Contents
- 1 Mitä voi tehdä kuivatuista viikunoista?
- 2 Mitä tehdä Viikunoista?
- 3 Onko kuivatut viikunat terveellisiä?
- 4 Onko viikuna terveellinen?
- 5 Mikä Juusto sopii Viikunahillon kanssa?
- 6 Mikä keksi juustojen kanssa?
- 7 Mihin käyttää kuivattuja hedelmiä?
- 8 Missä viikuna kasvaa?
- 9 Tuleeko juusto alle vai päälle?
- 10 Mitä tehdä kuivatuista Herkkutateista?
Mitä voi tehdä kuivatuista viikunoista?
Mitä tehdä viikunasta? – Tuoreista viikunoista on helppo nauttia. Syö viikunoita sellaisenaan tai viipaloi niitä turkkilaisen jogurtin tai aamupuuron päälle. Tuoreet, mehukkaat viikunat sopivat mainiosti salaatteihin ja alkupaloihin, pizzan päälle ja piirakoiden täytteeksi.
Tuore viikuna on uskomattoman esteettisen näköinen, että sillä saa helposti koristeltua kakut, jälkiruoat ja salaatit. Parhaimmillaan viikunat ovat vahvojen ja täyteläisten raaka-aineiden seurassa. Yhdistä viikuna hunajan, tumman suklaan tai balsamicosiirapin kanssa. Myös viikunat ja juustot ovat hyvä makupari.
Viikuna on kuin tuorehilloa, joten se sopii täydellisesti juustojen, kuten sinihomejuuston, pecorinon ja manchegon makupariksi. Helppo alkupala syntyy kun lohkot viikunoita ilmakuivatun kinkun kaveriksi. Jos haluat viikunoiden makuun lisää syvyyttä, karamellisoi ne paistinpannulla voissa ja sokerissa.
Näytä koko vastaus
Mihin voi käyttää Viikunahilloa?
Fine Foods Käytä St. Dalfour Viikunahilloa paahtoleivän päällä, täytekakkujen ja kääretorttujen välissä sekä murojen, jäätelön, jogurtin, viilin, pannukakkujen tai ohukaisten kanssa. Kokeile myös keksien ja juuston kanssa. Ainekset: Viikuna 51 % (alkuperä EU ja muu kuin EU), rypäle- ja taatelimehutiiviste, hyytelöimisaine: pektiini, sitruunamehu.100% Kasviperäinen tuote
Ravitsemustiedot Ravintosisältö per 100 g Energiaa 938 kJ/221 kcal Rasvaa 0,6 g josta tyydyttynyttä 0,15 g Hiilihydraatteja 52 g joista sokereita 45 g Proteiinia 0,9 g Suolaa 0,04 g |
Tuotenumero: 729 Kierrätä purkki lasinkeräykseen ja kansi metallinkeräykseen. : Fine Foods
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä Viikunoista?
Tuore viikuna ruoanlaitossa – nauti sellaisenaan tai kypsennettynä – Tuoreista viikunoista on helppo nauttia. Viikunoita ei tarvitse kuoria, mutta hedelmät kannattaa pestä ja niiden kova kanta leikata pois. Syö viikunoita sellaisenaan, viipaloi turkkilaisen jogurtin päälle ja salaatin joukkoon tai kokoa yksinkertainen alkupala viikunoista ja ilmakuivatusta kinkusta.
Jos haluat viikunoiden makuun lisää syvyyttä, karamellisoi ne paistinpannulla voissa ja sokerissa. Parhaimmillaan viikunat ovat vahvojen ja täyteläisten raaka-aineiden seurassa. Kokeile juhlavaa viikuna-sinihomejuustosalaattia tai juustoista viikunapiirasta, mascarponella ja pekaanipähkinöillä täydennettyjä viikunalämppäreitä sekä helppoa viikuna-suklaakakkua.
Jos viikunoita jää yli tai ne ovat jo hieman ylikypsiä, keitä hedelmistä kompotti juustojen seuraksi.
