Helppoja Jälkiruoka Reseptejä?

Helppoja Jälkiruoka Reseptejä

Mitä jälkiruokaa kermasta?

Kerma koristelee kakun, pehmentää kastikkeen ja viimeistelee pullat. Sen avulla loihdit rapean Crème brûléen, maukkaan Kofta Korman ja suussa sulavan suklaakakun. Kerma sopii niin kylmiin kuin kuumiinkin ruokiin ja tuo makua sekä tuttuihin että uusiin resepteihin.

Kun haluat herkutella ajan kanssa, kokeile Bailey’s panna cottaa. Nopean pikkumakean saat Wienernougat herkusta tai Suklaa-päärynäpilvestä. Ihana päärynävaahto on mainio jälkiruoka monen makuun, Helppo kinuski syntyy nimensä mukaisesti käden käänteessä. Valion kermareseptien joukosta löydät myös erilaiset kermaiset keitot, jäätelöt ja dipit.

Tutustu vaihtoehtoihin ja kokeile!

Rahkapiirakat Piimäreseptit Tuorejuustoreseptit Kermaviilireseptit

Näytä koko vastaus

Mitä jälkkäriksi?

Köyhiä ritareita vai pirtelöä? Aterian makea päätös ilahduttaa perhettä myös arkena. Näillä ohjeilla valmistat nopeat jälkkärit sekä helpot jälkkärijuomat. Jos aika on todella kortilla, nosta pöytään jäätelöä tai tuunaa rahka aterian päättäjäksi. Rahkat ja vaahdot syntyvät nopeasti, ja korvapuustipirtelö taltuttaa vaativammankin herkkusuun makeannälän.

 1. Jos haluat jälkiruoasta astetta hienomman, kokoa rahka tai vaahto annosmaljoihin keksimurujen, marjojen ja hillon kera.
 2. Akkua kaipaavalle ehdotamme kätevästi valmiista mutakakkupohjista syntyvää mutakakkutäytekakkua.
 3. Atso lisää jälkiruokia Kahvi- ja herkkuhetki samassa paketissa: eikö kuulostakin täydelliseltä yhdistelmältä? Mausta kahvi suklaalla, kinuskilla tai vaniljalla ja käsissäsi on jälkiruoka jokaisen kahvinystävän makuun.

Myös kahvihitti, dalgonakahvi sopii mainiosti jälkiruokajuomaksi. Ja kaakaokin muuttuu jälkiruoaksi, kun se saa seuraansa hieman kanelia tai chiliä sekä pinnalle herkullisen pehmeää kermavaahtoa. Vai jotain vieläkin helpompaa? Omaan ja yhteiseen herkutteluun sopivat Valio Jäätelöfabriikin jäätelöt, joissa on runsaasti sattumia ja kastikepyörteitä.
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä hedelmistä?

Hedelmät maistuvat makeilta jälkiruoissa. Mehukkaat ja raikkaat hedelmät tuovat makua monenlaisiin jälkiruokiin. Niistä valmistuvat esimerkiksi värikkäät hedelmäsalaatit, täyteläiset panna cotat, mehukkaat paistokset, helpot kiisselit, raikkaat jäätelöt ja monet muut herkulliset jälkiruoat. Katso kaikki herkulliset hedelmäjälkiruokareseptit!

Hedelmäreseptit Hedelmäsmoothiet Marjajälkiruoat Marjareseptit

Etkö löydä tältä sivulta sopivaa reseptiä? Reseptihaku Hae Hae reseptejä Hae

Hedelmäreseptit Hedelmäsmoothiet Marjajälkiruoat Marjareseptit

Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa Talkooväelle?

Kunnon eväät talkooväelle Hyvä ruoka kuuluu olennaisena osana talkoisiin, koska perinteisesti se oli korvaus työstä. Ruuan ei tarvitse olla juhlaruokaa, vaan ruumiillisen työn jälkeen tavallinen maukas kotiruoka maistuu suorastaan herkulliselta. Hyvät tarjoilut muistetaan ja ne takaavat talkooavun vastaisuudessakin.

