Hot Dog -sämpylät Itse tehdyt Hot Dog -sämpylät ovat aivan eri planeetalta kuin kaupasta valmiina ostettu, kuiva pullapötkö. Ne näyttävät, tuntuvat ja maistuvat paljon paremmalta eikä valmistuskaan ole erityisen vaikeaa. Hot Dog -sämpylät
Äänet: 17 Arvio: 4.18 Sinä: |
Leipurin prosentit ovat: kosteus 67%, hiiva 3.3%, suola 2% ja sokeri 1.6%.
Annoksia | Valmistelu |
8 sämpylää | 20 minuuttia |
table>
table>
Annoksia | Valmistelu |
8 sämpylää | 20 minuuttia |
/td>
Kypsennys | Passiivinen |
25 minuuttia | 150 minuuttia |
/td>
table>
Äänet: 17 Arvio: 4.18 Sinä: |
Leipurin prosentit ovat: kosteus 67%, hiiva 3.3%, suola 2% ja sokeri 1.6%.
Annoksia | Valmistelu |
8 sämpylää | 20 minuuttia |
table>
table>
Annoksia | Valmistelu |
8 sämpylää | 20 minuuttia |
/td>
Kypsennys | Passiivinen |
25 minuuttia | 150 minuuttia |
/td>
/td>
ol>
- Leikkaa nakkisämpylän kylkeen pituussuunnassa syvä viilto ja täytä esim. nakilla, kurkkusalaatilla, jalapenosiivuilla, pilkotulla tomaatilla tai sipulilla, hapankaalilla, sinapilla, ketsupilla, ja/tai,ja kun nyt näit näin paljon vaivaa sämpylöiden tekemiseen niin jätäthän ne halvimmat roskanakit kauppaan ja panostat myös sämpylöiden täytteeseen. Esim. Chef Wotkins ja Wursti valmistavat pitkiä, hodareihin sopivia napsuvia nakkeja.
- Nakit voi lämmittää haluamallaan tavalla joko paistinpannulla, grillissä, mikrossa, uunissa, keittämällä tai höyryttämällä. Joka valmistustavassa nakit kannattaa ottaa huoneenlämpöön tuntia ennen valmistusta, tämä ennaltaehkäisee nakkien halkeamista. Keittäessä nakit kannattaa lisätä heti kylmään veteen ja laittaa sen jälkeen vasta lämpöä alle. Kun vesi kiehahtaa, ota kattila pois lämmöltä ja anna nakkien olla vedessä n.5min. Veden voi myös maustaa (esim. kokonaisilla maustepippureilla ja sipulilla).
- Voit valita haluamasi lämmitystavan tai kokeilla seuraavanlaista hybridiä: Lisää paistinpannulle vettä niin että pohja peittyy juuri ja juuri. Laita pannu hellalle keskikorkealle lämmölle ja odota kunnes vesi alkaa höyrytä. Lisää haluamasi määrä nakkeja pannulle. Odota kunnes vesi haihtuu kokonaan pois.
- Lisää pannulle niin monta teelusikallista voita kuin nakkeja on. Pyörittele nakkeja voissa ja paista kunnes pinta on kauniin ruskea. Höyryttämisen ja paistamisen yhdistelmällä nakeista saadaan mehukkaita mutta samalla kuoresta saadaan maukkaan rapea.
- Koska leipominen on aikaavievää niin hotdog-sämpylöitä kannattaa tehdä kerralla enemmän (voit vaikka tuplata reseptin määrät) ja pakastaa syömättä jäävät.
- Lisää täyteideoita löytyy esim.,
Mättömestari tarjoaa uniikit ja testatut reseptit niin suolaiseen kuin makeaankin ruoanlaittoon. Selkeät, helposti seurattavat ja yksityiskohtaiset ohjeet takaavat että kuka tahansa onnistuu niiden valmistuksessa. Tarjoamme myös kokemuksia ja arvosteluja ruokakauppojen ja ravintolaketjujen uutuuksista sekä oppaat nettiostoksiin. : Hot Dog -sämpylät
Näytä koko vastaus
Contents
Miten lämmittää hot dog sämpylä?
