Hyviä Reseptejä Jauhelihasta?

Hyviä Reseptejä Jauhelihasta

Mitä voi tehdä porsaan jauhelihasta?

Porsaan jauheliha on vastoin yleistä oletusta melko vähärasvaista, sillä sen rasvamäärä on yleensä vain 12 prosenttia. Miedon makuinen porsaan jauheliha sopii käytettäväksi kaikenlaisiin kaali- ja jauheliharuokiin. Kokeile sitä etenkin mausteisiin etnisiin ruokiin, kuten dumplingeihin, nuudeliwokkeihin tai tacoihin.
Näytä koko vastaus

Mitä hyvää jauhelihasta VHH?

Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Runsaan valkosipulisella jauhelihakastikkeella täytetyt jumboherkkusienet tai portobello-sienet valmistuvat näppärästi uunissa tai grillin paritasolla. Sienet ovat vähäenergisiä, vähähiilihydraattisia, sisältävät jonkin verran proteiinia ja kivennäisaineita, kuten kaliumia ja sopivat ketoruokavalioon siis hyvin. Continue reading “Täytetyt pizzasienet” → Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Kaalilaatikko on loistava arkiruoka, joka on yksi harvoista ruoista joka oikeasti paranee uudelleen lämmittäessä. Ketokaalilaatikko vaatii vain pieniä muutoksia perusohjeeseen: riisi ja siirappi jätetään laatikosta pois. Nesteenä tykkään käyttää kuohukerman ja luuliemen seosta, mikä tuo laatikkoon täyteläisyyttä. Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Ketoilijan “makaronilaatikko” eli ketoroonilaatikko syntyy useimmiten joko raejuustosta tai kukkakaalista ja jauhelihasta, savulohesta tai tonnikalasta. Munamaidon tilalle voi käyttää reilusti munakermaa ja päälle mausteeksi juustoraastetta. Itse pidän omassa ketoroonilaatikossani kukkakaalin ja parsakaalin sekoituksesta ja tästä ruoasta onkin tullut myös yksi lasten lempiketoruoista. Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Bolognese-kastike on perinteisesti viinin maustamassa tomaatti-kasviskastikeessa pitkään haudutettu jauhelihapata, jota syödään perinteisesti spagetin kanssa. Tässä ohjeessa on oiottu mutkia ja kiritty valmistumista mausta tinkimättä ja tietenkin ketoystävällisesti.

 • Tämä ruoka maistuu meillä kaikille huolimatta noudattaako ketoa vai ei, joten tällaiset ohjeet ovat arjen suosikkeja siitäkin syystä ketoperheille.
 • Mikäli joku perheenjäsenistä kaipaa spagettia kastikkeen rinnalle, on se helppo keittää ruoan valmistuessa.
 • Punaviinin tilalle voi tarvittaessa laittaa tomaattimurskan lopun, lopputulos on varsin maukas myös niin.

Continue reading “Keto Pikabolognese” → Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Lihapiirakka on tuttu maku monen ikäisten lapsuudesta – niin olennainen osa se on ollut suomalaista arkiruokakulttuuria ja vuosikymmenten ajan. Ja jestas, että se onkin hyvää. Täytteen maustamisessa kannattaa käyttää omaa luovuttaa ja omia makumieltymyksiä hyödyksi.

 • Minun lihapiirakassa maistuu meirami, valkosipuli, pippuri ja pieni tulisuus.
 • Oska riisit ovat tuoneet piirakkaan mukavaa rakenteen vaihtelua päätin korvata ne rouhitulla kukkakaalilla, joka toimikin piirakan täytteessä hyvin.
 • Lihapiirakka on melkoisen täyttävää tavaraa, joten suosittelen se kylkeen raikastavaa vihreää salaattia.

Continue reading “Peltilihapiirakka (keto, vhh, gluteeniton)” →
Näytä koko vastaus

Mikä on terveellisin jauheliha?

Vähärasvainen jauheliha on melkein rasvatonta – Keventäjä valitsee jauhelihan paitsi käyttötarkoituksen, myös rasvamäärän perusteella. Vähärasvaisin vaihtoehto sisältää vähiten kovaa, haitallista rasvaa. Naudan jauheliha on punaisinta ja (riistaa lukuunottamatta) voimakkaimman makuista jauhelihaa.

