyttää jääkaapissa muutamia päiviä. Parsa kuivuu nopeasti. : Mitä eroa on vihreällä ja valkoisella parsalla ja voiko parsaa syödä raakana? | Food Market Herkku verkkokauppa
Näytä koko vastaus

Mikä kastike parsan kanssa?

3 täydellistä kastiketta parsalle – paista rapeaksi ja dippaa! Parsan kylkiäisenä tarjoillaan perinteisesti hollandaisekastiketta. Oikein rapeaksi paistettua parsaa on kuitenkin kiva dippailla myös majoneesipohjaiseen dippiin.

  • Nämä dippikastikkeet sopivat toki monen muunkin ruoan, kuin pelkästään parsan kanssa, mutta dippien raikkaat maut toimivat erinomaisesti juuri keväisen parsan kaverina.
  • 3 dl majoneesia
  • 2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 sitruuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 tl worcesterkastiketta
  • suolaa
  • mustapippuria rouhittuna

1. Huuhtele sitruuna huolellisesti vedellä. Raasta kuori ja purista hedelmästä noin 2 rkl mehua. Pilko valkosipulinkynsi pieneksi.2. Sekoita kaikki ainekset kulhossa kermaiseksi lopputulokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

  1. Ohjeesta tulee noin 4 dl valmista dippiä.
  2. 3 dl majoneesia
  3. 0,5 dl valkoista misotahnaa
  4. 1 tl sitruunamehua
  5. suolaa
  6. pippuria

1. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Ohjeesta tulee noin 3,5 dl valmista dippiä.
  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl crème fraichea
  • 1 valkosipulinkynsi pieneksi silputtuna
  • 2 anjovisfileetä
  • 3 rkl hienoksi silputtua ruohosipulia
  • 3 rkl hienoksi silputtua persiljaa
  • 1 tl hienoksi silputtua rakuunaa
  • 1 rkl vastapuristettua sitruunamehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria

1. Pilko anjovisfileet pieneksi ja sekoita yhteen muiden ainesten kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ohjeesta tulee noin 3,5 dl valmista dippiä. Reseptit: : 3 täydellistä kastiketta parsalle – paista rapeaksi ja dippaa!
Näytä koko vastaus

Voiko parsakaalia paistaa pannulla?

Sääntö numero yksi: älä ylikypsennä! – Parsakaali on parhaimmillaan napakaksi kypsennettynä ja pannulla paistaminen tai uunissa paahtaminen tuo sen aromit parhaiten esiin. Pakasteparsakaalille riittää parin minuutin keitto niukassa vedessä tai nopea paistaminen kuumalla pannulla, kuten tässä parsakaaliwokissa.

  • Pakastettu parsakaali kannattaa lisätä ruokien joukkoon vasta siinä vaiheessa, kun kypsennystä on jäljellä vain pari minuuttia.
  • Parsakaaliwokkimme on saanut inspiraatiota Aasiasta, jossa wokkaaminen on yleinen tapa valmistaa ruokia.
  • Wokkaamisessa tärkeää on muistaa, että pannun tulee olla riittävän kuuma, jotta ainekset paistuvat eivätkä keity.

Näin pakasteparsakaali säilyy kauniin vihreänä ja herkullisena. Valkosipulikastikkeen maustavat valkosipulin lisäksi soijakastike, riisiviinietikka ja mirin. Mirinin eli makean japanilaisen maustekastikkeen voi jättää pois, jos sitä ei löydy kaupastasi, mutta se tuo kivan säväyksen makumaailmaan.
Näytä koko vastaus

Tarvitseeko parsaa keittää?

Parsan keittäminen – Ehkäpä yleisin tapa valmistaa parsa on kaikkein vaativin. Eikä sekään varsinaisesti taitoa vaadi, kunhan muistat mistä hommassa on kyse: parsan paksuudesta, joka määrittää vaaditun keittoajan. Parsat kannattaa keittää korkeassa ja kapeassa kattilassa siten, että nuput jäävät veden pinnan yläpuolelle.

Ohuet vihreät parsat kypsyvät jo parissa minuutissa, paksut vaativat muutaman minuutin enemmän. Valkoisia parsoja voi joutua keittämään jopa 15 minuuttia. Voit varmistaa parsojen kypsyyden maistamalla tai pitämällä parsaa tyvestä vaakatasossa. Parsan kärkiosa taipuu hiukan alaspäin, kun se on kypsä.

