Contents
Mitä suklaata Kekseihin?
Tyypillisen cookie-ohjeen hiput ovat tummaa tai maitosuklaata tai näiden yhdistelmiä. Itse preferoin tummaa suklaata yhdistettynä valko- tai maitosuklaahippuihin.
Näytä koko vastaus
Mitä suklaa tekee ihmiselle?
2. Se voi pienentää aivoinfarktin riskiä – Runsas suklaan syöminen on yhdistetty myös 29 prosenttia pienempään aivoinfarktiriskiin. Yhdysvaltalais-tanskalaisessa tutkimuksessa tarkasteltiin suklaan yhteyttä eteisvärinään, joka on merkittävä aivoinfarktin riskitekijä.30 gramman suklaa-annos 2–6 kertaa viikossa oli yhteydessä viidenneksen pienempään eteisvärinäriskiin verrattuna suklaan syömiseen korkeintaan kerran kuukaudessa.
- Tutkimuksessa ei eroteltu tumman suklaan ja maitosuklaan syömistä.
- Tumma suklaa voi vaikuttaa sydän- ja verisuoniterveyteen useilla mekanismeilla.
- Okeellisissa tutkimuksissa tumma suklaa on parantanut veren rasva-arvoja ja verisuonten seinämien toimintaa sekä alentanut verenpainetta.
- Haitallinen LDL-kolesteroli on alentunut ja sen hapettuminen vähentynyt, mutta hyödyllinen HDL-kolesteroli noussut.
Vaikutukset ovat kuitenkin olleet melko pieniä, eikä kaikissa tutkimuksissa ole saatu lainkaan näyttöä suklaan hyödyllisistä vaikutuksista verenpaineeseen ja rasva-arvoihin.
Näytä koko vastaus
Mistä saa Savoiardi keksejä?
Vicenzi Savoiardi keksi 200g – K-Ruoka.
Näytä koko vastaus
Miten tehdä mikro keksejä?
Kolmen suklaan keksi – Suomalainen TikTok-käyttäjä @Fitfoodieselma on jakanut minuutissa valmistuvan kolmen suklaan keksin reseptin, jota on katsottu lähes 400 000 kertaa. Kulhossa sekoitetaan yksi kananmunan keltuainen, 1–2 ruokalusikallista ruskeaa tai kookossokeria, 1 ruokalusikallinen maapähkinävoita ja 1/4 teelusikallinen vaniljauutetta.
- Sen jälkeen joukkoon lisätään yhdestä kahteen ruokalusikallista jauhoja ja yksi ruokalusikallinen kaakaojauhetta, jotka sekoitetaan keskenään.
- Taikinasta muotoillaan pallo, joka levitetään leivinpaperin päälle ja painellaan keksiksi.
- Päälle levitetään puoli ruokalusikallista tummaa suklaata, puoli ruokalusikallista maitosuklaata ja puoli ruokalusikallista valkosuklaata.
Keksiä kypsennetään mikrossa noin 50 sekuntia ja herkku on valmis.
Näytä koko vastaus
Kannattaako syödä suklaata?
Vain 4 konvehtia päivässä: Tumman suklaan terveyshyödyt yllättävät Suklaan pitää olla nimenomaan tummaa, jotta se on terveellistä. Teksti Johanna Keponen Kuvat Istock Julkaisupäivämäärä 12.4.2019 Mikä tahansa ei kelpaa, kun tavoitellaan terveyshyötyjä. Terveyshyötyjä saat, kun valitset tumman suklaan, jossa on vähintään 60 prosenttia kaakaota,
Näytä koko vastaus
Miksi keksit ei leviä?
Suklaahippukeksit & skonssit | UINO Oon tässä jo yli kuukauden ajan kokeillut eri suklaahippukeksi reseptejä, muokkaillu niitä ja vihdoin. vihdoin mulla on resepti joka on helppo ja toimii joka kerta. Keksit onkin näkynyt siksi usein mun IG storyissa koska näitä tuli tehtyä aika paljon ja voin sanoa että nämä on aivan järjjjjettömän hyviä! Keksimakuja on tietty hieman erilaisia, mä tykkään rapeista, jotka on pehmeitä keskeltä ja hieman kakkumaista.
