Feta-kasvispihvit Resepti?

Feta-kasvispihvit Resepti

Mitä syödä Kasvispihvien kanssa?

Maistuisiko kasvis-fetapihvit, härkispihvit vai raastepihvit? Katso 6 helppoa kasvispihviohjetta Kasvispihvit maistuvat koko perheelle. Kasvispihvit ovat helppoa arkiruokaa, josta tykkää koko perhe. Mehevät ja iloisen väriset raastepihvit ovat myös helppo ja herkullinen tapa kasvattaa päivän kasvispottia kuin huomaamatta.30.9.2019 Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: OM-arkisto Tarjoa mehevät kasvispihvit perunamuusin tai juuressoseen sekä raikkaan jogurttikastikkeen kera.
Näytä koko vastaus

Voiko kasvispihvit paistaa uunissa?

Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista pihvejä pannulla molemmin puolin, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Voit valmistaa pihvit myös uunissa paistamalla niitä 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Miten kasvispihvit pysyvät koossa?

1. Valitse sopiva sidosaine – Kananmuna ja juustoraaste pitävät perinteiset kasvispihvit kasassa. Munan voi korvata chian- tai pellavansiemenillä. Vegaaniset pihvit säilyvät ehjinä korppujauhojen, keitettyjen suurimoiden, kaurahiutaleiden, kotimaisen kvinoan, perunan tai psylliumin avulla.
Näytä koko vastaus

Mitä Linssipihvien kanssa?

Jogurttikastike –

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 tl harissa-maustetahnaa
  • ripaus suolaa

Tulosta

  1. Huuhtele linssit kylmällä vedellä. Keitä linssejä kiehuvassa vedessä kannen alla 10 minuuttia. Valuta linssit hyvin ja anna jäähtyä.
  2. Kuori sillä aikaa sipulit ja hienonna ne. Kuumenna öljyä ja kuullota sipulit. Lisää pinaatti ja paista niitä hetki, kunnes ylimääräinen vesi on haihtunut. Anna seoksen jäähtyä.
  3. Sekoita linssit, pinaattipaistos, korppujauhot, murustettu feta ja suola. Lisää kananmunat, kun seos on jäähtynyt lähes kädenlämpöiseksi.
  4. Kuumenna öljyä paistinpannulla. Muotoile taikinasta noin sentin paksuisia pihvejä ja laita pannulle paistumaan. Paista linssipihvejä melko kuumalla pannulla noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
  5. Sekoita linssipihvien seuraksi kastike jogurtista ja harissatahnasta. Mausta suolalla. Keitä linssipihvien lisukkeeksi perunoita tai nauti salaatin kanssa.

: Linssipihvit mehevöityvät fetalla ja pinaatilla – sekoita kaveriksi raikas jogurttikastike ja nauti!
Näytä koko vastaus

Miten paksuntaa kastike?

Kastikkeen suurustaminen – Kastikkeen voi suurustaa tai sakeuttaa eri tavoin. Perinteinen ja jo äidiltä opittu kikka on jauhoilla suurustaminen. Voit toimia niin, että kaikki aineet sekoitetaan kylminä kattilassa sekaisin ja annetaan kastikkeen suurustua lämmetessään sopivan paksuiseksi.

  1. Jauhot voi myös sekoittaa nestetilkkaan tai voihin.
  2. Näissä muodoissa suurus lisätään kuumaan kastikkeeseen loppuvaiheessa ja annetaan jauhojen sen jälkeen vain kypsyä.
  3. Suurustamiseen käytetään vehnäjauhoja, maizenaa, ohrakasta, arrowjuuri-jauhetta jne.
  4. Vaihtoehtoja siis riittää kaikkiin ruokavalioihin.

Myös kerma, voi tai keltuainen suurustavat kastikkeen. Nämä suurukset lisätään kastikkeeseen aina loppuvaiheessa. Kerman voi lisätä sellaisenaan tai pieneen kastiketilkkaan sekoitettuna. Kuumenna kastike ja hauduta sitä kunnes se on sopivan paksuista. Voi lisätään pieninä kuutioina voimakkaasti vatkaten.

  1. Lisää voi niin, ettei kattila ole enää liedellä.
  2. Mitä enemmän voita lisäät sitä paksumpaa kastiketta saat.
  3. Voi paitsi sakeuttaa kastikkeen, antaa sille myös runsaasti makua.
  4. Sekoita keltuainen noin puoleen desiin kermaa ja lisää se kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Älä enää keitä kastiketta.

Jos haluat lämmittää kastikkeen uudelleen, tee se vesihauteessa.
Näytä koko vastaus

Miten saostaa kastike?