 1. Naudan paistijauhelihassa on rasvaa noin 8 % ja se on jauhettu nimensä mukaisesti naudan paistista, eli samoista raaka-aineista, joita käytetään esimerkiksi palapaistissa ja karjalanpaistissa.
 2. Se on niin rasvatonta, että sen ruskistamiseen voi lisätä öljyä, ellei halua lihan paahtuvan pannulla.
 3. Samalla ruoan rasvahappokoostumus paranee.

Naudan 10 %:n jauheliha jauhetaan naudan lavasta, etuselästä, rinnasta ja kupeesta. Nämä raaka-aineet ovat tuttua keittolihaa. Nauta 17- 20 % liharaaka-aine koostuu muun muassa paistien paloista, kyljestä ja potkalihasta. Osso Bucco on esimerkki siitä, mitä muuta samoista osista voi valmistaa.

Porsaan jauheliha on nautaa vaaleampaa ja miedomman makuista. Siinä on noin 12 % rasvaa. Sika-nauta jauhelihassa suurin osa on sikaa ja pieni osa nautaa ja siinä on noin 23 % rasvaa. Nauta-sika-jauhelihassa molempia lihoja on samassa suhteessa ja rasvaa siinä on muutaman prosentin vähemmän. Rasvaiset sekoitejauhelihat sopivat hyvin pitkään haudutettaviin kastikkeisiin, kuten klassiseen bologneseen, sillä rasva tuo kastikkeeseen makua.

You might be interested:  Pulled Pork Bbq Resepti?

Kananpojan jauheliha on vaaleaa ja hyvin miedon makuista. Siinä on rasvaa jopa alle 4 %. Kalkkunan paistijauhelihassakin on rasvaa vain noin 7%. Siipikarjan jauhelihan paistaminen vaatii tilkan rypsiöljyä. Miedon makunsa vuoksi se sopii erityisen hyvin esimerkiksi itämaisiin keittoihin.
Näytä koko vastaus

Miksi sika-nauta jauheliha?

Nauta-sika vai sika-nauta? – Ruokaviraston mukaan jauhelihan nimestä tulee ilmetä valmisteeseen käytetyt eläinlajit. Jos eläinlajien lihaa sekoitetaan keskenään, tuotteen nimessä tulee ne mainita. Suomalaisille tuttuja tuotteita ovat esimerkiksi nauta-sikajauheliha ja sika-nautajauheliha.

 • Lihatiedotuksen mukaan tavallisimmin Suomessa käytetyt jauhelihat tehdään naudanlihasta, sianlihasta tai niiden sekoituksesta.
 • Myös broilerista, kalkkunasta ja lampaasta tehdään jauhelihaa.
 • Nimi nauta-sikajauheliha ilmaisee sen, että nautaa on käytetty enemmän kuin sikaa tai yhtä paljon.
 • Sika-nautajauhelihassa puolestaan sianlihaa on enemmän.

– Eri lihalajeista valmistetussa jauhelihassa tulee ilmoittaa käytettyjen lihalajien painosuhde, esim. Nauta-sikajauheliha, Ainekset: naudanliha 50 % ja sianliha 50 % tai nimessä Nauta-sikajauheliha (50 % / 50 %), Ruokavirasto linjaa. Katso video: Osaatko paistaa jauhelihan oikein? Näin se pitäisi Kari Aihisen mukaan tehdä 3:26
Näytä koko vastaus

Mitä jauhelihan sekaan?

1. Mitä tehdä jauhelihasta: pullia, pihvejä ja murekkeita – Lihapullat kuuluvat jauheliharuokien klassikoihin ja maistuvat yleensä kaikille, erityisesti lapsille. Mausteilla ja kastikkeilla saat lihapulliin helposti vaihtelua. Tarjoa vaihteeksi lihapullat tomaattikastikkeessa spagetin kera italialaiseen tapaan tai punajuurella piristetyt lindströmin lihapullat ruskean kastikkeen ja perunoiden kaverina.

