Hyviä Dieetti Reseptejä?

Hyviä Dieetti Reseptejä

Paljonko voi laihtua 6 viikossa?

Kesä on lähempänä kuin arvaatkaan. Silloin on myöhäistä katua. Jos aloitat nyt ehdit pudottaa jopa 12 kiloa kesään mennessä – turvallisesti. Rannalla tarvitaan uimarenkaita, mutta ei vyötäröllä. Vaan ei hätää – aikaa on vaikka mihin. Rakas, sinusta on tullut pullukka -ohjelmasta tuttu laillistettu personal trainer Jenni Levävaara kokosi kuuden viikon teho-ohjelman, jonka avulla on mahdollista pudottaa 5-12 kiloa lähtöpainosta riippuen.

Mitä paremmassa kunnossa ihminen on, sitä haastavampaa on karistaa viimeiset ylimääräiset kilot. Siksi Levävaara kehottaa unohtamaan kalorit ja keskittymään oikeanlaiseen ruokavalioon. – Reilusti ylipainoinen, epäterveellisesti syönyt ja vähän liikkunut henkilö voi pudottaa ohjelman avulla jopa kaksi kiloa viikossa.

Jos ihminen on suhteellisen hyvässä kunnossa, sopiva painonpudotusvauhti on noin puoli kiloa per viikko, Levävaara sanoo. Teho-ohjelman ensimmäisinä viikkoina vähennetään hiilihydraattien määrää, jolloin kehon insuliinitaso pysyy alhaalla ja rasvanpoltto lähtee vauhdilla käyntiin.

– Kahden viikon jälkeen hiilihydraatteja lisätään ruokavalioon maltillisesti. Roskaruoalle täytyy silti heittää hyvästit. Kahden viikon jälkeenkin hiilihydraatit napataan hyvistä ruoka-aineista, kuten marjoista ja hedelmistä. Levävaaran mukaan ensimmäisten viikkojen tiukkaa ohjeistusta voi jatkaa pidempäänkin, kunhan syö muutamana päivänä viikossa reilummin hiilihydraatteja.

– Jos pitää hiilihydraatit jatkuvasti alhaisina, se voi haitata kilpirauhasen toimintaa. Levävaara jätti tietoisesti ohjelmasta maito- ja viljatuotteet pois, koska nämä ovat hänen mukaansa usein esimerkiksi ruoka-aineyliherkkyyksien takana. – Kannattaa katsoa, miten tuotteiden karsiminen näkyy omassa olotilassa ja kehossa.

 • Painonpudotuskuurin jälkeen maito- ja viljatuotteita voi lisätä ruokavalioon oman tuntemuksen mukaan.
 • Myös maltillinen herkuttelu on sallittua.
 • 1-3 vapaamuotoisempaa ateriaa viikossa ei tuloksia kaada, Levävaara lupaa.
 • Viikot 1-2 Aamupala: Muutaman kerran viikossa kahden kananmunan kasvismunakas voihin tai kookosöljyyn paistettuna.

Sekaan esimerkiksi pinaattia ja sipulia ja oheen tomaattia, kurkkua, parsakaalia tai muita vihanneksia. Muina päivinä aamupalana voi olla lohta ja kasviksia / Pihvi ja kasviksia. Lisäksi: 1 kuppi kahvia mustana tai tilkalla kermaa. Lounas: Reilu kanasalaatti, tilkka oliiviöljyä.

 • Välipala: Pikkunälkään avokado / Suurempaan nälkään graavilohta tai leikkelettä, avokadoa ja kurkkua salaatinlehteen käärittynä / Vihersmoothie.
 • Päivällinen: Naudanliha-kasviswokki (ilman nuudeleita tai riisiä).
 • Iltapala: Reilu annos parsakaalia ja kalkkunaa, jossa esimerkiksi valkosipulia ja yrttejä.

Viikot 3-4 Aamupala: Marjapirtelö sokeroimattomaan mehukeittoon tai mantelimaitoon. Sekaan kotimaisia mustikoita, mansikoita tai muita marjoja, banaania, avokadoa. Lisää mukaan esimerkiksi 1 rkl hampunsiemeniä ja 2 rkl heraproteiinia tai riisiproteiinia / Muutaman kerran viikossa kahden kananmunan kasvismunakas voihin tai kookosöljyyn paistettuna.

Sekaan esimerkiksi pinaattia ja sipulia ja oheen tomaattia, kurkkua, parsakaalia tai muita vihanneksia. Lisäksi: 1 kuppi kahvia mustana tai tilkalla kermaa. Lounas: Naudan ulkofileepihvi voissa paistettuna, parsaa ja lisäkesalaatti pinjansiemenillä. Välipala: Hedelmä, manteleita 10 kpl. Liota mantelit yön yli, jotta ne sulavat helpommin.

Päivällinen: Kalkkunaa, bataattia ja reilusti salaattia. Iltapala: Uunilohta ja uunikasviksia, kuten lanttua, porkkanaa, punajuurta. Viikot 5-6 Aamupala: Kaurapuuro kotimaisilla marjoilla ja 1-2 kananmunaa / Marjapirtelö sokeroimattomaan mehukeittoon tai mantelimaitoon.