Perinteisin tapa kastikkeen suurustamiselle, eli sakeuttamiselle on jauhoilla suurustaminen. Kastike saostetaan yleensä vehnäjauhoilla, mutta myös erilaisia tärkkelysjauhoja (esim. peruna- tai maissijauho) voi käyttää. Kastikkeen voi suurustaa myös kaupoista valmiina saatavilla suurusteilla!
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Naudan Ulkofilee Uunissa Resepti?

Miten paistetaan pihvi?

Nosta pihvit pannulle ja paista pihvien ensimmäinen puoli nopeasti, jotta pannun kuumuus ei purista lihasnesteitä pihvin yläpinnalle. Kun pihvit ovat kauniin ruskeita, käännä ja paista ne myös toiselta puolelta kunnes haluttu kypsyysaste on saavutettu. Naudanlihan voi paistaa joko raa’aksi, mediumiksi tai kypsäksi.
Näytä koko vastaus

Miten jauhelihapihvi pysyy kasassa?

Jauhelihapihvien valmistaminen on periaatteessa hyvin yksinkertainen juttu. Raaka-aineiden valinnalla, kypsennysmenetelmällä ja muutamalla pikku niksillä voit kuitenkin vaikuttaa merkittävästi pihvien makuun ja rakenteeseen. Jauhelihapihvejä voi valmistaa monella tapaa, eikä mikään niistä ole välttämättä yhtään huonompi tai väärempi kuin toinen.

  • Raaka-aineiden ja valmistustavan valinnassa pätee kuitenkin muutama nyrkkisääntö, jotka on hyvä ottaa huomioon.
  • Jauhelihan valinta Jauhelihojen erot näkyvät lähinnä eläinlajissa ja rasvapitoisuudessa.
  • Eläimen valinta on enimmäkseen makuasia – joku tykkää possunlihasta ja toinen naudasta.
  • Naudan jauheliha on väriltään tummempaa ja punaisempaa, ja sitä löytyy useammalla eri rasvapitoisuudella.

Porsaan jauheliha on maultaan miedompaa, väriltään vaaleampaa ja usein melko rasvaista. Rasvan määrää ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä se antaa jauhelihapihveille paljon makua ja mehevyyttä. Pelkästä porsaanlihasta jauhettuun jauhelihaan törmää nykyään aika harvoin.

Suurin osa jauhelihaherkuista valmistuu sika-nauta- tai naudan jauhelihasta. Taikinan raaka-aineet Arkisen, pannulla tai uunissa paistettavan jauhelihapihvin taikinaan laitetaan usein muutakin kuin pelkkää jauhelihaa. Hienoksi kuutioitu sipuli (pannun kautta tai raakana) on kuin tehty jauhelihapihvin mausteeksi.

Suola ja rouhittu mustapippuri riittävät perusmausteiksi, mutta taikinaa voi tuunata makunsa mukaan muillakin mausteilla ja maustekastikkeilla. Usein taikinaa jatketaan myös nesteessä turvotetuilla korppujauhoilla, kuskusilla tai vaalealla leivällä, joka antaa pihveille pehmeämmän ja huokoisemman rakenteen. Jauhelihataikinaa jatketaan usein kananmunalla ja kostutetuilla korppujauhoilla Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet on nopeasti lueteltu – naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Lihaksi kannattaa valita rasvaisempi jauheliha, sillä varsinkin kuumassa grillissä valmistettuna pihvistä voi muuten tulla liian kuiva. Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet kaikessa yksinkertaisuudessaan Jauhelihapihvien muotoilu Jauhelihapihvit saa muotoiltua helposti käsin. Kädet kannattaa välillä kostuttaa öljyllä tai kylmällä vedellä, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Taikinasta otetaan sopivan kokoinen kimpale, joka painellaan ensin tiukaksi palloksi.

Näin rakenteesta saadaan tiiviimpi ja pihvit pysyvät paremmin koossa kypsennyksen aikana. Taikinapallo painellaan kämmenten välissä tai alustaa vasten pihviksi, samalla reunoja muotoillen. Pihviin kannattaa muotoilun lopuksi painaa kuoppa, sillä pihvit tahtovat kohota keskeltä kypsyessään. Keskikuopan ansiosta pihvi jää paremmin pihvin muotoon.