 • Saiturin lehtipihvi jauhelihasta tuo hauskaa ja herkullista vaihtelua jauhelihapihvien ja -pyöryköiden rinnalle.
 • Yrttivoi pihvin päällä on klassikko.
 • Jauhelihamureke on siitä kätevä, että se syntyy nopeammin kuin pullien pyörittely tai pihvien paisto.
 • Mureke kypsyy näppärästi uunissa aterian muiden lisukkeiden, kuten uuniperunoiden tai -juuresten kanssa.

Kun vähän käyttää mielikuvitusta, mureke taipuu moniin makuihin ja sitä on helppo tuunata erilaisilla höysteillä.

  Resepti
  Näytä koko vastaus

  Mistä jauhelihasta parhaat pihvit?

  Pekoni taikinassa tuo makua – Paras jauheliha on siis rasvaisempi sika-nauta. Tai sitten naudan paistiliha, johon on hienonnettu pekonia joukkoon. Hampurilaisravintola Naughty BRGRin yrittäjä Akseli Herlevin mukaan pekoni antaa pihville todella hyvän maun. Hyviä Reseptejä Jauhelihasta – Kotona grillatessa paistipihvi voi olla paksumpi, jotta se ei kärvenny, vaan pysyy mediumina. Tai jos pihvin kypsyys arveluttaa, voit grillata pienemmän pihvin, joita voi olla vaikka kaksi. Kun vielä sulatat pihvien väliin juuston, saat supermehevän hampurilaisen.
  Näytä koko vastaus

  Mitä tehdä 700g jauhelihaa?

  Atria Nauta Jauheliha 17% 700g Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Naudan jauheliha, joka sopii erinomaisesti arkiruoka-annoksiin, kuten lihapulliin, murekkeisiin ja pihveihin. Hieman rasvaisempi jauheliha takaa mehevyyden, kun lihaa kypsennetään kuumissa paistolämpötiloissa. Jauhelihasta syntyy myös erinomaista makaronilaatikkoa, fajitaksia sekä hampurilaispihvejä. Liha on kasvatettu Suomessa. Ainesosat:
  Näytä koko vastaus

  Miten saada rasva pois jauhelihasta?

  Näppärä tapa poistaa ylimääräinen rasva pannultaa – Nyt eräs perheenäiti vinkkaa tähän ongelmaan ratkaisun hitiksi nousseella TikTok-videollaan. Nimimerkki @healingwithholly22 ´n jauhelihavideo on kerännyt jo yli kahdeksan miljoonaa katselukertaa videopalvelussa.

  – Paras kokkausniksi ikinä. Taittele talouspaperi, laita se pihteihin, kallista rasvaa pannulla ja nappaa se pois. Helppoa hävittää! Holly neuvoo videollaan. Jos video ei näy, katso se, Tällä tekniikalla vältät myös sen, että kaataisit vahingossa osan jauhelihasta roskiin rasvan mukana. Ihmiset ovat kommentoineet ahkerasti perheenäidin vinkkiä TikTokissa.

  Moni kertoo kokeilevansa kikkaa kotonaan. – Minulla on lävikkö tätä hommaan varten, mutta talouspaperi onkin hyvä keino välttää tämä vaihe, eräs käyttäjä kirjoitti. – Mahtava idea! toinen komppasi. Osa kommentoijista kertoi tehneensä samalla tavalla jo aiemmin.
  Näytä koko vastaus

  Mitä lisätä Jauhelihakastikkeeseen?

  Yksinkertaiset vinkit: Näin tuunaat jauhelihakastiketta – kokeile eri versioita Kasvisruuan suosion noususta huolimatta Suomessa syödään edelleen paljon lihaa; lähes kahdeksankymmentä kiloa asukasta kohti vuodessa. Suosituimmat liharuuat valmistetaan jauhelihasta, jota löytyy noin joka toisesta lempiruuastamme.