Näytä koko vastaus

Pitääkö parsa pestä?

Vihreä Parsa Reseptejä Pian on jälleen parsan vuoro ruokasesongin ykkösherkkuna. Lue vinkit parsan käsittelyyn nipusta lautaselle.

Valitse vain varreltaan napakoita parsoja, joiden nuput ovat tiukasti supussa. Pese parsat kylmässä vedessä ennen käyttöä. Poista puiseva tyviosa veitsellä leikaten tai taivuttamalla parsan vartta napakasti sen paksummasta päästä. Kuori valkoiset parsat kevyesti vasta juuri ennen kypsennystä. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria, ellei kuori tunnu paksulta. Helpoiten kuoriminen sujuu hyvällä perunankuorimisveitsellä. Vedä kuorimaveitsellä heti nuppujen alapuolelta tyveä kohden. Voit kypsentää parsaa keittämällä, grillaamalla, höyryttämällä ja paistaen. Valkoinen parsa kypsyy kiehuvassa vedessä 8–10 minuutissa, vihreä parsa noin kolmessa minuutissa. Aika mitataan siitä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen parsojen lisäämisen jälkeen. Ylhäältä hento ja alhaalta tanakka tankoparsa kannattaa keittää pystyasennossa, kapeasuisessa kattilassa. Jätä nuppuosat juuri ja juuri vedenpinnan yläpuolelle. Nopeammin kypsyvät nuput höyrystyvät napakoiksi samalla, kun varren paksu alaosa kypsyy sopivaksi kiehuvassa vedessä. Käsittelyn helpottamiseksi voit sitoa parsavarret sidontanarulla 5–6 parsan nippuihin. Grillatessa esikäsitellyt varret sivellään ensin öljyllä. Grillaamalla tai paistamalla kypsennettävä parsa vaatii koosta riippuen 2–8 minuutin kypsennyksen.

You might be interested:  Murotaikina Resepti Ilman Munaa?

Seuraa meitä Facebookissa
Näytä koko vastaus

Saako parsa Pissan haisemaan?

Parsa ja pissan haju – Parsan aiheuttama haju virtsassa johtuu parsan sisältämästä rikkipitoisesta aminohaposta. Itsessään hajuton aminohappo hajoaa ruoansulatuksessa ja tulee elimistöstä ulos epämiellyttävän hajuisena pissana. Parsa muuttaa virtsan hajua nopeasti.
Näytä koko vastaus

Onko parsa myrkyllistä?

Jos joku joskus tarjoaa sinulle parsan tainta, älä ihmeessä kieltäydy. Ainakaan, jos sinulla sattuu olemaan pari neliötä ylimääräistä tilaa, ja haluat vuosikymmeniksi helppohoitoisen, hauskan, monipuolisen ja kiitollisen kumppanin 🙂 Parsa kasvaa mielellään samalla paikalla vuodesta ja jopa vuosikymmenestä toiseen.

  1. Oma parsamme muutti mukanamme edellisestä asuinpaikastamme parisenkymmentä vuotta sitten, sillä on ikää jo neljännesvuosisata.
  2. Paksut maukkaat parsanversot työntyvät mullasta näin keväällä, jolloin kasvimaalla ei juuri ole muuta satoa saatavissa.
  3. Parsasta syödään juuri nämä nuoret, keväällä nousevat versot.

Parhaimman sadon parsa tuottaa multavassa, ravinteikkaassa maassa. Mullan sisässä kasvaessaan versot pysyvät mukavan vaaleina. Näin ollen parsan ylle kannattaa kerätä multaa komeaksi keoksi. Parsanversoja kerättäessä ne kaivetaan esiin mullasta. Parsa kasvaa melkoisiin mittoihin, omassamme versoja on monta kymmentä, korkeutta loppukesästä reilut pari metriä ja ympärysmittaa lähes saman verran.

Samalla paikalla neljännesvuosisadan varttunut parsamme.