 • Sekaan kotimaisia mustikoita, mansikoita tai muita marjoja, banaania, avokadoa.
 • Lisää mukaan esimerkiksi 1 rkl hampunsiemeniä ja 2 rkl heraproteiinia tai riisiproteiinia / Muutaman kerran viikossa kahden kananmunan kasvismunakas voihin tai kookosöljyyn paistettuna.
 • Sekaan esimerkiksi pinaattia ja sipulia ja oheen tomaattia, kurkkua, parsakaalia tai muita vihanneksia.

Lisäksi: 1 kuppi kahvia mustana tai tilkalla kermaa. Lounas: Vaaleaa lihaa tai kalaa sisältävä reilu salaatti tilkalla oliiviöljyä / Kanawokki kasviksilla / Halutessasi desi tummaa riisiä tai kvinoaa. Välipala: Hedelmä, manteleita 10 kpl. Liota mantelit yön yli, jotta ne sulavat helposti / Marja-hedelmäsmoothie.

 • Päivällinen: Vaalea lihaa tai kalaa, desi vaaleaa riisiä, kasviksia.
 • Iltapala: Uunilohta ja uunikasviksia, kuten lanttua, porkkanaa, punajuurta.
 • Ruokajuomana vesi.
 • Nauti heti päivän treenien jälkeen hedelmä ja/tai heraproteiinidrinkki.
 • Muista myös nämä! 1.
 • Liikuntaa joka päivä Vuoropäivin aerobinen harjoitus ja lihaskuntoharjoitus, esimerkiksi kuntosalitreeni, kotijumppa tai kahvakuulaharjoitus.

Aerobisessa harjoittelussa mukana voi olla kevyitä kävelylenkkejä, mutta myös 1-2 rankempi intervalliharjoitus, pallopeli tai tanssitunti. Liikuntaan tottumattomalle puoli tuntia päivässä riittää. Kun kunto kasvaa, lisää liikuntamäärä tuntiin. Lisäksi kerran viikossa palauttava päivä, jolloin on hyvä venytellä, joogata tai harrastaa pilatesta.

Ysy itsellesi sopiva kuntosaliohjelmaa omalta saliltasi tai ota yhteyttä ammattitaitoiseen personal traineriin. Liiku päivittäin ja monipuolisesti, muista myös hyötyliikunta.2. Muista lisäravinteet! Ota päivittäin seuraavat lisäravinteet: monivitamiini, B-vitamiinivalmiste, D3-vitamiini, magnesium, sinkki ja Omega-3 rasvahapot.

Halutessasi voit nauttia myös ruoansulatusentsyymiä tai suolahappovalmistetta.3. Ohjeet annoskoolle Annoskoon määrittämiseen oiva mittari on oma käsi: kämmenellinen proteiinia, peukalollinen rasvaa, nyrkillinen hiilihydraatteja ja reilusti kasviksia. Maiju Majamaa
Näytä koko vastaus

Mikä on paras dieetti?

Välimerellistä dieettiä pidetään edelleen parhaana valintana silloin, kun tarkoitus on saada paino hallintaan ja kilot kuriin. Moni unelmoi helposta ja nopeasti dieetistä, jolla voisi karistaa ylimääräiset kilot. Unelma yhdistää lihomisepidemiassa kärvistelevää länsimaisen elämäntavan maailmaa.U.S.

Newsin Best Diets 2020 -listauksessa tunnetuimmat laihdutuskuurit lajitellaan ja arvostellaan niiden tehon mukaan. Mukana arviossa oli 35 erilaista ruokavaliota. Arvio tehtiin nyt kymmenettä kertaa. Raadissa oli ravitsemuksen, lihavuuden ja terveyden eri alojen asiantuntijoita. Parhaaksi dieetiksi äänestettiin kolmannen kerran välimerellinen ruokavalio,

Dieetti on asiantuntijoiden mukaan tutkitusti turvallinen, tehokas, tasapainoinen, helppo, maistuva, ekologinen ja terveellinen. Välimerellinen ruokavalio on hyvin lähellä meille tuttua Itämeren ruokavaliota. Seuraavilla sijoilla Best Diets 2020-listalla olivat DASH-dieetti, fleksitarismi ja MIND-dieetti, Hyviä Dieetti Reseptejä
Näytä koko vastaus

Saako laihduttaja syödä riisiä?

Onko dieettiruoka aina rahkaa, kanaa, parsakaalia, riisiä ja puuroa? – Dieetti.fi Dieettaava ja kuntosalilla käyvä ihminen syö lähinnä riisiä, kanaa, parsakaalia, rahkaa ja puuroa. Melko tuttu stereotypia, eikö vain? Kuinka moni dieetti onkaan tyssännyt siihen siihen, että on luultu tuloksia tulevan vain tiettyjen ruoka-aineiden varaan rakennetulla dieetillä? Kun tässä kohtaa muistetaan puuroa kohtaan kehittynyt trauma lapsuudesta, rahkan liisteriltä tuntuva rakenne ja mielikuva parsakaalin puisevuudesta, niin ei ihmekään jos dieetille lähteminen ei innosta.