 • Eitot ovat perinteistä talkooruokaa, myös laatikko- ja paistosruuat soveltuvat hyvin tarjottaviksi.
 • Nämä yhdessä astiassa valmistuvat ruuat ovat käteviä varsinkin silloin, jos niitä joudutaan kuljettamaan talkoopaikalle.
 • Ruuan kuumana pysyminen on tärkeää ruokailuun saakka ruokamyrkytysten välttämiseksi.

Kuljetuksen ajaksi kuuma ruoka pakataan kylmälaukkuun, koska se toimii toisinkin päin. Kylmänä kuljetettavat ruuat pakataan toiseen kylmälaukkuun. Tarvittaessa käytetään kylmävaraajia. Mikäli joudut valmistamaan ruoan edellisenä päivänä, muista jäähdyttää se mahdollisimman nopeasti ja säilyttää jääkaappilämpötilassa ennen uudelleen kuumennusta.

 1. Eiton voi jäähdyttää nopeammin esimerkiksi jakamalla sen kahteen kattilaan ja pitämällä niitä kylmissä vesialtaissa.
 2. Ylmä vesi on vaihdettava riittävän usein.
 3. Talkooruokia suunnitellessa kannattaa miettiä, että päivän mittaan tarjotaan vaihtelevasti eri raaka-aineista valmistettuja ruokia.
 4. Samalla aterialla vaihtelua tuo eri kypsennysmenetelmällä tehty etu- ja jälkiruoka.

Keittojen kanssa sopivat letut ja paistokset kun taas uuniruokien kanssa sopii hyvin kiisseli. Talkooaterialla jos missä jälkiruoan tarjoaminen on paikallaan, vaikkei sitä normaalisti arkena tarjoiltaisikaan. Nopeasti nahistuvan tuoresalaatin sijaan voi lohkoa tarjolle tomaattia ja viipaloida kurkkua.

Säilyttämistä ja mahdollista kuljettamista kestävä salaatti (esimerkiksi kaali-porkkanasalaatti), jonka voi tehdä vaikka edellisenä iltana valmiiksi, on hyvä vaihtoehto. Varsinkin kuumalla ilmalla kirpeät ja hieman suolaiset lisäkkeet maistuvat ja piristävät ruokaa. Keittoaterialla maustekurkut sopivat hyvin leivän päälle ja uuniruokien kanssa voi tarjota pirteää etikkasäilykettä.

Ruoan riittävyyden varmistamiseksi kannattaa valmistaa ruokaa reilusti. Siinä missä nainen syö kolme desilitraa keittoa, voi nuori talkoomies syödä puolen litran annoksen. Tarjoilukustannukset pysyvät kohtuullisina kotiruokaa valmistettaessa. Aamupäivällä tarjottava kahvi tai tee suolaisen tarjottavan kanssa piristää työväkeä, jos talkoot ovat alkaneet aikaisin aamulla.

Täytetyt leivät ja rieskarullat ovat kätevämmin syötäviä kuin avonaiset, päällystetyt leivät, joista osa päällysteistä helposti tippuu. Varsinkin, jos syöminen tapahtuu seisten, eikä käytettävissä ole leipälautasia. Iltapäivällä maistuu makea leivonnainen kahvin tai teen kanssa ja jos työ on raskasta, silloin suolainen leivonnainen tai leivät ovat paikallaan makean lisäksi.

Takuuvarmaa tarjottavaa kahvin kanssa on pulla, varsinkin jos se on itse leivottua. Osa tai kaikki ateriat voidaan tarjota ulkona keittiön sijasta, jos sää sallii. Mikäli työ on likaista, ei työväkeä välttämättä sisälle kaivatakaan. Mikä silloin onkaan parempi ratkaisu kuin hyödyntää puutarhakalusto ja kattaa tarjoilut sinne.