Sen myös huomasin että vaikka resepti on helppo, sitä pitää oikeasti seurata todella tarkkaa ja mitään ei voi jättää pois tai muuttaa, se vaikuttaa heti kaikkeen. Joko keksit ei leviä uunissa, taikinasta tulee liian rakeista tai maku ei ole kohdillaan, tässä on tullut huomattua että todellakin pikkuiset muutokset vaikuttaa lopputulokseen.
Siksi tässä heti alkuun korostan (omien lukuisten mokien kautta) että tehdessä näitä käytä juuri niitä raaka-aineita mitkä on ohjeessa, mittaa todella tarkkaan kaikki ja lue ohjeet huolellisesti. Myöskin mittaus on todella tarkkaa, mittoja käyttäessä näitä kokkailessa veitsellä aina tasoitan dl, rkl, ja tl, mitat että kaikki ovat tasaisia eikä edes hieman kukkuraisia.
Hiemankin liikaa jauhoja voi tehdä näistä heti hieman liian kuvia. Jos kotoolta löytyy ruokamittaa kannattaa voi mitata siinä. Ja taikinasta melkein 50% on suklaahippuja, suosittelen ostamaan hieman kalliimpia ja paremman makuisia. Kerran tein lähikaupan Pirkan sukaahipuilla ja maku oli todella erilainen, eikä keksit onnistuneet niin hyvin näiden takia.
Suosittelen ehdottomasti leivontahyllyltä löytyviä Dr.Oetker merkkisiä 🙂 Tällä ohjeella tulee n. kaksi pellillistä, eli jos haluat vähemmän tee vaikka yksi pellillinen jakamalla raaka-aine määrät puoleen: Vehnäjauhoja 6,25dl, 0,5 suolaa jne. Suklaahippukeksit RAAKA-AINEET 6,5dl puolikarkeita vehnäjauhoja 1tl suolaa 1tl ruokasoodaa 230g leivontavoita (suolaton, huoneenlämpöinen) 1dl 1rkl taloussokeri 2dl 2rkl fariinisokeria 2 isoa kananmunaa (kaupan paketeissa lukee erikseen isot) 2tl vaniljauute 4,5dl suklaahippuja VALMISTUS 1. Aloita valmistelut ajoissa, nosta kananmunat ja leivontavoi ajoissa huoneenlämpöön. Itse leikaan tarvittan määrän voita sivuun ja parisen tuntia annan lämmetä munien kanssa.2. Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauhot (huom! puolikarkeita), suola ja ruokasooda.3.
Ota isompi kulho, johon laitat huoneenlämpöisen voin (älä missään nimessä pehmitä esim. mikrossa) ja kummatkin sokerit. Vatkaa kovalla teholla pari minuuttia vatkaimella tai yleiskoneessa, käsin tätä ei voi tehdä.4. Lisää joukkoon kananmunat ja vaniljauute, sekoita taas huolellisesti minuutin tai pari kunnes ainekset ovat sekoittuneet keskenään.5.
Kaada hiljalleen jauhoseosta siivilän läpi, ja kääntele taikinaa lastalla, toista tätä kunnes kaikki jauhot on sekoitettu mukaan. Kaada sekaan sukaahiput, Itse laitan puolet tummaasuklaata ja puole tummaa. Sekoita niin että niitä on kaikkialla taikinassa.6.
- Ota pöydälle iso pala elmukelmua, kaada taikina keskelle ja pakkaa taikina siihen tiiviisti.
- Laita jääkaappiin pariksi tunniksi, tai mikä parasta niin yön yli valmiiksi huomista! Tämä kuulostaa ehkä hieman hassulta vaiheelta, mutta älkää jättäkö välistä missään nimessä.7.
- Un taikina on ollut aikansa jääkaapissa, kuumenna uuni 175 asteeseen.
Avaa elmukelmu ja levitä leivinpaperi pellille. Itse tykkään käyttää jäätelökauhaa, mutta kaksi isoa lusikkaa toimii tässä myös kivasti. Todella tärkeää tässä vaiheessa on ettei keksejä laita liian lähelle toisiaan, sillä ne leviävät. Tärkeää on myös ettei taikinaa liikaa käsittele vaan palat saavat olla rosoisia, jos niistä tekee liian tiiviitä ja käsillä muotoilee, keksit eivät leviä samanlailla.