Lämmitä sämpylät mikrossa tai höyryssä höyrykattilan siiviläosassa kannen alla. Täytä halkaistut hodarit voileipäkurkulla, juustolla ja nakeilla. Tarjoa lisäksi sinappia ja ketsuppia tai tulista chilikastiketta.
Näytä koko vastaus
Mitä laittaa hot Dogiin?
Ohje –
Valmista ensin coleslaw raastamalla karkealla terällä keräkaali ja porkkana. Mausta suolalla, pippurilla ja ruokosokerisiirapilla. Lisää lopuksi kermaviili. Sekoita. Paista nakit pannulla Oivariini rasvassa. Lämmitä sämpylät mikrossa. Kokoa hot dogit laittamalla ensin sämpylän väliin kurkkusalaatti ja nakki. Lisää coleslaw. Viimeistele kuivatulla sipulilla, ketsupilla ja sinapilla. Halutessasi voit lisätä päälle vielä kurkkusalaattia.
Mitä Hodareihin täytteeksi?
Nakin lisäksi hot dog -sämpylän väliin kuuluvat tietysti myös höysteet. Perinteisimmät lisukkeet lienevät ketsuppi, sinappi, kurkkusalaatti ja sipuli. Hot dogiin sopivat kuitenkin erinomaisesti myös monet muut täytteet, ja erilaisia hodarireseptejä löytyykin joka puolelta maailmaa.
Näytä koko vastaus
Mitä hodarin sisään?
Hot dog on hauska herkku illanistujaisiin. Perinteisimpään versioon kuuluvat täytteeksi nakin lisäksi sinappi, ketsuppi ja kurkkusalaatti. Hodarin voi kuitenkin täyttää miten haluaa! Laita hodaribuffaan esille erilaisia lisukkeita, joista jokainen voi valita suosikkitäytteet omaan hodariin.
Näytä koko vastaus
Kauanko sämpylä kohoaa?
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi peitettynä lämpimässä paikassa. Leivo kohonnut taikina tangoiksi ja ota siitä palasia uunipellille joko sellaisenaan tai pyöritellen. Anna sämpylöiden kohota hyvin peitettynä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Näytä koko vastaus
Mitä sämpylän väliin?
Yhteistyössä K-ruoka ja Pirkka Meidän lapset rakastavat ulkona leikkimistä ja puuhailua. Päivän aikana lapset kuluttavat paljon energiaa ja jottei suden nälkä pääse yllättämään, pikkusuden sämpylät rientävät apuun. Lapset tykkäävät täyttää sämpylänsä itse ja se onkin yksi osa hauskuutta välipalojen teossa. Lämpimän ruoan lisäksi maistuvat ja helpot välipalat ovat tärkeää lapselle. Välipalat pitävät mielen virkeänä ja sopivan vauhdin yllä. Kasviksia, maitotuotteita, viljoja, hedelmiä ja marjoja. Niillä pääsee jo hyvin energistä päivää eteenpäin. Sämpylät ovat helppo välipala, johon voi yhdistää monta hyvää raaka-ainetta. Pirkka Pikkusudet kauraciabattasämpylät ovat mukavan muheita ja meheviä, juuri sopivia välipalalle. Sämpylät löytyvät pakaste-altaasta ja näin ollen ne ovat hyvä välipalavarakin kotona. Kun tekee mieli pehmeää välipalasämpylää, kurkkaus pakkaseen ja oman nälän mukaan sämpylät sulamaan.
- Sämpylän voi antaa sulaa huoneenlämmössä ihan itsekseen tai sämpylän voi sulattaa pikaisesti mikrossa.
- Jos sämpylän pintaan haluaa rapean kuoren, silloin sen kannattaa käyttää uunin lämmössä.
- Itse sulatamme sämpylät huoneenlämmössä, silloin lasten ei tarvitse käyttää uunia tai mikroa.
- Sämpylän aukaisuun ei tarvitse myöskään veistä.
Reunojen ansiosta sämpylän saa helpolla avattua käsin. Kun sämpylä sulaa, otetaan mieleiset täytteet ja tehdään ne valmiiksi. Pienten koululaisten tehdessä välipalaa yksin, voi leikata kurkut, paprikat ja leipäjuuston valmiiksi rasioihin jääkaappiin odottamaan.
