Helppoja Ruoka Reseptejä?

Helppoja Ruoka Reseptejä

Mitä ruokaa 10 €?

Kotiruokia budjetilla – Ostoslistat koostuvat tutuista ja edullisista ainesosista. Jokaisen listan lopussa on selostus ruoista, joita listan aineksista voi tehdä. Oletuksena on, että kotoa löytyy joitain perusasioita, kuten suolaa, pippuria ja sokeria.

  1. Ymmenen euron ostoslista pitää sisällään perinteisiä ainesosia, kuten leipää, lihaa ja kananmunia.
  2. Listan alla kerrotaan, että aineksista saa tehtyä kaksi ruokaa, esimerkiksi ison makaronilaatikon ja nakki-tomaattimunakaan.
  3. Lisukkeeksi löytyy vielä leipää margariinilla.20 euron listalla on esimerkiksi kalapuikkoja, kanankoipia ja peruna-sipulisekoitus.

Ainekset riittävät noin viiteen ruokaan, kuten jauhelihakeittoon tai kalapuikkoihin ja perunamuusiin. Myös pienen salaatin saa koostettua tomaatista ja kurkusta.30 euron ostoslista kattaa jopa kuusi eri ruokaa sekä ainekset aamu- ja iltapaloihin. Listan aineksista voi tehdä esimerkiksi broilerikiusauksen, makkarakeiton ja hernekeiton.
Näytä koko vastaus

Mitä sinun tulisi syödä päivittäin?

Kasviksia, marjoja ja hedelmiä – Syö noin puoli kiloa kasviksia, marjoja, hedelmiä ja sieniä joka päivä. Tästä määrästä marjoja ja hedelmiä tulisi olla noin puolet ja loput juureksia ja vihanneksia. Helpoiten kokoat riittävän määrän, kun syöt kasviksia joka aterialla.

  1. Osan kasviksista voi syödä kypsentämättä sellaisenaan, raasteina tai salaatteina ja osan kypsentää kasviruoaksi tai lisäkkeeksi.
  2. Nauti marjoja ja hedelmiä pääasiassa tuoreeltaan tai vaihtelun vuoksi kiisseleissä ja puuroissa.
  3. Asviksista, marjoista ja hedelmistä saat hiilihydraatteja ja ravintokuitua.

Pähkinät, siemenet ja palkokasvit ovat myös hyviä proteiininlähteitä. Kasviksista ja marjoista ja hedelmistä saat myös paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Kasvispitoinen ruokavalio on myös ilmastoystävällinen.
Näytä koko vastaus

Mikä on halpaa ruokaa?

Edullista arkiruokaa Kun arjen ruokalistan suunnittelee hyvin ja kauppaan lähtee ostoslistan kanssa, ruokakuluissa on yllättävänkin helppo säästää. Katso edulliset reseptit sekä vinkit, joilla ruokalasku pysyy kurissa! Jauheliha, broilerinkoivet, peruna, kaali ja riisi muodostavat perustan monelle suomalaiselle arkiruoalle.

  1. Okkaa kaalilaatikkoa, kinkkukiusausta, nikkarin vuokaa tai laita uuniin vaikka broilerinkoipipataa.
  2. Asvisruokailijan edulliseksi ruoaksi sopivat Mifu jauhis kaalilaatikko ja vegaaninen melanzane.
  3. Pastat ovat mitä parhainta ruokaa myös silloin, kun kukkaron nyörejä haluaa kiristellä.
  4. Eikä kokkausaikakaan päätä huimaa, sillä kahdessakymmenessä minuutissa valmistuvat niin currylla maustettu Palermon pasta, simppeli makaronimössö, juustoinen jauheliha-juustopasta kuin täyteläinen pekonipastakin.

Keitot ovat helppoja, halpoja ja herkullisia. Bataatti-porkkanakeitto, kukkakaalikeitto ja vihreä kasvissosekeitto, sopivat kevyemmäksi lounaaksi tai illalliseksi. Täyttävämmän aterian keitosta saa lisäämällä joukkoon linssejä, papuja tai edullista kalaa, broileria tai makkaraa.