Anna olla uunissa 8-12 minuuttia, viiden minuutin jälkeen suosittelen tarkkailemaan vieressä jopa minuutin välein. Kiertoilmauunin kanssa nämä ovat aika nopeasti valmiita ja itse otan pois kun väri on kauniin kultainen ja keksien reunat näyttävät ihanan rapeilta, jos haluaa että keksit hieman kuivempia ja kovempia keskeltä, kannattaa odottaa että tummuu vielä enemmän.8.
Ota pois uunista ja anna olla pellillä kymmenisen minuuttia, sitten nostan lastalla jäähtymään kunnolla lautaselle ja annan olla vielä aikankin puolisen tuntia että saavat hetkisen jähmettyä. Nämä lämpiämän ja jääkylmä maito on loistava yhdistelmä! Kun keksit ovat purkissa tai päivä on vaihtunut, voi yhden keksin laittaa mikroon 10sek. Ja tässä lopputulos, tällä kertaa itseasiassa halusin hieman paksumpia keksejä, jolloin hieman käsillä muotoilin taikinapalloja käsillä. Mutta ohuempana maku on ehkä hitusen parempi, joten antakaa niiden olla vain pellillä hieman rosoisia ja oudon muotoisia! Näitä olen tehnyt kavereille, juhliin, sunnuntaibrunssille ja ihan meidän omaksi iloksi illalla. En ole keksien suuri ystävä, mutta nämä ovat yksi suurin herkkuni! Ja tämän astiaston perään jatkuvasti kysellään, niin tätä olen jo hetken keräilly Stokkalta ja heidän nettikaupastaan. Löysin muuten myös loistavan ohjeen skonsseille, näissäkin meni hetki oppia miten taikinan saa toiminaan sillä näissäkin on yksinkerainen resepti, mutta yhtä paljon näissä vaikuttaa myös miten esimerkiksi taikinaa vaivaa tai paloja leikkaa muotiolla 😀 Suosittelem, ihania kermavaahdon ja hillon kera, varsinkin teen kanssa. Ohje löytyy englanniksi : Suklaahippukeksit & skonssit | UINO
Näytä koko vastaus
Paljonko maksaa 30 cm SUBI?
Subway® Kluuvi & Kaisaniemi – vapaavalintainen 30 cm Subi ® alk.6,50 €
Näytä koko vastaus
Voiko keksejä tehdä ilman kananmunaa?
Suklaahippukeksit, munattomat – Suklaapossu Teksti Irina Lisinen Kuvat Irina Lisinen Julkaisupäivämäärä 17.8.2019 Suklaahippukeksit ovat mielestäni yksi parhaista kekseistä mitä on olemassa. Lempisuklaakeksiohjeeni eli ja ovat niin suussasulavan herkullisia, etten niiden tekemisen jälkeen ole halunnut enää kokeilla muita ohjeita.
- Paitsi nyt, kun vietimme kesäkuussa kahden lapsemme yhteisiä synttärijuhlia.
- Noissa molemmissa suklaakekseissä nimittäin on sellanen “vika”, että niissä on kananmunaa.
- Toinen synttärisankareista on vielä toistaiseksi munattomalla ruokavaliolla, joten eipä siinä auttanut muuta, kuin tehdä suklaahippukeksit munattomina.
Aluksi epäilin aika paljonkin keksien onnistumista ilman kananmunaa, mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun maistoin näitä ensimmäisen kerran, tuo epäilys hävisi mielestäni. Näistä tuli pehmeitä, herkullisia ja lyhyesti sanottuna ihania! Maistoin tuoreeltaan yhden keksin, ihan vain testimielessä, ja aijjettä se oli hyvää.
Valuva suklaa pehmeääkin pehmeämmän keksin sisällä on jotain niiiiin herkullista. Tuoreeltaan keksit olivat muutenkin todella suussasulavia. Siis ihan sananmukaisesti ne suorastaan sulivat suuhun kaikessa pehmeydessään. Koska keksit ovat munattomia, ne ovat myös hieman tavallisia hajoavampia heti tuoreeltaan.
Jäähtyessään keksit kiinteytyvät ja kestävät liikuttelut ja haukkaamisen samalla tavalla kuin munaa sisältävät pehmeät keksitkin. Mainitsin jo alussa, että erityisesti keskeltä sitkeät ja reunoilta rapeat Subway-tyyppiset ovat yksi parhaista tietämistäni kekseistä.
