Helppoja Reseptejä Opiskelijalle?

Helppoja Reseptejä Opiskelijalle

Mitä saa 10 €?

Kotiruokia budjetilla – Ostoslistat koostuvat tutuista ja edullisista ainesosista. Jokaisen listan lopussa on selostus ruoista, joita listan aineksista voi tehdä. Oletuksena on, että kotoa löytyy joitain perusasioita, kuten suolaa, pippuria ja sokeria.

 1. Ymmenen euron ostoslista pitää sisällään perinteisiä ainesosia, kuten leipää, lihaa ja kananmunia.
 2. Listan alla kerrotaan, että aineksista saa tehtyä kaksi ruokaa, esimerkiksi ison makaronilaatikon ja nakki-tomaattimunakaan.
 3. Lisukkeeksi löytyy vielä leipää margariinilla.20 euron listalla on esimerkiksi kalapuikkoja, kanankoipia ja peruna-sipulisekoitus.

Ainekset riittävät noin viiteen ruokaan, kuten jauhelihakeittoon tai kalapuikkoihin ja perunamuusiin. Myös pienen salaatin saa koostettua tomaatista ja kurkusta.30 euron ostoslista kattaa jopa kuusi eri ruokaa sekä ainekset aamu- ja iltapaloihin. Listan aineksista voi tehdä esimerkiksi broilerikiusauksen, makkarakeiton ja hernekeiton.
Näytä koko vastaus

Mikä ruoka on edullista?

Edullista arkiruokaa Kun arjen ruokalistan suunnittelee hyvin ja kauppaan lähtee ostoslistan kanssa, ruokakuluissa on yllättävänkin helppo säästää. Katso edulliset reseptit sekä vinkit, joilla ruokalasku pysyy kurissa! Jauheliha, broilerinkoivet, peruna, kaali ja riisi muodostavat perustan monelle suomalaiselle arkiruoalle.

 1. Okkaa kaalilaatikkoa, kinkkukiusausta, nikkarin vuokaa tai laita uuniin vaikka broilerinkoipipataa.
 2. Asvisruokailijan edulliseksi ruoaksi sopivat Mifu jauhis kaalilaatikko ja vegaaninen melanzane.
 3. Pastat ovat mitä parhainta ruokaa myös silloin, kun kukkaron nyörejä haluaa kiristellä.
 4. Eikä kokkausaikakaan päätä huimaa, sillä kahdessakymmenessä minuutissa valmistuvat niin currylla maustettu Palermon pasta, simppeli makaronimössö, juustoinen jauheliha-juustopasta kuin täyteläinen pekonipastakin.

Keitot ovat helppoja, halpoja ja herkullisia. Bataatti-porkkanakeitto, kukkakaalikeitto ja vihreä kasvissosekeitto, sopivat kevyemmäksi lounaaksi tai illalliseksi. Täyttävämmän aterian keitosta saa lisäämällä joukkoon linssejä, papuja tai edullista kalaa, broileria tai makkaraa.

You might be interested:  Galette Des Rois Resepti?

Valmisruoat ovat nopeita, mutta usein myös kalliita. Siksi ruokaa kannattaakin tehdä mahdollisimman paljon itse. Jos kaipaat nopeita aterioita, valmista ruokaa kerralla isompi annos ja laita osa suoraan pakastimeen. Suosi sesongin kasviksia. Sesongin aikaan kasvikset ovat paitsi erityisen maukkaita, myös edullisia. Suunnittele tulevien päivien ruokalista etukäteen, ja pyri menemään kauppaan kylläisenä. Näin vältät turhat, ja monesti myös kalliit, heräteostokset. Hävikkiruoka kunniaan! Käytä jääkaappiin jäänyt juusto pizzaan, jo hieman nahistuneet juurekset sosekeittoon ja ylijäänyt perunamuusi vaikkapa perunarieskoihin.

: Edullista arkiruokaa
Näytä koko vastaus

Paljonko Opiskelijalounas maksaa?

