Hans Välimäki Pizza Resepti?

Hans Välimäki Pizza Resepti
Pizzataikina

 1. 3 dl vettä
 2. n 9-10 dl vehnäjauhoja.
 3. 2 tl suolaa.
 4. 1 rkl sokeria.
 5. 0,5dl oliiviöljyä
 6. 1pkt kuivahiivaa.

Näytä koko vastaus

Mitä salamia Pizzaan?

Sopiiko salami vai pepperoni pizzaan paremmin? – Kysyimme Suomen suurimmassa Facebookin pizzaryhmässä, mitä mieltä ryhmän jäsenet ovat salamin ja pepperonin eroista, ja kumpi sopii heidän mielestään paremmin pizzaan. Pizzanpaistajat-ryhmässä on 25 000 jäsentä.

 • Ryhmässä jaetaan vinkkejä ja ideoita täydellisen pizzan valmistukseen.
 • Ryhmäläisten vastauksista päätellen salami ja pepperoni ovat molemmat hyviä pizzan täytteeksi, mutta makuja on monia.
 • Etenkin laadukkailla mausteilla kuten tryffelillä tai fenkolilla maustetut salamit kannattaa lisätä pizzan päälle aivan lopuksi juuri ennen syömistä huoneenlämpöisinä viipaleina.

Salamia pidetään yleisesti ottaen pepperonia laadukkaampana tuotteena. Salamit sopivat erityisesti napolilaiseen tapaan tehdyn pizzan päälle tai roomalaisen pizza al taglion täytteeksi. Laadukas salami saattaa menettää makuaan kuumassa uunissa, joten sen käytössä kannattaa olla tarkkana.

Jos on ostanut kallista salamia, makua ei kannata pilata paistamalla sitä. Se sopiikin pizzan täytteeksi vasta paistamisen jälkeen. Etenkin laadukkailla mausteilla kuten tryffelillä tai fenkolilla maustetut salamit kannattaa lisätä pizzan päälle vasta aivan lopuksi juuri ennen syömistä huoneenlämpöisinä viipaleina.

Paistamisen jälkeinen lisäämistapa saa kannatusta Pizzanpaistajat-ryhmässä. Laadukkaan salamin kanssa pizzan päälle paiston jälkeen voi laittaa myös tuoremozzarellaa. Sitäkään ei kannata laittaa pizzaan ennen paistamista. Salamit sopivat myös nautittavaksi sellaisenaan tai paistetun focaccian kanssa. Laadukas salami kannattaa lisätä pizzaan vasta paiston jälkeen. Kuva: iStockphoto
Näytä koko vastaus

Miksi Pizzapohjasta tulee kova?

Paistaminen ratkaisee – Myös paistaminen on kriittinen vaihe täydellistä pizzaa tavoitellessa. Monella on kotona pizzakivi, mutta Victorzon suosittelee myös valurautapannua. – Ideana on paistaa pizza mahdollisimman kuumassa uunissa. Tässä syy siihen, miksi ravintolapizza maistuu yleensä kotitekoista paremmalta – puulämmitteinen uuni kuumenee yli 400-asteiseksi. Nick Victorzon, ravintoloitsija, YLP. Kuva: Ronnie Holmberg / Yle pizzat,ravintolat,Nick Victorzon Esipaista pizzapohjaa valurautapannulla liedellä, kunnes se ruskistuu alapuolelta. Lisää sitten täytteet ja laita pannu uuniin. Katso pohjan alapuolta paistinlastan avulla. Sen tulee olla kullanruskea. Pizzapohja paistuu valurautapannussa. Kuva: Yle / Marika Lytts-Råholm Pannupizza,Strömsö Säädä lämpötila niin korkeaksi kuin mahdollista, useimmissa uuneissa 300 asteeseen. Valurautapannu asetetaan uunin ylimmälle tasolle, mahdollisimman lähelle grillivastusta. Pizza paistetaan tulikuumaksi, ja nopeasti. Pizza Strömsö savusillillä, perunalla ja kermaviilikastikkeella. Leikkaa perunasta ohuita viipaleita ja paista ne öljyssä, niin niistä tulee rapeita. Kotitehty pizza leikkuulaudalla. Kuva: Yle / Marika Lytts-Råholm Strömsö,Pannupizza,pizzeria,ruoanvalmistus,lähiruoka,taikina – Jos pizza paistetaan hitaasti, siitä tulee kova korppu. Juontaja Jonas Sundström ja ravintoloitsija Nick Victorzon ovat kylläisiä ja tyytyväisiä syötyään päivän pizzat. Strömsön juontaja vieraan kanssa keittiössä. Kuva: Yle / Marika Lytts-Råholm Strömsö,Pannupizza
Näytä koko vastaus

Miten saada ohut Pizzapohja?

