Jauhelihapihvi Resepti Ilman Korppujauhoja?

Jauhelihapihvi Resepti Ilman Korppujauhoja

Voiko Jauhelihapihvejä tehdä ilman korppujauhoja?

Helpot jauhelihapihvit valmistuvat ilman korppujauhoja ja kananmunaa. Tarvitset jauhelihan lisäksi vain suolaa ja pippuria. Nämä pihvit sopivat siis myös maidotonta, munatonta tai gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Munaton Maidoton Laktoositon Gluteeniton
Näytä koko vastaus

Voiko lihapullia tehdä ilman korppujauhoja?

Lihapullat voit maustaa yrteillä. Lihapulliin et tarvitse välttämättä kananmunaa tai korppujauhoja. Naudanjauheliha pysyy aivan hyvin koossa ja on pyöriteltävissä pulliksi ilmankin. Mausta lihapullat sitruunankuorella, niin saat niihin pirteän raikkaan maun.
Näytä koko vastaus

Miksi lihapullissa on korppujauhoja?

Vinkki 1: Korppujauhoja (tai leipää) ei saa unohtaa – Korppujauhojen tai leivän tehtävä on sitoa lihasta tihkuvaa rasvaa. Etenkin karitsasta ja possusta tulee kumipalloja, jos taikinassa ei ole mitään sidosainetta pitämässä kiinni juoksevaksi muuttuvasta rasvasta.
Näytä koko vastaus

Miksi Jauhelihapihvit ei pysy kasassa?

Jauhelihapihvien valmistaminen on periaatteessa hyvin yksinkertainen juttu. Raaka-aineiden valinnalla, kypsennysmenetelmällä ja muutamalla pikku niksillä voit kuitenkin vaikuttaa merkittävästi pihvien makuun ja rakenteeseen. Jauhelihapihvejä voi valmistaa monella tapaa, eikä mikään niistä ole välttämättä yhtään huonompi tai väärempi kuin toinen.

 • Raaka-aineiden ja valmistustavan valinnassa pätee kuitenkin muutama nyrkkisääntö, jotka on hyvä ottaa huomioon.
 • Jauhelihan valinta Jauhelihojen erot näkyvät lähinnä eläinlajissa ja rasvapitoisuudessa.
 • Eläimen valinta on enimmäkseen makuasia – joku tykkää possunlihasta ja toinen naudasta.
 • Naudan jauheliha on väriltään tummempaa ja punaisempaa, ja sitä löytyy useammalla eri rasvapitoisuudella.

Porsaan jauheliha on maultaan miedompaa, väriltään vaaleampaa ja usein melko rasvaista. Rasvan määrää ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä se antaa jauhelihapihveille paljon makua ja mehevyyttä. Pelkästä porsaanlihasta jauhettuun jauhelihaan törmää nykyään aika harvoin.

 • Suurin osa jauhelihaherkuista valmistuu sika-nauta- tai naudan jauhelihasta.
 • Taikinan raaka-aineet Arkisen, pannulla tai uunissa paistettavan jauhelihapihvin taikinaan laitetaan usein muutakin kuin pelkkää jauhelihaa.
 • Hienoksi kuutioitu sipuli (pannun kautta tai raakana) on kuin tehty jauhelihapihvin mausteeksi.

Suola ja rouhittu mustapippuri riittävät perusmausteiksi, mutta taikinaa voi tuunata makunsa mukaan muillakin mausteilla ja maustekastikkeilla. Usein taikinaa jatketaan myös nesteessä turvotetuilla korppujauhoilla, kuskusilla tai vaalealla leivällä, joka antaa pihveille pehmeämmän ja huokoisemman rakenteen. Jauhelihataikinaa jatketaan usein kananmunalla ja kostutetuilla korppujauhoilla Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet on nopeasti lueteltu – naudan jauheliha, merisuola ja mustapippuri. Lihaksi kannattaa valita rasvaisempi jauheliha, sillä varsinkin kuumassa grillissä valmistettuna pihvistä voi muuten tulla liian kuiva. Täydellisen hampurilaispihvin raaka-aineet kaikessa yksinkertaisuudessaan Jauhelihapihvien muotoilu Jauhelihapihvit saa muotoiltua helposti käsin. Kädet kannattaa välillä kostuttaa öljyllä tai kylmällä vedellä, jotta taikina ei tartu käsiin kiinni. Taikinasta otetaan sopivan kokoinen kimpale, joka painellaan ensin tiukaksi palloksi.

