Contents
- 1 Kauanko kanan Sisäfile uunissa?
- 2 Mitä tehdä broilerin Sisäfileestä?
- 3 Miten paistaa kanan sisäfilee?
- 4 Miten valmistaa Sisäfile?
- 5 Miksi broilerin liha on terveellistä?
- 6 Missä vaiheessa kana kannattaa maustaa?
- 7 Mitä kanan ohut Fileeleike uunissa?
- 8 Kauanko kanan Fileeleike uunissa?
- 9 Milloin kana on kypsää uunissa?
Kauanko kanan Sisäfile uunissa?
Reseptin ainekset Food Market Herkusta – Aseta broilerin sisäfileet uunivuokaan tai uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa n.15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Painele avokado ja majoneesi tahnaksi. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja parmesaanijuusto. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.
Kuori mango ja leikkaa suunpalankokoisia paloja. Revi salaatti. Kääntele salaatinlehdet avokadokastikkeeseen. Lisää mango ja tarjoile broilerin sisäfileiden ja tuoreen leivän kanssa. Miltä maistui? Arvostele resepti ensimmäisenä! Julkaistu: 4.10.2016 | Muokattu: 12.4.2022 Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Näytä koko vastaus
Mitä tehdä broilerin Sisäfileestä?
Atria Kanan Sisäfilee Naturel 480g Maustamaton Atria kanan sisäfilee sopii todella moneen kanaruokaan. Maustamaton kokonainen sisäfilee soveltuu aina herkullisista ja täyteläisistä kastikkeista erilaisiin eksoottisiin ruokiin, kuten fajitaksiin tai tortilloihin. Kypsennyksen jälkeen viilennettynä sopii myös mainiosti salaatin joukkoon.
Kana on erinomainen grilliherkku ja toimii yhteen hyvin esimerkiksi maissin kanssa tarjoiltuna. Maustamaton kanan sisäfilee tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia pintamaustamisesta aina marinointiin. Antibioottivapaa-merkintä pakkauksessa kertoo, että eläimet eivät ole tarvinneet ainuttakaan antibioottikuuria elämänsä aikana.
Ainesosat:
Näytä koko vastaus
Kauanko Kanafileet uunissa?
Kypsennä broilerinfileet uunissa 225-asteessa. Kanafileet kypsyvät noin 15–20 minuutissa. Peitä broilerin rintafileet löyhästi foliolla tai leivinpaperilla ja anna vetäytyä 10–15 minuuttia ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus
Miten paistaa kanan sisäfilee?
Pannulla: Paista fileet öljytyllä pannulla miedolla lämmöllä 12-15 minuutin ajan muutaman kerran käännellen. Uunissa: Kuumenna uuni 200-asteeseen ja laita sinne tyhjä uunivuoka 10 minuutiksi. Laita fileet kuumaan uunivuokaan ja paista 12 minuuttia.
Näytä koko vastaus
Miten valmistaa Sisäfile?
Ota porsaan sisäfilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pane filee uunivuokaan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on noin 70 astetta. Anna fileen levätä folioon käärittynä hetken aikaa ennen viipalointia.
Näytä koko vastaus
Voiko Kanafileet paistaa uunissa?
Broilerin rintafileet uunissa –
4 broilerin rintafilettä (nahatonta tai nahallista)3 rkl voita2 sitruunan kuoret raastettuna suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Laita broilerinfileet uunivuokaan, sivele niiden pintaan voita ja ripottele päälle sitruunankuoriraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.2. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Näytä koko vastaus
Miksi broilerin liha on terveellistä?
Miksi kanan syönti kannattaa? Moni haluaa yhdistää ruokavaliossaan keveyden, täyttävyyden ja monipuolisen ravintosisällön. Kanan kanssa se onnistuu. – Kananliha on tärkeä ja hyvä vitamiinien, kivennäisaineiden ja proteiinin lähde. Se sisältää myös hyvin imeytyvää hemirautaa, jodia ja B-vitamiineja. “Sen muutenkin vähäisestä rasvasta 2/3 osaa on terveydelle edullista pehmeää rasvaa.” Kanan laadukas proteiini sisältää kaikki tarvitsemamme välttämättömät aminohapot. Noin 70-kiloisen henkilön päivittäinen proteiinintarve on 70–84 grammaa. Ison osan tuosta saa esimerkiksi syömällä yhden 100-grammaisen kananleikkeen, jossa kypsennettynä on proteiinia noin 30 grammaa.