Näytä koko vastaus
Onko kuivatut viikunat terveellisiä?
Tiesitkö, että viikuna sisältää enemmän kalsiumia kuin maito? – Kuivatut luomuviikunat ovat magnesiumin lähde. Näitä mainiota makunautintoja popsiskelemalla saat myös ropautettua kroppaasi myös seleeniä ( 0.6 µg/ 100 g), fosforia (67.0 mg/ 100 g) ja K-vitamiinia (15,60 µg/ 100 g). Viikunat sisältävät myös kalsiumia: lasillisessa viikunoita on yhtä paljon kalsiumia kun samassa määrässä lehmänmaitoa.100 grammaa viikunoita sisältää 162.0 mg kalsiumia ja lehmänmaito 125.0 mg. Terveyttä tulvivissa viikunoissa piilee entsyymejä, jotka saavat suolistosi pikkuapulaiset pystymään parhaimpaansa. Viikuna jälkiruokana ei ole siis mikään täysin turha juttu! Viikunoita voi tottakai pistellä poskeensa sellaisenaan. Monet kuutioivat viikunan pieniksi palasiksi ja tuikkaavat aamupuuron, -myslin, -viilin tai -jogurtin sekaan nautittavaksi. Viikuna sopii myös erinomaisesti lisukkeeksi esimerkiksi juustotarjottimelle ja monipuolisesti käytettäväksi myös leivonnassa. Koska viikunat säilyttävät hyvin kosteutensa, niillä voi korvata leivonnassa osan rasvasta. Ruohonjuuresta löydät luomulaatuiset, kuivatut viikunat monessa koossa. Testaa ja tykästy toden teolla! >> Maista myös maanmainoita miniviikunoita >>
Näytä koko vastaus
Onko viikuna terveellinen?
Kuivatuissa viikunoissa on runsaasti kuitua, rautaa, kaliumia ja kalsiumia, joten ne soveltuvat hyvin myös korkeasta verenpaineesta kärsiville. Viikunat sisältävät enemmän kuitua kuin useammat hedelmät tai vihannekset, joten ne ovat erinomaisia ruoansulatukselle ja kolesterolitasolle.
Näytä koko vastaus
Mikä Juusto sopii Viikunahillon kanssa?
Helppo juustotarjotin Hienostunut viikunahillo, maistuva Pirkka sinihomejuusto ja jouluinen Pirkka piparkakku muodostavat klassisen makuyhdistelmän. Värikäs porkkanahilloke, voimakas Pirkka Parhaat vanha gouda ja Pirkka Parhaat maalaiskauraleipä ovat maukas yhdistelmä.
Näytä koko vastaus
Mitä tarjota juustojen kanssa?
Parhaita ovat rypäleet, omenat, päärynät, persikat, aprikoosit, taatelit, viikunat, melonit, kiivit, persimonit, mansikat, pensasmustikat ja kirsikat sekä niistä valmistetut hillokkeet. Hillot sopivat erinomaisesti kaikkien juustolaatujen kanssa, joten Pirkka Parhaat juustohillot on oiva valinta juustojen seuraksi.
Näytä koko vastaus
Mikä keksi juustojen kanssa?
Juustot ovat vahvan makuisia, joten ne kaipaavat parikseen makeita sekä suuta neutralisoivia makuja. Kuivatut sekä tuoreet hedelmät, marjat, pähkinät, taatelit, hillot, hunaja sekä patongit, keksit ja näkkileivät ovat yleisiä juustojen kanssa nautittavia lisäkkeitä.
Näytä koko vastaus
Miten viikuna kuuluu syödä?
Hedelmä syödään huuhdeltuna kuorineen. Paksukuorinen viikuna kannattaa kuitenkin ensin kuoria! Viikunat on hyvä säilyttää kylmässä +2– +5 asteessa ja käyttää mahdollisimman pian. Viikunat ja juustot, erityisesti sinihomejuustot ovat hyvä makupari.