Ne sopivat sellaisinaan tilanteisiin, jossa ei ole tyrkyllä monen montaa tarjottavaa, kuten esim. juhlissa yleensä on tapana. Keksin iso koko selvästi nostaa kynnystä napata keksi lautaselle kakkupalojen ja muiden joukkoon. Toki niitäkin voisi tehdä pienempinä, mutta tykkään niistä niin paljon isoina rapeareunaisina, ettei ole edes viitsinyt kokeilla.
Sen sijaan nämä pienemmät versiot sopivat mainiosti myös juhliin. Sekä kokonsa että makunsa puolesta. Mikäli muuten haluaa nauttia keksit uunituoreina, taikinan voi tehdä jääkaappiin valmiiksi jo vaikka päivää ennen niiden paistamista ja syömistä.
Näytä koko vastaus
Kumpi lihottaa enemmän karkki vai suklaa?
Herkutteluhimon iskiessä ei ehkä ehdi kilokaloreita miettiä, mutta asiantuntijan mukaan herkuissa on eroa. Ja määrässä. Terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti Hanna Partanen ottaa kantaa siihen, kumpi on parempi herkutteluhimon iskiessä, rasva vai sokeri.
Vähän sokeria tai pieni loraus kermaa kahviin on kutakuinkin sama asia. Kumpikaan ei ole pienissä määrissä pahasta, Partanen sanoo. Kun verrataan rasvaista suklaata ja sokerisia karkkeja, energiamäärät vaihtelevat. – 100 grammaa karkkeja sisältää noin 350 kilokaloria ja 40 gramman suklaapatukka noin 200 kilokaloria.
Karkeissa on vähemmän energiaa 100 grammaa kohti, Partanen sanoo. Yllättävää kyllä, karkeissa on vähemmän energiaa kuin suklaassa. Kuva: TEA KARVINEN Käytännössä kysymys on siis annosmääristä, Partanen selventää. – On eri asia, riittääkö makeanhimoon yksi pieni suklaapatukka vai iso pussillinen irtokarkkeja.
Näytä koko vastaus
Miksi suklaa lihottaa?
Miksei suklaa lihota? Mikä onkaan herkullisempaa kuin suklaa? Tällä herkulla on kuitenkin huono maine. Monet pitävät suklaata lihottavana ja kolesterolia nostavana, ajatellen sen sisältävän pelkkää sokeria ja huonoja rasvoja. Kaikkien lempiherkku se ei ehkä ole, mutta se on silti yksi maailman himotuimmista herkuista makeannälkään.
Näytä koko vastaus
Mitä jos syö suklaata joka päivä?
Suklaata päivittäin nauttivat saattavat säästyä sydänoireilta ja aivohalvaukselta muita todennäköisemmin. Tuoreessa brittitutkimuksessa sydänriskit pienentyivät, kun suklaata nautittiin joka päivä. Yllättävä tulos oli, että vaikka suklaata olisi syönyt jopa sata grammaa päivittäin, se vaikutti sydänriskeihin positiivisesti.
Yhteys havaittiin myös tavallista maitosuklaata syövillä, mikä on mielenkiintoista, sillä yleensä suklaan ja kaakaon terveyshyödyt on liitetty vain tummaan suklaaseen. Heart-lehden julkaisemat tulokset perustuvat 21 000 miehen ja naisen 12-vuotiseen seurantaan, jonka aikana heistä joka seitsemäs sairastui tai menehtyi sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen.
Osallistujista viidennes ei syönyt suklaata lainkaan. Loput nauttivat suklaata keskimäärin seitsemän grammaa päivässä ja persoimmat jopa sata grammaa päivittäin. ” Kenenkään ei kuitenkaan kannata alkaa syödä sataa grammaa suklaata päivittäin, sillä suklaasta saatava lisäenergia voi kerryttää kiloja, mikä puolestaan suurentaa sydänriskejä.
- Un tutkijat yhdistivät tiedot suklaansyönnistä ja sairastumisista, päivittäin suklaata 16–99 grammaa syövien riski sairastua aivohalvaukseen oli noin 20 prosenttia pienempi ja sepelvaltimotautiin noin 10 prosenttia pienempi kuin suklaata tuskin koskaan syövien.
- Myös heidän riskinsä menehtyä sepelvaltimotautiin tai aivohalvaukseen seurannan aikana oli pienempi.