Valmisruoat ovat nopeita, mutta usein myös kalliita. Siksi ruokaa kannattaakin tehdä mahdollisimman paljon itse. Jos kaipaat nopeita aterioita, valmista ruokaa kerralla isompi annos ja laita osa suoraan pakastimeen. Suosi sesongin kasviksia. Sesongin aikaan kasvikset ovat paitsi erityisen maukkaita, myös edullisia. Suunnittele tulevien päivien ruokalista etukäteen, ja pyri menemään kauppaan kylläisenä. Näin vältät turhat, ja monesti myös kalliit, heräteostokset. Hävikkiruoka kunniaan! Käytä jääkaappiin jäänyt juusto pizzaan, jo hieman nahistuneet juurekset sosekeittoon ja ylijäänyt perunamuusi vaikkapa perunarieskoihin.

: Edullista arkiruokaa
Näytä koko vastaus

Paljonko yksin asuvalla menee rahaa ruokaan?

Ruokamenot lapsiperheillä kuukaudessa –

YH-perhe, yksi lapsi YH-perhe, kaksi lasta Pikkulapsiperhe, kaksi lasta Lapsiperhe, kaksi lasta Teiniperhe, kaksi lasta Teiniperhe, kolme lasta
Ruokamenot keskimäärin kuukaudessa: 341 € 619 € 710 € 766 € 942 € 1115 €

Viitebudjettitalouksien välttämättömien kulujen yhteissumma kuukaudessa vaihtelee pääkaupunkiseudulla yksin asuvien alle 45-vuotiaiden noin 1 380 eurosta kahden vanhemman ja kolmen teinin perheen noin 4 250 euroon. Helsingissä vaihtelu on vastaavasti noin 1 380–4 310 euroa kuukaudessa ja muualla Suomessa noin 1 130–3 770 euroa kuukaudessa. Asuminen ja ruoka ovat suurimmat viitebudjetin menoerät.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Aito Kreikkalainen Salaatti Resepti?

Mitä 9kk saa syödä?

Lapsi saa nyt luultavasti aiempaa vähemmän äidinmaitoa. Lapset tutkivat innokkaasti uusia ruokia ja makuja. Jotkut antavat jo tässä vaiheessa merkkejä siitä, mistä he pitävät ja mitä eivät ehdottomasti halua. Lapsi on luultavasti laajentanut ruokavalikoimaansa, eikä sinun pidä pelätä, että erilaiset makukokeilut veisivät häneltä ruokahalun.

Juusto on hyvä särvin tässä iässä. Viimeksi päivitetty 31.5.2011 Anna jogurttia ja viiliä vasta 10 kuukautta täyttäneelle, mieluiten murojen tai hedelmien kera. Tämänikäiset kiinnostuvat jo usein siitä ruoasta, jota muu perhe syö. He istuvat mielellään pöydän äärellä omassa tuolissaan ja aterioivat yhdessä aikuisten ja sisarusten kanssa.

Käytä lapsen ruoassa mahdollisimman paljon samoja aineksia kuin muidenkin. Lisää suola vasta lapsen annoksen erottamisen jälkeen. Napostelu Aikuisten keittiöaskareet saattavat merkitä suurta seikkailua pienille. Lapselle voi antaa ruokaa valmistettaessa pikku makupaloja naposteltavaksi.

  • Ne yleensä lisäävät ruokahalua.
  • Ypsät päärynäviipaleet ovat erinomaista sormiruokaa.
  • Ne hierovat ikeniä ja ovat hyvää harjoitusta jo puhjenneille hampaille.
  • Myös kova leivänpala tuo lohtua hampaiden puhjetessa.
  • Pidä kuitenkin aluksi tarkasti silmällä sitä, ettei lapsi saa mitään kurkkuunsa.
  • Urkkutikut, putkipasta, banaani, meloni ja papaija ovat niin ikään hyvää lapsen sormiruokaa – ne tarjoavat lisäksi mahdollisuuden harjoitella pinsettiotetta.

Huono ruokahalu Lapsen ruokahalu yleensä kasvaa aterioitaessa muiden seurassa. Jos lapsella on huono ruokahalu, anna juotavaa suupalojen välillä ja tarjoile ateriat säännöllisin välein. Monia lapsia vaivaa ruokahaluttomuus ensimmäisten hampaiden puhjetessa.

  1. Vahvista lapsen immuunivastetta • Käytä LGG-maitohappobakteereja sisältävää jogurttia – se luo suoleen tervettä eliöstöä ja kohentaa immuunivastetta.
  2. Yksi jogurtti päivässä riittää.
  3. C-vitamiinia saa sitruksista, kiivistä, tomaatista ja paprikasta.
  4. Rautaa saa punaisesta lihasta, maksapateesta ja vihersalaateista.