  Yksi kestosuosikeista on jauhelihakastike. Jauhelihakastiketta valmistetaan niin kodeissa kuin laitoskeittiöissä erilaisina versioina, mutta ne kaikki kulkevat saman nimen alla. Perinteisimmillään jauhelihakastike tehdään suomalaisittain voista ja vehnäjauhoista sekoitettuun ruskeaan kastikkeeseen. Kansainvälisesti perinteisin versio taitaa olla tomaattipohjainen jauhelihakastike, jonka kuuluisin versio on italialainen ragu.

  Saapasmaan kotikeittiöissä tomaattipohjaista kastiketta keitetään tuntitolkulla. Paikallisten mammojen kerrotaan keittävän kastikettaan jopa vuorokauden. Tomaattipohjaista kastiketta onkin hyvä keittää ainakin puoli tuntia, jolloin tomaattien kirpeys taittuu ja makumaailmasta tulee pehmeämpi.

  Jauhelihakastikkeiden parhaimmistoon kuuluvat myös kermaiset versiot. Kastikkeen voi tehdä ruokakermaan, jolloin sitä voi suurustaa paksummaksi. Toisaalta esimerkiksi pastakastikkeiden on hyvä ollakin juoksevan nestemäisiä, jolloin kastike imeytyy pastaan paremmin. Pastaa syödään oikeaoppisesti lusikalla ja haarukalla juuri siksi: lusikkaan kerätään neste, jossa pasta pyöritetään haarukalla.

  Ruokakerman voi myös vaihtaa paksumpaan smetanaan, ranskankermaan tai tuorejuustoihin, joiden maustetuista versioista saa kastikkeeseen vaivatta uuden vivahteen. Jos taas yhdistää tomaattikastikkeen ja kerman, avautuu jälleen uusien mahdollisuuksien kastikemaailma.

  Kokeilemalla löytyy oma suosikki. Jauhelihakastike on myös hyvä ruoka fleksaamiseen eli kasvisten lisäämiseen. Perinteisinkin kastike taipuu siihen, kun joukkoon lisää esimerkiksi porkkanaa ja palsternakkaa. Kastikkeen kaveriksi voi keittää mielensä mukaan hiilihydraattipitoista pastaa, perunoita tai riisiä, mutta kokeilemisen arvoinen on myös proteiinipitoinen kvinoa.

  Kun jauhelihakastikkeen tekee alusta alkaen itse, kannattaa kerralla tehdä vähän yli tarpeen. Kastikkeen maku paranee jääkaapissa niin, että se on parhaimmillaan mausteiden muhittua päivän tai pari. Jos kastiketta lisukkeineen jää yli, tai sitä tekee tupla-annoksen, saa siitä seuraavaksi päiväksi hetkessä uuden ruokalajin laittamalla ainekset uunivuokaan.

  Päälle vain juustoraastetta, ehkä pari siivua tomaattia ja koko komeus uuniin paistumaan, kunnes juustokuori on kullanruskea. Anna jauhelihan olla huoneenlämmössä vähintään puoli tuntia, jottei se olisi aivan jääkaappikylmää pannulle laitettaessa. Jauhelihassa on aina vähän rasvaa, joten sitä ei tarvitse juurikaan lisätä pannulle.

  Kuumenna pannu riittävän kuumaksi! Murenna jauhelihaa hieman pannulla ja anna sen kuumentua hetki. Älä murusta jauhelihaa kokonaan vielä tässä vaiheessa. Muuten pannu saattaa jäähtyä liikaa ja jauhelihasta alkaa irrota nestettä pannulle ja ruskistuminen ei onnistu.
  Näytä koko vastaus

  Millä jauhelihaa voi jatkaa?