Näytä koko vastaus
Kuka on Hodari?
Menestynyt artisti paljastui Masked Singerin Hodariksi! Puku aiheutti haasteita: “Tuntui maratonilta painavassa untuvamakuupussissa” Artisti paljastui -ohjelman Hodariksi finaalijaksossa 19. marraskuuta. Hodari sijoittui kisassa kolmanneksi. Matula kuvaili kokemusta jopa terapeuttiseksi MTV Uutisille.
– Super hauska ohjelma. Sitä on hyvin vaikeaa hahmottaa etukäteen, mihin sitoutui ja lähti mukaan. Esiintyjänä otan työni hyvin tosissani. Tämä oli terapeuttista siinä mielessä, että kukaan ei tiennyt kuka olen, eikä tarvinnut miettiä, sopiiko tämä nyt kokonaisuuteen ja mikä on iso kuva. Pystyin roiskimaan, tekemään ihan mitä huvittaa ja pitämään hauskaa, Matula kertoi.
– Se on huvittavaa, koska ohjelma on niin pelleilyä, mutta tein sen kuitenkin täysillä. Annoin itsestäni kaiken, mitä oli antaa. Siinä hetkessä oli sekoitus purkautumista raskaasta, fyysisestä rutistuksesta ja pientä pettymystä siitä, etten voittanut, mutta tietysti myös helpotusta, kun sain esittää kaikki numeroni, Matula kertoi.
Näytä koko vastaus
Mitä tarjolle Hodareiden kanssa?
Uudenvuoden hodaribuffet makupari-ideoita –
Nakki-perunasalaatti hodari- nakki, perunasalaatti, paahdettu sipuli, persilja
Katkarapu hodari- mango, avokado, retiisi, coleslaw, korianteri, kevätsipuli
Kasvishodari- karamellisoitunut punasipuli, broccolini, Pimiento de Padron, coleslaw, cheddar
Currywurst- bratwurst, perunasalaatti, tomaattisose, curryjauhetta
Coleslaw ja perunasalaatti sopii hodareiden täytteeksi erinomaisesti, kuten myös karamellisoidut punasipulit, paahdettu sipuli ja kurkkusalaatti. Hot dog rakastaa myös kastikkeita! Sinappi, ketsuppi, HP-kastike, BBQ-kastike, mangokastike, ranskankermakastikkeet, limen mehu ym. You name it ja lempparit kehiin!
Näytä koko vastaus
Miten saada kuohkeat sämpylät?
Sämpylätaikina kannattaa jättää pehmeäksi – Alusta taikinaa ensin puuhaarukalla muutama minuutti. Lisää vehnäjauhoja hieman ja vaivaa sitten taikinaa 5–10 minuuttia käsin. Sämpylöistä tulee kuohkeita, kun lisäät jauhoja vähitellen ja jätät sämpylätaikinan pehmeäksi. Peitä kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai leivinliinalla ja anna taikinan kohota verkkaisesti vedottomassa ja kohtuullisen lämpimässä – ei kuitenkaan kuumassa – paikassa ainakin tunnin ajan. Kun kohotettua sämpylätaikinaa painaa kevyesti sormella, ja sormen jättämä kuoppa häviää nopeasti, on kohotus ollut riittävä.
Näytä koko vastaus
Mitä siirapin tilalle sämpylöihin?
Kermaviili: smetanalla, ranskankermalla, jogurtilla ja kermamunaseoksella. Siirappi : Fariinisokerilla mitä on sekoituttu kuumaan veteen. Hunajalla jos maku sopii.
Näytä koko vastaus
Pitääkö sämpylöitä vaivata?
Sämpylät ilman hiivaa tai vaivausta – Perussämpylöiden leipominen kannattaa ajoittaa rauhalliseen hetkeen, sillä taikinan vaivaus, kohotus ja paistaminen vie yllättävän pitkän ajan. Sämpylätaikina on kuitenkin mahdollista tehdä myös nopeasti. Sämpylät ilman hiivaa kohotetaan leivinjauheen avulla ja ne ovat valmiita puolessa tunnissa.