Näytä koko vastaus
Mistä tietää onko viikuna kypsä?
Millainen on kypsä viikuna? – Mistä sitten tietää, milloin viikuna on kypsä? Kypsä viikuna tuntuu painettaessa vähän pehmeältä, mukavasti kypsynyt myös tahmealta. Viikunat on parasta kuljettaa kaupasta kotiin käsissä sen sijaan että niitä tunkisi ostoskassiin, sen verran herkkiä ne ovat.
Minulla on tapana ostaa muutama viikuna kaupassa käydessäni. Vain muutama, sillä viikunan kuori on ohut ja herkkä kaikenlaisille kolhuille, minkä vuoksi se pilaantuu helposti. Viikuna säilyy parhaiten viileässä eli jääkaapissa, mutta koska se on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä, säilytän hedelmät pöydällä ja syön pois mahdollisimman äkkiä, päivässä parissa.
Nätin lautasen kanssa ne ovat todella esteettinen arkinen asetelma.
Näytä koko vastaus
Mitä vitamiineja on Viikunassa?
Karita Tykkä neuvoo, mitä viikunoista voi tehdä. Rakastan viikunoita, etenkin tuoreina. Minulla on niitä harvemmin tuoreina, mutta kuivattuja viikunoita minulta löytyy aina. Viikunoissa on runsaasti mahtavia ravinteita. En käytä juurikaan maitotuotteita, sillä en usko niiden parantavan luustoa.
- Alsiumia löytyy monesta muustakin raaka-aineesta, esimerkiksi varsiselleristä, seesaminsiemenistä ja viikunoista.
- Viikunat sisältävät kalsiumin lisäksi muitakin kivennäis- ja hivenaineita kuten kaliumia, fosforia, natriumia ja magnesiumia.
- Lisäksi niissä on rutkasti kuitua ja vitamiineja kuten karotenoideja, K-vitamiinia ja folaattia.
Kuivatuissa viikunoissa sokeripitoisuus on myös aika suuri, joten ne vievät tehokkaasti myös makeannälkää. Viikunat sopivat niin makeisiin kuin suolaisiinkin ruokiin. Tuoreet viikunat ovat ihania etenkin salaateissa, juustojen kera tai ihan sellaisenaan.
- Nautin myös suuresti oliiveista.
- Etenkin tummat luomulaatuiset kalamata-oliivit ovat herkkuani.
- Niinpä yhdistin kaksi ihanuutta tähän oliivitahnareseptiin.
- Viikuna-oliivitahna 1/2 dl pilkottuja kuivattuja viikunoita (poista kova kantaosa) 1 dl kalamata-oliiveja (poista kivi) 2 rkl oliiviöljyä 1 tl sitruunamehua 1/2 tl tuoretta rosmariinia pieneksi pilkottuna ripaus mustapippuria + ripaus suolaa riippuen oliivien suolaisuudesta 1.
Pyöräytä monitoimikoneen pulssitoiminnolla tai minisilppurissa pilkotut viikunat ja oliivit sekaisin. Tee koostumuksesta mieltymyksen mukaan joko täysin sileää tai jätä tekstuuria.2. Lisää pilkottu rosmariini, oliiviöljy, mustapippuri ja balsamiviinietikka.
Sekoita.3. Nauti haluamasi ruoan parina, keksien päällä tai vaikka vuohenjuuston kera. Voit sivellä tapenadea myös uunikalan pintaan, nauttia keksien kera, tai käyttää mausteena pataruoissa tai annostella vaikkapa keiton päälle. Tahna sopii monelle sillä se on maidoton, gluteeniton, soijaton, vegaaninen, laktoositon ja munaton.
Lisää reseptejä ravintorikkaisiin ruokiin ja makeisiin löytyy SuperLemon-blogistani, Iloa ja hyvää oloa viikkoosi,
Näytä koko vastaus
Pitääkö Kuivatut aprikoosit liottaa?