Syksyllä ilmestyvät kauniit punaiset marjat. Parsa on kuitenkin myrkyllinen kaikilta muilta osiltaan paitsi keväällä syötävät versot. Parsa on vaatimaton ja helppo kasvatettava. Lähinnä se kaipaa hieman lannoitusta, ja syksyllä pitkänhuiskeat versot kannattaa tukea, niin ne pysyvät varmemmin pystyssä. Tällä kertaa parsat päätyivät pieniin suolaisiin piiraisiin – olinkin jo kovasti odottanut, milloin pääsisi tekemään parsapiiraita. Näiden lisäksi parsa sopii mainiosti mm. salaattiin, risottoon ja aivan ihanaan parsakeittoon. Vihreä Parsa Reseptejä
Näytä koko vastaus

Milloin parsa on pilalla?

Nyt sesongissa varma kevään merkki parsa! Parsa – Kaupallinen yhteistyö Tätä on odotettu! Parsakausi on alkanut taas ja siitä on syytä nauttia täysillä, niin kauan kuin parsaa saa. Huhtikuun Satokausi-kasvikset ovat ovat kevään merkeissä vihreitä, sillä parsa saa kaverikseen aromaattisen limen sekä raikkaan ananaksen,

Tämän kolmikon löydät tietysti Food Market Herkun hedelmä-ja vihannesosastolta. Satokausien mukaan syöminen on helpompaa kuin koskaan! Parsaa on viljelty ihmiskunnan historiassa yli 5 000 vuoden ajan. Se mainitaan myös maailman ensimmäisessä keittokirjassa. Euroopan perinteiset parsa-alueet ovat Saksassa, Ranskassa, Hollannissa ja Italiassa.

Valkoinen parsa on maan alta yleensä käsin korjattua parsaa, kun taas vihreän parsan varsi leikataan maan pinnan päältä. Sadonkorjuun jälkeen parsat jäähdytetään, jotta kiivas kasvu saadaan pysäytettyä. Herkkänä raaka-aineena parsa ei kestä pitkää varastointia, joten hankkimisen jälkeen se kannattaa valmistaa ruoaksi mahdollisimman pian.
Näytä koko vastaus

Kauanko parsaa pitää paistaa?

Leikkaa parsan puumainen alaosa pois ja kuori tarvittaessa. Leikkaa tangot 3–4 cm:n pituisiksi paloiksi. Kuumenna öljyä pannulla ja paista parsaa 5–10 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Näytä koko vastaus

Mitä Valkoisen parsan kanssa?

Tarjoa lämpimän parsan kanssa hollandaisekastiketta. Voit tarjota parsan myös sitruunamehulla maustetun voisulan ja parmesaanin kanssa.
Näytä koko vastaus

Kauanko parsaa pitää keittää?

Keittoaika vaihtelee parsan paksuuden ja tuoreuden mukaan Vihreä parsa kypsyy nopeammin (3–8 minuuttia) kuin valkoinen (10–14 minuuttia). Kokeile kypsyyttä cocktailtikuilla parsojen tyvestä. Tarjoa parsat heti lämpiminä tai kylminä. Jäähdytä parsat jäävedessä, jotta ne pysyvät kauniin vihreinä.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Marinoitu Porsaan Sisäfile Resepti?

Onko Tankoparsa terveellistä?

Ime parsaa on televisiosta Putous-ohjelmasta tuttu sanapari, joka on jo nyt saanut tukevan aseman hokemana kansan kielessä. Hokemassa piilee myös terveysvalistusta, sillä parsaa todella kannattaa työntää suuta kohti. Ime parsaa on televisiosta Putous -ohjelmasta tuttu sanapari, joka on jo nyt saanut tukevan aseman hokemana kansan kielessä.

Hokemassa piilee myös terveysvalistusta, sillä parsaa todella kannattaa työntää suuta kohti.25.2.2010 2:00 | Päivitetty 25.2.2010 0:00 Ime parsaa on televisiosta Putous -ohjelmasta tuttu sanapari, joka on jo nyt saanut tukevan aseman hokemana kansan kielessä. Hokemassa piilee myös terveysvalistusta, sillä parsaa todella kannattaa työntää suuta kohti.

Parsa on erittäin vanha ravinnossa käytetty kasvis. Egyptiläiset tunsivat kasvin jo 5000 vuotta sitten. Sitä on aikojen saatossa käytetty myös lääkekasvina, sillä se poistaa kehosta tehokkaasti nesteitä ja tekee hyvää munuaisille. Parsa on yksi ravinnepitoisimmista kasviksista.