Mikä parasta, taikinaa ei tarvitse vaivata, vaan ne valmistuvat sekoittamalla ainekset yhteen. Yön yli -sämpylät valmistuvat nekin nopeasti, edellyttäen toki, että olet edellisenä päivänä hieman ennakoinut. Tee sämpylätaikina valmiiksi illalla ja kohota se hissukseen jääkaapissa. Taikinaa ei tarvitse vaivata, riittää kun sekoitat ainekset yhteen ja nostat taikinakulhon peiteltynä jääkaappiin.
Taikina kohoaa kuivahiivan avulla kylmässäkin, mutta se vaatii vain hieman enemmän aikaa. Kahdeksan tuntia on minimi, mutta taikina säilyy hyvänä pidempäänkin. Kohonnut taikina on valmis paistettavaksi sellaisenaan. Nostele taikinasta leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille nokareita ja paista kuten tavalliset sämpylät.
- Resepti
- Lidlin sämpylöiden harmaa väri taas laski sen pisteitä.
- Aikista jauhoista syntyi pätevän näköisiä sämpylöitä.
- Makutestissä leseet ja hiutaleet nousivat ratkaisevaan asemaan.
- Yllättäen Myllärin rouheisin sämpylä ei kuitenkaan loistanut tässäkään vaiheessa.
- Testaajien mukaan sämpylä oli mauttomampi kuin mitä ulkomuoto antoi odottaa.
- Jauhoina käytin 4 dl vehnäjauhoja ja 1 dl ohrajauhoja.
- Aapista löytyi myös jämäpaketti emmental-juustoa, jonka pistin mukaan.
- Hukutin juustoraasteesta taikinaan n.50g (= n.1 dl tiukaksi mittaan pakattua raastetta) ja loput n.30g ripottelin voitelun jälkeen pinnalle.
- Taikinassa ollut juusto ei maistunut, toi kylläkin hieman lisämehevyyttä.
- Leipomisvimma saattaa iskeä aivan yllättäen, jolloin taikinaan hyödynnetään juuri niitä kaapista löytyviä ainesosia.
- Yleisimmin kaapista löytyy vehnäjauhoja, jotka soveltuvatkin leipomiseen erittäin hyvin.
- Ysyimme Marttaliiton kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvoselta, mitä kaikkea sämpylätaikinaan voi lisätä, jotta siitä saisi ravinteikkaamman ja mitä kannattaa ottaa huomioon ei jauhoja käytettäessä.
- Sama vaikutus on perunalla, joka yleensä laitetaan taikinaan perunamuusin muodossa.
- Taikinaan sopivat hyvin myös esimerkiksi nokkonen ja pinaatti.
- Pinaattia löytyy pakasteena valmiiksi hienonnettuna, joka leviää helposti koko taikinaan joukkoon.
- Oska erilaiset jauhot ja lisukkeet käyttäytyvät hieman eri tavoin, taikinaa pitää jaksaa vaivata jonkin aikaa, että saa aikaiseksi pehmeän lopputuloksen – siitä syntyy Hopsu-Neuvosen mukaan parhaat sämpylät.
Näytä koko vastaus
Kauanko nakit uunissa?
Leikkaa nakkien molempiin päihin noin 1,5 cm syvyinen ristiviilto. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes nakit alkavat nauraa ja ovat läpi kuumia. Paista ranskalaiset pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla. Tarjoa nauravat nakit ranskalaisten ja ketsupin kera.
Näytä koko vastaus
Voiko taikina nousta liian kauan?
Liian pitkä nostatus – Vaikka pullien kohottaminen on tärkeässä roolissa leivonnaisten onnistumisen suhteen, ei sen kohdalla kannata sortua ylilyönteihin. Pariksi tunniksi kohoamaan jätetyistä pullista tulee harvoin sellaisia kuin on toivottu. – Siinä on se riski, että ne kohoavat yli ja laskevat siinä vaiheessa, kun ne laitetaan uuniin.
Näytä koko vastaus
Mistä tietää että sämpylä on kypsä?