Talkoopaikalla ei ole aina oikeata pöytää ja tuoleja, vaan pöytä ja istumapaikat täytyy löytää luovasti. Rakennustyömaalla pöytä voi olla rakennuspukkien päällä oleva levy ja väliaikainen penkki kootaan nopeasti parista lankusta, jotka on asetettu harkkojen päälle. Ulkona voi istua sopivalla kivellä. Muuttotalkoissa pöytänä voi (vai voivat) olla pahvilaatikot.

“Ruokapöydän” päälle levitetään esimerkiksi vanha lakana suojaksi. Ruokailuastioiksi kannattaa valita muoviastioita tai kaapissa lojuvia kirpputorille meneviä kuppeja ja lautasia, jos sellaisia on. Mahdollinen särkyminenkään ei silloin haittaa. Myös kertakäyttöastioiden käyttö on talkootilanteissa puolustettua, mikäli astioita joudutaan kuljettamaan tai tiskaaminen on vaikeasti järjestettävissä.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Red Velvet Baileys Resepti?

Onko Vispi ja kuohukerma sama?

Vispi- vai kuohukermaa kakkuun Vispi- vai kuohukermaa kakkuun Mitä eroa on vispi- ja kuohukermalla? Kuohu- ja vispikerma ovat vaahtoutuvia kermoja ja sopivat molemmat täytekakkuihin. Kuohukerma on pastöroitu ja vispikerma iskukuumennettu, siksi se myös säilyy pidempään.

 • Vispikerma on myös vähälaktoosista.
 • Vaahtoutumisominaisuuksiltaan kermat eroavat hieman toisistaan.
 • Uohukerma vaahtoutuu nopeammin mutta vispikermasta saadaan aikaiseksi kestävämpi vaahto.
 • Esähelteillä kannattaa siis valita vispikerma.
 • Uohukerman tilavuus kasvaa vaahdotettaessa noin 85 % ja vispikerma noin 135 %.

Kermavaahtoa syntyy siis vispikermasta kuohukermaa enemmän. Lämpötila vaikuttaa vaahdon tilavuuteen joten kerma tulisi aina vatkata mahdollisimman kylmänä (+4 °C). : Vispi- vai kuohukermaa kakkuun
Näytä koko vastaus

Miten Ruokakerma eroaa?

Ruokakerma – Ruokakerma on tavallista kermaa kevyempi vaihtoehto esimerkiksi kastikkeisiin, uuniruokiin, keittoihin, patoihin ja leivontaan. Rasvapitoisuus vaihtelee 5 prosentista ylöspäin. Ruokakermoja on sekä eläin- että kasvirasvapohjaisina, laktoosittomina ja vähälaktoosisina.
Näytä koko vastaus

Millä Jämäköittää kermavaahto?

1. Valitse mieleisesi kerma. Kakun vaahdotukseen käyvät sekä vispikerma että kuohukerma. Vispikermasta syntyy kestävämpi ja kiinteämpi vaahto, eikä se vatkaudu niin herkästi voiksi. Kuohukermasta tehty vaahto taas maistuu ihanan täyteläiseltä.2. Jäähdytä kerma.

Vatkaa kerma aina jääkaappikylmänä. Kesällä kermapurkit voi jopa käyttää nopeasti pakastimessa kylmyyden varmistamiseksi. Älä kuitenkaan anna kerman jäätyä.3. Valitse tomusokeri. Mausta kermavaahto tomusokerilla, joka liukenee nopeasti ja jämäköittää vaahtoa kidesokeria paremmin. Lisää sokeri vaahdotuksen lopussa.4.

Vahvista kermaa. Jatka valmista kermavaahtoa maitorahkalla tai tuorejuustolla. Jatkettu kermavaahto kestää kuorrutuksessa tavallista kermavaahtoa paremmin. Voit värjätä kermavaahdon esimerkiksi marjajauheella.5. Hanki lasta. Tasaisimman levityspinnan saat sivelemällä kuorrutuksen isolla palettiveitsellä tai lastalla.6.