Jauhelihapihvit voi muotoilla myös siihen tarkoitetulla prässillä. Muovinen pihviprässi on edullinen tapa saada tasakokoisia ja särmän muotoisia jauhelihapihvejä. Varsinkin hampurilaispihvien muotoilussa kannattaa hyödyntää tätä turhakkeeksikin haukuttua keittiövälinettä. Käsin muotoiltu jauhelihapihvi ja prässätty hampurilaispihvi Jauhelihapihvien kypsentäminen Hampurilaispihvien grillaamisesta olikin tuossa jo puhetta. Kuten monet muutkin liharuoat, myös jauhelihapihvit saavat mahtavaa savuista makua ja herkullisen värin, kun ne kypsennetään kuumassa grillissä.

Grillaaminen ei kuitenkaan ole kaikille ihan arkipäiväinen rutiini Suomen kesän kaatosateissa tai talven pakkasilla. Arkisemmat menetelmät – pannulla tai uunissa paistaminen – ovat hyviä nekin. Paistinpannulla pienessä rasvamäärässä paistaminen on varmasti se suosituin tapa, ja sillä saakin pihveihin hyvän maun ja paistopinnan.

Entäpä jos pihvejä onkin vähän reilumpi määrä paistettavana ja pannulle mahtuu vain muutama pihvi kerrallaan? Isompi määrä jauhelihapihvejä kannattaa paistaa uunissa, sillä uunipellille mahtuu hyvin toistakymmentä pihviä ja kaikki kypsyvät samaan aikaan. Uunissa saa paistettua suuremman määrän jauhelihapihvejä kerralla, mutta väri jää pannulla paistettuja vaaleammaksi. Jauhelihasta saa siis valmistettua pihvejä moneen makuun ja tarpeeseen. Raaka-aineiden valinnalla, muotoilulla ja kypsennystavalla on paljon vaikutusta lopputulokseen, ja jokainen jauheliharuokien ystävä tietää varmasti monta muutakin salaisuutta täydellisten jauhelihapihvien reseptiin.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Pasta Al Forno Resepti?

Miten maustaa pihvi?

3. kurssi – Pihvin maustamistavat Feta-kasvispihvit Resepti Katso tästä Pihvikoulun 3. kurssi videona. Feta-kasvispihvit Resepti Marinadit sisältävät usein happoja, joiden tehtävä on tuoda raikkautta lihaan sekä mureuttaa sitä. Chili, sipulit ynnä muut raaka-aineet kannattaa lisätä marinadiin reilun kokoisina paloina. Feta-kasvispihvit Resepti Poista lihan pinnalta marinadi ja kuivaa pinta paperilla ennen paistamista. Feta-kasvispihvit Resepti Suolaa sisältävät kuivamausteseokset, kuten myös perus suola-pippuriyhdistelmä laitetaan pihvin pintaan vasta juuri ennen paistamista. Mausteet kannattaa kuitenkin lisätä nimenomaan ennen paistoa, sillä esimerkiksi mustapippurin maku muuttuu paahtuessaan entistä herkullisemmaksi. Feta-kasvispihvit Resepti Makuliemet ja siirapit tuovat pihviin paitsi makua, myös mehukkuutta. Sivusto ei tue tätä versiota Internet-selaimestasi. Päivitä selain parhaimman käyttökokemuksen saavuttamiseksi. : 3. kurssi – Pihvin maustamistavat
Näytä koko vastaus

Mitä Punajuuripihvien kanssa?

Uunissa pihvit kypsyvät leivinpaperin päälle muotoiltuna 225 asteessa keskitasolla 15 minuutissa. Tarjoa pihvit kapris-jogurttikastikkeen kanssa (ohje ohessa). Lisukkeeksi sopii esimerkiksi perunamuusi, keitetyt perunat tai salaatti.
Näytä koko vastaus

Miksi linssit pitää huuhdella?

Miten kuivattuja linssejä käytetään? – Linssien käyttö on helppoa ja nopeaa, sillä pavuista poiketen linssejä ei ole välttämätöntä liottaa ennen käyttöä, pelkkä huuhtelu ja keittäminen riittävät. Linssien liottaminen raikkaassa kylmässä vedessä puolisen tuntia kuitenkin lyhentää keittoaikaa noin puolella.

Liotettaviksi sopivat niin vihreät kuin mustatkin linssit. Sen sijaan punaisia ja keltaisia linssejä ei kannata liottaa. Ennen keittämistä linssit huuhdellaan huolellisesti, jotta mahdolliset pienet kivet huuhtoutuvat pois. Linssit kypsennetään kaavalla yksi osa linssejä, kaksi osaa vettä. Keittoaika vaihtelee linssilajista riippuen noin vartista reiluun puoleen tuntiin.

Lue myös: Pavut ja linssit ovat edullista arkiruokaa – näin valmistat ne oikein
Näytä koko vastaus

Onko linssi terveellistä?