 1. Näin rakenteesta saadaan tiiviimpi ja pihvit pysyvät paremmin koossa kypsennyksen aikana.
 2. Taikinapallo painellaan kämmenten välissä tai alustaa vasten pihviksi, samalla reunoja muotoillen.
 3. Pihviin kannattaa muotoilun lopuksi painaa kuoppa, sillä pihvit tahtovat kohota keskeltä kypsyessään.
 4. Eskikuopan ansiosta pihvi jää paremmin pihvin muotoon.
You might be interested:  Maailman Paras Jauhelihakeitto Resepti?

Jauhelihapihvit voi muotoilla myös siihen tarkoitetulla prässillä. Muovinen pihviprässi on edullinen tapa saada tasakokoisia ja särmän muotoisia jauhelihapihvejä. Varsinkin hampurilaispihvien muotoilussa kannattaa hyödyntää tätä turhakkeeksikin haukuttua keittiövälinettä. Käsin muotoiltu jauhelihapihvi ja prässätty hampurilaispihvi Jauhelihapihvien kypsentäminen Hampurilaispihvien grillaamisesta olikin tuossa jo puhetta. Kuten monet muutkin liharuoat, myös jauhelihapihvit saavat mahtavaa savuista makua ja herkullisen värin, kun ne kypsennetään kuumassa grillissä.

 • Grillaaminen ei kuitenkaan ole kaikille ihan arkipäiväinen rutiini Suomen kesän kaatosateissa tai talven pakkasilla.
 • Arkisemmat menetelmät – pannulla tai uunissa paistaminen – ovat hyviä nekin.
 • Paistinpannulla pienessä rasvamäärässä paistaminen on varmasti se suosituin tapa, ja sillä saakin pihveihin hyvän maun ja paistopinnan.

Entäpä jos pihvejä onkin vähän reilumpi määrä paistettavana ja pannulle mahtuu vain muutama pihvi kerrallaan? Isompi määrä jauhelihapihvejä kannattaa paistaa uunissa, sillä uunipellille mahtuu hyvin toistakymmentä pihviä ja kaikki kypsyvät samaan aikaan. Uunissa saa paistettua suuremman määrän jauhelihapihvejä kerralla, mutta väri jää pannulla paistettuja vaaleammaksi. Jauhelihasta saa siis valmistettua pihvejä moneen makuun ja tarpeeseen. Raaka-aineiden valinnalla, muotoilulla ja kypsennystavalla on paljon vaikutusta lopputulokseen, ja jokainen jauheliharuokien ystävä tietää varmasti monta muutakin salaisuutta täydellisten jauhelihapihvien reseptiin.
Näytä koko vastaus

Millä korvata korppujauho Murekkeessa?

Mureketta tai pihvejä tai lihapyöryköitä tehdessäsi 1 dl korppujauhoja voi korvata myöskin kolmella keitetyllä ja hienonnetulla perunalla tai sitten kolmella viipaleella vaaleaa leipää. Kananmuna sitoo murekemassan ja antaa sille samalla samettisen koostumuksen.
Näytä koko vastaus

Voiko Korppujauhon korvata jollain?

Eeron perimmäinen kysymyshän koski korppujauhon korvaamista jollain ja siihen soijarouhe sopii hyvin.
Näytä koko vastaus

Miten tehdä itse korppujauhoja?

Itse tehty korppujauho Jauhelihapihvi Resepti Ilman Korppujauhoja Korppujauhoja ei tarvitse ostaa, ne voi tehdä kätevästi itse yli jääneistä leivänkannikoista, tai, Leivän voi laittaa huoneenlämpöön kuivamaan korpuksi kannettomaan, ilmavaan astiaan. Jos korppujen valmistumisella on kiire, voi leivän myös kuivattaa matalalla lämmöllä uunissa tai leivänpaahtimessa.
Näytä koko vastaus

Miksi Mureketaikinaan laitetaan korppujauhoja?

Yksi HK Lihakoulun ja verkkosivujemme chatin haetuimmista ja kysytyimmistä resepteistä on perinteiset lihapullat. Mitä taikinaan kannattaa laittaa? Kuinka saan parhaiten pyöriteltyä nättejä pyöryköitä? Onko mureketaikina eri kuin lihapullataikina? On mukava huomata, että tämä perinteinen mummolaherkku pitää edelleen pintansa, uusien ja eksoottisten makujen tullessa yhä yleisemmiksi. Lihapullien perusraaka-aineet ovat jauheliha, sipuli, korppujauhot, vesi tai maito, kananmuna ja mausteet. Jauhelihan laadun voi kukin päättää omien mieltymyksiensä mukaan, mutta itse tykkään käyttää rasvaisempaa sika-nauta jauhelihaa. Lihan rasva kun antaa pyöryköille mukavasti makua ja mehevyyttä.