Samalla siitä saa kalsiumia, magnesiumia, entsyymien toiminnalle tärkeää sinkkiä sekä sydänterveyttä edistävää seleeniä. Kuusipalon mukaan parhaillaan päivitettävissä pohjoismaisissa ravitsemussuosituksissa tullaan painottamaan terveysnäkökulman lisäksi ruokavalion kestävyyttä, eettisyyttä sekä kuluttajille tärkeää ruokien jäljitettävyyttä.
Teksti: Lea Penttilä : Miksi kanan syönti kannattaa?
Näytä koko vastaus
Kauanko kanan Koipireisi uunissa?
Kypsennä broilerin koipia 175 asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Valele paloja kypsentämisen aikana mauste-mehuliemellä. Tarjoa broileri riisin tai kuskusin ja raikkaan salaatin kanssa.
Näytä koko vastaus
Mikä kastike sopii broilerin kanssa?
Kastikkeet viimeistelevät täydellisen aterian. Kastikkeen teko on taitolaji ja moni tunnettu kokki tunnetaankin juuri erinomaisesta kastikkeestaan. Valitse pääruoka-aineelle sopiva kastike, niin onnistut täydellisessä ateriassa varmasti! Kastike lihalle onnistuu parhaiten, kun kastikkeen teossa huomioidaan liemen merkitys.
Liemi on kaiken A ja O, sillä liemen hitaan kiehumisprosessin aikana se kerää makua mm. sipulista ja juureksista. Moniin liharuoille sopiviin kastikkeisiin lisätään punaviiniä ja kastike keitetään kokoon hiljalleen. Maut tiivistyvät tänä aikana, prosessi tunnetaan ammattilaisten keskuudessa ns. reduktiona.
Punaviinikastike sopii erityisen hyvin mehukkaan pihvin kanssa tarjoiltavaksi. Katso myös ruskea kastike ja valmista esimerkiksi lihapullien lisukkeeksi. Kastike kalalle tehdään usein majoneesipohjaisena. Kevyempänä ja erittäin suosittunavaihtoehtona käytetään kermaviilikastiketta,
Tartar-kastike on puolestaan herkullinen kylmäkastike. Kastike kanalle valmistuu käden käänteessä, kun kanafileiden paistuessa kiehautetaan voi, jauhot, curry ja kanaliemi kasaan. Kevyempi jogurttikastike soveltuu kevyeen ruokavalioon ja lisäämällä esimerkiksi yrttejä, saadaan maku sovitettua pääruoka-aineeseen helposti.
Moni kala- ja kanaruoille tarkoitetuista kastikkeista sopivat myös hyvin kasvisruokiin. Kevyet, herkulliset sekä käyttövalmiit kastikkeet kanalle, lihalle ja kalalle saat myös maustetuista ruokakermoista ja kermaviileistä, Kokeile ja ihastu!
Näytä koko vastaus
Mistä tietää että kana on kypsää uunissa?
Paistolämpömittari kertoo totuuden kanan kypsyydestä – Asiantuntija huomauttaa, että ainoa varma tapa kanan kypsyyden selvittämiseen on lihalämpömittarin käyttö. Lämpötila, jonka kanan paksuimman osan kohdalla kertoo varmasti kypsyydestä on 71–74 astetta.
Näytä koko vastaus
Missä vaiheessa kana kannattaa maustaa?
Säilytä mausteen aromit – Mausteiden lisäämiseen ruokaan ei ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa. Se riippuu siitä, mitä ruokaa valmistat. Mausteen maku puolestaan riippuu siitä, missä vaiheessa se lisätään ruokaan. Siksi jotkin mausteet on hyvä lisätä ruokaan ruoanvalmistuksen alussa ja toiset loppuvaiheessa.