• Sinkkiä saa punaisesta lihasta, kalasta ja vihanneksista. Uusia vihannesoseita Voit tarjota lapselle parsa-, papu-, nauris-, herne-, maissi-, salaattisipuli- ja palsternakkasosetta.N.300 g:sta tulee 2 1/2 dl sosetta. Keitä ainekset pehmeiksi. Nosta vihannekset lävikölle ja säästä vesi.

Soseuta ne sopivaksi ja lisää keitinvettä tarpeen mukaan. Tähteeksi jääneen soseen voi pakastaa pienessä maljassa tai jääkuutiorasiassa/-pussissa. Juustovihannekset Sekoita kolmenlaisia vihanneksia, esim.1 rkl parsakaalia, 1 rkl parsaa ja 1 rkl herneitä. Sirottele päälle n.1 rkl juustoraastetta. Parsakaali perunan ja kevätsipulin kera Tähän ruokaan voit käyttää parsakaalin asemesta kukkakaalia.

Aineksista syntyy myös maukas keitto aikuisille, kun lisäät keitinvettä.2–3 annosta n.60 g perunakuutioita 3 pientä parsakukintoa 1/2 kevätsipulia hienonnettuna mahd. äidinmaitoa/vastiketta Keitä perunaa, parsakaalia ja salaattisipulia 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  • Soseuta sauvasekoittimella ja lisää mahdollisesti vähän äidinmaitoa tai vastiketta, niin että koostumus on oikea.
  • Vihreät sormet Tämä on hyvä välipala, jonka lapsi voi syödä omin avuin äkillisen nälän yllättäessä.1–2 annosta 1/2 avokadoa 1/2 valkosipulin kynttä murskattuna pari tippaa tuoretta limettimehua pehmeää pitaleipää Murskaa haarukalla avokado ja valkosipuli maljassa mehun sekaan.

Levitä kastike leivälle ja leikkaa lautaselle leipä soiroiksi, jotka käärit rullalle. Tietysti voit levittää soseen myös tavalliselle leivälle. Pasta tomaatin ja valkosipulin kera Tähän ruokaan voit lisätä myös kananpoikaa tai broileripyöryköitä, jos lapsi pitää niistä.4 annosta 1 rkl oliiviöljyä 6 luumutomaattia (tai muita tomaatteja) 2–3 rkl valkosipulinkynsiä 375 g simpukkapastaa 2 rkl hienonnettua basilikaa mahd.200 g mietoa feta- tai ricottajuustoa Lämmitä uuni 180 asteeseen.

  • Leikkaa ristiviilto tomaatteihin ja aseta ne leivinpaperille vuokaan.
  • Asettele kuoritut valkosipulinkynnet paperille.
  • Aada päälle öljy ja anna olla uunissa 10–15 minuuttia.
  • Valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Uori tomaatit ja valkosipulinkynnet ja murskaa haarukalla tai soseuta.
  • Sekoita valmis pasta ja tomaattikastike ja ripottele päälle juustoa ja basilikaa.

Valkosipulinen porkkanakeitto 4–6 annosta 1/2 litraa vettä tai suolatonta kasvislientä 2–3 porkkanaa kuutioina 2–4 keskikokoista perunaa kuutioina 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna mahd.1 rkl hienonnettua sipulia Kiehauta vihannekset. Siivilöi ja säästä vesi.

  • Soseuta vihannekset hyvin sauvasekoittimella ja lisää vähän lientä, kunnes keitto on sopivan vahvuista.
  • Jos keittoa tarjotaan aikuisille, lisää kasvisliemikuutio ja sirottele päällimmäiseksi persiljaa.
  • Liemikuutiossa on suolaa, joten älä käytä sitä lapsen ruokaan.
  • Ermalohi parsakaalin ja pastan kera 2–4 annosta 85 g eli 1 kupillinen simpukkapastaa 3 kukintoa (n.55 g) parsakaalia 1 1/2 tl oliiviöljyä 1 pieni kevätsipuli hienonnettuna 140 g lohifileetä kuutioina 1 rkl kermajuustoa (valkosipulista tai yrttistä) mahd.2–3 rkl vispikermaa Valmista pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti.
You might be interested:  Ylikypsä Hanger Steak Resepti?