  10 tapaa jatkaa jauhelihaa Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Jauhelihaa Kirjoitin eilen miten, Ajattelin listata samassa hengessä tapoja, joilla jauhelihaa voi jatkaa, Jauheliha kun on ainakin meidän perheessä yksi perusruoka-aineita. Paistijauheliha maksaa meidän lähikaupassa 12,73 €/kg. Jauhelihan jatkamisessa hyvä nyrkkisääntö on kolme osaa lihaa ja yksi osa täyteainetta.

   kauralla leivänmuruilla keitetyllä riisillä pavuilla ja linsseillä raastetuilla vihanneksilla (porkkana, kesäkurpitsa)

  Oikean täyteaineen valinta riippuu ruokalajista. Paistetun jauhelihan jatkaminen on helppoa. Raastettu porkkana soveltuu tähän erinomaisen hyvin. Porkkanan lisäksi jauhelihan joukkoon voi raastaa kesäkurpitsaa tai jopa perunaa,

  Lihapullia voi keventää soijarouheella, leivänmuruilla ja raastetuilla vihanneksilla.Hampurilaispihveissä osan lihasta voi korvata kauralla,Tortillojen väliin voi laittaa jauhelihan lisäksi papuja, riisiä ja linssejä,Pataruoissa lihaa voi jatkaa ohralla,

  Valmiissa tomaattikastikkeissa olemme jatkaneet jauhelihaa yksinkertaisesti lisäämällä tomaattikastikkeen määrää, Ostamme joko vähemmän lihaa kuin mitä ohjeessa suositellaan tai isomman purkin kastiketta. Jos syöjiä on paljon, olemme jatkaneet kastiketta lisäämällä siihen tomaattimurskaa, yrttejä ja yrttisuolaa.
  Näytä koko vastaus

  Mikä on vähärasvainen jauheliha?

  Vähärasvainen jauheliha – Vähän eli 5–7 % rasvaa sisältävä naudan jauheliha on painoaan tarkkailevien suosikki. Koska rasvaa on niukasti, jauhelihasta ei tule kovin pehmeitä lihapullia. Sen sijaan vähärasvaisesta jauhelihasta syntyy hyvä jauhelihakastike, ja se on paras valinta tacojen ja tortillojen täytteeksi.
  Näytä koko vastaus

  Mitä herkkuja Keto?

  Hyviä Reseptejä Jauhelihasta *Resepti on toteutettu yhteistyössä Finaxin kanssa. Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Valmistujaiset ja kesä lähestyy. Minulta kysytään usein vinkkejä mitä helppoa ja herkullista suolaista voisi tarjoilla ketoilevalle tai gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävälle tai mitä itse laittaisi tarjolle tilaisuuksiin missä on myös ei-ketoilevia? Tässä tulee yksi mainio vaihtoehto, joka taatusti maistuu suurimmalle osalle ikään ja ruokavalioon katsomatta.

  • Etobruschetta tehdään kuohkeasta, viljattomasta patongista ja täytevaihtoehtoja on lukematon määrä; kylmäsavu- tai graavilohi, ilmakuivattu kinkku, pesto, tomaattisalsa, avokado, rapu skagen, lähes mikä vaan mikä itselle parhaiten maistuu.
  • Itse tein täytteeksi puolikuivattuja kirsikkatomaatteja mehevän mozzarellan kanssa ja sitruunaista parsaa hapokkaan fetajuuston kera.

  Continue reading “Ketobruschetta” → Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Puolukkarahka oli ehdottomasti herkuinta jälkiruokaa minkä lapsuudessa tiesin. Meillä sokerisia herkkuja oli tarjolla verrattain vähän ja vanhempani panostivat ruoan laatuun, luonnollisuuteen ja ravitsevuuteen huomattavan paljon. Lapsena sitä ei aina osannut arvostaa; sellaiset tavoittamattomat herkut kuin Mehukatti-sekamehu, valmiiksi maustetut jogurtit tai ranskanleipä tietysti houkutti kavereiden jääkaapeissa 😀 Näin aikuisena tuon kasvatuksen arvon näkee kuitenkin hyvin kirkkaasti. Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Keksitaikinanmakuinen, pehmeä ja maukas rasvapommi on helppo ja nopea tehdä. Yksinkertaiset ainekset löytyvät usein ketoilijan keittiökaapin perusvarustuksesta, eikä valmistukseen kulu juuri viittä minuttia kauempaa. Maidottomana pomit onnistuvat korvaamalla voi kookosöljyllä ja kuohukerma kookoskermalla. Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Fatbomb eli rasvapommi tai meikäläisittäin konvehti on runsaan rasvainen, pieni makeinen, joka on näppärä herkku esim. kahvin kanssa nautittavaksi, äkilliseen suklaan himoon tai helpoksi tavaksi saada hiukan extra rasvaa. Fatbombsit voi säilyttää jääkaapissa, mutta mikäli herkkuja tarvitsee säilyttää pidempään kuin viikko, kannattaa ne pakastaa ja ottaa aina tarvittava määrä sulamaan. Hyviä Reseptejä Jauhelihasta Sitruunaposset on yksinkertaisimmillaan kermasta ja sitruunanmehusta sekä -kuoresta valmistettu jälkiruokavanukas. Vanukkaan valmistuksessa ei tarvita hyydykeaineita tai saostamista, sillä sitruunan happo muodostaa emulsion kerman rasvan kanssa ja vanukkaan täyteläinen rakenne muodostuu itsestään jäähtyessään.