Kuivatut hedelmät kannattaa huuhdella ennen käyttöä. Niitä voi lisäksi liottaa vedessä n. puoli tuntia, jonka aikana ne imevät kosteuden takaisin ja niistä tulee entistä mehukkaampia.
Näytä koko vastaus
Montako Taatelia päivässä?
4. Parantaa näköäsi – Taatelit sisältävät paljon A-vitamiinia. Kyseinen vitamiini suojaa silmiä ja edistää niiden tervettä toimintaa. A-vitamiini vaikuttaa myös ihon ja limakalvojen toimintaan, ravintoterapeutti Karin Friis kertoo. Heikentynyt pimeänäkö johtuu usein A-vitamiinin puutteesta. Joten kokeile syödä 3 taatelia päivässä ja katso huomaatko eroa!
Näytä koko vastaus
Mihin käyttää kuivattuja hedelmiä?
Hedelmät ja marjat ovat herkkua kuivattuinakin Kuivatut hedelmät ja marjat sisältävät paljon kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja. Ne ovat mukavaa naposteltavaa sellaisenaan, mutta sopivat mainiosti myös esimerkiksi puuron tai jogurtin joukkoon, sekä käytettäväksi leivonnassa.
Näytä koko vastaus
Onko kuivatut hedelmät terveellisiä?
Kuivatuissa hedelmissä ovat tallella lähes kaikki tuoretuotteiden ravintoaineet, jopa tiiviimmässä muodossa. Kuivahedelmät ovat terveellinen vaihtoehto makeanhimoon. Niiden nestepitoisuus on hyvin alhainen verrattuna tuoreisiin hedelmiin, mutta sokeripitoisuus korkeampi.
Näytä koko vastaus
Onko viikuna vegaani?
Viikunat eivät välttämättä sovi vegaaneille – Tämä fakta on kiistanalainen, mutta ampiaiset pölyttävät joitain viikunalajikkeita ja saattavat samalla kuolla hedelmän sisälle. Viikunat kyllä “sulattavat” ampiaisen, mutta joitain osia ampiaisesta saattaa silti jäädä hedelmän sisään.
Näytä koko vastaus
Missä viikuna kasvaa?
Viikunat | |
---|---|
Kumiviikuna ( Ficus elastica ) | |
Tieteellinen luokittelu | |
Domeeni: | Aitotumaiset Eucarya |
Kunta: | Kasvit Plantae |
Alakunta: | Putkilokasvit Tracheobionta |
Kaari: | Siemenkasvit Spermatophyta |
Alakaari: | Koppisiemeniset Magnoliophytina |
Luokka: | Kaksisirkkaiset Magnoliopsida |
Lahko: | Rosales |
Heimo: | Mulperikasvit Moraceae |
Suku: | Viikunat Ficus Röding |
Katso myös | |
Viikunat Wikispeciesissä Viikunat Commonsissa |
Viikunat eli marjaviikunat eli fiikukset ( Ficus ) on mulperikasvisuku, johon kuuluu yli 800 trooppista tai subtrooppista puuta, pensasta ja liaania, Useimmat lajeista ovat kotoisin Itä-Aasian trooppisista osista. Viikunoiden yksineuvoiset kukat ovat onton, turpean kukkalapakon sisässä.
Noin viisi metriä korkeaksi kasvavaa paksurunkoista aitoviikunaa ( F. carica ) kasvatetaan varsinkin Välimeren maissa maukkaiden kukkalapakoidensa, viikunoiden, vuoksi. Sillä on sormihalkoiset, nahkeat lehdet. Kypsät viikunat ovat päärynän muotoisia, ja niissä on jopa 70 % sokeria. Myös sykomoriviikunapuuta ( F.
sycomorus ) kasvatetaan syötävien kukkalapakoidensa, ns. faaraon- eli aataminviikunoiden vuoksi. Banian eli banianiviikuna ( F. benghalensis ) on ilmajuurien avulla suuria kasvustoja muodostava laji, ja temppeliviikuna ( F. religiosa ) buddhalaisten ja hindujen pyhä puu, jonka varjossa Buddhan sanotaan mietiskelleen.