Esimerkiksi suolan voi lisätä ruokaan oman maun mukaisesti kokkailun alussa tai lopussa, sillä sen maku ei muutu ruokaa valmistettaessa. Valko-, puna- ja viherpippurit taas suositellaan lisättäväksi viimeisenä, jotta niiden maku säilyy tuoreena. Mustapippuri kannattaa sen sijaan laittaa raaka-aineen pintaan jo ennen paistamista, jos paistat pannulla lihaa tai kanaa.
Pannun rasva parantaa pippurin makua nostamalla sen aromin esiin. Tuoreet yrtit suositellaan lisättäväksi vasta ruoanlaiton loppuvaiheessa, jotta niiden herkät aromit eivät tuhoudu. Lehtiyrtit, kuten basilika, korianteri tai kirveli, eivät kestä hauduttamista tai paistamista.
Niiden sijaan tällöin kannattaa käyttää kuivattuja mausteita. Tuoreista yrteistä poikkeuksena on rosmariini, joka kestää hyvin pannua ja uunia. Siksi sen voi lisätä ruokaan heti jo ruoanlaiton alkuvaiheessa, jotta se antaa ruoalle mahdollisimman paljon makua. Osa mausteista tarvitsee pientä esivalmistelua maistuakseen parhaalta.
Punaiset mausteet, kuten chili, paprika ja curryt, vaativat öljyssä kypsentämistä, jotta niiden makuvivahteet saadaan esiin. Kuumenna niitä pannulla tilkassa öljyä, ja mausteen maku muuttuu. Myös juustokuminaa ja maustetahnoja kannattaa lämmittää öljyssä hetken aikaa ennen ruoanvalmistamista.
Näytä koko vastaus
Kauanko kanan Fileeleike uunissa?
Valmistusohje –
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Hienonna kevätsipulinvarret. Paloittele kesäkurpitsa suikaleiksi tai lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Levitä ainekset reunalliseen uunivuokaan. Lado päälle vieretysten broilerinfileet ja mausta ne suolalla tai mausteseoksella. Ripottele pinnalle kirsikkatomaatit ja pikkuparsat. Sekoita ruoka- tai kuohukerman joukkoon juustoraaste ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä broilerinfileitä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia broilerinfileiden paksuudesta riippuen.
Tarvitseeko kanan paistamiseen rasvaa?
Epäterveellisin tapa: Uppopaistaminen – Tämä voi olla itsestään selvää suurimmalle osalle, mutta kanan kypsentäminen uppopaistamalla on epäterveellistä. Paistaminen pannussa tai padassa öljyyn upotettuna kyllästää broilerin rasvalla ja täten myös kaloreilla.
Näytä koko vastaus
Paljonko Broilerissa on sisäfileetä?
Sisäfilee – Sisäfilee (noin 200 g) on kokonaisen rintafileen sisin osa. Se sopii kypsennettäväksi kokonaisena tai paloiteltuna kastike-, pata- ja wokkiruokiin.
Näytä koko vastaus
Mitä kanan ohut Fileeleike uunissa?
Mehevät broilerin rintafileet uunissa –
4 broilerin rintafilettä (nahatonta tai nahallista)3 rkl voita2 sitruunan kuoret raastettuna suolaa ja pippuria maun mukaan
1. Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Laita broilerinfileet uunivuokaan, sivele niiden pintaan voita ja ripottele päälle sitruunankuoriraastetta. Mausta suolalla ja pippurilla.2. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.
Näytä koko vastaus
Milloin Sisäfile on kypsä?
Pihvin paisto näppituntumalla – Verinen: Pihvi tuntuu samalta kuin peukalon alla suuri lihas rentoutuneena = pihvi on sisältä rare Medium: Laita kevyesti peukalo ja keskisormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on sisältä medium.
Kypsä: Laita kevyesti peukalo ja pikkusormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on well done.
Milloin pihvi on kypsä? Pihvi on kokonaan kypsä sisälämpötilan kohottua 70 asteeseen tai silloin kuin pihvi ei enää punerra vaan on sisältä kokonaan harmaan värinen. Kypsää pihviä paistetaan 4-5 minuuttia per puoli. Milloin pihvi on medium? Pihvi on kypsyysasteeltaan medium silloin kun liha on sisältä kiinteää mutta väriltään vielä punertavan harmaata.