 1. Ihmisillä on tapana ajatella asiat mustavalkoisesti ja yleistäen, mikä onkin kyseisen dieettiajatuksen taustalla.
 2. Riisi, kana, parsakaali, rahka ja puuro ovat toki hyviä, terveellisiä ja dieetille sopivia ruoka-aineita; riisi ja puuro toimivat laadukkaina vähärasvaisina hiilihydraattien lähteinä, kana ja rasvaton maitorahka laadukkaina vähärasvaisina proteiinin lähteinä ja parsakaali ravinnerikkaana kasvikunnan tuotteena (parsakaali muuten sisältää myös yllättävän paljon proteiinia!).
You might be interested:  Gin Tonic Hendricks Resepti?

Mutta maailmassa on vaikka kuinka paljon muitakin terveellisiä “dieettiystävällisiä” ruoka-aineita. Et siis enää voi käyttää puurokammoasi tai parsakaalialleriaasi tekosyynä, voit laihtua nimittäin myös ilman yhtäkään tiettyä ruoka-ainetta. Tärkeintä on, että syö laadukkaita proteiinien, hiilihydraattien ja rasvojen lähteitä sopivissa määrin.

Loppupeleissä painonpudotusdieetin onnistumisen määrittää kaloritasapaino, jonka tulisi olla miinusmerkkinen. Eli sinun tulee kuluttaa enemmän kuin syöt. Laihtumista eivät siis määritä tietyt ruoka-aineet. Ruoka-aineita pystyy helposti vaihtelemaan, kun ymmärtää energiaravintoaineiden, eli rasvojen, hiilihydraattien sekä proteiinien perusteet ja sen, mitkä ruoka-aineet ovat hiilihydraattien, mitkä proteiinien ja mitkä rasvan lähteitä.

Lisäksi useimmat ruoka-aineet ovat samanaikaisesti useamman eri energiaravintoaineen lähteitä, mikä on myös hyvä ottaa huomioon. Mitkä sitten ovat hyviä lähteitä? Perinteisessä dieettiajattelussa riisi ja puuro ovat nimenomaan hiilihydraatin lähteitä.

 • Niiden tilalle voi kuitenkin ottaa muita laadukkaita hiilihydraattien lähteitä, kuten bataattia, pastaa, perunaa, kuskusia, kvinoaa, leipää, hedelmiä jne.
 • Anan ja rahkan toimivat proteiinin lähteinä.
 • Okeile rohkeasti tilalla muita proteiiinien lähteitä, kuten vaikka erilaisia kaloja, punaista lihaa, Nyhtökauraa, tofua, raejuustoa, jogurttia, kananmunia jne.

Parsakaalin tilalla tai lisäksi suosi värikkäästi muitakin kasviksia! Niitä riittää vaikka kuinka paljon! Kasvisten kohdalla kannattaakin lähteä tutkimusmatkalle ruokakauppaan ja opetella ostaamaan muutakin kuin “perus” kurkkua, tomaattia ja jäävuorisalaattia.

Hiilihydraattien ja proteiinien lisäksi kannattaa muistaa kohtuullisissa määrin laadukkaat pehmeät rasvat, kuten rypsi-, oliivi ja pähkinäöljyt, siemenet, pähkinät, avokado, rasvaiset kalat. Artikkelin on kirjoittanut Dieetti.fi-valmentaja Marianne Kankaisto Sinua voisi kiinnostaa myös:

: Onko dieettiruoka aina rahkaa, kanaa, parsakaalia, riisiä ja puuroa? – Dieetti.fi
Näytä koko vastaus

Mikä on laihduttajan aamupala?

Kiireinen, ota aamiaiseväät töihin – Jos ruoka ei heti heräämisen jälkeen maita, aamiaista kannattaa myöhäistää.Ota aamiaiseväät töihin tai osta ne työpaikan kahvilasta. Helppoja pikaeväitä ovat banaani, pussillinen pähkinöitä, jogurtti, edellisenä iltana valmiiksi keitetty kananmuna tai ruisleipä.

Joillekin aamupala uppoaa parhaiten juomana, vaikkapa raikkaana smoothiena. Luonnollinen näläntunne ei herää kaikilla samaan aikaan. Väkisin syömisestä heti aamutuimaan voi olla Ruususen mukaan enemmän haittaa kuin hyötyä. – Aterioiden väliin jättäminen ei kuitenkaan ole oikea reitti painonhallintaan. Se tekee olon voimattomaksi ja laskee elämänlaatua.

Aamiainen vahvistaa tunnetta siitä, että ihminen hallitsee syömistään eikä syöminen häntä.
Näytä koko vastaus

Miten paino putoaa yön aikana?

Syöt terveellisesti ja ohjeiden mukaan. Olet innostunut harjoittelusta ja käyt säännöllisesti treenaamassa. Mutta pahuksen paino! Se tuntuu alkustartin jälkeen jämähtäneen paikalleen! Vaikka tämä voi hämmentää, saattaa kehostasi silti palaa rasvaa jopa nopeaa vauhtia.