 • Tasoita ensin.
 • Aloita tilkitsemällä kakun epätasaisuudet.
 • Ja levitä kermavaahtoa ohut kerros koko kakun pintaan.
 • Jatka sitten levittämällä tai pursottamalla loput kermavaahdosta.7.
 • Pidä näpit irti.
 • Un pursotat koristeita pursotuspussilla, vältä koskettelemasta pussia käsin, jottei kermavaahto lämpene ja muutu kokkareiseksi.
You might be interested:  Oatly Turkkilainen Jogurtti Resepti?

Ota toisella kädellä näppiote tyllasta eli pursotusterästä ja paina toisella kädellä pussin yläosasta. Pussin sulkemiseen voit käyttää näppärää pussinsulkijaa.8. Pidä taukoja. Tee pursotus mieluummin useassa erässä. Siistin lopputuloksen takaavat tuore kermavaahto ja puhdas pursotuspussi.
Näytä koko vastaus

Miten tehdä itse rahkaa?

Rahkan valmistus – Kaada uunivuokaan litra maitoa tai piimää ja anna tekeytyä lämpimässä paikassa 2 päivää. Leikkaa näin syntynyt piimä vuoassa pohjaa myöten ristiviilloille ja nosta vuoka uuniin 100 asteen lämpöön muutamaksi tunniksi, jolloin hera irtoaa ja syntyy rahkaa. Jäähdytä vuoka ja valuta hera pois.
Näytä koko vastaus

Mitä jälkiruoaksi jouluna?

Vaikka suolaiset pääruoat ovat joulupöydässä usein odotetuimpia, ei kannata unohtaa joulun ihania jälkiruokia: hedelmäkiisseliä, luumurahkaa ja jouluhalkoa. Tänä vuonna kannattaa kokeilla myös glögipannacottaa, suklaajäädykettä tai polkamuffineita.
Näytä koko vastaus

Voiko hedelmissä olevan tarran syödä?

Hedelmät tarroitetaan, jotta ne erottuvat muista kaupassa myytävistä irtohedelmistä ja jotta hedelmät ovat jäljitettävissä. Tarrat kiinnitetään koneellisesti ja ne on helppo irrottaa hedelmistä ennen pesua. Tarran liima ja materiaali ovat elintarvikekelpoisia ja myrkyttömiä.
Näytä koko vastaus

Pitääkö päärynä kuoria?

Evira: pesu poistaa jäämiä – Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran verkkosivuilla vastataan kuluttajien kysymyksiin hedelmien kasvinsuojeluainejäämistä. Vastauksissa (siirryt toiseen palveluun) Evira ei erottele luomutuotettuja ja muita hedelmiä. Pitääkö omenat ja päärynät kuoria ennen syömistä? – Hedelmiä ei tarvitse kuoria, sillä tutkimusten mukaan niiden sisältämät torjunta-ainejäämät ovat pääosin sallituissa rajoissa, ja niitä voi siten pitää turvallisina.

Jos kuluttaja haluaa minimoida torjunta-ainejäämien saantia, hedelmät voi kuoria, jolloin tosin kuorii pois myös paljon arvokkaita ravintoaineita. Hedelmien pesu poistaa karkeasti arvioiden noin 30–40 prosenttia kuoren jäämistä. Tässä on kuitenkin suuria yhdistekohtaisia eroja, sillä jotkin aineet imeytyvät kuoren läpi kasvin sisään, todetaan Eviran sivuilla.

Ylitarkastaja Pirkko Kostamo Evirasta ei innostu ajatuksesta banaanin- tai kiivinkuorien syömisestä. Eviralla ei ole myöskään erityistä suositusta näiden hedelmien kuorimisesta tai kuorimatta jättämisestä. – Kysymys ei ole noussut esiin. Eviran mukaan luomutuotteista löytyy satunnaisesti jäämiä, vaikka luomutuotannossa vain tietyt torjunta-aineet ovat sallittuja.
Näytä koko vastaus

Onko viinirypäle hedelmä vai marja?

Viinirypäle on viiniköynnöskasveihin (Vitaceae) kuuluvien viiniköynnösten (Vitis) hedelmä.
Näytä koko vastaus

Mitä voi leipoa Perusaineksista?