Korotuksiin ei tyydytä – Opiskelijaravintoloiden saama maksu ostetusta ateriasta koostuu opiskelijan maksamasta osuudesta ja Kelan maksamasta ateriatuesta. Sunnuntaina tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen kertoi STT:lle, että ravintoloiden ahdinkoa helpotetaan nostamalla opiskelijan maksamaa aterian enimmäishintaa 50 sentillä lokakuusta alkaen.

 • Opiskelijalle ateria maksaa siis nykyisen 2,70 euron sijaan jatkossa 3,20 euroa.
 • Honkonen ehdotti myös Kelan maksaman ateriatuen kasvattamista 25 sentillä ateriaa kohden.
 • Tästä korotuksesta päättää kuitenkin syksyn aikana eduskunta osana valtion ensi vuoden budjettia.
 • Esitetyt korotukset eivät riitä opiskelijaravintoloiden pelastamiseksi, sanoo Kårkafeernan toimitusjohtaja Susanna Häyri,

– Olemme keskustelleet muidenkin opiskelijaravintoloiden kesken. Näkemyksemme mukaan kokonaishinnan pitäisi nousta eurolla. Siinä on vielä lisätavoitetta, Häyri sanoo. Opiskelijaravintolat toivovat siis eduskunnan linjaavan ateriatuen nostamisesta 50 sentillä.

 1. Nykyisin Kela maksaa 2,30 euroa jokaisesta opiskelija-ateriasta.
 2. Årkafeernan toimitusjohtajan Susanna Häyrin mielestä Kelan maksamaa ateriatukea pitäisi maksaa jatkossa yhteensä 2,80 euroa.
 3. Uva: Carolus Manninen / Yle Vaikka opiskelijoiden maksama hinta nousee, Häyri on silti luottavainen, että ruokailijoita riittää jatkossakin.

– Opiskelijalounas on monelle päivän ainut lämmin ateria. Meillä on vahva usko, että hyvä ja laadukas ruoka houkuttelee päivittäin syömään.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Possun Fileepihvit Uunissa Resepti?

Mikä ruoka piristää mieltä?

Kahvi ja karkit eivät piristä pysyvästi, sillä herkkuhetken jälkeen verensokeri romahtaa, ja olosi on entistä uupuneempi. Juo mieluummin kupillinen minttuteetä, syö kaurapuuroa ja herkuttele tummalla suklaalla. Kahvi, makeiset ja energiajuomat piristävät hetkellisesti.
Näytä koko vastaus

Paljonko Opiskelijaruoka maksaa?

UniCafen liiketoimintajohtaja Anne Immonen pelkää, että ravintoloita sulkeutuu, jos aterian hintaa ei saada nostettua. Opiskelijaravintolat kärsivät ruoan hinnannoususta. Aterian enimmäishinnan korotus koetaan miltei pakollisena. Kuva opiskelijaravintolasta vuodelta 2019.

 1. Uva: Rinna Härkönen / Yle Ruoka-aineiden alati kohoavat hinnat aiheuttavat haasteita opiskelijaravintoloille.
 2. Opiskelija-aterioita tarjoava UniCafe toivoo pikaisia muutoksia, jotta toiminta pysyisi edes jollain tasolla kannattavana.
 3. Aterian enimmäishintaan olisi pakko saada korotus, tai riskinä on, että useampien opiskelijaravintoloiden ovet sulkeutuvat, sanoo UniCafen liiketoimintajohtaja Anne Immonen,

UniCafe on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan Ylvan omistama yritys, jolla on neljätoista opiskelijaravintolaa ympäri Helsinkiä. Valtioneuvoston asetus sitoo ravintolat kattohintoihin niin, että ateria saa maksaa opiskelijalle enintään 2,70 euroa. Aterian oikea hinta saa olla maksimissaan viisi euroa, josta Kelan antama ateriatuki kattaa 2,30 euroa.
Näytä koko vastaus

Saako lukiolainen Opiskelijalounaan?

Haluan tuoda ryhmän koululaisia ruokailemaan UniCafeseen. Miten toimin? Ovatko koululaiset oikeutettuja alennuksiin? – Koululaiset (esim. lukiolaiset) eivät valitettavasti ole oikeutettuja ateriatukeen. Ryhmät ovat kuitenkin meille tervetulleita. Suosittelemme olemaan yhteydessä suoraan ravintolaan, jossa toivot ryhmäsi aterioivan, ja sopimaan järjestelyistä henkilökunnan kanssa.
Näytä koko vastaus

Paljonko rahaa menee ruokaan kuukaudessa?