Pizzapohja (pellillinen) – Ainekset : 25 g tuorehiivaa 2 dl vettä 1 tl suolaa 3 rkl öljyä 5 dl vehnäjauhoja Valmistusohje : Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja öljy. Sekoita vehnäjauhot joukkoon ja tarvittaessa enemmän kuin (5 dl) niin, että taikina ei jää sormiin kiinni. Hans Välimäki Pizza Resepti
Näytä koko vastaus

Miksi ananas ei kuulu pizzaan?

“Italiassa sinut hakattaisiin” – Kysymykseen siitä, kuuluuko ananas pizzaan, vastasi lähes 30 000 ihmistä. Tulos on melko selvä.67 prosenttia vastaajista laittaisi pizzaansa ananasta, 33 prosenttia ei. – Ananas on useasti se, joka pelastaa pizzan: makean ja suolaisen yhdistelmä on vaan niin taivaallinen! Säälin ihmisiä, jotka eivät ananaksesta tykkää – jäävät paljosta paitsi, eräs lukija kiteyttää.

 1. Moni on kuitenkin eri mieltä.
 2. Eräs kuvaileekin, että ananas pizzassa on kuin oliivit pullassa.
 3. Ananaksella on voimakas, imelä maku, joka luo hyvin voimakkaan ristiriitaisen makukokemuksen muiden täytteiden, varsinkin happamien kanssa.
 4. Makea, sokerinen maku kerta kaikkiaan ei sovi varsinkaan kitkerän aurajuuston kanssa yhteen.

Kyse ei ole makuasioista vaan gastronomiasta. Siksi vain junttisuomalaiset laittavat pizzaan ananasta.” “Ananas ei todellakaan kuulu pizzaan. Italiassa sinut hakattaisiin tuosta pyhäinhäväistyksestä.” “Ananas kuuluu kaalisalaattiin, kanakastikkeeseen ja pariin muuhun ruokaan, mutta ei koskaan pizzaan.
Näytä koko vastaus

Missä järjestyksessä täytteet pizzaan?

3. Juusto laitetaankin täytteiden alle – Suomalaiset valmistavat yleensä pizzansa levittämällä pohjan päälle ensin tomaattikastiketta, sitten täytteitä ja lopuksi juustoa. Monet huippukokit ovat kuitenkin sitä mieltä, että tämä järjestys ei läheskään aina toimi: Juusto pitäisikin laittaa täytteiden alle ja tomaattikastiketta tiputtaa pintaan vasta lopuksi.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Vihreä Kuula Marmeladi Resepti?

Pitääkö Pitsapohja Esipaistaa?

“Tulos oli erinomainen” – – Olen yrittänyt keksiä keinoja helpottaa prosessia, lopputulokselta vaadin kuitenkin priimaa, hän kertoo kirjassa. Vappu saa pizzaan erityisen hyvän maun kahden keinon avulla. Ensimmäinen säästää hermoja: Jos pizzaa on ajatellut seuraavan päivän ruoaksi ja pohjasta haluaa todella hyvän, pizzapohja jätetään rauhassa kohoamaan yön yli.

 • Testasin kohotusta yön yli ja ilman jääkaappia ja tulos oli erinomainen, Vappu kirjoittaa.
 • Toinen pizzan maukkautta lisäävä asia on pohjan esipaistaminen.
 • Vapun ohjeessa pohjaa paistetaan 2-3 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä.
 • Näin saat pohjasta rapean tavallisellakin uunilla, hän vinkkaa.
 • Lopulta pizzan täyttämisessä ja paistamisessa ei mene kuin hetki.

Pizzaan ei kannata laittaa enempää kuin 2-3 täytettä, Pimiä kertoo kirjassa. Kuva: Viola Minerva Virtamo
Näytä koko vastaus

Mikä on paras Pizzajauho?