Lettuja ja pannukakkuja perusaineksista Letut ja pannukakut ovat oiva valinta, kun haluat leipoa perusraaka-aineista jotain makeaa. Vaihtelua lettutaikinaan saa esimerkiksi raastamalla taikinan joukkoon omenan. Maukkaasta pannukakusta riittää vaivatta isommallekin porukalle.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa 10 eurolla?

Kotiruokia budjetilla – Ostoslistat koostuvat tutuista ja edullisista ainesosista. Jokaisen listan lopussa on selostus ruoista, joita listan aineksista voi tehdä. Oletuksena on, että kotoa löytyy joitain perusasioita, kuten suolaa, pippuria ja sokeria.

 • Ymmenen euron ostoslista pitää sisällään perinteisiä ainesosia, kuten leipää, lihaa ja kananmunia.
 • Listan alla kerrotaan, että aineksista saa tehtyä kaksi ruokaa, esimerkiksi ison makaronilaatikon ja nakki-tomaattimunakaan.
 • Lisukkeeksi löytyy vielä leipää margariinilla.20 euron listalla on esimerkiksi kalapuikkoja, kanankoipia ja peruna-sipulisekoitus.

Ainekset riittävät noin viiteen ruokaan, kuten jauhelihakeittoon tai kalapuikkoihin ja perunamuusiin. Myös pienen salaatin saa koostettua tomaatista ja kurkusta.30 euron ostoslista kattaa jopa kuusi eri ruokaa sekä ainekset aamu- ja iltapaloihin. Listan aineksista voi tehdä esimerkiksi broilerikiusauksen, makkarakeiton ja hernekeiton.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa Purkkilihasta?

Nopeat ja helpot kotletit purkkilihasta Tässäpä varmasi yksi blogini nopein ja helpoin resepti. Kaikki varmasti tietävät mitä on “nötkötti” ja kaikki minun ikäiset sitä ovat takuulla syöneet ainakin jossain mökki- tai telttareissulla vähintäänkin makaronin ja ketsupin kanssa.

Tämä on siis luonnollisesti kuulunut minunkin ruokavaliooni lukuisilla lapsuuteni karavaanarireissuilla. En muista koska olisin ihan sitä perus “nötköttiä” eli sian- ja naudanlihaa purkitettuna ostanut kaupasta, mutta muutama metsästävä ystävämme pitää huolen, että meillä vastaavaa tuotetta löytyy kaapista aina hirvenlihaversiona.

You might be interested:  Green Thai Curry Resepti?

Viimevuonna ostimme useamman luomukaritsan ja osa lihasta meni myös purkkilihaksi.

 • Purkkiliha on nykypäivänäkin varsin kätevää. Tietenkin lähes ydinlaskeuman kestävän säilyvyytensä, mutta myös monikäyttöisyytensä puolesta
 • ,
 • Purkkilihasta valmistuu nopsasti maukas keitto, shepherd’s pie tyyppinen paistos tai sen voi ruokailla metsäretkellä vaikka purkista sellaisenaan.
 • Yksi mitä meillä saaressa on tehty melko varsinkin poislähtöpäivänä, on kotletit.
 • Saaresta lähtiessä ei enää viitsi mitään kovin työlästä valmistaa ja jos mitään viikonlopun jämiä ei ole ja pitää nopsasti saada ruoka valmiiksi niin purkkilihakotletit on aina varma valinta.

PS. En muuten edes ajatellut, että purkkilihasta postausta tekisin, mutta innoittajana oli eräässä facebook -ryhmässä ollut kysely – Mitä tehdä nötkötistä? Varsin paljon ideoita oli juurikin makaronista ketsupin kera lähtien, mutta ei yhtään kotlettia, joten tässä siis vinkki muillekin.

Retrohenkiseen reseptiin sopii retrohenkinen kattaus. Kuvan lautanen on kirpputorilöytö.