Näytä koko vastaus
Miksi juusto itkee?
Miksi juusto itkee? – Kun juustoa kypsytetään pitkään, kaseiini pilkkoutuu aromiaineiksi ja menettää samalla vedensidontakykyään. Tällöin juusto alkaa itkeä.
Näytä koko vastaus
Tuleeko juusto alle vai päälle?
Nyt se on selvitetty! Enää ei riidellä juuston paikasta leivällä Missä järjestyksessä voileipä kootaan -kysymys voi aluksi vaikuttaa hauskan leikkisälle. Mutta vain aluksi. Testaa huviksesi, jos lähelläsi on muutama ihminen, parhaan lopputuloksen saat työkavereidesi kanssa.
No niin, riitahan siitä tuli. Eikä ihme, sillä voileivät ovat meitä lähellä. Kyselyn mukaan 85 prosenttia suomalaisista syö päivittäin voileipiä tai vähintään viisi kertaa viikossa. Joka toisella leivän päällä on aina juusto. Mutta kuuluuko juusto kinkun alle vai päälle? Kyselyyn vastanneista suomalaisista 45 prosenttia laittaa juuston kinkkuviipaleen, meetvurstin, kurkun tai tomaatin päälle, 37 prosentin mielestä juusto kuuluu alimmaiseksi.18 prosentille sopii kumpi tahansa tapa.
Myös maksamakkaran syöjät jakautuvat eri koulukuntiin.57 prosenttia viipaloi ja 18 prosenttia pursottaa pötköstä maksamakkaran leivälle.10 prosenttia painelee sen leivälle veitsellä.15 prosenttia on levitystavan suhteen kaikkiruokaisia. Leikkeleistä suosituin on kinkkuleikkele, jonka valitsee leivän päälle lähes joka toinen (46 %).
Näytä koko vastaus
Montako siivua juustoa päivässä?
Maitovalmisteita – Nauti maitovalmisteita noin puoli litraa päivässä. Valitse arkiruokailuun nestemäinen rasvaton tai vähärasvainen vaihtoehto (maito, piimä, viili tai jogurtti). Rasvaisemmat maitovalmisteet kannattaa jättää herkkuhetkiin kuten juhlaruokiin.
Näytä koko vastaus
Mitä voi tehdä kuivatuista Suppilovahveroista?
Suppilovahveroita voi käyttää kuivattuna myös riistaruokien maustamiseen, kuten muitakin kuivattuja sieniä. Suppilovahverot ovat herkkua pizzan päällä: kokeile suppilovahvero -poropizzaa, metsäsieni-vuohenjuustopizzaa tai sieni-parmesaaniflammkuchenia.
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä kuivatuista Herkkutateista?
Herkkutattikastike kuivatuista herkkutateista Tämä yksinkertainen kastike vie kielen mennessään. Sopii pastakastikkeeksi tai lämpimien leipien täytteeksi, jos tekee paksun suuruksen. Tarvitaan vain kuivattuja herkkutatteja, vehnäjauhoja tai muita jauhoja suurustamiseen, vettä, kanaliemikuutio ja ruokakermaa.
Mausteeksi suolaa ja mustapippuria. Kiehauta kuivatut sienet ja kanaliemi vedessä. Veden määrä riippuu siitä, paljonko käytät kuivattuja sieniä, itse mittasin noin ½ litraa. Anna seistä hetken aikaa, jotta sienet likoavat kunnolla. Valmista sitten suuruste. Sulata voi pannulla ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä jauho-voi seos vaaleanruskeaksi.
Lisää kanalientä sienten seasta ja tarvittaessa vettä. Kiehauta hieman, kaada sieni-kanaliemikattilaan. Anna kiehua erittäin hiljaisella lämmöllä ja lisää sitten kerma. Kuumenna, lisää mausteet.