 1. Näin saat selville, etenetkö rasvanpoltossa! Vaa’an lukemaan vaikuttaa lukuisat tekijät.
 2. Lyhyellä aikavälillä painoon vaikuttaa eniten akuutit vaihtelut kehon nestemäärässä.
 3. Siksi ihminen saattaa esimerkiksi painaa aamulla 1,5–2 kiloa vähemmän kuin illalla.
 4. Yön aikana keho kuivuu hieman erityisesti siksi, että nestettä suodattuu virtsaksi unen aikana.

Myös hengitys ja hikoilu poistavat nestettä useita satoja grammoja, vaikka lakanat eivät märkiä olisikaan. Ensimmäinen askel painon seurannassa on vakioida mittausaika aamuun, vessassa käynnin jälkeen ja ennen ruokailua tapahtuvaksi. Näin pääset paremmin kiinni siihen, mitä painossa todella tapahtuu.
Näytä koko vastaus

Miksi paino nousee koko ajan?

5. Sinulla on piilevä sairaus – Piilevät sairaudet voivat aiheuttaa lihomista. Esimerkiksi unihäiriöt, kuten unettomuus ja uniapnea, kroonista kipua aiheuttavat sairaudet, kuten reuma tai iskias sekä Cushingin oireyhtymä eli kortisolin liikatuotanto voivat nostaa painoa.
Näytä koko vastaus

Milloin laihdutus alkaa näkyä?

Vesi ja suoli vaikuttavat – Viivästyneen painonlaskun syitä tulee etsiä niistä tekijöistä, jotka rasvakudoksen lisäksi vaikuttavat painoon. Lihasten massa vaikuttaa paljon, mutta se muuttuu hitaasti. Parin viikon ajaksi jumittunutta painoa ei voida selittää lihasmassan muutoksilla.

 1. Sen sijaan elimistön veden määrä ja suoliston sisältö voivat vaikuttaa jo yhden vuorokauden sisällä.
 2. Normaalipainoisessa miehessä on vettä 60 % ja naisessa 55 % painosta (3).70-kiloisella naisella kropassa on vettä 39 kiloa.
 3. Olmen prosentin lisäys vesimäärässä johtaa yli kilon painon nousuun.
 4. Tämän verran veden määrä voi useimmilla vaihdella ilman isompia tuntemuksia.

Naisilla nestevaihtelu voi olla suurempi kuukautiskierron keskivaiheilla. Elimistön vesimäärään vaikuttaa myös ruuasta saatu suolan määrä. Suolistossa oleva tavaran määrä vaihtelee sen mukaan, paljonko syödään ja kuinka usein kakataan. Tähän liittyvästä painon vaihtelusta oppikirjoista löytyy niukasti tietoa.

Voimme kuitenkin olettaa, että suoliston sisältö voi selittää osa painon vaihtelusta. Jos ruuansulatuskanavassa on pari ateriaa ja välipaloja eikä suolta ole tyhjennetty, pitäähän sen näkyä vaa´assa. Nestetilan vaihtelu aiheuttaa helposti yli kilon heittoja painossa. Edellä kuvatun naisen painon alkujumittumisen voi selittää nestemäärän (ehkä myös suoliston sisällön) lisääntyminen.

Se peitti alleen rasvakudoksen vähenemisen, joka kymmenennen päivän kohdalla oli ollut 1,4 kilon luokkaa. Sitten nestetila palautui parissa päivässä alkuperäiselle tasolle, jolloin laihtumistulos paljastui. Esimerkkimme nainen oli vähentänyt päivän energian saantia 1200 kcal, mikä tarkoittaa tiukanpuoleista dieettiä.

 1. Hänen kohdallaan näinkin nopea laihtumisvauhti – kilon verran viikossa – jäi 10 päivän ajan nestevaihtelun peittoon.
 2. En löytänyt tutkimustietoa siitä, kuinka yleistä laihtumisen tämän tasoinen peittyminen on.
 3. Veikkaukseni on, ettei se ole kovin tavallista.
 4. Useimmiten tiukan dieetin aikana viikon kohdalla paino on alempi kuin alussa.

Vaa´an lukema voi olla myös odotettua alhaisempi, jos elimistön nestetila on samalla muuttunut miinusmerkkiseksi. Mutta jos ryhdyt vähentämään painoa hellävaraisemmalla tavalla, laihtuminen näkyy vasta useiden viikkojen kuluttua.
Näytä koko vastaus

Mitä syödä että paino putoaa?