Höyrytä parsakaali varoen, kunnes se on lähes kypsää. Lämmitä öljy pienessä kattilassa ja keitä salaattisipuli kypsäksi. Lisää kattilaan lohi ja sipuli. Hämmennä joukkoon juustoa ja mahd. kermaa sekä kuumenna. Sekoita ainekset pastaan ja murskaa haarukalla sopivaksi.

Karitsapata 4–6 annosta Valmisteluihin kuluu 15 minuuttia ja kypsymiseen 2 tuntia. Voit keittää itse pavut, jos et halua käyttää säilöttyjä. Tee mielellään kaksoisannos ja pakasta toinen. Ruoka säilyy pakastimessa jopa kolme kuukautta.2 tl oliiviöljyä 1 valkosipulinkynsi 1 pieni sipuli hienonnettuna 1 pieni porkkana (70 g) kuutioina 1 sellerinvarsi (100 g) hienonnettuna 5 dl suolatonta keitinlientä/lihalientä 1 purkki tomaatteja 300 g ruskeita ja valkoisia säilykepapuja 1 rkl hienonnettua persiljaa Kuumenna valkosipuli, sipuli, porkkana ja selleri kattilassa öljyssä ja kuullota miedolla lämmöllä, kunnes sipuli on kypsää.

Lisää karitsanliha, liemi ja tomaatit ja kiehauta. Vähennä lämpöä, pane kansi päälle ja anna poreilla tunti. Lisää pavut ja anna poreilla taas tunti tai kunnes liha on mureaa. Ripottele viimeksi persilja. Soseuta koostumukseltaan sopivaksi. Hedelmäjogurtti n.2 rkl soseutettuja marjoja 2 rkl luonnonjogurttia mahd.

Hieman vaniljaa Sekoita ja tarjoa. Lue myös: Hyvät ruokatottumukset luodaan kotona Lapselle tervettä energiaa Lapsen ravinto ensimmäisinä kuukausina Ravitsemusvinkkejä imettäville Puolivuotiaan ravinto Yli 1-vuotiaan ravinto Ruoka-allergiat ja -yliherkkyys Lähteet: Babies & toddlers | Women’s Weekly 2005 Graimes, nicola | Baby and toddler | Parragon 2004 Healthy Kids | Women’s Weekly 2007 Inge, Karen | Let’s eat right | Tandem Publishing 2004 Kids cooking | Women’s Weekly 2004 når “bare litt” er altfor mye | Norges Astma- og Allergiforbund 1999 Vea, Margit | Hjemmelaget spedbarnsmat | Ex Libris 1999 Vea, Margit | Lettlaget barnemat | Cappelen 2002 Vea, Margit & lise Galaasen | Mat for barn! | Cappelen 2007 Hyödyllisiä verkkosivuja: Allergia- ja astmaliitto www.

allergia.com Diabetesliitto www.diabetes.fi Elintarviketurvallisuusvirasto www.evira.fi Imetyksen tuki ry. www.imetys.fi Kansanterveyslaitos www.ktl.fi Keliakialiitto www.keliakialiitto.fi Mannerheimin Lastensuojeluliitto www.mll.fi
Näytä koko vastaus

Voiko samaa ruokaa syödä neljä päivää?

Bakteerit pitävät niin sanotusta välilämpötilasta, jossa ruoka ei ole kylmää tai kuumaa.
Näytä koko vastaus

Mitä hyvää syödä Perjantai-iltana?

2. Perjantai-illan ruoka: Hot dogit aasialaisilla mausteilla – Aasialaiset hodarit ovat maukasta perjantairuokaa etnisellä vivahteella. Hodareiden juju on pikkelöity juuressalaatti ja pikantti jalapenosalsa. Lisäpotkua tuo mausteinen bratwurst-makkara sekä tulinen sriracha-chilikastike. Ohje: Aasialaiset hot dogit
Näytä koko vastaus

Onko turvallista syödä kerran päivässä?

Ravitsemusasiantuntijoiden mukaan säännöllinen ruokailu ja pienehköjen annosten syöminen noin 3–4 tunnin välein, on terveellisin vaihtoehto. Moni on asiantuntijoiden kanssa eri mieltä. Etenkin keskustelupalstoilta löytyy runsaasti keskustelua siitä, kuinka yksi lämmin ruoka päivässä on paras ruokailutapa, tai siitä kuinka ehtii napostelemaan koko päivänä aikana korkeintaan muutaman kerran jotakin.