Tarvitset:

 • 400 g purkkilihaa esim. sikanauta, hirvi yms.
 • 1 kananmuna
 • kourallinen korppujauhoja tai pankojauhoja.
 • Gluteenittomille tietenkin gluteenittomia korppujauhoja tai voit käyttää myös mantelijauhoja tai pofiberiä (perunakuitu). Kaksi viimeisintä sopii myös viljattomaan ja vähähiilariseen ruokavalioon.
 • öljyä tai voita paistamiseen
 1. Tee näin:
 2. Avaa säilykelihapurkki molemmista päistä ja työnnä liha ulos purkista.
 3. Leikkaa säilykeliha neljäksi yhtä suureksi kiekoksi.
 4. Riko kanamuna syvälle lautaselle ja sekoita haarukalla rakenne rikki.
 5. Kaada toiselle lautaselle korppujauhoja ja pyöräytä lihakiekot ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa.
 6. Paista pannulla reilussa voissa tai öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeaksi noin 2-3 min per puoli.

Tarjoile esim. perunasoseen, punajuurisalaatin ja maustekurkkujen kera. Mainio pihvi muuten burgeriinkin. Ihan mielenkiinnosta kyselen: Mitä muistoja sinulle purkkiliha tuo mieleen? Kirjoita muistosi kommettikenttään. Arvon kaikkien kommentoineiden kesken pienen pikkujoululahjan. (Ei aavistustakaan vielä mitä, mutta ehkäpä se kirkastuu tässä pikkuhiljaa 🙂 Arvontaan pääsee mukaan ensi sunnuntaihin eli 12.11.2017 21:00 mennessä jätetyt kommentit. Jos haluat mukaan arvontaan niin laita kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi, jotta saan Sinuun yhteyden jos arpa napsahtaa. Mukavaa pyhäinpäivää kaikille näin arkisen reseptin merkeissä 🙂 //tiina Edit: Arvonta napsahti tällä kertaa numerolle 1 Eli Nannelle. Nannelle lähtee herkullinen Fazerin Sininen joulukalenteri <3 : Nopeat ja helpot kotletit purkkilihasta Näytä koko vastaus

Miksi jälkiruoka mahtuu?

Yksinkertainen selitys – tästä syystä jälkiruoalle on aina tilaa! Helppoja Jälkiruoka Reseptejä Jälkiruokaa nautiaan nimensä mukaisesti aterian päätteeksi. Shutterstock Julkaistu 27.11.2016 14:03 Makea jälkiruoka on täydellinen lopetus aterialle, mutta tiedätkö, miksi jälkiruoka nautitaan vasta aterian lopuksi? Yksi selitys jälkiruoalle on, että esi-isiemme tavoitteena oli syödä mahdollisimman paljon kaloreita aina kun ruokaa oli saatavilla.

Ravintotieteilijä Steven Witherlyn mukaan ruokahalu laskee, kun ihminen syö samaa ruokaa liikaa. Makea jälkiruoka ruoan päätteeksi puolestaan herättää ruokahalun uudelleen. Toinen selitys on se, että ihmisen ruoansulatus pystyy sulattamaan joitakin jälkiruokia vasta, kun hän on syönyt jo jotain toista ruokaa.

Selitys itse asiassa käy hyvinkin järkeen: kovin nälkäisenä paljon sokeria ja rasvaa sisältävät ruoka-aineet pistävät ruoansulatuksen koville. Joillekin tuhtien jälkiruokien syöminen aiheuttaa ikäviä vatsaoireita, mutta harvoin enää täyttävän aterian jälkeen nautiskeltuna. 1:39

Helppoja Jälkiruoka Reseptejä Kaappaus keittiössä Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

: Yksinkertainen selitys – tästä syystä jälkiruoalle on aina tilaa!
Näytä koko vastaus

Mitä tehdä Keksimuruista?

Kespron uudet vaaleat ja tummat keksimurut nopeuttavat leivontaa ja jälkiruokien valmistusta. Uudet Menu-keksimurut helpottavat herkullisten jälkiruokien valmistuksessa. Valmiista muruista voit tehdä vaikka mitä käden käänteessä. Piirakoiden ja juustokakkujen keksipohjat syntyvät siististi sekoittamalla, ilman keksien rouhimista.
Näytä koko vastaus