Näytä koko vastaus
Mitä porsaan sisäfileen kanssa?
Vaihtelua keitetylle perunalle tai perunamuusille tuovat esimerkiksi paprikainen perunasalaatti, chilinen perunasalaatti tai omena-perunavuoka, jonka makeus sopii hyvin rasvaisen possun pariksi. Marinoidut ja makeat sipulit tai punasipulihilloke muodostavat maustetun possuruoan kanssa herkullisen makuparin.
Näytä koko vastaus
Miten maustaa Sisäfile?
1. Vaihe – Naudan sisäfileen voit maustaa suolalla ja mustapippurilla joko ennen ruskistamista tai sen jälkeen. Muita mausteita sisäfilee ei juuri kaipaa.
Näytä koko vastaus
Kauanko Kanafileitä pitää paistaa?
Ota tuote huoneenlämpöön n.30 min ennen kypsennystä. Paista suikaleet kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä n.10 min välillä käännellen.
Näytä koko vastaus
Mistä tietää että broileri on kypsää?
Broilerin lihan kypsyys on helppo testata haarukalla (tai tikulla). Jos pistoskohdasta ulos valuva neste on kirkasta, liha on kypsää. Jos taas neste on sameaa, pitää broleria vielä kypsentää.
Näytä koko vastaus
Miten saada kanasta mehukas?
Paista pienet kanapalat pannulla – Kanasuikaleet ja kanan pienet fileet kypsyvät pannulla muutamassa minuutissa. Pelkästään niitä varten ei siis kannata uunia lämmittää. Mutta kun paistat kokonaisia fileitä tai leikkeitä, uunin lämmittämistä kannattaa harkita.
Pannulla kana nimittäin kuivuu helposti. Kuivumista voi vähentää ruskistamalla kanapalat ensin ilman kantta ja hauduttamalla niitä sitten alhaisella lämmöllä kannen alla. Kansi pitää kanapaloista haihtuvan kosteuden pannussa, mikä auttaa lihaa pysymään mehevänä. Rintafileiden kypsymiseen menee pannulla noin 15 minuuttia, fileeleike kypsyy noin 10 minuutissa.
Lihan kypsyyden tarkistat helposti cocktailtikulla tai terävällä veitsellä. Kun lihasneste on kirkasta, kana on kypsää.
Näytä koko vastaus
Kauanko kanan Fileeleike uunissa?
Valmistusohje –
Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Hienonna kevätsipulinvarret. Paloittele kesäkurpitsa suikaleiksi tai lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Levitä ainekset reunalliseen uunivuokaan. Lado päälle vieretysten broilerinfileet ja mausta ne suolalla tai mausteseoksella. Ripottele pinnalle kirsikkatomaatit ja pikkuparsat. Sekoita ruoka- tai kuohukerman joukkoon juustoraaste ja kaada seos uunivuokaan. Kypsennä broilerinfileitä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 20-30 minuuttia broilerinfileiden paksuudesta riippuen.
Milloin kana on kypsää uunissa?
Kypsennä vuokia yhtäaikaa 175 asteessa 1 h 15 min-1 h 30 min, kunnes broilerin sisälämpötila on 75–80 astetta. ( Broileri on kypsä, kun tikulla kokeiltaessa reiästä tihkuva lihaneste on kirkasta.)
Näytä koko vastaus
Kauanko kanan Koipireisi uunissa?
Kypsennä broilerin koipia 175 asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan. Valele paloja kypsentämisen aikana mauste-mehuliemellä. Tarjoa broileri riisin tai kuskusin ja raikkaan salaatin kanssa.
Näytä koko vastaus
Kauanko Kanafileitä pitää paistaa?
Ota tuote huoneenlämpöön n.30 min ennen kypsennystä. Paista suikaleet kypsäksi paistinpannulla tilkassa öljyä n.10 min välillä käännellen.
Näytä koko vastaus