7 RUOKAVALIONEUVOA PAINONPUDOTUKSEEN –

Syö säännöllisesti suunnilleen samoihin aikoihin. Se, kuinka usein täytyy syödä, on yksilöllistä, mutta monet voivat hyvin syödessään noin 3–4 tunnin välein. Syö hitaasti, jotta ehdit tuntea kylläisyyden tunteen, joka tulee noin 15–20 minuutin kuluttua syömisen aloittamisesta. Puolet siitä, mitä syöt päivän aikana, olisi hyvä olla vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Höystä aamupuuroa tai jogurttia marjoilla tai makeuttamatonta täysjyväruisleipää paprikarenkailla. Täytä puolet lounas- ja illallislautasesta täyttävillä vihanneksilla ja loput proteiinilla ja kuitupitoisilla hiilihydraateilla. Syö välipalaksi hedelmä, ettei ennen lounasta tai illallista tule aivan liian kova nälkä. Jos se ei riitä, voit syödä myös jotain proteiinia, kuten raejuustoa, rahkaa tai kananmunaa. Ruokavaliossa on hyvä painottaa laadukkaita hiilihydraatteja, proteiinia ja rasvaa. Ne täyttävät hyvin ja sisältävät paljon vitamiineja, hivenaineita ja antioksidantteja: Kuitupitoisia hiilihydraatin lähteitä – makeuttamaton täysjyväleipä, kaurahiutaleet, ruokajyvät ja suurimot, kvinoa, juurekset, pavut ja linssit. Proteiinin lähteitä – kana, kalkkuna, kala, kananmuna, meijerituotteet, pavut ja linssit. Rasva – rasvainen kala, avokado, pähkinät, rypsi- ja oliiviöljy. Juo vettä ruokajuomana ja aterioiden välillä 1,5–2 litraa päivässä. Korkeatehoisen treenin yhteydessä olisi hyvä juoda 0,5–1 litraa tunnissa siitä riippuen, kuinka paljon hikoilee. Rajoita makeisten, jäätelön, leivonnaisten, virvoitusjuomien ja alkoholijuomien määrää. Niitä olisi hyvä välttää mieluiten kokonaan siihen asti, kunnes olet saavuttanut tavoitepainosi. Sen jälkeen voit hemmotella itseäsi 1–2 kertaa viikossa, esimerkiksi jälkiruoalla viikonloppuna tai kakkukahveilla sunnuntaina. Painonpudotuksen aikana ja mielellään sen jälkeenkin, kun olet saavuttanut tavoitepainosi, kannattaa mieluummin syödä jälkiruoaksi hedelmäsalaattia rahkan ja paahdettujen pähkinöiden kera. Kannattaa myös kokeilla juoda kupillinen hyvää teetä illalla, jos makeanhimo iskee. Suunnittele! Jos jossain, niin suunnittelussa on usein parantamisen varaa. Päätä edellisenä päivänä, mitä syöt kaikilla aterioilla. Älä päästä nälkää kasvamaan aivan liian suureksi, ennen kuin syöt. Siten voit minimoida houkutuksiin sortumisen. Nälkäisenä ei myöskään kannata mennä ruokaostoksille – silloinkaan, kun ostat verkkokaupasta.

You might be interested:  Egg Fried Rice Resepti?

Haluatko tietää lisää siitä, miten voit pudottaa painoa treenaamalla tehokkaammin? Täällä on valikoima parhaita treenejämme, jotka auttavat pudottamaan painoa.
Näytä koko vastaus

Mistä paino lähtee ensimmäisenä?

Ravintovalmentaja ja tietokirjailija Kaisa Jaakkola kumoaa laihduttamisen suurimmat myytit ja kertoo samalla, mitkä ovat painonpudottajien pahimmat virheet.1. “Rasva lähtee aina ensimmäiseksi rinnoista” – Ei pidä paikkaansa. Rasva lähtee ensimmäiseksi kasvoista, mutta tätä ei yleensä huomata, koska kasvoja ei mitata toisin kuin rinnanympärystä, Kaisa sanoo.2.

Akkupala menee suoraan takapuoleen” – Alavartalo on tyypillisesti naisille ongelmallisin, koska se on estrogeenialuetta ja rasva tuppaa palamaan sieltä hitaimmin. Pitää tarkastaa, onko suolisto kunnossa ja pääsevätkö estrogeenit poistumaan kunnolla kehosta. – Jos rasva on taas jenkkakahvoissa, pitää tarkastaa ruokavalio.

Syökö ihminen liikaa sokeria? Onko stressiä? Nukkuuko tarpeeksi? Stressi ja huono uni vaikuttavat usein ruokavalintoihin: silloin syödään enemmän nopeita hiilareita. Poukkoileva verensokeri ja huonot ruokavalinnat vaikuttavat rasvan sijoittumiseen erityisesti keskivartaloon.

Jos ihminen nukkuu huonosti, hänellä on suolisto-ongelmia, ravinnevajeita ja on ns. ikilaihduttaja, rasvanpoltto on hyvin haastavaa.3. “Kunhan syön vähemmän kuin kulutan, laihdun” – Laihduttaa ei kannata laihduttamalla. Ensin pitää korjata mm. elimistön hormonitasapaino ja stressitaso käymällä esimerkiksi pihdeillä tehtävässä kehonkoostumusmittauksessa ja saada elimistö kunnolla toimimaan.

Stressistä kielii esimerkiksi se, että navan ympärille on kertynyt paljon rasvaa. – Ja yksi iso laihduttajien ongelma on se, ettei syödä oikeasti tarpeeksi. Kituutetaan pienellä energiamäärällä hirmu pitkään syöden patukoita ja pussikeittoja ja ihmetellään sitten, kun mitään ei tapahdu.