Kaupallinen yhteistyö Lejos Hungry Chef & Asennemedia Kerronpa teille näin alkuun tarinan vuodelta 2008. Ilmoittauduin yliopiston kesäkurssille Roomaan. Itse johtamisen kurssi ei kiinnostanut kovinkaan paljon, vaan halusin päästä maistamaan vihdoin kunnollista, autenttista italialaista ruokaa. Hans Välimäki Pizza Resepti Hans Välimäki Pizza Resepti Niin suuri pizzan ystävä kuin olenkin ja niin innokas kotikokki kuin olenkin, himassa pizzan tekeminen ei ole koskaan onnistunut niin hyvin kuin toivoin. Tähän päivään saakka! Tein nimittäin viime viikolla ensimmäistä kertaa elämässäsi oikeasti onnistuneet pizzat, joiden äärellä mieskin huokaili. Hans Välimäki Pizza Resepti Hans Välimäki Pizza Resepti Pyörittelin ennen urakkaan ryhtymistä kädessäni Hungry Chef -vehnäjauhopakettia. Ei ole muuten mitä tahansa vehnäjauhoa, vaan maailman parasta, laadukkainta ja pizzan tekemiseen parhaiten sopivaa Tipo 00 -vehnäjauhoa. Jos mystinen “00” ei kerro mitään, niin kyseessä on siis erittäin hienoksi jauhettua nollanolla -vehnäjauhoa, joka luo pizzapohjaan taivaallisen sitkon.

 1. Jos italialaiselta pizzamestarilta kysyy, niin mikään muu jauho ei kelpaa tarkoitukseen. Hyväksyn.
 2. Hungry Chef -pizzajauhot on pakattu kätevään ja mielestäni myös superhienoon pakettiin, jonka kaatonokka helpottaa annostelua.
 3. Pussi pitää jauhot tiiviisti sisällään, jolloin keittiön kaapit pysyvät siisteinä (trust me, näin hieno jauho todellakin pöllyää), eikä jauhoihin pääse pesimään mitään tai ketään.

Koettu on ja yyh, on muuten inhaa. Yhdestä pussista riittää tässä postauksessa olevan reseptin mukaan noin kahdeksaan pizzaan eli suljettavuusominaisuus on tervetullut. Edes minä en jaksa syödä niin paljon pizzaa kerrallaan. Hans Välimäki Pizza Resepti Hans Välimäki Pizza Resepti No mutta hei, siihen pizzan tekemiseen. Tällä kertaa lähdin projektiin todella tunnollisella mentaliteetilla. Jopa mittasin desin mitalla ainesosat taikinaan, ihan ennenkuulumatonta. Kuten muussakin välineurheilussa, myös pizzan tekemisessä tärkeintä on laadukkaat raaka-aineet ja pieteetillä suoritetut toimenpiteet.

Parhaat mahdolliset jauhot, check. Taikinan pitkä nostatusaika, check. Ohjeiden tarkka seuraaminen, check. Todella maistuvat, yksinkertaiset täytteet, check. Lukaisin inspiraatioksi pohjalle ennen käsien upottamista taikinaan Saku Tuomisen ja Luca Platanian Pizze-kirjan ohjeet, tuo opus on jokaisen pizzafanin raamattu.

Postauksen lopussa arvotaan kyseinen kirja, joten nyt on mahis voittaa se itselleen. Taikinan tein jääkaappiin jo edellisenä iltana. Sovelsin muutaman eri reseptin pohjalta itselleni reseptin, jossa on määrällisesti kahden hengen pizzapäivälliseen sopiva määrä aineksia. Hans Välimäki Pizza Resepti Hans Välimäki Pizza Resepti Täytteiden osalta pysyttelin hyvin klassisella ja maltillisella linjalla. Tärkeintä pizzassa on maistuva pohja sekä pari hyvää raaka-ainetta täytteenä. Vuosikymmenen takaisen matkan inspiroimana päätin tehdä klassisen Parma e Buffalan, mutta koska jääkaapissa sattui olemaan muutakin herkkua, niin projekti laajeni kolmeen eri pizzaan.

Italia on minulle ruokakulttuurina niin rakas maa, että uskokaa tai älkää, mutta jääkaapistani löytyy AINA montaa eri sorttia juustoa, anjoviksia, oliiveja, kapriksia sekä tomaatteja eri laatuina ja soosseina. Siksi noin vain yhtäkkiä uunissa valmistuikin myös Quattro Formaggi sekä Puttanesca. Jälkimmäiseen ei oikeaoppisesti saisi laittaa juustoa, koska kalaa ja äyriäisiä ei Italiassa koskaan sekoiteta keskenään (ei parmesaania kalaisan pastan päälle!), mutta koska mozzarellaa jäi hieman yli, niin rikoin tuon tärkeän säännön.

