Contents
Mitä leipoa Myyjäisiin?
Perinteisten joululimppujen ja saaristolaisleipien lisäksi hyvin säilyvät itsetehdyt näkkileivät toimivat erinomaisesti myyjäisissä! Niiden seuraksi voi ahkera myyjä keittää itse hilloa. Erilaiset makeat keksit ja pikkuleivät sopivat hyvin myyjäisiin, kun niistä koostaa valmiita lajitelmia kauniisiin lahjapusseihin.
Näytä koko vastaus
Mitä leipoa Naistenpäiväksi?
Perinteisemmätkään herkut eivät jää modernimpien varjoon: Tarjoa kuivakakkujen ystävälle kahvin kanssa hienostuneen mausteista Minna Canthin kakkua. Aina hyvä vaihtoehto ovat myös vohvelit, jotka saavat naistenpäivän kunniaksi erityisen ihanaa makua kardemummasta, mascarponevaahdosta ja paahdetuista mansikoista.
Näytä koko vastaus
Mitä kaikkea voi tehdä Torttutaikinasta?
Joulun aikaan pakastimeen saattaa kertyä paketti jos toinenkin valmiita pipari-, voi-, torttu- tai lehtitaikinoita. Jos perinteisiä joulutorttuja ja piparkakkuja on leivottu jo tarpeeksi, voi näitä taikinoita soveltaa muunlaisiinkin herkkuihin. Hyödynnä taikinoita vaikkapa uudenvuoden juhlien leipomusten valmistuksessa.
- Jos makeat herkut jo kyllästyttävät, voi erilaisia suolaisia cocktailpaloja tehdä helposti valmistaikinoita hyödyntämällä.
- Suolaisiin leivonnaisiin voi laittaa täytteeksi esimerkiksi kanaa, fetaa, oliiveja, kinkkua, kalaa tai juustoa.
- Lehtitaikina sopii oikein hyvin pasteijoihin sekä muihin täytettyihin leivonnaisiin.
Myös torttutaikinasta voi mainiosti leipoa suolaiset cocktail-palat. Yksikertaisimmillaan kahvipöydän herkut voivatkin syntyä, kun paistat taikinan, leikkaat sen neliöiksi ja täytät esimerkiksi juustolla. Voitaikina on oiva valinta leivonnaisiin, jossa taikinaltakin vaaditaan makua eli silloin, kun täytettä on vain vähän.
Näytä koko vastaus
Mitä leipoa halvalla?
Halvat herkut – Perinteiset keksit, pullat, tortut ja marjapiirakat syntyvät helposti ja yksinkertaisista raaka-aineista. Myös täytekakku on mahdollista tehdä kohtuulliseen hintaan, kun täytteeksi valitsee esimerkiksi hilloa, maustettua rahkaa tai sesongin marjoja.
Näytä koko vastaus
Mitä voi leipoa ilman voita?
Helpot leivonnaiset ilman voita – Se, mikä kenenkin mielestä on paras leivonnainen ilman voita, on täysin makuasia. Me kuitenkin haluamme esitellä sinulle muutaman luottoreseptin, jotka eivät petä. Ensimmäisenä tulee marenki, jonka reseptiä voi tuunata tarpeen mukaan suuntaan jos toiseen.
Perusresepti sisältää kaksi kananmunanvalkuaista ja desin sokeria. Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sokeri lisätään vatkauksen aikana seoksen joukkoon. Marenkeja paistetaan 125 asteisessa uunissa noin tunnin. Toinen perinteisempi leivonnainen ilman voita on perinteinen pannukakku. Korvaa taikinassa voi rypsiöljyllä ja lisää taikinaan vaikka omia suosikkimarjojasi.
Suolaiseksi herkuksi sama resepti taipuu, kun taikinaan lisää esimerkiksi tonnikalaa ja kirsikkatomaatteja. Toinen suolainen vaihtoehto on lisätä esimerkiksi kinkkusuikaleita ja paprikaa.
Näytä koko vastaus
Mikä menee kaupaksi myyjäisissä?
Ruokatavara käy myyjäisissä hyvin kaupaksi, kunhan se on tuoretta. Kakut, pullat, sämpylät, limput ja saaristolaisleivät myyvät hyvin. Samoin erikoisemmat tuotteet, kuten hillot, mehut, karjalanpiirakat ja muikkukukot.
Näytä koko vastaus
Miten pakata leivonnaiset?
Leivonnaisten pakastaminen raakana –
Raakana kannattaa pakastaa esimerkiksi pötköksi muotoiltu pikkuleipätaikina tai voitaikinaleivonnaiset.Hiivalla kohotettavat leivonnaiset, kuten pullat ja leivät voidaan pakastaa joko ennen kohottamista tai sen jälkeen. Jos hiivataikinaherkut majailevat pakkasessa viikkoja, taikinaan kannattaa lisätä hiivaa hiukan enemmän.Pikkuiset raakapakasteet voi nostaa pakkasesta suoraan uuniin. Pidä lämpötila aluksi matalana, noin 100–150 asteessa.Raa’at, valmiiksi muotoillut leivonnaiset olisi hyvä pakastaa tarjottimen päällä, jos pakkasessa vain on tilaa. Jäisinä ne on helppo pakata rasioihin tai pusseihin, eivätkä taikinapallerot tartu kiinni toisiinsa.Karjalanpiirakat kannattaa pakastaa raakana ja paistaa ennen tarjoilua, jolloin ne ovat aivan tuoreita.
Pullat voi pakastaa ennen tai jälkeen kohottamisen.
Näytä koko vastaus
Mitä voi leipoa ilman rasvaa?
Helpot leivonnaiset ilman voita – Se, mikä kenenkin mielestä on paras leivonnainen ilman voita, on täysin makuasia. Me kuitenkin haluamme esitellä sinulle muutaman luottoreseptin, jotka eivät petä. Ensimmäisenä tulee marenki, jonka reseptiä voi tuunata tarpeen mukaan suuntaan jos toiseen.
Perusresepti sisältää kaksi kananmunanvalkuaista ja desin sokeria. Valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi ja sokeri lisätään vatkauksen aikana seoksen joukkoon. Marenkeja paistetaan 125 asteisessa uunissa noin tunnin. Toinen perinteisempi leivonnainen ilman voita on perinteinen pannukakku. Korvaa taikinassa voi rypsiöljyllä ja lisää taikinaan vaikka omia suosikkimarjojasi.
Suolaiseksi herkuksi sama resepti taipuu, kun taikinaan lisää esimerkiksi tonnikalaa ja kirsikkatomaatteja. Toinen suolainen vaihtoehto on lisätä esimerkiksi kinkkusuikaleita ja paprikaa.
Näytä koko vastaus
Mitä leipoa ilman munia ja voita?
Hiivataikinaleivonnaiset, kuten pullat, onnistuvat ongelmitta ilman munaakin, sillä taikinaan vaivaamisen aikana syntyvä sitko pitää huolen taikinan kimmoisuudesta. Leivonnaisten voiteluun voit käyttää munan sijasta maitoa, siirappi–vesiseosta tai sulatettua rasvaa.
Näytä koko vastaus