 1. Myös esimerkiksi vähärasvaisempi naudan paistijauheliha käy ihan yhtä hyvin, maku ja rakenne ovat vain erilaiset.
 2. Orppujauho ei ole pelkästään pula-ajalta peräisin oleva lihan jatkeaine, vaan sen avulla pullista saadaan rakenteeltaan pehmeämpiä ja kuohkeampia.
 3. Orppujauho pitää ensin turvottaa nesteessä, esimerkiksi vedessä tai maidossa.

Kananmunan tarkoitus puolestaan on sitoa ja kiinteyttää, eli tehdä pullista ja pihveistä paremmin koossa pysyviä kypsentämisen aikana. Mikäli haluat lihapullista napakoita, jätä korppujauho kokonaan pois tai vähennä sen määrää. Sipuli leikataan pieniksi kuutioiksi, ja se kannattaa käyttää pannun kautta ennen taikinaan lisäämistä. Taikinan maustamiseen riittää yksinkertaisimmillaan suola ja ripaus mustapippuria myllystä. Jos kaipaat vähän lisää makua elämään, kokeile maustaa taikina vaikka valkosipulilla, savupaprikajauheella, chipotle-chilillä tai tuoreilla yrteillä. Taikina vaivataan tasaiseksi ja annetaan vetäytyä jääkaapissa. Kylmästä taikinasta on helpompi muovailla pullia ja pihvejä. Pullien muotoilu onnistuu helposti, kun kostutat kämmenet vedellä tai sipaiset niihin vähän rypsiöljyä. Näin taikina ei tartu käsiin, ja saat pullista kauniin pyöreitä. Taikina kannattaa ensin muotoilla kokonaan pulliksi tai pihveiksi, ja ryhtyä paistohommiin vasta sen jälkeen. Perinteisesti lihapullat kypsyvät paistinpannulla, mutta suurempi määrä kannattaa kypsentää uunissa.225 asteisessa uunissa siihen menee 10-15min. Jauhelihapihvit muotoillaan kämmentä vasten, välillä pihviä käännellen. Painele pihviä litteäksi, muotoile reunoja tasaisiksi kämmensyrjää vasten, kunnes pihvi näyttää särmältä. Jauhelihapihvit tuppaavat helposti “pullistumaan” ja muuttumaan paksummiksi paistamisen aikana. Siksi pihvit kannattaa muotoilla keskeltä hiukan ohuemmiksi kuin reunoilta. Lihamureke eli färssi onnistuu samasta taikinasta kuin lihapullat ja pihvitkin. Taikinan voi kuitenkin jättää pehmeämmäksi kuin lihapullia tehdessä, sillä mureketta ei tarvitse kypsentämisen aikana käännellä. Voit siis halutessasi jättää vaikkapa kananmunan pois taikinasta. Lihapullia ei tule kypsentää liian montaa kerrallaan, jotta niitä pääsee helposti kääntelemään pannulla. Kääntelyssä on varsinkin alkuvaiheessa syytä olla melko helläotteinen. Kypsymisaika riippuu lihapullien koosta ja pannun lämpötilasta, mutta kypsä pulla tuntuu painettaessa napakalta, ja aina voi varmistaa kypsyyden tekemällä pienen kurkistusviillon yhden pullan kylkeen.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Broileria Ja Riisiä Uunissa Resepti?

Mitä korppujauhot on?

Korppujauhoa. Maustettua pankoa. Korppujauho on ruoanlaitossa ainesosa, jota käytetään muun muassa mureketaikinaan sekä lihan, kalan ja kasvisten leivittämiseen sekä laatikkoruokien ja kinkun kuorruttamiseen. Leivonnassa korppujauhoa käytetään kakku- ja leivosvuokien jauhottamiseen leivonnaisen vuoasta irrottamisen helpottamiseksi.
Näytä koko vastaus

Voiko jauhelihapihvi olla Medium?

Mediumiksi paistettujen jauhelihapihvien tarjoilu Ravintoloissa on lisääntynyt naudan jauhelihapihvien tarjoilu medium-paistettuna. Ruokavirasto suosittelee, että kaikki jauhelihatuotteet tarjoiltaisiin kunnolla kypsennettynä eikä medium-paistettuna. Lapsille jauhelihatuotteet, kuten jauhelihapihvit, on aina syytä tarjoilla läpikypsinä.