Hernekasveihin kuuluvat linssit ovat terveystietoisen unelmaruokaa: linsseissä on paljon proteiinia, kuituja, antioksidantteja ja kivennäisaineita, mutta vain vähän energiaa. Siksi ne kuuluvat monen kasvisruokailijan suosikkilistalle ja ovat herkkua myös sekasyöjille.
Näytä koko vastaus

Mitä eroa on punaisilla ja vihreillä linsseillä?

Edullinen linssi on kuivakaapin sankari – katso 5 reseptiä, jotka saavat lisäpotkua ja -protskua linsseistä Punaiset linssit kypsyvät nopeasti ja soseutuvat helposti. Siksi ne sopivat erinomaisesti pyöryköihin, sosekeittoihin, muhennoksiin ja tahnoihin.

Vihreät linssit ovat punaisia linssejä suurempia ja toisin kuin punaisissa linsseissä, niissä on kuori tallella. Siksi vihreät linssit vaativat hieman pidemmän keittoajan. Ne jäävät keitettäessä myös hieman napakammiksi ja sopivat hyvin patoihin, keittoihin ja paistoksiin. Mustat belugalinssit ovat saaneet lempinimensä kaviaarin mukaan.

Pienikokoiset ja keitettynäkin kiinteät mustat linssit sopivat erityisen hyvin salaatteihin.
Näytä koko vastaus

Mitä on Worchester kastike?

Heinz Worcester maustekastike 150ml | S-kaupat ruoan verkkokauppa Worcestershire Sauce on kevyesti juokseva voimakkaanmakuinen maustekastike, joka on peräisin Worcestershiren kreivikunnasta Englannista. Eri puolilla Valmistusmaa Ainesosat Etikka, melassi, mallasviinietikka (OHRASTA), vesi, sokeri, tamarindimehu, suola, anjovis (KALA), sipuli, valkosipuli, mauste, aromit.
Näytä koko vastaus

Mitä on Hoisin kastike?

Fine Foods Hoisinkastike on ruskea ja paksu kiinalainen maustekastike, joka on valmistettu fermentoiduista soijapavuista ja erilaisista mausteista. Hoisinkastike on hyvin suosittua kiinalaisessa keittiössä ja Kaakkois-Aasian maissa, joissa sitä tarjotaan perinteisesti Pekingin ankan kastikkeena.

Ainekset: Sokeri, vesi, fermentoitu soijapapu 22 % (sisältää vehnää )*, suola, valkosipuli, seesaminsiemen, muunnettu maissitärkkelys, happamuudensäätöaine (etikkahappo), väriaine (sokerikulööri), mausteet (korianterinsiemen, tähtianis, kaneli).*GLUTEENITON 100% Kasviperäinen tuote

You might be interested:  Creme Fraiche Pasta Resepti?
Ravitsemustiedot Ravintosisältö per 100g Energiaa 1156 kJ/276 kcal Rasvaa 2,6g josta tyydyttynyttä 1,4 g Hiilihydraatteja 59,2 g joista sokereita 49,7 g Proteiinia 3,1 g Suolaa 7,0 g

Tuotenumero: 404 Kierrätä purkki lasinkeräykseen ja kansi metallinkeräykseen. : Fine Foods
Näytä koko vastaus

Voiko Perunajauholla suurustaa kastikkeen?

Peda.net > Käyttäjät > Riikka Kotiranta > eKotitalous 7 – Nauti arjesta (UUSI OPS) (kopio) > Kotitalous 7 > 5. RUOKA JA HYVINVOINTI > 5.7 Ruoanvalmistuksen perusmenetelmät > Suurustaminen Tärkkelysjauhoilla suurustettaessa tärkkelys sitoo kuumennettaessa itseensä nestettä ja turpoaa ja sakenee eli liisteröityy, ja kypsyessään seos muuttuu läpikuultavaksi, Suurustamisessa voi käyttää vehnäjauhoja, perunajauhoja, maissitärkkelysjauhoja tai ohrakasta. Suurustamistapoja ovat kokoneste- tai osanestesuurustaminen ja rasvasuurustaminen. Perunajauhoilla suurustaminen sopii marjakastikkeisiin, kiisseleihin ja keittoihin. Perunajauhot sekoittuvat hyvin kylmään nesteeseen, ja niiden kypsentämiseen riittää kiehautus. Liian korkea lämpötila ja liian pitkä kuumennusaika aiheuttavat kiisselin tai keiton löystymisen.