  • Ensinnäkin parsa sisältää erittäin runsaasti foolihappoa (kasvikunnan paras foolihapon lähde) sekä muita B-ryhmän vitamiineja, joiden lisäksi siinä on paljon K-vitamiinia, C-vitamiinia ja A-vitamiineihin kuuluvaa beetakaroteenia.
  • Parsasta saa myös kaliumia ja ravintokuituja.
  • Parsa on myös varsin vähäkalorinen ruoka-aine, sillä 100 grammassa parsaa on vain 26 kilokaloria.

Parsa ei sisällä rasvaa tai kolesterolia. Parsa laittaa virtsan ja sperman haisemaan. Parsan käytöllä on kuitenkin haittavaikutuksensakin. Parsan syöminen saa virtsan haisemaan voimakkaalle, kun monilla ihmisillä virtsaan erittyy vahvatuoksuisia rikkipitoisia hajoamistuotteita.
Näytä koko vastaus

Miten maustaa parsa?

Lisää parsan varret ja paista pari minuuttia. Lisää nuput ja pinjansiemenet ja jatka paistamista vielä pari minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoa vaikka kalan lisäkkeenä.
Näytä koko vastaus

Mikä liha parsan kanssa?

Naudan sisäfilee valmistuu nopeasti grillissä. Samalla grillaat parsat lisukkeeksi. Hollandaise on klassikkokastike ja helppo tehdä.
Näytä koko vastaus

Mitä on piri piri kastike?

Peri-peri-kastike Peri-peri-kastikkeella maustetaan grillatut katkarapuvartaat. Peri-peri tai piri-piri on tulinen afrikkalainen maustekastike, jota käytetään erityisesti äyriäisten ja kanan mausteena sekä marinadeissa. Chiliä ja valkosipulia sisältävä marinadi sopii loistavasti grillattujen jättikatkarapujen mausteeksi.20.6.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

50 g (4–5) punaisia chilejä 5 valkosipulinkynttä 3 dl oliiviöljyä 1 sitruunan raastettu kuori 1/2 sitruunan mehu

1. Poista chileistä siemenet ja hienonna ne hyvin pieniksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kastike vain paranee jääkaapissa säilytettäessä. Mausta grillatut kastikkeella. Katso myös:, Ruoka.fi Ruoka.fi Kotiliesi.fi Tilaa Annan ruoka-aiheinen uutiskirje : Peri-peri-kastike
Näytä koko vastaus

Mitä Parsakeiton kanssa?

Kuumenna keitto uudelleen. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Annostele keitto kulhoihin ja koristele annokset parsan nupuilla sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoa pehmeä parsakeitto vaalean leivän kanssa.
Näytä koko vastaus

Mikä liha parsan kanssa?

Naudan sisäfilee valmistuu nopeasti grillissä. Samalla grillaat parsat lisukkeeksi. Hollandaise on klassikkokastike ja helppo tehdä.
Näytä koko vastaus

Mitä syödä Parsarisoton kanssa?

Parsarisotto – Vihreä Parsa Reseptejä Tuoreesta parsasta saat hienostuneen maun risotolle. Makua täydentävät valkoviinin hapokkuus ja sitruunankuoren kirpeys. Tämä herkullinen risotto viimeistellään crème fraîchella ja laadukkaalla juustolla.

1 nippu (450 g) tuoretta parsaa
3 rkl Valio voita
2 – 3 (150 g) salottisipulia
4 dl risottoriisiä
n.9 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl kuivaa valkoviiniä
½ tl suolaa
¼ tl rouhittua rosépippuria
½ tl raastettua sitruunankuorta
1/2 – 1 prk (à 150 g) Valio crème fraîchea
Näytä koko vastaus

Mitä grillatun parsan kanssa?

Grillattu parsa & vaahdotettu Viola – Vihreä Parsa Reseptejä Grillattu parsa & vaahdotettu Viola Tuore vihreä parsa on merkki keväästä keittiön puolella. Grillaa parsat ja tarjoile yksinkertaisen herkullisen tuorejuustovaahdon kera. Mausta tuorejuusto parmesaanilla, joka sopii loistavasti yhteen parsan kanssa.
Näytä koko vastaus