Pizza-anarkiaa. Hans Välimäki Pizza Resepti Tässä tulee meikäläisen tärkeimmät vinkit pizzaonnistumiseen kotona:

Laadukkaat raaka-aineet. Tarkoituksena on pitää homma simppelinä, siksi on todellakin väliä käyttääkö kunnon jauhoa, juustoa, oliiviöljyä ja tomaattikastiketta. Osta mielummin vähemmän täytteitä, mutta satsaa niihin jotka ostat. Taikinan sitko. Sitko tulee jauhojen hienosta jauhatusasteesta, taikinan vaivaamisesta sekä pitkästä nostatusajasta. Tee taikina jääkaappiin jo edellisenä päivänä tai jopa 2-3 päivää aikaisemmin. Todella suuri ero lopputuloksessa! Taikinan venyttäminen, ei kauliminen. Kauliminen poistaa taikinasta ilmakuplat, joiden halutaan pysyvät taikinassa ilmavuuden aikaansaamiseksi. Mahdollisimman kuuma uuni. Lämmitä uuni jo puoli tuntia etukäteen niin kuumaksi kuin saat. Unohda kiertoilma, joka kuivattaa. Käytä pizzakiveä, jos haluat panostaa vähän enemmän. Jos pizzakiveä ei ole, niin kuumenna pelti uunissa samalla kun lämmität uunin. Paista pohja ja tomaattikastike ensin, lisää herkät täytteet vasta myöhemmin. Koska kotioloissa uunia ei saa kuumemmaksi kuin 250 astetta, niin pizza vaatii pidemmän kypsytysajan (noin 7 min) kuin oikeaoppisissa pizzauuneissa (1-2 min). Tässä ajassa buffalamozzarella ehtii sulaa ja vettyä, ohut ilmakuivattu kinkku kuivahtaa. Eli paista ensin pohjaa muutaman minuutin ajan, lisää täytteet ja paista loppuun. Lisää yrtit vasta valmiin pizzan päälle. Tee tomaattikastike itse mahdollisimman laadukkaista tölkkitomaateista. Tuoreet tomaatit tuppaavat Suomessa olla vähän mauttomia, etenkin talvella. Älä keitä kastiketta, vaan kokeile tuorekastiketta (resepti alla). Säästät aikaa ja saat freessin maun.

You might be interested:  Pesto Feta Pasta Resepti?

Hans Välimäki Pizza Resepti Hans Välimäki Pizza Resepti Hans Välimäki Pizza Resepti Tuli aivan törkeän hyvää jokaisesta pizzasta! Yllä näkyvään Puttanescaan laitoin tomaattikastikkeen päälle anjoviksia, kaprista, kalamata-oliiveja ja jämät mozzarellasta. Quattro Formaggiin puolesta perinteistä gorgonzolaa, mozzarellaa, gruyerea sekä Västerbottensostia. Hans Välimäki Pizza Resepti Ja lopuksi vielä skaba! Kommentoi minkälainen on sinun lempipizzasi ja osallistut mukaan kilpailuun, jossa arvotaan Tuomisen ja Platanian Pizze-kirja, pizzaleikkuri sekä tietysti Hungry Chef -pizzajauhoja! Eli todellinen survival kit -kotipizzeriaan.
Näytä koko vastaus

Missä tasossa pizza paistetaan?

PERHEPIZZOJEN VALMISTUSOHJE – Valmista pizza mieluiten suoraan pakastimesta.1. Poista pakkaus ja muovi pizzan ympäriltä.2. Lämmitä pizzaa uunipellillä tai ritilällä uunin keskiosassa noin 12-15 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut. Huom! Paista pizza uunin alaosassa, mikäli haluat oikein rapean pohjan. Paistoaika saattaa vaihdella uunin tehosta riippuen.
Näytä koko vastaus

Kauanko Pizzataikinan pitää kohota?

Ohje –

 1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot.
 2. Alusta pizzataikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi eli n.30-40 minuuttia.
 3. Kauli pizzataikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille pelleille. Kohota pohjia n.15 minuuttia ja lisää haluamasi täytteet.
 4. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy
Näytä koko vastaus

Voiko Pizza taikinaa vaivata liikaa?