  • Maissitärkkelysjauhot sopivat parhaiten maitokiisseleihin ja -keittoihin.
  • Maissitärkkelysjauhoja tulee kypsentää muutama minuutti saostumisen jälkeen.
  • Ohrakasta (ohratärkkelys) käytetään kiisselien, kastikkeiden, pataruokien ja keittojen suurustamiseen sekä leivontaan.
  • Okonestesuurustuksessa kaikki aineet mitataan kylmänä kattilaan ja sekoitetaan hyvin.

Kuumennetaan koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa ja pintaan tulee muutamia kuplia. Älä keitä. Kiisselin rakenteesta tulee pehmeää. Osanestesuurustuksessa tärkkelysjauhot lisätään pieneen määrään kylmää nestettä (suurus) ja sekoitetaan tasaiseksi. Feta-kasvispihvit Resepti Nostetaan kattila takaisin liedelle ja kiehautetaan. Suurus paakkuuntuu helposti, jos se lisätään nopeasti kuumaan nesteeseen. Huolellinen sekoittaminen estää paakkujen syntymisen. Osanestesuurustus sopii marjoja tai hedelmiä sisältävien kiisselien ja mehukeittojen valmistamiseen.

Katselutila

Keittoja, kastikkeita ja muhennoksia valmistettaessa neste suurustetaan vehnäjauhoilla. Suurustamiseen voi käyttää nestesuurustusta tai rasvasuurustusta. Nestesuurustuksessa jauhot sekoitetaan pieneen määrään kylmää nestettä ja seos lisätään kuumaan suurustettavaan nesteeseen ja sekoitetaan hyvin.

  • Rasvasuurustuksessa jauhot lisätään öljyyn tai sulaan rasvaan ja kuumennetaan koko ajan sekoittaen.
  • Seokseen lisätään neste ja sekoitetaan huolella tasaiseksi, ettei kastikkeeseen tule paakkuja.
  • Äytetään ruskean kastikkeen ja maitokastikkeen valmistamisessa.
  • Rasvasuurusteesta voidaan tehdä myös tahna, jolloin pehmeä rasva ja jauhot sekoitetaan tasaiseksi seokseksi.

Tahna lisätään kiehuvaan nesteeseen sekoittamalla. Käytetään esimerkiksi kalakeiton liemen suurustamiseen. Jauhojen ja nesteen suhde keitoissa, kastikkeissa ja muhennoksissa: Keitto: 2 rkl vehnäjauhoja / 1 l nestettä Kastike: 6 rkl vehnäjauhoja / 1 l nestettä Muhennos: 10 rkl vehnäjauhoja / 1 l nestettä Feta-kasvispihvit Resepti Jauhot suurustavat kastikkeet ja keitot.

Näytä koko vastaus

Mikä kastike Jauhemaksapihveille?

Jauhemaksapihvit G 6 annosta Poista suosikeista Lisää suosikkeihin https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/11/Jauhemaksapihvi.jpg

    Avainsanat:

300 g raakaa perunaa 1 sipuli 1 muna 1 tl suolaa ½ tl valko- tai mustapippuria ½ tl meiramia 300 g jauhettua maksaa

  • Paistamiseen: margariinia tai voita
  • Lisäksi: runsaasti haudutettuja sipulirenkaita
  • Kastike: 2 dl kermaa suolaa ja pippuria
  1. Pese ja kuori kasvikset.
  2. Raasta perunat hienoksi raasteeksi.
  3. Hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi.
  4. Sekoita kasvikset, muna ja mausteet maksan joukkoon.
  5. Paista taikinasta ohukaispannulla paksuhkoja pihvejä. – Tarjoa pihvien kanssa keitettyjä perunoita, puolukkasurvosta ja haudutettua sipulia. Jos haluat kastiketta, kuumenna paistamisen jälkeen pannulla kermaa (tai maitoa). Mausta liemi ja lusikoi pihvien päälle.
  • C-vitamiini 23.9 mg
  • Rauta 5.1 mg
  • Kalsium 52.5 mg
  • Natrium 675.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Sokerit 3.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 18.9 g
  • Proteiini 12.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.6 g
  • Rasva 21 g
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
  • Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus : Jauhemaksapihvit
Näytä koko vastaus

Mikä kastike Kalapullille?

Remoulade-kastike – Remoulade on perinteinen kalapuikkojen kastike, mutta itse valmistettuna sillä voi nostaa esimerkiksi paneroidut kalaruoat aivan uudelle tasolle. Remoulade-kastiketta kannattaa kokeilla myös kalaburgerin mausteeksi tai vaikkapa croissanttien täytteeksi.
Näytä koko vastaus