Tällöin aineenvaihdunta ei voi toimia normaalisti. Tämä voidaan korjata sillä, että syödään ensin plus/miinus-kaloreilla ja varmistetaan, että voi syödä normaalin kalorimäärän lihomatta. Vasta sen jälkeen aletaan tiputtaa kaloreita. Silloin rasvanpoltto lähtee käyntiin nopeasti.4. “Riittää, että syön kerran päivässä” – Painonpudotuksessa säännöllinen ateriarytmi on todella tärkeää! Epäsäännöllinen syöminen on stressi elimistölle, hankaloittaa tasaisen verensokerin ylläpitoa ja ajaa hölmöihin ruokavalintoihin.

Energiavajeessa ilta menee herkästi jääkaapin ovea lonksutellessa.5. “Syön proteiinituotteita ja laihdun” – Laihduttamista ajatellen ihmiset syövät yleensä aivan liian vähän proteiinia. Kuvitellaan, että syödään riittävästi, mutta totuus on toinen. Proteiinipitoista ruokaa (raejuustoa, kananmunaa, lihaa, kalaa, kanaa, maitorahkaa) pitäisi syödä viisi kertaa päivässä kämmenellinen.

 • Tällä on myös makeanhimoa hillitsevä vaikutus.
 • Un elimistö saa riittävästi proteiinia, makeaa ei vaan tee enää mieli.
 • Valmiissa proteiinirahkoissa ja -jogurteissa on usein kuitenkin paljon sokeria.
 • Jogurtti tai maito ei ole aterialle tai välipalalle riittävä proteiininlähde.6.
 • Matalasykkeinen aerobinen harjoittelu on tärkeintä laihduttamisessa” – Monella on tämä virheellinen käsitys.

Jos lenkkeilyä harrastaa kroonisesti eli että päivittäin ravataan lenkillä, siitä voi olla jopa haittaa. Elimistöön erittyy kortisolia eli stressihormonia eikä rasvaa polttavia hormoneja, kuten testosteronia ja kasvuhormoneja, kuten painoharjoittelussa.
Näytä koko vastaus

Voiko vettä juomalla laihtua?

Veden juonti ja laihdutus – Laihdunko vettä juomalla? – Netin keskustelupalstat, terveysblogit ja lifestyle-lehtien artikkelit painottavat vedenjuonnin tärkeää roolia painonpudotusprojektissa. Miksi veden juonti on niin olennaista, jos tähtäimessä on pienempi vaakaluku? “Veden juonti ei yksinään laihduta, mutta riittävä nesteytys monipuolisen ruokavalion ohella tukee painonhallintaa”, kertoo Manner.

Veden juonti edistää ruoansulatuskanavan toimintaa ja lisää kylläisyyden tunnetta, koska esimerkiksi hiilihydraatit sitoutuvat pitkälti nesteeseen.” “Riittävä nesteytys tukee painonhallintaa.” Veden juonti ei siis ole ihmelääke laihtumiseen. Sen tärkeyttä ei voi kuitenkaan korostaa liikaa, sillä suuri osa suomalaisista juo liian vähän vettä.

Veden nauttimista olisikin hyvä lisätä terveyden edistämiseksi. Haukirauman mukaan vettä tulisi juoda tasaisesti päivän aikana noin kahden litran verran. Erityisesti liikuntaa harrastavan on hyvä olla tarkkana veden juonnin kanssa, sillä tunnin hikiliikuntaa kohden pitäisi juoda noin puoli litraa vettä.
Näytä koko vastaus

Missä ajassa voi laihtua 5kg?

Ammattivalmentaja suosittelee maltillista tahtia, selkeää ateriarytmiä ja liikuntaa. Laihduttaminen on paljon muutakin kuin matematiikkaa, mutta yksinkertaisimmillaan esimerkiksi viiden kilon pudottaminen kolmessa kuukaudessa vaatii päivittäisen energiansaannin vähentämistä reilulla 400 kilokalorilla.
Näytä koko vastaus

Mikä on nopein tapa laihtua?

Muista, että vähähiilihydraattinen ruokavalio ei välttämättä sovi kaikille. Lue lisää aiheesta: – Fazer Labin ravitsemustieteiden tohtori Marika Laaksonen kertoi Huomenta Suomessa suomalaisten ruokailutottumuksista ja niiden vaikutuksesta hyvinvointiin: 8:22 : Jos haluat laihtua mahdollisimman nopeasti, syö näin – asiantuntija paljastaa: “Nopein tapa polttaa rasvaa”
Näytä koko vastaus

Paljonko laihtuu 12.00 kcal?

Painonpudotus on teoriassa helppoa – Painonpudotus on yksinkertaista matematiikkaa: Kuluta enemmän kuin syöt. Sopiva keino painonpudotukseen voisi olla vaikkapa 500 kalorin vajaus päivää kohti, jonka voi toteuttaa vähentämällä syömistä ja lisäämällä liikuntaa.