Herkkutatin maku on sitä voimakkaampi, mitä enemmän käytät sieniä.
Kastike sopii pastan kanssa. Kuvassa lisänä savupeuraa ja vihanneksia. Voit lisätä mieliyrttejäsi annoksen päälle. Kuivatut herkkutatit 25g 6EUR, tilaus: : Herkkutattikastike kuivatuista herkkutateista
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä kuivatuista aprikooseista?
Kuivatut aprikoosit sopivat erityisen hyvin lihan maustajaksi. Se tuo hedelmäisyyttä marokkolaiseen lammastagineen, mehevöittää täytetyt broilerinfileet ja antaa pekonin kanssa makua täytetylle porsaan ulkofileelle. Kokeileva kokki kuorruttaa aprikooseilla jopa joulukinkun!
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä kuivatuista ruusuista?
Ruusuista syntyy prinsessaruokaa Ruusut ovat ennen kaikkea ilo silmälle, mutta niitä voi käyttää pieniä määriä myös ruuanlaitossa. Talven varalle voi ruusun terälehdistä säilöä purkillisen ruusuhilloa- tai marmeladia. Ruusu hivelee kaikkia aisteja. Sen tuoksu on palsamia sielulle ja kimppu ruusuja nostaa mielialaa.
- Luostareissa ruusuja viljeltiin, koska niiden uskottiin rauhoittavan mieltä, poistavan stressiä ja ehkäisevän masennusta.Ruusut ovat kiehtoneet kautta aikojen myös kokkeja.
- Ruusujen keittiöhistorian arvellaan alkaneen Kiinasta tuhansia vuosia sitten.Myös Euroopan kuninkaallisissa keittiöissä kokit ovat käyttäneet ruusuja kuten monia muitakin kukkia pää- ja jälkiruokiin, teehen sekä makeisten, leivonnaisten, öljyjen ja säilykkeiden maustamiseen, värjäämiseen ja koristeluun.Ruusuveteen törmää silloin tällöin myös nykypäivän resepteissä.
Ruusujen terälehdistä valmistettu ruusuvesi antaa leivonnaisille, padoille ja kastikkeille eksoottista makua.Ruusuvettä on kuitenkin vaikea löytää edes hyvin varustettujen markettien elintarvikeosastoilta. Ruusuvettä voi tehdä kotona pieniä määriä, jos puutarhassa sattuu olemaan sopivia ruusuja.Ruusuissa voi lajikkeesta riippuen aistia sitruunaa, omenaa, kanelia, pippuria tai myskiä.Ruusut antavat makeutta kesäisiin salaatteihin, kuumiin ja kylmiin juomiin.
- Ruusun terälehdistä voi tehdä hilloa, hyytelöä, marmeladia, ruususokeria, ruusuvettä tai viinietikkaa.
- Ruusuilla voi myös koristella ruokia ja terälehdistä hauduttaa teetä.
- Uivattuja ruusunlehtiä voi jauhaa yrttiteen tai maustesekoitusten raaka-aineeksi.Ruusun terälehdillä voi maustaa omena-, vadelma- tai mansikkahilloa.
Ruusuista saa myös koristeita sivelemällä tuoreet terälehdet munanvalkuaisella. Sen jälkeen ne sokeroidaan ja annetaan kuivua voipaperin päällä.Ruokiin ja koristeluihin käytettävien ruusujen on oltava myrkyttömiä. Myös kasvupaikan pitää olla etäällä vilkkaasti liikennöidyistä teistä.Eniten aromeja ja makuja on tuoksuvissa ruusuissa.
- Hyviä ruusuja ovat maatiaiset ja vanhat ruusut sekä yleisesti puutarhoissa kasvatettava kurttulehtiruusu (Rosa rugosa).
- Urttulehtiruusussa on myös hyvät kiulukat, joista voi myöhemmin syksyllä valmistaa hilloja, hyytelöitä ja kiisselejä.Taimistoilta tai kukkakaupoista ostettuja ruusuja ei pidä käyttää ruuanlaitossa.