 • Jos asiakas erityisesti haluaa tilata jauhelihapihvin medium-paistettuna, Ruokavirasto suosittelee silloin valmistamaan pihvin tartarpihvin tapaan tuoreesta ja hyvälaatuisesta lihasta.
 • Medium-kypsennetyn jauhelihapihvin valmistusta ja tarjoilua koskeva Ruokaviraston suositus löytyy sivun oikealta palstalta.

Raaka naudan jauheliha on riskielintarvike EHEC-bakteerin esiintymisen suhteen. Kun lihaa jauhetaan, sekoittuvat lihan pinnalla olleet bakteerit kaikkialle jauhelihaan. Maailmalla on esiintynyt useampia laajoja EHEC-bakteerin aiheuttamia ruokamyrkytysepidemioita, jotka ovat liittyneet huonosti kypsennettyihin jauhelihapihveihin.

Tavallisesta jauhelihasta, toisin sanoen kaupan tai teollisuuden valmiiksi jauhamasta jauhelihasta ei ole syytä valmistaa ja tarjoilla raakoja tai puoliraakoja tuotteita. EHEC saattaa aiheuttaa verisen ripulin, kuolioisen suolistotulehduksen ja erityisesti lapsille ja vanhuksille hengenvaarallisen munuaisvaurion.

Jos elintarvikehuoneistossa välttämättä halutaan tarjota asiakkaille raakoja tai puoliraakoja jauhelihatuotteita, tulee elintarvikehuoneiston omavalvonnassa huomioida alla mainitut seikat. Jos jauhelihapihvejä tarjotaan mediumina, raaka-aineen tuoreuteen ja laatuun pitää kiinnittää erityistä huomiota.
Näytä koko vastaus

Mistä tietää että jauhelihapihvi on kypsä?

Pihvin paisto näppituntumalla – Verinen: Pihvi tuntuu samalta kuin peukalon alla suuri lihas rentoutuneena = pihvi on sisältä rare Jauhelihapihvi Resepti Ilman Korppujauhoja Medium: Laita kevyesti peukalo ja keskisormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on sisältä medium. Jauhelihapihvi Resepti Ilman Korppujauhoja Kypsä: Laita kevyesti peukalo ja pikkusormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on well done. Jauhelihapihvi Resepti Ilman Korppujauhoja Milloin pihvi on kypsä? Pihvi on kokonaan kypsä sisälämpötilan kohottua 70 asteeseen tai silloin kuin pihvi ei enää punerra vaan on sisältä kokonaan harmaan värinen. Kypsää pihviä paistetaan 4-5 minuuttia per puoli. Milloin pihvi on medium? Pihvi on kypsyysasteeltaan medium silloin kun liha on sisältä kiinteää mutta väriltään vielä punertavan harmaata.
Näytä koko vastaus

Kauanko Jauhelihapihviä paistetaan?

Muotoile taikinasta 8 pihviä. Paista pihvejä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös pannulla kypsiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Näytä koko vastaus

Mistä korppujauhot on tehty?

Myllyn Paras Korppujauho jauhetaan korpuista, jotka leivotaan vehnäjauhoista. Ennen pakkaamista korppujauhot seulotaan sopivaan karkeuteen.
Näytä koko vastaus

You might be interested:  Porsaan Ulkofilee Uunissa Resepti?

Voiko Pankojauhot korvata Korppujauholla?

Pankojauhot taipuvat leivontaan – Pankojauhojen käyttätarkoituslista ei tähän lopu. Tavalliset korppujauhot voi korvata pankojauhoilla myös laatikoiden, keittojen, kastikkeiden, taikinoiden ja jauhelihapihvien täyteaineena. Leivonnassa pankojauhoja voi käyttää korppujauhojen tilalla kakkuvuoan leivityksessä.

Niistä saa myös esimerkiksi juustokakkuihin superrapean kuorrutteen mantelijauhoihin sekoittuna. Voihin, sokeriin ja mantelijauhoihin lisättynä pankojauhoista syntyy lisäksi yhtä rapea juustokakkupohja. Tomidalla on ruuanlaittajalle kuitenkin varoituksen sana: pankojauhojen laatuero on valtava. Yleensä halpa hinta ei lupaa hyvää, vaan laadusta joutuu hieman maksamaan.

Aidot japanilaiset pankojauhot maksavat enemmän, mutta ero lopputuloksessa sekä rapeuden että maun suhteen verrattuna halvempiin laatuihin on huomattava. Huonompilaatuisilla jauhoilla ei välttämättä saa aikaiseksi odotettua ja kehuttua rapeaakin rapeampaa lopputulosta.
Näytä koko vastaus

Mikä on Pankojauho?