  • Liittyykö ruuansulatukseen tai ruuan tarpeeseen yksilöllisiä eroja, ja voiko jollekin olla paras vaihtoehto syödä vain esimerkiksi iltaisin? THL:n erityisasiantuntija Heli Kuusipalo ei innostu väittämästä.
  • Hän sanoo, että säännöllinen ateriarytmi on terveellisen syömisen perusta, eikä terveillä ihmisillä ole yksilöllisiä eroja ravintoaineiden imeytymisessä juurikaan.

Esimerkiksi kerran päivässä aterian syöminen ei ole ihmisen luonnollinen rytmi. Heli Kuusipalo Esimerkiksi suositusten ateriarytmiin kuuluu niin lämpimiä kuin kylmiä aterioita, ja ateriarytmistä puhuttaessa terveellisellä aterialla tarkoitetaan myös välipalaa, kuten esimerkiksi piimää, marjoja, leseitä ja siemeniä sisältävää juomaa, täytettyä sämpylää tai hedelmäsalaattia.

  1. Ateria käytetään neljässä tunnissa, verensokeripitoisuudestakin voidaan mitata sitä.
  2. Verensokerihan on ihmisen peruspolttoaine, minkä täytyy olla tietyllä tasolla, jotta ihminen jaksaa liikuttaa lihaksia, sydän jaksaa pumpata ja ajattelu pelaa.
  3. Siihen tarvitsemme hyvän verensokeritason, joka ei saa olla liian alhainen, mutta ei myöskään liian korkea.

Kuitenkaan koko ajan ei kannata syödä. – Syömisessä ja energiapitoisten juomien juomisessa täytyy pitää välillä tauko, sillä kahden tunnin välein tapahtuva pikkupalojen napsiminen on terveyden kannalta huono asia. Kuusipalo lisää, että eroavaisuuksia löytyy siitä, kuinka ihminen reagoi nälkään.

  • Meillä ei ole olemassa fysiologisia hälyttimiä, kaikki ihmiset eivät reagoi esimerkiksi nälän tunteeseen samalla tavalla.
  • Nälän tunteen voi myös sammuttaa juomalla vaikka limsaa tai mehua ja jättää sitten syömättä sen takia, ettei reagoi oikein siihen nälkään.
  • Se on toki opettelun asia, Kuusipalo toteaa.
You might be interested:  Nestle Toll House Cookies Resepti?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) suosituksessa Syödään yhdessä – ruokasuositukset lapsiperheille (siirryt toiseen palveluun) kehotetaan syömään vähintään 4–6 kertaa päivässä. Tuore suositus on suunnattu lapsiperheille, mutta sen ohjeet koskevat sekä lapsia että aikuisia.

Suosituksen mukaan ateriavälin tulisi olla niin aikuisilla kuin lapsillakin 3–4 tunnin mittainen. Pieni lapsi pystyy syömään kerralla vain vähän, joten ruoan pitää olla paljon ravintoaineita sisältävää, terveellistä ruokaa. Verensokerin ei pitäisi laskea liikaa päivän aikana. Siksi säännöllinen syöminen on tärkeää.

Kuva: Petteri Sopanen / Yle Kuusipalo huomauttaa, että ihmiset tarkoittavat aterialla usein eri asiaa kuin mitä ravitsemussuosituksissa on ja ehkä ahdistuvat siitä, etteivät ehdi laittaa tai syödä lämpimiä lautasmallin mukaisia aterioita. Esimerkiksi suositusten ateriarytmiin kuuluu niin lämpimiä kuin kylmiä aterioita, ja ateriarytmistä puhuttaessa terveellisellä aterialla tarkoitetaan suosituksissa myös välipalaa, kuten esimerkiksi piimää, marjoja, leseitä ja siemeniä sisältävää juomaa, täytettyä sämpylää tai hedelmäsalaattia.