Jauhojen vahvuus – Jauhojen vahvuudella ei tarkoiteta kirjaimellisesti itse jauhojen vahvuutta, vaan niistä leivotun taikinan sitkon kestävyyttä. Sitko muodostuu vehnän gluteniini- ja gliadiini -proteiineista kun taikinaa vaivataan – ja nesteytettynä myös levossa.

 • Näiden proteiinien suhde jauhoissa vaikuttaa taikinan elastisuuteen ja venyvyyteen,
 • Heikot jauhot eivät pysty sitomaan kovin paljoa vettä tai kaasuja, eikä niillä saa tehtyä ilmavia venyviä taikinoita.
 • Vahvoista jauhoista tehdyt taikinat voivat sitoa enemmän fermentoituessa syntyvää kaasua pieniksi taskuiksi, joka kohottaa taikinaa.

Paistaessa nämä taskut laajeneat ja tuottavat komeita kuplia. Sitkon vahvuus myös vaikuttaa suoraan siihen, kuinka pitkää fermentointia taikina kestää. Heikommilla jauhoilla pitkät aromeja lisäävät kylmäkohotukset eivät onnistu, sillä gluteeniverkon (sitkon) hajotessa taikina menettää kimmoisuutensa.

Sitkon pettämisen voi myös huomata kun taikinaa vaivaa liikaa ja taikina alkaa repeillä tai lysähtää kasaan. Vahvankin taikinan olisi hyvä antaa välillä levätä, jotta gluteeniverkko rentoutuu. Pelkästään vahvan sitkon muodostaminen ei kuitenkaan riitä, vaan sitkon pitäisi olla riittävän elastinen ja venyvä, jotta pitsan voi muotoilla helposti.

Italialaisissa jauhoissa vahvuutta kuvataan W-luvulla, joka kuvaa jauhoilla syntyvän sitkon kestävyyttä. Pizzajauhojen W-luku on yleensä välillä 240-320. Tätä heikommat jauhot sopivat paremmin leivonnaisiin, kuten esimerkiksi kakkuihin ja kekseihin. Jauhot voidaan luokitella vahvuuden mukaan on karkeasti seuraavalla tavalla:

W-ARVO KUVAUS JA KÄYTTÖVINKIT ESIMERKIT
W100–150 Erittäin heikot Eivät sovellu hyvin pizzataikinan jauhoiksi.
W180–230 Heikot Eivät sovellu hyvin pizzataikinan jauhoiksi.
W240–-270 Keskivahvat Huoneenlämpökohotus 6–12 h tai kylmäkohotus 12–24h Polselli Classica, Krannin luomu 00, Caputo Pizzeria.
W280–320 Vahvat Huoneenlämpökohotus 12–24h tai kylmäkohotus 24–72h Polselli Vivace, Caputo Cuoco, Molino Pasini 00 Verde.
W330–390 Erittäin vahvat Korkean vesisuhteen taikinat ja jauholisäksi vahvistamaan sitkoa. Molino Pasini Manitoba, Polselli Manitoba, Caputo ’00’ Americana.

Suomalaisissa jauhoissa ei W-lukua yleensä ilmoiteta erilaisen mittausperinteen takia, eikä sillä myöskään ole ollut niin suurta tarvetta suomalaisessa leivontakulttuurissa. Proteiinin määrä ei suoraan viittaa jauhojen vahvuuteen, mutta käytännössä vahvoissa leipäjauhoissa on yleensä runsaasti proteiinia, 13 % tai enemmän.
Näytä koko vastaus

Missä vaiheessa oregano pizzaan?

Pizza-ammattilaisen 6 salaisuutta –

Käytä hiivaa puolet normaalista, tee taikina kylmään veteen ja kohota yön yli jääkaapissa. Pitkä kohotus antaa taikinalle makua. Hyvä kastike takaa herkullisen pizzan. Hauduta huolellisesti, maistele ja lisää tarvittaessa mausteita ja tilkka punaviinietikkaa. Jos pizzassasi on paljon täytteitä, laita juusto niiden alle. Pohjan läpi tuleva lämpö sulattaa juuston, mutta ei paista sitä kovaksi. Lisää oregano pizzaan ennen paistamista. Yrtti sulautuu ihanasti juustoon. Älä laita pizzaan kaikkia lempimakujasi, vaan valitse muutama laadukas täyte. Italiassakin pizzan täytteet voi laskea yhden käden sormilla. Vaivaa taikina ja tee kastike etukäteen. Illalla muotoilet vain pohjat, levität täytteet ja paistat. Nälkä talttuu puolessa tunnissa!