Pankojauho on japanilainen versio korppujauhoista. Niiden avulla ruokiin saa helposti uskomattoman rapean pinnan. Pankojauhot on tarkoitettu erityisesti leivitykseen ja kuorrutukseen. Pankojauhot ovat perinteisiin korppujauhoihin verrattuna väriltään vaaleampia, rakenteeltaan karkeampia ja kooltaan suurempia.

Japanilaiset “ihmejauhot” myös imevät paistettaessa itseensä vähemmän öljyä kuin tavalliset korppujauhot ja juuri näistä syistä lopputuloksesta tulee ilmavampi, kevyempi ja rapeampi kuin perinteisiä korppujauhoja käytettäessä. Pankolla voi kuorruttaa lihojen, kalojen ja kasvisten lisäksi myös vuokaruokien ja laatikoiden pintoja.

Esimerkiksi makaronilaatikkoon saa vastustamattoman rapean pinnan ja yhtä lailla toimii myös joulun perinteisten lanttu– ja porkkanalaatikon kuorrutteena. Ripottele vuokaruoan pinnalle vuole päälle voinokareita ja nosta vuoka uuniin muhimaan. Ainesosat: VEHNÄJAUHO, ruokosokeri, hiiva, suola.

Saattaa sisältää SOIJAA E-koodit: – Ravintosisältö / 100 g: Energia: 369 kcal 1565 kj Rasva: 1.9 g josta tyydyttynyttä: 0.5 g Hiilihydraatit: 72 g josta sokeria: 4.9 g Ravintokuitu: – Proteiini: 14 g Suola: 0.29 g Laktoosi: – Tarkista tuotetiedot aina myös tuotteen pakkauksesta Markkinoija: Berner Oy Hitsaajankatu 24 00810 Helsinki Kikkoman 227g Panko mjöl Ingredienser: VETEMJÖL, rörsocker, jäst, salt.

Kan innehälla SOJA E-koder: – Näringsinnehåll / 100 g: Energi: 369 kcal 1565 kj Fett: 1.9 g varav mättat fett: 0.5 g Kolhydrat: 72 g varav sockerarter: 4.9 g Fiber: – Protein: 14 g Salt: 0.29 g Laktos: – Kontrollera produktinformationen alltid också på förpackningen Marknadsförare: Berner Oy Hitsaajankatu 24 00810 Helsinki
Näytä koko vastaus

Voiko Vehnäjauhoilla Jauhottaa vuoan?

Täm valetusta alumiinista kakkuvuoka on kahvikakkuvuokien aatelinen. Materiaalinsa ansiosta se varaa itseensä lämpöä ja paistaa kakut tasaisesti pienemmällä lämpötilalla. Yleensä kevyt voitelu riittää, jos haluat jauhottaa vuoan ennen paistoa, käytä hienoa jauhoa esim vehnäjauhoja, saadaksesi pinnasta sileän.
Näytä koko vastaus

Voiko Korppujauhon korvaaminen Kakkuvuoassa?

Korppujauhojen sijaan voit ‘jauhottaa’ kakkuvuoan mannaryyneillä tai kookoshiutaleilla. Kookoshiutaleet antavat myös hyvän maun esim. taatelikakulle.
Näytä koko vastaus

Miten tehdä itse korppujauhoja?

Itse tehty korppujauho Jauhelihapihvi Resepti Ilman Korppujauhoja Korppujauhoja ei tarvitse ostaa, ne voi tehdä kätevästi itse yli jääneistä leivänkannikoista, tai, Leivän voi laittaa huoneenlämpöön kuivamaan korpuksi kannettomaan, ilmavaan astiaan. Jos korppujen valmistumisella on kiire, voi leivän myös kuivattaa matalalla lämmöllä uunissa tai leivänpaahtimessa.
Näytä koko vastaus

Miten tehdä korppujauhoja?

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita edellispäiväisiä leipäviipaleita tai tähteeksi jääneitä leivän kannikoita uunipellille ja paahda niitä kunnes ne ovat kullanruskeita, kuivia ja rapeita. Raasta leipä monitoimikoneessa.
Näytä koko vastaus

Kauanko Jauhelihapihvejä pitää paistaa pannulla?

Paista pihvejä 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Voit paistaa pihvit myös pannulla kypsiksi, noin 3 minuuttia kummaltakin puolelta.
Näytä koko vastaus