Viikon aikana tällä tavoin kehosta voisi poistua rasvaa noin puolesta kilosta kiloon. Jos tavoittelet nopeampaa tulosta, sinun täytyy syödä vähemmän ja liikkua enemmän. Jos saat päivässä esimerkiksi 1200 kaloria ja liikut tunnin verran, viikossa voi pudota jopa 1-2 kiloa. Jos lähtöpainoa on reilusti, viikoittainen painonpudotus voi olla suurempikin.

You might be interested:  Ben And Jerry's Cookie Dough Resepti?

Painoa putoaa lisäksi enemmän, jos valvoo suolan sekä tärkkelyksen käyttöä.
Näytä koko vastaus

Voiko laihduttaja syödä jauhelihaa?

Liha on hyvin proteiinipitoista, ja tästä syystä se sopii hyvin laihduttajan ruokavalioon.
Näytä koko vastaus

Millä Kaloreilla laihtuu?

Kuinka monta kilokaloria vähemmän minun pitää saada, jos haluan pudottaa 1 kilon viikossa? – Yhdessä kilossa kehon rasvaa on noin 7 000 kilokaloria. Jotta polttaisit kilon rasvaa kehostasi, sinun pitäisi siis saada aikaan 7 000 kilokalorin vaje. Jos haluat pudottaa 1 kilon viikossa (eli 7 päivässä), päivittäisen kalorivajeesi on oltava 1 000 kilokaloria.

 • Tämän vajeen saat aikaan syömällä vähemmän eli saamalla vähemmän energiaa ja/tai polttamalla enemmän kaloreita liikkumalla.
 • Vaikka saisit aikaan tasan 7 000 kilokalorin vajeen viikoittaisessa energiansaannissasi, voi olla, ettei vaaka silti näytäkään kilon pienennystä painossa.
 • Tämä johtuu mm.
 • Nesteen kertymisestä elimistöön, nestehukasta ja suolen sisällöstä, jotka kaikki vaikuttavat painoon.7 000 kilokalorin vaje ei siis välttämättä tarkoita kilon laihtumista, mutta suuruusluokka on kuitenkin oikea.

KUNTO PLUSsan kalorilaskurilla voit laskea helposti, kuinka paljon voit saada energiaan, jos haluat laihtua kilon viikossa.
Näytä koko vastaus

Miksi ei Laihdu vaikka syö terveellisesti?

1. Rasvasolut ovat viisaita – Rasvakudos on kuin väriään vaihtava kameleontti. Se esimerkiksi muuttaa toimintaansa sen mukaan, mitä syöt ja millaiset elintottumukset sinulla on. Rasvasolut luopuvat sisältämästään rasvasta vasta, kun ruuasta saadun energian määrä on ollut tarpeeksi pientä tarpeeksi pitkän aikaa. Hyppivän ihmisen jalat. Kuva: Unsplash liikunta,jalat Sen lisäksi, että rasvasolut haluavat pitää tiukasti kiinni sisältämästään rasvasta, on rasvasoluilla myös niin sanotusti norsun muisti. – Kun rasvasolu on menettänyt varastoimansa rasvan, se odottaa, että se pääsee varastoimaan sen takaisin.
Näytä koko vastaus

Miksi paino ei putoa vaikka syön terveellisesti?

2 Painoa hallitaan syömällä – Yksi yleisin syy siihen miksi paino ei putoa on se, että ravinnosta saatava energiamäärä on aivan liian vähäinen. Hyvin matala energiamäärä johtaa hidastuneeseen aineenvaihduntaan ja keho ajautuu säästöliekille. Keho tarvitsee jatkuvasti sopivasti ravintoa pitääkseen yllä aineenvaihduntaa ja polttaakseen rasvaa.

Tästä syystä painoa hallitaan syömällä, ei syömättömyydellä. Toinen syy siihen miksi paino ei putoa, voi löytyä vuosien jojolaihduttamisesta. Dieettejä on vedetty dieetin perään liian matalilla kaloreilla. Kitukaloridieetin jälkeen on taas palattu takaisin syömään normaalisti, ja kilot ovat sitten tulleet takaisin korkojen kera.

Useista dieeteistä ja pitkään jatkuneesta laihduttamisesta johtuen aineenvaihdunta on sekaisin ja keho ei toimikkaan enää normaalisti. Kun pudotettavaa on paljon, ja kilojen kariseminen kestää kauan, voisi olla paikallaan katkaista painonpudotus hetkeksi, keventää tahtia ja syödä suurempia annoskokoja.
Näytä koko vastaus

Miten laihtua hyvin nopeasti?

PAINONPUDOTUS VÄHILLÄ KALOREILLA – Vähäkalorisen ruokavalion valitseminen rajoittaa kalorien saannin 1 000–1 200 kaloriin päivässä, jos olet nainen, ja 1 200–1 600 kaloriin, jos olet mies. Erittäin nopeaa painonpudotusta varten voidaan syödä niinkin vähän kuin 800 kaloria päivässä.

Tämä on tehokas tapa laihtua nopeasti ja voit odottaa menettäväsi noin kaksi kiloa rasvaa viikossa. Idea on melko yksinkertainen: Syöt vähemmän kaloreita kuin kulutat, joten laihdut. Näitä sinun pitäisi syödä runsaasti: Hedelmät ja vihannekset Hedelmät ja vihannekset sisältävät paljon ravintoaineita ja kuituja ja ovat vähäkalorisimpia elintarvikkeita, joita voit syödä.