Varsinaisen tutkimuksensa lisäksi tutkijat tekivät systemaattisen tutkimuskatsauksen, jossa he yhdistivät ja analysoivat yhdeksän suklaatutkimuksen aineistot. Katsauksen tulokset olivat samansuuntaisia kuin varsinaisen tutkimuksen.
Näytä koko vastaus
Mikä on maailman paras suklaa?
KitKat saattaa ehkä olla maailman suosituin suklaapatukka. Suomalaisten suosikki on aivan toinen. Kirjoitimme viime viikolla kansainvälisestä äänestyksestä maailman parhaasta suklaapatukasta. The Independentin mukaan yli 100 000 ääntä keränneen, Ranker-sivuston toteuttaman äänestyksen voitti KitKat-suklaa.
Näytä koko vastaus
Onko suklaa vaarallista?
Terveysvaikutukset – Suomalaisen ravitsemustieteen professorin Mikael Fogelholmin mukaan suklaan syönti saattaa aiheuttaa sydän- ja verisuonitauteja. Runsaasti suklaata syövillä esiintyy vuonna 2011 julkaistun tutkimuskatsauksen mukaan kuitenkin keskimäärin 37 prosenttia vähemmän sydän- ja verisuonisairauksia ja 20 prosenttia vähemmän aivohalvauksia kuin niillä, jotka syövät vain vähän suklaata.
Katsauksessa tarkasteltiin seitsemää tutkimusta, joissa oli ollut yhteensä noin 114 000 selvennä osanottajaa. Viidessä niistä havaittiin myönteisiä terveysvaikutuksia. Vuonna 2012 julkaistiin satunnaistettuihin kliinisiin kokeisiin keskittyvä tutkimuskatsaus, jossa myös löydettiin viitteitä suklaankäytön mahdollisista sydän- ja verisuoniterveyttä edistävästä sekä sokeriaineenvaihduntaa parantavasta vaikutuksesta.
Laatijat korostivat kuitenkin, että aiheesta tarvitaan laajempia, pitkäkestoisempia ja riippumattomasti rahoitettuja tutkimuksia. Suklaa sisältää runsaahkosti terveydelle haitallista nikkeliä, kadmiumia ja lyijyä, Suklaassa on lisäksi paljon sokeria ja rasvoja, joten liika suklaan syönti saattaa aiheuttaa esimerkiksi ylipainoa.
- Aakao sisältää myös koirille myrkyllistä teobromiinia, jota on sitä enemmän suklaassa, mitä tummempaa se on.
- Professori Mikael Fogelholm arvioi, että vaalean suklaan vaihtaminen tummaan voi olla hyvästä, mutta suklaa voi lihottaa, koska 50 grammaa suklaata sisältää 200 kilokaloria.
- Suklaa ei kuulu missään ravitsemussuosituksiin.
Suklaassa on myös paljon kovaa rasvaa. Fogelholm on huomattanut myös, että suklaan terveysvaikutuksista tehdyt tutkimukset ovat usein suklaayhtiöiden rahoittamia, minkä vuoksi kielteisimmät tulokset jäävät usein julkaisematta jolloin suklaasta syntyy liian myönteinen kuva.
Näytä koko vastaus
Miksi suklaa on niin hyvää?
Kirjoittanut: Yle Julkaistu 22.10.2002 – 15:00, Päivitetty 16.12.2015 – 09:17 Suklaa on rasvainen ja sokerinen herkku, josta on löydetty myös terveellisiä aineosia. Se sisältää flavonoideja, jotka estävät haitallisten rasvojen hapettumista ja sitä kautta verisuonten kalkkeutumista. – Suklaassa on erilaisia antioksidanttina toimivia flavonoidiaineita, joilla saattaa olla ihmisen elimistössä hapettumista estäviä vaikutuksia, mutta tällä hetkellä ei tarkkaan tiedetä sitä, miten ne vaikuttavat elimistössä ja minkälaisina määrinä niitä pitäisi saada, Oulun Diakonissalaitoksen liikuntaklinikalla työskentelevä ravitsemusterapeutti Marja Karppinen kertoo.
- Suklaan perusraaka-aineet ovat kaakaomassa, kaakaovoi ja sokeri.
- Sen laadun kansanomainen mittari on kaakaopitoisuus.