  • Situunan tavoin vanukkaan voi valmistaa myös limen mehusta.
  • Vanukkaan makeuttamisessa voi käyttää steviaa tai erytritolia, ilman makeutusta jälkiruoka on raikkaampienkin makujen ystävälle todennäköisesti hiukan liian hapan.
  • Makeutusta kannattaa tietysti laittaa omaan suuhun sopivaksi, minä käytin 0,5 tl nestemäistä steviaa / 2 rkl erytritolia ja sillä tulee ihanan kirpakka ja raikas lopputulos.

  Continue reading “Keto sitruunaposset” →
  Näytä koko vastaus

  Mistä jauhelihasta parhaat pihvit?

  Pekoni taikinassa tuo makua – Paras jauheliha on siis rasvaisempi sika-nauta. Tai sitten naudan paistiliha, johon on hienonnettu pekonia joukkoon. Hampurilaisravintola Naughty BRGRin yrittäjä Akseli Herlevin mukaan pekoni antaa pihville todella hyvän maun. Hyviä Reseptejä Jauhelihasta – Kotona grillatessa paistipihvi voi olla paksumpi, jotta se ei kärvenny, vaan pysyy mediumina. Tai jos pihvin kypsyys arveluttaa, voit grillata pienemmän pihvin, joita voi olla vaikka kaksi. Kun vielä sulatat pihvien väliin juuston, saat supermehevän hampurilaisen.
  Näytä koko vastaus

  Mitä jauhelihan sekaan?

  1. Mitä tehdä jauhelihasta: pullia, pihvejä ja murekkeita – Lihapullat kuuluvat jauheliharuokien klassikoihin ja maistuvat yleensä kaikille, erityisesti lapsille. Mausteilla ja kastikkeilla saat lihapulliin helposti vaihtelua. Tarjoa vaihteeksi lihapullat tomaattikastikkeessa spagetin kera italialaiseen tapaan tai punajuurella piristetyt lindströmin lihapullat ruskean kastikkeen ja perunoiden kaverina.

  Saiturin lehtipihvi jauhelihasta tuo hauskaa ja herkullista vaihtelua jauhelihapihvien ja -pyöryköiden rinnalle. Yrttivoi pihvin päällä on klassikko. Jauhelihamureke on siitä kätevä, että se syntyy nopeammin kuin pullien pyörittely tai pihvien paisto. Mureke kypsyy näppärästi uunissa aterian muiden lisukkeiden, kuten uuniperunoiden tai -juuresten kanssa.

  Kun vähän käyttää mielikuvitusta, mureke taipuu moniin makuihin ja sitä on helppo tuunata erilaisilla höysteillä.

   Resepti
   Näytä koko vastaus

   Mitä Nachopeltiin tulee?

   Lupa käyttää valmiskastikkeita – Uunipellille kasattava nachoherkku on superhelppo valmistaa: tämä on ruokalaji, johon voit upottaa hyvällä omalla tunnolla myös valmiskastikkeita. Klassinen nachopelti syntyy esimerkiksi nachoista, maustetusta jauhelihasta, tacokastikkeesta, kasviksista ja juustokastikkeesta tai juustosta – ehkä jopa molemmista.
   Näytä koko vastaus