Tunnista kypsät leivät ja sämpylät kopauttamalla pohjaa – Leipien, sämpylöiden ja pullien kypsyyttä voi testata kurkistamalla leivonnaisten pohjaa ja koputtamalla sitä sormella. Pohjaa kopauttaessa kypsän leivän tulisi kuulostaa ontolta, eli kumista, ja pohjan tulisi olla kauniin ruskettunut.
Näytä koko vastaus
Käykö oliiviöljy sämpylöihin?
Oliiviöljyllä on matalampi savuamispiste kuin rypsiöljyllä, joten se ei ole paras vaihtoehto uppopaistamiseen.
Näytä koko vastaus
Mistä jauhoista parhaat sämpylät?
Etenkin maussa oli eroja – Kaikista jauhoista syntyi pätevän näköisiä sämpylöitä, mutta harjaantuneille testaajille erot olivat selkeitä. Myllärin jauhoista leivottujen sämpylöiden rakenne ei ollut kestänyt kuten testaajat ennustivat. Sämpylän ulkomuoto oli muita lässähtäneempi.
Jarmon mukaan pelkkä rouheisuus ja suutuntuma saattaisivat kuitenkin tehdä tästä sämpylästä jonkun suosikin. Lidlin sämpylä sai moitteita tässäkin vaiheessa. Maku ei ollut testaajien mielestä kummoinen ja sämpylän sitkeä kuori häiritsi syödessä. Voidellaan sämpylää Kuva: Yle sämpylä Sunnuntain ja Myllyn Parhaan jauhoista syntyivät testin selkeästi kauneimmat sämpylät. Molempia kehutiin kauniista väristä ja muodosta. Myllyn Parhaan sämpylät yllättivät voimakkaalla maullaan. Silmämääräisesti näitä kahta ei juuri erottanut, mutta makuero oli valtava.
Näytä koko vastaus
Voiko sämpylöitä tehdä ilman Sämpyläjauhoja?
Uunituoreita sämpylöitä helposti ja nopeasti! Vastapaistetut sämpylät ovat ihania, mutta en aina jaksa tai ehdi vääntää hiivataikinaa. Silloin tämä leivinjauheella nouseva taikina on pelastus. Aineet vain sekoitetaan keskenään, pyöritellään palloiksi ja paistetaan heti uunissa. Tänään oli juuri se päivä, jolloin tätä ohjetta kaivattiin. Lapset olivat kipeinä ja leivät loppuneet varastosta. Normaalisti käytän nesteenä piimää, mutta koska sitä ei tällä kertaa löytynyt, korvasin sen maidolla. Taikinasta näytti tulevan jonkin verran löysempi kuin normaalisti, joten lisäsin hieman jauhoja ja sämpylät kohosivat kuten ennenkin.
Päälle sulanut juusto sen sijaan oli maukasta. Ensi kerralla siis tupla-annos juustoa pinnalle ja taikina alempana olevalla perusohjeella. Yleensä käytän niitä jauhoja, joita kaapissa kulloinkin sattuu olemaan. Suurimman osan jauhoista olisi hyvä olla vehnäjauhoja (tai muuta sitkoa muodostavaa), jotta sämpylöiden koostumus pysyy hyvänä. Ruisjauhojen kanssa käytän yleensä suhteessa enemmän vehnäjauhoja kuin esim.
ohrajauhojen. Taikina : Yhteensä 5 dl vehnäjauhoja/grahamjauhoja/ruisjauhoja/ohrajauhoja/leseitä 1 rkl leivinjauhetta ½ tl suolaa 3 dl piimää/maitoa 1-2 rkl siirappia (juustoraastetta) Voiteluun: 1 muna Pintaan : kaurahiutaleita, leseitä, unikonsieminiä, juustoraastetta yms. Ohje : Sekoita kuivat aineet yhteen.
Lisää piimä ja siirappi. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta 9-12 sämpylää (jauhosilla käsillä). Laita sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja voitele munalla. Ripottele pintaa halutessasi leseitä, juustoraastetta yms. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen! Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä.
Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan! Copyright Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos! Yhteydenotot suklaapossu.leipoo (at) gmail.com
Näytä koko vastaus
Voiko taikina nousta liian kauan?