- Suklaan hyödylliset aineosat löytyvätkin juuri kaakaomassasta, joka on tumman suklaan ja maitosuklaan raaka-aine.
- Aakaomassa saadaan jauhetuista kaakaopavuista ja siinä olevien terveellisten aineiden määrä on riippuvainen kaakaopapujen kasvuolosuhteista sekä siitä, miten niitä on käsitelty keräämisen jälkeen.
Marja Karppinen suosittelee varovaisuutta suklaan syönnissä -Suklaassa on runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, joka nostaa selkeästi veren LDL-kolesterolipitoisuutta eli runsaasti käytettynä suklaa on haitallista veren rasva-arvoille. Toisaalta suuri energiamäärä nostaa sitten painoa, jos energiansaanti ylittääpäivittäisen tarpeen.
Suklaan rasvaisuus on kiistaton tosiasia, mutta tutkimuksissa on kuitenkin löytynyt viitteitä siitä, että veren haitallisen LDL-kolesterolin hapettuminen hidastuisi suklaan syömisen jälkeen. Juuri hapettuneen LDL-kolesterolin uskotaan olevan syynä siihen, että verisuonten seinämiin muodostuu rasvakertymiä.
Suklaa sisältää myös paljon kuitua ja siitä saa tärkeitä hivenaineita: kalsiumia, magnesiumia ja kuparia. Monille lienee tuttu suklaanhimo, joka kasvaa erityisesti pimeinä vuodenaikoina. Suklaan nauttiminen lisää aivojen välittäjäaineen serotoniinin määrää ja sitä kautta myös hyvänolon tunnetta. Suklaan uskotaan myös kiihdyttävän elimistön tuottamien mielihyvähormonien erittymistä.
- Se sisältää hyvin pieniä määriä biologisesti aktiivisia aineita kuten kofeiinia ja kannabonoidien kaltaisia yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa aivojen toimintaan samalla tavalla kuin riippuvuutta aiheuttavat aineet.
- Varmasti suurelta osin suklaanhimo johtuu totutuista tavoista eli henkilö on tottunut lievittämään masennusta syömällä suklaata, joka piristää jo pelkästään kohottamalla verensokeria.
Joissakin tutkimuksissa on ollut viitteitä siitä, että suklaa voisi ihan oikeasti aiheuttaa riippuvuutta, mutta sitä, minkälaisilla määrillä suklaata se voisi syntyä ja voisiko se tulla kenelle tahansa, ei tällä hetkellä tiedetä, Marja Karppinen sanoo.
Näytä koko vastaus
Mistä saa Savoiardi keksejä?
Vicenzi Savoiardi keksi 200g – K-Ruoka.
Näytä koko vastaus
Miten tehdä mikro keksejä?
Kolmen suklaan keksi – Suomalainen TikTok-käyttäjä @Fitfoodieselma on jakanut minuutissa valmistuvan kolmen suklaan keksin reseptin, jota on katsottu lähes 400 000 kertaa. Kulhossa sekoitetaan yksi kananmunan keltuainen, 1–2 ruokalusikallista ruskeaa tai kookossokeria, 1 ruokalusikallinen maapähkinävoita ja 1/4 teelusikallinen vaniljauutetta.
Sen jälkeen joukkoon lisätään yhdestä kahteen ruokalusikallista jauhoja ja yksi ruokalusikallinen kaakaojauhetta, jotka sekoitetaan keskenään. Taikinasta muotoillaan pallo, joka levitetään leivinpaperin päälle ja painellaan keksiksi. Päälle levitetään puoli ruokalusikallista tummaa suklaata, puoli ruokalusikallista maitosuklaata ja puoli ruokalusikallista valkosuklaata.
Keksiä kypsennetään mikrossa noin 50 sekuntia ja herkku on valmis.
Näytä koko vastaus
Voiko Fazerin suklaasta leipoa?
Voiko leivontaan käyttää mitä tahansa Fazerin suklaata? – Periaatteessa voi. Leivontasuklaiden resepti tosin on muokattu niin, että niiden avulla suklaata on helpompi työstää käsin (esim. suklaakoristeiden tekeminen ja suklaan sulattaminen). Leivontasuklaalla takaat leivonnassa parhaan lopputuloksen, sillä suklaa on herkkähipiäinen tuote.
Näytä koko vastaus