Myöskään pitkälle jalostettuja tuoksuttomia ruusuja ei kannata käyttää. Ne sopivat parhaiten silmänruuaksi ja pöytäkoristeluun.Leikkoruusut puolestaan kuuluvat maljakkoon. Leikkoruusut ovat herkkiä erilaisille tuhoeläimille, joten niiden viljelyssä joudutaan käyttämään torjunta-aineita.Monet pensasruusut ovat kukkeimmillaan heinä-elokuussa.
Ruusuvesi Ruusuhillo Ruusumarmeladi Ruusunmarja-omenamarmeladi Ohje: Veronica Sundman, Suomen Ruususeura Ruusuviinietikka
1/2 l ruusun terälehtiä1/2 l vettähunajaa tai sokeriaRuusun terälehtiä keitetään puolessa litrassa vettä kunnes terälehtien väri on liuennut (noin 10 minuuttia). Annetaan jäähtyä ja sen jälkeen tekeytyä yön yli viileässä. Terälehdet poistetaan ja neste pullotetaan.
Ruusuvesi maustetaan hunajalla tai sokerilla. Ruusuvesi säilyy pari viikkoa jääkaapissa.5 dl vettä500 g kidesokeria25 punaista tai vaaleanpunaista ruusua1 sitruunan mehu ja kuoriKeitä vesi ja sokeri kattilassa, kunnes seos sakenee. Lisää ruusujen puhdistetut terälehdet, sitruunan mehu ja kuori. Kiehauta seos ja laske lämpötila mahdollisimman alhaiselle.
Anna hautua noin tunnin ajan, hämmennä välillä. Tölkitä puhtaisiin purkkeihin. Ruusuhilloa voidaan käyttää muiden hillojen tapaan. Hillo on rakenteeltaan aika paksua.1 1/2 l kurtturuusun terälehtiä7 dl vettä2 raparperin vartta1 sitruunan mehu ja kuori4,5 dl sokeriaKeitä ruusun terälehtiä vedessä 7–-8 minuuttia.
- Siivilöi liemestä melkein kaikki terälehdet.
- Uori raparperi ja leikkaa varsi noin sentin paloiksi.Raasta hyvin pestystä sitruunasta kuori ja pudista mehu,
- Sekoita ruusuveteen kattilassa sitruuna, raparperipalat ja sokeri.
- Anna seoksen hautua noin 10–15 minuuttia, tai kunnes seos on sopivan sakeaa marmeladia.Lusikoi marmeladi hyvin puhdistettuihin kuumiin purkkeihin ja sulje kansi hyvin.
Säilytä jääkaapissa.500 g kiulukoita500 g happamia omenoita2–3 dl vettä500 g sokeria1/2 sitruunan mehuKiulukat: vain vaaleanpunaiset ja punaiset kelpaavat, tummanpunaiset ovat liian kypsiä. Kiulukat puolitetaan ja puolikkaista poistetaan siemenet pienen lusikan, tai sen varren avulla, ja ne leikataan neljään osaan.
- Omenat kuoritaan, lohkaistaan, siemenkota poistetaan ja lohkot leikataan palasiksi.
- Paloitellut hedelmät ja vesi keitetään hiljaa kannen alla 25 minuuttia.
- Hienonnetaan esimerkiksi tehosekoittimella ennen kuin sokeri ja sitruunamehu lisätään.
- Hiljaista kiehumista jatketaan vielä 15 minuuttia.Hillo laitetaan kiehuvan kuumana lasipurkkeihin, jota ei suljeta ennen kuin sisältö on kunnolla jäähtynyt.50 g ruusun terälehtiä5 g meiramia10 g rosmariinia1 l omenaviini- tai valkoviinietikkaa Kaikki ainekset laitetaan pulloon ja annetaan valmistua neljä viikkoa.
Käytetään kastikkeena salaateissa. : Ruusuista syntyy prinsessaruokaa
Näytä koko vastaus