Suomalainen käyttää keskimäärin parisataa euroa kuussa ruokaan, mutta pienituloisessa lapsiperheessä tästä vain haaveillaan. Ruokakaupassa ratkaisee hinta, ja loppukuusta pihistetään entisestään. Suomalaiset käyttävät ruokaostoksiin ja alkoholittomiin juomiin keskimäärin 200 euroa henkeä kohden kuukaudessa.
Näytä koko vastaus

Mikä on maailman terveellisin ruoka?

Suojaa syövältä ja sydänsairauksilta – tällainen on hehkutettu Välimeren ruokavalio Perinteinen Välimeren ruokavalio on tutkimusten mukaan maailman terveellisin tapa syödä. Terveellisyydestä pitävät huolen kasvisten ja oliiviöljyn suuri määrä. Kerromme, miten sinäkin voit hyödyntää Välimeren ruokavalion parhaat puolet. Teksti Maaret Tiensuu Kuvat Istockphoto Julkaisupäivämäärä 17.8.2017 Perinteinen Välimeren ruokavalio tarkoittaa lähinnä Kreikassa ja Italiassa aikaisemmin noudatettua ruokavaliota.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Nestle Toll House Cookies Resepti?

Miten usein pitää syödä?

THL:n suosituksen mukaan sekä aikuisten että lasten tulisi syödä noin 3–4 tunnin välein. Päivässä tulisi syödä 5–6 kertaa. Kun verensokeri pysyy tasaisena, on helpompi välttää ahmimista.
Näytä koko vastaus

Paljonko opiskelija käyttää rahaa ruokaan?

Kuinka paljon rahaa ruokaan kuukaudessa kuluu? – Ruokakauppaostoksiin on hyvä varata 150-200 euroa kuukaudessa. Summan pitäisi riittää yhdelle henkilölle hyvin. Tiukassa rahatilanteessa voit tarvittaessa pihistelemällä päästä huomattavasti pienempäänkin summaan.
Näytä koko vastaus

Mikä ruoka piristää mieltä?

Kahvi ja karkit eivät piristä pysyvästi, sillä herkkuhetken jälkeen verensokeri romahtaa, ja olosi on entistä uupuneempi. Juo mieluummin kupillinen minttuteetä, syö kaurapuuroa ja herkuttele tummalla suklaalla. Kahvi, makeiset ja energiajuomat piristävät hetkellisesti.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa pienellä budjetilla?

Maija Silvennoinen painottaa perustarvikkeiden merkitystä. Pienen budjetin ostoslistan avulla syntyy monenlaisia ruokia. Pienen budjetin arkiruoka nousi aiheeksi alkuvuodesta nähdyssä IS:n kuntavaalitentissä, kun Minttu Kouvolasta kysyi puolueiden puheenjohtajilta, millaista ruokaa kotona voisi valmistaa, jos aineksiin on viikoksi käytettävänä vain 20 euroa.

Puheenjohtajien vastauksissa mainittiin edullisina ruokina tai aineksina puuro, juurekset, sosekeitto, soijarouhe, makaroni ja jauheliha. – Mitä olisi todellinen “cucina povera”, jossa puheenjohtajienkin mainitsemista edullisista perusraaka-aineista eri tavoilla maustettuna ja valmistettuna suunniteltaisiin vaihteleva viikon ruokalista? Aika harva kuitenkaan syö mielellään pääaterianaan viikosta toiseen samaa pastaa tai sosekeittoa, köyhyystutkija Piia Jallinoja totesi jutussa, jossa hän analysoi puheenjohtajien vastauksia.

Cucina povera on viittaus “köyhien keittoon”, kuten esimerkiksi italialaiseen maalaisruokaan, jota voi valmistaa halvoista aineksista. Kysyimme vinkkejä edullisen, herkullisen ja ravitsevan arkiruoan valmistamiseen tunnetulta kokilta ja ravintoloitsijalta Maija Silvennoiselta,
Näytä koko vastaus