Näytä koko vastaus

Saako pitsaa syödä käsin?

“Se on kiellettyä!” – suurin osa suomalaisista syö pizzansa väärin Pizzataiteilija Luca Platania kertoi Makuja.fi-sivuston haastattelussa virheestä, jonka suomalaiset tekevät syödessään pizzaa. Italialaista klassikkoherkkua, pizzaa ei saisi hänen mukaansa koskaan syödä haarukalla ja veitsellä.

 1. Se on tuote, joka pitää syödä sormin.
 2. Pitää ymmärtää, että aina ei tarvitse olla niin elegantisti, kun syödään ulkona, Platania kannustaa.
 3. Pizzan syöminen käsin edustaa pizzataiteilijalle rentoutta, joka on perhekeskeisille italialaisille tärkeä osa läheisten kanssa vietettyjä hetkiä.
 4. Se on tärkeää, että ihmiset syövät perheen kanssa rennosti, Platania toteaa.

– Minä pakotin suomalaisen kumppanini ihan heti syömään pizzaa käsin ja sanoin, että me emme syö haarukalla ja veitsellä. Se on sama, kun söisimme haarukalla ja veitsellä karjalanpiirakoita. Se tuntuu vähän erikoiselta, Platania toteaa.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Sähköinen Resepti Näkeekö Lääkäri?

Voiko Pizzataikina kohota yön yli?

Yön yli kohotettu pizzataikina 12 h 20 min { Malta kohottaa pizzataikinaa yön yli jääkaapissa! Se kannattaa, sillä pitkään kohotettu pizzapohja on ihanan aromikas, rakenteeltaan täydellinen ja helposti kaulittava. Yön yli kohotettava pizzataikina

25 g hiivaa 6 dl vettä 2 rkl sokeria 2 tl suolaa 8 dl durumvehnäjauhoja (tai 00-jauhoja) 5 dl vehnäjauhoja (erikoisvehnäjauhoja) 2 rkl oliiviöljyä

Tulosta Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola ja jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin eikä kulhon reunoihin. Lisää öljy. Vaivaa taikinaa puhtaalla pöydällä noin viisi minuuttia. Ripottele reilun kokoiseen kulhoon jauhoja ja nosta taikina päälle.

 1. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin 10–12 tunniksi.
 2. Esivalmistele haluamasi täytteet aina ennen kuin alat kaulia taikinaa pizzoiksi.
 3. Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin.
 4. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
 5. Ota yön yli kohotettu pizzataikina jääkaapista ja jaa se 6 osaan.
 6. Äsittele yksi pala kerrallaan ja nosta loput palat kelmulla peiteltynä jääkaappiin odottamaan.

Painele taikina hellästi käsin jauhotetulla pöydällä pizzakivelle tai uunipellille mahtuvaksi pizzapohjaksi. Vältä kaulimen käyttöä, jotta pohja pysyy kuohkeana. Siirrä pohja kuumalle pizzakivelle tai pellille. Levitä päälle valitsemasi täytteet ja paista kuumassa uunissa 10–15 minuuttia.
Näytä koko vastaus

Pitääkö pizzataikinaa vaivata?

Pizzataikinan valmistus – vaivaa, vaivaa ja vaivaa – Aloita pizzataikinan valmistus sekoittamalla jauhot veteen. Siirrä kuitenkin pieni osa vettä syrjään ja liuota siihen suola, jotta se liukenee taikinaan paremmin. Lisää suolavesi taikinaan vasta sitten, kun olet vaivannut taikinaa tovin, sillä hiiva alkaa toimia paremmin ilman suolaa.

Jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt taikinaan. Oliiviöljy lisätään taikinaan viimeiseksi ja vaivaamista jatketaan, kunnes öljy on imeytynyt. Kuten mitä tahansa hiivataikinaa, myös pizzataikinaa tulee vaivata huolella hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Taikinaa vaivataan ensin kevyesti, sitten voimakkaammin.

Yleiskoneella lopputulos on yleensä paras, mutta käsin vaivatenkin onnistuu mainiosti. Lue lisää:
Näytä koko vastaus

Voiko raejuustoa laittaa pizzaan?