  1. Jos ruokarytmi on pahasti pielessä, parempaan voi opetella tietoisesti.
  2. Huono rytmi ei välttämättä tunnu kehossa heti, mutta voi aiheuttaa pitkällä aikavälillä esimerkiksi lihomista tai muita ongelmia.
  3. Täytyy tietysti ensin katsoa syy siihen, miksi ruokavalio on pielessä.
  4. Esimerkiksi kerran päivässä kunnollisen aterian syöminen ei ole ihmisen luonnollinen rytmi.

THL:n suositus perustuu ihmisen luonnolliseen rytmiin, Kuusipalo sanoo. Erityisen tärkeää säännöllisyys on lapsille ja nuorille, jotka kasvavat. Kuusipalo sanoo, että lapsi ei pärjää yhdellä ruualla päivässä, vaan aterioita tulee saada useita päivässä.
Näytä koko vastaus

Mitä opiskelija syö?

Keittiössä nyt 26. tammikuuta 2022 Paras opiskelijaruoka on helppoa ja edullista. Sosekeitot, vuoat, wokit ja pastat valmistuvat nopeasti ja pienellä rahalla. Listasimme opiskelijoille sopivia reseptejä, joita varten ei tarvitse liikaa löysätä kukkaron nyörejä.

  • Arjen ruokien suunnittelu ennalta säästää aikaa ja rahaa.
  • Viikon ruoat voi ostaa kerralla, eikä joka päivä tarvitse pohtia, mitä kaapin antimista loihtisi ruoaksi.
  • Pienelläkin budjetilla voi tehdä monipuolista ja herkullista ruokaa.
  • Okeile näitä opiskelija-arkeen sopivia ruokia! Annoshinnat on laskettu K-Citymarket Ison Omenan hinnoilla tammikuussa 2022.

Hinta ei sisällä perusmausteista suolaa ja pippuria.
Näytä koko vastaus

Mitä ruokaa pienellä budjetilla?

Maija Silvennoinen painottaa perustarvikkeiden merkitystä. Pienen budjetin ostoslistan avulla syntyy monenlaisia ruokia. Pienen budjetin arkiruoka nousi aiheeksi alkuvuodesta nähdyssä IS:n kuntavaalitentissä, kun Minttu Kouvolasta kysyi puolueiden puheenjohtajilta, millaista ruokaa kotona voisi valmistaa, jos aineksiin on viikoksi käytettävänä vain 20 euroa.

  1. Puheenjohtajien vastauksissa mainittiin edullisina ruokina tai aineksina puuro, juurekset, sosekeitto, soijarouhe, makaroni ja jauheliha.
  2. Mitä olisi todellinen “cucina povera”, jossa puheenjohtajienkin mainitsemista edullisista perusraaka-aineista eri tavoilla maustettuna ja valmistettuna suunniteltaisiin vaihteleva viikon ruokalista? Aika harva kuitenkaan syö mielellään pääaterianaan viikosta toiseen samaa pastaa tai sosekeittoa, köyhyystutkija Piia Jallinoja totesi jutussa, jossa hän analysoi puheenjohtajien vastauksia.

Cucina povera on viittaus “köyhien keittoon”, kuten esimerkiksi italialaiseen maalaisruokaan, jota voi valmistaa halvoista aineksista. Kysyimme vinkkejä edullisen, herkullisen ja ravitsevan arkiruoan valmistamiseen tunnetulta kokilta ja ravintoloitsijalta Maija Silvennoiselta,
Näytä koko vastaus

Mitä helppoa ruokaa mökille?

Grilli- ja nuotioruokaa mökille – Mitä olisikaan mökkireissu ilman grilliruokaa! Pistele lempiraaka-aineesi grillivartaisiin tai kääräise grillinyyttiin. Nauti sesongin raaka-aineista ja kokeile grillattua varhaiskaalia, grillattua munakoisoa tai grillattuja uusia perunoita vaikkapa valkosipulilla tai Ndujalla maustettuna.

  • Monet grilliruoat voi valmistaa myös avotulella, varsinkin, jos saat viriteltyä ritilän hiilloksen päälle.
  • Asviksilla tai perunoilla ja juustolla täytetyt folionyytit kypsyvät hiilloksessa, myös ilman ritilää.
  • Jos mökiltä löytyy muurinpohjapannu, valmistat pannulla niin suolaiset kuin makeatkin letut.

Nuotio- tai grilliaterian jälkkärinä maistuvat lettujen lisäksi myös grillatu raparperi, tikkupullat tai grillattu hedelmäsalaatti.
Näytä koko vastaus