Liian pitkä nostatus – Vaikka pullien kohottaminen on tärkeässä roolissa leivonnaisten onnistumisen suhteen, ei sen kohdalla kannata sortua ylilyönteihin. Pariksi tunniksi kohoamaan jätetyistä pullista tulee harvoin sellaisia kuin on toivottu. – Siinä on se riski, että ne kohoavat yli ja laskevat siinä vaiheessa, kun ne laitetaan uuniin.
Näytä koko vastaus
Mitä jauhoja sämpylöihin?
Näin syntyvät mehevät sämpylät – Marttojen nikseillä onnistut Moni suomalainen on löytänyt itsestään kuluneen kevään aikana varsinaisen kotileipurin. Haussa on ollut toimivia ja yksinkertaisia sämpyläreseptejä, mutta samalla myös jotain ravitsevaa ja terveellistä.
Sämpylöiden valmistaminen on lähtökohtaisesti melko helppoa, mutta yksi kompastuskivi Hopsu-Neuvosella tulee mieleen. – Jotkut sanovat, että kotitekoiset sämpylät maistuvat helposti hiivalle. Jos pullataikinassa on paketti hiivaa puolen litraan nestettä, niin sämpylätaikinaan riittää oikein hyvin vain puolikas paketti tai yksi pussi kuivahiivaa.
Silloin sämpylöihin ei tule sitä hiivan makua. Hopsu-Neuvosen mukaan yksinkertaisin tapa tehdä sämpylöistä terveellisempiä on vaihtaa jauhoja tai korvata puolet jauhoista jollakin muulla, kuin vehnäjauhoilla. – Vehnäjauhoissa on se hyvä puoli, että niistä saa aikaiseksi hyvän sitkon. Taikinan jauhoista puolet kannattaa olla vehnäjauhoja, niin ei tule pettymyksiä.
Vehnäjauhoista Hopsu-Neuvonen nostaa esille hiivaleipäjauhon, joka on kuitupitoisempaa, kuin tavallinen vehnäjauho. Hiivaleipäjauhot valmistetaan osittain myös vehnän kuoriosasta, joka sisältää hivenaineita. Sämpyläjauhoiksi soveltuvat erinomaisesti myös ruis- tai ohrajauhot.
– Jauhovalikoimahan on todella iso. Jos haluaa päästä helpoimman kautta, niin kaupoissa myydään kyllä valmiita sämpyläjauhosekoituksiakin. Vaikka valmiit sämpyläjauhosekoitukset ovat hieman kalliimpia kuin jos ostaisi erikseen esimerkiksi vehnä- ja ruisjauhoja, ne ovat Hopsu-Neuvosen mukaan hyvä tapa kokeilla, miten eri jauhoyhdistelmät toimivat.
Kuitupitoisuuden kannalta taikinaan kannattaa ujuttaa hieman leseitä. – Niissäkin kannattaa olla maltillinen, etteivät ne vaikuta liikaa taikinan koostumukseen. Leseet kannattaa myös turvottaa ennen taikinan joukkoon lisäämistä, ettei taikinasta tule liian kova.
Moni ripottelee sämpylätaikinan joukkoon erilaisia siemeniä tai pähkinöitä. – Siemenissä ja pähkinöissäkin kannattaa olla kohtuullinen. Sämpylätaikinaan ei toki laiteta kuin ruokalusikallinen tai kaksi öljyä, mutta myös siemenet ja pähkinät sisältävät rasvaa, Hopsu-Neuvonen muistuttaa. – Toki ne ovat hyviä rasvoja jaa siemenistä tulee kiva suutuntuma sämpylöihin.
Sämpylätaikinan joukkoon voi raastaa myös erilaisia kasviksia ja juureksia. Porkkanasämpylät ovat klassinen esimerkki, mutta sämpylätaikinaan voi raastaa Hopsu-Neuvosen mukaan myös esimerkiksi kesäkurpitsaa, punajuurta ja palsternakkaa. – Kasvikset tekevät sämpylöistä meheviä ja sämpylät myös säilyvät kasviksen ansiosta pidempään mehevinä.
: Näin syntyvät mehevät sämpylät – Marttojen nikseillä onnistut
Näytä koko vastaus