Hans Välimäki Pizza Resepti valmis pizzapohja tomaattikastiketta 1 dl Maitomaan raejuustoa 2 kananmunanvalkuaista kirsikkatomaatteja oliiveja basilikaa

Levitä tomaattikastike jäisen pizzapohjan päälle. Mittaa blenderiin raejuusto ja valkuaiset. Surauta seosta, kunnes koostumus on sileä ja vaahtomainen. Nostele seos nokareina pizzan päälle. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja oliiviviipaleet. Paista uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele basilikalla ja nauti raikkaan salaatin kera.

Kevyempääkin kevyempi pizza syntyy vaihtamalla juusto Maitomaan raejuustosta ja kananmunanvalkuaisista valmistettuun kuorrutteeseen. Täydellinen valinta, kun kaipaat keveyttä ja makua pizzaherkutteluun!
Näytä koko vastaus

Mikä on paras juusto pizzaan?

Esimerkiksi parmesaani, mozzarella, sinihomejuusto ja mascarpone toimivat erinomaisesti. Pizzaan kannattaa käyttää hyvin sulavia ja kuivahkoja juustoja, joilla onnistut parhaiten.
Näytä koko vastaus

Tuleeko Juusto pizzan päälle?

Asiantuntija vastaa ikuisuuskysymykseen: Pitääkö juusto laittaa pizzassa täytteiden alle vai päälle? Hans Välimäki Pizza Resepti Pitkän linjan ravintoloitsija Antto Melasniemi sanoo, että juusto parasta laittaa täytteiden alle. Shutterstock Julkaistu 01.04.2016 11:59 Juuston paikka pizzassa jakaa innokkaat kokkailijat kahteen leiriin. Toisten mielestä juusto lisätään pizzan päälle viimeisenä, toisten mielestä taas juuston paikka on heti tomaattikastikkeen jälkeen, eli täytteiden alla.

 • Uuluuko juusto laittaa pizzassa täytteiden alle vai päälle? Makuja-toimitus kysyi asiaa ravintoloitsija Antto Melasniemeltä, joka pyörittää Helsingissä kehuja ja mainetta niittänyttä Putte’s Bar & Pizza -ravintolaa.
 • Täytteet on yleensä hyvä laittaa juuston päälle.
 • Täytteistä haihtuva neste tekee helposti taikinasta puuromaista, Melasniemi ohjeistaa.

Entä, jos pizzaan haluaa myös jotain muuta juustoa tavallisen pizzajuuston lisäksi? – Pizzaan voi mausteeksi ripotella esimerkiksi hieman parmesaania, laittaisin tämän myös muun juuston tavoin täytteiden alle. Mahdollisimman rapeasta pizzapohjasta haaveilevan kannalta vastaus on siis yksinkertainen: juuston paikka on täytteiden alla.

Hans Välimäki Pizza Resepti Kaappaus keittiössä Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

: Asiantuntija vastaa ikuisuuskysymykseen: Pitääkö juusto laittaa pizzassa täytteiden alle vai päälle?
Näytä koko vastaus

Mikä tomaattisose pizzaan?

Maailman helpoin tomaattikastike pizzalle Et tarvitse tätä tomaattikastiketta varten mitään muuta kuin kulhon, jossa sekoitat ainekset. Aineksia ei siis ole tarkoitus hauduttaa kattilassa! Tärkein ainesosa on luonnollisesti laadukas tomaatti. Hyvä tomaatti on maultaan täyteläinen ja makeahko, ei vetinen eikä kirpeä.
Näytä koko vastaus

Mitä laittaa pepperoni pizzaan?

Ripottele juustoraaste, pepperoni ja sipuli pizzojen päälle. Mausta pepperonipizzat oreganolla. Liu’uta pepperonipizzat leivinpaperin kanssa kuumille leivinpelleille. Paista pizzat uunissa noin 10 minuutin ajan.
Näytä koko vastaus

Mitä lihaa salami on?

Salami – Wikipedia Salami Salami ( salame, monikko salami ) on yleisnimi ilmakuivaamalla kypsytetyille, Nimi juontuu tarkoittavasta sanasta salare, Salami valmistetaan yleensä jauhetusta ja, Joskus siihen käytetään sianlihan lisäksi, tai sen sijaan, muiden eläinten lihaa, kuten,, tai,
Näytä koko vastaus