Tämä on välttämätöntä painonpudotuksen suhteen. Sinun pitäisi pyrkiä syömään vähintään 250 grammaa hedelmiä ja 250 grammaa vihanneksia joka päivä. Tämä antaa sinulle hyvän kylläisyys tunteen ja sinulla on vähemmän mielitekoja. Proteiinipitoiset elintarvikkeet Sinun pitäisi valita elintarvikkeita, joissa on runsaasti proteiineja, kuten vähärasvaisia maitotuotteita. Täysjyvätuotteet Täysjyvätuotteet, kuten kaura, antavat sinulle hyvän kylläisyyden tunteen koko päivän ajan. Valitse mieluiten karkeita täysjyvätuotteita. Esimerkkejä tästä ovat jauhetut jauhot ja leseet. Valitse viljat, joissa on paljon kuitua ja vähän sokeria.
Näytä koko vastaus

Miten laihtua 1 kg viikossa?

Sopiva laihdutustahti on 0,5-1 kg viikossa – onnistut siinä helpolla laskutoimituksella Hitaasti tapahtuva laihduttaminen on järkevää ja selvästi pysyvämpi tapa saada paino kuriin. Tarvitsemasi kalorimäärä on riippuvainen omasta aktiivisuudestasi, mutta karkeasti voidaan sanoa, että luku noin 2000 – 3000 kilokaloria. Hyviä Dieetti Reseptejä Vauhtiin pääsee, kun aloittaa konkreettisilla muutoksilla. Sen sijaan, että ajattelet lisääväsi liikuntaa, ajattele mieluummin, että kävelet joka päivä portaat ylös tai käyt kaupassa jalan. Älä mieti, että haluat lisätä kasvisten määrää, vaan tee se ottamalla hedelmiä evääksi.

– Syö tasaisesti pitkin päivää. Jos jätät ruokailujen väliin turhan pitkän ajan, se kostautuu usein ahmimalla liikaa. – Isommalta lautaselta tulee syötyä helposti enemmän. Muista myös täyttää lautasesi oikein: puolet kasviksia, neljäsosa perunaa, pastaa tai riisiä ja loppu neljäsosa kalalla tai lihalla.

– Syö aamupala. – Muista helppo arkiaktiivisuus. Tee töitä seisten, kävele portaat, taita työmatka polkupyörällä tai kävele lyhyet matkat. – Salli herkuttelu välillä. Pitkällä tähtäimellä joustavuus on tehokasta. Liian tiukat dieetit ovat tuhoon tuomittuja.
Näytä koko vastaus

Mikä auttaa laihtumaan?

6. Ylös, ulos ja lenkille – Vaikka laihduttaessa tärkeintä on saada ruokavalio kuntoon, myös liikunnalla on keskeinen merkitys. Liikunta vaikuttaa laihduttamiseen 20 prosenttia siinä missä ruokavalio 80 prosenttia. Laihduttajan on hyvä aloittaa lisäämällä jokapäiväistä hyöty- ja arkiliikuntaansa.

Lisäksi laihduttamisen aikana olisi hyvä harrastaa 45–60 minuuttia päivässä reipasta, kohtalaisesti kuormittavaa liikuntaa. Esimerkiksi kävelylenkit ovat hyvä vaihtoehto. Kun tavoitepainoon on päästy, liikunta auttaa pitämään kilot kurissa. Sopiva määrä kohtalaisesti kuormittavaa liikuntaa on 60 minuuttia päivässä.

Lähteet:,, Oletko onnistunut laihduttamaan ilman liikuntaa? Kerro kommenteissa! : Laihduttaminen onnistuu myös ilman dieettiä: nämä 6 helppoa niksiä auttavat laihtumaan
Näytä koko vastaus

Mitä pitäisi syödä joka päivä?

Kasviksia, marjoja ja hedelmiä – Syö noin puoli kiloa kasviksia, marjoja, hedelmiä ja sieniä joka päivä. Tästä määrästä marjoja ja hedelmiä tulisi olla noin puolet ja loput juureksia ja vihanneksia. Helpoiten kokoat riittävän määrän, kun syöt kasviksia joka aterialla.

 1. Osan kasviksista voi syödä kypsentämättä sellaisenaan, raasteina tai salaatteina ja osan kypsentää kasviruoaksi tai lisäkkeeksi.
 2. Nauti marjoja ja hedelmiä pääasiassa tuoreeltaan tai vaihtelun vuoksi kiisseleissä ja puuroissa.
 3. Asviksista, marjoista ja hedelmistä saat hiilihydraatteja ja ravintokuitua.

Pähkinät, siemenet ja palkokasvit ovat myös hyviä proteiininlähteitä. Kasviksista ja marjoista ja hedelmistä saat myös paljon vitamiineja, kivennäisaineita ja antioksidantteja. Kasvispitoinen ruokavalio on myös ilmastoystävällinen.
Näytä koko vastaus